Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Pentagon Story


ovidiu10

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

Inspirat de pe alt site, mi-am propus sa incerc si eu in FM2012 o astfel de provocare - am pornit unemployed cu reputatia Sunday League Player, am selectat 40 de ligi din 15 tari si am ca obiectiv castigarea in aceeasi salvare a celor 5 trofee Liga Campionilor de pe fiecare continent: UEFA Champions League, Copa Libertadores, AFC Champions League, CAF Champions League si CONCACAF Champions League.

post-377-0-33362700-1321548397_thumb.jpg

Dupa ce am aplicat la mai multe cluburi din intreaga lume, am primit doua oferte de a antrena selectionata Under 23 a Arabiei Saudite si clubul Luverdense, un club obscur din ultima liga braziliana. Am acceptat ambele joburi, undeva prin iunie 2011, 6 luni mai tarziu retrogradand cu Luverdense (un episod pe care vreau sa-l uit cat mai repede, realmente nu am avut ce face, am preluat echipa din mers, iar infrangerile au continuat pe banda rulanta), mi-am dat demisia de acolo, ramanand doar la Arabia Saudita Under 23.

La arabi sunt angrenat in calificarile pentru Olimpiada, fara prea mari rezultate, asta si pentru ca baza de selectia este extrem de redusa, abia strang 12 jucatori eligibili in lot. Dar o sa continui munca inceputa aici si in speranta ca o sa raman in atentia altor cluburi din aceasta postura.

post-377-0-97707900-1321550129_thumb.jpg

post-377-0-67750000-1321550274_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Dupa o perioada in care imi pierdusem increderea, am primit o oferta dupa ce am aplicat pentru a antrena pe Juventus Bucuresti, liga a doua din Romania. Bucuros ca ma intors acasa dupa esecul din Brazilia, am acceptat imediat oportunitatea ivita.

post-377-0-34379100-1321550708_thumb.jpg

Din pacate, situatia nu este prea roz nici aici, Juventus Bucuresti ocupand locul 14 din 16 echipe dupa 17 etape cu doar 15 puncte. Sper sa termin deasupra liniei, cel putin locul 11, retrogradand ultimele 5 echipe.

post-377-0-04274800-1321550990_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Dupa o discutie cu patronul, Marian Rusen, in care i-am cerut sa gasim un parent club de la care sa imprumutam cativa jucatori fara sa le platim salariu, fiind refuzat pe motivul ca implica prea multe costuri, ma uit peste bugetul de salarii. Surpriza: platesc cu 100 de mii de euro pe an mai mult decat bugetul planificat! Asadar, adio transferuri pana la sfarsitul campionatului. O sa incerc sa aduc macar vreo 3-4 antrenori care sa scoata untul din lotul actual. Urmatorul meci se va disputa maine pe teren propriu contra echipei Muresul Deva.

Sper sa debutez cu dreptul, mai ales ca Muresul se afla pe ultimul loc in clasament. Pare un joc facil la o prima vedere.

post-377-0-87247200-1321565075_thumb.png

post-377-0-72965900-1321565081_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare foarte interesanta ideea. O sa incerc si eu sa selectez natiunile alese de Ovidiu si sper sa am noroc. Ideea e ca e oricum foarte greu sa ajungi sa castigi UCL cu o echipa obscura din Europa... Faza cea mai nasoala e ca apar jucatorii regenerati si isi pierde oarcum din farmec jocul.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Foarte tare challenge-ul.Ma oftic ca nu ma tine pc-ul sa joc cu mai mult de 3-4 ligi selectate.Bafta cu Juve!

Multumesc! Merge sa incerci sa selectezi Anglia (6 ligi), Mexic (2 ligi), Brazilia (3 ligi), Africa de Sud (2 ligi), Coreea de Sud (2 ligi). In total 13 ligi din 5 tari si ai acoperit toate continentele, dar o sa ai, probabil, mai putine sanse de a primi oferte.

Oare in cati ani crezi ca poti sa faci tot ce ai planuit?

Bafta!

Multumesc! Cred ca cel putin 25-30 de sezoane.

E foarte interesanta ideea dar imi displac total regenii...

Si mie. :(

idee interesanta, dar efortul e huge. mai apar 2 FM-uri pana reusesti asa ceva...

Rationamentul meu este: sa castig o cupa/campionat intr-o tara mai slab cotata (Romania/Portugalia/Olanda), dupa care sa ma rog sa primesc oferte de la echipe cu care as putea castiga lejer UCL (Barcelona, Man Utd, Man City, Real Madrid), apoi celalalte 4 cupe continentale o sa fie mai usor de luat din pozitia de castigator al UCL.

Ramane de vazut daca am dreptate sau nu.

Mi se pare foarte interesanta ideea. O sa incerc si eu sa selectez natiunile alese de Ovidiu si sper sa am noroc. Ideea e ca e oricum foarte greu sa ajungi sa castigi UCL cu o echipa obscura din Europa... Faza cea mai nasoala e ca apar jucatorii regenerati si isi pierde oarcum din farmec jocul.

Nu vreau sa castig UCL cu echipe obscure din Europa, vreau sa-mi creasca reputatia pana in momentul in care ma va dori pe banca Barca, Real...La faza cu regenii ai dreptate, dar intentionez sa antrenez indeosebi in Europa in prima parte a carierei pana castig UCL, apoi sa ma mut prin tari gen Africa de Sud sau Coreea de Sud (pentru a incerca castigarea celorlalte cupe continentale), unde oricum nu prea cunosti jucatorii si toti au nume asemanatoare. :) De acord cu tine ca o sa rapeasca din farmecul jocului.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Am reusit sa evit retrogradarea cu descultii astia de la echipa. Nu cred ca mai ramane vreunul in lot, asta daca nu cumva plec eu inaintea lor. Am terminat pe locul 10, dar a fost mai greu decat parea, inainte de ultimele 3 meciuri nu-mi mai dadeam nicio sansa. Din fericire am reusit sa castig ultimele 3 meciuri si m-am salvat.

post-377-0-10459400-1321625371_thumb.jpg

post-377-0-76082700-1321625462_thumb.jpg

Cei mai buni din lot au fost Ovidiu Istinie, o aripa dreapta, care in tinerete a mai jucat si pe la Jiul Petrosani si Catalin Paun, un fundas central imprumutat de la Rapid Bucuresti, cei doi fiind si principalii marcatori ai echipei cu 9, respectiv 7 goluri.

Intre timp am primit o oferta de a antrena echipa olimpica, Under 23 a Canadei. Am acceptat-o devreme ce Canada era calificata la Olimpiada si aria de selectie este mai mare decat cea a Arabiei Saudite, astfel ca pot avea rezultate mai bune, cel putin pe hartie. Altfel, gandul meu este primesc o oferta mai buna de la un club din Liga 1, daca nu o sa raman la Juventus, unde o sa incerc sa remaniez total lotul.

Ovidiu%20Istinie%20Overview_%20Attributes.png

Catalin%20Paun.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Ce configuratie ai de poti duce atat de multe ligi?

Processor: Intel Core2 Duo E8400 @3.0 GHz, 4GB RAM, ATI Radeon HD 4850, Windows 8. Cam asta e configuratia, l-am luat acum 3 ani desktopul.

Merge acceptabil, dar in anumite momente sta pana la 1-2 minute sa proceseze toate rezultatele dintr-o zi, la fel si la salvare. Mie mi se pare rezonabil deocamdata, sa vad dupa 5-6 sezoane, cum se misca...e bine ca acum exista si optiunea de a scoate unele ligi.

Link to comment
Share on other sites

Acum am inceput si eu aceasta provocare ridicola.

Am selectat toate ligile din: Argentina, Brazilia | China, Coreea de Sud | USA, Mexic | Africa de Sud | Romania, Anglia, Spania, Germania.

Banuiesc ca o voi lua si eu de jos din Liga 2 si apoi Dumnezeu cu mila. Va tin la curent.

Link to comment
Share on other sites

Hmm cred ca am facut ceva gresit eu.. am ales Coreea-2, Australia-1 / RSA-2 / Brazilia-2, Argentina-2, Uruguai-1 / MLS-1, Mexic-1 / Romania, Spania, Italia, Germania si Franta cate 2 ligi toate.

Am inceput unemployed si primele doua oferte au fost din liga 1 Argentina Independiente si liga 1 Coreana. Nu era suposed sa ma angajeze vreun club mai mic de la inceput? am ales sunday league expierence ca fotbalist.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Dupa un inceput bun la Olimpiada, 4-1 contra Camerunului, au urmat 2 infrangeri, locul 3 in grupa de calificare, eliminarea din competitie si , inevitabil, demisia mea de la carma selectionatei Under 23 a Canadei. Cu ocazia aceasta am decis sa inchei conturile cu selectionatele de juniori. De acum voi acepta doar nationale puternice care ar putea sa-mi creasca reputatia, altfel e pierdere de timp si ma abat de la planul initial: cucerirea celor 5 trofee continentale Champions League.

Canada%20Under%2023s%20Matches_%20Matches.png

La echipa de club, Juventus Bucuresti, in schimb lucrurile merg exceptional. Dupa o salvare de la retrogradare in extremis in sezonul 2011/2012, dupa un numar destul de mare de transferuri (in mare parte imprumuturi, indeosebi de la parent club - FC Vaslui), ocup dupa 10 etape scurse din noul campionat primul loc, la egalitate de puncte , 21, cu Chindia si la 7 puncte distanta de principala candidata la promovare, Pandurii.

Obiectivul meu declarat ramane, in continuare, salvarea de la retrogradare, desi nu m-ar deranja sa produc surpriza si sa promovez echipa in Liga 1, lucru care mi-ar asigura, cu certitudine oferte de la echipe mai bine cotate decat Juventus Bucuresti.

Juventus%20Buc.%20Transfers_%20History.png

Liga%202%20Seria%20II%20Overview_%20Stages-3.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Tactica pe care o folosesc este un 4-5-1, care se tranforma foarte usor intr-un 4-3-3 pe faza de atac, prin intrarea celor 2 extreme in partea centrala a terenului.

FC%20Juventus%20Bucureti%20Tactics_%20Overview.png

FC%20Juventus%20Bucureti%20Matches_%20Matches-2.png

Jucatorii reprezentativi ai echipei sunt Alin Carsotcea (20 de ani, imprumutat de la Viitorul Constanta), Franco Mendoza (un argentinian de 31 de ani, imprumutat de la FC Vaslui) si Ionut Badescu (33 de ani, imprumutat de la Ceahlaul) - un jucator cu state vechi in Divizia A.

Alin%20Crstocea%20Overview_%20Attributes.png

Franco%20Mendoza%20Overview_%20Attributes.png

Ionu%20Bdescu%20Overview_%20Attributes.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Desi cu ceva timp in urma vorbeam despre promovare, iar retrogradarea parea un cosmar departe de mine, iata ca dupa 3 luni, in care am inregistrat doar 3 victorii si un egal din 13 meciuri, cosmarul devine realitate si Juventus Bucuresti retrogradeaza din Liga a II-a. O data cu retrogradarea survine, firesc si demisia mea. Un sfarsit de drum, dar asa cum Hagi m-a sfatuit de nenumarate ori, trebuie sa fiu optimist, sa iau totul de la capat si sa-l privesc ca pe un nou inceput.

Asta si fac: dupa ce mi-am depus docil demisia la sediul clubului de pe Soseaua Fundeni si am predat la magazie cheile de la Cielo, am luat-o usurel pe pod spre Costin Georgian. Pe drum, pentru ca incepuse o ploaie usoara si imi ardea gatul dupa o tarie, gandurile au inceput sa zboare in toate partile. Aveam procese de constiinta...ceva ma rodea si deocamdata, nu era de la votca. Dupa ce am analizat bine situatia, am realizat imediat unde am gresit si de ce eram asa de neimplinit: am stat un an si ceva la echipa asta si nu am reusit sa o iau in bâtă pe nasoala aia de fata a patronului. Sau macar secretara aia intre doua varste, in semn de razbunare.

"I-a mai da-i in p**a mea pe toti" vorba lu' Uzzi de la Mafia, gandesc eu in timp ce ma scutur de mine si incep sa-mi fac planul pentru ziua in curs. Numar cu mintea banii din buzunar...1200 RON. Ar trebui sa-mi ajunga sa ies din starea asta: 5 milioane investesc in pustoicele alea 2 de la salon, de la Piata Alba Iulia, 1 milion - o sticla de votca de-aia buna la un litru si mai imi si raman. "Hai ca nu e dracu' asa negru!" imi soptesc in barba, moment in care ma surprind ca vorbesc singur pe strada si zambesc in acelasi timp. Asta nu e de bine. Stresul din ultimele 3 luni si-au pus amprenta pe psihicul meu.

Dar visul meu era ca la un moment dat sa cuceresc Uefa Champions League, nu e timp de lamentari. Intr-adevar sunt cam departe: finala se joaca anul asta pe Amsterdam Arena, iar eu sunt inca pe podul Fundeni, dar vorba moldoveanului cand se muta la Bucuresti: "Geacî di' piele am, olecuţî di' bătaie cunosc. Hai!"

A doua zi, dupa ce mi-am facut damblaua cu minorele alea, plus votca de rigoare, ma trezesc asa cum anticipam, cu o durere groaznica de cap si cu o foame care nu putea fi decat benefica. Ultimele economii aproape se dusesera pe carici, astfel ca trebuia sa ma apuc din nou de lucru la care ma pricepeam cel mai bine: RETROGRADAREA echipelor in esaloanele inferioare. Dupa brazilienii aia, al caror nume nici nu mi-l mai aduc aminte si ratatii astia cu nume de mare echipa, ma intreb care vor fi urmatorii nefericiti. Ma uit peste programul noi editii de Liga a II-a (as prefera sa retrogradez tot ceva de pe plan local) si caut echipele care tocmai au promovat din Liga a III-a. Astea, de obicei, dupa ce promoveaza isi demit antrenorul, care e si barmanul satului si cauta un baiat spalat de la Bucuresti, cam ca mine asa, care sa ii minta frumos despre proiecte, idei, conceptii...

Zis si facut. Ma apuc si le trimit mail-uri la toate, in care ma descriu cum pot eu mai bine. Exact cum ma asteptam, in cateva zile primesc 2 astfel de oferte: CS Autocatania Caransebes si Jiul Rovinari. Ii aleg pe cei din urma: imi ofera salariu considerabil si au si un buget mai mare.

Urati-mi succes!

Liga%202%20Seria%20II%20Overview_%20Stages-4.png

FC%20Juventus%20Bucuresti%20Matches_%20Matches-3.png

Ovidiu%20Gavrila%20News_%20Inbox-2.png

Liga%202%20Seria%20II%20Overview_%20Stages-5.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy