Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


SetăRi Avansate Fm Editor Pentru CompetițIi Secundare


de_ce

Recommended Posts

Încerc să fac o extensie de liga 3 și 4 românia, conformă cu regulile, dar am o mică problemă cu setările avansate din editor: nu știu cum să fac să nu apară conflicte.

Am rulat un joc până în 2016, dar regulile de liga a II-a curente (2011-2012 2x16 echipe, 2012-2013 2x14 echipe, 2013-2014 2x12 echipe si league split dupa 22 de jocuri) nu se mai aplică. În liga a II-a au ramas 2x16 echipe, ca în 2011.

Cum s-ar face? Reguli competiționale complet noi, rescriere completă, cu regulile de competiție de 2011 după care reguli avansate cu filtre în funcție de numărul de echipe rămase în grupe sau filtre pe ani? Se poate face mai simplu? Dacă pe filtrele avansate default adaug versiuni mai mari (2, 3 etc. în loc de 0) se rezolvă?

Am văzut că în setările avansate din comps-urile instalate sunt filtre pe numărul de echipe rămase în competiție, dar ca an de dăsfășurare al competiției, peste tot e trecut "2000".

Întrebare suplimentară. Dacă adaug mai multe setări avansate de competiție, nu apar din nou conflicte? Am văzut în comps că sunt fișiere separate. Sau ține de versiunea trecută?

Link to comment
Share on other sites

pentru advanced settings nici sigames nu acorda support :(

din editorul obisnuit nu ai cum sa variezi numarul de echipe de la an la an.

Stiu, de asta intrebam aici, tot caut de 2 zile informatii despre editorul avansat, dar am gasit putine care sa ma ajute la ce vreau eu sa fac.

Editorul e extrem de limitat daca incerci sa faci niste chestii misto. Se pot construi fisiere speciale pentru advanced settings dar e dificil.

Lucrez cu editorul avansat, dar nu sunt convins de cum merg toate setarile, care e precedenta regulilor si cum se face mai usor.

Link to comment
Share on other sites

Ok, am rescris până la urmă regulile pentru liga a 2-a pentru 2011-2014 și am aflat că precedența e dată de numărul versiunii - dacă o regulă avansată are versiunea 3, se va aplica ea în dauna versiunii 2 sau 1 sau 0, 0 fiind rezervat doar pentru regulile implicite, integrate în joc - dar regulile de liga a 3-a se dovedesc oarecum problematice. Pe lângă numărul variabil de echipe retrogradate, regulamentul FRF zice că:

[retrogradează în plus] o echipă de pe locul 10, cel mai slab clasată. Pentru stabilirea acestei echipe se întocmesc clasamente speciale ale fiecărei serii numai pe baza rezultatelor înregistrate de echipa de pe locul 10 în jocurile cu echipele de pe locurile 1-9. Retrogardează echipa care acumulează cel mai mic număr de puncte în clasamentul special astfel întocmit. În cazul în care două sau mai multe echipe de pe locul 10 se află la egalitate de puncte după întocmirea clasamentelor speciale, departajarea acestora se face, pe baza acestor clasamente, prin aplicarea, în ordine, a următoarelor criterii:

a) Numărul mai mare de victorii

b) Golaverajul general mai bun

c) Numărul mai mare de goluri marcate

d) Numărul mai mare de goluri marcate în deplasare

e) Numărul mai mic de jucători eliminați

Dacă urmare a aplicării criteriilor de mai sus nu s-a putut determina echipa care va retrograda se va proceda la stabilirea acesteia prin tragere la sorți.

În principiu ar trebui să se facă cam așa:

la terminarea stage-ului principal (stage 0), de tip ligă (league) se face un stage nou (stage 1) cu echipele de pe locurile 1-10, unde să se recalculeze punctele în funcție de jocurile deja jucate, ca să se determine puncte obținute de echipa X (fostă pe locul 10) în jocurile cu celălalte echipe. Asta pentru fiecare serie.

Ok. Next. Încă un stage (stage 2), ăsta comun, unde să fie toate echipele foste pe locul 10 în seriile lor, cu punctajul obținut de ele în stage 1, unde s-a rearanjat clasamentul. Aici se pun regulile suplimentare de aranjare.

Bun, ăsta ar trebui să fie raționamentul, tradus în termenii FM advanced editor. Cum îl implementez? Sugestii?

PS: am citit câte ceva despre Fate rules, dar n-am reușit să găsesc un ghid complet, ca să înțeleg terminologia/limbajul, dar presupun că de așa ceva e nevoie. Știe cineva mai multe?

Link to comment
Share on other sites

Updates: National rules bat ca precedență advanced settings. Cu alte cuvinte, regulile nationale personalizate trebuie șterse dacă se folosesc advanced setting, ca să fie luate în considerare setările avansate.

Din cauza asta aveam și conflicte.

Link to comment
Share on other sites

Încă o mică observație pentru cine vrea să se mai joace cu advanced editor: pentru adăugarea de ligi inactive sau inexistente din editorul avansat e nevoie și de redefinirea națiunii, cu toate competițiile interne, în lista avansată.

Link to comment
Share on other sites

Legat de națiune: poate să nu conțină nimic în afară de divizii, atât timp cât are versiune 0, deci o să preia reglile implicite din joc.

Am mai observat că trebuie definite și diviziile care nu primesc modificări, în cazul meu Liga I. Am trecut-o în lista avansată cu versiune 0 și fără reguli, fără program, fără nimic - importă automat regulile din joc cât timp are versiune 0.

Liga a 2-a în schimb a trebuit redefinită, cu versiune 2, ca să rescrie regulile implicite, pentru că sistemul competițional românesc în schimbare (2x16 echipe în 2011, 2x14 echipe în 2012 și 2x12 în 2013) e implementat doar dacă divizia a 3-a nu este activă.

Tot legat de națiune:

La Division Levels se trec diviziile active, iar la Competitions se trec toate competițiile națiunii - active/inactive, nu contează.

Link to comment
Share on other sites

De aia am uitat. O să mă uit, dar trebuie să se poată, că există așa ceva și prin alte campionate. Deocamdată mă chinui cu regulile alea ciudate din L3. Greșesc ceva și încă nu-mi dau seama ce...

Link to comment
Share on other sites

Am reușit cu regulile de retrogradare din L3, deși încă am o eroare în vară. Eroarea nu e fatală, adică nu crashuie jocul, dar există și e enrvantă.

Până acum am în setările avansate ale campionatului românesc așa:

Liga I cu setări noi de stadion pentru 2012/2013 (7000 locuri pe scaune, încălzirea gazonului) - altfel fără modificări

Liga a 2-a dinamică, cu trecere de la 16 echipe în 2011/2012, la 14 în 2012/2013, la 12 în 2013/2014 - aici cu split la jumătatea sezonului + setări de stadion (1500 capacitate minimă, cu 500 locuri pe scaune)

Liga a 3-a în 2011 cu 36+1 echipe retrogradate, 6x6 + 1 echipă de la locul 10, cea mai slab clasată, iar asta chiar cu număr de echipe diferite - seria 1 și seria 2 nu au decât 15 echipe, în loc de 16. Plus setări stadion (500 total, cu 200 pe scaune)

Liga a 4-a încă incativă

Liga a 3-a dinamică, cu reducere a numărului de echipe până la 12 în 2013/2014 urmează după rezolvarea bug-ului, dar n-ar trebui să impună probleme, la fel, nici promovarea din liga a 4-a.

Urmează să mai testez limitele regionale pentru a nu bramburii ligile regionale - nu știu încă dacă sunt dreptunghiuri (cu nord, sud, est, vest laturi) sau romburi (nord, sud, est, vest varfuri)

Ca idee, pentru cine mai vrea să recreeze sistemul competițional românesc în editorul avansat: trebuie redefinită națiunea, cu toate diviziile și sub-diviziile :-)

Postez zilele următoare cam cum se face

Link to comment
Share on other sites

Ca idee, pentru cine mai vrea să recreeze sistemul competițional românesc în editorul avansat: trebuie redefinită națiunea, cu toate diviziile și sub-diviziile :-)

Postez zilele următoare cam cum se face

ai putea la final sa pui patch-ul / editul cumva :P....daca vrei...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy