Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


minasthiryt

Members
  • Posts

    407
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

minasthiryt last won the day on August 19 2012

minasthiryt had the most liked content!

3 Followers

About minasthiryt

  • Birthday 10/08/1985

Contact Methods

  • Yahoo
    minasthiryt

Profile Information

  • Location
    Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

minasthiryt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. M-am calmat ..ma gandesc maine sa apas "new game" in FM13 dar momentan nu stiu ce echipa sa aleg. Dupa o aventura mai mult decat superba sin FM12 cu CSMS Iasi , parca ma tenteaza sa vad ce as putea face cu ei (again) \, sa incerc 2 tactici noi, dar ma gandesc sa nu apara monotonia in story / cariera. Daca cineva are o sugentie legat de echipa care mi-ar da batai de cap intr-un sens bun, care sa ma puna pe "butonat" fm-ul astept opinii. Specific doar ca am pus NSCR si as prefera un maxim liga 3, dar nu exclud si o aventura in afara gen Anglia, Germania sau Franta (exclus marii giganti sau cei ce tind sa devina asa, avand un potential financiar fantastic). c'ya!
  2. scuze ) FM13...abia ce ma uitasem la niste screenshot-uri cu fm14 si probabil imi ramasese in minte ..dar oricum mare diferenta nu cred ca va fi
  3. Dupa 11 etape in SSD ii las pe cei de la Rengers si in curand dupa ce o sa ma mai acomodez cu nervii creati de FM 14 pana acum, o sa inccep ceva serios, probabil o sa aleg si NSCR si o sa ma pu pe o cariera lunga, inca nu stiu cu cine voi incepe dar mai inatai sa "se mai aseze unele lucruri". Numai bine!
  4. nu stiu cat de bine se vede, dar o noua dovada a fazelor jalnice din FM 14. Un gol nici "ca in curtea scolii"...Lovitura libera, un sut nu fantastic de puternic, portarul scapa mingea la circa 30- 50 cm (sa zicem in RL) de el si desi jucatorii mei sunt la o distanta considerabila de poarta, unul din ei vine si inscrie. Indiferent de ce jucatori ar participa la un meci si indiferent din ce liga ar fi meciul, in RL astfel de faze lipsesc cu desavarsire DAR SUNT PREZENTE IN FM 14. Cum in FIFA apar bug-uri cu jucatori care se pupa pe teren, acusi o sa avem astfel de faze probabil si in FM 15 - FM 16
  5. Se pare ca nu sunt singurul.. As prefera sa se rezolve aceste lucruri la FM 14 decat sa iplementeze mai stiu eu ce butonele si grafice si sa zica ca au 2000 de imbunatatiri...
  6. Am inceput si sezonul 2 cu Rangers dar nu voi spune prea multe legate de meciuri, rezultate sau echipa in general. Vreau sa ma refer la cum "arata" jocul. Imi place fotbalul, fie ca-l vad din tribune, la tv, in FM sau il practic eu, fapt care ma face sa urmaresc meciurile in 3D, fapt care ma face sa-mi dau cu parerea legat de unele aspecte: - la FM12, clipul de prezentare, daca imi aduc bine aminte se vorbea despre faptul cum "se vede" reactia portarilor la unele suturi respinse si apoi reintrarea in joc si o nou respingere imediata daca mingea sare din nou la atacant, ei bine am observat astfel de lucruri la FM12, lucru care in FM13 momentan sut rarisime, ba mai mult, portarii sar inainte ca jucatorul advers sa suteze de parca ar fi mici prezicatori, dar culmea ca prezic prost si primesc goluri hilare. - un lucru bun care l-am observat e ca, parca au mai disparut din fazele in care fundasii inscriu foarte foarte mult dupa cornere, in Fm12 aveam fundasi golgeteri, poate momentan nu a jucat echipa mea prea bine la faza cornerelor, cine stie. - un nou aspect neplacut ar fi centrarile, uneori zici ca fotbalistii isi zmulg picioarele si trimit din toata puterea mingea spre careu, dar minge se duce lent, lobat si culmea e ca, desi fundasii se aseaza pe pozitii cum trebuie, tot atacantul ajunge la minge dintre 4 adversari si cu o mica deviere inscrie cu lejeritate in poarta unui GK care avea timp si de un somn pana ajungea acea centrare lobata in careu. - la unele pase, desi par cu o tenta lenta, mingea "leviteaza" pe iarba si traverseaza jumatate de teren. pe cand la unele suturi in forta la firul ierbii, parca abia ajunge la poarta. - sunt faze cand o pasa lunga trimisa in atac spre un IF, WB, WM sau ce vreti voi, fundasul este mult mai aproape de minge, are sansa sa ajunga sa respinga in out sau sa o degajeze, dar prefera sa alerge in prima faza paralel cu mingea si apoi se retrage spre propriul careu, lasand astfel adversarul sa preia si sa centreze. - sunt dese fazele cand un jucator pleaca pe un culoar central spre poarta si desi are in fata o linie de 4 fundasi care se grupeaza spre centru plus suportul unuia sau chiar a doi mijlocasi care vin cu adversarul, ei bine acel jucator care forteaza atacul reuseste fara nici macar "un mic talent", fara nici un dribling, sa treaca doar alergand usor pe langa toti fundasii si inscrie. Sunt faze hilare zic eu... Probabil o sa se mai iveasca astfel de lipsuri dar sper ca nu prea multe. Poate o sa vi se para culmea modul in care urmaresc meciurile in FM si asta pentru ca nici nu sunt (culmea) un fan al FIFA spre exemplu, chiar deloc aproape... Ne mai auzim...
  7. M-am linistit un pic in concediu dar inainte de asta terminasem primul sezon de fm14, primul sezon la Rangers. Dupa cum s-a vazut, in amicale m-am cam speriat de evolutia jucatorilor, nu ca ar fi fost mari vedete sau am fi jucat contra unor adversari mediocri ori prea puternici, ci din cauza faptului ca pregatirea tactica si instructiunile nu prea isi faceau "efectul" in timpul meciurilor. Imediat dupa ultimul meci amical am schimbat tactica trecad de la "clasicul meu 4-2-3-1" la asta: Am zis: "daca acea putina valoare individuala pe care jucatorii mei o au fata de cei ai echipelor adverse nu prea se imbina cu tactica, atunci "desenam" tactica dupa jucatori'. Daca la vechea tactica, jucatorii mai "capabili" puteau crea oricand o faza periculoasa, fie din combinatii 1-2, fie din sprinturi urmate de centrari sau combinatii la marginea careului urmate de o pasa inapoi pentru sut, acum am ales acel stil de pase in lateral, oarecum enervante, pe un tempo tinzand spre lent, dar care fac la urma urmei ca cel putin 3 adversari sa iasa la joc, si de multe ori atacantul (T) si mijlocasul ofensiv (AP) le stau in "coaste adversarilor, apar spatii pentru cei doi IF. Una peste aslta, e un pic asemanator cu ce a jucat candva Barca sau ce incearca Steaua sa joace acuma, dar la o scara mai mica si cu ceva modificari. Pana la urma aceasta Tza-Tziki-Tzaka improvizata a scartait prea putin pentru Scottish Third Division, mai exact de 5 ori , la care se adauga eliminarile din League Cup (turul 1) si Challenge Cup in semifinale. Clasamentul final a aratat astfel: Nu stiu cat de tare o sa se 'ingoase gluma" in sezonul viitor, dar cred ca va mai urma o promovare. Mai ales ca se va ridica si embargoul pus pe transferuri care nu-mi dadea voie sa aduc jucatori peste 17 ani, Oricum, urmaresc cu mai putin interes transferurile pe cat urmaresc tactica(-ile), instructiunile si antrenamentele. Cariera cu Rangers se transforma din ceea ce doream eu sa fie (una lunga) intr-un "taining"(scurt spre mediu) pentru mine. FM14 - Minas - To be continued... Ne mai auzim! bafta!
  8. Lucrurile incep sa se aseze usor si sa intre pe un fagas, oarecum, normal. Criar si asa in continuare raman uimit de anumite lucruri: [url=http://postimage.org/] Ocazii create, am condus pe rand cu 0-1 / 1-2 / 2-3 / 3-4 si golul 4 a venit in min 115 desi ramasesem in 9 oameni. Cu toate instructiunile si sfaturile date de mine, echipa a reusit, din nou, sa incaseze 2 goluri in DOAR 3 minute pe final. Meci dominat dar pierdut. O sa ma mai documentez legat de niste chestii si o sa incep usor, usor sa ma calmez si sa le vin de hac adversarilor.
  9. @Harh Nu renunt, e bine totusi ca pentru inceput, pentru primul "studiu de caz" in FM 13 am ales o echipa dupa care nu m-am dat in vant pana acum, desi mi se pare interesanta situatia ei. @Claudio sper sa nu ajung sa ma gandesc ca la "ultima zi de serviciu" ) ...cand iti bagi...picioarele in ea de treaba. @Bogdy26 de obicei poti vedea cam ce schimbari apar in timpul jocului legat de adversar si astfel poti face si tu la randul tau unele modificari (daca vrei) si nu ma refeream la faptul ca, gata, daca eu inscriu inseamna ca adversarul meu se va multumi sa nu mai primeasca gol in detrimentul de a incerca si el sa reintre in joc. Au fost unele faze contrar cursului jocului si nu numai, de la valoarea jucatorilor, la tactica si nu in ultimul rand (ceea ce ai specificat tu) indicatiile de joc care nu justifica scorul, spre exemplu la meciul cu Iverness cant in ultimele 5 minute am primit lejer 3 goluri. In fine, chiar si la FM12 primele jocuri ma cam speriau, sper sa incep sa stapanesc cat mai bine si "secretele" lui FM13.
  10. [url=http://postimage.org/app.php] incerc sa ma stapanesc si sa nu dezinstalez FM 13... Sectiunea de training nu-mi place deloc si...de unde pana unde, eu deschid scorul, nu modific tactica, nimic, nici adversarul nu efectueaza nici o schimbare, jocul merge binisor pentru echipa mea si deodata primesc 2-3 goluri?! Nicodata de cand joc fm, indiferent de echipa care am ales sa o "conduc" nu am avut un asa program de pregatire dezastruos. Astept totusi meciurile oficiale...sper sa nu regret.
  11. Am instalat si eu FM 13 si prima cariera de "sunday league player" va fi la ... Glasgow Rangers Un club care vrea sa renasca...numai bun pentru un fm coach cu ambitii!
  12. se pare ca a mers dupa "golire cache".
  13. Nu pot posta pe forum de pie laptop. Imi da eroarea: "you must enter a post" asta desi eu scriu Imi merge sa postez de pe telefon. Care ar fi problems?
  14. Salutare tuturor, imi pare rau sa spun ca in cele din urma aceasta cariera s-a incheiat, insa de la ultimul post al meu am mai jucat doua sezoane cu CSMS si bineinteles ca am reusit sa ne mentinem la un nivel inalt. In Romania, in competitiile interne, aproape ca nu aveam nici o emotie indiferent de adversar, spectacolul oferit suporterilor fiind principala noastra "problema". Mi-a placut mult, in urmatorul sezon jucat, cum au evoluat echipele romanesti in competitiile europene si aici ma refer la U Cluj, o echipa pe care o stimez, desi suntem/eram rivali, care au participat in UCL si au reusit in ultima etapa sa treaca de grupe.Ma asteptam ca drumul lor sa se opreasca in optimi insa nu a fost asa si iata ce a iesit: Desi a fost prima finala de UCL in care am castigat detasat, pot spune ca cei de la U Cluj mi-au dat cle mai multe emotii dintre toate finalistele pe care le intalnisem, au avut perioade in meci cand ne dominau clar,au avut sansa sa treaca in avantaj clar pe tabela, insa tot entuziasmul lor din acel meci s-a transformat in nesansa, ratari si asta a fost un avantaj pentru noi, care, in cele din urma am castigat. Iata clasamentele din cele doua sezoane: Ultima finala de UCL: Asadar vitrina cu trofee s-a mai marit dupa ultima actualizare pe care o facusem, dar aici se va opri, dat fiind faptul ca aceasta minunata cariera se va incheia. Top echipe: Din toate experientele din Football Manager, versiunea 2012 mia adus cele mai multe emotii si satisfactii din postura mea de "head coach virtual". As vrea sa incep un nou drum, sa-mi intocmesc un CV in FM 13 ca si "sunday league player", dar timpul imi limiteaza pasiunea. Pana atunci minas va ureaza numai bine tuturor!
  15. S-a cam asternut praful pe aici Dupa ce va prezentasem sezonul 6, am jucat aproape 3 sezoane in doar 2 zile jumate, dar timpul a trecut la fel ca si cheful de postat si uite asa am ajus in anul 2021 si va pot spune ca este o realizare pentru mine aceasta cariera, di mai multe puncte de vedere: tactica experimentala cu rezultat destul de bun, jucatori destul de buni descoperiti, un flan financiar aproape ca la carte si nu in ultimul rand TROFEE, multe trofee. De multe ori imi pierdeam rabdarea cu acest joc, rar ajungeam la un numar de 8 sezoane cu o echipa, dar iata ca acum m-am incapatanat si a iesit ceva frumos, ceva care imi pare rau cca nu l-am impartasit intr-un mod continuu aici pe forum. Iata ce am reusit sa realizez pana in 2021 cu CSMS Iasi: 38 de trofee castigate, 38 de trofee muncite si uneori cu dificultati in ceea ce priveste lotul din cauza accidentarilor de lunga durata. UCL: De sus in jos sunt finalele UCL. Meciuri grele in care jucatorii mei mi-au dat batai de cap ducandu-ma de la starea de agonie la extaz. Meciuri frumoase cu adversari destul de puternici. Alte realizari: http://postimage.org/image/hljh4v2ev/ http://postimage.org/image/rv99atrs1/ http://postimage.org/image/gqwgzgdo3/ http://postimage.org/image/force114n/ "CV"-ul meu; As vrea sa va mai spun ca succesul acestor realizari a constat in doua lucruri; tactica si cuplurile de atacanti. Cand zic tactica ma refer la faptul ca am mentinut aceeasi asezare mereu, singurul lucru care se schimba in functie de situatie erau "ordinele" jucatorilor, iar in ceea ce priveste cuplul de atacanti pot spune ca jucatori precum Tanoh, Kone, Dican, Koffi sau Cordoba si-au pus clar amprenta pe istoria si realizarile echipei din acesti "10 ani'. Kone a adus si un aport financiar clubului pe langa golurile importante, realizand acest lucru prin mutarea sa la Man Utd pentru 25 Mil $, dar urmasul sau Koffi nu s-a lasat mai prejos si in acest an (2020-2021) a reusit sa-i egaleze recordul de 37 de goluri marcate in Liga 1 si ma astept sa plece pe o suma cel putin la fel de frumusica. Inca un lucru as vrea sa specific legat de evolutia Ligii 1: au retrogradat CFR Cuj, Rapid, s-au facut rodaje destul de multe prin promovai si retrogradari, DAR NICIODATA n-am mai vazut o performanta precum a celor de la U Cluj: 2011/2012 - locul 2 '12/'13 - campioni '13/'14 - campioni '14/'15 - locul 2 ( de aici a inceput suprematia CSMS IASI) '15/'16 - locul 2 '16/'17 - locul 4 '17/'18 - locul 2 '18/'19 - locul 3 '19/'20 - locul 3 '20/'21 - locul 2 Nu prea am intalnit astfel de echipe in FM sa aiba o evolutie constanta atatea sezoane, mai ales intr-un campionat precum Liga 1 unde echipele nu isi pot mentine loturile la fel de puternice in fiecare sezon. O alta echipa pe care as vrea sa o laud este Petrolul care dupa ce ajunsese prin Liga 2 a reusit sa aduca un antrenor la fel de ambition ca mine, tot un iesean si anume pe Daniel Pancu. Dupa ce a reusit promovarea in Liga1, in primul sezon pe prima scena a reusit sa-i claseze pe lupi pe locul 6, iar urmatorul sezon '19/'20 le-au furat locul 2 in ultima etapa celor de la U Cluj, in timp ce in acest sezon ('20/'21) pe care abia l-am terminat, lupii au ocupat locul 5 (EC). Si echipa pot spune ca joaca destul de frumos si ma astept sa devina, sub comanda lui Pancone, un nou 'U Cluj", cu o constanta laudabila in fiecare sezon. Odata cu incheierea acestui sezon 2020/2021 cred ca va urma o plecare in masa a vedetelor si sper sa gasesc din nou noi talente si daca se poate, poate chiar romani...sa incerc ceva nou, dar vreau sa ne mentinem evolutiile bune si sa nu ne patam blazonul pe care cu greu l-am dobandit. As vrea sa incerc macar demo la fm13 dar parca aceasta cariera nu ma lasa sa renunt la fm12 sub nici o forma. Numai bine!
×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy