Jump to content
  • 0

Primele Impresii


H3IId0g

Question

Tocmai am terminat primul meu sezon de FM14. Am jucat in MLS cu Toronto si n-am reusit mare branza. (nici eu nu stiu ce m-a apucat sa incep sa joc in MLS)

Per total jocul nu m-a incantat. Este primul FM care nu ma face ca d-abia sa astept sa imi repornesc jocul. Noul sistem de tactici mi se pare haotic (desi in idee e mai realist), ME-ul mi se pare dubios, in medie este o centrare pe meci care din greseala se duce in bara, atacanti care rateaza enorm de mult 1 la 1 cu portarul, insa cel mai mult ma deranjeaza interfata - nu sunt schimbari majore, dar alea care sunt pur si simplu ma sacaie enorm; ecranul de negocierea contractului necesita scroll, deci efectiv nu ai loc nici pentru 3 optiuni acolo fara sa trebuiasca sa dai un scroll, iar mie cum imi place sa negociez ca lumea tre' sa stau sa dau scrolluri dupa scrolluri. La fel views-urile, nu mi le tine minte, eu ii dau sa ii sorteze dupa pozitie, el tot dupa cum vrea el ii sorteaza; ii dau sa vad selection view el tot se duce inapoi la general info. Astea in FM13 mi le tinea minte, daca ii dadeam un anume view si sort mi-l tinea minte si mi-l aplica la toate echipele pe care le vedeam, in fine.

Desigur insa exista si parti bune. De exemplu optiunea de a putea (in unele cazuri) sa cumperi un jucator cu care ai semnat un precontract mi se pare foarte tare. Mai e si noul sistem de finances, toate bonusurile/agent fees se deduc din transfer buget, interactiunile cu jucatorii sunt mai complexe siii noul Fifa Fair Play. N-am jucat destule sezoane astfel incat intr-adevar sa vad ce efecte are, dar mi se pare interesant ca au implementat si asta.

In incheiere o sa am si niste impresii despre campionatul nostru. Ca sistem competitional suntem la pamant. Seria a2a e horror (nu stiam ca e asa si in RL), ce se intampla dupa primul sezon cu ea? Devine o singura serie sau...? Adevarul e ca n-am inteles niciodata treaba asta cu 2 serii in B, cum nu o inteleg nici p-aia cu enspee mii de serii in C. Fix-ul ala ca sa putem juca si Divizia C apare doar pentru varianta full?

Cat despre jucatori, mi se pare o discrepanta prea mare intre echipe. Nu cunosc detaliile muncii de research, dar parca in nici un an nu mi-au sarit in ochii asa tare anumite lucruri. De ex Steaua; sunt Stelist si inteleg ca dominam clar campionatul, insa anumiti jucatori sunt chiar exagerati (ex. Stanciu, Varela, Georgievski, Piovacari), pe cand unul dintre cei mai buni oamenii din ultimul an, Ad. Popa, e doar un pic mai bun ca Tatu. Pe urma Petrolul si Dinamo mi se par slabe....foarte slabe. Hai ca Dinamo ca Dinamo, ca nici in viata reala nu merge prea bine, dar Petrolul? Absolut toate noile achizitii sunt praf. Aici insa cred ca e treaba researcherilor de unde vin jucatorii aia si noi doar am preluat datele, corect?

Cat atat am avut de zis. Daca nu ati luat jocul inca, nu va grabiti, asteptati cateva patch-uri ca inca nu e de jucat ca lumea. Per total insa eu cred ca isi va merita banii, avand destule imbunatatiri si chestii noi fata de anul trecut.

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 322
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Posesia peste 60% cu o echipa cu care imparti aceasi liga si nu esti cel putin castigator de 2/5 campionate trecute dauneaza.

Posesia se exprima in jocul modern al echipelor care nu au statut de superputeri prin plimbarea mingii in cautarea unei brese defensive. Joci prea cuminte si nu penetrezi.

Eu de cand joc FM putine au fost meciurile serioase castigate cu o posesie de 60+ la suta. Si in cariera actuala daca dau 4/5 goluri intr-un meci deobicei el are posesia.

Daca vrei sa joci in posesie cauta cativa jucatori cu viteza+tehnica+flair care sa rupa des ritmul si sa rupa ritmul paselor. Posesia prelungita de multe ori arata si lipsa actiunilor personale.

Link to comment
Share on other sites

Acesta nu mai este un forum de "specialitate". E un site de glume si voie buna! Doamne cat am ras citind postarile din cele 11 pagini :).

Sa inteleg ca tu esti salvatorul mult asteptat...

( joc de la 00/01 cand puteai sa iei CL cu Steaua/Dinamo etc din primul an :)))) ).

Pai ce acum nu se poate?Daca ai o strategie si un editor totul iese ca la carte! In rest,bine ai venit!

Link to comment
Share on other sites

Mersi de urari! am cont de ceva timp dar m-am rezumat la a citi posturile altora.

Nu cred ca exista tactica castigatoare si nu vad rostul de a edita(a se citi trisa) jucatori, bugete etc. Am dat banii pe joc ca sa il descopar nu sa "fentez" sistemul. :)

Nu am pozat in "salvator" era o parere. Oricum m-am chinuit vreo 2 saptamani sa ii dau de cap acestei versiuni de fm

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

mi-a citit mie posturile, buei astia. multumesc mult minus007.

cat despre forum ca este o puscarie, unde se fac glume (de puscariasi, bineinteles) si mai putina specialitate tind sa nu stiu ce sa zic.

e de specialitatea casei mai degraba.

cat despre joc: nu comentez!

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

O sa va rog sa terminati cu glumele. Suntem un forum de specialitate si nu toleram astfel de manifestari.

On topic: sper din toata ca Mutu sa vina la Petrolul si sa nu se transfere in Danemarca, pentru ca acolo lucreaza ca ospatar Claudio. Doamne-ajuta!

Link to comment
Share on other sites

Bine ai venit pe forum!La 'ntrebarile astea iti poate raspunde Valentine,stelist infocat.Cat despre crack,scuze am doar in monogoleza si ceva legat de triburile Naur,dar la astea mai ma uit prin editor si poate mai cresc neste atribute.Multumesc!

Acum ma crezi ca a fi dinamovist a ajuns sa fie echivalentul lui a fi idiot? Vezi ca ai scapat 2 floci nelinsi

Link to comment
Share on other sites

Cine face ma caz?Eu doar imi spun parerea despre acest joc si felul cum il joc,apropo ai vreun crack pentru limba daneza are nevoie cineva... :clapping:

nu de tine ziceam ca faci caz de asta! se incinsese discutia mai sus(prin postarile anterioare :)). Erau oamenii suparati ca au dat banii si ii bate pc-ul la fundul gol. le spulbera visele de "maurinho" in devenire.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Vad ca se vorbeste despre mine, pe acest forum de "specialitatea casei", in loc sa se vorbeasca despre cum dracului mai castigam si noi o cupa europeana cu o echipa romaneasca. pe asta nu stiti s-o rezolvati, in schimb se vorbeste de mine. buuun

bine, hai sa discutam despre mine: muncesc in Danemarca, sunt student, nu sunt ospatar dar oricum l-as pocni pe Mutu daca l-as vedea. Nah :D Stike one, anafloret down! (sunt pregatit maestre, nu ma faci cu o pereche de popi)

Nu sunt fan Rafa Benitez, sunt fan Rafa Nadal. Nah :D Strike 2! Andreea si Razvan down! Pedro up :)

Mie mi-ar place sa fiu Rafa Benitez in ziua de salariu a lui. Si dupa sa revin la loc, sa-l urasc asa cum se cuvine.

Forza FC Copenhaga! So pe ei, pe ei pe mama lor!

Link to comment
Share on other sites

Da, ai dreptate, in istoria fotbalului nu s-a mai intamplat ca o echipa sa revina dupa ce e condusa cu 3 goluri... :rosu:

Portugal 5-3 North Korea in quarterfinal round of World Cup 1966. The North Koreans scored three unanswered goals in the first 24 minutes. Portugal needed a four-goal effort by Eusébio to pull out a 5-3 victory.


Charlton Athletic F.C. 7–6 Huddersfield Town F.C. in Football League Second Division 1957–58. Huddersfield were leading 5–1 with just 27 minutes remaining, but Charlton was able to win the game eventually!!

Manchester United 5-3 Tottenham Spurs in the English Premier League 2001. Spurs were 3-0 up and coasting until the end of the first half, with goals from Dean Richards, Les Ferdinand and Christian Ziege. Man U launched an astonishing 5 goals comeback in the second half through Cole, Blanc, van Nistelrooy, Veron and Beckham.

Manchester City 4-3 Tottenham Spurs in FA Cup Fourth round 2004. Spurs took a convincing 3–0 lead into the break after goals from Ledley King, Robbie Keane and a Christian Ziege free kick. However, after the break, goals from Sylvain Distin, Paul Bosvelt, Shaun Wright-Phillips and Jon Macken in the 90th minute sealed a victory, attributed to the "magic of the FA Cup."

A.C. Milan 4-3 Lecce in the Italian league Serie A, 23 October 2011. AC Milan produced an excellent second half comeback, coming from 3 goals down to win 4-3.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy