Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Si O Luam De La Capat


Ilici Man

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

cadoul meu de craciun pt forum e anuntul ca, incepand cu anul viitor, voi porni un nou story. astept urale si inghesuiala pt a-mi arata cat de mult va doriti asta (nu ca ar conta prea mult)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply
  • Generaţia de Aur

Este din nou acea perioada a anului. Perioada in care imi fac bocceluta si ma tirez in tara fetelor usuratice si a distractiei fara pauza. Evident, ma refer la Brazilia. In ultima mea calatorie am aflat un lucru interesant legat de perioada carnavalului. Am aflat ca incepe de anul nou. Asa ca, am decis ca anul asta, voi petrece intreaga perioada pe malul pacificului cu o nuca de cocos in mana stanga si o negresa in mana dreapta.

Am ajuns cu cateva zile inainte de startul petrecerii si am avut timpul necesar pt acomodare si pt a face rost de cele necesare pt un revelion de vis. Revelionul l-am petrecut in Salvador de Bahia, stiam locul si doream neaparat sa particip la petrecerile organizate pe plaja.

A fost o experienta dementiala. Ce atmosfera, ce tipe, CE MANCARE.

pauloprovidesasmallpigf.jpg

A fost o experienta dementiala. Am dansat, am mancat, am avut niste activitati extreme de interesante pe plaja…

100263.jpg

Petrecerea a inceput sa se sparga abia pe la 2 dupa-amiaza in prima zi din 2009.

carnaval1.jpg

Din pacate, cam pe la acea ora a trebuit sa plec si eu. Eram frant de oboseala si aveam avion spre Sao Paolo a doua zi.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

In Sao Paolo am cunoscut o domnisoara care mi-a acaparat cam tot timpul. Nu pot spune ca am avut motive sa ma plang. :D Mi-a aratat diferite locuri mai putin frecventate de turisti (desi despre ea nu cred ca se putea spune acelasi lucru) si mi-a facut perioada petrecuta in acest oras extreme de interesanta.

Dupa cateva zile petrecute impreuna a reusit chiar sa ma convinga sa vizitez si orasul ei natal. Nu pot spune ca a fost o decizie inteligenta din partea mea dar eram convins ca-i demonstrasem ca nu ar avea prea multe de castigat de pe urma mea in plus fata de ocazionala masa in oras si “banii de taxi” pe care ii primea la despartire. Si in plus, cine ar putea sa refuze o domnisoara ca ea? :angel_not:

veronicas.jpg

Asa ca am decis sa-mi schimb programul si s-o urmez pe frumoasa Veronica (asa o chema daca am uitat sa mentionez asta mai devreme) in “maretul si impresionantul” Sertaozinho. Nu pot spune ca a fost chiar o pierdere de timp aceasta vizita. Cu ocazia asta l-am cunoscut pe Carlos de bla bla bla (urmau cam 5 nume si n-am reusit sa le retin). Acest Carlos era un fenomen brazilian. Adica vorbea engleza. Ca sa va explic ce raritate era asta pe acolo, in aeroportul din Sao Paolo gasisem doar 2 persoane cu care sa ma inteleg in limba asta si doar una era de-a locului.

Cu ajutorul lui Carlos am reusit sa-mi dublez vocabularul portughez, ajungand astfel la 20 de cuvinte. Tot el mi-a tradus si motivul pt care Veronica refuza sa puna botul la... dar hai sa nu parasim firul povestii de dragul unor detalii care nu cred ca intereseaza... :D

In general palavrageam despre fotbal cu Carlos, care era un mare fan (ca 90% din brazilieni) si evident sustinea o amarata echipa locala care se zbatea prin divizia a t-spea. Am ras de el sustinand ca Maradona a fost mult mai bun decat Pele si am ras amandoi cand i-am povestit de un chinchonean care credea ca Adriano e cel mai bun atacant din lume. Am profitat si de imposibilitatea de a verifica si am inventat o glorioasa cariera a mea ca antrenor prin diviziile b din Romania si Bulgaria. Cred ca m-ar fi si crezut daca nu exageram cu performante aberante prin cupe si jucatori descoperiti de mine (stiati ca eu am fost primul antrenor al lui mutu? - singurul jucator roman in afara de hagi de care auzise)

Am petrecut o saptamana vorbin cu Carlos si calarind-o pe Veronica dar apoi mi-am facut bocceluta si am luat drumul spre Rio de Janeiro. Traisem carnavalul din Salvador, acum vroiam sa-l vad si pe cel din Rio.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Rio de Janeiro, samba, Copacabana, Maracana. Capitala turistica a Braziliei. Trebuie sa recunosc ca este un oras incredibil. Atmosfera este incendiara si fetele sunt dementiale. La fiecare 5 minute petrecute pe plaja trebuia sa-mi sterg balele de la gura. Din pacate, marea diferenta intre braziliencele de aici si cele din Sao Paolo sau Salvador, e pretul. Daca in Salvador pt 4-5$ “bani de taxi” esti fericit, aici pretul e cam de 5 ori mai mare. Dar asta e, trecem peste.

rioo.jpg

Carnavalul a fost impresionant. Ce se vede pe la televizor nu se poate compara cu realitatea. Cu toate astea, raman la parerea ca in Salvador distractia e mult mai mare cu ocazia carnavalului. In Rio carnavalul e un spectacol, pe cand in Salvador e o petrecere. Dar nu regret ca l-am vazut si pe asta. A meritat spectacolul.

riocarnivalportela33001.jpg

Din pacate, perioada petrecuta in acest paradis a trebuit sa se termine la un moment dat si a trebuit sa-mi strang bagajele si sa indur cele 20 de ore de zbor spre casa. Iar socul de pe Otopeni, cand am iesit din aeroport in pantaloni scurti, tricou fara maneci si sandale intr-o noapte de februarie, a fost cel care a pus capac acestei noi experiente fantastice.

vivianecastronudecarniv.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Au trecut lunile, a venit criza (sau, mai bine zis, s-au prins si politicienii ca a venit), am mai calatorit un pic... In timpul asta Carlos ma seca cu mailuri despre echipa lui de doi bani. Ba ca merge prost, ba ca merge bine. Ba ca patronul e idiot, ba ca antrenorul e si mai retardat. Facusem greseala sa fac schimb de mailuri cu el. Nu ma asteptam sa-mi scrie, eu cel putin nu aveam de gand, dar, considerasem ca n-are rost sa fiu nepoliticos cand mi-a cerut asta.

Prin iunie mailurile incep sa devina interesante. Cica avusese loc un mare scandal la club (antrenorul s-a culcat cu nevasta patronului sau invers, dracu intelege egleza aia de balta in care scrie) si antrenorul si-a dat demisia. Cu ocazia asta am mai aflat doua lucruri interesante. Carlos chiar pusese botul la vrajelile mele si el era presedintele organizatiei suporterilor sau ceva de genul asta.

Pe la inceputul lui iulie situatia a luat o intorsatura total neasteptata. Clubul fusese refuzat de doi antrenori iar Carlos il batuse la cap pe presedintele clubului legat de un mega-super-giga antrenor roman pe care il cunostea el. A mai si pompat putin in vrajelile mele si acum presedintele clubului stia ca eu eram mare antrenor prin divizia a din romania, ca luasem titluri si cupe cu nemiluita etc. Cert e ca acum Carlos ma implora sa vin antrenor la ei. Cica el deja il asigurase pe presedinte ca voi veni, si, daca ii refuz, isi va pierde functia etc.

Am decis sa ma duc pana acolo. Chiar daca nu se concretiza nimic si totul era o vrajeala, ei imi plateau biletul si astfel macar ma alegeam cu o vizita gratuita in brazilia.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Si iata ca aterizez inca o data in maretul Sertaozinho. Prima veste proasta, Veronica s-a mutat definitiv in Brasilia. Auch, deja nu-mi mai suna la fel de bine aventura asta.

N-am avut prea mult timp sa ma instalez. Doua ore dupa aterizare Carlos ma impingea intr-un birou care avea pe usa un impunator “Antonio Aparecido Savegnago – Presidente”. In spatele unui birou masiv era un tip pe la 50-60 ani cu o moaca de tembel si ochelari pe masura. Deloc uimitor, nu vorbea engleza. Carlos mi-a tradus vrajelile lui Savegnago si la final m-am trezit cu un contract sub nas. Surprize, surprize, era doar in portugheza. Cand am intrebat care-i faza, presedintele a izbucnit intr-o serie de gesticulari si racneli de mi-a fost frica sa nu-mi dea cu ceva in cap. Carlos mi-a tradus ceva de genul “se va rezolva. Tu doar semneaza”.

presidentek.jpgw90.png

Am luat contractul, m-am uitat pe el, am vazut undeva 2500E/mes, si am semnat sperand ca nu se vedeau balele care-mi curgeau din coltul gurii. Dupa marele eveniment presedintele a mai zis doua-trei lucruri pe care Carlos nu s-a obosit sa le traduca si ne-a trimis la plimbare. M-am dus sa ma cazez si ma pregateam sa particip a doua zi la primul antrenament.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Sa va dau cateva detalii legate de oras si echipa. Sertaozinho e un oras destul de mic, cu doar 150000 de locuitori. Numele orasului inseamna Noul Texas si i se mai spune California Braziliana. De ce, n-am nici cea mai vaga idee. Este pe locul 7 intr-un clasament al oraselor Braziliene in care este cel mai placut sa locuiesti. Mie imi pare mai degraba plictisitor si lipsit de savoare.

citysertozinho.jpgw320.png

Echipa are numele orasului, ca doar nu da imaginatia pe dinafara aici. Dupa 7 etape disputate se afla pe locul 3 din 8 in grupa a 7-a a diviziei a III-a cu sanse serioase de calificare. Marile realizari ale echipei tin de cateva sezoane in care au reusit sa urce in divizia secunda.

clasament1.jpgw1680.png

Au un stadion micut pt standardele braziliene. Se numeste Frederico Dalmazo si are doar 8000 de locuri. Numele orasului si a echipei fiind noul Texas, evident ca mascota e un taur furios. :boring:

fredericaodentromd.jpgw320.png

Cam atat deocamdata. Daca imi mai vin in cap si alte detalii la fel de interesante va voi spune.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Si iata-ma la primul antrenament. Carlos in dreapta mea, devenit un fel de translator semi-oficial, ma prezinta jucatorilor. Se vedea ca nu dau doi bani pe mine dar eram hotarat sa le scot vrajelile din cap dupa primele antrenamente. I-am pus la treaba pt a vedea cam ce stiu.

La portari stau binisor. Titularul va fi Luiz Henrique care a demonstrat niste reflexe deosebite. Nu ca as fi avut prea multe alternative. Rezerva lui are doar 17 ani.

La fundasi laterali stau mult mai prost. Am doar 2, unul pe stanga si unul pe dreapta. Pe stanga e Chefferson, inalt si bine facut dar un dezastru cu mingea la picior. Pe dreapta am exact opusul. Tiago Souza n-are nici 70 de kile si presimt ca-l poate darama si fanionul. In schimb, pe faza ofensiva e mult peste Chefferson.

In centru stau ceva mai bine. Am 4 jucatori, chiar daca 2 doi sunt imprumutati. I-am ales titulari pe Dutty si Rodrigo. Inalti, solizi, joaca bine in echipa, totul e sa nu fie nevoiti sa dea pase. Daniel si Joao Gabriel vor fi rezerve.

La mijloc vad ca stau bine la capitolul mijlocasi centrali dar la fel de prost ca in aparare la cei laterali. Pe dreapta il am doar pe Luciano. E un jucator bun, care poate juca si pe stanga sau in atac. Pe stanga il am pe Wilian Sa, de doar 18 ani. Nu pare un jucator pe care sa ma pot baza dar nu prea pot face nazuri in acest moment.

La mijlocasi defensivi stau destul de bine. Ii am pe Elias, un jucator solid care poate contribui cu succes si la faza ofensiva daca e nevoie, pe Jefferson Luiz, un jucator experimentat si extrem de capabil si pe Marcos Rogerio care, la nevoie, poate intra fara probleme in prima echipa.

Putin mai in fata stau ceva mai slab. Cristiano si Fabiano Souza nu sunt chiar playmakerii pe care i-as dori dar gasesc eu o solutie si pt problema asta.

In atac stau bine. Ii am pe Creedence, o paluga de 1.94 cu o buna lovitura de cap dar cu viteza unui trabant cu roti patrate, pe Leo Mineiro, un varf retras care sper sa faca jocul si, ca rezerve, pe Maranhao si Waldir. Nu au nimic special cei doi, dar sper sa-si faca treaba cand vor intra pe teren.

La capitolul staff tehnic stam destul de prost. Am un asistent pe care nu l-am vazut la antrenamentul asta, doi antrenori care nu-mi par de o inteligenta stralucita si un scout care am inteles ca era plecat la colindat prin vecini. Eh, va trebui sa ma descurc cu ce am ca bani sa aduc altii...

Si daca tot am ajuns la capitolul asta va anunt cu bucurie ca am aflat care este bugetul de transferuri. 1500E. Marfa. Macar nu suntem pe rosu. O sa ma uit sa vad daca pot gasi ceva de imprumut ca tot e la moda in echipa asta.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Etapa a 8-a

Guaratingueta (4) - Sertaozinho (3)

Echipa: Luiz Henrique – Tiago Souza, Chefferson, Dutty, Rodrigo – Luciano, Wilian Sa, Elias, Cristiano – Creedence, Leo Mineiro

Rezerve: Bero, Daniel, Joao Gabriel, Jefferson Luiz, Fabiano Souza, Maranhao, Waldir

N-am avut prea mult timp de acomodare. La 3 zile dupa semnarea contractului a venit si primul meci. O deplasarea la Guaratingueta. Am asezat echipa intr-un 4-4-2 cu un MC si un DMC si am sperat la ce era mai bine.

Am inceput bine meciul si am avut cateva ocazii bune. Leo Mineiro a nimerit transversala cu o lovitura de cap si Jailson si-a mai salvat echipa in alte 3 randuri cu interventii excelente. Apoi, in min 30, am primit un gol din corner si cursul jocului s-a intors. Gazdele ne-au pus serios in dificultate si a fost randul lui Luiz Henrique isi arate valoarea.

In repriza secunda ne-am mai revenit si Creedence a luat si el la tinta transversala cu un sut din marginea careului. A venit pana la urma si egalarea. Dupa o actiune prelungita de atac, Leo Mineiro s-a distrat in marginea careului cu un fundas advers si a marcat cu un sut superb la coltul lung.

Am mai ratat inca doua ocazii promitatoare inainte de finalul meciului dar pana la urma am ramas cu un singur punct. Pacat de ocaziile ratate pt ca as fi putut debuta cu o victorie.

FT: 1-1 (Nene 30 – Leo Mineiro 68)

guaser.jpgw1680.png

Super pana acum. Deja mi-l imaginez pe Carlos asta. Chiar, ai putea pune o poza cu el? Asa ceva a la google images ;))))

bobcarlosclarkekeithric.jpgw519.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy