Jump to content

Napoli Calcio


Ciprian

Recommended Posts

Ma numesc Ciprian Nistorica. Am fost pentru doua sezoane antrenorul Rapidului. Am castigat doua titluri in Divizia A si o Cupa a Romaniei. Am trecut de grupe in Champions League cu o echipa romaneasca dupa multi ani.

Ce a urmat? Am acceptat oferta echipei de prima liga din Statele Unite, DC United. Am inceput bine dar conducerea a acceptat o oferta de vanzare a vedetei Freddy Adu si de atunci lucrurile au luat-o intr-o directie nefasta. Mi-am rezilitia contractul cu clubul si m-am intors in tara. Am fost primit cu raceala de presa din Romania si oferte de a prelua o echipa din Divizia A nu am primit.

Norocul imi surade din Italia. Aurelio De Laurentiis, presedintele gruparii Napoli Calcio m-a invitat in Italia sa discutam o eventuala preluare a gruparii din Serie C1/B. Nu am stat mult pe ganduri si mi-am rezevat un bilet la compania AlItalia pentru Roma. De la Roma nu faci mai mult de 2 ore cu masina pana la Napoli. Pentru ca nimeni nu ma astepta la aeroport am preferat sa inchiriez o masina si sa conduc.

Domnul De Laurentiis este cunoscut in special in lumea filmului si detine clubul Napoli inca din 1997.

delaurentiissmokpicc21px.jpg

Planul era simplu. Trebuie sa aduc echipa cat mai repede pe prima scena a fotbalului italian. Echipa a fost implicata in mai multe scandaluri de fraudare a meciurilor si a ajuns sa fie retrogradata in esalonul C1. Mi se pune la disozitie un buget de 1.6 milioane euro pentru transferuri si 4.2 milioane pentru salarii. Un buget mai mult decat indestulator pentru Serie C. Obiectivul este ocuparea primei pozitii in clasamentul seriei la sfasitul sezonului. Orice alt rezultat duce la demiterea mea.

pic11sy.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Am semnat contractul pe un sezon. Daca imi indeplinesc obiectivul obtin un bonus de 500k euro. In seara respectiva am luat cina la restaurantul BellaNoce impreuna cu domnul De Laurentiis, ulterior am aflat ca el este chiar posesorul localului. Au participat si cativa membrii din conducerea clubului si astfel am avut ocazia sa aflu cu cine voi colabora in viitorul sezon. Ma simtem cam ciudat, strain printre atatia italieni. Intelegeam ce spuneau dar imi era oarecum greu sa vorbesc. Desi prietena mea vorbea extrem de bine italiana, am preferat sa nu o aduc la aceasta italnire.

Am la dispozitie doi antrenori asisteni: Fabio Viviani si Carlo Tebi. Ambii in jurul varstei de 40 de ani,deci, mai batrani ca mine.

Terapeutii clubului nu au fost invitati la masa, sunt in numar de 3. Unul mai nepriceput ca altul! Trebuie adus cineva cu experienta si care stie sa-si faca meseria. Urmeaza un sezon lung si dificil si nu am nevoie de accidentari nedorite.

Aceeasi situatie este si la capitolul scouts. Am la dispozitie 3 persoane care nu si-au dovedit deloc rentabilitatea pana acum..doavada fiind ca nu exista un Maradona mai tanar sa joace la Napoli.

goal_na.jpg

Idolul...

Sunt pus in tema ca la capitolul antrenori situatia este cam sumbra. Clubul are doar 2 angajati in acest sector care insa nu corespund cu ce am eu in plan. Din pacate nu pot sa le reziliez contractele din motive financiare.

Din discutiile cu patronii trag conculzia ca principala rivala la promovare este Perugia, o echipa care a cochetat multe sezoane cu Serie A. Ma gandesc insa la lot..urmeaza sa ii urmaresc a doua zi la primul antrenament. Oricum, De Laurentis se lauda ca are un atacant brazilian de mare viitoar si pe el se bazeaza sa ajunga in Serie A.

:blind:Nu stiu sa folosesc butonul de edit - imi cer scuze:blind:

Stadionul San Paolo este unul gigantic..are 78.000 de locuri! Unul dintre cele mai mari arene din Italia care pe vremea cand Napoli juca in Serie A se umplea pana la refuz.

sanpaolo10ta.th.jpg

Dis de dimineata este programat primul antrenament la care asista si cativa localnici. Primele conculzii:

- nu am fundasi laterlali..doar un singur fundas lateral stanga..restul sunt toti fundasi centrali

- lotul se preteaza pentru o formatie 3-5-2

- intr-adevar, vedeta este brazilianul Inacio Pia care are calitati chiar de un nivel superior celui de-al 3-lea esalon din Italia.

- am 4 mijlocasi defensivi in lot. Cam multi!

Impresiile mele despre jucatori, desi e inca devreme:

- Portari -

Matteo Gianello, 29 ani , IT

Gennaro Iezzo , 32 ani, IT

Fabio Virgili, 19 ani, IT - co owned Parma

Probabil am sa-i alternez pe primii doi in poarta pentru a decide care ramane titular. Par a avea valoare asemanatoare la prima vedere. Iezzo pare sa aiba totusi un usor avantaj datorita experientei acumulate la Cagliari. Virgili nu cred ca poate prinde echipa in conditiile normale.

- Fundasi -

David Giubilato, SW-D LC, 28 ani, IT

Andrea Brioti, SW-D LC, 19 ani, IT - on loan from Roma

Tommaso Romito, SW-DC, 23 ani, IT

Gianluca Grava, D RC, 28 ani, IT

Mirko Savini, DL, 26 ani, IT

Ruben Maldonado, D LC, 26 ani, Paraguay

Am sa incerc reprofilarea lui Savini pe postul de fundas central..asistentii mei sundandu-mi ca nu joaca chiar rau in aceasta pozitie. Giubilato si Romito par titulari incontestabili. Am sa incerc sa mai aduc un fundas cu experienta. Nu stau foarte rau la capitolul acesta dar sunt sigur ca se poate si mai bine.

- Mijlocasi -

Francesco Montervino, DM, 27 ani, IT

Fabio Gatii, DM, 23 ani, IT

Nicolas Amodio, DM, 22 ani, Uruguay - on loan from Sanbenedetesse

Cataldo Montesanto, DM M RC, 28 ani, IT

Mariano Bogliaccino, ML, 25 ani, Uruguay

Gaetano Fontana, MC, 35 ani, IT

Annielo Napi, MC, 18 ani, IT

Elio Nigro, MC, 19 ani, IT

Marco Capparella, AM RL, 30 ani, IT

Vincenzo Sarno, AM RC, 17 ani, IT

Gaetano Grieco, AM LC-FC, 22 ani, IT

Napi si cu Nigro nu au nici o treaba cu sportul asta..sunt pe langa total.Desi sunt tinerei nu prezinta interes.Deja sunt trecuti pe lista de vanzare. Cum spuneam mai devreme..la capitolul DM stam foarte bine..ma bazez pe Montervino si pe Amodio. Pe stanga Bogliacciono nu prea are concurenta dar nici rezerva care sa-l inlocuiasca cu succes. Pe dreaptaa Capparella si Montesanto se descurca minunat. Probabil Grieco v-a juca in centru pe poste de mijlocas ofensiv. Totusi lotul nu are adancime. Trebuie imbunatatit. Cel mai in varsta component al lotului, Fontana a petrecut 2 sezoane la Fiorentina, ajutand la revirimentul acestei echipe. Sper sa mai aiba forta sa duca si Napoli macar in Serie B. Montervino a jucat sezonul trecut la principala candidata la promovare, Perugia.

- Atacanti -

Inacio Pia, AM LC-FC, 23 ani, Brazilia

Roberto Sosa, ST, 30 ani, Argentina

Roberto de Palma, ST, 29 ani, IT

Emmanuele Calaio, ST, 23 ani, IT

De Palma nu se incadreaza si il declar transferabil. Probabil am sa incep cu Pia si Calaio in fata. Il las pe Pia putin mai in spate sa faca si jocul la mijlocul terenului si sa aduca mingi. Mai am nevoie totusi de un atacant comparabil cu cei 3.

Per total lotul este in regula. Chiar si fara transferuri cred ca ne putem bate la promovare.

Link to comment
Share on other sites

Trimit scouti in Brazilia sa caute un atacant si mijlocasi ofensivi. Stiu cativa jucatori romani care m-ar putea ajuta cu promovarea. Dupa primele meciuri amicale sunt total nemultumit de jocul la mijlocul terenului. Se simte lipsa unui mijlocas ofensiv de creatie.

Rezultatele din meciurile amicale:

Napoli – Germinal Beerschot : 1-0 ’35 Calaio

Napoli – Calgiari : 0-1 ’37 Conti

Ternana – Napoli : 1-0 ’69 Corvia

Apararea cu 3 fundasi functioneza foarte bine. Golurile au cazut din faza fixa. Totul se rupe insa la mijlocul terenului unde nimeni nu este in stare sa ofere oasa decisiva. Remarc la atacantii mei ca nu prea au suflu in ei. Deja la pauza sunt obositi-morti..ori..asa ceva nu este acceptabil!

In prima runda a Cupei Italiei urmeaza sa evoulam in fata propriilor suporteri impotriva formatiei de Serie B, Pescara. Suntem anuntati ca favoriti dar meciul mi se pare destul de dificil.

In preliminariile Champions League, Steaua trece in turul 2 de Skonto Riga cu scorul general 5:1(3-0/2-1)) si urmeaza sa dea piept cu Celtic Glasgow. Rapid se califica pentru turul II preliminar al Cupei Uefa, urmand sa joace cu suedezii de la Esjberg. In turul preliminar, Rapid a depasit formatia azera Xazar cu scorul general 3:0(1-0/2-0). Dinamo joaca cu Publikum din Slovenia.

Am luat legatura cu fostul meu angajator, George Copos pentru a ma interesa de disponibilitate lui Niculae de a juca la Napoli…insa,Copos, afacerist cum il stie toata lumea,mi-a retezat-o scurt: Daniel Niculae, a semneat pe 3 ani cu Marseille. Bravo lui! Suma de transfer era insa mult prea mare pentru a putea ridica pretentii..

Cade si primul transfer. Deja nu mai sunt singur la Napoli! Alin Stoica, ultima oara legitimat la Siena. L-am transferat gratuit, fiind jucator liber de contract. O afacere buna zic eu. A jucat 13 meciuri pentru echipa nationala pentru care a si marcat un gol. Vremurile de glorie le-a cunoscut cand juca in Belgia la Anderlecht si mai apoi la Brugges. Alin evolueaza foarte bine pe postul de mijlocas ofensiv in spatele varfurilor. Am nevoie de talentul sau dar trebuie adus cat mai repede la forma care l-a consacrat.

:blind:Nu stiu sa folosesc butonul de edit - imi cer scuze:blind:

Perugia castiga prima batalie directa cu mine. Fabio Viviani, unul dintre cei doi manageri asistenti decide ca e mai bine pentru el sa plece chiar la prinicipala rivala. Si eu care credeam ca ne intelegem bine…sheesh!

Intr-una din zile la antrenament observ cu stupoare ca se dezechipeaza un pusti pe care nu-l mai vazusem in viata. L-am luat, firesc, la intrebari..sa aflu ca a fost transferat de la Mangotsfield United de catra domnul De Laurentiis. Stupoare!! Pustiul e vai de capul lui..stie doar sa dribleze… in rest..

Dupa antrenament m-am dus direct la De Laurentiis sa aflu despre ce este vorba:

- Cipriani(asa imi zicea),cum merge echipa?

- Nu foarte bine,la mijloc nu se leaga jocul de pase deloc..

- Cum asa?

- Nu inteleg nici eu..dar nu pentru asta am venit!

- Dar? Sunt putin ocupat acum..

- Ce e cu pustiul ala?

- Care? Davis? Tony Davis?

- Da! Credeam ca eu fac transferurile…nu e in stare nici sa paseze nici sa centreze..

- Este fiul unui bun prieten al meu cu care fac afaceri..

- Dar…

- Din cand in cand trebuie sa joace pentru a nu supara pe nimeni..intelegi?

- Sa joace la echipa de tineret..nu are ce cauta la mine in echipa!

- Pe final..la meciurile usoare..e bine sa joace si el..e talentat..am vorbit cu tatal lui chiar azi la telefon!

- (iar stupoare)

Am reusit sa vand 2 jucatori si am rotunjit astfel bugetul, cautam in continuare un atacant si doi mijlocasi ofensivi.

Annielo Nappi -> Aprilia = 10k

Roberto de Palma -> Venezia = 300k

Atat Inter cat si Milan imi fac oferta pentru a-l cumpara in co-proprietate pe Inacio Pia. Refuz politicos. Nu e de vanzare momentan.

Cu cateva ore inainte primului meu meci oficial pe banca celor de la Napoli reusesc sa obtin accordul lui Siman pentru a-l transfer pe Ionut Mazilu. Problema a fost cu jucatorul..care semnase un precontract cu Galatasaray. Echipa turca avand deja complet lotul de 6 jucatori straini a trebuit sa renunte la transfer. Mazilu a fost insistent curtat si de Steaua. Asadar..am atacant.

Link to comment
Share on other sites

07.10 Debutez in calitate de antrenor in Italia..chiar daca in Serie C. Mai e mult de tras pana ajung sa ma bat de la egal cu Inter si Juve.. 22.000 de suflete in tribune. Napoli este o echipa tare indragita de fani. Un fel de Poli Timisoara a italienilor.

Formula de baza azi : Iezzo-Grava,Maldonado,Savini-Montervini-Stoica,Gatti,Bogliaccino-Grieco-Pia,Calaio

Fata de meciurile amicale, mijlocasii centrali nu joaca pe aceeasi linie. Sa speram ca da roade.

Min 16. Bogliaccino recupreaza la mijlocul terenului..pasa inapoi la Savini care il gaseste excelent pe Calaio..Calaio intra in careu cu mingea la picior pe stanga si suteaza naprasnic la coltul lung..GOOOOOOL!! 1-0 Calaio deschide scorul!

Min 46. Imediat dupa pauza..Pescara se napusteste in atac. Cammarata nimeste bara din 6 metri.

Min 57. Corner pentru Pescara. Gatti trece pe sub minge si Bonfiglio reia in plasa. 1-1! Scor just. Ne-am retras in aparare si gol a venit in poarta noastra.

Min 83. Meciul se indreapta spre prelungiri. Dominam dar nu ne putem apropia de poarta oaspetilor. Operez toate cele trei schimbari in acelasi timp : Stoica -> Capparella, Grieco -> Sarno, Calaio -> Sosa. Romanul a jucat foarte bine in prima parte dar oboseala si-a spus cuvantul dupa pauza.

Min 90. Capparella paraseste terenul accidentat si ramanem in 10 oameni.

Min 120. Meciul ajunge la loviturile de departajare. Batem primii.

Inacio Pia…GOOOOL! 1-0

Gautieri..apara Iezzi! 1-0

Bogliaccino..apara Avramov1-0

Cammarata..apara Iezzi! 1-0

Gatti..inscrie fara emotii!!GOOOOL!2-0

Pessaresi..inscrie! 2-1

Grava..peste poarta! 2-1

Diliso..apara Iezzi! 2-1

Sosa…decisiv…GOOOOOL!!! 3-1

Meci castigat la penalty-uri! E bine si asa…debut cu dreptul pe banca. S-a simtit parca o imbunatatire l-a mijlocul terenului..din pacate am luat gol dintr-o neatentie. Vestea proasta..Capparella este accidentat 3 saptamani si raman descoperit pe dreapta. Iezzo, eroul meciul e posibil sa fie accidentat 3 saptamani! In turul secund jucam cu Empoli, de data aceasta in deplasare.

napolipescara9qw.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

14.10 Stadionul Carlo Castellani este aproape gol. Empoli porneste ca favorita si acest lucru se vede din atitudinea jucatorilor pe teren.

Forumula de start:Gianello-Grava,Giubilatto,Savini-Montervino-Montesanto,Fontana,Bogliaccino-Stoica-Calaio,Pia

Min 12. Pia centreaza de pe stanga..Calaio reia din 2 metri fix in bratele portarului Berti. Trecem pe langa gol.

Min 35. Pia il serveste excelent pe acelasi Calaio care nici de data aceasta nu reuseste sa inscrie. Sut din 10 metri..Berti respinge in corner!

Min 52. Gaspareto scapa din marcajul aproximativ al lui Giubilato si inscrie. 1-0 Golul pica contrar cursului jocului de pana acum…

Min 54. Tavano prinde un sut de la 20 de metri si Gianello nu se poate opune..GOOL EMPOLI!2-0 Pacat!

Min 94. FT 2-0 Am facut o prima repriza minunata dar nu am reusit sa concretizam sansele avute. Pot sa zic ca am pierut pe mana lui Calaio..poate Sosa era mai potrivit astazi. Sunt insa multumit de jocul colectiv…trebuie sa recunoasc ca am avut si multa nesansa.

empolinapoli3rt.th.jpg

Stabilesc pentru data de 21 un amical cu formatia de amatori Acilia. Incerc sa gasesc o formula de baza pentru campionat si vreau sa-l testez pe Mazilu inainte de primul meci, deplasarea la Pisa. Intre timp urmaresc si alti jucatori pe piata de trasferuri.

Intre timp, reprezentativa Romaniei termina la egalitate, 2-2 cu Armenia pe teren propriu si pierde orice sansa de a ajuge la Mondial. :hysterical:

Obtin imprumutului mijlocasului Gaby Mundingayi de la Lazio pana la sfarsitul sezonului. Ce nationalitate este? Este belgiano-congolez…

mundingayi8zd.th.jpg

21.10 FT 2-2 ’40 Grieco ’77 Sosa/ ’55 Maggi ’80 Orlando

Meci din care nu am inteles absolut nimic! Golurile primite pe niste greseli ciudate, golurile marcare de noi din prostia adversarului. Meci stupid! Mazilu nu a dat nici pe departe randamentul pe care il asteptam. Pia se accidenteaza usor si prefer sa-l menajez inlocuindu-l inca din minutul 10 cu Calaio. Mundingayi a reusit cateva pase de efect dar a gresit mult in faza defensiva. Ramane insa o solutie viabila la mijlocul terenului.

La cererea fanilor:

Inacio Pia

pia6ng.th.jpg

Emanuele Calaio

calaio4gw.th.jpg

PS: skin-ul este Turnstyle.

Link to comment
Share on other sites

Reusesc sa aduc un fundas de mare perspectiva : Mattias Bjarsmyr. L-am adus de la IFK Gotteborg pentru suma derizorie de 70k. Nu au trecut 2 zile ca Udinese imi ofera trecere lui in co-proprietate. Se practica in Italia. Refuz..clar!

mattias3tb.th.jpg

Tot in aceasta perioada reusesc sa-mi completez lotul la capitolul atacanti. Este vorba de americanul Quavas Kirk, 17 ani. Foarte promitator juniorul! Am beneficiat aici de relatiile pe care mi le-am stabilit cat am lucrat in MLS. ;)

L-am transferat de la Los Angeles Galaxy pentru 60k.

kirk9jx.th.jpg

Perioada de transferuri inca nu este incheiata si sunt deschis unor propuneri pentu postul de portar(foarte tanar) si mijlocasi de banda. Asteptam oferte.

Din nefericire, Steaua este eliminata de Celtic Glasgow in turul III preliminar al UCL si aluneca in UEFA alaturi de Rapid si Dinamo care au reusit calificara in fata unor adversari modesti.

28.10 Debutam in campionat. Adversara de azi este Pisa, o echipa modesta la prima vedere. Formula de start:Iezzo-Giubilato, Bjarsmyr,Savini-Stoica, Mundingayi,Montervino,Bogliaccinno-Grieco-Sosa,Pia.

Min 9. Pia rateaza o sansa buna de a marca…trage putin pe langa poarta.

Min 18. Iesire buna pe contra-atac..Grieco la finalizare..GOOOOOOL!!0-1

Min 22. Dublam avantajul. Mundingayi il gaseste pe Sosa liber la marginea careului…si argentinianul nu iarta! 0-2

Min 48. Balisteri inscrie si reduce din handicap dupa ce Savini si Giubilato nu reusesc tacklingul decisiv. 1-2

Min 71. Grieco restabileste diferenta dupa o actiune personala..GOOOOL NAPOLI! 1-3

Min 82. Pisa reduce iar diferenta de scor prin Ragatzu. Savini ma ingroapa iar!! 2-3. Intre timp il introduc in teren si pe Mazilu.

Min 90. Mazilu punteaza in premiera pentru Napoli. Faza de manual..Fontana il angajeaza inteligent pe Mazilu care ramane singur cu portarul advers si inscrie pe langa el. Superb lucrat.

Min 94. FT 2-4 Meci bun facut de baieti, singura intrebare ramane de ce am luat doua goluri de la o echipa fara pretenii pe plan ofensiv. Grieco omul meciului. Surpinzator este raportul posesiei, doar 46% din timp mingea a fost la noi.

pisanapoli4ak.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

31.10 A doua deplasare a sezonului, de data aceasta la Martina. Jucam la victorie! Dupa prima etapa suntem pe prima treapta a clasamentului si nu am de gand sa o pierd. Echipa cu trei modificari fata de meciul precedent: Iezzo-Grava, Bjarsmyr,Savini-Stoica,Mundingayi,Amodio,Bogliaccinno-Grieco-Mazilu,Pia.

Mirko Savini - al doilea fundas central ca valoare din lot

savini0az.th.jpg

Francesco Montervino - mijlocasul defensiv de baza

montervino2ol.th.jpg

min 22. Campolattano este eliminat de la oaspeti pentru al doilea cartonas galben si registrul tactic se schimba.

Min 38. Pia finalizeaza spectaculos o centrare venita de la Stoica…GOOOOOL! 0-1

Min 56. Bjarsmyr este si el eliminat pentru cumul de cartonase..si sunt nevoit sa fac o modificare in formatie, intra Giubilato in locul lui Grieco. Se joaca 10 contra 10.

Min 83. Cu doar cateva minute inainte introdus in teren, Calaio, reuseste sa puncteze dupa o pasa in adancime primita de la Stoica. 0-2

Min 91. Giubilato se face de ras si lufteaza in fata lui Da Silva care marcheaza.1-2

Min 94. FT 1-2. Iar mari greseli in defensiva…nu pot sa cred cum am luat gol..bine ca am batut totusi! Ramanem pe prima pozitie.

martinanapoli9ku.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Urmeaza primul meci acasa din acest campionat. Ma astept la un stadion cat se poate de plin. Trebuie sa marturisesc ca am fost uimit de fanatismul suporterilor din Napoli. Oamenii acestia se culca si se scoala cu gandul la echipa. Iubesc Napoli si l-au iubit enorm pe Maradona. De la discutia despre Davis pe care am avut-o cu presedintele nu am mai dat ochii cu el..bine ca nu a mai zis nimic sa-l bag pe pusti ca ii tranteam cateva. Adevarul e ca englezul nu are ce cauta in echipa..mai ales ca ne descurcam asa bine.

Echipa nationala termina la egalitate meciul cu Cehia, 3-3, dupa ce a primit doua goluri in prelungiri!

Fata de meciurile precedente, revine la lot mijlocasul dreapta Marco Capparella si am sa-l joc titlar pentru a-i da sansa lui Stoica sa evolueze pe postul care ii convine cel mai mult, in spatele varfurilor.Fundasul central suedez este suspendat si ii dau o sansa lui Briotti, care a venit la Napoli sub forma de imprumut de la Roma.

Capparella, revine dupa o accidentare de o luna..

capparella7qe.th.jpg

Alin Stoica, poate cel mai bun mijlocas al meu..

stoica1is.th.jpg

11.11.05 Stadionul pe jumatate plin, 30.000 de oameni! Imens pentru un meci de C. Incep cu:Gianello-Grava,Briotti,Savini-Capparela,Mundingayi,Montervino,Bogliaccino-Stoica-Pia,Calaio. O alta schimbare pentru meciul de azi este titluarizarea lui Gianello in poarta in locul experimentatului Iezzo.

min. 2 Pentru prima oara in acest campionat, suntem condusi. Molino fructifica o pasa de 30 de metri primita de la Vancore. 0-1

napolistabia6iq.th.jpg

min. 8 Gianello degajeaza lung pana la Calaio, un-doi rapid cu Pia..Calaio...GOOOOL!! 1-1! Nu a durat mult..bun! Suntem pe ei..

min. 16 Calaio inscrie cu un sut din afara careului!! GOOOOL NAPOLI! 2-1

min. 27 Acelasi Calaio inscrie din aceeasi pozitie..sut de la 15 metri...GOOOOL CALAIO! 3-1 Hattrick Calaio!

min. 35 Pia deschide apararea adversa cu o pasa printre...Calaio e la post si isi face datoria...GOOOOL! Cine il poate stopa?? 4-1

min. 70 Iese Pia si intra Mazilu, Capparela -> Grieco.. Stoica revine pe dreapta, Grieco in centru.

min 77 Mazilu inscrie de la 20 de metri. Superb gol. 5-1!

min. 94 FT 5-1 Calaio a inscris 4 goluri si a fost declarat omul meciului pe buna dreptate. Meci fantastic facut de baieti! 3 victorii din 3 pana acum. Superb!

napolistabia27ky.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Urmeaza un meci tot pe teren propriu cu Massese. Cel mai pun jucatorul al lor este varful Nicola Amoruso. Dar cu o floare nu se face primavara...m-as mira sa emita cine stie ce pretentii. Oricum..luam meciul in serios...nu am chef de surpize, mai ales pe teren propriu

18.11 Revin Bjarmsyr si Iezzo in primul 11. Formula de start: Iezzo-Grava,Bjarsmyr,Savini-Capparela,Mundingayi,Montervino,Bogliacciono-Stoica-Calaio,Pia. La oaspeti, Amoruso este titular

min 28. Pia nu reuseste sa prinda spatiul portii cu un sut din interiorul careului. Ocazie buna!

min 40. Bogliaccino porneste in dribling spre poarta adversa..dibleaza 3-4 adversari dar suteaza peste. Dominam autoritar dar nu inscriem.

min 63. Calaio nu reuseste sa inscrie din 5 metri. Imensa sansa ratata..

min 72. Capparella -> Grieco, Calaio -> Mazilu

min 80. Grieco trimite pe culoar...Pia paseaza scurt in stanga pentru Mazilu..sutul este parat dar mingea revine cu noroc tot la Mazilu care de data aceasta o trimite in plasa...GOOOOOOOOOL MAZILOOO!! 1-0! Nu cred ca se mai poate inampla nimic in acest meci

Ionut Mazilu, promite sa faca cariera la Napoli

maziloo3vj.th.jpg

min 94. Mazilu decisiv in acest meci. Inspiarat mutarea! Calaio a fost cam apatic in acest..pacat! Meci bun insa..foarte putina inspiratie la finalizare!

napolimessese3gh.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dupa 4 etape am acumulat 12 puncte si nimeni nu pare sa ne ameninta pozitia. Perugia e in coada clasamentului si alta echipa capabila nu vad. Totusi..am cateva semne de intrebare la compartimentul defensiv. Am reusit sa nu primim gol doar intr-un singur meci.. penibil..avand in vedere calitatea adversarilor. De regula luam gol fie la inceput de meci sau foarte aproape de sfarsitul meciului. Ceea ce ma duce la concluzia ca jucatorii mei nu reusesc sa ramana concentrati pe toata durata partidei.

25.09 Adversara de azi este Acireale, formatie la care evolueaza fostul portar al Inter-ului, Alex Cordaz dar si Devid Nossa si Francisco Biava tot de la Inter. Principalul marcator al lor este Paolo Diniz, un brazilian de 29 de ani care a marcat pana acum 6 goluri. Incep cu:Iezzo-Grava,Bjarsmyr,Savini-Capparela,Fontana,Montervino, Bogliaccino-Stoica-Calaio,Pia

min 1. Prima faza joc..Stoica ajunge cu mingea in careul mic..Calaio oportunist ii ia mingea de pe picior lui Stoica si inscrie. Are clasa micutul! :worship0-1

min 17. Pia nu reuseste sa termine o faza de atac superba. Calaio a pasat decisiv dar Cordaz respinge sutul lui Pia.

min 28. Bogliaccino centreaza de pe dreapta in careu...Pia este lasat singur si de data aceasta inscrie!! GOOOOOL INACIO PIA! 0-2

Bogliaccino..titular pe stanga..

bogliaccinno0ml.th.jpg

min 51. Stoica prinde un sut fara preluare de la 25 de metri dar Cordaz respinge si mingea se scurge pe linia portii..dar iese in corner! Suntem dominati copios. Echipa s-a retras prea devreme...

min 86. Diniz trimite cu capul in poarta o centrare de pe dreapta si este 1-2! Cum spuneam...iar...gol pe final! :cearta Ceea ce e interesant e ca Acireale era doar cu Diniz in careu si era marcat de 3 fundasi..cum a inscrie? Nu inteleg!

min 88. Calaio inscrie cu capul dupa un corner batut de Capparela. 1-3

min 94. FT 1-3 Iar Calaio..un meci bun si unul rau..dar isi face treba. Cosmarul golului pe final nu a disparut..trebuie sa a concentrez pe asta la antrenamente..nu e posibil asa ceva! A 5a victorie.. :bere

acirealenapoli9nq.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Deja presa din Romania a inceput sa-si faca aparitia la meciuri si la conferintele de presa. Articolele in ziarele de sport din tara despre evolutia echipei mele ma fac sa ma bucur ca nu am ramas sa astept ofertele din Romania. Copos m-a sunat la cateva ore dupa victoria cu Acireale :

- Salut Ciprian..sunt George!

- Sa traiesti domnu Copos..ce mai faci?

- Bine multumesc..am auzit ca ati batut iar...merge echipa?

- Merge..am material bun la dispozitie..si adversarii sunt vai de capul lor..cred ca am face fata cu succes si in B..

- Am o oferta pentru tine..

- Ascult..

- Vreau sa preiei Rapidul..nu sunt multumit de ce face Razvan..

- Nu ma intereseaza...

- Te las sa te gandesti o saptamana si astept un raspuns de la tine..

- Nu cred ca se pune problema..m-am acomodat foarte bine in Italia si vreau sa duc Napoli cat mai sus.

- Bine, cand vei da te greu o sa vrei sa antrenezi Rapidul..

- M-as mira..domnu Copos..am putina treaba si trebuie sa inchid..

Asadar..refuz oferta lui Copos, raman la Napoli..

De dimineata inaintea antrenamentului ma abordeaza Stoica:

- Domnu antrenor...am si eu o problema..aveti putin timp?

- Sigur Alin..spune!

- Nu prea imi place unde locuiesc..nu ma pot sa ma odihnesc deloc..e galagie noaptea..si as vrea daca se poate...

- Am sa vorbesc cu De Laurentiis sa-ti gasesca alt apartament...ok?

- Multumesc din suflet! Vreau sa dau tot ce e mai bun pentru echipa..

- Apreciez ce ai facut pana acum si am sa ma bazez pe tine in continuare.

In ziarul de azi apare un articol cum ca Stoica vrea sa plece de la Napoli. Motivul? Romanul nu s-a acomodat cu modul de viata italian. Zvonuri! Numai stiu ce sa inventeze si astia...pffft!

In Cupa UEFA, Rapid si Steaua reusesc sa se califice pentru grupe invingand pe Anderlecht respectiv Halmstad. Dinamo a avut nesansa sa joace cu CSKA Moscova si au fost eliminati.

02.10 Jucam pe Sao Paolo cu Gela, ocupanta locului 9 inaintea acestei etape. Echipa modesta. Caparella s-a accidentat la antrenament si urmeaza sa lipseasca in jur de o luna. O pierdere importnata. Incep cu: Gianello-Grava,Bjarsmyr,Savini-Stoica,Mundingaiy,Montervino, Bogliaccino-Grieco-Calaio,Pia

min 16. Indiveri, portarul celor de la Gela, incearca sa degajeze o minge..dar o scapa din mana..Calaio este atent si ii fura mingea..Pia vine din spate si rupe plasa...GOOOOOL PIA!! 1-0

min 25. Pia este demarca in careu..mingea in centru la Grieco..pasa peste fundasii adversi..Pia...GOOOOOOL! 2-0

min 36. Grieco inscrie cu un sut violent de la distanta. Facem show! 3-0

min 47. Grieco da a doua pasa de gol..Calaio ramane singur cu Idinveri..lob superb...GOOOOOL!!! 4-0

min 68. Stoica paseaza in centru pentru noul intrat Vincenzo Sarno..Sarno intrat in careu cu mingea si il invinge pe Indiveri pentru a 5a oara...GoOoOoOoL!! 5-0 Primul gol din cariera pentru Sarno care se afla la primul meci oficial pentru Napoli. Debut frumos!

min 85. Ghici? Grava face un marcaj aproximativ si este gol pentru Gela! 5-1 Incredibil ce se intampla..golurile pe finale de meci trebuiesc evitate!

min 94. FT 5-1 Al doilea meci consecutiv pe teren propriu incheiat cu acest scor. O ducem bine..echipa merge struna dar luam goluri prostesti. Ma bucur pentru debutul lui Sarna..Calaio si Pia marcheaza gol dupa gol..

napoligela3gr.th.jpg

Trebuie sa discut cu domnul De Laurentiis sa le prelungeasca contractele. Daca s-ar putea stipula in contracte si o clauza sa nu plece sub o anumita suma ar fi grozav pentru club. Cei doi se inteleg foarte bine in atac si pot face fata chiar si intr-o divizie superioara.

Link to comment
Share on other sites

Conectat fiind la evolutiile jucatorilor de la echipa mare..am uitat de Kirk. Americanul a marcat 8 goluri in 6 prezente la echipa de juniori. Uimitor! Ma gandesc serios ca din iarna ii poate lua locul lui Sosa in echipa mare. Din pacate pentru el, argentinianul nu a avut multe sanse sa arate ce stie si probabil v-a parsi clubul. Ramane sa vorbesc si cu De Laurentiis sa vedem ce si cum. Oricum...Kirk este oricand o optiune pentru echipa mare.

Pana acum, Pia si Calaio au monopolizat practic linia de atac..si au facut-o jucand bine...dar trebuie sa le dau sansa si celorlalti jucatori sa joace. Mazilu si cu Sosa cred ca pot face oricand o figura frumoasa.

Benoit Costil semneaza cu Napoli pentru 4 sezoane. Un portar pentru viitor.

costil6xq.th.jpg

16.10 Intalnim in deplasare formatia Pistoiese, locul 17 in acest moment. Din lotul lor fac parte mai multi jucatori imprutati de la Roma si Sampdoria. Poate cel mai dificil meci de pana acum. Primesc o veste buna chiar inainte meciului:Capparella este apt de joc! Incep cu: Iezzo-Grava,Bjarsmyr,Savini-Capparela,Mundingaiy,Amodio, Bogliaccino-Stoica-Sosa,Pia

min 13. Bogliaccino arunca o minge in careu...Sosa se inalta la cap...GOOOOOL!! Sosa puncteaza!! 0-1

min 19. Alin Stoica transforma o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri, pozitie centrala...GOOOOOL! Primul gol pentru Stoica! 0-2

min 24. Mare sansa de gol pentru Pistoiese...Cacia trage insa pe langa..

min 45. Acelasi Cacia se joaca cu nervii mei .. scapa singur spre poarta aparata de Iezzo..dar trage peste!

min 94. FT 0-2 Castigam meritat. L-am intradus si pe Kirk pe final si a jucat binisor..nu a avut insa sansa sa marcheze. Meci bun..mai ales ca nu am primit gol ceea ce ma bucura enorm de mult! Omul meciului a fost suedezul Bjarsmyr.

pistoiesenapilo0br.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Echipa evolueaza foarte bine. Surpinzator de bine! Dupa primele jocuri ale sezonului, amicalele si meciurile din Cupa Italiei, credeam ca urmeaza un sezon extrem de dificil dar m-am inselat. Este adevarat ca adversarii au fost modesti..dar sunt incantat de jocul echipei per ansamblu. Facand un calcul simplu..pana la Craciun putem castiga campioatul! ;) Deja avem 7 puncte avans fata de urmatoarea clasata.

clasament19ha.th.jpg

In prima etapa in Cupa UEFA, Steaua zdrobeste pe FC Haka in Ghencea, 4-0! Rapidul nu a jucat. Alte rezultate interesante : Valencia - AZ 0-2; CSKA Moscova - Bolton 0-3!

Bogliaccino accidentat o saptamana! O stire ingrozitoare.. deja caut o solutie pentru el si nu-mi vine in minte nimic...hmmh! Caparella cred ca poate sa joace si pe stanga totusi..sau chiar Pia..mai repede il bag pe Stoica pe stanga si pe Capparella pe dreapta..Grieco in centru..clar!

24.10 Foggia prezinta o formula ofenisva pentru meciul de azi..formula cu care ocupa un onorabil loc 15 in clasament..respectele mele! :faces

Formula de start:Iezzo-Grava,Bjarsmyr,Giubilato-Capparella,Mundingaiy,Gatti,Stoica-Grieco-Calaio,Mazilu. Formula clasica cu cateva mici retusuri. Stadio San Paolo a inceput sa se umple! 43000 de spectatori prezenti..

0114cg.th.jpg

min 10. Stoica bate foarte frumos o lovitura de colt..dar lovitura de cap a lui Calaio este retinuta de portarul oaspetilor.

min 30. Combinatie de efect Mazilu-Calaio...ultimul finalizeaza din coltul stang al careului cu un sut la coltul lung.GOOOOOOL NAPOLI! Al 10-lea gol al sezonului pentru Calaio!! 1-0

min 43. Calaio este busculat in careu si se dicteaza penalty pentru noi..bate Grieco..si..si GOOOOOL! 2-0 Daca stau bine si ma gandesc e prima lovitura de la 11 metri pe care o vad de cand antrenez pe Napoli..

min 65. Dubla schimbare. Calaio -> Sosa, Stoica -> Pia

min 92. Pia incepe o actiune de atac pe partea stanga..centreaza in careu unde..Sosa plonjeaza spectaculos si inscrie...GOOOOOL! 3-0

FT 3-0 Ce sa mai zic? Sunt genial! :worship Sunt un adevarat Mourinho al seriei C! Al doilea meci consecutiv in care nu am luat gol..antrenamentele mele incep sa dea roade?

napolifoggia8eq.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy