Jump to content

Noul Sistem Competitional Romanesc (Nscr 2013)

Featured Replies

• Author
comment_335205

Sistemul de playoff nu ar avea sens intr-o tara cu fotbal adevarat, gen Anglia, Spania sau Italia. Dar sa nu uitam ca e folosit, cu modificari de la tara la tara, cu succes in zone unde echipele se straduiesc sa-si mentina spectatorii la stadion. Par poate exagerate acele 10 meciuri, dar dupa un tur nebun, in care fiecare echipa se zbate sa ajunga in primele 6, ai parte de un retur la fel de dement, cu echipe mult peste media campionatului. In Romania asta ar duce clar la o revitalizare a interesului pentru fotbal: prefer 2 meciuri in plus Steaua-Dinamo decat Steaua-Ceahlaul in ultima etapa. Ca sa nu mai spun ca in retur am avea niste derbiuri de evitate a retrogradarii absolut formidabile.

Sa stii ca in lume sunt o multime de sisteme specifice, mult mai ciudate decat cel propus de mine. In Brazilia nu ai voie sa aperi Cupa Braziliei, castigata de tine in precedentul an; in liga a II-a din Belgia, in playofful de promovare se iau in considerare rezultatele din 4 semestre diferite, astfel ca o echipa ce castiga primul semestru dar la final ajunge pe penultimul loc, poate lupta pentru un loc in prima liga.

Sigur, putem face multe variante. Si varianta ta e de luat in calcul, desi tu propui un numar impar de meciuri, ceea ce poate fi un pic discutabil. Eu am facut una care sa imi ofere simetrie: daca observi, liga I + liga II au 14+18=32 de echipe iar restul ligilor cate 16: e foarte usor sa programezi in felul asta tot soiul de cupe. Pana la urma e o viziune personala: se poate modifica modul foarte usor, luand sau punand echipe in Liga a II-a (combinatii de 16-16, 14-18, 12-20)....

• Replies 167
  • Views 46.6k
  • Created
  • Last Reply
comment_335207

Iti inteleg si punctul tau de vedere acum. La partea cu spectatorii ai dreptate, insa eu unu' nu pot sa trec peste treaba asta cu 10 etape. In 10 etape se pot intampla atat de multe lucruri. E un pic nedrept ca o echipa sa fie "condamnata" la locul 7 dupa 26 de etape desi poate chiar are sanse la cupele europene. (sa nu uitam ca am avut si noi 6 echipe in Europa la un moment dat, deci practic cu sistemu' asta stii care se duc in EU dupa 26 de etape) In fine, pana la urma asta e un sistem fantezist, fiecare il editeaza dupa bunul plac, macar de s-ar implementa si in viata reala asa, oricum ar fi mai bun decat ce avem in prezent.

In legatura cu simetria, am simtit-o si eu pe pielea mea, pentru ca dupa mica mea schimbare au aparut problemele cu Cupele astfel incat a trebuit sa scot Cupa Ligii pentru ca altfel treia' sa pun 20 de echipe in esalonul secund, ceea ce mi se parea un pic ca mult. La fel si cu Cupa Romaniei, a trebuit sa adaug manual cele doua echipe scoase de mine.

Am si o intrebare pentru tine: eu vroiam sa fac un sistem in care 2 echipe retrogradeaza si una se duce la baraj din Liga I, iar in Liga II primele doua sa promoveze direct iar urmatoarele 4 sa joace intre ele in sistem cupa, iar castigatoarea sa joaca cu echipa care intra la baraj din Liga I. Ai idee daca se poate asa ceva? Am tot incercat tot felul de combinatii dar imi da tot felul de erori.

Inca o data jos palaria pentru munca depusa! Astept cu nerabdare si versiunea cu CCA. :)

• Author
comment_335208

Incearca asa:

La Liga I:

Number of Relegation Places: 2

Relegation Playoff

Cup

Number of Teams from this Division in Playoff: 1

Number of Teams from Lower Division in Playoff: 1

Number of Teams Relegated from Playoff: 1

La Liga II

Number of Promotion Places: 2

Promotion Playoff

Cup

Number of Teams in Playoff: 4

Number of Teams Qualified for Upper Division Playoff: 1

Nu-mi da erori si pare ok. Nu am verificat-o in joc dar nu vad ce ar fi gresit la ea.

Sa-mi spui daca merge, Ar fi interesant sa o folosesc la modul meu.

comment_335292

Sal lume !!! Prima oara pe forum la voi....facut cont special pentru acest patch. Am si eu o intrebare Alexandru: Daca ai introdus ASU Poli Timisoara in acest patch :) Si eventual Ripensia Timisoara ?! Sunt tare curios sa joc cu Poli , am observat ca in joc apar ca echipa de amatori, dar cu mai multi suporteri decat Recasul (ACS)

comment_335300

Sal lume !!! Prima oara pe forum la voi....facut cont special pentru acest patch. Am si eu o intrebare Alexandru: Daca ai introdus ASU Poli Timisoara in acest patch :) Si eventual Ripensia Timisoara ?! Sunt tare curios sa joc cu Poli , am observat ca in joc apar ca echipa de amatori, dar cu mai multi suporteri decat Recasul (ACS)

iti recomand sa faci ce am facut si eu...am luat patch-ul, l-am instalat, am intrat in editor si am modificat Divizia Banat-Oltenia, am adaugat ASU POLI si RIPENSIA in locul ultimelor doua echipe si sa ai spor la joc :P

am terminat primul sezon, unul de exceptie cu Rotariu si Vlaicu servanti si Lucu Lumpardean (un adevarat golgeter, il recomand) in rolul principal.Acum la inceput de sezon am o alta problema...Am fost lasat pur si simplu in fundul gol cu vreo 5-6 jucatori, toti ceilalti au primit contracte de profesionisti sau part time...mentionez ca salariul maxim pe care-l pot da este de 475 E/an si Rotariu de exemplu mi-a cerut vreo 8000 :))

comment_335309

cand spui conditii, la ce te referi?sunt fan ASU declarat, membru in peluza de mai bine de 10 ani dar trebuie sa fim realisti, daca te referi la bani, nu poti compara cheta suporterilor cu fondul pus la dispozitie de Primarie si CJT...iar in ceea ce priveste salariul lui Roti, cu siguranta joaca mai mult de placere...am luat ca o provocare si merg inainte orice ar fii...in Divizia de Vest sunt pe primul loc dupa 5 etape, 4 victorii si o infrangere...

comment_335311

nu ma refeream la fonduri ;) si eu suporter aici :P....ma refeream la conditii de antrenament....din cate am impresia cateodata cei de la acs folosesc terenul celor de la politehnica, plus bazinul de inot...:) in fine nu intram in detalii :) era bine sa existe gata bagati...nu de alta dar pt. cei ca mine mai inapti sa nu se chineuie atata si sa nu reuseasca nimic :)

comment_335313

nu ai reusit sa adaugi ASU si Ripensia?intra in steam scris sus la search football manager editor si descarca-l, dupa care jumatate de treaba e terminata...mai trebuie sa intri in editor, sa cauti divizia Banat Oltenia si sa adaugi cele 2 echipe in locul altor 2 :P

Claudio, nu am mai auzit nimic de el...probabil a plecat din tara...

• GeneraÅ£ia de Aur
comment_335347

Iancu nu-i fugit niciunde....mai acuma o saptamana a facut ceva afaceri cu juniori si oricum mai are si jucatori pe la acs...

Iancu are "mana dreapta" pe unul Rolea. Ala are drept de semnatura pentru orice jucator care apartine de fosta FC Timisoara. Iancu e ascuns, poate chiar fugit din Romania, iar acel Rolea se ocupa de jucatorii sub contract cu FC Timisoara. Sunt comisioane de luat din viitoarele vanzari ale jucatorilor/juniorilor.

Sunt jucatori si juniori care apartin de FC Timisoara si sunt imprumutati pe ici colo care vor sa vina la ASU dar sunt legati de maini si picioare din cauza acelui Rolea.

• 2 weeks later...
comment_335687

Am inceput o noua cariera cu o echipa din liga regionala si normal ca a trebuit sa fac echipa de la 0, numai jucatori de 16-18 ani, foarte putini peste 20..

In fine, am facut o echipa excelenta si am castigat campionatul promovand. O Echipa teribil de buna... comparativ cu celelate echipe din divia regionala.

Acum vine partea proasta, din cauza ca eu ca amator nu am avut buget, 70% din echipa mi-a fost luata si nu am avut cum sa opresc asta...

Bugetul vine extrem de tarziu dupa incheierea campionatului, si se pierd toti jucatori... Sa spunem ca asta ar fi okay, dar e prea mult totusi, acum a trebuit sa fac din nou echipa, doar ca de data asta nu am mai avut de unde sa iau tot jucatori atat de buni. Partea si mai nasoala este ca acum am si mai putini peste 19 ani in echipa, e frustrant.

Al doilea lucru enervant este ca se mentine acea regula de mini 8 jucatori sub 21 de ani antrenati timp de 3 ani in romania. Daca eu nu am avut cum sa aduc jucatori peste 20 de ani pentru ca nu exista nici unul liber de contract, cum as putea sa am 8 jucatori sub 21 de ani antrenati 3 in romania ??!!!

• Author
comment_335711

a) Nu esti obligat sa incepi in liga de amatori. E pusa acolo pentru o altfel de experienta: daca nu o vrei, exista urmatorul esalon, care e semi-profesionist. Daca vrei un sfat, uite-l: foloseste la maxim faptul ca esti o echipa ce nu plateste jucatori. Adu in cele doua ferestre de transfer o multime de jucatori. Nu 20 ci 40. Iti vei pierde titularii dar vei ramane cu suficienti jucatori pentru o echipa decenta in urmatoarea liga.

b) Nu e deloc un lucru enervant, e un lucru foarte normal in liga inferioara. Cu cat vei urca, cu atat cerintele se vor relaxa. Cat despre jucatorii aia, cei pe care ii promovezi de exemplu de la juniori corespund fara probleme cerintelor.

PS. Acum sincer, crezi ca ar trebui sa fie foarte usor sa joci in Liga a 8-a a Romaniei?

comment_335723

Nu am zis ca ar trebuii sa fie usor.

In fine, totul e okay acum... am reusit sa trec la semi-pro...

Am avut 50 de jucatori (echipa mare - 2 si juniori ) - am ramas cu cei mai slabi, pana si juniori mi-au fost luati... foarte aiurea...aia 8 jucatori mini sub 21 de ani antrenati in romania, pare sa nu functioneze... am putut intra in meci cu doar 6 sau 7 in loc de 8 cat e cerinta minima... pentru ca nu am avut de unde sa iau jucatori...sau a fost eroare de la joc.. nu stiu...

• Author
comment_335841

Voi lansa in urmatoarea ora un update major.

Din nefericire, baietii nu au rezolvat problema cu playoffurile si am avut trei posibilitati:

a) Sa le las asa cum erau, fara playoffuri.

b) Sa le pun playoffuri dar promovarile/retrogradarile sa se faca la intamplare, fara mentiunea subdiviziei geografice (si sa sper ca sa nu fie mutate echipele prea aiurea)

c) Sa pun playoffuri de promovare/retrogradare dar sa elimin principala problema, si anume locurile automate de promovare/retrogradare.

Intr-un final am ales C. Si iata care e sistemul pentru ligile inferioare (de la Liga B in jos):

a) Promoveaza 2 echipe printr-un playoff in care participa primele patru echipe din clasament. Nu mai exista loc automat de promovare.

b) Retrogradeaza 2 echipe printr-un playoff in care participa ultimele patru echipe din clasament. Nu mai exista loc automat de retrogradare.

Si Liga A e schimbata. Se bat la retrogradare 8 echipe intr-un playoff in care 4 pot sa se salveze. De la Liga A in sus exista locuri automate de promovare plus playoff de 2 echipe.

Ce alte schimbari mai sunt? Am introdus in ultimele divizii Ripensia Timisoara si Venus Bucuresti. Cu statistici istorice exacte (sunt mentionate toate recordurile pe care acestea le-au batut in perioada interbelica), rivalitati, legende, tricouri corecte dpdv istoric, noi stadioane cu un potential fantastic de crestere. Initial aveau o reputatie destul de mica pentru acea liga asa ca am mai marit-o un pic ca sa fiu sigur ca nu retrogradeaza din primul an. Sunt doua formatii perfecte pentru o cariera long-term.

Am mai mutat un pic datele competitiilor ca sa fortez jocul sa nu bage atat de multe meciuri in turul campionatului.

Si o ultima mentiune: nu voi introduce CCA-ul in FM. CCA-ul e ca orice alta echipa formata in acei ani: o inventie comunista faurita pe cadavrele echipelor istorice, ucise la noi cum nu au fost ucise in nicio alta tara ocupata de comunisti. Daca Romania ar fi avut o istorie normala, am fi fost acum fani Ripensia/Unirea Tricolor/Venus, nu am fi acceptat sa tinem cu echipe artificiale, formate ca sa umple noua ordine de dupa 1946. Da, sunt stelist dintr-o lipsa de alte optiuni si accept faptul ca existenta echipei mele nu era posibila fara moartea celorlalte. Nu sunt insa extaziat din cauza asta. Ma puteti injura dar e ceea ce gandesc...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy