Jump to content
  • 1

Noul Sistem Competitional Romanesc (Nscr 2013)


Alexandru H.

Question

Aveam o rugaminte. As dori sa updatez prima postare din thread-ul "NSCR", impreuna cu un link de download. Aici e textul:

Noul Sistem Competitional Romanesc (NSCR 2013), update al jocului Football Manager 2013, revolutioneaza popularul joc de management prin reconstruirea fotbalului romanesc de la radacini si pana la varf prin niste principii sanatoase, logice si, pana la urma, distractive pentru jucator. Nu e niciun secret ca versiunea de baza face ca scena interna romaneasca sa arate exact ca in realitate: plictisitoare, ilogica si anti-performanta. Folosind acest patch, veti trai fotbal adevarat chiar si in ultima liga jucabila, suma experientelor pe care le veti trai fiind uneori chiar coplesitoare.

Pentru inceput, lasati-va imaginatia sa zburde. Ganditi-va ca actualii conducatori ai fotbalului romanesc au fost carati la inchisoare iar inlocuitorii lor au decis sa reformeze de la radacina fotbalul romanesc. Si pentru ca directiile judetene de fotbal au trebuit convinse de utilitatea mai multor niveluri (ce concomitent au crescut dificultatea promovarii in primele esaloane), competitiile inferioare au primit bani pentru premierea anuala a echipelor participante. Nu multi dar suficienti cat pentru o revigorare a fotbalului local. Reformele nu s-au oprit aici: s-au facut campionate de tineret, campionate de rezerve, noi cupe, s-au propus standarde foarte clare pentru fiecare divizie... intr-un cuvant, fotbalul romanesc s-a curatat complet de parazitii post-decembristi.

------------------------------------------------------------

Ce contine NSCR 2013?

a) 384 echipe jucabile (fata de 224 in NSCR 2012).

b) 8 niveluri competitionale (fata de 6 in NSCR 2012): Liga I, Liga II, Diviziile A, B, C si D, Divizia Nationala si Divizia Regionala. Mai exista doua care nu sunt deocamdata jucabile: Divizia A Amatori si Divizia B Amatori. Restul echipelor au fost trimise intr-o liga separata, Divizii Judetene, fiindu-le imposibil sa promoveze in ierarhia NSCR.

c) 6 cupe noi: Cupa Ligii, Cupa Regiunilor si 4 cupe zonale, denumite dupa 4 faimosi fotbalisti romani. Ultimele cupe zonale sunt mult schimbate de la NSCR 2012: pentru fiecare se bat echipe din 4 divizii nu numai diferite ci si de pe niveluri diferite (C, D, Nationala si Regionala).

d) Modelarea atenta a granitelor fiecarei competitii prin crearea a 4 zone regionale: Moldova-Tara Secuilor, Muntenia-Dobrogea, Oltenia-Banat si Transilvania-Crisana-Maramures. Nu am pastrat judetele din motive evidente (dupa un an o echipa din Prahova ajunge sa joace in Arges) iar denumirile diviziilor individuale sunt suficient de neutre pentru a nu crea probleme de realism.

e) Echipele alese au fost selectionate foarte atent prin utilizarea a trei elemente eliminatorii: pozitia in vechea ierarhie competitionala, reputatia si pozitionarea geografica. Sunt echipe bune din zona Munteniei care nu au reusit sa intre in diviziile jucabile pe cand echipe satesti moldovenesti au intrat. E o situatie ce se va echilibra odata cu trecerea anilor.

f) Au fost eliminate echipele II/B (cele care existau, cel putin) si create pentru fiecare formatie un lot de rezerve, dupa modelul englezesc. Veti avea posibilitatea astfel sa va folositi foarte judicios jucatorii fara sanse de a intra in primul 11 (sau chiar juniorii).

g) Toate competitiile au premii in bani. Mai mult sau mai putin. Foarte bine pentru echipele din josul ierarhiei, pentru care banii aia reprezinta o halca esentiala din bugetul anual.

h) Primele 4 niveluri sunt profesioniste, urmatoarele 3 semiprofesioniste iar ultimul e de amatori. Daca veti incepe de la ultimul nivel veti avea sansa sa evoluati incet dar sigur catre profesionalism. Ierarhia salariala a fost modificata si ea; in felul asta nu veti primi niciun ban de la o echipa de amatori, ceea ce e perfect logic si realist. Aveti timp sa va imbogatiti dupa ce ii promovati.

i) 4 echipe au fost incluse in Divizia B (ultimul nivel profesionist) pentru ca au reprezentat ceva in fotbalul romanesc din ultimii 70 de ani: Universitatea Craiova, FCM Bacau, Progresul Bucuresti si CAO Oradea (pentru cei care se intreaba cine e CAO... e singura echipa care a castigat atat campionatul Romaniei cat si cel al Ungariei, e echipa ce i-a dat pe Mircea David si Iuliu Bodola...).

j) Derbiuri: Steaua-Dinamo, CFR-Universitatea Cluj, Timisoara-UTA, FCM Bacau-Ceahlaul etc...

k) Update media. Am facut un sistem foarte logic media, in care echipele din ligile superioare sunt urmarite de mai multi jurnalisti iar cele din ligile inferioare au cel mult 1/2 organe de presa locale interesate de ele. Fiecare judet are un ziar/website local interesat de evolutia echipelor din zona; avem un anuar al fotbalului romanesc, avem televiziuni/ziare/radiouri nationale etc...

l) Toate echipele din localitati predominant maghiare vor scoate mai ales juniori de etnie maghiara. Nu era o situatie generalizata in jocul de baza.

m) Liga I are 14 echipe si e pe sistem playoff-playout: dupa 26 de meciuri, liga se va imparti in 2 zone. Prima va avea 6 echipe si se va bate pentru titlu/locuri de cupa europeana. A doua va avea 8 echipe si se va bate la retrogradare. In rest, celelalte divizii au doar playoff de final de sezon.

n) Mai multe awards pentru mai multe ligi. Avem chiar si un Romanian Player of the Year Award pentru cel mai bun fotbalist de nationalitate romana a anului.

o) Un campionat al Tinerelor Sperante (nejucabil) pentru scolile de fotbal romanesti. Urmariti-l atent, veti descoperi in mod sigur niste diamante neslefuite.

p) 202 noi stadioane pentru echipele mai mici.

q) Regulile pentru toate competitiile au fost recladite logic si inteligent. Cititi-le atent pentru fiecare competitie in care evoluati!

......... plus alte modificari (in total sunt 350 de modificari majore si 5000 minore)

------------------------------------------------------------

De ce merita sa joc NSCR 2013?

Pentru ca e cel mai bun patch pentru fotbalul intern. Pentru ca desi pare fantezist, e cat se poate de realist. Pentru ca e perfect pentru lower league managers (LLM). Pentru ca te simti parte a unui intreg, nu doar pasager intr-un joc fara personalitate. Pentru ca repara toate chestiunile enervante din jocul de baza. Pentru ca e consistent, ordonat si logic.

------------------------------------------------------------

Pachetul arhivat NSCR2013 vine cu urmatoarele fisiere:

a) NSCR2013_Basic.dbc => E pachetul de baza al jocului

b) NSCR2013_Super.dbc => Primul DLC (gasiti informatii despre el un pic mai jos)

c) NSCR2013.txt => Instructiuni de instalare a update-ului

d) NSCR2013.xls => Tabele complete cu echipele din NSCR2013

e) Competitions and other Fixes.lnc => Modifica numele a patru competitii interne (gasiti informatii despre el un pic mai jos)

f) NSCR2013.lnc => Modifica numele a patru competitii interne (gasiti informatii despre el un pic mai jos)

------------------------------------------------------------

Ce contine Super DLC?

Acest patch se adreseaza celor care vor sa aiba la dispozitie juniori romani de o calitate superioara, cat si celor pentru care transferurile sunt cea mai importanta parte a experientei romanesti. E o versiune ce usureaza FOARTE MULT munca unui manager din Romania, deci nu e recomandabil pentru jocuri serioase, realiste. Contine modificarile din versiunea Basic, cu urmatoarele precizari:

a) Sub Rules: 3+Gk from 7 (era 3 from 7)

b) Reputatii mai bune pentru competitiile romanesti

c) Romania: +1 la Economic Factor

d) Gain Nationality: 3 ani (erau 4 ani)

e) Youth Rating: un pic mai slab decat Germania

f) TVA: 19% (era 24%)

Precizari finale.

a) Stiu ca exista un alt thread cu numele asta dar rog un moderator sa-l stick-uiasca pe asta. E mai curat si mai ordonat.

b) Aveti dreptul sa luati update-ul, sa-l modificati cum doriti dar va rog sa nu-l distribuiti ca fiind al vostru. Puteti utiliza aspecte din el dar astept sa fiu creditat pentru ele.

c) Daca faceti un alt mod, va rog eu mult sa nu copiati textul de mai sus in prezentarea voastra. S-a intamplat la NSCR2012 si pot spune ca e o atitudine de doi lei. Fiecare isi viseaza creatia intr-un anume fel si mi se pare normal ca si prezentarea sa difere.

d) Nu ma intrebati chestiuni tehnice daca aveti o versiune piratata a jocului Football Manager 2013. Ma doare in fund ca nu va functioneaza atata timp cat nu aveti decenta sa platiti 130 de lei.

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 167
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Ok, un mic update cu privire la awards:

a) Ligile I si II au 12 awards. Fata de versiunea de baza, am mai introdus Goalkeeper of the Year.

b) Diviziile A si B au 7 awards (nu le au pe cele de week/month). Partea interesanta e ca sunt awards ce inglobeaza toate subdiviziile; nu e de ajuns, de exemplu sa fii cel mai bun manager in Divizia B2 pentru a primi premiul pentru cel mai bun manager din Divizia B. Am ales asa pentru realism.

c) Am introdus pentru finalul anului premiul de Romanian Player of the Year, pentru cel mai bun jucator de nationalitate romana (indiferent de locatie) din anul respectiv.

d) Nu voi introduce niciun award pentru Diviziile C, D, Nationala si Regionala. Nu era greu dar e ma indoiesc ca 16 echipe satesti au pe cineva care tine statistica oficiala si da premii de excelenta. La nivelul solului nu te baga in seama decat ligileinferioare.ro, poate ziarul local (daca ai noroc) si atat...

Link to comment
Share on other sites

Da, aici e marea mea suparare. Initial am vrut sa iau fiecare judet in parte, cu lista de orase si sa fac in asa fel incat orasele macar sa aiba cate o reprezentanta in liga. In Vaslui, bunaoara, Barladul nu are nicio echipa. Sunt o sumedenie de asezari intre 10 si 20 de mii de locuitori fara echipe. Dar... e o munca titanica. Am preferat sa pastrez ierarhia in functie de reputatii si doar ici pe colo sa fac niste modificari.

Voi incerca sa-l finalizez azi. Acum mi-am adus aminte ca nu m-am ocupat de awards. Primele 4 niveluri ar merita niste medalii, nu?

Link to comment
Share on other sites

Am jucat si eu 10 meciuri cu o echipa din liga 8 Moldova.

Nicio eroare, niciun bug, totul pare a fi in regula. In plus, eu am si rearanjat echipele de la Divizia B in jos, pe ramura Moldova (am adus echipele din orase mult mai in fata, am adus inclusiv echipe din diviziile nejucabile).

Link to comment
Share on other sites

Update:

a) Problema cu playoffurile e din cauza update-ului oficial. Pana la urmatorul nu pot face nimic. Sa-si rezolve SI editorul...

b) Am implementat Campionatul Tinerelor Sperante si e foarte ok. Juniorii de acolo se dezvolta mult mai bine pentru ca au conditii mai favorabile iar meciurile jucate sunt oficiale. Recomand heavy scouting in acea divizie... :D

c) Nu am intalnit crash-uri sau probleme.

Link to comment
Share on other sites

Si eu m-am speriat initial, eram obisnuit cu sistemul din FM2012 cand diviziile de rezerva si de tineret apareau de la inceput. Dupa cateva zile vor fi generate ambele tipuri de divizii, atat pentru Dinamo II cat si pentru Dinamo III. Momentan, in hands-off-ul meu, Dinamo II e pe locul 11 in Romanian Reserves Group 1 iar Dinamo III pe locul 1 in Romanian Under 19's Group 1.

Link to comment
Share on other sites

Pana acum testarile merg bine, nu da erori si nu exista greseli de structura. Poate de detaliu dar sunt destul de autist in privinta chestiunilor astea. Astept feedback-ul vostru.

Deocamdata am decis sa implementez un Campionat al Tinerelor Sperante (secondary division), in care sa evolueze 12 scoli si academii de fotbal romanesti. Nu exista promovare sau retrogradare, sunt 12 cluburi semiprofesioniste nejucabile ce pot sa aiba in lot jucatori de maxim 19 ani. Au o infrastructura peste majoritatea cluburilor satesti din Romania (adica 99%), la nivel adequate si sunt sursa cea mai buna de juniori daca nu ai inceput inca sa-ti imbunatatesti tu structurile interne. Am vrut initial sa pun fotbalistii la contracte de amatori dar cei mai multi ramaneau la club si dupa ce implineau 19 ani.

Exemple de cluburi prezente in acest campionat: Scoala Gica Popescu, Scoala de Fotbal Nicolae Dobrin, CSPF Marius Lacatus, Scoala de Fotbal Viorel Moldovan etc...

Link to comment
Share on other sites

Ok....

Am atasat fisierul arhivat NSCR2013, ce contine doar versiunea Basic a update-ului. E work in progress, deci va rog sa nu incepeti un joc de lunga durata. E suficient sa antrenati pentru un sezon ori sa-i investigati continutul pentru a observa erori, bug-uri, greseli, crash-uri. Vreau ca pana la sfarsitul anului sa avem un mod cat se poate de complet, deci astept criticile voastre.

Observatii:

a) Toate echipele din ligile profesioniste (I, II, A si B) au stadion propriu. Vor urma si celelalte pana la finalul anului (e absolut oribil sa cauti informatii obscure pe internetul romanesc).

b) O schimbare (cred eu in bine) e faptul ca avem de anul asta ligi de rezerve si juniori modelate dupa ligile de seniori. Pregatiti-va tinerii stelisti in infruntari cu Dinamo inca de la 16 ani!

O chestiune suplimentara: am fost intrebat cum se poate juca cel mai bine in ultimele ligi ca experienta completa. Sfatul meu e sa nu bifati optiunea de creare a jucatorilor suplimentari si oferiti, acolo unde e cazul, contracte fotbalistilor in gri. E MULT mai frumos asa!

Si acum venim la o problema cu editorul. Initial ligile A, B, C, D, Nationala si Regionala aveau un playoff de promovare intre echipele de pe locurile 2 si 3. Nu mai exista acel playoff pentru ca editorul pur si simplu refuza sa se conformeze. Daca cineva stie mai bine cum sa-l struneasca, ii ofer aici problema mea:

Am 2 niveluri cu cate 4 subligi: Divizia B (B1, B2, B3 si B4) si Divizia C (C1, C2, C3, C4). Din B1 retrogradeaza 2 echipe automat in C1, din B2 2 echipe in C2 etc... La promovare e un pic mai complicat: din C1 promoveaza automat in B1 o echipa si a doua doar in urma unui playoff intre locurile 2 si 3 din aceeasi subliga; la fel pentru C2, C3 si C4.

Editorul refuza sa ma ajute in orice combinatie ce nu are locuri automate de promovare/retrogradare...

Edit: folderul NSCR se dezarhiveaza in Documents/Sports Interactive/Editor Data...

NSCR2013.rar

Link to comment
Share on other sites

Va fi pus in seara asta insa doar versiunea Basic si atentie, doar in interesul de a depista bug-uri sau probleme. Nu incepeti jocuri de lunga durata, ci ma intereseaza jocuri scurte, rapide, handsoff de maxim un an. Vreau ca in 2-3 zile sa updatez ceea ce e de updatat si sa scot o versiune full.

CCA... hmm, anul asta Becali nu era iubit? A iesit parlamentar, Steaua e in top, suporterii vin in prostie... :D

ma fac ca n-am vazut ce scrie acolo :))

nu fac parte din gama aia de "suporteri" :)

Link to comment
Share on other sites

Va fi pus in seara asta insa doar versiunea Basic si atentie, doar in interesul de a depista bug-uri sau probleme. Nu incepeti jocuri de lunga durata, ci ma intereseaza jocuri scurte, rapide, handsoff de maxim un an. Vreau ca in 2-3 zile sa updatez ceea ce e de updatat si sa scot o versiune full.

CCA... hmm, anul asta Becali nu era iubit? A iesit parlamentar, Steaua e in top, suporterii vin in prostie... :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy