Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Discord: https://discord.gg/PWdRBWP

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/


  • 0

Schimbari De Echipe/Nume/Orase


gf1989clujnapoca

Question

Atentie! In presa si la radio (dau linkuri daca trebuie) s-a spus ca din sezonul asta care urmeaza, FCM Targu Mures se va numi FCM ASA Targu Mures si va prelua palmaresul lui ASA, deci va trebui schimbat anul infiintarii, palmaresul, precum si listele istoricului competitiilor (ex. Runner-Up in Liga I in 1974-75 etc. - sa se link-eze cu FCM ASA Tg Mures).

In aceeasi situatie va fi si ACS Poli, care va prelua palmaresul Politehnicii Timisoara, dar acest caz deja a fost mediatizat destul.

Am vrut sa deschid un topic nou, ca am vazut ca titlul acestui topic se refera doar la cautarea de researcheri si nu exista topic pentru anuntarea de schimbari de acest gen (sau nu l-am gasit), dar am zis ca nu e adecvat pentru un user nou :sweat: Mi-am facut cont ca sunt pasionat de ani de infiintare si palmaresuri :ro:

Link to post
Share on other sites
  • Answers 52
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

In aceeasi situatie va fi si ACS Poli, care va prelua palmaresul Politehnicii Timisoara, dar acest caz deja a fost mediatizat destul.

Decat sa spui o prostie mai bine taci ... Iancu va ceda palmaresul primariei pe 0 lei dar cu 15 milioane de euro datorii catre societatile lui + datoriile pe care le avea FC Timisoara catre alte cluburi ... primaria stie asta si deci nu il va folosi. Acea hartie de care spui tu a fost semnata in decembrie inainte de alegerile parlamentare doar pentru niste voturi in plus. ACS Recas Timisoara va juca si in liga 1 cu acelasi palmares, din 1917 incoace si in aceleasi culori alb-negru, albastru turcoaz, alb-verde ...

Link to post
Share on other sites

1. despre FCM ASA Targu Mures - pt asta nu sunt obiectii, da? a aparut in presa ca va fi revitalizata ASA si i se va prelua tot palmaresul. Sper ca o sa apara in joc asa.
2. Hmmm... sa intreb altfel: daca ACS Poli Timisoara e infiintata in 1917, SS Poli Timisoara (cea din liga V sustinuta de suporteri) e infiintata in 2012, atunci cum se numeste si in ce liga joaca Poli Timisoara infiintata in 1921? E pacat, sper sa preia totusi primaria palmaresul si sa apara ca atare in joc... altfel vor exista 1000 de Poli Timisoare. Poate esti fan infocat, sa nu te superi pe mine, eu vorbesc strict din punct de vedere al organizarii si ordinii - cred ca sunt destul 2 Poli Timisoara (ACS si SS).

Link to post
Share on other sites

2. Hmmm... sa intreb altfel: daca ACS Poli Timisoara e infiintata in 1917, SS Poli Timisoara (cea din liga V sustinuta de suporteri) e infiintata in 2012, atunci cum se numeste si in ce liga joaca Poli Timisoara infiintata in 1921? E pacat, sper sa preia totusi primaria palmaresul si sa apara ca atare in joc... altfel vor exista 1000 de Poli Timisoare. Poate esti fan infocat, sa nu te superi pe mine, eu vorbesc strict din punct de vedere al organizarii si ordinii - cred ca sunt destul 2 Poli Timisoara (ACS si SS).

In primul rand atentie mare! Un club e Politehnica Timisoara (ASU) si un club e Poli Timisoara (ACS).

ASU Politehnica Timisoara (momentan aceasta e denumirea oficiala pana va fi formata noua societate dupa vechea denumire din 1921, SS) e infiintata TEORETIC in 2005, de atunci jucand pe baza de invitatie in liga 6 judetul Timis. PRACTIC ea a fost infiintata pe 1 septembrie 2012 atunci cand a fost obtinut CIS-ul (certificatul de indentitate sportiva).

SS Politehnica Timisoara infiintata in 1921, TEORETIC nu mai exista din 1992 atunci cand, Cornel Dinu, ministru al sportului (sau ceva de genul) a dat o lege prin care echipele sportive ale institutiilor de invatamant nu mai au voie sa participe in campionatele oficiale-profesioniste si semiprofesioniste iar echipa de fotbal a fost rupta de la UPT si data pe mana unor hoti. PRACTIC ea a fost dizolvata prin 2006 sau 2007 (echipa lui Zambon). Palmaresul acelei echipe este prin niste sertare si apartine membrilor fondatori ai societatii non-profit AS FC Politehnica 1992 Timisoara. Acesti membri fondatori iau dat dreptul de folosinta a palmaresului societatii lui Iancu. Orice echipa de fotbal care doreste sa foloseasca acel palmares trebuie sa plateasca toate datoriile catre societatiile lui Iancu + datoriile catre alte cluburi de fotbal.

Pe noi suporterii, dupa ce am luptat atatia ani pentru a redobandi palmaresul si culorile, nu ne mai intereseaza nimic, e o simpla hartie care nu atesta absolut nimic. Politehnica Timisoara nu e doar un club de fotbal, e o stare de spirit. Acea stare de spirit traieste doar prin suporteri. Acolo unde sunt suporterii, acolo e Politehnica Timisoara. ACS Recas nu are stare de spirit si nu va avea niciodata pe cand ASU Politehnica Timisoara prin asta traieste practic. S-au facut prea multe compromisuri (1992, 2000 si 2002) si nu mai vrem inca unul (2012).

Legat de ACS Recas, nu se intreaba nimeni cum a luat licenta aceasta echipa? In regulament scrie ca orice club trebuie sa aiba o continuitate de minim 3 ani pentru a obtine licenta pentru liga 1. Eh, practic ACS Poli Timisoara e infiintat in 2012 atunci cand ACS Recas a fost mutat la Timisoara, i-a fost schimbata structura organizatorica, i-a fost schimbat sediul social, absolut tot ... Poate a primit licenta pentru ca foloseste palmaresul si CIS-ul lui ACS Recas?? Daca e asa, atunci e ACS Recas si nu ACS Poli Timisoara!

ASU/SS Politehnica Timisoara nu se vrea a fi continuatoarea de drept a lui nimeni. Este acea Politehnica Timisoara pe care o dorim noi, toti suporterii Timisoreni.

Link to post
Share on other sites

Astazi, 19 iulie, s-a infiintat Academia Internationala CFR 1907 Cluj (care cuprinde toti jucatorii f. tineri straini luati de la Genova International Soccer School - Jordan de Graaf (Canada), Ayman Kharban (Israel), Gavin Kwan Adsit (Indonezia), filipinezii, americanii, australienii etc.), antrenata de Francisc Dican.

Ar trebui pusa ca a doua echipa secunda (dupa CFR 1907 II Cluj), e mai adecvat decat ca echipa satelit de sine statatoare.

Link to post
Share on other sites

Nu sunt sigur, i-am dat ca exemple, ideea era ca s-a infiintat Academia Internationala CFR ca "sub-entitate" a CFR-ului si contine doar straini tineri.

- alte chestii sigure (poate deja s-au operat schimbarile, dar tin sa le precizez): Luceafarul Oradea s-a retras din Liga 2 si va evolua in Liga 4, ca si club satelit-pepiniera al FC Bihor Oradea, CS Turnu Severin s-a desfiintat

- alte chestii nesigure (vom mai vedea pe parcurs): CS Otopeni - desfiintata, CSM Ramnicu Valcea - transformata in CSM Resita, Damila Maciuca - transformata in FC Ramnicu Valcea 2007, SCM Pitesti - transformata in FCM Arges Pitesti ; dar, repet, sunt nesigure, vom mai vedea pe parcurs si cand se vor stabili si configuratiile ligilor inferioare.

Link to post
Share on other sites

Scuze ca postez inca un mesaj, dar nu gasesc optiunea de editare a vechiului mesaj (poate fiindca am iesit si am reintrat).

Ca fapt divers, Marian Iancu a reiterat aseara la Digi ideea ca a pus la dispozitia ACS Poli Timisoara palmaresul din 1921 (fapte confirmate de Wikipedia: la Politehnica lui Iancu scrie anul infiintarii 1921 si a desfiintarii 2012 - deci chiar detine Iancu palmaresul, iar la ACS Poli Timisoara scrie ca primarul Robu a spus ca are drept de a folosi palmaresul de la Iancu incepand cu sezonul 2013-2014).

Pana la urma nu stim ce sa mai credem, ce data a infiintarii sa se puna in joc, daca sa se link-uiasca cu istoricul competitiilor romanesti (cupele castigate, runners-up-urile din Liga I etc.). Cum v-ati gandit sa puneti in joc?

(Rog sa nu fiu atacat, doar zic ce a spus ieri Iancu si as vrea sa vorbim si judecam obiectiv si civilizat, pt. joc, nu subiectiv si functie de afinitati.)

Link to post
Share on other sites

Momentan, firma lui Iancu are palmaresul. Atentie! Firma, nu echipa. Deci palmaresul respectiv nu il are nimeni in acest moment. Iar ACS Poli nu il poate folosi, fiindca e acs recas. Doar daca se uneste cu firma lui Iancu. Ceea ce e un pic imposibil, fiindca ar trebui sa ia si datoriile, nu doar activele. Gresesc?

Link to post
Share on other sites

Daca ACS Poli e ACS Recas, o sa puneti anul infiintarii la ACS Poli ca fiind 1917? Unii zic ca 2012, dar atunci n-avea cum sa promoveze, ca nu trecusera 3 ani minim de la infiintare... deci ma gandesc ca asa e. Idem Astra Giurgiu, care nu e infiintata in 2013 doar pt ca si-a schimbat denumirea si sediul, ci tot in 1934. Si mai sunt o gramada de echipe in aceeasi situatie.

Link to post
Share on other sites

Schimbari importante realizate saptamana aceasta (sursa: Liga2):

- Gloria Cornesti (nou-promovata in Liga3) -> desfiintata

- ACS Buftea (Liga 2) -> isi schimba denumirea in ACS Clinceni (acolo unde si joaca)

- CSM Ramnicu Valcea si Damila Maciuca au facut schimb de patron (Dan Nitu -> CSM, Catalin Rufa -> Damila):

-> Damila Maciuca a preluat tot lotul lui Pelici (fosta CSM Ramnicu Valcea) -> isi schimba denumirea in CSM Metalul Resita si va juca la Resita

-> CSM Ramnicu Valcea a preluat tot lotul lui Claudiu Niculescu (fosta Damila Maciuca) -> isi pastreaza denumirea de CSM Ramnicu Valcea si va juca in Zavoi

Link to post
Share on other sites

Si inca una, frumoasa:

Echipa Turzii (fosta Ariesul, ultima data FCM - dupa absorbtia Unirii Floresti), infiintata in 1907, care are in palmares o Cupa a Romaniei, si-a schimbat numele in FC Ariesul 1907 Turda, s-a inscris tot in Liga 3 (desi, oficial, retrogradase, dar au ramas locuri vacante), urmand sa joace acasa, la Turda.

Link to post
Share on other sites

Confunzi Turda cu Campia Turzii:

- Ariesul Turda (1907) -> (+Unirea Floresti) -> FCM Turda -> FC Ariesul 1907 Turda

- ISCT (1921) -> Mechel Campia Turzii -> (+SeSo Iara, provenita din Minerul Iara) -> Seso Campia Turzii (iar acum SeSo Iara e echipa a doua a ei)

Verifica pe YouTube "Reunire FC Ariesul 1907 Turda" (conferinta de presa postata de Turda News zilele trecute) + alaltaieri am vazut stirea cu Turda pe Liga2 + despre Campia Turzii scrie si pe Wiki.

Dimpotriva, sunt rivale, e ca si cum ai zice ca Steaua e de fapt Rapid.

Link to post
Share on other sites

Un pic ai nimerit-o mai sus. Mea culpa! Am citit azi pe TurdaNews ca FC Ariesul 23948234 Turda ii ia locul in Liga 3 lui SeSo Campia Turzii (stiam ca va juca in Liga 3, dar credeam ca s-a inscris doar asa, fiind locuri vacante fara numar). Practic, FC Ariesul 1907 Turda va fi link-ata cu palmaresul Campiei Turzii :)) Iar Primaria Campia Turzii a infiintat echipa ISCT 1921 Campia Turzii, care joaca in Liga 4. Cu alte cuvinte:

- FC Ariesul 1907 Turda e infiintata in 1921

- ISCT 1921 Campia Turzii e infiintata in 2012 :))

Am observat ca in Liga 4 joaca si Unirea 1946 Floresti, pe care o stiam fuzionata cu fosta FCM Turda (extinct-ata). Iata ca n-a fost asa (cred). Ma declar invins de miscarile astea haotice din fotbalul mioritic :mug: .

Link to post
Share on other sites

Alea-s nimic pe langa ce fac astia... pe cuvant :| Pai in scurt timp, in afara de Steaua, Dinamo si CFR, nicio echipa castigatoare sau vice-castigatoare de competitie interna (campionat sau cupa) n-o sa mai poata fi link-ata cu vreo echipa din joc, toate o sa fie extinct si in schimb o sa fie echipe nou-infiintate, gen cum vor sa faca acuma FCM Arges...

Link to post
Share on other sites

"FCM Tîrgu Mureş va prelua palmaresul şi culorile vechii ASA, echipă desfiinţată în 2007. Alături de echipă vor veni Daniel Stanciu, care şi-a reziliat contractul cu Steaua, dar şi Edi Iordănescu, liber de contract după despărţirea de Fortuna Brazi." (gsp)

Aia cu numele e altceva, initialele nu apar in niciun document oficial ce inseamna. Doar n-or fi zis ca ii Asociatia Sportiva a Armatei, in anul 2013. era prea de tot. si CFR Cluj putem spune ca inseamna Clubul de Fotbal Roman, nu zice niciunde de unde vin initialele. Regionala CFR nu e proprietara si nici nu sponsorizeaza clubul. Este S.C. FC CFR 1907 Cluj S.A. si gata.

Iar legat de palmares, si fosta CFR Bucuresti se numeste Rapid, dar pt aia tot are palmaresul ei. Nu numele da palmaresul.

Link to post
Share on other sites

Deci Boss, asa cum stii: Damila Maciuca devine CSM Valcea si CSM Valcea devine Metalul Resita.

Practic Damila e extinct. Toti jucatorii au facut schmbi de echipe, in afara de Victoras Iacob si Marius Tomozei.

Acum facem cum doriti: Avand in vedere ca e echipa pe care am vazut-o eu timp de 4 ani, pot sa fac eu anul acesta Metalul Resita sau sa il ajut pe justafan (sau Polifan) in treburile (legate de trecut) ale echipei

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy