Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Doar Petrolul


halandala

Recommended Posts

Totul parea ca merge ca uns in Ploiesti, actele erau facute, semnaturile asezate pe hartie: Petrolul Ploiesti trecea de la Luca si Bercea, alaturi de tot sindicatul din spatele lor, de la raul care a dainuit asupra orasului, la Primaria Municipiului Ploiesti!

Era o veste cum nu se putea mai bine, pentru antrenori, pentru jucatori, dar mai ales pentru fanii echipei, care au pus presiune pe echipa!

Primarul stia ca aceasta este o ocazie de a iesi in public si de a se mandri, de a-si face reclama si propaganda! Vivi parea si el fericit, iar vestea ca are 375k la dispozitie pentru transferuri l-a facut sa zambeasca! Refuzase multe oferte din bulgaria si

iata ca a meritat! Strangerile de mana si privirile increzatoare dadeau un aer promitator pentru echipa orasului!

au continuat 2 saptamani fara griji, 2 saptamani in care lumea nu mai discuta despre posibilul viitor al Petrolului, ci despre viitorul cert al Petrolului.

Eram cu echipa in cantonamentul din Brasov, alaturi de toata echipa, Vivi, nasu', Octav si alti cativa apropiati! Toti care au insotit staff-ul si-au platit fiecare "sejurul".Era o mandrie de a fi alaturi de jucatori si de a incerca,pe cat posibilul, sa tinem piept rezistentei jucatorilor, dar si rigorilor

antrenorului.

ziua de marti aducea soarele deasupra muntilor, insa, aveam sa aflu, supararea si nesiguarnta in sanul echipei!

Vivi ii chemase pe jucatori si pe cei care au facut deplasarea, in camera lui.

Adormit, vorbeam cu octav:

"Cam devreme ne-a trezit..."

"ce ne-o mai alerga si astazi" spune octav!

"uufff", vine replica prompta a lui Dragos!

Ajunsi in camera, abia de ne mai puteam misca, eram aproape 30 de persoane intr-o micuta camera de hotel!

Vivi a fost transant:"Am fost pacalit si dus de nas! Am acceptat acea situatie, fiindu-mi promise niste clauze, insa nu s-au respectat!

Nu am avut alta alegere si am semnat contractul cu Litex Lovech! Imi pare rau baieti! Stiti ca-mi doream din tot sufletul sa ne intoarcem in liga I si sa ne batem la locurile fruntase!

Va doresc tuturor succes!"

Toti erau blocati, eu eram socat...Veteranii echipei erau si ei cutremurati, iar Cristi Vlad a intrebat:

"Nu se mai poate face nimic?"

"nu!" a raspuns ex-antrenorul prompt!

"Am vorbit cu Primarul si pana va gasi un nou antrenor, Dumi va conduce echipa."

Eram uluit de ceea ce se-ntamplase si nu intelegeam ce l-a putut determina sa ia o decizie ca asta, avand sa aflu mai tarziu, i-am dat dreptate completa lui Vivi Rachita!

Cateva ore mai tarziu, Rachita se pregatea sa plece spre Bulgaria, iar Dumitrache sa negocieze cu primarul...

Link to comment
Share on other sites

Era ora 13 cand Vivi si-a luat ramas bun de la echipa,cu durere, si apoi a trecut pe la fiecare urandu-ne sa ducem echipa acolo unde si-a propus!

Si a plecat, a lasat in spate cateva luni bune in care s-a zbatut pentru ca ploiestenii sa aibe echipa lor, proiectul la care lucrase si jucatorii care-i erau mai apropiati decat familia!

Daniel Dumitrache, asistentul lui Valeriu Rachita, fost jucator la Astra, a dorit sa aiba un dialog cu fostul manager al lupilor galbeni, probabil pentru faptul ca Vivi a fost cel care l-a adus langa el

inca de acum 2 ani cand a inceput proiectul FC Ploiesti! Nu am vorbit niciodata cu nea Daniel(asa-i zic, chiar daca intre noi este un grad de rudenie, destul de apropiat) despre ce au vorbit, insa cert

este faptul ca dupa ce a iesit de la discutiile cu Rachita, ne-a zis ca va accepta sa fie principal pana se va gasi un alt antrenor si trecand pe langa mine, s-a oprit si mi-a zis:

"si-a dat acceptul sa raman!"

Probabil nu vroia sa stea dupa plecarea antrenorului, dar cert este faptul ca s-a atasat enorm de club si de jucatori, nu de putine ori refuzand oferta celuilalt club ploiestean - Astra, pt a ramane "lup".

Zilele au trecut si ceea ce parea un cosmar a devenit o realitate, Vivi nu era langa echipa, insa nea Daniel urma aceleasi exercitii si tactici precum fostul antrenor!

Iata ca primul cantonament la munte s-a terminat, iar discutia dintre primar si antrenor nu avusese loc!

Weekend-ul ce a urmat a fost liber pentru jucatori, iar eu eram acasa, cu familia, si asteptam vizita familiei Dumitrache!

Primesc telefon de la nea Daniel:

"Claudiu, scuza-ma, insa eu nu pot veni, m-a chemat primarul de urgenta la el acasa pentru a discuta despre echipa, insa, stai fara griji, restul familiei or sa ajunga."

"Ok, nea Daniel. Asteptam sa vii si tu dupa ce termeni discutiile! Multa bafta! Sper sa ramai la echipa, pentru ca meriti!"

"Multumesc, vorbim mai tarziu!"

Intradevar, avusese dreptate,nici nu am terminat conversatia ca deja musafirii au venit!

Se apropia de ora 22, iar nea Daniel nu a dat niciun semn. Ideile se conturau in mintea mea "nu va mai fi in echipa! ce puteau sa discute atata timp?!" sau "nu o vrea sa vorbeasca cu nimeni, trebuie sa-l inteleg!".

<<<Ding-dong>>>

Deschid si-i vad in fata ochilor pe nea Daniel si fostul antrenor Vivi Rachita! Intelegeam prezenta lui Dumi, dar ce cauta Vivi?!

In fine, au intrat, au salutat politicos restul familiei si mi-au zis ca trebuie sa vorbeasca cu mine, urmandu-ma spre dormitor!

Camera era ravasita, pe birou, o agenda galben-albastra in care erau trecute meciuri din trecutul indepartat al echipei, pe pereti lipite diverse postere cu insemnele echipei favorite, iar pe jos cateva fise ale unor

jucatori pe care-i observasem pentru Vivi!

"Scuzati deranjul din camera! Asa-s eu,in dezordine gasesc totul mai usor!" dand cu piciorul fiselor pentru a face loc musafirilor in casa!

Vivi a luat primul cuvantul:

"Dupa ochii tai mi-am dat seama ca esti surprins de prezenta mea! Iti voi explica de ce am venit! Eu,chiar daca nu mai sunt la echipa, sunt consilierul sportiv al primarului Volosevici si chiar te-as ruga sa nu mai stie nimeni

lucrul asta! Si eu am participat la intalnirea dintre Dumi si el si s-a ajuns la un numitor comun: Dumitrache antrenor principal, avand optiunea de a mai coopta pe cineva in staff!"

"Acela esti tu, Claule!" mi-a spus nea Daniel!

"Hei, hei... stati un pic! nu pot accepta, indiferent de dragostea pentru club! Sunt tanar, poate prea tanar, habar nu am despre tactica, antrenamente si chestii d-astea! Tot ce stiu era sa fac niste fise pt jucatorii

tineri, dar si sa ma joc FM, care e cu totul altfel! Imi pare rau, chiar nu pot!"

"Stai linistit, pustiule! Daniel te va ajuta sa treci peste aceste mici problemute! Gandeste-te ca este o ocazie unica sa faci acest lucru si probabil nimeni nu ar refuza si foarte putini s-ar intalni cu ocazia asta!" spuse Rachita!

Avea dreptate, cine nu-si dorea sa faca acest lucru? Sa fie in staff-ul renascutului Petrolul!

"Actele sunt facute, eu am semnat si mai lipseste numele si semnatura ta! Pana la ora 24 trebuie sa fie acasa la primar si maine la prima ora, la antrenamente!"

Eram presat din ambele parti, iar decizia mea trebuia luata repede si am acceptat!

Claudiu S. si semnatura au fost trecute pe contract!

"Maine, sa ai un discurs in fata noilor elevi si vezi sa fi autoritar, chiar daca ei ti-ar putea fi parinti! Esti antrenorul lor si trebuie sa fi respectat!" au spus Vivi si nea Daniel!

Peste nici 20 de minute sunt sunat de Cristi Vlad care-mi spune simplu "Bine ai venit in echipa!Liga I ne asteapta"

A doua zi, jucatorii stransi in jurul nostru - nea Daniel, eu, doctorul Miu si managerul echipei - A. Crangu, iar acesta din urma ia cuvantul:

"Noul staff tehnic, dupa despartirea de Vivi Rachita, va fi format din Daniel Dumitrache si Claudiu S. Speram ca aceasta noua formula sa ne aduca multe succese!"

"Baieti, considerati faptul ca va fi o evolutie si in acelasi timp o sansa de care trebuie sa profitam!" argumenteaza spusele lui Crangu, Dumitrache.

"In primul rand, sa ma prezint - Claudiu S ma numesc si sper sa avem o relatie bazata pe incredere reciproca si cat mai putine conflicte!

Stiu ca nu e bine sa vorbesc de prima data de factori negativi, insa vreau sa stiti ca,desi experienta nu este de partea mea, ci a voastra, voi fi la fel de drastic ca orice antrenor care ar fi putut fi in fata voastra!

Nu vreau sa vad certuri intre voi sau mai grav, batai. Acest lucru va aduce imediat rezilierea contractului! Nu ma intereseaza numele jucatorului!

In al doilea rand, aveti probleme, le discutati cu mine si cu nea Daniel, nu cu presa, nu cu impresari sau mai stiu eu ce alte persoane! Problemele din sanul echipei vor fi rezolvate doar prin comunicare!

As vrea deasemenea sa informez faptul ca nu am nimic impotriva iesilor nocturne, in limita decentei si fara scandaluri. Beti o bere, un wisky sau ce preferati, chemati taxiul si va duceti acasa, fara niciun fel de alte

certuri! Orice alta metoda imi va dauna si mie, dar mai mult voua!

Restul, le veti descoperi pe parcurs. Tin foarte mult la anumite reguli, pe care sper, spre binele tuturor, nu le veti incalca!

Acestea fiind spuse,fiecare veti primi o fisa si sper sa obtinem cat mai multe satisfactii impreuna!"

Pe fisa era scrisa povestea emotionanta a marelui atacant petrolist Constantin Tabarcea, care a parasit lumea la 26 de ani si cu o saptamana inaintea finalei cupei Romaniei!

Printre alte era povestit faptul ca la poza de grup a fost lasat un loc liber - care ar fi revenit lui Tabarcea, faptul ca i s-a ghicit ca moare de tanar(aceasta am gandit-o mai mult metaforic, pentru tinerii echipei care

se pot crede mari vedete, dar ar putea muri talente), dar si spusele lui Dumitru Munteanu "Toată săptămîna dinaintea finalei am fost bulversaţi. Stăteam izolaţi, nu ne vorbeam unul altuia, dar ne înţelegeam fantastic

numai din priviri. Aşa ne-am unit şi ne-am mobilizat pentru acea partidă: mai mult privindu-ne ochi în ochi decît discutînd! Iar după ce adversarii au deschis repede scorul, echipa s-a trezit din coşmar şi i-am zdrobit!

N-au avut nici o şansă! În acele vremuri, nu era indicat să te joci cu mîndria formidabilă a Petrolului!".

Cristi Vlad, acelasi jucator care m-a sunat a venit spre mine, mi-a strans mana si m-a sarutat pe obraz, soptindu-mi incet, cat sa pot intelege ce a spus, "Voi da ce-am mai bun!".

Ma uitam la ei, ii vedeam pe toti in jurul meu si imi parea un vis, un vis care mi-as fi dorit sa continue cat se poate de mult si sa reusim sa accedem in prima liga si de ce nu, sa obtinem un trofeu!

Fara ganduri marete, nu vei ajunge niciodata sus!

Vocea aspra a lui nea Daniel i-a readus pe toti cu mintea la antrenamente: "Gata! De ajuns cu prezentarile...Incepeti exercitiile de incalzire! Apoi 3 grupe, paralele si porniti alegarea! Va pun eu conurile!"

Baietii s-au incalzit si acuma s-a asezat asa cum recomandase nea Daniel...

Eram pregatit, fluierul la indemana, cronometrul dupa gat: "La primul fluier - mersul piticului, fara discutii! Al doilea genunchii la piept! Al treilea sprint!"

Si am pornit fluieratul, vroiam sa le demonstrez prin asta sa nu treaca niciodata peste incalzire, insa, in acelasi timp, mi-era frica de o posibila accidentare a vreunuia!

Prima tura si toti erau ok! "Ei nu faceau incalzirea, superficial ca mine, ce naiv am fost!" ma gandeam! "Facem schimb acum, genunchii la piept, mersul piticului, sprint! Asta-i ordinea!"

Si nu se termina tura, cand il vad pe Budescu ca acuza niste probleme la glezna! "iata ca s-ar putea sa am dreptate!"

"Nimic grav. Probabil nu s-a-ncalzit cum trebuie!" spune doctorul Miu.

Fluierul lung urmeaza "Nu vreau sa sariti peste incalzire, exercitii de acest gen voi face cand vreau eu si nu vreau sa mai vad situatii precum cele ale lui Costel!"

Ma duc spre nea Daniel, caruia ii spun "Nea Daniel, te rog frumos, coordoneaza tu antrenamentul, ma duc in birou sa vad cum stam cu contractele si sa ma uit pe

fisele care le-am luat de acasa, cu posibilii jucatori!"

"Ok, dupa aia vreau sa avem o discutie intre 4 ochi!"

Link to comment
Share on other sites

Ajuns in birou, m-am uitat pe contractele jucatorilor, sperand sa nu gasesc jucatori cu contracte scadente in curand!

Plecarea lui Vivi nu era benefica pentru echipa, eram constient de asta, iar prezenta mea si a lui Daniel nu stiu daca ii vor

incuraja pe baieti sa-si prelungeasca contractele!

Din pacate, am ramas umit de ceea ce am gasit: 9 contracte scadente la 30.6.2010, 1 la 1.7.2010 si cele 3 imprumuturi!

Din cei 9 jucatori, cel putin 4 erau titulari, mai bine zis ar putea fi titulari incontestabili: capitanul Cristian Vlad, vice-capitanul Daniel Chirita,

cel mai promitator tanar - Costel Budescu, Pompiliu Stoica, fundas latereal experimentat!

Acestora se adaugau jucatorii: Bozidar Cosic, Gabriel Craciun, Alex Stancescu si Constantin Stoica!

Lui Laurentiu Dumitru, ii expira contractul pe 1.06.2010, iar din cei 3 imprumutati am renuntat la Benga, iar pe Avram il voi testa in perioada

urmatoare pentru a ma edifica, Neagoie putand fiind mijlocasul defensiv necesar!

Prioritatea mea era Costantin Budescu, unul dintre jucatorii cei mai talentati ai lupilor-galbeni si cei mai doriti, dupa plecarea recenta a lui Marinescu,

dar si singurul atacant din lot,prezenta lui Adrian Craciun fiind aproape inexistenta!

Urma capitanul Cristi Vlad,aveam motive sa cred ca-si va prelungi intelegerea, a fost aproape de mine mereu!

Chirita are deja 35 de ani, ar putea continua 1 an, maxim 2, insa reprezinta un fundas experimentat si o solutie atat pentru centrul defensivei,

cat si pe partea dreapta! Probabil va fi greu de negociat cu el, stiind si conditiile in care a semnat acum 2 ani, atunci cand la echipa era nasul sau-Rachita!

Pompiliu Stoica era titularul cert pe partea stanga, insa aveam anumite atuuri care ma faceau sa cred ca si-ar putea prelungi contractul usor!

Nu intelegeam de ce sarbului Cosic i-a fost propusa o intelegere pe un singur an, insa trebuia sa respect decizia staff-ului dinaintea mea!

Cat despre Craciun, Stancescu, Dumitru...nu eram presat deloc, asteptam sa isi arate valoare si sa ma convinga sa le ofer un nou contract!

Am inceput sa fac o situatie a echipei:

1 portar

6 fundasi - 3 care pot juca si central, 3 benzi

7 mijlocasi - 2 mijlocasi defensivi,3 mijlocasi laterali, 2 jucatori care pot juca in spatele varfurilor

2 atacanti - 1 caruia ii expira contractul, 1 pe care nu ma bazam!

Aveam nevoie urgenta de 1 portar, cel putin 2 fundasi centrali de meserie, 2 atacanti, iar niste mijlocasi tineri nu ar strica!

Am mers pe aceeasi formula ca a precedentului antrenor, 4-4-2 cu fixarea lui Cristi Vlad ca omul cheie!

Dau sa caut fisa cu jucatori pe care o aveam, dar se pare ca nu o aveam, era acasa! Pacat, chiar vroiam sa vad ce optiuni as putea avea!

Ies pe teren, iar jucatorii trageau tare,sub atenta supraveghere a lui nea Daniel.

I-am propus un joc scoala 9 contra 10: eu + 8 jucatori, el + 9.

Echipa mea formata din: Chirita, P.Stoica, Minciuna, Budescu, Nastase, Vlad si Cosic

de cealalta parte: Somodean, Szabo, Craciun, Dumitru, Neagoie, Stancescu, Dimbi, Avram, Ad. Craciun.

Scorul a fost 5-4( 3 x Budescu, 1x Minciuna,1x Vlad/1 x Somodean, 1 x Dumitru, 1 x Avram, 1 x nea Daniel(din greseala mea)).

Dupa acest meci,la care mai mult am fost cu observatul, decat cu jocul, am constat faptul ca trebuia sa discut urgent cu Budescu

despre contract, Chirita, desi batran face fata cu brio, Minciuna este foarte bun atat ca mijlocas defensiv, dar si ca pasator,

Vlad, singurul portar, relaxat, nesimtind in ceafa adierea cuiva!

De cealalta partea am vazut un Cosic plin de determinare si ambitie, tacklinguri dure, dar regulamentare(sau asa credea arbitrul improvizat- Miu?!),

Somodean cu un joc de cap foarte bun, dar si tinerii Dimbi si Szabo carora sper sa le acord multa incredere!

Meciul s-a terminat, dar tachinarile lui Dumitrache nu se mai opreau, iar intr-un moment, mi-a spus, foarte serios

"Nu vreau sa-mi mai zici <Nea Daniel>, acel <nea> trebuie sa dispara!"

"ok, nea Daniele"(zic eu fara sa-mi dau seama)

"Ma, tu n-auzi ce-ti spun eu!?"

"Pana ma obisnuiesc, Dumi, o sa fie mai greu!"

"Trebuie neaparat sa le prelungim contractele lui Cristi, Bude si Chirita! Nu puteam intarzia niciun pic!"

"Ok, pornim cu Budescu! O sa rezolvi singur asta, ma tem!A fost in echipa ta"

Il vad pe Dumi cum se indreapta spre Costel si-i zice ceva care l-a facut pe jucator sa vina spre mine!

E nebun, mi-am zis, vrea sa facem totul imediat...Ce mama naibii sa-i promit eu?!

"Mi-a zis nea Daniel ca vreti sa vorbiti cu mine!"

"Da, Costel! Stii doar ca peste 1 an iti expira contractul cu noi, iar eu te vad ca pe o piesa importanta pentru viitorul acestei echipe si doresc

sa-ti prelungim contractul!"

"Nea Claudiu,imi doream sa-mi prelungesc contractul, dar as dori o marire de salariu"

"Haide in birou sa discutam"

In drum spre birou ma gandeam la faptul ca el avea deja un contract de 27,000$/an, destul pentru un fotbalist de varsta lui, insa nu si pentru

unul de valoarea sa! Era un mic diamant neslefuit! Oare cat o vrea sa-i maresc salariul?

Deja eram intr-o situatie nu tocmai buna, 140k disponibili, 100k consumati! Nu-mi puteam permite sa le maresc tuturor celor ce-si vor termina contractele

pentru ca voi pierde din mana finantele(aveam in vedere si faptul ca trebuie sa aduc cel putin 4 jucatori), un lucru nu tocmai bun!

"Sa stiti ca ati lasat o impresie buna, nu stiu daca un alt antrenor putea sa revitalizeze echipa la fel cum ati facut-o dvs., dupa plecarea domnului Vivi!"

(Ha ha ha...asta acuma incearca cu vorbe bune, ce-o zice, ca-i acord marirea de salariu)

"Imi pare bine!"

Ajunsi in birou, ne asezam la "masa tratativelor".

"Spune-mi ce doresti tu?"

"30,000/an, prelungire pe 2 ani!"

Nu-mi permiteam sa ridic salariul la 30,000, desi eram constient ca jucatorul este valoros.

"Bude, nu ma feresc, situatia financiara a clubului nu este foarte buna, maxim ce-ti pot oferi este 27,000/an pe 2. Dar as avea o propunere pentru tine!"

"Spuneti-o, va rog!"

"24,500/an, pana-n 2014, cu optiune de majorare a salariului in fiecare an, in functie si de evolutia echipei, dar mai ales a ta! Ce zici?"

"O sa vorbesc si cu impresarul meu si o sa va comunic raspunsul!"

"Ok, Costel!"

De abia a iesit Costel Budescu, iar Dumitrache intra cu Cristi Vlad la mine in birou.

Calculam de zor, cum pot scade cheltuielile, iar faptul ca am cunostinte destul de bogate in contabilitate era atuul meu!

"I-am explicat pe drum ce doresti sa vorbesti cu el", imi spune Daniel!

"Coach(nu stiu de ce imi spunea Cristi asa, dar imi placea) eu am o varsta, am copil nou-nascut si astept un al doilea, singurul

om care aduce bani in familie si credeti-ma, ca oricat de greu ar fi pt dvs si club, nu pot renunta la cerintele financiare"

"Cristi, macar la bonusurile de meci si tot e bine!"(lua 220$ pe meci si 30$ de gol, vroiam neaparat sa scap de acei 220$)

"Ok, Coach, la asta pot renunta!"

"Multumesc, Cristi! Apreciez faptul acesta si stai fara griji, speram ca pe viitor sa stam mai bine cu finantele!"

Am batut palma, iar Cristi a iesit din birou, ramanand cu Daniel de vorba:

"Te descurci bine!"

"Am negociat si cu Budescu, a zis ca se gandeste la o micsorarea a salariului"(bine, i-am explicat toate detaliile)

"Este bine acest lucru!"

Am discutat si despre posturile care trebuiesc consolidate, iar Dumi mi-a dat dreptate spunand:

"Stiu cativa jucatori buni liberi de contract, ii putem testa!"

"Am si eu cativa pe fisele de acasa, care i-am observat la cerintele lui Vivi, o sa reusim!"

"Daniel, ca o alta rugaminte, ce crezi, vom putea organiza un meci de prezentare a lotului contra Litex Lovech?"

"Buna idee. O sa discutam, deocamdata sa-l lasam pe Vivi sa-si organizeze totul in Bulgaria si sa vedem si programul nostru. Din cate am calculat, avem o pauza de aproape

2 saptamani intre ultimul amical si primul meci din campionat!"

"E numai bine! Inca ceva, nu spune nimic la jucatori, nici chiar lui Vivi. Stiu ca el ar accepta propunere oricand, asa ca, intai, sa intarim si sa pregatim cat mai bine echipa, iar apoi

vom incerca si acest amical!"

"Cum spui tu."

Urmau zile grele, zile in care trebuia sa testez, impreuna cu Dumi, mai multi jucatori!

Chiru ne-a recomandat si el cateva posibile tinte, Dumi mi-a adus o lista cu jucatori liberi de contract pe posturile deficitare, iar eu am luat legatura cu cativa jucatori de pe

listele mele si i-am chemat la antrenamentele lupilor, avand conturata ideea de a le propune sa semneze contracte cu noi!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am inceput story-ul cu 10.2, insa il voi continua, in limita timpului disponibil pe 10.3!

primul adus la Petrolul Ploiesti este fostul atacant al Stelei - Sabin Ilie! Liber de contract, 34 ani, experienta cat cuprinde si un jucator care mi-a spus ca va castiga titlul de golgheter:)

La conferinta de presa am mers eu(dupa lungi contre cu Dumi) impreuna cu ilie_sabin_sep_2005.jpg. Chiar daca el era principalul motiv pentru care s-a aranjat conferinta de presa, ziaristii au fost interesati mai mult de mine decat Sabin.

Acesta din urma s-a ridicat si cu un gest de finete a spus;

[centre]"Scuzati-ma, eu trebuie sa plec, echipa are antrenament si nu e frumos ca tocmai eu,cel nou, sa lipsesc!"[/centre]

M-am simtit rau si chiar ma gandeam ce o fi fost in sufletul noului venit, insa eu trebuia sa raman la dispozitia celor prezenti!

"Ce jucatori veti mai aduce?"

"Nu va pot raspunde concret la aceasta intrebare, dat fiind faptul ca nu s-au semnat toate contractele cu ei si nu se stie niciodata ce surprize ne rezerva viata!

Tot ce va pot spune este ca deja ne-am acoperit postul de portar reusind sa obtinem semnatura fostului jucator galben-albastru Dan Zdanca. Consider ca Dan ne poate ajuta mult si astfel am reusit sa-i gasim concurenta lui Andrei(Vlad - portar)!"

"Insa ce posturi mai doriti sa consolidati?"

"Poi dat fiind faptul ca in atac am reusit un transfer, la fel si in poarta, mai suntem interesati de 2 fundasi, 1 mijlocas si un atacant, insa oricand putand interveni schimbari!"

Ma ridic de pe scaun si ma indrept catre usa si ma opreste intrebarea unui reporter:

" Care este obiectivul dumneavoastra?"

"Locul promovabil" si am plecat!

In drum spre teren imi aduceam aminte intrebarile reporterilor, dar si raspunsurile mele. Cand eram un simplu fan petrolist raspunsurile precum "Nu va pot raspunde concret la aceasta intrebare, dat fiind faptul ca nu s-au semnat toate contractele cu ei si nu se stie niciodata ce surprize ne rezerva viata!" mi se pareau o prostie, dar iata ca acum eu sunt cel care le dau!

Link to comment
Share on other sites

Ajuns pe teren m-am dus tinta la Sabin Ilie si i-am cerut scuze pentru ipostaza jenanta in care a fost pus!

"Nu-i nimic, nu sunteti de vina cu nimic! Am plecat ca altfel ii luam p-aia la injurat si cine stie ce mai iesea!"

Stiam temperamentul vulcanic al atacantului si chiar as fi fost curios cum i-ar fi injurat!

Dupa venirea lui, am reusit, asa cum am spus si in conferinta sa obtin semnatura urmatorilor jucatori:

[*] Dan Zdranca lore-buna.jpg: portar 28, venit liber de contract. A mai evoluat in trecut la echipa mea si speram sa fie un concurent serios pentru Andrei Vlad!

[*] Alexandru Filip Filip_thumb2.jpg: fundas stanga 21 ani, venit liber de contract, dupa ce international C. Arges i-a reziliat contractul! L-am luat pentru ca Pompiliu Stoica are deja 32 de ani si pentru ca nu aveam un al doilea eventual fundas stanga.

[*] David Daniel david_daniel.jpg : fundas central 25 ani, venit liber de contract, a mai jucat la Bacau si Otelul.

[*] Remus Ardelean fundas central 27 ani, venit de la Energia Negresti la recomandarea lui Daniel Dumitrache.

Totodata am reusit sa aduc cativa jucatori pe care sa-i testez: Argintaru, Ademar, Lichioiu, Vasilic, Ambrus, Rivera, Vagner, Rares Stan. Asteptam evolutiile lor in partidele amicale pentru a ma edifica asupra lor!

Eram in cautare de cel putin un mijlocas central, stand foarte slab in zona respectiva - Cristi Vlad si Adrian Neagoe(imprumutat), insa situatia financiara precara a clubului nu-mi permitea un transfer cert!

Link to comment
Share on other sites

Octav Preda m-a anuntat ca Sportul si Farul si-au programat un amical, chiar la bucuresti.

Am plecat inspre acolo si am urmarit evolutia a 2 dintre cele doua contracandidate la promovare.

Am ramas impresionat de forta Sportului, aveau un lot echilibrat, remarcandu-i pe fundasii Patriche, Lung si de atacantii Varga si Nae. Speram totusi ca Dacian sa paraseasca formatia bucuresteana, la fel cum a facut-o si Tibi Balan.

Farul nu a reusit sa ma impresioneze cu ceva anume, singurii remarcati fiind portarul Vlas, care a limitat scorul si mijlocasul defensiv Pacuraru!

bila neagra a fost primita de Vasilica Cristocea, ex-Steaua, care a ramas o umbra si sper sa fie si asa in meciul direct!

Scorul a fost 3-1 pt Sportul.

Vestea trista aveam sa o aflu la Ploiesti, acolo unde Daniel Chirita a hotarat sa se retraga din fotbal!

Dupa o discutie cu el aveam sa aflu ca acesta dorea sa se ocupe de scoala sa de fotbal, insa am reusit sa-l fac sa se razgandeasca si sa continue cel putin sezonul acesta!

Urmeaza alte vesti triste: Neagu, un mijlocas central de viitor, pe care mi-l doream la club si caruia i-am oferit contract a semnat cu Pandurii, Lichioiu cu Ariesu Turda, Ambrus cu Branesti.

Ultimul nu ma impresionase, insa ceilalti 2 mi-ar fi placut sa faca parte din proiectul FCP. Asta e!

Dupa meciurile de pregatire am hotarat, de comun acord cu Daniel, sa-i inregimentam pe urmatorii jucatori:

[*] Ademar : mijlocas central 24 de ani, fost jucator la Buzau si Timisoara. Iata ca reusisem sa transfer un mijlocas central, insa trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa accepte contractul, oferta noastra fiind muuuult sub ceea ce cerea el!

[*] Rares Stan stan.jpg : mijlocas stanga 21 de ani, trecut pe la u cluj si cfr timisoara. Va fi un jucator important pentru Petrolul, insa trebuie sa arata in continuare aceeasi pofta de joc ca si in meciurile amicale.

[*] Alexandru Vagner 7147_0000069281_W68-H80-HA1-VA4.jpg: fundas dreapta 19 de ani, solutie care ma gandeam ca o sa fie de viitor, insa meciurile de pregatire mi-au aratat faptul ca Gloria Bistrita a facut o greseala renuntand la serviciile sale, jucatorul avand evolutii bune si luandu-i fata veteranului Chirita!

[*] German Rivera: fundas central 22 de ani, o rezerva buna pentru Cosic/Somodean!

[*] Nicola Vasilic: mijlocas dreapta- atacant, 19 ani, un jucator care poate emite pretentii si care evolueaza la fel de bine si-n banda si-n atac!

Cam astea sunt transferurile, iar lotul ma multumeste, avand pe alocuri chiar 3 jucatori care se bat pe postul de titular!

Evident astept sa vad ce jucatori vor fi disponibili pentru imprumut, de la echipele mari!

Remarcatul Pacuraru, de la meciul Sportul-Farul, a ajuns in cele din urma la Slavia Praga!

Dupa meciurile de pregatire m-am hotarat sa joc in clasica formula 4-4-2, cu pase scurte, dandu-i libertate lui Cristi Vlad si mizand pe cuplul de atacanti Radchenko-Budescu(mina de aur)!

Echipa standard ar fi:

scfcpetrolulploieti.png

Inceputul campionatului este foarte greu pentru noi, avand de infruntat in primele etape echipe precum Victoria Branesti, Sportul, Gloria Buzau!

Prima etapa a adus un rezultat neverosimil pentru ploiesteni, plecand infranti de la Branesti: 4-0!

Jucatorii antrenati de Ilie Stan reusind sa-l anihileze foarte bine pe Costin Budescu si reusind sa-i ingenucheze pe lupi prin jocul excelent al lui Ioan Coman(2 goluri).

Antrenorul Claudiu S. a declarat la finalul meciului:

"Rezultatul nu-mi permite sa fac nicio remarca! Sper ca jucatorii sa inteleaga ca trebuie sa dovedim prin joc ca suntem favoriti la promovare!"

brnetivpetrolulf.png

Link to comment
Share on other sites

Habar n-aveam ce sa le zic jucatorilor, cum sa-i cert, cum sa-i motivez, iar Dumi, probabil vazand stangacia mea, a inceput si le-a explicat tuturor ce au gresit si ce au facut bine!

"E nebun! CE dracu sa faca bine cand o luam cu 4-0?!" imi ziceam!

Vedeam cum jucatorii isi pleaca capul si asculta constiinciosi mustrarile antrenorului!

Peste doar 3 zile urma meciul cu FC Snagov - o echipa periculoasa, mai ales pe teren propriu!

Schimbari majore fata de meciul precedent nu am facut, preferand sa nu pun o presiune in plus pe jucatorii ce au jucat in primul meci!

Prima repriza a apartinut lupilor galbeni, la capatul careia conduceam cu 2-0.

Sabin Ilie, vulpoiul batran reuseste sa scape din marcajul lui Hausi si a inscris cu un sut langa bara, minutul 18.Peste alte 5 minute acelasi Sabin Ilie iese la iveala cu o torpila de la aproape 30 de metri, pe care, cu greu, Oghinciuc o respinge in fata,insa nimeni nu era acolo.

In minutul 38, la capatul unei faze in care cei de la Snagov au fost hipnotizati de pasele succesive ale petrolistilor, 15 la numar, Budescu finalizeaza cu o lovitura de cap dupa centrarea capitanului Cristian Vlad.

Deja ma gandeam ca putem recupera cele 4 goluri de etapa trecuta, insa repriza a 2 a scos la iveala slabiciunile apararii mele. Din minutul 45, odata cu schimbarea terenului, trebuia sa se schimbe si directia jocului,insa a ramas aceeasi, FC Snagov abatandu-se asupra portii lui Andrei Vlad.Suturile lui Zeciu(56) si Stancu(63) aveau sa prevesteasca golul marcat de acelasi Romeo Stancu din lovitura libera(70).

Daniel a iesit furios la banca si le-a indicat baietilor sa se apere mai sus, insa ceea ce am vazut in ultimele 20 de minute poate fi asemanat cu jocul Middlesborgh - Steaua, jucatorii pur si simplu erau incapabili sa se sincronizeze si sa pastreze mingea departe de careul nostu, astfel incat, in minutl 82 Romeo Stancu reusind dubla si facandu-ma sa innebunesc pe banca.

Finalul meciului a adus o ocazie imensa la ambele porti:greaseala lui Chirita l-a pus pe atotprezentul Stancu fata-n fata cu Vlad, insa sutul a fost slab si Andrei a prins mingea.

Contra-atacul s-a declansat fulgerator, iar centrarea lui Rares Stan a pus mingea pe capul lui Radchenko,insa bara s-a opus victoriei.

Si iata ca dupa 2 etape suntem pe loc de... retrogradare, doar 1 punct obtinut si cu o aparare dezamagitoare - 6 goluri.

dupa ce am discutat cu Dani am stabilit sa discutam cu fiecare jucator din aparare in parte, eu cu Bozga si Stoica, el cu Chirita si Somodean!

Urmatorul meci era cu Sportul Studentesc si deja ma gandeam cu teama la ultimele minute ale meciului, pt ca atunci jucatorii se relaxeaza inexplicabil.

Sportul Studentesc - Petrolul Ploiesti

Ne-am deplasat in Bucuresti pentru ceea ce era, in opinia tuturor, un joc scoala pentru Sportul. Drept sa spun si eu, daca nu as fi fost implicat in echipa si daca nu vedeam cum jucatorii se comporta la antrenamente, as fi crezut la fel.

Sportul venea dupa 2 victorii: 1-0 cu Snagov(echipa contra careia noi ne-am impotmolit) si 4-1 cu Botosani.

Sportul, la fel ca Petrolul a inceput in formula 4-4-2:

petrolulvsportul.png

Sportul avea un prim 11 neschimbat, in timp ce eu am preferat sa-l introduc pe Zdranca in locul lui Vlad, Vagner in locul lui Chirita(asta si pt ca Ferfelea l-ar fi terfelit pe veteran), si pe Radchenko in locul lui Ilie, sperand ca jocul de cap al moldoveanului sa fie mai periculos decat suturile lui Ilie.

Primele 15 minute au constat in lupta oarba pentru minge, Sportul fiind un pic mai decisi ca jucatorii mei si reusind sa aiba posesia mai mult.Minutul 17 aduce prima ocazie a meciului, Victoras Catarama aflandu-se la capatul centrarii lui Stoica, insa mingea trecand peste bara lui Mirne. Faza se repeta in minutul 22, atunci cand Radchenko reuseste sa scape din marcajul lui Lung si sa suteze de la 9m, insa Mirne a avut o interventie buna.

Trecuse deja jumatate de ora si Petrolul avea o evolutie buna,insa sa nu uitam ca si in precedentele partide, lupii reusind o prima repriza buna. Sportul ataca, insa Curelea este deposedat de Somodean, care-i paseaza Ademar, Pasa lunga lui Ademar il gaseste pe Catarama care centreaza pentru Budescu,insa mingea este respinsa in corner de catre Neagu.

Asadar,corner pentru Petrolul care-l va executa Catarama. Centrarea a fost buna,Chen respinge la acelasi Catarama care recentreaza, iar Somodean se inalta si il invinge pe Mirne cu o lovitura de cap din 7m.

Petrolul ramane in atac si dupa marcarea golului, Radchenko avand o alta buna lovitura de cap, insa Mirne este la post.

Minutul 35 aduce egalarea pentru sportul studentesc, cursa excelenta in banda a lui Chen se termina cu centrarea pe capul lui curelea, care din 6m nu rateaza.

Dupa egalare, spectatorii parca traiau un deja-vu al primelor 15minute cu sportul la conducerea meciului.

Arbitru fluiera sfarsitul meciului si la vestiare le explic jucatorilor ca au avut o prima repriza foarte buna si sper sa aiba aceeasi evolutie si in partea a 2 a jocului.

Repriza secunda incepe cu sportul la mijlocul terenului pasand usor. Interceptia lui Vagner si lansarea catre Budescu aduce prima ocazie din partea a 2 a meciului.

In minutul 56 acelasi Costin Budescu se afla in fata golului 2 pt Petrolul, insa interventie de ultim moment a lui Ferfelea sfarseste ocazia petrolista. Peste alte 10 minute, Sportul scapa pe contra-atac, iar Liviu mihai are un sut bun, insa scos foarte bine de Zdranca.Corner! Executa Lucas in mijlocul careului petrolist, care, teoretic ar fi trebuit sa fie dominat de Bozga,insa camerunezul Falemi se inalta si reuseste o executie de cap foarte buna... Mingea se duce spre poarta petrolista. Il vad bine pe zdranca, nu are nicio reactie si urmaresc cu nervozitate mingea...se duce catre bara din stanga si.....Micutul Vagner salveaza,de pe linia porti, Petrolul de la primirea unui gol!

Dupa aceasta ocazie studenteasca, Petrolul se redreseaza si incepe sa conduca partida, pasele lupilor punandu-i pe studenti in dificultate.

Minutul 69 aduce o ocazie petrolista, ratata de aceasta data de Neagoie al carui sut a trecut la 3m de poarta portarului. Minutul 75 este minutul in care mizez pe experienta lui Sabin Ilie si a lui Cristi Vlad, iar dupa 5 minute primul are o ocazie imensa, sut plasat de la 12m salvat extraordinara de parada lui Mirne.

Minutul 90 gaseste ambele echipele prudente si asteptand greseala celorlalti, insa aceasta greseala nu mai vine pentru ca Zoltan Szekely fluiera sfarsitul meciului.

A doua zi am luat,instinctiv, ziarele, atat locale cat si cele consacrate: ziaristi de la gsp si prosport de abia au alocat 3-4 randuri despre derby-ul ligii secunde, iar in presa locala ziaristii erau multumiti de acest egal.

Le-am spus jucatorilor ca se vede o evolutie a jocului, mai ales in aparare si astept sa crestem de la meci la meci.

Peste 4 zile jucam in Cupa Romaniei impotriva echipei Drobeta Turnu Severin(liga a 2, serie B).

Meciul s-a disputat intr-o singura directie, catre poarta aparata de Alin Barbu!

petrolulvfcdrobeta.png

"Petrolul a avut un meci bun, insa au fost taxati la prima greseala"

Scria M.Radu in Telegraful de Ph

Tragerea la sorti aduce fata-n fata cele 2 mari echipe prahovene: Astra, de fapt ex-FC Ploiesti si Petrolul Ploiesti.

Pana la acest meci, petrolistii vor infrunta pe teren propriu echipa antrenata de Lita Dumitru - Concordia Chiajna, aflata si ea in zona nisipurilor miscatoare!

Era un meci care pe care, ambele echipe avand cate 2 puncte fiecare.

Echipele de start:

petrolulvchiajna.png

Statistici(vorbesc de la sine):

petrolulvchiajna2.png

Link to comment
Share on other sites

Urmau 2 saptamani de pauza pentru jucatori, saptamani in care trebuia sa pun biciu pe ei sa castigam meciul de cupa imotriva concitadinei Astra!

La jumatea celor 14 am organizat o intalnire fani-jucatori-antrenori pentru o mai buna colaborare, dar si pentru ca jucatorii sa simta ca mereu ii vor avea aproape pe fani, iar victoria cu Astra vor apropia si mai mult cele doua partia, insa si pe mine si Dan de inimile lor! Consider ca aceasta intalnire a fost un succes si am fost placut surprins de numarul mare de fani veniti:

[centre]petroluldunareagalati10.jpg[/centre]

Si iata-ne in ziua meciului 9.9.2009

Petrolul Ploiesti: Dan Zdranca - Stoica Bozga Ardelean Somodean - Catarama Ademar Neagoie Stan - Ilie Budescu

Astra Ploiesti: Salgueiro - Oros Rohat Mendez Kruchowski - Stratila Seto Arias Stan - Vilozo Ganea

I-am avertizat pe jucatori asupra 3 jucatori: Ganea( un atacant excelent, viteza, dribling si totodata le-am spus fundasilor sa nu-i dea nici macar sansa unui sfert de ocazie), Seto(recuperator extraordinar, jucator foarte talentat si ambitios, tare mi-as dori sa il am in echipa insa nu stiu cat va fi posibil) si Stratila( dribling, viteza + centrari bune).

Ca bile negre in echipa astrei am mentionat cuplul de fundasi centrali de abia format- Rohat-Mendez, cuplu lent, daca nu chiar foarte lent, iar Budescu ar putea fi foarte avantajat de acest lucru!

Inaintea meciului m-am intalnit cu patronul dracilor negrii - Ioan Niculae cu care m-am intretinut pret de cateva minute:

- Va batem, ClaudiuS! si or sa-ti sara fanii in cap!

- Eh, nea Ioane, bine ca are cine sa-mi sara, nu fani d-astia platiti ca ai matale! Eu zic ca va batem si fanii or sa ba reaminteasca iar calea:)!

- Nu cred! Avem jucatori mult mai buni ca voi, Nicollo ii simte deja!

- V-om trai si v-om vedea!

-Am auzit ca Victoras e star la voi?

- Nu este star, este doar un jucatorcare atunci cand i se da incredere rasplateste cu varf si indesat! Chiar asa, daca va batem, ni-l dati pe o suma modica?

- Vi-l dau ma, vi-l dau....

si mi-a ras ironic, plecand mai departe

- Pe 1 leu, se auzi dupa cateva secunde!

Sincer m-a deranjat aceast "pe 1 leu", insa n-aveam ce face! Pe cealalta parte eram multumit pt ironiile fine care i le-am adresat!

[centre] Petrolul-Ploiesti.png - astra-ploiesti.jpg [/centre]

Lovitura de start o au alb-negrii, care in secunda 35 au deja prima ocazie la poarta lui Dan Zdranga, sutul lui Arias fiind prins usor de portar(am senzatia ca a fost si amortizat de un fundas!).

Fanii ambelor echipe se dueleaza in injuraturi, fiecare dorind sa se auda mai tare, insa avantajul terenului propriu le ofera,din start, 1-0 suporterilor, dar si jucatorilor, galben-albastrii!

Minutul 12, elanul divizionarei a s-a stins, iar elevii mei au inceput incet-incet sa puna stapanire pe mijlocul terenului,Verticalizarea lui Ademar il gaseste il gaseste pe Stan care prinde un sut foarte bun, respins in corner de uruguaianul din poarta astrei! Dupa minutul 15 echipa din 9 mai a inceput sa puna stapanire pe joc, ocaziile curcand garla la poarta lui Zdranga: Stratile de 2 ori, Mendez si Seto punandu-l la grea incercare pe Dan, insa el s-a descurcat foarte bine!

Exact ce le-am spus jucatorilor s-a adeverit, Seto recupereaza o minge foarte bine si paseaza in adancime catre liviu Ganea, care s-a "facut" uitat de langa Bozga, insa mingea sutata a lovit transversala portii aparate de Zdranga! Era minutul 39 si noi nu mai reuseam sa incropim o faza periculoasa la poarta Astrei. Timpul s-a scurs lent, iar arbitrul pune capat si celor 2 minute de prelungire!

La pauza, stabilisem cu Daniel sa avem o atitudine pozitiva si sa nu urlam la jucatori, insa odata ajunsi acolo, amandoi am inceput sa-i mustram pe toti, dar consider ca replica lui Daniel i-a motivat suficient pe jucatori: "Nu va e rusine? Ii auziti pe baietii aia cum canta de 45 de minute pentru voi? Ce credeti ca il canta pe ClaudiuS sau pe Dumitrache? NU! Canta PETROLUL!Echipa care o reprezentati voi! Miscati-va fundurile in teren si lasati-va dusi de strigatele fanilor! CASTIGATI!"

Primele 10 minute au consemnat usoare incercari ale jucatorilor mei de a inscrie! In minutul 54, Neagoie expediaza un trasor, respins cu dificultate de portarul Salgueiro! Parca golul plutea in aer, fanii simtind acest lucru, incurajau echipa din toate fortele "PETROLUL, PETROLUL!"

Peste doar 3 minute avea sa vina deschiderea scorului, Budescu lansat de Ademar reuseste sa-l invinga pe uruguaian, fanii exultand in tribune!

Meciul a continuat sub dominarea galben-albastrilor, elevi italianului Napoli parca avand plumb in ghete dupa primirea golului!

Mai erau 15 minute de joc si ambele echipe erau cu gandul la fluierul final, Astra dorea egalarea insa conditia fizica nu era atuul principal al trupei prahovene!Egalarea a venit in cele din urma in minutul 80, atunci cand sutul deviat al lui Vildozo reuseste sa-l pacaleasca pe Zdranga! 1-1 si meciul parea sa se duca in prelungiri! Mi-era totusi frica de reactia noastra, daca jucatori picat atat fizic cat si psihic? A fost un meci in care ambele echipe au alergat enorm!

Iata ca a venit si minutul 90, arbitrul de margine aratand 1 minut prelungire! Fluier final si meciul intra in prelungiri!

A urmat 30 de minute de batalie, ambele echipe practicand un fotbal pragmatic, fiecare asteptand greseala celorlalti! Numai ca greseala nu a venit, iar timpul s-a scurs ajungandu-se la loviturile de la 11 m!

Am hotarat impreuna cu Daniel sa-i desemnam pe cei mai buni sa bata, asteptand interventiile lui Zdranca si de ce nu greseala astristilor, sub presiunea facuta de fanii nostri!

Poarta la care s-au executat loviturile de departajare era cea din dreapta, inca un motiv pt jucatorii nostrii sa bata- fanii aflandu-se in peluza din spatele portii!

Prima lovitura am avut-o noi, Sabin Ilie luand mingea de la arbitru si fixand-o la punctul cu var!

Isi ia elan, si il aud pe dan spunandu-mi"asta-i nebun, da scarita!"... se apropie de minge, se opreste, sut puternic sub transversala si gooooooooooollllllllll. "EEEE, n-a dat scarita!" am exultat!

Arbitrul se indreapta catre Ilie si il pune sa repete lovitura! M-am uitat cu incredere la Daniel si i-am spus "Acuma, chiar ca da scarita!".Sabin isi ia elan, le face semn suporterilor sa taca din gura, se apropie de minge siiiiiii....goooooooooooooooooooool! Scarita de efect si apoi se indreapta catre fani, se urca pe gard, il sare si ramane acolo!

La astra se indreapta sa execute penalty-ul Oros: fixeaza mingea la punctul cu var,nu-si ia elan si suteaza in coltul drept al portii aparate de Zdranca! 1-1!

Urma Costin Budescu si chiar ii spun lui Dumi "Daca si asta bate scarita(la antrenamente statea 15-20 de minute dupa progam pt penalty-uri si lovitura preferata, ghici ce- scarita!) innebunesc!"

Isi aseaza mingea, isi ia un elan destul de mare, arbitrul fluiera, iar Budescu trage tare in partea stanga, langa bara - fara sperante pentru portar! 2-1! Costin se duce si el in peluza alaturi de Sabin Ilie si fani!

De la jumatea terenului, iese din manuchiul de jucatori alb-negru, Takayuki Seto! Japonezul suteaza pe mijloc, sub bara, aducand egalarea!

Filip se pregateste sa suteze pentru lupi, aude fluierul arbitrului si suteaza in partea stanga, portarul sarind in partea opusa! 3-2 Petrolul!

Romulus Miclea este urmatorul pentru astra, sut plasat, zdranca a ghicit coltul insa nu a reusit sa atinga mingea!

Deja se executase 3 serii de lovituri de departajare si nimeni nu gresise!

Pentru noi urma Ademar! Stateam fara frica, sutul puternic al brazilianului nu putea da gres! Ademar insa a sutat incet la vinclul portii aparate de Salgueiro! 4-3!

Urma capitanul astrei, Gh Rohat, un specialist al loviturilor de la 11m! Sutul acestuia l-a lasat fara replica pe Daniel is era 4-4!

Un set de suturi mai era si il aveam ca executant pe Chirita!Fundas cu experienta, nu avea cum sa cedeze in aceste momente!Totusi, prin minte imi trecu evenimentul de la inceperea sezonului - retragerea sa!

"Daca nu era concentrat? Daca rateaza?" si dau un ochi inspre tribune, acolo unde-i vad pe Ilie, Budescu, Ademar si Filip! Toti s-au dus in peluza, speram sa faca acelasi lucru si Chiru!

Daniel se pregateste sa suteze, arbitrul ii da confirmarea si sutul acestuia, asemanator cu cel al lui Sabin Ilie(prima incercare) puternic, sub bara! Fanii srtigau "Chiru, Chiru", parca cheamandu-l langa ei in peluza, insa el a ramas pe la 20-25 de m, punandu-se in fund!

Pentru astra executa Liviu Ganea si eram sigur ca intram in urmatoarea serie, cate 1 penalty de echipa!

Din tribune se auzea"ratezi spurcatule!".

Ganea nu le acorda atentie suporterilor. Isi ia mingea, o saruta si o pune la punctul cu var.Elan mic pentru dinamovist suteaza si Zdranca reuseste sa atinga minea care trece milimetric pe langa bara!

Pentru o secunda stadionul a tacaut, parca se auzea si o albina, iar apoi petrolistii au exultat, Daniel Chirita ridicandu-se si venind la mine si m-a imbratisat, cu lacrimi in ochi zicandu-mi "Multumesc!"

Napoli a venit mi-a strans mana si a plecat la cabine, eu, impreuna cu ceilalti jucatori mergand sa salutam galeria, ajungand ,pana la urma, in mijlocul lor!

petrolulvastra2009.png

09petroluldunareagalati.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dupa victoria cu Astra, in centrul orasului s-a iscat nebunia, fanii cantand si facand spectacol pe strazi! Presa a scris despre victoria petrolista si totodata mentionandu-i pe Bozga si Ardelean care l-au tinut bine pe Ganea, dar au evidentiat si jocul foarte bun al japonezului Taka!

Dupa victoria cu alb-negrii urma deplasarea la Buzau pentru a juca cu fosta divizionara A, Gloria!

Meciul era, aparent, echilibrat, ambele echipe, in ciuda ambitiilor, situandu-se in partea inferioara a clasamentului.

Meciul a fost dominat, timp de aproape 80 de minute de echipa galben-albastra!

Sabin Ilie si Budescu si-au trecut numele pe tabela de cate 2 ori fiecare, buzoineii avand o rabuvnire de orgoliu, reusind sa marcheze primul lor gol dupa primirea celui de-al patrulea(67), iar pe finalul meciului, dupa relaxarea nepermisa a fundasilor, au mai bagat mingea in ate: 2-4 scor final, buzoienii cerandu-i demisia antrenorului Anton!

gloriabuzuvpetrolul.png

Ziua urmatoare aveau loc tragerile la sorti pentru runda a 6 a cupei Romaniei, runda in care speram sa nu dau iar peste o echipa din liga I, insa in acelasi timp o intalnire cu o echipa puternica pentru ca jucatorii sa-si dea seama ce-i vor astepta, speram eu, la anul! Si iata ca tragerea la sorti incepe...Timisoara-U Cluj, Steaua - Gloria Bistrita, Rapid- Unirea Iulia...mai erau 6 echipe de extras: Petrolul, Dinamo, Craiova, Poli Iasi, Sageata Stejaru, Buftea, Dej, Pandurii.

Primi am fost extrasi noi, iar echipa contra careia vom evolua este .... Dinamo Bucuresti! Iata ca sortii ne-au adus in cale un adversar mult mai puternic decat precedentul si una dintre favoritele la castigarea cupei!

dinamobucvpetrolul.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy