Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Az


il muce

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

M-am gandit sa bag un story si cu FM 2006. M-am razgandit de cateva ori pana sa incep un joc nou (sa scriu, sa nu scriu, sa scriu... un story). Adversari ? Timpul, varsta (I'm gettin 2 old for this shit), lipsa de talent. Hell, o sa incerc sa nu ma fac de ras nici prin rezultate nici prin povestioara.

Am jucat destul de mult in Olanda la FM 2005 si 2006, e natural ca storyul meu sa fie cu acest campionat in principal. Mai sunt selectate inca 9 tari, in total 10 cu primele 2 divizii din fiecare. Ultimul patch oficial instalat cu update oficial. DB large

Evident nu renunt la micile "pasarici" personale: voi cumpara doar ce imi recomanda scoutii din afara Olandei, din tara+olandezi tot ce prind si imi e de folos. Incerc sa fac jocul cat mai realist posibil.

Obiectivul meu (&al echipei prin urmare) este sa sparg monopolul de la varful Eredivisie, the big 3: Ajax, PSV, Feyenoord.

Va rog sa excludeti din start toate veleitatile artistice ale povestii pentru ca vor lipsi cu desavarsire. Sunt altii mai talentati, ei pot scrie storyuri adevarate povesti/telenovele etc.

Cine se asteapta sa gaseasca glumite de vestiar sau "m-am dus nervos acasa la atacantul meu si i-am tras-o lu' nevasta-sa drept razbunare, eu si titularii de azi" wrong topic. "Absolut orice"&iulli sunt cateva sectiuni mai jos in forumul asta.

BTW daca fac greseli gramaticale (cum ar fi i-am tras-o lu' nevasta-sa) nu ma voi supara daca voi fi corectat. Sunt (inca) mod pe sectiunea asta.

:B: daca dupa vreo luna o sa apara vreun topic gen "Sondaj: Stiu Ca Doriti Sa Ii Crape Salvarea Lui O****u !" well... imi asum riscul sa incasez si rosiile :B:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 128
  • Created
  • Last Reply
  • Generaţia de Aur

Capitolul Heerenveen fiind incheiat onorabil am decis sa merg mai departe. Planul de a sparge triada nu reusise din primul sezon. Ne-am strans mainile, eu am facut bagajele si ne-am despartit de comun acord.

Destinatia ?

AZ. Sau mai pe larg Alkmaar Zaanstreek ce o mai fi insemnand si zaanstreek asta. La sfarsitul sezonului '04-'05, pe 24 mai, respectabilul Co Adriansee a ales sa semneze cu Porto devenind al 4-lea manager in decurs de un an care preia echipa dupa Jose Mourinho. O provocare sa rezisti acolo doh...

Dirk Scheringa, presedintele lui Alkmaar, a intrat in contact cu cativa antrenori printre care si Louis van Gaal (creditat cu sansele cele mai mari), a si negociat dar se pare ca nu a ajuns cu nici unul la un acord. Impresarul meu m-a informat ca Mr. Scheringa tatoneaza si spre Heerenveen nefiind lipsita de sansa o discutie directa avec mois. Sincer, posibilitatea de a ajunge la AZ ma excita teribil. In afara de marile puteri, doar Heerenveen si AZ putea emite pretentii la podium in Eredivisie. Cu una am incercat...

Diferenta dintre cele AZ si Heerenveen e insa destul de mare. La Heerenveen lotul subtirel, medie de varsta ~22-23, dar mult entuziasm. AZ ? Au suportul logistic, au know-howul implementat de Adriansee care a reusit o performanta fantastica ajungand in semifinala Uefa. Au terminat pe 3 dupa ce aproape tot sezonul au stat pe loc de CL. Echipa bine inchegata, experimentata, deja formata. Si nu in ultimul rand e singura echipa care a castigat campionatul din 1965 pana azi in afara de "The 3 giants". Eveniment intamplat in 1981 eheee...

II cunosc destul de bine, am avut ocazia sa joc impotriva lor. Exista si riscuri: si-au depasit conditia sezonul trecut, antrenorul a plecat, oricine vine in locul lui e practic condamnat la aceleasi performante. Intervine si blazarea dupa un astfel de sezon, poate unii jucatori isi doresc sa plece spre zari mai mari, jucatori mai cu firma, mai greu de strunit etc.

In sfarsit, gandidu-ma la perspective i-am transmis impresarului meu ca daca e o posibilitate cat de mica sa ajung la Alkmaar sa faca tot ce-i sta in putere dealul sa nu cada. In cateva zile am avut stabilita o intalnire cu managementul clubului, hehe... Hector asta, baiat de incredere, impresar de clasa :)

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
"daca dupa vreo luna o sa apara vreun topic gen "Sondaj: Stiu Ca Doriti Sa Ii Crape Salvarea Lui O****u !" well... imi asum riscul sa incasez si rosiile "

:B:

tnx buddeh :peace:

Ai primit vreun ultimatum, gen "ori faci un story, ori la revedere mod "pa" topicul asta" ?

got me! :)

Ne-am intalnit intr-un restaurant finut din Alkmaar. Mr. Scheringa si inca un domn din Boardul clubului, eu si Hector, impresarul meu. Dupa ce am servit o specialitate locala cu branza Gouda si un pahar de vin rosu, am trecut la treburi serioase. Hector deja avusese cateva convorbiri telefonice cu cei 2 gentlemani si detaliile contractului erau in mare puse la punct. Intalnirea face-to-face avea ca scop sa ne cunoastem personal, sa vedem fiecare ce isi doreste de la celalalt si ne punem de acord si cu micile detalii.

Cu o zi inainte citisem "dosarul" AZ pregatit minutios si pus la dispozitie. Sursele "obscure" ale lui Hector au lucrat la capacitate mixta si avem o imagine de ansamblu bine conturata asupra clubului. Un titlu si o finala de Cupa Uefa in 1981, 3 cupe ale Olandei, un loc 2 si 3 locuri 3 au marcat perioada de aur din anii '80 a clubului cand fratii Molenaar (WTF ?) conduceau clubul. Apoi retrogradare si odata cu sosirea lui Dirk Scheringa revenire in Eredivisie si locul 3 in ultimul sezon.

Financiar, clubul e ok, dar nu sta pe roze ca intreg fotbalul olandez de altfel. Lotul experimentat este punctul forte al clubului. Si aici insa cateva insemnari... van Galen se va retage f probabil anul viitor, Mathijsen si Meerdink, 2 dintre titulari, accidentati pe perioade lungi in momentul de fata, Perez in discutii cu Ajax, de Cler pe picior de plecare. Hector isi facuse treaba...

Capitolul urmator ? Logistica. Clubul detine un centru de pregatire bine dotat, nu are academie de tineret dar e prezenta o mica scoala de fotbal cum e si normal ce recruteaza printre talentele locale.

Stadionul este vechi de pe vremea cand la noi luau fiinta Steaua si Dinamo. Mic de doar 8419 locuri este insa "romantic" :D Am ras cand am citit descrierea lui. La fel si oraselul Alkmaar, micut, cochet, oameni cu traditii (festivalul branzei anual errr ce ma intereseaza pe mine ?). Dar suntem in Olanda deci... oraselul are si un mic "red light district". ^_^ Aha... asta ma interesa! :B:

Revenind la lucruri serioase, intalnirea cu sefii clubului a luat sfarsit si am hotarat ca peste 2 zile sa semnez contractul intr-o conferinta de presa. Detaliile erau cele pe care le stabilise imppresarul meu cu Mr. Scheringa cateva zile mai devreme. Initial contract pe un an cu renegociere la sfarsitul sezonului functie de rezultate. Transferurile in&out le vom face de comun acord. Acum in vara nu mai vine nimeni, ma multumesc cu ce e deja achizitionat, banii sunt cam subtireni oricum, am mana libera la vanzari cu cateva exceptii. Daca am pretentii sa mai aduc ceva atunci trebuie sa vand mai intai 1-2 jucatori depinde de caz.

Programul echipei era deja stabilit, cam subtire, un amical mai de soi cu Wisla. Era oricum tarziu pt a mai gasi aranjamente acum cu mai putin de o luna inainte de stratul sezonului. Prima etapa... AJAX!

Obiectivul este calificarea in Europa la sfarsit de sezon. Conducerea s-ar declara multumita cu un loc 3 si o calificare in primavara europeana.

Orice mai sus de atat ar fi deja f bine. Evident ca in Europa conteaza si ce adversari urmeaza dupa grupe. Dar pana acolo... mai e.

Salariul e de 1 milion de euro in primul an. E mai putin important insa. Hector mi-a soptit ca van Gaal a cerut 2 milioane jumate lucru pentru care s-au si intrerupt discutiile.

Dupa 2 zile: Multimea de ziaristi ma ametise deja. Foarte multi. WTF ? Nu eram la PSV or so... In fata unei sali pline presedintele clubului a vorbit mai intai. Planurile ambitioase, CL in 2 ani, schimbul de generatii, un nou stadion, tot ce auzisem si cu cateva seri inainte. A urmat momentul in care am semnat si blitzurile au atins apogeul. "Noul Alkmaar" aveam sa gasesc in ziarele de a doua zi pe prima pagina. Poza cu mine si cu presedintele strangand mainile.

Urmeaza ca in cateva zile sa imi aleg cei 22 de jucatori. Restul la vanzare ca sa mai facem niste banuti. Amicalul cu Wisla pica excelent ca sa vedem pe cine ne bazam.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
hm, n-am mai jucat fm de juma de an cred.

in seara asta caut un patch de transferuri pt fm 2005 si bag o noapte alba :)

daca ti-a venit cheful de FM din cauza storyului (banuiesc ca de asta ai postat aici) atunci inseamna ca storyul si-a atins/isi va atinge scopul. :)

daca nu... watchin' a movie, having a bud!

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Eu, reiau cand am timp.

A doua zi la primul antrenament mi-a fost prezentata echipa tehnica. Am optat pentru pastrarea aceluiasi format ce exista inainte sa ajung eu la club. Precum si aceeasi oameni. Asa am procedat de fiecare data. Motivul ? Ei cunosc mai bine echipa si ma pot ajuta cu sfaturi mai ales la inceput. A urmat lotul de jucatori. Fiecare mi-a fost prezentat de catre secundul Metgod. Fiecare a inginat ceva in olandeza asta sclifosita care nu mi-a placut niciodata. Le-am raspuns in engleza.

La sfarsit le-am tinut o mica sedinta cu planurile mele. Voi alege 22 de jucatori pe care ma voi baza, secunzii ma vor ajuta in acest task dificil si sper sa colaborez bine cu fiecare dintre componentii lotului.

Filosofia mea despre lotul unei echipe ? Am 22 de titulari dar cine munceste si trage tare in timpul saptamanii joaca in weekend. Nu ma intereseaza viata lor personala, pot fi cei mai mari alcoolici de pe Pamant (well, asta nu am avut tupeul sa le-o spun :B:) daca aici la club&in teren se comporta exemplar... joaca!

Le-am zis ca anul asta cei care vor invinge, vor fi acolo sus, vor juca in CL sunt cei care vor pierde cat mai putine puncte cu echipele mici. Le-am cerut concentrare in fiecare joc.

L-am rugat pe Metgod ca deasupra intrarii in vestiar sa puna in afis mare: "The secret to be no.1 is the sheer determination not to be no.2". Gut. Sper ca jucatorii sa nu intre cu capul in pamant in vestiar de prea multe ori. Acum putem trece la treaba...

But first cateva detalii...

Tactica la care m-am gandit va fi un 4-4-2. Cu timpul imi voi aduce jucatorii potriviti daca va fi nevoie.

tacticsfg5.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Exact la concluzia asta am ajuns si eu dupa presezon. Comparativ cu Heerenveen lotul lui AZ sta excelent. Puterea echipei provine din echilibrul lotului. Nu prea exista titulari certi (stiu, am zis ca am 22 de titulari...), e un grup de 17-19 jucatori aproape de acelasi nivel. Practic voi avea pe tot parcursul sezonului backupi pt accidentari, solutii multiple pentru acelasi post etc Inca o concluzie dupa perioada de pregatire: am foarte multi jucatori polivalenti, oameni care pot juca pe 2 sau 3 posturi. Asta contribuie la echilibrul primului 11 afisat la fiecare joc. In plus, se stie, jucatorii polivalenti sunt mai maturi in joc, se acopera mai cu usurinta unii pe altii spre exemplu, ceea ce contribuie la relatii de joc dezvoltate.

Spre sfarsitul perioadei de pregatire antrenamentele au ajuns la intensitatea normala si sunt multumit ca jucatorii au raspuns foarte bine ritmului impus. Nici o accidentare (noua) in tot acest interval.

defch1.th.jpg midrz5.th.jpg strxu7.th.jpg

Amicalul cu Wisla a fost un test bun. Rezultatul (4-0 - Arveladze*2, Koevermans, Buskermolen) conteaza mai putin. Important e ca lotul a intrat in ritm. Ma ingrijoreaza alte aspecte...

Cocksuckerii astia de impresari! :angry: Vin si pleaca tot timpul de la club, simt oprtunitatile ca niste animale, ii distrag pe "clientii" (vb vine) lor si jucatorii nu se mai gandesc la Alkmaar. Si sezonul asta va fi greu si lung... Am nevoie de toti sa fie concentrati!

Deocamdata 3 dintre jucatori si-au manifestat dorinta (multumita cocksuckerilor :disgusted) sa plece: de Cler, Landzaat si Huysegems. Oameni de baza. Dupa discutii intre 6 ochi :rtfm: pe 2 dintre ei i-am convins sa ramana si sa ajute clubul. Doar belgianul Huysegems il tine pe "NU!" in brate. Nu ma voi razbuna pe el, daca va demonstra ca vrea sa plece "pe valoarea lui" va juca.

Nu ma opun plecarii jucatorilor (trebuie sa mai reducem salariile remember ?) dar pe oferte generoase atat pentru ei cat si pt AZ. Deocamdata la capitolul oferte concrete e subtireanu. O singura oferta de la Dortmund pt Landzaat am primit: 3,5 milioane de E. Am refuzat-o linistit si mi s-a parut chiar o jignire...

Mi-am ales lotul pe care ma voi baza, restul jucatorilor au fost trimisi la rezerve si instruiti sa-si caute alte echipe. Clubul avea in cont cand am venit doar 3 milioane de euro. Fondul de salarii era depasit cu mai bine de 1,7 milioane. Asa ca plecarile lui Schaars, Medunjanin, Reini si Villan ne-au sporit veniturile cu 2,3 milioane. Salariile s-au mai apropiat de target, depasim acum cu putin peste 500.000 de E fondul.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
Vei face o descriere a fiecare dintre jucatori ? :)

not quite. nu crezi ca ar fi boring ?

Mie nu imi merge sa downloadez tactica , de fiecare data cand dau click pe tactica sa o downloadez mi se deschide fereastra asta :nufr8.th.jpg

sorry man, nu te pot ajuta. e treaba lui mihai, adminul forumului.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Acum 3 zile pariorii au anuntat cotele pt Eredivisie '05-'06. E un instrument excelent prin care iti dai seama cam cum te privesc ceilalti, specialistii din fotbal. Sansa noastra la castigarea titlului ? 16-1. E mult, e putin ? Habar n-am. Nici nu conteaza foarte mult. Suntem outsideri, presiunea nu e pe umerii nostrii. Putem expune in teren acea "sheer determination" de deasupra intrarii vestiarului fara teama ca vom esua.

Campioana PSV impreuna cu Ajax si Feyenoord au sanse sensibil egale de a se incorona campioni la anul. Nici o surpriza. Sau poate o vom produce noi. Heerenveen si Vitesse sunt cei care mai pot spera la locuri europene.

Avem ocazia chiar din debutul campionatului sa ne anuntam intentia (ascunsa oarecum). Putem produce o surpriza placuta! Nimeni nu ne da vreo sansa, in presa voci razlete ne includ in lupta pt titlu bazandu-se mai mult pe experienta europeana din sezonul precedent. So... outsideri 100%. Gut. I like it.

Deschid carnetelul. Sunt in general un tip care isi noteaza tot. Indiferent ca sunt informatii proprii, vin de la secunzi, antrenori sau impresarul meu (not a cocksucker doh :)) Hector. Am aici fise individuale cu cei 22 de jucatori ai echipei. Call me old fashion dar am incredere mai mare in ce scriu cu mana mea decat in programe de computer, fisiere. Totusi, secundul Metgod are instalat un program care analizeaza probabil cu ajutorul satelitului jocul tuturor echipelor din Eredivisie (inclusiv noi). Insemnarile si concluziile insa sunt trecute tot pe hartie.

Privesc lista cu lotul. Nu a plecat nimeni din cei 22 (deocamdata), nu a venit nimeni. Am promisiunea presedintelui ca daca pleaca mai mult de un jucator am libertatea de a face o achizitie. E suficient, deocamdata vreau sa vad ce am deja in curte, nu ma arunc aiurea pe piata. K, hai sa vedem cum stam...

Pentru postul de portar avem o pereche buna. Prima sansa o are Henk Timmer. Are de partea sa experienta sa la 33 de ani. Al doilea gaolkeeper (deocamdata) e Theo Zwarthoed. Tanarul portar de 22 de ani are un viitor mare in fata, trebuie doar sa aiba rabdare pt ca va veni si ziua lui.

Linia de fund se deschide pe dreapta cu Kew Jaliens, 26 de ani. Consider ca aici am mai putea imbunatati postul in viitor prin achizitia unui jucator. Deocamdata ii dau credit lui si backupului Demy de Zeeuw, 22 ani venit de la Go Ahead (div secunda). Tot pe acest post mai poate juca si Opdam.

Pe stanga suntem acoperiti full cu Tim de Cler, 26 de ani, 1 selectie in nationala Olandei. In caz ca va pleca acesta il avem si pe Danny Mathijssen, 22 ani venit de la Willem II. J.Mathijsen mai poate evolua pe acest flanc.

In centru cuplu de fundasi e deocamdata descompletat. Barry Opdam, 29 ani, e clar stalpul apararii. E unul dinte cei mai vechi jucatori de al Alkamaar fiind aici din '96. In nationala a debutat contra Romaniei pe 4 iunie 2005. Joris Mathijsen, 25 ani, e celalalt international din centrul apararii. Din pacate el e accidentat si se pare ca abia la inceputul lui noiembrie va reveni in teren. Ne vom descurca insa pt ca il mai avem pe internationalul islandez Gretar Rafn Steinsson, 23 ani, venit de la Young Boys. Am promovat si un pustan de 17 ani de la echipa a doua, Joren de Bruin ca a patra solutie. Nu-mi fac griji pt ca si Jaliens poate acoperi centrul.

Linia de mijloc. Cred ca e cel mai puternic compartiment al echipei. La inchidere un cuplu fenomenal, am de unde alege: Denny Landzat, 29 ani, 17 selectii/1 gol, produs Ajax 100%, tatonat in continuare de Dortmund, "motorul" echipei. In caz ca va pleca in Germania il mai avem pe Michael Buskermolen, 33 ani. Este supranumit "Mr. AZ" pentru ca a jucat intreaga cariera aici. Detine recodul la numarul de jocuri 393 si la numarul de goluri 52. Joaca aici din 1990 si e o legenda a echipei. La iesirea de la antrenament majoritatea suporterilor de varsta medie il cauta pe el pentru autografe. A jucat si pe vremea cand AZ era in divizia secunda. Respekt!

Flancul drept al mijlocului. O pereche africana echilibrata de asemenea: marocanul Tarik Sektioui, 28 ani. Ii cam place sa dribleze si exagereaza uneori cu acest lucru si nigerianul Pius Ikedia, 25 ani venit de la RBC dupa ce acum cativa ani fusese descoperit de Ajax la un club din Coasta de Fildes. Alte solutii pe dreapta: Landzaat si Meerdink.

Pe stanga e veteranul Barry van Galen, 35 ani, probabil la ultimul sezon inainte de retragere. A debutat in nationala Olandei la 34 de ani, fiind cel mai varstnic debutant ever. Este supranumit "de geniale gek" aka "the brilliant madman" datorita geniului sau combinat cu comportamentul uneori violent din teren. Un element motivator pe teren pt coechipieri :paladin:. Marocanul Adil Ramzi, 28 ani e si el o solutie pt acest flanc. Perez poate fi si el utilizat pe stanga

In spatele varfurilor danezul Kenneth Perez, 30 ani, cel mai tehnic jucator din lot. Driblingul sau e considerat printre cele mai fine din Eredivisie. Anul trecut a fost golgheterul echipei cu 13 goluri. Rogier Molhoek, 24 ani, e backupul venit de la RKC. Tot aici mai avem ca solutii pe van Galen, Meerdink sau Ramzi. Fully covered.

Atacul. Concurenta va fi acerba aici. Martijn Meerdink, 28 ani, cunoscut pt centrarile sale excelente. Poate fi un servant f bun pacat insa ca o accidentare urata il va tine pe tusa pana in a doua parte a lui noiembrie. Solutii mai sunt insa: georgianul Shota Arveladze, 32 ani, proaspat sosit de la Rangers (free transfer of course). Are o performanta care ne zice multe despre el: a jucat la Dinamo Tbilisi, Trabzoinspor si Ajax si la toate 3 a fost cel putin o data golgheterul campionatului. Hmm, se pare ca avem "a goal machine" :). Internationalul belgian Stein Huysegems, 23 ani, e o alta solutie pt atac la fel si Danny Koevermans, 26 ani venit pt 800.000 de euro de la Sparta

Maine e jocul cu Ajax, debutul in campionat. Un derby f important. O victorie acum ne poate impinge moralul la excelent, esential pt un debut bun in campionat. Am trecut la "mind games" in presa. Ne trebuie un avantaj fata de ei. Desi stiu ca nu pornim cu prima sansa am pronosticat o victorie si sper ca asta sa le dea aripi jucatorilor mei. Danny Blind, un taietor de lemne pe vremea cand era jucator, nu a raspuns cu nimic. Gut! Arveladze abia asteapta!

E seara. In camera de hotel unde am preferat sa locuiesc deocamdata, imi torn un pahar de whisky. E din sticla de la sarbatorirea titlului no.2 cu Rapid, de la Copos. Un cadou, lucrur rar. Maine e o zi grea. Debutul. Cu Ajax.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy