Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


[Fm12] The Dream Begins


rossonero09

Recommended Posts

Am ajuns într-o perioadă în care nu mai ştiam ce să fac cu viaţa mea. Cariera mea de fotbalist se terminase brusc, când, BNR-ul a hotărât să îi fure “Cotroceniul” lui FC Naţional. Hotărât să mă reîntorc în fotbal, am ales să antrenez. O jumătate de sezon a mers bine, eram la prima mea echipă, CSM Târgovişte, în liga a 3a din România. Însă totul se spulberă, echipa se destramă, iar eu rămân fără post. Fără nimic în minte îmi petrec zilele pe internet, iar într-o seară, navigând pe ACMilan.com, găsesc un anunţ interesant. Puteai să îţi prezinţi o idée pentru echipă şi puteai să pleci pentru a antrena echipa de juniori. Fantezist, mi-am înscris ideea, iar a doua zi, dis de dimineaţă telefonul sună. Pe partea cealaltă, Cosmin Contra.

Contra: Salut Daniel. Să-ţi spun ce se întâmplă, m-a contactat Silvio (Berlusconi). Zice că ţi-a primit planul echipei pe mail, te vrea aici cât mai repede. Du-te la mine acasă, ai acolo un bilet de avion pentru Milano, nu-ţi lua multe haine, doar vii la Milano.

Nu apuc să zic nimic, Cosmin îmi închide telefonul şi entuziasmat, îmi fac rapid bagajul şi mă îndrept spre casa lui Contra, aflată la câţiva kilometrii distanţă de Timişoară, oraşul în care îmi făceam studiile. În doar câteva ore ajung la Milan, iar Contra mă prezintă staff-ului.

ac_milan2.gif

Îmi petrec câteva zile la Milano, iar apoi Silvio Berlusconi îmi comunică că mă vrea în staff-ul pentru noul sezon din Serie A. Abandonez echipa “Primavera” şi mă îndrept spre baza de antrenament, acolo, spre cumplitul meu entuziasm, Silvio îmi pune pe masă un contract de antrenor, valabil pe până în 2013. Banii nu contează, aşa că am semnat foarte repede.

A doua zi, telefonul sună dintr-un minut în altul, mari oameni ai fotbalului românesc mă felicită pentru noua mea funcţie. Însă încep şi eu cu telefoanele, voi face schimbări masive în lot. Am o şedinţă cu veteranii echipei, le comunic că vor pleca, doar lui Alessandro Nesta, Pippo Inzaghi şi Gianluca Zambrotta le permit să rămână la echipa, având grijă de tinerii ce vor veni.

A treia zi ca antrenor principal la Milan. Ziarele déjà scriu despre transferurile făcute de mine.

Italymag.co.uk : Massimo Ambrosini, Mark van Bommel şi Clarence Seedorf au părăsit Italia şi se îndreaptă spre Paris, unde urmează să semneze cu PSG. AC Milan va primi 3 milioane de euro pentru serviciile celor 3 fotbalişti.

Repubblica.it : Daniel Hernandez, antrenorul român proaspăt instalat la Milan face déjà 3 transferuri. Tânărul Mbaye Niang va sosi la antrenamentele Milanezilor în această după-amiază, el a fost transferat pentru suma de 10 milioane de la Caen. Tot din Franţa vin şi ceilalţi 2 jucători, Yaya Sanogo şi Marvin Martin, de la Auxerre şi Sochaux, plătindu-se pentru ei 5.25, respective 25 de milioane de euro.

Lega-Calcio.it : Milan s-a despărţit de încă 4 veterani, Genaro Gattuso a plecat la Juventus, pentru 2 milioane de euro, Mario Yepes la AS Roma pentru 500.000 de euro, Flavio Roma la Napoli pentru 400.000 de euro şi Christian Abbiati la Palermo pentru 1 milion de euro.

SanSiro.net : AC Milan mai dă 2 lovituri, Zakari Labyad de la PSV, pentru 15 milioane de euro şi Rafael Toloi, de la Goias, pentru 3.3 milioane de euro. Tot astăzi, Antonio Cassano se va reîntoarce la Real Madrid. Milan va primi în schimbul acestuia 9 milioane de euro.

Transferurile s-au terminat, am definitivat lotul, venea prima mare înfruntare, cu Inter Milano în Supercupa Italiei.

Transferuri:

In:

Zakaria Labyad - 15 m PSV

Francesco Luciani - free

ter Stegen - 17.5 m Borussia

Mbaye Niang - 10 m Caen

Yaya Sanogo - 5.25 m Auxerre

Marvin Martin - 25 m Sochaux

Rafael Toloi - 3.3 m Goias

Out:

Ambrosini - 1 m PSG

van Bommel - 1 m PSG

Seedorf 1 - PSG

Gattuso - 2 m Juve

Mario Yepes - 500k Roma

Flavio Roma - 400k Napoli

Abbiati - 1 m Palermo

Cassano - 9 m Real

Lot:

1. Marco Amelia GK

23. Francesco Luciani GK

34. Marc-Andre ter Stegen GK

5. Philippe Mexes DC

23. Daniele Bonera DC

13. Alessandro Nesta

4. Rafael Toloi DC

33. Thiago Silva DC

77. Luca Antonini D RL

19. Gianluca Zambrotta D RL

20. Ignazio Abate D/M R

12. Djamel Mesbah D/M/AM L

16. Mathieu Flamini DM/MC

15. Sulley Muntari DM/MC

22. Antonio Nocerino DM/MC

8. Zakaria Labayad M/AM RC

28. Urby Emanuelson M/AM L

18. Alberto Aquilani M/AM C

27. Kevin Prince Boateng M/AM C

10. Marvin Martin M/AM C

92. Stephan El Shaarawy AM RLC

7. Pato AM RL/ST

70. Robinho AM LC/ST

11. Zlatan Ibrahimovic ST

9. Filippo Inzaghi ST

29. Mbaye Niang ST

14. Yaya Sanogo ST

Link to comment
Share on other sites

Doua lucruri vreau sa iti spun:

1).l-ai vandut pe Gattuso care dupa mine reprezinta un model de devotament si de respect pentru oricine in lume.

2).de unde ai avut atati bani pentru transferuri ?sa fie vreo 70 si ceva de milioane cat ai cheltuit tu. pune o imagine cu transferurile sa vedem daca city nu a cheltuit vreo 140 de milioane pe flavio roma :D

Link to comment
Share on other sites

Am avut un buget iniţial de 16 milioane de euro pentru transferuri care s-a mărit la 18 după ce am vândut. Jucătorii i-am achiziţionat în rate, o mare parte de bani urmând să o plătesc în 4 ani, atunci când ar trebui să-mi îndeplinesc obiectivul stabilit înainte de începerea carierei. O să revin cu un screen.

Link to comment
Share on other sites

Cu pasi repezi se apropia ziua marelui meci. Un meci mare mai mult pentru fani, in mintea mea era tot ca o partida amicala, tot ca un test pentru echipa ce avea sa o cladesc pentru viitor, ca de altfel tot sezonul. Ziarele vuiesc prin Italia, in cam toate marile ziare de sport apar diferite variante pentru primul “11”. Cu o săptămână înainte de meci plecăm spre Beijing, acolo unde se va juca Supercupa Italiei, contra lui Inter Milano. Tot ce vreau este să fac o echipă, nu e nevoie să câştig, din contra, ar pica bine o înfrângere pentru a îi învăţa pe tinerii jucători cu gustul amar al înfrângerii şi cu ruşinea pe care o trăieşti în faţa fanilor.

ACMilanvInterInformation_Overview.png?t=1329122474

*După meci*

D. Hernandez : Echipa a jucat foarte bine. Chiar şi cu un om în minus am reuşit să dăm un gol lui Inter, aici s-a văzut experienţa lui ‘Ssandro Nesta. Am vorbit cu Rafael şi îi vom aplica o mică pedeapsă, a acceptat-o, şi-a recunoscut greşeală, totul este în regulă. Urmează încă un stagiu de pregătire în Portugalia şi vreau omogenitate, doar cu nişte mici modificări, adică titularizarea lui Robinho, cred că în locul lui Urby. Ema nu poate juca pe ambele benzi, iar jocul meu cu schimbarea poziţilor aripilor între ei nu prea merge. Cât despre accidentarea lui Luca, Antonini va sta cel puţin o lună pe bară, iar apoi va reveni la antrenamente, dacă nu vor apărea complicaţii. Încă o dată, le cer fanilor şi lui Silvio Berlusconi răbdare, este greu să faci o nouă echipă a Milanului după atâţia ani fără mari schimbări.

Link to comment
Share on other sites

Cam brusca trecerea de la Targoviste la Milan, dar fiindca e un story, trecem peste asta.

Transferurile sunt bune, dar 15 milioane pe Labyad mi se pare mult. E un jucator OK, dar mie mi se pare ca valoare sub altii pe care i-ai fi luat mai ieftin, de exemplu Christian Eriksen, Felipe Anderson sau James Rodriguez. Dar asta e, gusturile nu se discuta :D ...

Mult succes !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

* Mi-am instalat ultimul update apărut şi a trebuit să încep o nouă carieră. Voi reveni imediat , continuând story-ul din postura de antrenor al Milanului, ca să fie mai logică trecerea în Anglia.

~ 1st Chapter ~

The Dream Begins

33lp7px.jpg

După înfrângerea din Super Cupa Italiei, în presa din Italia a început să circule poveşti referitoare la revenirea lui Allegri la Milan. Mă apropiam tot mai repede de startul sezonului şi mă întrebam dacă mai pot să resist presiunii, poate că nu sunt făcut pentru un club aşa de mare ca AC Milan. Totul se încheie într-o dimineaţă când mă întâlnesc la San Siro cu Silvio Berlusconi. Amândoi suntem de acord să reziliem contractul, niciuna din părţi neavând pierderi financiare.

În sfârşit, am revenit la viaţa de altă dată, însă totul se închimbă într-o zi. Stăteam liniştit în fotoliul meu din Londra, când, un anume Derek Llambias mă sună.

- Bună ziua, sunt Derek Llambias, director sportive la Newcastle United, un club de fotbal din nordul Angliei. V-am urmărit scurta activitate la Milano, am rămas surprinşi de transferurile făcute şi de planurile pe care le aveaţi. Avem un loc liber în staff-ul nostru, mă gândeam dacă vreţi să vă alaturaţi clubului… ?

- Şi mai exact ce rol voi avea în club ?

- Antrenor principal.

Închid rapid telefonul, îmi fac bagajele şi mă urc în Audi-ul Q7, primit de la Milan, unde pornesc până la gara din Londra, de acolo iau trenul sper Newcastle. Pe drum am avut timp să mă gândesc la echipă şi la jucătorii pe care îi am acolo. În sfârşit se încheie călătoria, ajung în gară, acolo mă aştepta domnul Llambias.

Am ajuns în faţa stadionului St James Park’s. Am rămas copleşit de atmosfera pe care o avea acel loc. Fără să-mi dau seama, ajung în biroul lui Mike Ashley, patronul clubului, care îmi pune pe hârtie un contract de 900.000 de euro pe an, cu un buget de 12 milioane de euro. Tot odată îmi stabileşte şi un obiectiv, calificare în UEFA Europa League, adică un minim loc 6.

Prima zi la Newcastle se încheie printr-o cină la un restaurant din oraş, alături de echipă şi de Mike Ashley, după cum se vedea, acesta iubea clubul şi îi plăcea să stea alături de jucători.

Link to comment
Share on other sites

~2nd Chapter ~

The End of Pre Season

2niz5hc.jpg

N-am dormit toată noapte, am stat să analizez ce jucători am, de care trebuie să mă despart şi ce trebuie să cumpăr. În jurul orei 3 dimineaţa am înaintat o listă asistentului meu, care a trimis-o prin fax mai multor cluburi, aşa că a doua zi o serie de jucători părăseau clubul Newcastle.

Leon Best – Southampton ( 1 mil. Euro )

Ryan Taylor – WBA ( 1 mil. Euro )

Mike Williamson – Leeds United ( 1 mil. Euro )

Tamas Kadar – Brighton ( 500k )

Steven Taylor – Aston Villa ( 1 mil. Euro )

Danny Guthrie – Cardiff City ( 1 mil. Euro )

Cam ăştia erau jucătorii de vânduţi, de care nu mai aveam nevoie. Prima dată, suporterii au început să conteste unele plecări, însă după achiziţiile făcute, s-au liniştit.

Rafael Tolói - Jucător pe care l-am adus la Milan de la Goias. Am dat 3,5 milioane pe el, după plecarea mea, Allegri l-a trimis la echipa a doua.

Olexandr Kucher - Fundaş dreapta, dar care poate juca şi în centru. Era pe lista de vânzări al lui Şahtior Doneţk, l-am luat cu 2,5 milioane.

Šime Vrsaljko – Fundaş dreapta croat, un viitor star al fotbalului. L-am achiziţionat cu 3 milioane de euro de la Dinamo Zagreb. A mai avut oferte şi de la Arsenal sau Lyon, însă a acceptat-o pe a noastră.

David Bentley – Mijlocaş dreapta, care joacă şi în centru. L-am cumpărat cu 2,3 milioane de la Tottenham, unde nu mai era dorit.

Ramón Núñez – Un viitor star în Premier League, cumpărat de la Leeds cu 400k.

Thomas Hendry – Mijlocaş central, luat de la Wigan cu 2 milioane.

Nacho – Fundaş de la Real Madrid, care poate juca pe toate posturile în apărare, a costat 1,6 milioane, îl ţineam rezervă pentru o posibilă accidentare.

După ce am epuizat bugetul de transferuri al clubului, am început meciurile amicale, primul fiind cu rezervele clubului, pentru a vedea dacă se ridică cineva de acolo la pretenţiile mele. Am câştigat cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de Demba Ba, vedeta echipei. Din păcate, s-a accidentat uşor Gabriel Obertan, însă o să revină curând.

Au urmat mai multe meciuri amicale, atât victorii cât şi înfrângeri. ( 3-0 Carlisle, 2-1 Monterrey, 3-0 Gateshad, 2-1 At. Mineiro, 0-2 Santos, 3-0 Bari, 4-1 Sampdoria). Eram oarecum mulţumit de cum a jucat echipa în presezon. Greul abia acum începea, prima etapă era programată pentru 14 august, Derby-ul Nordului pe St James Park cu Sunderland.

Link to comment
Share on other sites

Hoooooooo, suriii inapoi. Ce tot vorbiti voi acolo ? Aici e vorba de Premier League frate, Toloi,Vrsalijko sau de cine oti mai vorbii voi. Daca Toloi sau Vrsalijko ii vad pe Aguero, Dzeko,Rooney etc... in fata lor, fac pe ei. Astias jucatorii de viitor, nu-s inca copti de EPL

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Începuse numărătoare inversă până la derby-ul Nordului. Mai multe ziare din Newcastle prezentau o echipă probabilă a lui Dan Stifi, tânărul manager de doar 25 de ani, care schimbase întreaga echipă în această vară. Pentru mine vine ziua cea mare, debutul în Premier League, dar şi în cariera mea de antrenor profesionist. Am câştigat cu 4-0, iar fanii m-au aşteptat la primul antrenament de după meci cu bannere şi slogane. După fiecare antrenament echipa începea să se unească, însă au urmat nişte meciuri grele, cu Big Four-ul englezesc, iar după o serie de înfrângeri de 4 meciuri, patronul Mike Ashley a decis să îmi plăteasca 500.000 de euro şi să îmi rezilieze contractul.

Stăteam singur la Londra, déjà se apropia iarna în Anglia, când în fotbalul autotohn a apărut o bombă. Sir Alex Ferguson se retrage de la Man United, iar postul de antrenor devine vacant după mai mult de 2 decenii. Deşi eram un fan al lui Man City, postul îmi făcea cu ochiul, aşa că mi-am sunat agentul, Glan Foy, un fost jucător al lui Newcastle, care a reuşit să-mi aranjeze o întâlnire cu conducerea clubului de pe Old Trafford. Veneam pentru prima oară în Manchester, oraşul îmi plăcea, deşi stadionul era în centru şi ajungeai greu la baza de pregătire. Mă întâlnesc cu vicepreşedintele lui United şi cu fostul jucător al “Diavolilor”, Roy Keane. Le prezint planurile mele, iar aceştia îmi promit un răspuns în maxim 3 zile.

Ajung la Londra, oboist de atâtea negocieri şi frământări, mă culc, fără vreo speranţă ca telefonul să sune de dimineaţă. *Ţrrrrr .

- Cât p*** mea e ceasu’ ?

Îmi arunc privirea către ceasul meu digital şi acesta îmi indică ora 6:43. Ecranul telefonului îmi afişează numele lui Alex Ferguson.

- Ciao Daniel ! Te-am sunat să te felicit, sper să duci echipa mai sus decât am făcut-o eu.

- Wut ? Asta e o farsă ? Cine naiba e la telefon ?

După ce mă dumiresc un pic şi îmi aprind televizorul, pe postul principal Sky Sports era un titlul de “Breaking News” : Un ţigan înlocuitorul unui Sir.

Înainte să mă enerveze apelativul de “gipsy”, îmi dau seamă că planurile şi cerinţele mele au fost aprobate, iar eu eram noul antrenor al lui Manchester United. Imediat îmi citesc şi mesajele, primul era de la Glen Foy, care mi-a zis că îmi rezolvase un contract de 1,7 milioane pe an, al doilea de la noul meu asistent, care mă aştepta la ora 7 la baza de pregătire de la Old Trafford. Fuck, e 7 fără 10, când naiba mai ajung?! Mă îmbrac repede, mă spăl şi 10 minute sunt în faţa stadionului, acolo unde o “gaşcă” mă aştepta. Erau cei mai înfocaţi “diavoli”, poate faptul că simpatizam echipa rivală nu le-au plăcut.

După primul antrenament am decis şi lotul cu care voi ataca Premier League, dar şi cele două cupe, FA Cup şi Carling Cup. Kuzcsak şi Fabio au fost daţi afară datorită nepregătirii corespunzătoare, iar Fellaini, adus recent de la Everton a fost trimis la echipa de reserve şi pus pe lista de transferuri, după ce a venit beat la antrenament. Din fericire am reuşit să primesc 23 de milioane de la el, se pare că Inter şi-a luat încă o ţeapă.

Sfârşitul turului a mers bine, un singur eşec, cu Sunderland, 3-2, însă de atunci numai victorii, ultima, de “Boxing Day”, 3-1 cu Liverpool, chiar pe Anfield. În 2012 am făcut doar 3 transferuri, l-am cumpărat pe Carlos Tevez, care era la ofertă. L-am achiziţionat pe tânărul Belgian, Jan Vertoghen de la Ajax şi l-am împrumutat 3 luni pe Luis Guilherme de la Gremio, datorită accidentării lui De Gea. Am avut un parcurs foarte bun în noul an, iar primul test important era meciul de pe 26 februarie, finala Carling Cup, cu Arsenal, pe Wembley. Primul meu meci important ca antrenor, însă băieţii mi-au bucurat sufletul, aducându-mi un prim trofeu. Am ajuns spre finalul sezonului, tot pe primul loc, cu o distanţă mare faţă de locul 2 , Chelsea, însă accidentările îmi subţiau lotul. Mi-am asigurat titlul după o victorie cu Bolton, 2-1, la finalul lunii aprilie, iar primul meci din mai era finala FA Cup, cu Tottenham. Poate cel mai nebun meci pe care l-am trăit. După ce am făcut toate cele 3 schimbări la pauză, din cauza accidentărilor, fundaşul venit de la Ajax s-a rupt şi el şi eram nevoit să joc în 10. Am intrat cu brio în prelungiri, însă oboseala şi-a spus cuvântul, iar Tottenham a înscris rapid în prima repriză adiţională, tabela arătând 2-0 în minutul 105. În a doua repriză de prelungiri echipa a dat tot ce mai avea în ea, iar Chris Smalling şi Michael Carrick au adus egalitatea, iar noi intram la penalty-uri, acolo unde am început incredibil de prost, tânărul de la echipa a doua, Mbaye Niang, ratând. După ratarea lui Bale şi golul lui Giggs, De Gea a fost salvatorul şi cel care mi-a adus cel de-al doilea trofeu, FA Cup. La o distanţă de o săptămână a venit şi finala mult aşteptată, cu 3 trofee în palmares, eram egoist şi îl voiam şi pe al patrulea. Allianz Arena era plină de fani spanioli şi englezi. Real Madrid a deschis repede scorul, în minutul 3, dar până la pauză am egalat. Cu multe improvizaţii în lot şi fără Rooney, Ferdinand, Tevez, Vidic şi Giggs, Real a mai băgat 2 goluri, câştigând astfel meciul. Era primul trofeu pierdut, iar la final mi-am vărsat amarul pe doctorii echipei, pe unul dintre ei lovindu-l cu gheata în tibie.

Era vară, stăteam la Londra, déjà îmi dădusem demisia de la United, iar aceştia căutau alt antrenor. Primele zile au fost grele, câştigasem 3 trofee, însă mi-am reproşat că n-am făcut mai multe transferuri, chiar voiam să-mi întorc decizia, dar era prea târziu, Pellegrini acceptase oferta lui United şi conducea echipa preluată de mine, construită de mine. Prin iulie Foy m-a sunat, FC Twente, vicecampiona olandei mă vroia la Enschede, însă am refuzat oferta lor, voiam linişte. Însă bomba a picat în august, echipa care m-a bătut cu 5-0 pe vremea când eram la Manchester mă contactase, îmi oferea un contract de 1,8 milioane, déjà de la United îmi losesem 5 milioane de euro, cu tot cu prime. Oare să accept oferta unei echipe ce era calificată în Play Off-ul Europa League, însă promitea mult mai multe în campionat ?

London-football-map-2011-12.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy