Jump to content

Nigeria


Uaizel

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

04.06.2005 , Stade Olimpique de 5 Julliet (att 65 973)

WC Africa Qualifiers

ALGERIA - NIGERIA

Nu au fost convocati 2 jucatori de baza Oruma si Yakubu , ei fiind accidentati 3 , respectiv 1 luna . In schimb , in atac lotul este completat cu Ade Akinbyi de la Stoke (ENG) - 1 selectie , jucator devenit celebru prin emisiunile cu gafele campionatulu englez . :rolleyes:

Nigeria : Etafia - Odiah , Babayaro , Yobo , Udeze - Ikedia© , Garba Lawal , Obodo , Kaku - Martins , Aghahowa

min.14 Centrare Lawal , Martins trimite alaturi

min.37 Algerienii ies la joc si rateaza o ocazie mare

min.67 GOL Algeria :( .Faza buna pe partea stanga , finalizata impecabil . 1-0 . Trebuie sa ne revenim !! Aruncam in lupta inca 2 varfuri .

min.90+3 Sut Lawal , mingea zguduie transversala :angry2: .

FT 1-0, MOM Etafia . Prima infrangere din actualele preliminarii . Vor fi schimbari majore pentru meciul urmator , cu Gabon .

Celelalte rezultate : Rwanda 1-1 Angola si Zimbabwe 3-0 Gabon

Revin in echipa Yakubu (refacut) , precum si Nwankwo Kanu si Taribo West , dupa o perioada foarte lunga . West si-a gasit echipa , iar Kanu a inceput sa joace la echipa de club .

_38096981_west.jpg

Taribo West

09.06.2005 , Abuja Stadium (att 52 019)

WC Africa Qualifiers

NIGERIA - GABON

Nigeria : Etafia - Odiah , Babayaro , Yobo© ,West - Babangida , Lawal , Kaku , Kanu - Yakubu, Martins .

min.13 GOOOLL NIGERIA.. :yes:Kanu arata ca nu este un fotbalist terminat si puncteaza dupa o actiune personala . 1-0

foto_kanu.jpg

min.29 Obafemi Martins marcheaza al 6-lea sau gol la nationala . 2-0 Nigeria .

min.54 Balbaiala in apararea oaspetilor , faza terminandu-se cu un autogol penibil . 3-0 :lol:

FT 3-0 , MOM Babangida . Datorita rezultatelor (Angola 3-2 Algeria si Rwanda 2-0 Zimbabwe ) , ne distantam la 6 puncte in clasament si avem nevoie doar de 1 punct in urmatoarele 2 deplasari (Zimbabwe si Angola) pentru a ne califica :D .

clas85iq.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply
  • Generaţia de Aur

Meciul de la Harare , impotriva nationalei statului Zimbabwe devenea decisiv . Evitarea unei infrangeri ne trimitea la al 4-lea turneu final consecutiv ;) . Nu putem conta pe 2 fundasi de baza : Babayaro si Udeze . Okoronkwo si Pascal Ojigwe sunt chemati sa-i substituiasca . Pentru meciul cu Zimbabwe este convocat in premiera Uche Kalu , fostul jucator al Wislei Cracovia , actualmente la Bordeaux .

zimbabwe9ij.jpg

03.09.2005 , National Stadium , Harare (att 54 831)

WC Africa Qualifiers

ZIMBABWE - NIGERIA

Nigeria : Etafia - Ojigwe , Okoronkwo , Yobo © , Odiah - Garba Lawal , Kaku , Oruma , Uche Kalu - Martins , Yakubu

min.36 0-1 . Gol magnific Obafemi Martins . Reluare din foarfeca din careul de 6 metri :blink: .

min.38 Centrare Kalu , cap Yakubu , GOOOOOOOOOOLLLL NIGERIA :yahoo:

min.45 Oba-Oba-Gol .... 0-3 . Scorul ia proportii .

min.59 Hattrick Martins , assist Lawal .

163199998.jpg

min.75 GOOOLLLL NIGERIA 0-5 .Spectacol . Yakubu Ayigbeni .

FT 0-5 , MOM Martins . Nigeria se califica la Campionatul Mondial din 2006. :D . Victorie categorica la Harare , in fata unui public ostil . Yobo si Oruma au jucat si ei de nota 10 .

Celelalte rezultate : Algeria 1-2 Rwanda si Gabon 2-2 Angola .

----

Calificarea o sarbatorim la Bucuresti , dupa amicalul cu Romania :rolleyes: . Romania s-a impus cu 2-1 , goluri Mutu si Galca , respectiv Martins .

Ultimul meci , cel cu Angola nu mai conteaza decat pentru locul 2 .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Generaţia de Aur

08.10.2005 , da Citadel (Luana) (att 54 780)

WC Africa Qualifiers

ANGOLA - NIGERIA

Ne lipsim pentru acest meci de aportul lui Obafemi Martins , accidentat 3 saptamani . In locul sau este chemat , in premiera , Stephen Makinwa de la Atalanta Calcio . In locul lui Kanu (lipsa de forma) este convocat Obiorah(Lokomotiv M.) .

Nigeria : Etafia - Babayaro , Ovie© , Yobo, Okunowo - Uche Kalu , A.Lawal , Kaku , Oruma - Yakubu , Aghahowa .

min.45 Oruma executa o lovitura de colt , Yakubu preia la marginea careului si puncteaza . 0-1 . :yahoo:

min.50 Atacantul din Bundesliga Rafael Nando egaleaza la 1 .

min.58 2-1 Nigeria...Yakubu reuseste dubla si se distanteaza in clasamentul golgeterilor preliminariilor . :)

min.85 Debutantul Makinwa , intrat in locul lui Aghahowa mareste diferenta si 3-1 .

makinwa.jpg

Stephen Makinwa

FT 1-3 , MOM Wilson Oruma (10) . "Victorie nemeritata" :huh: sunt de parere specialistii .

Celelalte rezultate : Rwanda 2-2 Gabon si Zimbabwe 0-2 Algeria .

Clasamentul final al grupei

1.NIGERIA 25 pts. (Q)

2.ALGERIA 16 pts.

3.RWANDA 15 pts.

4.ANGOLA 14 pts.

5.ZIMBABWE 12 pts.

6.GABON 3 pts.

Din Zona Africana se mai califica la World Cup Senegal , Ivory Coast , Africa de Sud si Maroc . Urmatoarele meciuri sunt amicale , in noiembrie si decembrie cu Romania si Brazilia (ambele acasa) .

In ianuarie 2006 incepe Cupa Africii pe Natiuni , competitie pe care mi-am propus sa o castig :D .

caflogo.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Generaţia de Aur

Pentru meciurile amicale din noiembrie cu Romania si Brazilia revin Obafemi Martins si Odiah , ultimul titular de baza pe partea dreapta a apararii . In lot este pastrat Stephen Makinwa , atacantul Regginei care a marcat chiar la debut pentru nationala alb-verde . Adiodun :) este convocat si el la nationala pentru a completa lotul largit .

In primul amical : Nigeria 2-1 Romania . Pentru nigerieni au punctat Wilson Oruma si , atentie , Stephen Makinwa :D - a doua reusita in 2 meciuri pentru nationala . Pentru tricolori a marcat Constantin Galca din lovitura libera . Nici Mutu , nici Chivu nu au stralucit in fata celor peste 44.000 de nigerieni veniti sa asiste la acest meci .

La numai 6 zile , vine la Abuja campiona mondiala en-titre , Brazilia . 60.000 de negrotei :P au venit sa-i vada pe viu pe Adriano , Ronaldo sau Ronaldinho .Nigeria nu a rezistat decat o repriza , Ronaldinho deschizand scorul in minutul 50 cu un sut de la distanta . Mancini , intrat pe parcurs , inchide tabela la 2-0 pentru jucatorii cariocas . Prestatie multumitoare a jucatorilor mei , care au ratat in debutul meciului o ocazie mare prin Yakubu . MOM Ronaldinho :worship .

------------------

La sfarsitul lunii noiembrie , Nigeria ocupa locul 23 in Clasamentul FIFA Coca-Cola , fiind cea mai bine clasata echipa din Africa . Clasamentul este dominat in continuare de Brazilia , SUA ocupand un surprinzator loc 3 :blink: .

Transfer interesant in Premier League . Fundasul nigerian Joseph Yobo este transferat de la Everton la Liverpool pentru 8,5 milioane de euro . Nimic altceva decat un motiv de bucurie , stalpul apararii noastre fiind si cel al camipanei Europei :P .

yobo6vb.th.jpg

Ade Akinbiyi , atacantul nigerian de 31 de ani a lui Stoke City isi anunta retragerea din activitate la sfarsitul sezonului . El a bifat doar 2 selectii pentru nationala , insa celebritatea i se trage din emisiunile cu gafe din Premier League :P .

1621.jpg

--------------------------

Se trag la sorti grupele pentru Cupa Africii pe Natiuni , competitie gazduita de Egipt . Nigeria este repartizata in Grupa B alaturi de Ghana , Guinea si Africa de Sud . Grupa echilibrata in care se va da o lupta in 3 intre noi , Ghana si Africa de Sud pentru cele 2 locuri in sferturi . Primul meci il jucam pe 23 ianuarie cu Ghana , echipa cu care aveam programat si un amical in februarie .

Se stabileste componenta grupelor si pentru World Cup 2006 . Sortii ne-au trimis in Grupa D , unde vom avea adversare pe Iran,Slovacia si Spania :rolleyes: . Primul meci : Nigeria - Spania pe 09.06.2006 la Koln :) .

Thierry Henry se aboneaza si la premiile anului 2006 , el castigand si Balonul de Aur si Trofeul FIFA pentru a doua oara consecutiv. Cel mai bun fundas este declarat Kolo Toure. Incheiem anul 2005 pe locul 24 in Clasamentul FIFA .

stay tuned...

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Cei 22 de jucatori convocati pentru Cupa Africii :

lot7ch.jpg

Printre surprize se numara Torsin Dosumnu , atacant la Austria Viena . Forma foarte buna , 12 goluri in 11 meciuri . La nationala nu a jucat decat 2 meciuri .In lot isi mai face loc si DMC-ul Seyi Olofinjana de la Wolverhampton .

Primul meci , la Cairo cu Ghana . Nelipsita de Kuffour,Appiah sau Essien , Ghana ne pune probleme serioase , mai ales in repriza a doua. Scorul final 1-1 este echitabil. Abass Lawal a deschis scorul pentru noi in minutul 16 pt ca Michael Essien , omul meciului, sa egaleze in prelungirile primei reprize . FT 1-1 .

1075917794_m2.jpg

Abass Lawal

In celalalt meci : Guinea 1-1 Africa de Sud .

------

Stephen Makinwa se accidenteaza si va lipsi o saptamana . O varianta mai putin in atac , insa avem backup-uri destul de bune : Aghahowa si Dosumnu .

Aceeasi echipa pentru al doilea meci : Nigeria 1-0 Guinea . Am jucat precum Steaua in meciul cu Rosenborg , insa nu am avut ghinionul sa fim egalati :) . Golul a fost marcat de Obafemi Martins in minutul 30 . Pentru Guinea au jucat si mai cunoscutii Pablo Thiam , Pascal Feindouno (St.Ettiene) si Balde , wingerul lui Celtic . MOM Wilson Oruma,unul dintre cei mai buni jucatori ai turneului , pana acum .

Ghana 1-1 Africa de Sud \o/

Clasament dupa 2 meciuri

1.NIGERIA 4 p.

2.GHANA 2 p

3.AFRICA DE SUD 2 p .

4.GUINEA 1 p.

In urmatorul meci , cel cu Africa de Sud ne este necesar un punct pentru a ne califica . O infrangere este sinonima cu eliminarea din competitie , fiind greu de crezut ca Ghana se va impiedica cu Guinea .

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

04.02.2006 , Cairo (att 39 976)

African Nations Cup , First Round

SOUTH AFRICA - NIGERIA

Nu putem conta pe numarul nostru 1, Wilson Oruma (suspendat pentru cumul de cartonase) si nici pe Makinwa , in continuare accidentat .

Nigeria : Etafia - Odiah , Udeze , Yobo , Ovie © - Kalu , Lawal , Olofinjana , Babayaro (ML - experiment :) ) - Yakubu , Martins

min.10 Martins cade secerat in careu si arbitrul acorda 11 m :yes: . Yakubu bate si...apara Hans Vonk :angry2: . Ce-mi faci Yakubuleee ?!

min.24 Sut puternic Lawal , Vonk din nou la post .

min.46 Benny McCarthy zguduie bara ; avem noroc . In continuare 0-0 .

min.65 Centrare Buckley , cap Mokoena si 1-0 pentru Africa de Sud :( .

Mokoena.jpg

min.88 Yobo trimite in bara o centrare a lui Uche Kalu .

FT 0-1 , MOM McCarthy . :( In celalalt meci Guinea 1-2 Ghana si ratam calificarea in sferturi . Noi sa fim sanatosi !! :ph34r:

clas5eq.jpg

Incepe sa mi se clatine scaunul ... WTF ? :huh: V-am calificat la Mondiale ? Ce draku mai vreti :angry2: ??

demisia7rk.jpg

Tara gazda , Egipt castiga turneul dupa o finala cu Camerun (1-0 gol Mohamed Zidan din penalty) . Golgeterul turneului iese Samuel Eto`o cu 7 reusite.

Ultimele racnete in materie de transferuri : portarul nostru Etafia ajunge in sfarsit la Benfica ; Aghahowa ramane fara club dupa ce nu si-a mai prelungit contractul cu Sahtior .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Generaţia de Aur

Pentru ultimul amical inainte de Cupa Mondiala , cel cu Gabon de la Abuja , convoc doar 23 de jucatori . Accidentarea crunta a lui Blessing Kaku de la Bolton , care va lipsi 4 luni si va rata implicit si Mondialul , ii da prima sansa la postul de DMC lui Seyi Olofinjana care a aratat o forma buna in ultimele meciuri . Mai sunt chemati Darlington Omodiagbe (D/DMC) de Unterhaching si Yaro Yaro (FLC) de la AB Copenhaga .

_40412529_seyi_getty200.jpg

Seyi Olofinjana (Wolverhampton)

Primul 11 cu Gabonul : Etafia - Okunowo , Yobo© , Udeze , Babayaro - Uche Kalu , A.Lawal , Olofinjana , Oruma - Yakubu , Martins .

1-0 Seyi Olofinjana `65

2-0 Martins `67

3-0 Abass Lawal `77

FT 3-0 . Un amical pe care presa la contestat deoarece au considerat ca Gabonul nu poate fi un adversar cu care Nigeria sa-si incerce fortele .

Julius Aghahowa isi gaseste echipa , el semnand cu MSV Duisburg din Bundesliga . Primim inca o bomba , mijlocasul nostru dreapta Uche Kalu va rata si el Mondialul :scared . Il avem pe Abiodun :P .

Finale de gala in cupele europene :

Champions League : Juventus 2-0 Chelsea

UEFA Cup : Barcelona 4-1 Real Madrid

Trimitem la FIFA lotul de 23 de jucatori cu care vom aborda Campionatul Mondial :) :

wctim0jg.jpg

Meciul cu Spania de la Hannover se apropie ... :worship

World_Cup_2006_Groups.html

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Cotele pentru castigarea World Cup :ph34r: :

wcodds8ae.jpg

Avem o cota destul de bunisoara . Este asteptata o calificare macar in optimile de finala :rolleyes: .

NIGERIA - SPAIN

World Cup 2006 , Group D , AWD Arena (Hannover)(att.48.639)

2006_180.gif

Intram in competitie in ziua a 4-a . Spania pleaca favorita clara , insa in presa domina optimismul , un fost international declarand ca Nigeria are sanse sa scoata macar un punct cu ibericii . Primul 11 al lor imi da deja fiori :( :

Nigeria : Etafia - Odiah , Yobo , Ovie , Babayaro - A.Lawal , Oruma © , Olofinjana , Ogbeche - Martins , Yakubu

Spain : Casillas - Puyol , Capdevilla , Helguera , Raul Bravo - Joaquin , Reyes , Baraja© , Xabi Alonso - D. Villa , Raul

min.6 Oruma trimite in adancime pentru Yakubu , Yakubu trece de Raul Bravo ... suteaza ... insa Casillas este pe faza !!

min.18 Joaquin ii pune mingea pe cap lui Raul , care trimite slab , in bratele lui Etafia .

min.19 Contraatac cu Ogbeche , centrare pentru Martiiiinnnssss si mare ocazie . Casillas scoate in-extremis .

min.37 David Villa intercepteaza o minge , insa sutul ii tradeaza valoarea .

La pauza 0-0 . Raportul suturilor este egal 3-3 . :)

min.49 Joaquin Sanchez Rodriguez catapulteaza mingea in vinclu cu un sut de la 30 de metri . 1-0 pentru Spania si incepem repriza cu stangul :angry2:

xin_33030227092137995674.jpg

min.75 Se accidenteaza Odiah , in locul sau intra Okunowo .

min.81 Sut bun al lui Makinwa , intrat in locul lui Martins , mingea trece putin peste .

min.90+1 Baraja executa apropape perfect o lovitura libera ; Greg Etafia scoate in corner .

FT 0-1 , MOM Puyol . Evolutia noastra este laudata in presa :

Spania a obtinut o victorie importanta in primul meci din cadrul Grupei D . Ambitioasa nationala a Nigeriei a dominat jocul in unele momente , insa diferenta a facut-o Joaquin , care a marcat probabil unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestui Mondial . Cu un Puyol in zi de gratie si un Casillas fara greseala , ibericii inving si pornesc cu dreptul confirmandu-si statutul de favoriti ai grupei .

In celalalt meci al grupei : Slovacia 3-0 Iran (Mintal `18 , Vittek `23 ,`38) .

In capul de afis al primei etape din faza grupelor : Anglia 0-0 Germania in Grupa E .

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Accidentarea lui Odiah s-a dovedit a fi mai grava decat parea initial , fundasul nostru dreapta lipsind o saptamana . Sa speram ca fostul dinamovist Samuel Okunowo il va face uitat .

In urmatorul meci , cel cu Iran , o victorie este vitala , Slovacia fiind deja cu un pas in fata noastra si cu un golaveraj linistitor .

IRAN - NIGERIA

World Cup 2006 , Group D , Gottlieb-Daimler-Stadium (Stuttgart) (att.49.449)

stuttgart_gottlieb_daimler2.jpg

Nigeria : Etafia - Okunowo , Yobo , Ovie© , Babayaro - A.Lawal , Olofinjana , Ogbeche , Oruma - Martins , Yakubu .

In echipa Iranului sunt prezenti jucatorii lui Bayern , V.Hashemian si Karimi , dar si Mahdavikia , jucator tot in Bundesliga , la Hamburg .

min.15 Mohammadi trece usor de Okunowo si plaseaza mingea in coltul lung.1-0 pentru asiatici :disgusted . Gol primit foarte usor .

min.30 Ogbeche intoarce pentru un sut al lui Olofinjana , minge deviata.Yakubu intercepteaza ... suut Yakubuu si GOOOOOLLLL NIGERIA.Yakubu inscrie norocos primul nostru gol la World Cup.1-1 . :worship 1000 de suporteri nigerieni prezenti la Stuttgart exulta !!!

vert.nigeria.cameroon.afp.jpg

min.39 Mahdavikia sterge bara cu un voleu din unghi marca Van Basten

min.47 Karimi , Maradona al Asiei , isi confirma porecla si trimite o pasa de geniu la Hashemian , dar acesta este blocat de Etafia.

min.62 Iese Lawal , intra Dosunmu .

min.74 Cursa pe dreapta a lui Dosunmu , Dosunmu intra in careu ... suuuuutt si GOOOOLLLL ... :yahoo:2-1 pentru alb-verzi . Rezerva Dosunmu marcheaza golul carierei . Ne apropiem de o victorie care parea greu de realizat la pauza.

min.84 Martins mai rateaza o data din pozitie favorabila .

FT 1-2 , MOM Yoseph Yobo . Victorie care ne readuce in lupta pentru calificare :) . In celalalt meci : Spania 1-0 Slovacia (Reyes `15) .

Clasament provizoriu :

1.SPANIA 6p (+2)

2.SLOVACIA 3p (+2)

3.Nigeria 3p (0)

4.Iran 0p (-4)

In conditiile actuale , meciul cu Slovacia devine decisiv , victoria fiind singurul rezultat care ne trimite in optimi deoarece la rezultat de egalitate , slovacii au golaveraj mai bun .

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Marek Mintal , numarul 1 al slovacilor declanseaza razboiul psihologic : Este un meci greu , insa cred ca noi vom fi cei care ne vom califica . Chiar daca ne ajunge egalul , jucam la victorie ! . Atacul slovacilor va fi cuplul Mintal - Vittek , ambii la Nurnberg .

SLOVAKIA - NIGERIA

World Cup 2006 , Group D , Rheinarena (Dusseldorf) (att 51.479)

Jucam cu acelasi 11 ca si in meciul cu Iran . Nu mai putin de 5 jucatori sunt pasibili de suspendare , printre ei si Martins :( .

min.5 Oruma prinde un sut de zile mari , insa portarul slovac scoate in corner

min.17 Contraatac frumos dezvoltat ... Oruma trimite la Martins care inscrie...GOOOL NIGERIA 1-0 . Obafemi puncteaza din nou . :worship

min.37 Vittek rateaza din pozitie excelenta

min.50 Acelasi Vittek cade la 17 metri , faultat de Yobo . Mintal executa perfect lovitura libera ... 1-1 ;la acest scor slovacii sunt in optimi .

min.63 Penalty Nigeria !!! Yakubu este secerat in careu si arbitrula acorda 11 m. Yakubu , un pas , doi , trei ... sut si GOOOOOLLLL . 2-1 . :yahoo:

t1_nigeria_all_01.jpg

min.88 Martins incheie conturile , punctand lejer . 3-1 si suntem calificati :bere .

FT 1-3 , MOM Wilson Oruma . Nigeria reediteaza performanta din 98 si se califica in primele 16 echipe ale lumii .

Iran 0-2 Spania (Reyes`23 , Mista`36)

group4xr.jpg

Nu au lipsit surprizele in celelalte grupe , Cehia , Italia si Olanda fiind eliminate inca din aceast faza . In optimile de finala dam piept cu Danemarca . :peace:

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Obafemi Martins , jucator suspendat pentru meciul din optimi cu Danemarca se declara optimist : Sunt 2 echipe apropiate valoric , orice se poate intampla . Imi pare foarte rau ca nu pot evolua , insa cred ca baietii vor face un meci bun si ne vom califica in sferturi .

NIGERIA - DENMARK

World Cup , Last 16 , AOL Arena (Hamburg) (att.55 480)

Datorita accidentarii lui Abass Lawal , flancul drept va fi ocupat de atacantul Dosunmu . Makinwa va juca in locul suspendatului Martins .

Nigeria : Etafia - Odiah , Yobo , Ovie , Babayaro - Dosunmu , Olofinjana , Oruma , Ogbeche - Yakubu , Makinwa .

min.4 Yakubuuuuu plonjeaza in careu si reia imparabil cu capul centrarea lui Ogbeche . Kasper Schmeichel este invins . Este 1-0 si incepem meciul fulminant :yahoo:

min.36 Gravesen ii pune probleme lui Etafia cu un sut de la distanta .

min.39 Olofinjana declanseaza un contraatac printr-o interceptie la mijlocul terenului , Oruma trimite lui Makinwa , insa atacantul din Serie A se face de ras in fata portii . :disgusted

min.60 Faza clasica , centrare si omul potrivit la locul potrivit este , cine altul , Jon Dahl Tomasson care inscrie sub bara . 1-1 .

sp11.jpg

min.71 Ovie vine la un corner si zguduie transversala cu o reluare cu capul .

1-1 dupa 90 de minute . Meciul intra in prelungiri . :peace:

min.102 Niclas Jensen pierde la mijlocul terenului , Yakubu incearca un lob de la mare distanta , insa Kasper Schmeichel scoate de sub bara .

min.108 Tomasson rateaza cu seninatate golul victoriei .

1-1 dupa 120 de minute . Dramatismul este la cote maxime ; meciul se va decide la loviturile de departajare :drool .

- Prima lovitura este executata de Yakubu . GOOLLL , 1-0 !!!

- Jorgensen pentru danezi si.... apara Greg Etafia :bere

- Aghahowa trimite imparabil .... 2-0

- Niclas Jensen....aparaaa Etafia :yahoo: . Extraordinar !!

EtafiaGreg050126PrayingTbg.jpg

- 3-0 , Ovie il invinge pe Kasper Schmeichel !!

- Madsen Jorgensen suteaza pesteeeeee si Nigeria este in sferturi !!!!

nigden7zd.jpg

FT 1-1 , 3-0 pen. , MOM Gravesen . Ne impunem la loviturile de departajare lejer , dupa ce Greg Etafia a scos 2 din suturile danezilor . In sferturi jucam cu Ivory Coast , echipa care a eliminat Polonia . Culoar favorabil !!!

Rezultatele optimilor de finala :

France 2-1 Brasil (e.t.)

Ivory Coast 2-1 Poland

Belgium 1-2 Spain

Nigeria 1-1 (3-0 pen) Denmark

Germany 1-0 Israel

England 1-0 SUA (e.t)

South Africa 0-0 (4-5 pen) Colombia

Argentina 1-0 Japan

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Este pentru prima oara cand se intalnesc la Campionatul Mondial , in sferturile de finala , 2 echipe din Africa . Coasta de Fildes , cu un Drogba in mare forma vrea sa prinda podiumul :scared . Si noi ... :D

Obafemi Martins revine in primul 11 dupa ce si-a ispasit etapa de suspendare in meciul cu Danemarca .

IVORY COAST - NIGERIA

World Cup , 1/4 finals , Borussia Park (Monchengladbach) (att 52 122)

Nigeria : Etafia - Odiah , Yobo , Ovie © , Babayaro - Dorsunmu , Olofinjana , Oruma , Ogbeche - Yakubu , Martins

min.6 Foarfeca Martins ... incredibil..GOOOOLLLL NIGERIA .0-1 , Un nou gol rapid , la fel ca si in meciul cu nordicii .

min.23 Oruma sterge transversala cu un voleu de la 10 metri .

min.45+1 Yapi Yapo paseaza pentru Didier Drogba care puncteaza din 6 metri :( .1-1

4495-media.jpg

min.51 Bagayoko ne baga mortu` in casa :swear !! 2-1 .

min.60 Fac 2 schimbari de atac , Aghahowa in locul lui Oruma pe postul de AMC si Makinwa in locul lui Martins .

min.75 GOLL NIGERIA , GOL Yakubuuuu . Finalizare perfecta . Yakubu isi face norma si cu Coasta de Fildes . :bere

min.79 2-3 :yahoo: , Julius Aghahowa aproape rupe plasa si isi face numarul obisnuit !! :)

134264.jpg

min.84 Yakubu continua seria fulminanta de goluri . 2-4 si revenire spectaculoasa a Nigeriei .

min.90+3 Yapi Yapo bate perfect o lovitura libera si face 3-4 .

FT 3-4 , MOM Yakubu . Nigeria se califica in semi-finalele World Cup !!! :thankyou: . Adversar de calibru in "Last 4" : Anglia .

Presa Mondiala acorda spatii largi acestei partide :

gazzaLOGO.gif

Nigeria revine spectaculos si obtine calificarea in primele 4 echipe ale lumii , dupa cel mai frumos meci de la acest Mondial . Dubla senzationala a lui Yakubu Aiygbeni , le-a dat aripi nigerienilor care s-au distantat pe finalul partidei . Adversara africanilor in semifinale va fi Anglia , echipa care s-a distrat cu Columbia in sferturi . 

Rezultatele Sferturilor de finala :

France 2-0 Spain (e.t)

England 3-0 Colombia

Ivory Coast 3-4 Nigeria

Germany 0-3 Argentina

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Olympiastadion din Berlin fierbe inainte semifinalei Nigeria - Anglia . 18 000 de suporteri englezi si-au anuntat prezenta pe grandiosul stadion . Presiunea este asupra englezilor , care sunt favoriti certi la calificarea in finala .

NIGERIA - ENGLAND

World Cup , Semi-final , Olympiastadion (Berlin) (att. 76 033)

Nigeria : Etafia - Odiah , Babayaro , Ovie © , Yobo - Olofinjana , Ogbeche , Dosunmu , Oruma - Martins , Aghahowa

England : Robinson - G.Neville © , A.Cole , Campbell , Ferdinand - Beckham , Downing , Gerrard , G.Barry - Owen , Rooney

min.12 David Beckham il lanseaza instr-o cursa pe Rooney ; puternicul atacant din Albion trece lejer de Olofinjana , patrunde pe culoar , insa finalizarea este lamentabila

min.18 Stewart Downing suteaza puternic , Etafia respinge neconvingator

min.29 Faza de contraatac clasica , Downing scapa liber pe stanga , patrunde , si il executa pe Greg Etafia :capu .0-1

min.32 Martins speculeaza nesiguranta lui Campbell , reia plasat , dar Robinson este portar mare .

min.45 Corner Oruma , martins scoate in spate , Olofinjana pentru Oruma .... suuuutt si GOOOOOOOLL NIGERIA :thankyou:1-1 . revenim exact inainte de pauza .

ngapar11c.jpg

min.62 Lovitura libera trimisa periculor de Becks

min.75 Sut Defoe (intrat in locul lui Rooney) , respinge Yobo , revine David Beckham si inscrie cu un sut la vinclu :disgusted . 1-2

0008F877-4DAD-1DA4-8B5F80C328ECFE6C.jpg

min.83 Aghahowa are ocazia sa trimita meciul in prelungiri , dar Campbell blocheaza pe linia portii .

FT 1-2 , MOM Stewart Downing . "Anglia castiga lejer" dupa cum a scris presa internationala :swear . Ne multumim cu finala mica unde vom da piept cu Argentina , echipa care a pierdut cu Franta , scor 2-3 .

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

"Meritam mai mult!" este declaratia lui Wilson Oruma , dupa meciul cu Anglia.Din pacate , nu am reusit se ne indeplinim visul de a juca finala Mondialului , insa ne-am depasit de mult conditia si un loc 3 ar fi exceptional . Hopul se cheama Argentina , echipa cu orgoliul ranit dupa infrangerea nemeritata cu Franta .

ARGENTINA - NIGERIA

World Cup , 3rd Place Match , Westfalenstadion (Dortmund) (stt. 82 655)

Argentina : Leo Franco - Coloccini , Sorin , Burdisso , Samuel - Riquelme , Demichelis , Heinze , Aimar - Saviola , Claudio Lopez ©

Nigeria : Etafia - Odiah , Melkam , Ovie , Yobo - Olofinjana , Ogbeche , Dosunmu , Oruma © - Martins , Yakubu

min.1 Lovitura de start a partidei , Martins trimite la Yakubu , Yakubu scoate inapoi , Martins suuutt si GOOOOOOOOOOOOOOLL NIGERIA ... secunda 25 :yahoo: . 0-1 . Inceput fulminant de meci !!

min.12 Yakubu preia la 16 metri , suteaza razant cu bara portii lui Leo Franco

min.16 Interventie criminala a lui Demichelis asupra lui Melkam . Rosu direct :crazy: !!

min.21 Joc aprig la mijlocul terenului . Aimar declanseaza atacuri periculoase la poarta lui Etafia , defensiva noastra se clatina .

argentina_nigeria.jpg

min.29 Superioritatea numerica a nigerienilor incepe sa se vada . ratare monumentala a lui Oruma , dupa o cursa de 50 de metri . :bash

min.36 Riquelme face un slalom prin defensiva africana , Yobo intervine salutar

min.44 Interventie rudimentara a lui Ovie asupra lui Claudio Lopez . Lovitura libera este executata de Riquelme , vine Burdisso si reia cu capul ... Etafia in zi de gratie !!

La pauza scorul ne este favorabil , 1-0 .

min.50 Melkam si Ogbeche fac o faza frumoasa pe stanga , insa finalizarea lui Yakubu lasa de dorit .

min.57 Oruma bate o lovitura libera , Leo Franco scoate de la radacina barei .

1st-8-argentina-nigeria-okocha.jpg

min.62 GOL Argentina . Pablo Aimar inscrie cu o foliaseca de zile mari . 1-1 si Argentina revine in inferioritate numerica :swear

min.69 Sut extraordinar Martins , Leo Franco nu retine , dar Coloccini scoate de pe linia portii . Mie mi s-a parut gol !!! :peace:

min.85 Veron zguduie transversala !!

min.90+4 Acelasi Veron iese pe targa de pe teren . Argentina joaca cu 2 oameni mai putin , ei terminandu-si toate schimbarile .

Dupa 90 de minute : 1-1 . Meciul intra in prelungiri !!

Min.92 Aghahowa , intrat pe parcurs , reia peste din voleu cornerul lui Oruma .

min.114 Aghahowa rateaza din nou din pozitie unu la unu cu Leo Franco .

1-1 Dupa 120 de minute . Urmeaza loviturile de departajare , la fel ca in meciul cu Danemarca !!

- 1-0 Riquelme

- 1-1 Yakubu

- 2-1 Kily Gonzalez

- 2-2 Aghahowa

- 3-2 Claudio Lopez

- 3-3 Omodiagbe

- Ortega rateaza !!!

- 3-4 Udeze

- 4-4 Placente

- Rateaza si Dosunmu :capu

- Apara Etafia sutul lui Coloccini !!!!!

030830GregEtafiaCelebratesTbig.jpg

- Melkam ... un pas , doi , trei .... si GOOOOOOLLLLL NIGERIAAA :yahoo: . Castigam finala mica la penalty-uri . Nigeria castiga medalia de bronz !! :thankyou:

FT 1-1 (4-5 pen) , MOM Wilson Oruma

stay tuned...

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
Nigeria da lovitura Mondialului

Supriza acestei competitii , Nigeria , a castigat aseara Finala Mica a Campionatului Mondial la loviturile de departajare . Condusi inca din secunda 25 , dupa golul marcat de Martins , argentinienii nu au reusit sa-si creeze ocazii clare decat in repriza a doua , cand au reusit egalarea . Cu o defensiva de fier , si un coordonator exceptional , in persoana lui Wilson Oruma , Nigeria a avut ocazia sa se desprinda in prelungiri . La penalty-uri , Greg Etafia a fost number 1 , el reusind sa pareze suturile lui Ortega si Coloccini . Nigeria reuseste sa castige bronzul si furnizeaza una din cele mai mari surprize ale World Cup .

VIRGILIO :B:

In Finala Mare : Franta 1-0 Anglia . A marcat Robert Pires `33 (pen) . Franta castiga din nou World Cup , dupa izbanda din 1998 .

worldcup.jpg

Clasamentul golgeterilor:

1.YAKUBU(NIG) 5 goluri

2.Henry(FRA) 4 goluri

- MARTINS(NIG) 4 goluri

- Aimar(ARG) 4 goluri

_40079939_yak300.jpg

Yakubu Aiyegbeni

Cel mai bun jucator:

1.DEDE(BRA)

2.Robben(HOL)

3.Gravesen(DEN)

Cel mai bun portar:

1.CECH

2.K.Schmeichel

3.Frey

-----

In Clasamentul FIFA Coca-Cola , Nigeria urca 18 locuri pana pe locul 10 , clasamentul fiind in continuare dominat de Brazilia , urmata de Argentina si Franta , proaspata campioana mondiala . Romania de-abia pe locul 54 :scared .

Cu o reputatie ceva mai buna , ajung antrenor in Norvegia la Lillestrom :) .

End of story . Pareri ? :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy