Jump to content

Pensionaro Story


pensionaro

Recommended Posts

Detalii joc:

Ligi selectate

leagueselection.png

Database size : huge

Toate visele mele s-au terminat acum 10 ani cand dupa o vizita medicala am fost diagnosticat cu suflu sistolic. Eram un jucator tanar la 21 de ani care juca in divizia C la o echipa locala. Ultimul meu an ca jucator de fotbal a fost extraordinar cluburi din divizia B chiar si Gloria Bistrita care era in divizia A trimiteau meci de meci oameni pentru a ma urmarii, insa totul s-a terminat la un moment dat si m-am apucat de facultatea de educatie fizica si sport incercand sa raman tot in ramura sportului. Dupa terminarea facultatii am devenit profesor de sport la o scoala generala din cartierul in care locuiesc.

Fiind destul de cunoscut in oras de catre cei care sunt in lumea buna a fotbalului am decis sa vad care sunt demersurile pentru a face scoala de antrenori.

Am primit telefon intr-o dimineata de la presedintele AJF sa ma anunte ca mi-a gasit un post de antrenor la copii si juniori la Atletico Arad, acest post a fost ideal pentru mine avand in vedere ca eram si la scoala de antrenori.

Dupa cativa ani de antrenorat la juniori, am reusit sa fac performanta cu echipa i-am facut campioni nationali aveam o echipa nebuna cu niste jucatori devotati 100% fotbalului.Parca ma vedeam pe mine cand ii vedeam pe ei jucand si de aceea am decis sa raman la echipa. Ei au crescut si echipa crescuta de mine a fost inmanata altcuiva. Eu nu am fost deacord cu aceasta decizie si am plecat.

Si uite asa sunt somer de cateva zile. La un moment mi-am dat seama ca totusi am si eu o varsta si ar trebuii sa pun fotbalul pe planul doi sa imi caut pe cineva care sa ma iubeasca,sa las vagaboandele, chefurile si prietenii.

Dupa 2 luni de somaj eram distrus nu imi gaseam nici un job.

Intr-o dimineata de Iunie imi suna telefonul.

- Neata !

- Buna dimineata. Dar cu cine vorbesc ?

- Ummm sunt Marcel Coras.

- Da nea' Marcel.

- Ce mai faci bai baiatule ? Nu te mai vede lumea pe la AJF.

- Pai nu mai antrenez nea' Marcel. Mi-or luat bulangii aia copiii.

- Of doamne, imi pare rau sa aud asta

- Dumneata cum esti ?

- Bine sanatos, cu o groaza de treaba pe cap.

- Cum merge treaba la club ?

- De groaza. Pinta a intrat in conflict cu patronul si a fost dat afara, iti dai seama ca acum trebe sa caut antrenor, am cateva obtiuni insa nimic concret .

- Si la cine v-ati gandit gandit ?

- Ma gandeam la un antrenor tanar care sa cunoasca jucatorii.

- Da, dar ca nea' Leo Pinta nu ii cunoaste niciunu.

- Ar fi cineva

- Cine ?

- Tu !

La raspunsul acestuia am amutit, avea dreptate ii cunosteam e toti deoarece majoritatea au fost fosti juniori la Atletico.

- Na, ce zici ajungi la AJF in 2 ore sa vorbim ?

- Da sigur !

- Bine, ne auzim acolo. Salut

Buuun nu stiam ce sa fac. Cu ce sa ma imbrac. Parca totul s-a schimbat dupa primirea telefonului.

Iau o pereche de blugi,un tricou, chem un taxi si ma duc la AJF unde ma astepta Marcel Coras directorul Gloriei Arad.

Parca drumul pana la AJF a fost o vesnicie. Ajuns in fata sediului ma uit la stema FRF imi fac o curce rapid, si intru . Ma uit stanga dreapta nu era nimeni acolo, ma pun la o masa si astept .

Dupa o intarziere de 20 de minute apare si Coras cu o servieta in mana. Parea foarte hotarat .

- Na bine ca ai venit hai ca am adus actele sa semnezi

- Ce sa semnez ?

- Contractul sa fi antrenor .

- Cred ca glumiti.

- Nu glumesc,am primit OK-ul si din partea patronului, i-am zis cum sta treaba si ca eu am toata increderea in tine

- Ma bucur sa aud lucrurile astea nea' Marcel, insa vreau sa stiu despre ce e vorba, cati bani primesc, prime ?

- Pai sa iti spun,am venit de la club cu un contract salariu 1300 euro / luna contractul e pe durata de 2 ani. Sper ca iti convine .

In gandul meu era perfect de la un salariu de 300 euro la 1300 e ceva insa vroiam parca mai mult

- Si ceva bonusuri nu primesc ?

- Nu.

- E ok si asa .

- Hai repede semneaaza aici si maine poti sa vi sa te intalnesti cu sefu si cu baietii. O sa ii chem de urgenta din vacanta.

Zis si facut am semnat hartia.

- Felicitari ! Sper sa facem o treaba cat mai buna impreuna

- Nea' Marcel sper sa fie bine, sa avem o colaborare cat mai lunga.

- Ok domnule antrenor eu trebuie sa plec, ne vedem maine la 12 pe terenul din Sega.

- Multumesc, sanatate.

Am ramas la masa singur si imi puneam intrebari oare cum va fi sa antrenez o echipa in liga a 3 a, cum voi fi primit de catre conducere , de catre echipa. Dupa 10 minute de gandire profunda ma ridic de la masa si ma indrept spre casa foarte fericit.

Link to comment
Share on other sites

A doua zi dimineata ma trezesc cu o durere groaznica de cap, sa fie oare din cauza bauturii pe care am consumato aseara. Fac un dus rece, ma imbrac si iau un taxi pana la stadion.

Baietii erau acolo asteptau noul antrenor nu stiau nimic despre cine ar putea sa fie noul antrenor. Intru in vestiar, salut pe toata lumea, ii intreb cum le merge treaba cum se simt si lucrul de acest gen , insa nimeni nu mi-a pus intrebarea daca eu o sa fiu noul lor antrenor.

Simteam echipa foarte debusolata si dezamagita, insa am prins curaj cand am vazut ca am in lot jucatori de valoare precum Toc, Copil, Manea, Irimia (fost adversar si antrenor cu portarii) , Galdean jucator cu prezente in divizia A.

Apare si Radu Anca secundul meu un baiat tanar insa un jucator impatimit al casinourilor. Caracterul lui nu prea imi placea la el, si il simteam ca el ma poate trada in orice moment. Ramane de vazut ce va fi.

Dintro limuzina luxoasa coboara domnul Sandu Ion si Marcel Coras. Acestia vin in vestiar,le strang

mana respectuos si astept sa fiu prezentat echipei.

Marcel Coras isi incepe monologul de prezentare a echipei. Dupa care ma prezinta si pe mine.

Toata lumea a ramas cu gura cascata la auzirea vestii cum ca un profesor de sport poate sa preia echipa. Pe unii ii vedeam bucurosi altii nepasatori, trebuia sa fac ceva in legatura cu asta sa fim o echipa .

Dupa prezentarea lui Coras le-am comunicat baietilor ca as vrea sa facem o treaba cat mai buna si sa ne indeplinim obiectivele impuse de conducere. Apropo de obiective nimeni nu stia nimic.

Dupa sedinta am fost invitat de Dl. Sandu Ion si Marcel Coras la un restaurant pentru a stabilii unele detalii despre bugetul de transferuri, obiective.

Odata ajunsi la restaurant am inceput sa discutam tot felul de subiecte doar despre fotbal nu s-a prea discutat. N-am pus sa bem un sprit, iar domnul Sandu Ion mi-a explicat ca el nu prea baga bani in fotbal deci nu o sa am parte de un buget transferuri pentru a transfera superjucatori.

Dupa ce vorbele sefului mi-am dat seama ca aici e cam greu sa facem performanta. Totusi eram fericit ca aveam cativa jucatori de calitate in lot si un loc de munca desigur.

Evident obiectivul nu era promovarea eu ma asteptam sa am ca obiectiv o clasare la mijlocul clasamentului insa patronul m-a anuntat ca obiectivul e salvarea de la retrogradare.

obiectivul20112012.png

Baietii inca mai aveau vacanta pana in 1 iulie dupa care vom incepe antrenamentele usor. Speram ca vom prinde si un cantonament de vara undeva. Dumnezeu stie ce va fi mai departe.

Un lucru e cert am nevoie de oameni langa mine in club,un antrenor,un preparator fizic,un medic,un scout si ma gandesc chiar si la un secund.

Link to comment
Share on other sites

Cu toate ca baietii sunt in vacanta eu incerc sa obtin informatii utile despre echipa, despre adversarele din afara Aradului cu care vom juca in campionat.

Secundul meu Radu Anca imi pune la dispozitie informatii despre echipa si potentialul ei.

gloriactparadteamreport.th.png

Toti jucatorii au o sansa si vreau sa ii testez pe toti in meciurile de pregatire,insa am observat ca am foarte multi jucatori imprumutati, lucru care nu prea ma incanta. Dar daca ei sunt utili echipei raman, dar daca sunt jucatori de nivelul ligii a 4 a pleaca.

gloriaaradtransfersloan.png

Singurul meu regret e ca nu il am pe Filaret in echipa si ca a fost imprumutat la Corvinul. Chiar aveam nevoie de el pe flancul stang. Sper sa acopar cumva gaura lasata de Pinta.

Link to comment
Share on other sites

Dupa o analiza lunga a lotului sunt indecis asupra tacticii cu care voi juca in acest sezon. Ma gandeam la un 4-2-4 cu doua extreme care sa faca si faza defensiva. Aceasta tactica poate fi una kamikaze deoarece am un lot subtire pe axul central asta insemnand mijlocasii centrali si atacantii.

gloriactparadtacticsove.png

Tot zilele acestea am stabilit cu patronul Sandu Ion un cantonament de 10 zile in statiunea Moneasa, cautand pe internet un hotel pentru a ne caza am optat pentru Hotel Parc, cel mai bine cotat hotel din statiune. Conditiile de acolo m-au atras in sensul ca terenul de antrenament era aproape, aveau sala de forta, sauna, piscina toate conditiile pentru un cantoment reusit.

527856_15461_basic.jpg

Secundului meu Radu Anca i-am dat sarcina sa imi gaseasca niste echipe pentru a juca niste meciuri de pregatire atat in Arad cat si la Moneasa.

gloriactparadmatchesmat.png

Sunt incantat de devotamentul acestuia de care da dovada, intr-o ora mi-a rezolvat o serie de mmeciuri de pregatire .Insa cateodata tot il mai simt ca ma poate trada cand mi-e lumea mai draga.

Link to comment
Share on other sites

Sunt stresat,simt ca sezonul bate la usa si eu stagnez cu totul,astept meciurile de pregatire sa ii vad pe baieti la treaba. I-am dat sarcina secundului meu Radu Anca sa imi caute niste jucatori liber de contract, insa se pare ca imi duce doar jucatori peste 33 de ani. WTF nu am de gand sa imi stric media de varsta la echipa.

- Radule cauta-mi si tu jucatori pana in 30 de ani.

- Da,pai nu gasesc,tot ce e bun se duce repede nu o sa vina nimeni la noi, asa a fost in fiecare an.

- Te rog sa imi cauti in continuare mai ales pe axul median

- Incerc. Inca ceva vroiam sa te informez ca avem foarte multi jucatori carora le va expira contractul anul viitor.

- Da pai fa-mi o lista cu cei la care le v-a expira contractul si probabil in iarna ma voi decide cui ii reinoiesc contractul si cui nu.

- Ummm da dar si mie imi expira tot la anul

- Vom vedea ce va fi pana atunci.

namenewsinbox.png

Oricum cei batrani precum Dan Galdean si Irimia nu am de gand sa le reinoiesc contractele. Este o politica de-a mea de a nu avea jucatori peste 32 de ani in echipa Irimia are un post in staff deci nu cred ca vor fi probleme pe viitor

Link to comment
Share on other sites

Am gasit doi jucatori interesanti din punctul meu de vedere pe care i-am chemat in probe in cantonamentul din Moneasa. . Este vorba de Robert Iacob fost jucator al UTEI si Lucian Bubuleandra.

Pe Iacob il stiu inca de pe vreme cand juca la UTA, mi se pare un jucator interesant, tehnic care poate sa faca diferenta pe partea ofensiva. Este un jucator de care am nevoie ca de aer insa astept sa il vad daca se muleaza cu tactica aleaasa de mine.

Cat despre Bubuleandra nu stiu sa zic prea multe, doar ca este un jucator tanar, este fundas central.

Gloria Arad – Vasas

Vasas e o echipa din prima liga din Ungaria. Nu stiu prea multe despre ea insa sunt singur ca vom avea un meci foarte greu.

Echipa

gloriactparadtacticstea.png

Meciul a inceput bine pentru noi, am facut un joc frumos de pase, pot sa zic ca le-am facut probleme celor de la Vasas pana in minutul 23 cand Turcus a faultat in careu si arbitrul a dat penalty. Cei de la Vasas nu au ezitat si au deschis scorul, era 0-1 scor care arata la fel si la pauza.

In timpul pauzei nu le-am zis nimic baietilor asteptam sa vad ce reactie vor avea ei, nu pareau impresionati de Vasas insa ii simteau ca o echipa puternica de prima liga.

Imediat dupa pauza am avut o ocazie imensa prin Salajan care a tras pe langa singur cu portarul, iar in minutul 62 dupa o centrare sutata a lui Copil, Galdean inscrie .

Replica celor de la Vasas a venit imediat dupa 2 minute cand au inscris, deja baietii se simteau obositi am decis sa nu fac nici o schimbare sa ii vad la joc 90 de minute.

Gloria Arad – Vasas 1 – 4

gloriaaradvvasassplitvi.th.png

Pot sa zic ca per ansamblu sunt multumit de joc, se poate si mai bine totusi.

S-au facut tragerile pentru cupa Romaniei. In runda jucam cu Otelul 2, dupa parerea mea nu vom avea nici o sansa stiind ca vor fi foarte multi jucatori de la prima echipa. Se pare ca adventura noastra in cupa se termina inainte sa inceapa. Se pare ca norocul nu e de partea noastra.

Link to comment
Share on other sites

Dupa un cantonament greu la Moneasa unde baietii au bagat serii pe dealuri, sunt multumit de evolutia echipei in meciurile amicale pe care le-am avut in timpul cantonamentului.

gloriactparadmatchesmat.png

Ideea e ca in meciurile amicale nu am avut un prim 11 constant, folosesc echipa pe sistem de rotatie sa le dau sansa tuturor sa se remarce. Pana acum in cele 4 meciuri i-am remarcat pe veteranul Galdean si pe tanarul Jakovljevic, insa durerea e ca cei doi joaca pe acelasi post, si nu prea am obtiuni in ai folosii pe amandoi in acelasi joc.

Debutul meu ca antrenor la o echipa de seniori este aproape. Zic debut deoarece este vorba de un meci oficial cel din cupa cu Otelul 2 . Dupa cum ziceam cei de la Otelul 2 vor baga in joc jucatori de la prima echipa, cel putin asa ii simteam eu.

In dimineata meciului m-am trezit cu niste emotii groaznice nu ma asteptam sa am asa emotii. Se pare ca primul meu meci pe banca in postura de antrenor la o echipa de seniori e un moment important pentru mine deoarece ma gandeam si la spectatorii care vor venii la meci si la jucatorii care s-au atasat foarte rapid de mine.

Gloria Arad – Otelul II

Ajuns la stadion ii vad pe baieti foarte hotarati sa castige, dar in gandul meu nu prea credeam ca este posibil. Dupa anunul primului 11 jucatorii intra pe teren, fac o incalzire sanatoasa , le dau ultimele indicatii si ma pun pe banca de rezerve.

Primul 11 : Nica – Manea, Ban, Toc [ Pavalan ] , Turcus – A.Popa, Teodorescu, Copil, Galdean – Salajan, Esanu

gloriaaradvoeluliisplit.png

Ma asteptam la un meci mult mai greu, se pare ca norocul a fost de partea noastra, nu au fost jucatori importanti de la prima echipa, insa si otelul 2 are echipa buna cu jucatori mai buni in unele compartimente ca si cei pe care ii am eu la dispozitie in momentul de fata.

Azi am gasit un Copil cu mare pofta de joc, a pasat decisiv la ambele goluri, si un Esanu care nu a iertat nimic a avut 2 ocazii tot meciul a inscris 2 goluri, pe cand Salajan a avut foarte multe ocazii si a uitat sa inscrie.

Dupa meci am decis sa ma despart de Teodorescu care oricum e imprumutat de la Liberty Salonta, si in cazul asta am mare nevoie de un MC cu sarcini defensive. Partea rea este ca nu prea cunosc jucatori care sa ma poata ajuta si cum spuneam am nevoie de cateva sfaturi, pana intru si eu in rand cu lumea in fotbalul "mare".

Gloria Arad – Otelul II 2-1

MOM: Esanu

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy