Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Romania


alexnedelcu

Primul Trofeu  

54 members have voted

  1. 1. In ce an voi obtine primul trofeu?

    • < 2020
      10
    • 2022 - 2030
      11
    • 2032 - 2040
      0
    • 2042 - 2050
      1
    • > 2052
      8
    • Niciodata
      24


Recommended Posts

Veti iesi in strada si veti sarbatori ca niste nebuni inconstienti la performantele pe care le voi realiza! - aceasta a fost replica cu care mi-am inceput discursul la conferinta de presa in care eram prezentat ca noul selectioner al Romaniei.

Nu eram un nume prea cunoscut in fotbalul romanesc si nici nu am avut vreo performanta notabila. Totusi, avand in vedere nivelul actual al fotbalului nostru (mai rau de atat nu se poate), si printr-o conjuctura favorabila, am reusit sa ajung selectioner. Era sansa de a deveni cineva, de a ramane in istorie. Am semnat contract pe o perioada nedeterminata, deci oricand pot fi dat afara sau pot pleca.

Pana acum cateva saptamani stateam in fata laptopului jucand FM si analizand echipa nationala. Acum am sansa sa imi fac propriul joc in viata reala. Stiam ca aceasta echipa are potential si ca se poate mai mult dar mi-am dat seama ca nu se vrea. Erau prea multe interese la mijloc, prea multi oameni implicati. Acesta era si motivul pentru care am fost pus in functie. Nu cunosteam impresarii sau patronii, nu aveam prieteni buni carora sa le fac favoruri, nu trebuia sa selectionez un jucator pentru a ii creste cota; trebuia doar sa antrenez!

Dupa conferinta de presa mi-a fost prezentat un dosar cu toti jucatorii din angrenajul echipe nationale. Nimic nou pentru mine, ii stiam pe toti si stiam ca mai sunt si altii care merita sa fie selectionati. Evident, aveam si eu preferintele mele.

Urma sa debutez intr-un amical cu Turcia. Un test mai mult decat necesar, unde speram sa arat noua fata a Romaniei. Aveam la dispozitie 1 luna si jumatate pentru a urmari jucatorii si a ma decide asupra lotului. Era ultimul meci inaintea debutului preliminariilor pentru Euro 2012, acasa cu Albania.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Cu ajutorul secunzilor am reusit sa ma decid asupra lotului cu care voi aborda meciul din Turcia. Am stabilit ca voi renunta la jucatorii vechi si plafonati si voi incerca reintinerirea lotului.

Portari - pentru mine Lobont ramane prima optiune. Are varsta optima unui portar, a jucat prin campionate puternice si ma bazez pe experienta lui.

Fundasi - in centru mizez pe cuplul Chivu - Radoi, pe stanga Rat este titular cert iar pe dreapta in acest amical il voi incerca pe Rapa. Are potential, joaca constant la echipa de club si nu cred ca mai dureaza mult pana prinde un transfer afara.

Mijlocasi - Aici depinde de tactica pe care o voi folosi. In acest amical voi incerca un 4-4-2 clasic deci am nevoie de oameni pe benzi. Torje pe dreapta si Tanase pe stanga, Zicu alaturi de Costin Lazar in centru.

Atacanti - Marica alaturi de Liviu Ganea. Acest pusti are un potential imens si incerc incet incet sa il integrez in echipa. Daniel Niculae nu este unul din preferatii mei iar Marius Nicuale este doar o solutie de avarie.

Absenti: Ghioane, Stancu, Florin Costea, Radut - accidentati, Mutu suspendat. Cand vor reveni cu siguranta vor face parte din lot.

20110218144100.jpg

Cum am zis, tactica folosita va fi 4-4-2.

romaniaromaniatactics.jpg

romaniaromaniatactics3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Stefan Radu nu ar trebui sa lipseasca din lot. Sapunaru, Bogdan Stancu, Gaman, Silviu Lung Jr., Tatarusanu sunt tineri si optiuni deja viabile...si vor veni din urma si alti jucatori. De-asta eu am pronosticat ca pana in 2020 vei lua un trofeu. Ramane de vazut / urmarit.

Multa bafta! ;)

Link to comment
Share on other sites

Amicalul din Turcia s-a terminat la egalitate, 1-1. Nu sunt foarte multumit de joc dar avand in vedere modificarile masive din lot, consider ca am facut un pas inainte. Am avut 3 ocazii clare, si o bara, toate ratate de Marica. Pustiul Liviu Ganea a fost putin depasit de meci si l-am schimbat la pauza. In schimb Rapa a facut un meci bun si se anunta un concurent serios pentru postul de titular. Torje a confirmat din nou si deja e un jucator de baza. Urmeaza sa ma decid daca voi ramane la acest sistem sau voi incerca un 4-3-1-2, sistemul meu preferat. Totusi as fi nevoit sa renunt la Torje, ceea ce nu prea as vrea, mai ales dupa ultimul meci. Decizia o voi lua dupa meciul cu Albania.

turkeyvromaniastatsplay.jpg

turkeyvromaniastatsplay.jpg

Link to comment
Share on other sites

Meciul de debut in preliminarii se anunta a fi foarte greu. Fara accidentatii Chivu, Radoi, Lobont si Zicu am reusit cat de cat sa fac o selectie decenta.

Cu Lobont accidentat, sunt nevoit sa il titularizez pe Pantelimon. Nu are experienta meciurilor importante dar am incredere in el ca poate face un meci bun. Fundasi laterali vor fi Rat si Rapa in timp ce in centru vor juca Stefan Radu si Tamas. Nu au jucat foarte mult impreuna dar totusi ambii evolueaza in campionate puternice si cred ca se pot mobiliza incat sa joace fara greseala. Pe flancuri mizez in continuare pe Tanase si Torje iar in centru ii voi folosi pe Adrian Cristea si Costin Lazar. Atacanti vor fi Marica si Stancu, revenit dupa accidentare.

Link to comment
Share on other sites

Primul meci oficial mi-a adus si prima victorie. Am castigat cu 1-0 la sfarsitul unui meci bun. Am dominat in totalitate jocul chiar si dupa eliminarea lui Tamas din minutul 77. Torje a fost cel mai bun dupa teren si m-a convins sa raman la acest sistem. In afara golului marcat, a oferit si 3 pase de gol pe care Stancu le-a ratat cu seninatate. Una peste alta sunt multumit de cele 3 puncte, mai ales ca Bosnia a pierdut in Luxembourg, 1-2. Franta s-a impus fara probleme 3-0 acasa cu Belarus.

romaniavalbaniastatsmat.jpg

romaniavalbaniastatspla.jpg

Urmeaza deplasarea in Belarus de unde sper sa aducem toate cele 3 puncte. Tamas va fi suspendat asa ca il voi titulariza pe Gaman. Probabil si Deac va intra in locul lui Tanase, ramane sa ma decid.

Link to comment
Share on other sites

Acelasi rezultat de 1-0 ne-a adus inca 3 puncte. Din nou am jucat bine, am dominat si am ratat foarte mult. Golul senzational al lui Costin Lazar a facut diferenta. Gaman a avut un debut excelent, fiind cel mai bun om din aparare. Am decis sa il titularizez si pe Liviu Ganea in locul lui Marica iar pustiul a profitat de sansa. A facut un meci bun, lipsindu-i doar golul.

In continuare sunt nemultumit de jocul din atac. Se rateaza foarte mult din situatii clare. Sper ca odata cu convocarea lui Mutu sa rezolv si problema golurilor.

belarusvromaniastatspla.jpg

belarusvromaniastatsmat.jpg

Link to comment
Share on other sites

off: Din cate stiu, drill crosses sunt centrarile la prima bara.Si cum faci atacantii sa atace la coltul scurt?

Da, drill crosses inseamna la coltul scurt. Din moment ce am 2 atacanti, automat unul ataca coltul scurt si mai urca si mijlocasul ofensiv. In plus, fundasii laterali centreaza in centru. Deci acopar cam tot careul.

on: Urmeaza acum un egal la francezi :) Bafta!!

Nu a fost sa fie.

Sa nu-l vedem pe Florescu , mr. sele :)

Am si uitat ca exista in joc. :D

Link to comment
Share on other sites

Primele doua meciuri au fost foarte importante si faptul ca le-am castigat ne-a dat incredere in a obtine un rezultat bun in Franta. Daca pierdeam nu era o tragedie, mai ales ca Bosnia se incurcase in Luxembourg. Francezii porneau ca favoriti certi, mai ales ca jucau acasa.

Lobont era in continuare accidentat si cu 2 zile inainte de meci s-a rupt si Pantilimon. M-am vazut nevoit sa folosesc un portar debutant, Tatarusanu, care pana la urma a facut un meci decent. Cu Stefan Radu si Radoi accidentati, m-am decis sa il titularizez din nou pe Gaman in centrul defensivei, alaturi de Chivu. Rat si Rapa ca de obicei pe flancuri. Problema a aparut pe banda dreapta, unde Torje era accidentat. Neavand o solutie la fel de buna, am riscat cu Roman de la Rapid, impresionat fiind si de forma pe care o arata in campionat: in 8 meciuri reusise 3 goluri si 3 pase decisive. Adrian Cristea conducatorul de joc si Lazar la inchidere. In atac i-am aruncat pe Stancu si Florin Costea, doi jucatori destul de mobili care puteau profita de eventualele contraatacuri.

Meciul a fost unul foarte deschis, cu ocazii de ambele porti. Din nou ne-am pripit la finalizare si am ratat cateva ocazii bune. Totusi am deschis scorul prin Costea dupa un sut de la distanta a lui Stancu si o respingere gresita a portarului. Francezii au inceput sa puna presiune din ce in ce mai mare si exact inainte de pauza au egalat. Cristea a pierdut mingea la mijlocul terenului si din 3 pase s-a facut 1-1. Exact inaintea fazei insistasem sa tinem de minge pentru a nu fi egalati. Cristea a gresit si de nervi l-am schimbat la pauza. Repriza a doua s-a desfasurat in acelasi mod. Atacuri in valuri ale gazdelor, rare sclipiri in atac pentru noi. A venit si golul doi, sut de la distanta a lui Malouda. Per total nu am facut un meci rau, daca eram mai atenti poate reuseam un egal. Totusi sunt multumit, echipa incepe sa se lege iar Gaman a dovedit inca o data ca este o solutie viabila. A avut cea mai mare nota dintre tricolori.

francevromaniastatsplay.jpg

francevromaniastatsmatc.jpg

Dupa 3 meciuri clasamentul arata destul de bine. Franta cu siguranta va castiga grupa, iar lupta pentru locul 2 cred ca va fi intre noi si Bosnia. Ma bucur ca si celelalte echipe pun probleme si pot produce surprize.

uefaeuropeanfootballcha.jpg

Urmeaza amicalul cu Italia unde voi convoca mai multi tineri, debutanti pentru a ii vedea la lucru.

Link to comment
Share on other sites

Amicalul cu Italia a fost foarte folositor iar jucatorii m-au surprins placut. Am facut 1-1, un rezultat meritat zic eu. Italienii au condus jocul dar noi am avut ocaziile mai mari, mai ales ca golul lor a fost marcat din corner. Fosta campioana mondiala a pregatit foarte serios acest meci, incepand cu cel mai bun prim unspe`. Jucatorii mei au dat dovada de caracter si de o foarte mare determinare iar rezultatul s-a vazut. Acest meci a insemnat si revenirea lui Mutu printre tricolori. Am decis sa il titularizez pentru a avea un joc in picioare inaintea meciului din Bosnia si pentru a ii ambitiona pe ceilalti jucatori.

romaniavitalysplitview.jpg

romaniavitalystatsplaye.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dupa meciul bun facut contra Italiei a urmat inca un amical, cu Chinese Taipei. Din nou am convocat numai tineri, cautand solutii de viitor. Am castigat fara probleme in fata unei echipe mult sub nivelul nostru. Urmeaza deplasarea din Bosnia, unde in mare parte se poate decide soarta calificarii.

romaniavchinesetaipeist.jpg

romaniavchinesetaipeisp.jpg

Link to comment
Share on other sites

Decizia de a nu convoca jucatorii deja consacrati pentru cele doua amicale a fost foarte buna. Majoritatea si-au revenit dupa accidentari, au mai adunat meciuri la echipele de club si si-au reabilitat moralul. Sunt bucuros ca pentru acest meci am la dispozitie cel mai bun lot posibil. Niciun jucator important nu lipseste si asta imi da mare incredere ca vom reusi un rezultat bun. Asadar, lotul deplasat in Bosnia este urmatorul:

20110220131905.jpg

Primul 11 va arata astfel: Lobont - Rapa, Radoi, Chivu, Rat - Torje, Ropotan, Deac, Tanase - Stancu, Mutu.

Experienta lui Lobont este esentiala intr-un meci asa important iar eu mizez pe acest lucru, de aceea el va sta intre buturi. Linia defensiva ramane in mare aceeasi. Rapa s-a integrat foarte bine si a devenit titular cert, iar pe stanga va fi Rat ca de obicei. Pentru celalalt fundas central alaturi de Chivu am de ales intre Radoi si Gaman. Cred totusi ca voi miza pe fostul stelit, tinand cont de importanta meciului. Pe banda stanga am decis sa il titularizez pe Tanase care intre timp a prins un transfer la Villarreal, unde are evolutii foarte apreciate. Pe dreapta Torje este de neinlocuit iar in centru ii voi titulariza pe Deac si Ropotan. Deac joaca constant pentru Shalke unde in 20 de aparitii are 10 goluri si 4 pase decisive. Ropotan e un jucator redescoperit dupa transferul la Lille. Se pare ca fotbalul din vest i se potriveste mai bine. In 12 meciuri are 2 goluri si 4 pase de gol, media notelor fiind 7,42. In atac cu siguranta voi conta pe Mutu si Stancu. Dupa suspendare, Mutu a redevenit jucatorul de alta data, marcand pe banda rulanta la Fiorentina. 17 goluri si 9 pase decisive in 29 de aparitii. Stancu traverseaza o perioada foarte buna la Olympiacos unde are 22 de goluri in 29 de meciuri. Hai Roamnia! :ro:

Link to comment
Share on other sites

Radu Stefan unde e ? :)

Nu se refacuse complet dupa o accidentare. Cu siguranta intra in planurile mele de viitor, alaturi de Florin Costea care era si el accidentat. Cam astea au fost singurele 2 absente, dar nu le-am mentionat pentru ca nu fac parte dintre titularii obisnuiti, inca.

bosnia - romania 1-4

Stancu e la Olympyakos sau ai gresit tu?>

Da, e la Olympiakos. Si lista nu e facuta de mine, e generata de joc, un alt fel de print screen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy