Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Cu Lancaster Spre Champions League


Naughty_devil

Recommended Posts

Sa ma prezint, sunt Radu Robert, fostul international roman. Desi acum sunt sigur ca stiti cine sunt(daca sunteti dupa aceasta planeta) o sa va fac o mica prezentare a carierei mele de fotbalist. Am inceput sa joc fotbal de la varsta de 9 ani la juniorii clubului Rapid Bucuresti, la varsta de 17 ani am bifat primele 7 minute jucate in Divizia A(normal ca tot cu Rapid). In scurt timp am devenit titular incontestabil, inscriam gol dupa gol, eram de neoprit. La varsta de 21 de ani, dupa ce am castigat 2 titluri cu Rapid, venise timpul sa demonstrez ca pot juca la fel de bine si pentru echipa nationala. La turneul final al Cupei Mondiale din 1990 am iesit al doilea marcator al competitie, dupa Schillaci, reusind performanta de a ne califica in semifinale. Dupa acest turneu final am fost transferat de catre echipa de Serie A, AC PArma. Aici am petrecut 4 ani minunati, dar fara a castiga vreun trofeu important. Dupa cupa mondiala din '94, unde stiti bine ca Romania a pierdut abia in finala contra Brazilie, m-am mutat in Anglia la clubul, de prima liga, Blackburn. Imediat in anul urmator am iesit campion cu acest club, eu fiind si golgheterul ligii. Cei de la Manchester United au platit o suma record la aceea vreme(9 milioane $) pentru a ma achizitiona. La Manchester am avut de luptat pentru a fi titular. Cantona la aceea vreme era, pot spune, cel mai buna atacant din lume, dar dupa 2 ani de munca el a ajuns sa fie rezerva mea, si in cele din urma s-a retras neputand sa accepte statutul de rezerva. Pana la turneul final al Cupei Mondiale din Franta din 1998 reusisem sa castig 3 titluri cu Manchester si sa joc o finala CL. Acest turneu final pot spune ca a fost apogeul carierei mele. Romania a iesit campioana mondiala, dupa o finala castigata in fata Frantei cu 3-0, iar eu am stabilit un record, care inca nu a fost batut, 14 goluri marcate. In urmatorii doi ani am jucat cu Manchester inca doua finale CL, dar de data asta amandoua amandoua au fost castigate :D , iar in campionat am iesit pentru a 5a oara consecutiv campion. Dupa turneul final al Campionatului European din 2000 unde Romania a ajuns pana in semifinale, m-am hotarat ca trebuie sa ma gandesc la o eventuala revenire a mea in tara, insa cei de la Barcelona mi-au oferit un contract pe un an ce nu l-am putut refuza. In acel an eu cu Rivaldo am iesit cel mai bun cuplu ce atacanti din Europa reusind sa castigam tot ce era de castigat: campinatul, Cupa Spaniei, Supercupa si nu in ultimul rand CL. Dar eu simteam ca nu mai pot face fata inca un an, cu brio, unui campionat asa de puterni, asa ca am revenit la clubul meu de suflet, Rapid. Aici am jucat inca trei ani castigand doua campionate. In 2004 mi-am anuntat retragerea. La EURO 2004 urma sa joc pentru ultima oara. Spre marea mea bucurie am reusit sa-mi adaug CV-ului meu singurul lucru care mai lipsea Cupa Europeana, insa de aceasta dat nu am mai fost eu principalul marcator, ci tanarul Adrian Mutu, cel pe care il pot numi urmasul meu.

Si astfel in cei 17 ani de cariera am ajuns sa fiu jucatorul cu cel mai multe selectii si goluri la echipa nationala(143/69) si cu un CV de invidiat : de 11 ori campion national, 3 trofee CL, o Cupa Mondiala si o Cupa Europeana.

Link to comment
Share on other sites

In urma cu cateva zile eram intr-un mic orasel din Anglia, Lancaster, stateam la o masa intr-un restaurant cu Lili cand ma intalnesc cu fostul meu coleg din periada Blackburn, Colin Hendry. S-a asezat si a luat masa cu noi, iar dupa aceea am dus-o pe Lili inapoi la hotel iar eu impreuna cu Hendry am mers intr-un bar pentru a ne aduce aminte de minunata noastra perioada petrecuta impreuna la Blackburn. Hendry mi-a povestit cum ca acum este manager la Blackpool, o echipa de liga a doua din Anglia, si planurile lui de a castiga CL in urmatorii 15 ani cu aceasta echipa. Cand am auzit ce vrea el sa faca m-a bufnit rasu, "Esti nebun" i-am zis. Dar el a continuat sa-si sustina punctul de vedere "Esti privit ca un manager mult mai bun daca reusesti o astfel de performanta daca pornesti de jos, decat daca o reusesti cu Chesea". Incetul cu incetul incepusem sa-i inteleg punctul de vedere. In drum spre hotel am inceput sa-l iau peste picior "Cred ca eu in 15 ani pot sa iau CL si cu o echipa din Conference", "Daca as fi in locul tau la Blackpool as reusi in 5 ani", "N-ai tu fata de Mourinho".

Ajunsi in fata hotelului pe la ora 5 dimineata ne-am despartit.

Link to comment
Share on other sites

A doua zi pe la ora 3 ma suna Hendry si imi zice: "Te tine un pariu?", "Ce pariu?", "Hai la 5 in restaurantul hotelului tau sa-ti zic mai multe", "Bine" i-am zis eu. Eram tare curios la ce se gandea el, nu mai aveam rabdare, noroc cu Lili ca a gasit o cale de a face timpu sa treaca mai repede.

Link to comment
Share on other sites

La 5 eram la locul stabilit.

- Ce pariu zici mey Hendry ca vrei sa faci?

- E ce despre care am vorbit aseara.

- Ce? Ca Lili e mai buna in pat decat Mary a ta?

- Haha! Nu, despre asta, dar oricum, e.

- Hai zi mai repede ca nu mai pot de curiozitate.

- Am vorbit cu primarul din Lancaster si ti-am facut rost de o slujba.

- Hahahaha!!! Ce slujba, de viceprimar?

- Nu. Daca accepti de maine vei fii noul manager al celor de la Lancaster City.

- Tu vorbesti serios?

- Cat se poate de serios.

- Adica eu am oferte de la cluburi mari din Europa si crezi ca o sa vin sa antrenez niste amatori? Nici nu stiu din ce liga sunt.

- Sunt din Conference Nord.

- Bai Hendry, ai consumat ceva?

- Nu ziceai tu ca in 15 ani castigi CL cu o echipa din Conference?

- Da, dar te sa fi tembel sa ma fi luat in serios.

- Gandeste-te! Daca reusesti ce mare o sa fi.

Dupa inca cateva ore de vorba i-am spus ca trebuie sa discut si cu Lili si ca o sa-l sun sa-l anuant ce am hotarat.

Link to comment
Share on other sites

Ajuns inapoi in camera de hotel ii povestesc lui Lili ce mi-a propus Hendry.

- Si cat iti dau pe an.

- E un salariu mizerabil, doar 80k.

- Da chiar ca e putin.

- Pai sunt niste amarati, nu prea au bani.

- Hai ca nu prea ar fi o problema banii, ca ai destule milioane, dar chiar crezi ca poti sa faci un club european din Lancaster City?

- Nu stiu de ce, dar da, cred ca pot.

- Pai nu pot sa iau eu decizia in locul tau, dar stii ca sunt alaturi de tine orice ai hotari.

In noaptea aceea nu prea am dormit, principala vinovata a fost Lili, dar si hotarearea pe care o aveam de luat.

A doua zi de dimineata l-am sunat pe Hendry si i-am spus: "Accept, pe ce punem pariu?"

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
La varsta de 21 de ani, dupa ce am castigat 2 titluri cu Rapid, venise timpul sa demonstrez ca pot juca la fel de bine si pentru echipa nationala. La turneul final al Cupei Mondiale din 1990...

Inteleg ca ai o imaginatie bogata si ca traiesti intr-o lume doar a ta... DAR TOTUSI, 2 TITLURI CU Rapid????? Earth to devil...

Link to comment
Share on other sites

Dupa o ultima zi de vacanta petrecuta in camera de hotel, doar cu Lili, pe 11 iulie am fost numit in functia de manager a clubului LANCASTER CITY. Presa ca si pe vremea cand jucam in Anglia a fost rautacioasa, a spus ca nu am experienta, dar nu i-am luat in seama, si cand m-am transferat la Blackburn spuneau ca nu am valoare de ei, dar le-am dat eu peste nas fiind unul din pionii principali in castigarea titlului. Ma bucur ca suporteri au incredere in mine, stiu ca am fost un mare fotbalist si acum asteapta sa le demonstrez ca sunt si un mare antrenor.

Conducerea se asteapta sa termin sezonul pe un loc de jumatatea clasamentului, dar eu le pregatesc o supriza, promovarea. Nu mi s-au oferit fonduri pentru transferuri, abia de au 10k in conturile clubului, dar nu-i nimic, cu jucatorii care ii am si cu 1,2 imprumuturi ma descurc eu.

Vedeta echipei, daca poate fi numita asa, este un AM/FC din Irlanda de Nord, il cheama Ryan Zico Black are 22 de ani si e destul de tehnic baiatul.

Probleme cred ca o sa am pe partea stanga, nu am nici in aparare nici la mijloc cine stie ce.

Link to comment
Share on other sites

A venit si timpul primului meci din campionat. Pana la acest meci m-am intarit aproape pe toate posturile pe care aveam probleme. Am cumparat un fundas McGurk si am mai imprumutat inca trei jucatori:Ramage(fundas, cu el ma mandresc cel mai mult, e de la Newcastel), Boshell(mijlocas central,de la Oldham) si Burns(mijlocas stanga, de la "vinovatul" pentru actuala mea situatie ,Hendry, adica de la Blackpool ).

La meci sunt doar 300 de spectatori, dintre care cred ca 100 sunt cunoscuti de-ai mei, veniti sa asiste la debutul meu ca antrenor. Lancaster a fost invadata saptamana asta de vedete din lumea fotbalului mondial veniti aici sa ma sustina, printre cei prezenti s-au numarat: Rivaldo, Mutu, Hagi, Sabau, M.Lucescu, R.Lucescu, D.Niculaie, R.Giggs, P. Scholes, Guardiola si multi alti. Langa mine, pe banca, l-am invitat pe prietenul meu cel mai bun, Daniel Pancu.

Si arbitrul fluiera inceputul meciului Lancaster - Droylsden. Nici nu trec 3 minute si spre uimirea mea oaspeti deschid scorul. Incepusem sa ma gandesc ca poate am gresit venind la o echipa asa slaba, ca nu am cum face dintr-o echipa de ratati un mare club. Dar vine minutul 18, corner pentru echipa mea, Boshell centreaza si Smith reia cu capul, ma linistesc putin. Din acest moment echipa mea preia controlu meciului. Boshell are cateva ocazi bune de a marca, dar nu reuseste decat sa mai paseze la un al doilea gol a lui Smith care inscrie printr-un minunat voleu(exact cum i-am aratat eu la antrenamente). Pana la sfarsitul meciului am mai avut 3-4 ocazii mari de gol dar nu s-a mai inscris.

Asadar primul meu meci a fost un succes. Echipa mea a continuat sa creada in sansa lor, chiar daca a fost condusa cu 1-0 si a rausit sa castige, iar cel caruia trebuie sa-i multumesc este Boshell(omul meciului).

Acum scuzati-ma ca nu mai pot sa va povestesc, dar ma asteapta Ioanitoia la el in emisiune si deja sunt in intarziere.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy