Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


  • 0

Primele Impresii


H3IId0g

Question

Tocmai am terminat primul meu sezon de FM14. Am jucat in MLS cu Toronto si n-am reusit mare branza. (nici eu nu stiu ce m-a apucat sa incep sa joc in MLS)

Per total jocul nu m-a incantat. Este primul FM care nu ma face ca d-abia sa astept sa imi repornesc jocul. Noul sistem de tactici mi se pare haotic (desi in idee e mai realist), ME-ul mi se pare dubios, in medie este o centrare pe meci care din greseala se duce in bara, atacanti care rateaza enorm de mult 1 la 1 cu portarul, insa cel mai mult ma deranjeaza interfata - nu sunt schimbari majore, dar alea care sunt pur si simplu ma sacaie enorm; ecranul de negocierea contractului necesita scroll, deci efectiv nu ai loc nici pentru 3 optiuni acolo fara sa trebuiasca sa dai un scroll, iar mie cum imi place sa negociez ca lumea tre' sa stau sa dau scrolluri dupa scrolluri. La fel views-urile, nu mi le tine minte, eu ii dau sa ii sorteze dupa pozitie, el tot dupa cum vrea el ii sorteaza; ii dau sa vad selection view el tot se duce inapoi la general info. Astea in FM13 mi le tinea minte, daca ii dadeam un anume view si sort mi-l tinea minte si mi-l aplica la toate echipele pe care le vedeam, in fine.

Desigur insa exista si parti bune. De exemplu optiunea de a putea (in unele cazuri) sa cumperi un jucator cu care ai semnat un precontract mi se pare foarte tare. Mai e si noul sistem de finances, toate bonusurile/agent fees se deduc din transfer buget, interactiunile cu jucatorii sunt mai complexe siii noul Fifa Fair Play. N-am jucat destule sezoane astfel incat intr-adevar sa vad ce efecte are, dar mi se pare interesant ca au implementat si asta.

In incheiere o sa am si niste impresii despre campionatul nostru. Ca sistem competitional suntem la pamant. Seria a2a e horror (nu stiam ca e asa si in RL), ce se intampla dupa primul sezon cu ea? Devine o singura serie sau...? Adevarul e ca n-am inteles niciodata treaba asta cu 2 serii in B, cum nu o inteleg nici p-aia cu enspee mii de serii in C. Fix-ul ala ca sa putem juca si Divizia C apare doar pentru varianta full?

Cat despre jucatori, mi se pare o discrepanta prea mare intre echipe. Nu cunosc detaliile muncii de research, dar parca in nici un an nu mi-au sarit in ochii asa tare anumite lucruri. De ex Steaua; sunt Stelist si inteleg ca dominam clar campionatul, insa anumiti jucatori sunt chiar exagerati (ex. Stanciu, Varela, Georgievski, Piovacari), pe cand unul dintre cei mai buni oamenii din ultimul an, Ad. Popa, e doar un pic mai bun ca Tatu. Pe urma Petrolul si Dinamo mi se par slabe....foarte slabe. Hai ca Dinamo ca Dinamo, ca nici in viata reala nu merge prea bine, dar Petrolul? Absolut toate noile achizitii sunt praf. Aici insa cred ca e treaba researcherilor de unde vin jucatorii aia si noi doar am preluat datele, corect?

Cat atat am avut de zis. Daca nu ati luat jocul inca, nu va grabiti, asteptati cateva patch-uri ca inca nu e de jucat ca lumea. Per total insa eu cred ca isi va merita banii, avand destule imbunatatiri si chestii noi fata de anul trecut.

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 322
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Revin cu alte impresii. Tocmai am terminat primul sezon cu AC Milan cu care am castigat campionatul si in rest am fost varza. (in CL nici n-am trecut de grupe) In fine, nu asta e important.

Tin sa precizez ca de la primul post au mai aparut cateva patchuri, n-am stat sa numar cate dar stiu ca de fiecare data cand ma logam pe Steam mai downloada ceva pentru FM14. Cert e ca multe lucruri s-au imbunatatit.

1. Interfata e mult mai ok, imi tine minte acum setarile, in schimb inca exista problema cu scrollu' la negocieri si cu panel-urile din meci, dar presupun ca se vor remedia si astea pana la varianta finala.

2. Jucand in Europa am reusit sa ma folosesc mai bine de sistemul de transferuri, care mie unu mi se pare foarte realist. Acum calculatorul face oferte care mai sunt si refuzate, vezi bidding wars, jucatorii in ultimul poti sa ii iei mai ieftin decat de obicei etc. Multe, dar multe modificari pe planul asta care face jocul mult mai realist si placut de jucat. Ce mi se pare intr-adevar dubios este cum anumite echipe tin de pret intr-un mod exagerat; Ex. din RO atat pt Stanciu cat si pt Iancu AI-u cere 10mil+, la Dinamo Zagreb pe Ademi se cere la fel, 10+. Nu inteleg care e faza aici, am observat ca nu se intampla asta la toate cluburile astea mai mici, ci doar la unele.

3. Interactiunile intre manageri, manager-jucator sunt imbunatatite major, ai si mai multe optiuni, iar presa te va zgandari tot timpu' sa comentezi de unu' si de altu', o alta chestie care adauga un realism jocului.

4. Modulul tactic necesita un sezon, doua sa te obisnuiesti cu el. Mie unu mi se pare mult mai realist, slider-urile erau ceva SF si de joc, acum ai niste indicatii mai mult, si tine mult de training, jucatori cum o sa fie urmate acele indicatii. Cert e ca dupa ce m-am jucat jumate de sezon la Milan cu tactica am reusit sa-mi gasesc tactica si stilul de joc pe care de obicei il jucam in FM, adica un joc de posesie, cu o linie de fund foarte sus si pressing sufocant.

5. Match engine-u e si el mai ok, bara aia din centrari nu se mai intampla asa des, o proportie normala de ratari, un portar mai activ. Chiar si asa insa, parerea mea e ca aici mai e ceva de lucrat, chiar si dupa lansare. In editiile anterioare dadeai un shout si vedeai imediat o schimbare, acum insa schimbi ceva la tactica si nu intotdeauna vezi vreun efect, asta o fi si de la faptu' ca acum instructiunile astea sunt legate de training, si trebuie sa le antrenezi, nu imi e inca foarte clar.

6. Am incarcat si campionatul Romaniei special sa vad si eu ce se intampla cu Seria a-2-a, si mi se pare foarte ciudata treaba. Acum sunt tot doua serii, dar cu mai multe echipe. Nu era vorba ca se transforma intr-o singura serie la un moment dat?

Cam asta am avut de zis. Pe mine unu a inceput sa ma prinda, mai ales dupa patchurile astea, mai e ceva de munca, dar cred ca o data cu primul patch de dupa lansare se vor rezolva multe probleme. Acu' om vedea. :)

Link to comment
Share on other sites

Am ramas blocat... la propriu... am meci cu echipa de rezerve si toti jucatorii de la seniori sunt trecuti "available for reserve team", cred. Chiar simplist sistemul tactic, in schimb poti sa le dai jucatorilor indicatii despre felul in care vrei sa joace fiecare. Am doua versiuni anterioare nejucate, deci impactul a fost destul de mare si sper ca si pozitiv. Care e linux administrator pe aici sau programator oracle? PM.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Numai eu am ramas dezgustat de noul modul tactic ? Ai infinit mai putine optiuni cand iti creezi tactica decat pana acuma. In loc sa faca tocmai invers, sa ne ofere mai multe posibilitati, ei au rezumat totul in 2 dropdown-uri si 5-6 checkboxuri. Oribil !

Exact asta mi-am spus azi cand am deschis DEMO-ul ... vreau modulul tactic de la fm13 si nu cred ca sunt singurul ...

Link to comment
Share on other sites

Numai eu am ramas dezgustat de noul modul tactic ? Ai infinit mai putine optiuni cand iti creezi tactica decat pana acuma. In loc sa faca tocmai invers, sa ne ofere mai multe posibilitati, ei au rezumat totul in 2 dropdown-uri si 5-6 checkboxuri. Oribil !

Link to comment
Share on other sites

A iesit si varianta (cred ca ) finala . Am facut un test run cu Arsenal in primele 7 meciuri 7 infrangeri. Acasa cu Sunderland 0-4, in deplasare la Fulham 6-1.

Plm, ce-i drept, tactica incropita la misto, dar ... totusi....

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Poti sa aduci critici constructive, nu sa ii faci cu ou si cu otet pe researcheri. Apoi mai sunt si chestii de nuanta, de exprimare. Eu nu ti-am zis sa taci ca esti prost pentru ca ai o parere despre Curtean, ci pentru ca tu zici ca aia ar fi problema jocului si pentru atitudinea mentionata inclusiv de tine. E o problema minora de research, muuuuuuult prea neinsemnata comparativ cu ce bube are jocul. Iar aia cu Tanase ramane o aberatie, sorry.

In fine, end of story.

Link to comment
Share on other sites

  • MentholBoy

@Alexandru09 am notat cele semnalate de tine si se vor rezolva. Problema e ca daca s-ar trezi mai multi oameni sa comenteze la timp, nu ar mai aparea problemele astea
In al doilea rand, in mod surprinzator, nu ti-a zis niciun researcher ca tu sa taci ca esti prost. Inainte de a da cu piatra, arunca o privire sa vezi si cu cine vorbesti. Cornel nu e researcher.

Link to comment
Share on other sites

se presupune a fi cat mai aproape de realitate,nu sunt subiectiv,vorbesc despre dinamo ptr ca inca nu am jucat cu alta echipa in 2014

am intrat pe forum crezand ca este realizat in scop constructiv,nicidecum ca researacherii incep sa spuna,"""""tu sa taci ca nu stii esti prost"""

probabil asteptati numai laude,era o critica in scop constructiv din punctul meu de vedere,chiar daca am avut o atitudine mai agresiva....asta pentru ca legat de ce am spus de dinamo,curtean,etc,este evident ca sunt facuti sub nivelul lor,si nu sunt doar eu cel care spune asta,si nu este prima data

plus presedintele de la dinamo...e de fiecare data altul,cand incepi jocul

cred ca am dreptul sa aduc astfel de critici constructive din moment ce cumpar jocul,fara sa fiu jignit,nu ca m-ar durea prea tare,dar ca idee.asta nu e profesionalism,

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Alea nu's pareri despre joc, ci despre research. Care pana la urma sunt subiective. Stii sa faci diferenta?

Sa vii si sa spui ca researcherii din Romania (unii mai implicati in fotbal decat vei fi tu vreodata) nu se uita la meciuri si sa te dai tu expert in atribute la primul tau post pe forum, inseamna ca esti cum ziceam mai sus. Nu e o parere, e o concluzie.

Sa spui ca Tanase e facut aproape precum Cr Ronaldo este de o imbecilitate iesita din comun care denota CU SIGURANTA faptul ca nu intelegi nimic din jocul asta. Asta nu mai tine de smardoiala, de caterinca, de vitejie in spatele tastaturii. Daca alea's problemele care te deranjeaza pe tine, intra in plm in editor, schimba atributele si dispari de pe forum. Lasa-ne pe noi sa ne zbatem in nestiinta noastra. Mai modifica si bugetul, sa iti vina jucatori si mai buni ;)

Link to comment
Share on other sites

Sunt problemele care ma deranjeaza pe mine,cat despre incepator si prost,joc jocul asta probabil dinainte ca tu sa mergi in picioare,cat despre footbal,sunt implicat direct avand mai multe studii decat ai tu absente la scoala,

-cat despre faptul ca m-ai jignit,nu mai am 15 ani sa fiu smardoi in fata tastaturii,probabil fata in fata ai plange ca o fetita virgina daca ne-am intalni

Link to comment
Share on other sites

Sincer,anul acesta nu isi merita banii,este parerea mea,il joc din 2002 deci nu sunt nici un incepator,nici un ofticat,dar sunt urmatoarele probleme:

postez impresiile mele dupa un sezon la dinamo:

-curtean:are 9 la creatie,11 la passing,tehnica parca la fel,dribling 11...incredibil,ANUL TRECUT AM CREZUT CA E O GRESEALA DAR SI ACUM....?CHIAR ASTEA SUNT CALITATILE LUI,E TEHNIC DRIBLEAZA,PASEAZA SI SUTEAZA DE LA DISTANTA....

-rotariu are 7 la finising,10 la first touch,golurile pe care lea dat anul asta au fost dintr-o atingere ,foarte spectaculoase,din prima,si din putine ocazii

-fai are 10 la determinare

CEI CE SE OCUPA DE CAMPIONATUL INTERN AU VAZUT OARE VREODATA MACAR UN MECI??????

-eu stiu ca dinamo e praf in realitate dar daca sunt 4-5 fotbalisti in echipa macar pe aia sa ii faci ok

APOI,

joci impotriva unei echipe care are portar cu 6 la reflexe,iti apara absolut tot,al tau cu 16 iti ia 5 goluri,de la un atacant cu 7 la finising,si 8 la demarcaj...PA BUNE???

-ca grafica e urat dar astept varianta finala ptr ca stiu ca se va schimba,ma refer la culori si la 3d-ul din meci

SINGURUL PLUS ESTE CA ITI VIN JUCATORI ACCEPTABILI IN CAMP ROM...ATAT

regret ca l-am cumparat,pentru ca este prima data cand nu am chef sa ma joc,este prea ireal,dupa 2 meciuri salvez si inchid

si chiar nu inteleg cine se ocupa de jucatorii din romania,daca ii urmareste vreodata....ma uitam la tanase...e facut aproape ca ronaldo,sa fim seriosi....se presupune a fi un simulator cat mai apropiat de realitate,asa...ne putem juca pe facebook moca

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

La Varela nu am umblat deloc (eu sunt researcher la Steaua, utistul la Vaslui). L-am primit la Steaua in ultima runda de research fara a avea posibilitatea sa-l vad, oricum nu aveam ce impresie sa am despre el...nu l-am vazut prea mult jucand pe la Vaslui, la Steaua nici atat. Stiu doar ca joaca pe la Nationala lui si ca a facut impresie buna la Cupa Africii.

Georgievski - 11 mi se pare decent la crossing (nu ma sparg centrarile lui...okey, are tehnica de lovire a mingii, dar directia e total aleatorie)

- 13 la marking si tackling (de acord, acum mi se pare si mie ceva mai slab dupa ultimele meciuri - mai ales cel vs Schurrle, dar la vremea respectiva - research-ul s-a incheiat acum o luna - asa i-am apreciat marcajul si tacklingul). Imi plac alunecarile lui...de obicei prinde si mingea...de acord nu e John Terry.

- altfel, mi se pare peste Latovlevici la faza defensiva

- de acord cu composure, dar 9 mi se pare suficient de mic

- concentration 13 mi se pare ok...nu dispare din joc prea des si pornind de la 20 in jos eu zic ca 13 e "suficient" de jos

- flair 12 mi se pare iar ok...pentru un fundas mi se pare ca incearca destul de des "unexpected"-ul

- la accelerare s-ar putea sa ai dreptate cu accidentarea. mie nu mi se pare lent pentru un fundas lateral

Stanciu - in mare parte are atributele setate de la Vaslui, de anul trecut...la Steaua nu apucasem sa-l vad in prea multe meciuri (5 oficiale, parca)

- de acord cu long shots mai mare de 10, dar la momentul researchului nu excelase prea mult la capitolul asta

Continui si cu ceilalti, maine sau luni, cel mai probabil, ca e destul de tarziu si m-a lovit somnul...maine la birou...plm

Multumesc pentru feedback si astept in continuare pareri elaborate de genul celei a lui helldog.

Link to comment
Share on other sites

Subscriu la postul de mai sus dar - Stanciu e un jucator cu o viteza buna - jucand insa in spatele varfului nu are unde sa si-o arate dar are undeva la 14/13 13/12 cel putin.

Piovaccari 16 balance - foarte bun - la meciul cu CFR 3 oameni au vrut sa intre umar la umar cu el si nici nu s-a clintit. Cu Legia la fel. Iancu e overrated la creativity , passing ,driblling , team work , work rate , balance , long shoot , concentration , composure , fitness , stamina. mult !

Popa 8-9 finishing si maxim 11 crossing si dribbling.

Link to comment
Share on other sites

Poti, te rog, sa detaliezi unde sunt exagerati Stanciu, Varela, Georgievski si Piovaccari? Ce atribute ti se par exagerate si ce valori le-ai da tu acelor atribute? Astept critica constructiva, care sa duca la un research cat mai bun. Replici de genul "X e praf in joc", "Stanciu e facut prea bine" din pacate nu ajuta cu nimic...

Astept raspuns.

Iti dau dreptate ovidiu10, tocmai d-asta o sa vin si cu argumente.

Varela - nu e foarte schimbat fata de anul trecut - si atunci mi se parea exagerat, insa fiind nou in campionatul nostru credeam ca se va regla anul asta. Technical | aici cat de cat mi se pare ok, poate un marking cam ridicat, in rest mi se pare ok; Mental | are toate atributele care conteaza pe postul lui 13-14, nu mi se pare un jucator de Composure13/Concentration13, ci mai degraba un 10/11; Physical | mi se pare prea vitezist, un acc12/pace12 sau hai un 13/12 mi se parea mai realist, dar 14/14 mi se pare prea mult; cum mi se pare prea putin la strength, omu' e o namila. (aici insa poate are legatura si cu inaltimea, fiind un pic cam scund, habar n-am)

Georgievski - mi se pare un jucator cu mari carente in defensiva, muncitor si determinat dar care in afara de centrari ok nu exceleaza nici in atac. Technical | un crossing mai mare mergea, mi se par exagerate markingu/tacklingu, dupa parerea mea e la acelasi nivel, hai poate nitel mai bun decat Lato, deci un mark11/tk12 as fi vazut eu aici; Mental | eu il vad ca pe un jucator care se pierde sub presiune, deci composure9/concentration13 mi se par mult, un 8/9 as da eu aici, la fel cum mi se pare prea mult la flair 12, nu i-as da mai mult de 8-9 nici aici. Physical | acceleration 14 - asta e pentru inainte de accidentare, anul asta a fost depasit de toti adversari mai ok care i-a intalnit, e lent pentru un fundas lateral, ce sa mai, un 12 aici zic ca-i mai ok.

Stanciu - mie unu mi se pare un jucator de explozie, cu un sut bun de la distanta dar care nu e in stare sa creeze prea mult. Asa ca long shots 10, mi se pare prea putin, are multe suturi bune de la distanta - passing 16 combinat cu creativity 15 si flair 17 mi se pare mult prea mult. Dupa cum am zis, il vad avand momente de magie (chiar si asa nu se justifica 17 ala la flair) insa ca pasator nu e stralucit, un 13 la primele doua mi se parea indeajuns. Cat despre partea fizica mi se pare foarte greoi, acceleration12 - eu unul il vad ca pe un jucator de explozie, deci un 14 aici mi s-ar prea mai ok. La fel cum insa il vad ca nu poate juca mai mult de 60 de minute, se pierde, deci natural fitnessu 15 si stamina 13 mi se par prea ridicate.

Piovaccari - Technical | mi se pare ca e exact cum trebuie, poate sa o bage in ate, are un joc okish aerian dar o prima atingere slaba si tehnica proasta; Mental | eh, aici se schimba treaba, creativity 12/flair 14 mi se par exagerate, omul nu are o viziune fantastica asupra jocului si nici nu are momente de "magie", parerea mea ca ar merita sub 10 la amandoua; Physical | Prea vitezist acc14/pace13 - mai mult decat Stanciu. Mie mi se pare un jucator lent, un pic mai rapid decat Kape, dar lent, deci un 12/12 max aici; balance16 - omul este un impiedicat, cade pe jos mai tot timpul, d-asta nu vad sa i se justifice 16-ele asta.

In general imi place sa le vad jucatorilor punctele forte si carentele in atribute, cum de ex se reflecta foarte bine la Lato (ca defensiv nu sta foarte bine, pe cand attacking s-a imbunatatit) sau la Tanase partea mentala, poate d-asta mi-au sarit in ochi jucatorii astia.

Asta cu research-ul cred ca e o munca grea, pentru ca fiecare vede lucrurile diferit, asa ca nu zic ca eu am dreptate, ci ca doar asa vad eu lucrurile. :)

LE: Uitasem de Ad Popa - ce m-a frapat e ca nu este deloc imbunatatit fata de anul trecut desi a avut un sezon bun si un start de sezon ok (daca te uiti la cifre sta bine); de ex in ochi imi sare 5-ul ala la finishing sau 9 la passing si 11 la dribbling, parca ar fi mers cu un punct/doua mai mult aici, iar la finishing un minim 10 dupa parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy