Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

FMRo Forum - Football Manager Romania

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Primele Impresii

Featured Replies

Intra in contul de GMG si o sa gasesti in dreptul FM 14 2 key-uri.Introduci a 2 cheie pe steam si o sa mearga. Initial spuneau ca o sa trimit informatii suplimentare pe email , dar nu au facut acest lucru ;)

OK. Multumesc.

• Replies 322
  • Views 46.7k
  • Created
  • Last Reply

Mda, au facut un lucru absolut stupid. Anul trecut sau acum doi ani, nu mai stiu exact, au introdus "Shouts", care nu faceau altceva decat sa altereze sliderele. Acuma au luat aceste "Shouts", le-au introdus la crearea tacticii, au mai adaugat vreo 3-4 noi si voila, "brand new tactic system", eh sa mori tu ! Pe cat facem pariu ca in codebehind e fix acelasi system de slidere, doar atat ca nu mai sunt vizibile user-ului ci sunt controlate doar prin aceste optiuni gen shouts ?! Eu unul sunt foarte dezamagit anul acesta. Vreau in p**a mea sa pot sa imi asez jucatorii cum vreau pe teren, sa le spun jucatorilor unde sa stea cand am mingea si cand pierd mingea, vreau sa fac scheme la faze fixe, vreau atatea lucruri noi.. Nu sa fac an de an acelasi cacat in alt mod.

SI IRL, cum ai putea tu sa le spui jucatorilor cum sa faca asta ?

Parca vad un dialog Bogdy26 - Cristi Tanase :

" Tanase, iata instructiunile tale :

- Pasezi 3 din 10

- Pressing 1 din 10

- Creativitatea ta ti-o setez la 7 din 10

- Mentalitatea de atac ti-o setez la 3 din 10

Iar Tanase va da ca vaca din cap , confirmand ca boul : "AM INTELES, SA TRAITI! ".

Asta daca esti dezamagit ca nu mai exista acele slidere.

Edited by Alywan

• Generaţia de Aur

Deci practic au disparut sliderele, iar in locul lor au ramas doar shout-urile, care existau deja, dar abia acum vor cantari cu adevarat.

Pare mult mai realist. De acum fm nu va mai fi doar pt genii, ci si pt oameni care se pricep la fotbal.

Daca fm ar fi jucabil inainte de ultimul patch, chiar m-as declara supermultumit.

Remarc adoptarea tacticii gen itunes, de a plati pt in-app purchases si remarc cretinul de researcher de la barca, care a gresit history la jucatorii de la barca b, acestia figurand cu meciuri la prima echipa.

Revin cu alte impresii. Tocmai am terminat primul sezon cu AC Milan cu care am castigat campionatul si in rest am fost varza. (in CL nici n-am trecut de grupe) In fine, nu asta e important.

Tin sa precizez ca de la primul post au mai aparut cateva patchuri, n-am stat sa numar cate dar stiu ca de fiecare data cand ma logam pe Steam mai downloada ceva pentru FM14. Cert e ca multe lucruri s-au imbunatatit.

1. Interfata e mult mai ok, imi tine minte acum setarile, in schimb inca exista problema cu scrollu' la negocieri si cu panel-urile din meci, dar presupun ca se vor remedia si astea pana la varianta finala.

2. Jucand in Europa am reusit sa ma folosesc mai bine de sistemul de transferuri, care mie unu mi se pare foarte realist. Acum calculatorul face oferte care mai sunt si refuzate, vezi bidding wars, jucatorii in ultimul poti sa ii iei mai ieftin decat de obicei etc. Multe, dar multe modificari pe planul asta care face jocul mult mai realist si placut de jucat. Ce mi se pare intr-adevar dubios este cum anumite echipe tin de pret intr-un mod exagerat; Ex. din RO atat pt Stanciu cat si pt Iancu AI-u cere 10mil+, la Dinamo Zagreb pe Ademi se cere la fel, 10+. Nu inteleg care e faza aici, am observat ca nu se intampla asta la toate cluburile astea mai mici, ci doar la unele.

3. Interactiunile intre manageri, manager-jucator sunt imbunatatite major, ai si mai multe optiuni, iar presa te va zgandari tot timpu' sa comentezi de unu' si de altu', o alta chestie care adauga un realism jocului.

4. Modulul tactic necesita un sezon, doua sa te obisnuiesti cu el. Mie unu mi se pare mult mai realist, slider-urile erau ceva SF si de joc, acum ai niste indicatii mai mult, si tine mult de training, jucatori cum o sa fie urmate acele indicatii. Cert e ca dupa ce m-am jucat jumate de sezon la Milan cu tactica am reusit sa-mi gasesc tactica si stilul de joc pe care de obicei il jucam in FM, adica un joc de posesie, cu o linie de fund foarte sus si pressing sufocant.

5. Match engine-u e si el mai ok, bara aia din centrari nu se mai intampla asa des, o proportie normala de ratari, un portar mai activ. Chiar si asa insa, parerea mea e ca aici mai e ceva de lucrat, chiar si dupa lansare. In editiile anterioare dadeai un shout si vedeai imediat o schimbare, acum insa schimbi ceva la tactica si nu intotdeauna vezi vreun efect, asta o fi si de la faptu' ca acum instructiunile astea sunt legate de training, si trebuie sa le antrenezi, nu imi e inca foarte clar.

6. Am incarcat si campionatul Romaniei special sa vad si eu ce se intampla cu Seria a-2-a, si mi se pare foarte ciudata treaba. Acum sunt tot doua serii, dar cu mai multe echipe. Nu era vorba ca se transforma intr-o singura serie la un moment dat?

Cam asta am avut de zis. Pe mine unu a inceput sa ma prinda, mai ales dupa patchurile astea, mai e ceva de munca, dar cred ca o data cu primul patch de dupa lansare se vor rezolva multe probleme. Acu' om vedea. :)

Partea cu Stanciu, Iancu su Ademi e foarte reala.

Sa incep cu Ademi: Dinamo Zagreb, cauta ultimele transferuri. Daca nu gasesti te ajut eu: Kovacic - Inter 11,5 Meur, Modric - Totenham 10 Meur. Astia numa asa au vandut. Ademi si Halilovic joaca in nationala Croatiei care e pe 16 mondial. Dinamo Zagreb daca nu ma insel are cel putin 16 (eu cred 20) la junior recruitment/coaching si asa mai departe.

Cu Steaua e simplu: Chiriches, 9.5 Meur. Stanciu si Iancu sunt -9 deci jucatori pasibili de a ajunge staruri, deci comparabili cu Chiriches

De acum fm nu va mai fi doar pt genii, ci si pt oameni care se pricep la fotbal.

Si pentru oameni care au impresia ca se pricep la fotbal. Pentru oameni care vor prelua Spurs si dupa ce vor fi eliminati in preliminariile EL de Skenderbeu vor decreta ca ME-ul e de rahat si ca nu vor mai juca in viata lor FM (nu zic de cumparat :B:)

Pare mult mai realist. De acum fm nu va mai fi doar pt genii, ci si pt oameni care se pricep la fotbal.

TIe ti s-a parut 2013 mai realist? Cand tactica "toata lumea la atac" functiona de minune? Mi-e ca e o doza mare de Inception la mijloc. Tu si altii care vreti sa jucati ca la Fifa, cand un joc devine mai arcade ca sa va satisfaca voua gusturile considerati ca devine mai real si implicit pentru cei care stiu fotbal. Dar daca defapt jocul devine mai SF si cei care chiar stiu fotbal nu or sa se mai descurce in el, ce te faci?

Edited by valentine

• Generaţia de Aur

- Pasezi 3 din 10

- Pressing 1 din 10

Iar Tanase va da ca vaca din cap , confirmand ca boul : "AM INTELES, SA TRAITI! ".

Tanase ar raspunde:

"Mister bodgy, eu am mentalitate mai mare de 3 din 10 asa ca lasa-ma pe la vreun 8!"

Tanase e un jucator inteligent dar are parte de presa proasta. Din cauza la curva aia cu care era el acum vreo 2 ani, toti vroiau sa i-o futa si de la atata invidie s-a zamislit ideea ca nu-l duce mintea, TOTAL NEADEVARAT!

SI IRL, cum ai putea tu sa le spui jucatorilor cum sa faca asta ?

- Pasezi 3 din 10

- Pressing 1 din 10

Asta daca esti dezamagit ca nu mai exista acele slidere.

Ai inteles gresit, nu sunt deloc dezamagit ca nu mai exista slidere, ba chiar din contra, foarte bine ca nu mai exista, e mai realist cum au facut, dar vreau mai multe optiuni.

Sunt dezamagit ca acelasi efect pe care le aduc player instructions si team instructions de anul acesta le puteai obtine si anul trecut daca alterai corespunzator sliderele alea, practic nu au adus nimic nou din punctul asta de vedere ci au schimbat modul de prezentare. Ba chiar ti-au limitat din optiuni, pentru ca inainte daca modificai tu sliderele alea in ceva mod ciudat obtineai un efect care probabil nu exista acuma printre instructiunile astea prestabilite. Ma asteptam la mai multe noutati, de asta sunt dezamagit. Pe vremea cand jocul era facut de cei de la SI Games impreuna cu Eidos, puteai sa iti asezi unde vroiai tu jucatorii pe teren si puteai sa ai doua asezari, una cand ai mingea, si una cand nu ai mingea. De ce ar fi folositoare chestia asta ? Uite un exemplu concret:

Acuma e foarte greu sa pui un inside forward/winger (AML/R), ca pe faza defensiva, sa coboare pana la marginea careului tau sa ajute fundasul lateral, defapt e imposibil sa ii pui sa faca asta zonal. Singurul mod e sa ii pui sa faca marcaj om la om la fundasul lateral advers sau la atacantul de banda advers, dar nici una dintre variantele astea nu prea ma incanta deoarece pot fi contracarate foarte usor.

Sa nu mai zic de fazele fixe, unde de ani de zile ai aceleasi optiuni si toata lumea aproape joaca la fel, centrare la prima bara unde apare un fundas central cu "near post flick on".

O noutate foarte buna in schimb (defapt singura :) ) e ca acuma poti sa dai instructiuni la fiecare jucator in parte, ci nu la fiecare post in parte, cum era pana acuma.

"Poti sa repeti un pic intrebarea?" :))

Exact asta mi-a trecut si mie prin minte :))))

• Generaţia de Aur

Parca si-a revenit jocul cu 14.1.3, am reusit in primele 3 meciuri cu Gaz Metan sa nu primesc gol contra echipe gen Botosani, U Cluj, ACS Poli. Sper sa continue asa si sa fie un update bun.

Ai inteles gresit, nu sunt deloc dezamagit ca nu mai exista slidere, ba chiar din contra, foarte bine ca nu mai exista, e mai realist cum au facut, dar vreau mai multe optiuni.

Sunt dezamagit ca acelasi efect pe care le aduc player instructions si team instructions de anul acesta le puteai obtine si anul trecut daca alterai corespunzator sliderele alea, practic nu au adus nimic nou din punctul asta de vedere ci au schimbat modul de prezentare. Ba chiar ti-au limitat din optiuni, pentru ca inainte daca modificai tu sliderele alea in ceva mod ciudat obtineai un efect care probabil nu exista acuma printre instructiunile astea prestabilite. Ma asteptam la mai multe noutati, de asta sunt dezamagit. Pe vremea cand jocul era facut de cei de la SI Games impreuna cu Eidos, puteai sa iti asezi unde vroiai tu jucatorii pe teren si puteai sa ai doua asezari, una cand ai mingea, si una cand nu ai mingea. De ce ar fi folositoare chestia asta ? Uite un exemplu concret:

Acuma e foarte greu sa pui un inside forward/winger (AML/R), ca pe faza defensiva, sa coboare pana la marginea careului tau sa ajute fundasul lateral, defapt e imposibil sa ii pui sa faca asta zonal. Singurul mod e sa ii pui sa faca marcaj om la om la fundasul lateral advers sau la atacantul de banda advers, dar nici una dintre variantele astea nu prea ma incanta deoarece pot fi contracarate foarte usor.

Sa nu mai zic de fazele fixe, unde de ani de zile ai aceleasi optiuni si toata lumea aproape joaca la fel, centrare la prima bara unde apare un fundas central cu "near post flick on".

O noutate foarte buna in schimb (defapt singura :) ) e ca acuma poti sa dai instructiuni la fiecare jucator in parte, ci nu la fiecare post in parte, cum era pana acuma.

Exact asta mi-a trecut si mie prin minte :))))

De cand imi doresc chestia asta... am si facut "request" de vreo cateva ori...

Am inceput si eu o cariera cu Man Utd si imi place mult jocul. Nu am ajuns inca la primul meci dar vad imbunatatiri la el. Un lucru nu pricep: de ce a disparut reserves team? In Anglia stiu ca era. Acum am first team, u21 si u18 :(

Impecabil ME-ul anul asta. Joc un online game in Serie B(Modena vs. Brescia) si ce sa vezi in 10 meciuri am 24 de goluri marcate si 20 primite, o gramada de scoruri de 3-2, 4-3, 5-3, 4-3. Sa nu vorbim de cifre ale suturilor spre poarta de 40 la 20. In Serie B...

Am inceput si eu o cariera cu Man Utd si imi place mult jocul. Nu am ajuns inca la primul meci dar vad imbunatatiri la el. Un lucru nu pricep: de ce a disparut reserves team? In Anglia stiu ca era. Acum am first team, u21 si u18 :(

Pentru ca in real life echipele din PL si cateva din Championship nu mai au echipe de rezerva, au under-21 si un campionat specific. Si probabil ca era prea complicat sa ai in aceeasi structura competitionala variante cu echipa u-21 si echipa de rezerva asa ca s-a omogenizat tot sistemul dupa modelul u-21.

• Generaţia de Aur

Pentru ca a fost creeat un campionat special numit Barclays Premier League U21 cu 22 echipe. Echipele X Reserves au fost redenumite in X U21 ... practic sunt aceleasi reguli in campionat 7 jucatori u21 + 4 jucatori over 21 ani in primul 11

http://www.premierleague.com/en-gb/matchday/barclays-u21-premier-league-tables.html?paramYouthStage=KNOCKOUT

Same shit si la U18.

http://www.premierleague.com/en-gb/matchday/barclays-u18-premier-league-tables.html?paramYouthStage=KNOCKOUT

Edited by BurticAndrey

eu chiar nu reusesc sa fac update,l-am luat dpa steam,am crezut ca se face update automat,poate daia nu vad nici o schmbare....am versiunea 4.00

explicati-mi si mie va rog ca la prostice tre sa fac,nush ce e ala cont gmg,pe steam nu gasesc nici un update ,nush unde sa caut....habar nu am ,merci

eu chiar nu reusesc sa fac update,l-am luat dpa steam,am crezut ca se face update automat,poate daia nu vad nici o schmbare....am versiunea 4.00

explicati-mi si mie va rog ca la prostice tre sa fac,nush ce e ala cont gmg,pe steam nu gasesc nici un update ,nush unde sa caut....habar nu am ,merci

Cont GMG doar daca ai cumparat jocul de acolo.

Nu gasesc eu sau chiar nu mai pot sa:

1. Pun un jucator anume ca-si target man ?

2. Sa pun un jucator anume sa marcheze un adversar anume !?!

Edited by Bogdy26

Buna seara,

Am o intrebare. in meniul downloads nu mi se deschide Steam Workshop-ul. Apare fereastra mica cu "Processing... Please wait" si de acolo nimic. Am lasat asa vre-o 2 ore astazi si tot nu sa incarcat! A mai intalnit cineva aceasta problema?

• Author

'Primele Impresii' - Part 3

M-am apucat de un sezon in Portugalia, cu Sporting. Am selectat doar campionatu' lor asa ca in cateva ore am ajuns deja aproape la jumatatea campionatului. Pe locul 3 momentan, Porto pe primul loc neinvinsa.

Bun, intre timp s-au mai facut niste updateuri, chestiile care tin de interfata s-au rezolvat insa au aparut alte bug-uri care pe mine unu' ma scot din minti si care fac jocul, cel putin pentru moment, sa nu fie jucabil.

Primul bug era simplu, eu faceam o oferta de 2mil si jocul mi-o inregistra ca 500k sau ceva de genu', la fel si la offer to clubs, eu il ofeream pentru 10mil, primeam oferte de 1.5. Am dat frumos un search pe google, am gasit un topic oficial, da-i restart, clear cache, sterge nu stiu ce fisier...s-a rezolvat, bun.

Restul bug-urilor insa tin de ME si de felul in care mai nou se calculeaza rating-urile jucatorilor. Deci este ceva fenomenal, au rezolvat bug-urile precedente, cu barile, cu portarii, cu fundasii golgeteri din cornere insa au aparut urmatoarele doua: am in fiecare meci de 2-3 ori mai multe suturi la/pe poarta decat adversaru, CCC mult mai multe, in schimb fac egaluri, sau castig cu un 1-0, 2-1, sau chiar mi s-a intamplat si sa pierd cu ultima clasata, ei doua suturi pe poarta doua goluri, eu 11 doar un gol. Daca se intampla o data, de doua ori intelegeam, dar se intampla meci de meci. De rating-uri nu mai zic, conduc cu 2-0 la pauza in cupa si in afara de Honda care a dat un gol si o pasa de gol absolut toti jucatorii au sub 7.0 rating, fundasii avand chiar si sub 6.5. Am a3a cea mai buna aparare din liga si am doar un fundas care are avg rating peste 7. E strigator la cer! Asta cu ratingurile era o chestie care nu se schimbase niciodata, nu prea umblasera la ea si mergea! Acum sunt confuz cand tre' sa vorbesc cu ei, ce le zici unora care la pauza au 1-0, au dominat meciu' in schimb au ratinguri de cacat? Moralul scade. publicu' nemultumit ca jucatorii joaca "prost", ass manager care imi spune sa il scot pe X din echipa pentru ca a jucat prost, desi in afara de avg rating, el joaca bine...intr-un cuvant, dezastru!

Inteleg ca e un joc complex, am inteles toate bug-urile din Beta, ca doar d-aia era Beta...insa ca inca sa iti folosesti clientii ca testeri si dupa lansarea oficiala mi se pare prea de tot. Iar aici nici macar nu vorbim de niste bug-uri minore care se intampla in unul dintr-o mie de cazuri, ci de unele mari cu impact major asupra jocului.

Dezamagirea e mare, dar macar stiu ca acum pot sa-mi pun "Game Tester" la SI in CV!

Edited by H3IId0g

mda,ai dreptate,eu imi pierd noptile rejucand de 5-6 ori un meci cu cate o ultima clasa,care ma zdrobeste de fiecare data,e incredibil,fundasii de banda nu imiiau niciodata mai mult de 5.2 iar cei centrali pana in 6,frecvent,si am schimbat si antrenorii,au 4 stele,m-am uitat la marcaj ,la tot....nu stiu ce se intampla anul asta dar parca niciodata nu a fost asa...dezamagire este cuvantul potrivit,mai ales ca in ultimii ani vanzarile au crescut mult la acest joc si ma asteptam sa fie ..logic...dealtfel mult mai imbunatatit,nu mult mai slab si ireal.....

In changelist-ul ultimului update (1nov) e si " Stopped Paul Robinson being bitten by his pet dog"!

cata atentie pentru detalii! Dar Me-ul nu-l vede nimeni?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.