Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Discord: https://discord.gg/PWdRBWP

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Fm2012: Noul Sistem Competitional Romanesc


Alexandru H.
 Share

Recommended Posts

A fost postata versiunea finala-finala (1.5) a patchului.

Link-ul de download e mai jos.Februarie 2011. Fortele DNA intra precipitat in sediul Federatiei Romane de Fotbal si cel al Ligii Profesioniste pentru a pune sechestru pe dosarele celor doua institutii. Zeci de persoane din conducere primesc mandat de arestare. Fotbalul romanesc este decapitat. In urma unei sedinte urgente, la care participa reprezentanti ai Guvernului, echipelor de fotbal si ai televiziunilor detinatoare ale drepturilor TV, se decide formarea unui birou provizoriu, care sa vegheze asupra reformarii cat mai rapide a sistemului competitional romanesc, grav lovit de ultimele evenimente.

Chiar daca initial nu se intentiona, reformele propuse de membrii noului birou sunt radicale: un nou sistem piramidal, metode alternative de promovare in diviziile superioare pentru readucerea publicului la stadion, infiintarea catorva cupe noi si, mai ales, un campionat al echipelor de rezerva, inspirat din exemplul englezesc. De-asemenea, o parte din banii pentru drepturile TV revin noilor ligi inferioare, instituindu-se un sistem global de premiere a performantei (dar si "mituind" cu aceasta ocazie cluburile din esaloanele inferioare pentru ca noile masuri sa fie acceptate la toate nivelurile).

Ce inseamna FM2012: NSCR?

Noul Sistem Competitional Romanesc e un patch creat special pentru cei care joaca Football Manager 2012 in campionatul romanesc dar sunt satui de sistemul rudimentar actual. Cei care il vor incerca vor avea la dispozitie:

16 divizii la 6 niveluri diferite! O experienta unica in viata oricarui jucator de FM obsedat de scena fotbalistica autohtona.

Liga I Bergenbier
---------------Liga II Borsec
------------------------------Divizia A1 Cotnari
---------------------------------------------Divizia B1 Orange
------------------------------------------------------------Divizia Est
---------------------------------------------------------------------------Divizia Moldova
---------------------------------------------Divizia B2 Vodafone
------------------------------------------------------------Divizia Sud
---------------------------------------------------------------------------Divizia Muntenia
------------------------------Divizia A2 Murfatlar
---------------------------------------------Divizia B3 Cosmote
------------------------------------------------------------Divizia Vest
---------------------------------------------------------------------------Divizia Banat-Oltenia
---------------------------------------------Divizia B4 RDS
------------------------------------------------------------Divizia Nord
---------------------------------------------------------------------------Divizia Transilvania

Preluati Minerul Iacobeni sau Nova Force Giurgiu (doua din cele 224 de echipe jucabile) si incercati sa atingeti varful piramidei. Nu va grabiti, insa! FM2012: NSCR va ofera suficiente motive sa nu plangeti dupa prima promovare ratata.

- Fiecare divizie regionala e atent modelata din punct de vedere al coordonatelor geografice pentru ca niciodata echipa dumneavoastra dobrogeana sa nu ajunga in aceeasi grupa cu Olimpia Satu Mare sau FC Hunedoara.
- Fiecare divizie e o noua experienta iar fiecare promovare o sansa de a experimenta pe de-a intregul optiunile jocului Football Manager. Vreti playoff? Avem de ala. Vreti ligi impartite in doua la jumatatea sezonului? Avem si de alea.
- Acum diviziile au premii in bani. Daca prima liga e incarcata cu bani din drepturile TV, ligile inferioare sunt premiate de sponsori generosi. Fiti stapanii propriului club, administrati-i finantele si transformati-l intr-o unitate profitabila.
- V-am spus ca avem 8 cupe? Sase din ele sunt complet noi.

Cupa Romaniei (participa toate echipele din cele 6 niveluri)
Supercupa Romaniei
Cupa Ligii (participa echipele din primele 2 niveluri)
Cupa Regiunilor (participa echipele din nivelurile 3-4)
4 cupe regionale, denumite dupa jucatori emblematici ai regiunilor respective: Emerich Dembrovschi pentru zona Moldovei, Nicolae Dobrin pentru zona Munteniei, Stefan Dobay pentru zona Banat-Oltenia si Iuliu Baratky pentru zona Ardealului.

- Va place sa jucati FM in campionatul englez? Si noua. Acum campionatul romanesc vine cu echipe de rezerva pentru fiecare echipa din liga. Am renuntat la obositoarele formatii secunde si am trecut la moda britanica. Si credeti-ne, functioneaza de minune: oricat de mare v-ar fi lotul, orice jucator va avea sansa sa joace consistent, imbunatatindu-si astfel talentul fotbalistic.

- Sunteti oltean? Nici eu. Dar v-am pregatit oricum o surpriza. Universitatea Craiova a inviat din morti si a fost invitata sa-si ia locul in campionat... Divizia Banat-Oltenia. That's right, Craiova Maxima incepe jocul din postura de membru al celui mai de jos esalon al zonei. Are insa o reputatie excelenta, un stadion mare si potential cat incape. Daca sunteti neincrezator in posibilitatile dumneavoastra de manager in diviziile inferioare, luati Craiova de la zero si aduceti-o unde ii este locul!

- Zeci de alte modificari care sa confere mai mult realism acestui update:
a) Un update media, care asigura fiecarei competitii romanesti o acoperire realista, fie daca vorbim de site-uri web, ziare, reviste, canale TV sau posturi radio. Eurosport sau Goal.com nu vor mai veni niciodata la Casimcea pentru a va intreba de sanatate.
b) Se poate acum retrograda din esalonul 6 in 4 noi divizii judetene (nejucabile).
c) Toate echipele din ultimul esalon sunt acum de amatori. Daca acesta e primul dumneavoastra job iar reputatia e de Sunday League Footballer, asteptati-va (si sper cu bucurie) sa antrenati pe gratis o echipa de amatori. Promovarea va duce automat la profesionalism (sau semi-profesionalism, dupa caz).
d) Jocul recunoaste acum cateva derbiuri de vis din fotbalul autohton: Dinamo vs. Steaua, Timisoara vs. Arad, CFR vs. Universitatea.

Succes si astept sugestiile dumneavoastra!

PS. Acum avem si un story facut pentru a promova acest patch. Il gasiti aici.

Desi am spus ca 1.4 e ultima varianta a patch-ului, am decis totusi sa mai fac niste modificari si sa scot versiunea 1.5. Nu sunt schimbari radicale, deci daca aveti jocuri in derulare cu 1.4, duceti-le pana la capat, experienta e similara.Noile schimbari:
a) 2 echipe si nu una vor retrograda de acum din fiecare Divizie Judeteana (Moldova, Muntenia, Banat-Oltenia si Transilvania)
b) Am creat o noua liga nejucabila, numita Diviziile Comunale (Est, Sud, Vest si Nord), aflata sub Diviziile Judetene. Motivul e ca am vrut un pic de diversitate si la echipele care vor promova.
c) Toate vechile Ligi Judetene (Romanian Fourth League) au fost redenumite Liga de Amatori Brasov/Alba/Hunedoara etc. si fortate sa joace doar cu contracte de amatori. Motivul: o multime de echipe plateau niste legume de jucatori cu niste sume incredibile, desi nu se putea promova din acele ligi.
d) Vechea Romanian Lower Division a fost redenumita Liga Inferioara si va avea in componenta numai echipe de amatori. De-asemenea, toate echipele cu reputatie peste 1 au fost mutate in ligile de amatori specifice judetului din care faceau parte. Ca sa va fie mai usor, ganditi-va ca exista si un campionat paralel cu campionatul propriu-zis, care contine Ligile de Amatori plus Liga Inferioara.
e) Majoritatea oraselor din Harghita foloseau limba romana, desi demografic maghiarii sunt majoritari acolo. In story-ul meu cu Roseal Odorheiu Secuiesc, nu am parte de niciun jucator de limba maghiara, desi ar trebui ca ei sa formeze majoritatea in echipele de juniori. Am modificat orasele care au in real life majoritate maghiara iar rezultatul e unul realist: in momentul acesta, jucatorii lui Roseal au nume gen Horvath, Toth sau Szabo. La fel am facut si pentru satul Papauti din Covasna, ce detine echipa Zagon Papauti (52% populatie maghiara).
f) Ma enerva o chestie si am rezolvat-o pana la urma: nu apareau in palmaresul Universitatii Cluj rezultatele vechii U Cluj si ale Stiintei. Acum apar.
g) Am mai pus niste derbiuri: Ploiesti si Constanta.
h) Am mai lucrat la media. Am introdus blogul lui Mihai Andries ca unica sursa pentru ligile inferioare si am creat si un anuar al fotbalului romanesc.
i) Toate echipele din sistemul de ligi (adica de la nivelul 1 la 8) au cate un oras/comuna definite ca atare in editor.

Gasiti update-ul mai jos... Multumesc.

nscr6.zip

Edited by Mihai
Link to comment
Share on other sites

Update 1.1

- Am pus perioada de transferuri (pe care o uitasem, desigur!)

- Am stabilit regula de maxim 3 imprumuturi pe sezon (echipele din ligile inferioare imprumutau vreo 10 jucatori odata)

- Competitiile moarte de genul Liga 2 sau Liga III au fost declarate oficial inactive pentru ca screen-ul cu palmaresul sa arate mai curat

- Finala Cupei Regiunilor nu se mai joaca pe Stadionul National, ci pe un stadion neutru (era chiar nerealist - a avut in primul an 30.000 de spectatori)

- Taiat din bugetul Universitatii Craiova un 0 de la coada

- Rezolvat o problema cu cartonasele galbene

Linkul de download e in primul post.

Deocamdata imi place la nebunie cum arata Cupa Romaniei. Ajung in sferturi echipe din esalonul 3 pe cand Dinamo isi ia bataie de la Otelul chiar din primul tur. Probabil ar trebui sa fortez echipele de top sa dea o atentie sporita acestei competitii.

Edited by Alexandru H.
Link to comment
Share on other sites

jocul meu salvat o sa mai functioneze dupa ce bag editorul tau??

Editorul meu creeaza o noua structura competitionala pentru Romania. Deci nu :))

Am o problema:

Am Divizia C cu 2 subdiviziuni: C1 si C2. Sub ea e Divizia D cu 4 subdiviziuni (D1, D2, D3, D4). Vreau ca echipele din C1 sa retrogradeze in D1 si D2 iar alea din C2 in D3 si D4. Cum editorul ma forteaza sa-mi aleg o singura divizie in care sa retrogradez, mi-am zis sa formez 2 divizii D (Rasarit si Apus), fiecare cu cate 2 subdiviziuni (D1, D2, respectiv D3, D4) pentru ca totul sa mearga snur. Imi da, din pacate erori si nu stiu cum sa fac. Probabil ca unica solutie ar fi cu granitele geografice, dar as prefera sa o fac prin sistemul meu. Sunt solutii?

Pentru urmatorul update pregatesc urmatoarele:

a) Premii in bani pentru Cupele Dacia, Regiunilor, Ligii si Romaniei, plus pentru Supercupa Romaniei. Sumele sunt perfectibile, of course (Premii totale pt Dacia: 50.000 euro, Regiunilor - 100.000, Ligii - 200.000, Romaniei - 500.000 si Supercupa - 100.000)

b) Incep modificarea echipelor din esaloanele inferioare, macar in ideea crearii pentru toate a oraselor de resedinta/stadioane minime. Ma gandesc serios sa includ echipe care poate nu merita sa intre in sistemul piramidal din cauza reputatiei dar care au o istorie bogata in spate (Corvinul) sau joaca in orase capabile sa intretina inalta performanta (Onesti). Din nou, reliefez faptul ca acest update nu fotografiaza o situatie reala dar creeaza o situatie realista in CAZUL ABSOLUT ABERANT ca fotbalul romanesc si-ar dori sa se insanatoseasca.

Edit: aceasta nu este inca versiunea finala. Se poate juca fara probleme dar probabil ca luna asta imi voi gasi timp sa-l imbunatatesc cat de des posibil. Recomandarea mea ar fi ca cei interesati de proiect sa "bage" niste vacante prelungite in joc pentru a observa ce se mai intampla ciudat. Nu am observat inca mari erori dar nu se stie niciodata.

Edited by Alexandru H.
Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

ceva se intampla in regiunea aia a tarii :D

Addy_G acum 2 ani, Alexandru.H acum - propun ca din judetul Bacau sa fie ales urmatorul presedinte LPF&FRF pentru ca oamenii de acolo au idei interesante despre cum ar putea fotbalul romanesc sa devina mai atractiv :)

in caz ca am fost prea subtil: apreciez foarte mult astfel de idei!

- ca sa nu retrogradeze/promoveze echipele la intamplare TREBUIE sa folosesti coordonate geografice. simplu fapt ca in editor poti preciza in care divizie sa se duca retrogradatele/promovatele nu te ajuta.

asa cum ai identificat si tu poti preciza o singura liga pentru retrogradate si tu ai nevoie de 2.

eu as alege solutia: regional boundaries pentru fiecare liga (mai ales ca din cate stiu ff multe orase/comune au coordonate geografice - corecteaza-ma Mihai daca nu e asa) combinat cu optiunea din editor care iti spune in ce liga se duc echipele care promoveaza. as ignora partea cu "in ce liga se duc cele care retrogradeaza"

- TV Money - suma precizata acolo se acorda fiecarei echipe din liga la inceputul/pe parcursul sezonului (inclusiv nou promovatele o incaseaza)

- pe mine m-a incantat ideea lui Addy_G de acum 2 ani de a face niste ligi cu split - erau in esalonul 4 de la el niste serii de cate 12 echipe si trebuia sa fii in primele 6 ca sa poti promova, altfel te bateai la retrogradare. f tare ideea cu split, as refolosi-o (nu neaparat cu 12 echipe).

- Liga A, Divizia C ? ce s-a intamplat cu "B"-ul de e nefolosit ? :)

- as lasa Cupa Romaniei cu capi de serie pentru ca in final cine o castiga ne reprezinta in EL, prin urmare e o competitie KO dar cu un premiu consistent si as folosi una dintre celelalte cupe drept cupa fara capi de serie unde "te poti remarca" ajungand in optimi/semi/finala. E doar feedback-ul meu, tu esti oricum autorul update-ului, deciziile iti apartin ;)

- premii pentru ligile inferioare ? modice dar necesare.

Link to comment
Share on other sites

ceva se intampla in regiunea aia a tarii :D

Addy_G acum 2 ani, Alexandru.H acum - propun ca din judetul Bacau sa fie ales urmatorul presedinte LPF&FRF pentru ca oamenii de acolo au idei interesante despre cum ar putea fotbalul romanesc sa devina mai atractiv :)

Moartea fotbalului, asta se intampla in Bacau. Cireasa de pe tort e posibilitatea ca viitoarea echipa a Onestiului sa fie Dinamo III, in dulcea traditie a formatiei Dinamo Bacau.

- ca sa nu retrogradeze/promoveze echipele la intamplare TREBUIE sa folosesti coordonate geografice. simplu fapt ca in editor poti preciza in care divizie sa se duca retrogradatele/promovatele nu te ajuta.

asa cum ai identificat si tu poti preciza o singura liga pentru retrogradate si tu ai nevoie de 2.

eu as alege solutia: regional boundaries pentru fiecare liga (mai ales ca din cate stiu ff multe orase/comune au coordonate geografice - corecteaza-ma Mihai daca nu e asa) combinat cu optiunea din editor care iti spune in ce liga se duc echipele care promoveaza. as ignora partea cu "in ce liga se duc cele care retrogradeaza"

Problema e ca nu am lucrat deloc, dar deloc cu regional boundries, asa ca trebuie sa invat repede. Nu vreau insa sa bag ligile judetene (multa munca si oricum te exaspereaza dupa primul an in care ajunge echipa din Buzau in Botosani) deci teoretic ar fi mai usor, mai ales daca ma uit peste echipe si vad care asezari nu au coordonatele geografice plasate deja in editor.

- TV Money - suma precizata acolo se acorda fiecarei echipe din liga la inceputul/pe parcursul sezonului (inclusiv nou promovatele o incaseaza)

Asta stiu. Ceea ce nu stiu e cum sa fac impartirea pe felii pentru a respecta clasamentul diviziei. Ar fi frumos sa fie automat, deci eu sa trebuiasca doar sa includ tv money pentru echipe luandu-mi ca model clasarea in precedentul sezon.

- pe mine m-a incantat ideea lui Addy_G de acum 2 ani de a face niste ligi cu split - erau in esalonul 4 de la el niste serii de cate 12 echipe si trebuia sa fii in primele 6 ca sa poti promova, altfel te bateai la retrogradare. f tare ideea cu split, as refolosi-o (nu neaparat cu 12 echipe).

Stiu acel update, am jucat o multime pe el. As vrea sa folosesc split-ul dar nu stiu cat de bine ar fi sa o fac cu 16 echipe, considerand ca fiecare echipa ar trebui sa joace 44 de meciuri pe sezon. Sa nu uitam: o echipa din aceeasi liga ar trebui sa evolueze si in doua cupe, campionat al rezervelor si campionat de tineret. Ideal ar fi sa renuntam la pauza de iarna :(.

Ar mai exista o posibilitate. Sa fac din Divizia Regionala 2 divizii iar subdiviziile lor sa aiba cate 12 echipe. Ai castiga astfel un al saselea nivel competitional, iar in ultimele 2 niveluri ai baga split... o echipa ar avea 32 de meciuri pe an plus cele din Cupa Dacia. Deloc rau... Ar insemna ca as lasa Diviziile C si D cu playoff, deci experiente diferite de la un nivel la altul.

- Liga A, Divizia C ? ce s-a intamplat cu "B"-ul de e nefolosit ? :)

Ideea era ca primele doua campionate sa faca parte din League System, urmatoarele 2 din Division System iar ultimul (sau ultimele 2) din Regional System. Dar da, numele Liga A suna ca naiba. As putea sa le schimb in ceva de genul Super Liga, Liga 1, Divizia A, Divizia B, Divizia Nationala si Divizia Regionala.

- as lasa Cupa Romaniei cu capi de serie pentru ca in final cine o castiga ne reprezinta in EL, prin urmare e o competitie KO dar cu un premiu consistent si as folosi una dintre celelalte cupe drept cupa fara capi de serie unde "te poti remarca" ajungand in optimi/semi/finala. E doar feedback-ul meu, tu esti oricum autorul update-ului, deciziile iti apartin ;)

Inteleg ce spui dar cred ca decizia de a face asta deriva mai mult din nervii pe care mi-i provoaca FRF-ul atunci cand vrea cu tot dinadinsul ca echipele din esaloanele inferioare sa nu ajunga in sferturi/semifinale/finala. Nici FA Cup nu are capi de serie (bine, echipele din PL/Championship intra in FA Cup dupa ce s-au jucat tururile de calificare, dar totusi). Am mai dorit sa fac asta pentru ca mi se pare frumos sa joci undeva in Liga a IV-a, poate fara sansa de promovare pentru tot restul vietii, dar sa primesti la un moment dat vizita Rapidului, intr-un meci din Cupa Romaniei. Fotbalului romanesc ii cam lipsesc povestile, inca o cauza a mortii fotbalului din esaloanele inferioare.

- premii pentru ligile inferioare ? modice dar necesare.

Da, trebuie sa ma gandesc cat sa pun...

Link to comment
Share on other sites

daca tot faci modificarile, pot sa te rog sa verifici daca poti sa pui alt tip de formatie la team of the week/season? 3-5-2 nu pare bine aleasa.

Ah, lucrez pe datebase-ul original cu 352, insa intotdeauna imi modific la 442, ca sa poata avea si fundasii laterali sanse la premiu. Am facut deja modificarea in update-ul propriu. Parca si la FM 2010 (nu am jucat 2011) era tot 3-5-2 si nu inteleg de ce...

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

regional boundaries - "bondarii" regionali :)

ai 4 campuri in editor pentru fiecare liga. in cele 4 campuri trebuie sa introduci cea mai nordica, sudica, estica si vestica localitate, iar aceste localitati trebuie sa fie definite in editor cu latitudine si longitudine.

in felul asta ai creat un dreptunghi si liga respectiva va fi completata cu echipe din localitatile ce se afla in interiorul acelui perimetru. evident ca daca nu sunt suficiente echipe se vor completa cu echipe din alte zone unde sunt mai multe si viceversa.

TV money - suma care se acorda echipelor este identica, cu exceptia cazurilor cand exista echipe ce au dealer-uri ale lor "personalizate" cu TV-ul (nu e cazul in ro, ci in it/spa). la noi LPF a legat premiile de la sfarsit de an de aceste sume dar in editorul FM lucrurile sunt altfel. ai drepturi TV (fiecare echipa primeste aceeasi suma) si premii la sf de an in functie de locul in clasament.

sfatul meu: foloseste exclusiv premiile pentru locul la sf de clasament iar echipelor care promoveaza din esalonul inferior ofera-le cat ar trebui sa ia irl echipele de pe pozitiile retrogradante. ex din IRL: L1 locul 14 ia 1.3 mil, locurile 15-18 iau 50.000 (cat iau cluburile din L2 drepturi TV cica). locurile 1-2 din L2 le pui 1 mil premiu. in felul asta obtii ce iti doresti.

split la 16 echipe inseamna f mult intr-adevar. poti micsora nr echipelor (10 sau 14 in functie de cat de multe serii sunt, nivelul ligii, ce vrei tu sa obtii, cum ai gandit acea liga etc. daca 12 a fost deja folosit de Addy_G si ca sa nu faci exact ca el...). mie treaba cu split-ul mi se pare uriasa. dar LPF&FRF dorm in ghete si prefera ca la L3 sa promoveze o singura echipa din 16 si eventual sa stim cine promoveaza cu vreo 6-7 etape inainte de final. si ne mai miram de cat de lipsite de atractivitate sunt competitiile la noi. lumea ar veni la stadion dar sa aiba ce vedea. ok, nu e valoare dar oamenii vin sa vada inclestari, dueluri fierbinti, nu se asteapta sa vina Messi la Adjud. foame de fotbal (inca mai) este!

la fel si cupele (regionale sau limitate de la un anumit esalon in jos), sporesc interesul, ai pentru ce juca. iti calesti echipa in jocuri cu miza. altfel promovezi si nu stii pe unde sa mai scoti camasa, pentru ca sezonul trecut ai avut fix 2 meciuri cu miza. cu mai multe meciuri tari, cu mai multe competitii mai creezi un pic de interes in jurul echipei. altfel vin doar rudele si prietenii jucatorilor.

la pauza de iarna nu te-as sfatui sa renunti. e totusi Romania, mai bine ramai un pic ancorat si in realitate.

asa e, sunt localitati in Ro in care cand vine o echipa de L1 e evenimentul anului, "se intampla ceva". adica exact in spiritul randurilor de mai sus. la noi FRF foloseste procedeul "ne spalam pe maini" si daca n-ai nocturna se schimba echipa gazda in Cupa Romaniei si joci Dinamo-Zlatna cu 200 de oameni in tribuna in loc sa joci Zlatna-Dinamo cu cateva mii. asa sunt incurajati copiii din provincie sa vina la fotbal, vazand jucatorii doar la TV. pe viu... n-are rost.

Link to comment
Share on other sites

Update 1.2

Mi-am zis ca il termin sambata dimineata, uite ca l-am terminat joi noapte. Il voi lasa la download in prima postare in speranta ca in urmatoarele zile va fi testat serios de catre forumisti.

1. Un nou nivel (al saselea) plus inca 4 divizii a cate 12 echipe. In total vorbim de 224 echipe jucabile.

2. 8 divizii vor folosi "split-ul" (nivelul 5-6) iar 6 divizii playoff-ul de promovare (nivelul 3-4). Nu se va putea retrograda din Divizia Regionala, o decizie care ramane fixata in cuie.

3. Structura campionatului este: Sistemul Ligii (Liga I si Super Liga), Sistemul Divizionar (Divizia A si Divizia B) si Sistemul Regional (Divizia Nationala si Divizia Regionala).

4. Granite regionale pentru Diviziile A, B, National si Regional. De-asemenea au fost rearanjate echipele pentru a se conforma acestui standard.

5. Cupa Dacia a fost eliminata iar in locul ei avem 4 noi cupe regionale.

6. Premii pentru participarea in cupe si campionat. Sumele sunt discutabile, dar sper sa fie cat de cat decente. Pentru primele 2 ligi am folosit optiunea de bani din drepturile TV: 1.300.000 pt fiecare echipa din Liga I si 300.000 pentru fiecare echipa din Superliga. Sunt deschis la sugestii pentru ca probabil aici mai trebuie depusa un pic de munca. Am pus drepturi TV si pentru a doua liga pentru ca scenariul meu include o reorganizare totala a fotbalului romanesc iar Super Liga capata o importanta mult superioara fostelor doua Ligi 2.

7. Awards pentru primele doua ligi. Am inclus si un nou premiu, pentru cel mai bun arbitru din Liga I.

8. Rezolvarea situatiei stadionului Jiului Rovinari.

10. Premiul de "team of the season/team of the week" se va baza pe 4-4-2 si nu pe 3-5-2.

11. Cupa Romaniei are capi de serie. La fel si cupele regionale. Cupa Ligii si Cupa Regiunii nu au capi de serie.

Link to comment
Share on other sites

2011/2012

Liga I - Dinamo (castigator), FCM Tg Mures (locul 2), Pandurii si Vointa Sibiu (retrogradate)

Super Liga - FC Timisoara (castigator), CS Mioveni (promovata), Chiajna, Otopeni, FC Arges si Juventus Bucuresti (retrogradate)

Divizia A1 - Callatis (castigator), FCM Bacau (castigator playoff), Buftea, Afumati, Conpet, Slobozia (retrogradate)

Divizia A2 - Alro (castigator), Chindia (castigator playoff), FC Olt, Muresul Deva, Jiul Rovinari si Dunarea Turris (retrogradate)

Nu mai spun rezultatele din celelalte divizii... doar ca Universitatea Craiova si FCM Onesti s-au calificat, cum era normal, din Diviziile Banat-Oltenia, respectiv Moldova. Play-off-urile si split-ul au functionat vad ireprosabil.

Cupa Romaniei - U Cluj (a batut in finala pe Steaua)

Supercupa Romaniei - Otelul

Cupa Ligii - CS Mioveni (a treia finala pierduta anul asta de Steaua)

Cupa Regiunilor - Alro (meciul s-a desfasurat pe Municipalul din Sibiu, 3397 de spectatori, e bine)

Cupa Emerich Dembrovschi - Merei (stadionul Aerostar din Bacau, 1120 de spectatori)

Cupa Nicolae Dobrin - FCM Targoviste (stadionul Flacara din Moreni, 2158 spectatori)

Cupa Stefan Dobay - Flacara Faget (stadionul Mircea Chivu din Resita, 1799 spectatori)

Cupa Iuliu Baratky - Viitorul Ghimbav (stadionul Parcul Romanescu din Craiova, 1535 spectatori) - as fi preferat un stadion din Transilvania. Teoretic ar trebui sa definesc intr-o versiune viitoare a jocului niste stadioane specifice pe care sa se desfasoare aceste meciuri. Sau nu, poate ca e mai buna diversitatea.

Cupa Under19 - Dinamo Bucuresti

Am observat si prima rearanjare de divizii si pot spune ca sunt 99,9% extrem de multumit. Mici probleme apar, dupa cum era de asteptat, la Diviziile A1 si A2, unde a trebuit sa fac o impartire destul de rudimentara (A1 contine Moldova, Dobrogea si jumatate de Muntenia, dar pentru ca dreptunghiul sa iasa cum trebuie, am taiat si o parte din Brasov, Covasna si Harghita etc...). De fapt, unica problema e ca am in A1 Unirea Floresti, echipa clujeana (si nou promovata). Dar nu e asa de grav, cum ar fi fost sa vad o echipa din Arad, Timis sau Mehedinti acolo. Per total e foarte bine. Partea esentiala e ca daca Unirea Floresti va retrograda, sa ajunga inapoi in Divizia B4, care apartine de Transilvania. Voi observa aceasta chestiune in sezonul viitor... de fapt, voi avea grija ca Unirea sa retrogradeze tocmai din motivul asta ;)

Link to comment
Share on other sites

Felicitari pentru initiativa. Prima data cand am instalat FM2012 vroiam sa joc cu echipa locala din Slobozia (Unirea Slobozia). Spre stupoarea mea am vazut ca se cheama Unirea Sloboyzia. :)

Nu exista Unirea Slobyzia in sistemul de ligi. Ai CSM Slobozia. In database ai o Unirea Slobozia (desfiintata) si un Players Slobozia (pe care nu am introdus-o din cauza reputatiei mici si a faptului ca se afla in lower divisions, deci nici macar in Liga IV Ialomita.

buna munca ta dar... csm campina nu activeaza in ultima liga se poate sa o introduci in urmatorul "update" ?

Buna sugestia ta dar... :hysterical:

Nu am introdus CSM Campina din urmatoarele considerente:

a) Am deja 10 echipe din Prahova. Singurul judet cu mai multe e Ilfovul (si crede-ma ca urasc faptul ca ilfovenii au atatea echipe cu reputatie buna). Ca sa se potriveasca ligile regionale cu filosofia muncii mele trebuie ca distributia geografica sa fie mai diversa. Am preferat sa mai pun o echipa din Harghita, Tulcea sau Bistrita-Nasaud decat sa aglomerez si mai tare Clujul, Prahova sau Timisoara.

b) Nu avea reputatia mai buna decat restul de 10 echipe prahovene ce si-au meritat locul acolo. Statutul e de amator, inca o bila neagra.

Accept insa sugestii asupra echipelor din Prahova care ar trebui retrogradate in favoarea lui CSM. Probabil AFC Brebu, are doar 50 reputatie in plus si nici macar stadion. Daca esti de acord, in urmatorul update voi face switchul intre ele.

Astept si alte sugestii.

Link to comment
Share on other sites

Ca sa fiu mai clar... Desi 6 niveluri par imense, numarul de echipe prezente in ele e limitat la vechile 3 divizii (I, II si III) plus cateva formatii din diviziile IV judetene. Am fost destul de atent in ceea ce priveste distributia pentru a fi sigur ca fiecare jucator are la dispozitie 1/2 echipe aflate foarte aproape de propria-i locuinta. Daca sunt situatii gen CSM Campina sau Unirea Santana (adica echipe ce detin/joaca pe un stadion dar cu reputatii mult prea mici pentru a fi introduse automat in sistemul ligii), informati-ma. Nu voi mari, insa, numarul total al echipelor jucabile: 224 e suficient.

urmedemuc, cauta ce echipe sunt din judetul Arad si propune una pentru a fi eliminata si inlocuita cu Unirea Santana. Probabil Pecica, dar am nevoie de un argument suficient de bun (Pecica e semi-profesionista, are un stadion bunisor de 3000 de locuri, plus reputatie mult mai buna).

Edit: teoria spune asa - Avem 2 niveluri de Liga, 2 Divizionale, 2 Regionale iar dupa aia urmeaza Ligile Judetene, din care nu se poate promova si in care joaca doar amatori.

Edited by Alexandru H.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy