Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Performanta, doar un vis...


Muttley

Recommended Posts

Italienii au o vorba "non ce due senza tre" (ortografia s-ar putea sa nu fie chiar cea mai corecta). In traducere FM.ro, dupa ce am incercat deja doua cariere in Romania, cu Metaloglobus si Ripensia, reusind de fiecare data sa esuez cu brio, de ce sa nu esuam si a treia oara? Pentru ca deja mi se parea ca cunosc formatiile, jucatorii, si tot ce tine de primul sezon al Ligii a II, am simulat un an (din pacate in FMT nu avem posibilitatea incarcarii bazelor de date neoficiale). Astfel, suntem in vara lui 2018, dupa un an de simulare, an in care Steaua a castigat titlul in Liga I, de unde au retrogradat Gaz Metan si Juventus, promovand in locul lor Dunarea Calarasi si Chindia Targoviste, iar CFR Cluj este castigatoarea Cupei Romaniei. Dintre cele cinci formatii nou promovate am ales una, de unde si titlul acestui topic. Doamnelor (am vrea noi sa fie pe aici) si domnilor, prezentam: Performanta Ighiu!

57059827.png

ACS-Performanta-Ighiu_-Information.png

Dupa cum se vede, echipa din micuta comuna a judetului Alba nu ofera prea multe perspective de pornire: un stadion micut, facilitati sub medie (si totusi nu chiar cele mai proaste), dar totusi cat de cool este sa joci pe tricouri cu "la Bolta" (poate ma lamureste cineva si ce este, suna a local ce serveste platouri taranesti si vin la carafa, dar nu am reusit sa ma lamuresc nici cu google). Cand am ajuns la club eram doar doi: antrenorul si patronul, fara niciun staff care sa ne ajute. Mai mult, un lot de jucatori micut, cu multe no-nameuri. In atare conditii, obiectivele de Performanta la Ighiu se rezuma la unul singur -  sa incercam cumva sa supravietuim. Daca o sa reusim printr-o minune sa supravietuim suficient de mult incat sa promovam in prima liga o sa consider cariera un succes imens. Nici nu stiu cum sa inchei: Hai cu Performanta! sau Forza Performanta! 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply
  • Romania Research Team

Bolta e acel magazin la colt de strada, in general la sate precum Ighiu. La Bolta de pe tricouri este un magazin din Alba Iulia + o echipa de mini-fotbal fosta finalista a Cupei Romaniei daca nu ma insel :)

 

FACT: Imnul lor e pe celebra melodie Rau ma dor ochii ma dor :)

 

Multa bafta!

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Vlad Idita said:

Bolta e acel magazin la colt de strada, in general la sate precum Ighiu. La Bolta de pe tricouri este un magazin din Alba Iulia + o echipa de mini-fotbal fosta finalista a Cupei Romaniei daca nu ma insel :)

FACT: Imnul lor e pe celebra melodie Rau ma dor ochii ma dor :)

Multa bafta!

Hai ca devine din ce in ce mai interesanta treaba :). Oare pot sa iau si eu apa pentru baieti "pe caiet" de la bolta? :)

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, DragosBox said:

Foarte interesantă idea, a treia e cu noroc :).

Poți să dai screenshot cu clasamentul din primul sezon? Să vedem cum au reușit să treacă de U Cluj.

Din pacate Liga3 nu e activa in FMTouch. Nu stiu cum as putea sa fac asta, daca imi explica cineva cum se poate cu cea mai mare placere.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Muttley said:

Din pacate Liga3 nu e activa in FMTouch. Nu stiu cum as putea sa fac asta, daca imi explica cineva cum se poate cu cea mai mare placere.

Din pacate nu poti edita in FM Touch nimic,bafta cu Performanta.

Link to comment
Share on other sites

O activitate mai mult decat intensa in perioada de transferuri, dar cred eu ca am reusit niste afaceri chiar foarte bune. Din cei 22 de jucatori veniti, doar 3 au fost pe bani (am avut 20k buget de transferuri si am mai luat un pic din cel de salarii). In rest, multe imprumuturi gratis si jucatori pe contracte mici (de 20-30k pe an). Oricum, nu sunt sigur dar cred ca ceva e in neregula pentru ca bugetul de salarii al formatiilor nou-promovate e enorm: Noi am avut 1.000.000 Euro, si uitandu-ma si la colege tot pe acolo se invart, Harman 1.1 mil, Axiopolis 1 mil iar CSM Resita 1.2 mil. Parca tin minte ca la Metaloglobus si Ripensia aveam sigur buget mai mic de salarii, undeva la 3-400 mii. Dar asta nu poate decat sa ne bucure si sa ne ajute sa ducem jucatori la echipa.

ACS-Performanta-Ighiu_-Transfer-History.pngACS-Performanta-Ighiu_-Transfer-History-2.png

A fost un presezon cu foarte multe amicale, 8 la numar, dar cam era nevoie de ele avand in vedere ca practic avem o echipa noua intre care relatiile de joc nu sunt asa de bine sudate. Si in noul sezon o sa o sa merg tot pe formula mea preferata, 4-1-2-3 DM wide, fara mari modificari la ea. De abia dupa ce jucam cateva meciuri impreuna o sa incep sa ma joc cu rolurile fotbalistilor sa vedem ce obtinem in plus. Sa ai 5 jucatori imprumutati (Dulca, Bota, Raileanu, Boboc si Pham) in 11-le de baza e un pic cam mult, dar parca totusi ei sunt mult peste ceea ce avem noi la echipa.

ACS-Performanta-Ighiu_-Senior-Fixtures.png

ACS-Performanta-Ighiu_-Overview94e68d791c2795ea.png

Link to comment
Share on other sites

La capitolul plecari nu am reusit sa ne despartim decat de patru jucatori. Recunosc acum ca am exagerat un pic cu transferurile, si jucatori veniti in aceasta vara la noi au ajuns deja la a doua echipa si cu transfer listed, sper doar ca desi acum armonia este la pamant sa nu ne afecteze prea mult performantele pe termen lung. Pe termen scurt sigur nu ne-au afectat pentru ca am inceput campionatul Ligii a doua mult mai bine decat s-ar fi asteptat si cel mai optimist... ighiuean? ighinist? locuitor al comunei Ighiu.

ACS-Performanta-Ighiu_-Transfer-History89bb7b2284bc7513.png

ACS-Performanta-Ighiu_-Senior-Fixturesed69043fd5ad5f23.png

O singura infrangere in primele 10 meciuri, si aceasta in deplasare, dupa un thriler cu 7 goluri la Medias. De altfel echipele retrogradate Juventus si Gaz Metan domina acest inceput de sezon, dar suntem acolo, la doar 2 puncte de poitia de baraj ocupata momentan de ASU Poli. Daca am reusi sa transformam egalurile respective in meciuri decisive (poate sa fie 2 victorii si 2 infrangeri in loc de 4 egaluri), as putea chiar crede ca sezonul acesta ne putem bate la primele locuri. Deja premiile au inceput sa vina, dovedind ca jucatorii adusi in aceasta vara sunt buni (cel putin pentru nivelul de acum). Oricum nu aveam niciun dubiu referitor la Raileanu, l-am mai avut in alte cariere si e absolut demential in Liga a doua.

Liga-II_-Overview-Profile05806e1a3048634a.png

George-Curca_-Inbox8a8d94caa0dc5df1.png

Link to comment
Share on other sites

Ne-am continuat parcusul bun pana la finalul anului, si am mai inregistrat o singura infrangere, suprinzatoare in deplasarea de la Cernavoda cand probabil jucatorii erau deja cu gandul la vacanta de iarna si sarmalute de Craciun. Am avut totusi si o perioada cu sase egaluri consecutive in campionat. Asta e o posibila explicatie pentru care dupa 21 de meciuri din liga, desi avem doar doua infrangeri (liderul Juventus are 4) suntem abia pe locul cinci. Distanta nu este insurmontabila insa, doar 4 puncte pana la pozitia de playoff ocupata surprinzator de Luceafarul Oradea. Am avut noroc si in cupa, unde in primele trei tururi chiar daca toate meciurile au fost in deplasare nu am intalnit nicio formatie de Liga I si astfel am adunat ceva bani la pusculita si speram sa vina si mai multi. Conducerea e extrem de multumita de ce am reusit pana acum, deja oferindu-mi un nou contract acceptat fara negociere. Urmeaza perioada de iarna cand sper sa mai scapam din jucatorii care nu prind minute si fac atmosfera proasta pe la club si sa mai aducem 1-2 intariri.

ACS-Performanta-Ighiu_-Senior-Fixturesf72c12608d7fe00c.png

Liga-II_-Overview-Profile22e89f3c14d6986e.png

George-Curca_-Inboxed3a420c88b9542b.png

Link to comment
Share on other sites

O noua improspatare a lotului si in perioada de iarna, cu cinci jucatori care pleaca de la echipa, toti gratis la formatii de ligi inferioare in general. In locul lor, cate un jucator mediu spre bun in fiecare compartiment, cu Manole in centrul defensivei, Biceanu in axul central, si Gavra in atac - dar la nevoie poate acoperi si postul de extrema dreapta.

George-Curca_-Inbox0f8c6347004a30f1.png

ACS-Performanta-Ighiu_-Transfer-History05f395f2e1b87008.png

Continuam seria rezultatelor foarte bune, fiind practic neinvinsi in luna martie, si avand doar doua egaluri. Am reusit sa trecem si de sferturile cupei (din nou norocul proverbial care ne-a scos in cale o alta formatie de Liga a doua). Am urcat momentan pe locul de baraj, dar Mediasul este doar la doua puncte in spatele nostru.

ACS-Performanta-Ighiu_-Senior-Fixturesc5c49f34d529cc34.png

Liga-II_-Overview-Profile97f36e36ee95fccf.png

Si bonus, pentru ca nu au reusit sa se califice in play-off, Craiova si Dinamo au ramas fara antrenori in aceasta perioada. Drept urmare:

George-Curca_-Inbox-2dc4f26f8ed122af0.png

Link to comment
Share on other sites

Just now, Octavian said:

Felicitari pentru parcurs. Macar in joc, Gavra sa dea randament. In cazul in care vei promova o sa fie greu in prima divizie. Sper sa nu mai repeti greselile din cariera cu Ripensia in prima liga.

Multumesc. Pana acum nu prea e nimic deosebit Gavra, dar il mai astept.

Nu cred ca am vazut vreodata un clasament mai strans. Liga I cu doua etape inainte de finalul playoffului.

Liga-I-Betano_-Overview-Profile0eeefa95f0756eec.png

Link to comment
Share on other sites

Final de sezon in care am pierdut un singur meci in campionat, cel impotriva Pandurilor. E adevarat ca am pierdut si ambele meciuri din semifinalele Cupei Romaniei, dar nu aveam mari asteptari pentru ca am intalnit Viitorul, formatie care desi nu s-a calificat pentru playofful Ligi I, pana la urma avea sa ridice si trofeul Cupei. Un moment decisiv pentru noi a fost golul egalarii la 3 inscris de Bota in deplasarea de la Oradea. Probabil daca pierdeam acolo si ei se duceau la 5 puncte nu mai ii prindeam, asa au cazut apoi si am reusit cu 10 puncte in ultimele patru meciuri sa terminam pe locul 2 - Performanta Ighiu e in Liga I.

ACS-Performanta-Ighiu_-Senior-Fixturese94035cb8d2656be.png

Liga-II_-Overview-Profileb6eb6b88701d057c.png

Si in Liga I s-au petrecut surprize, Astra reusind intr-un final dramatic de sezon sa castige trofeul. In play-out Dinamo si Craiova u au avut probleme, in Liga a IIa retrogradand Dunarea Calarasi si Sepsi Sf. Gheorghe, in timp ce Chindia Targoviste va juca barajul cu Luceafarul Oradea.

Liga-I-Betano_-Overview-Profile48a137b13a72f92b.pngLiga-I-Betano_-Overview-Profile-25ab33492013d551b.png

Link to comment
Share on other sites

Jucatorii care au dus greul acestui sezon, cu cateva metiuni notabile pentru cei care au prins echipa sezonului. Tocmai ce ma pregateam sa fac curatenie cand am fost anuntat ca din nefericire bugetul de salarii de anul acesta in Liga I este mai mic (sic!) decat cel de anul trecut din Liga II. Drept urmare, o sa incerc sa prelungesc imprumuturile acolo ude se poate, iar de venit jucatori noi, doar in masura in care pleaca dintre cei vechi si elibereaza locul.

ACS-Performanta-Ighiu_-Players-Playersd79f4b264cd9fee4.png

George-Curca_-Inbox8da1956d044b8e03.png

Link to comment
Share on other sites

In afara de Pham care a semnat liber de contract, doar imprumuturi am putut sa aducem. Asta pe de o parte datorita bugetului de salarii care este mai mic si de pe de alta parte nici reputatia noastra nu este asa de grozava. La capitolul plecari o gramada de jucatori ce erau surplus la echipa. In ciuda faptului ca am adus jucatori de la Steaua, Viitorul sau Craiova, tineri de mari perspectiva in opinia mea, nu suntem cotati cu multe sanse la ramanerea in prima Liga. Se pare ca noi si Luceafarul suntem favoriti sa ne intoarcem in Liga II.

ACS-Performanta-Ighiu_-Transfer-Historya97fe3a7336f2808.png

Liga-I-Betano_-Overview-Season-Previewfe8bb8e276902291.png

Un debut de sezon bunicel, cu o victorie neasteptata cu Craiova, si alte doua victorii muncite cu Luceafarul si Chiajna. In rest, infrangeri scontate, Viitorul, Steaua sau CFR Cluj demonstrandu-ne ce departe suntem de pretentiile primei ligi. Totusi, cumva suntem pe locul 10, dar nu ma entuziasmez prea tare, am mai vazut starturi din astea lansate care s-au termina cu retrogradarea. Mai avem mult de munca, dar macar muncim in Liga I.

ACS-Performanta-Ighiu_-Senior-Fixtures7a925a4d6162a470.png

ACS-Performanta-Ighiu_-Competitions.png

Link to comment
Share on other sites

Lucrurile revin oarecum la normal, pentru ca chiar daca nu le putem reprosa mare lucru baietilor care au reusit niste meciuri admirabile, suntem doar la un singur punct de retrogradare acum. Sunt cateva formatii (Viitorul, Steaua, CFR) care chiar sunt cu mult inaintea noastra, dar in rest meciurile sunt disputate. Ramane o chestie de inspiratie sau de noroc stabilirea castigatorului intr-un final.

ACS-Performanta-Ighiu_-Senior-Fixturesfd4eaddca76cb93e.png

Liga-I-Betano_-Overview-Profile3314b5a05

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy