Jump to content
adyvag

Activare ligi inferioare Romania FM 2017

Recommended Posts

Am inceput sa activez ligile inferioare din Romania, mai mult din curiozitate ca sa zic asa.

In acest moment e activata Liga 3-a si editez Liga 4-a, dar as avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste regulile de meci, transferuri, jucatori, etc in ligile inferioare, pentru cat mai mare acuratete. Nu am implementat transferurile noi sau lipsa, inca, dar daca sunt persoane care vor sa ajute cu informatii, as face si asta. De asemenea, daca aveti date suplimentare despre stadioane, echipamente, cluburi ar fi bine venite.

Dupa ce activez Liga 4-a intentionez sa incerc sa activez si Liga 5 sau campionatul de tineret, in functie de editor si informatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ma poate ajuta cineva cu o chestiune:

Aproba sistemul competitional si sistemul de promovare – retrogradare din Liga a 3-a pentru sezonul 2016 – 2017 astfel:

promoveaza in Liga a 2-a echipele aflate pe primele locuri in fiecare dintre cele 5 serii si retrogradeaza un numar de 15 cluburi, respectiv locurile 15, 14 si 13 din seriile de 15 echipe, respectiv locurile 14 si 13 din seria de 14 echipe plus 1 echipa – cel mai slab clasata de pe locul 12 din toate cele 5 serii.

In situatia in care in urma deciziilor organismelor jurisdictionale se vor produce modificari in sensul admiterii CS Farul Constanta in competitie urmeaza a retrograda un numar de 16 echipe. Pentru stabilirea echipei cel mai slab clasate de pe locul 12 se vor avea in vedere doar rezultatele inregistrate de aceasta cu echipele de pe locurile 1 – 11.

– Aproba sistemul competitional pentru sezonul competitional 2017-2018 al ligii a 3-a ca fiind 5 serii a 16 echipe.

 

Deci am o problema, din Liga IV promoveza prin baraj 21 de echipe, iar din Liga 3-a cica retrogradeaza 15 echipe (de fapt 14), din liga a 2-a retrogradeaza 5 echipe, trebuie sa vad cum le corelez, in conditiile in care dupa calculele mele raman cate 17 echipe in fiecare serie, nu 16, daca aveti ceva idei?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar fi o varianta sa se formeze grupe de cate 3 echipe (42/3=14 grupe) iar din aceste grupe sa promoveze primul loc. Astfel retrogradeaza 14 echipe si promoveaza tot 14. Incearca si asa daca ai posibilitatea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce nu e clar din citatul tau ?

promovare in L2 - 5 echipe (castigatoarele seriilor), retrogradeaza din L2 - 5 echipe (cel putin asa era la inceputul sezonului, acum ca s-au retras 2 echipe.... mai vedem).

deci, aici 5 promoveaza, 5 retrogradeaza, totul ok.

 

retrogradeaza in L4 locurile 13, 14, 15 si un loc 12. deci raman in L3 locurile 2-12 in 4 serii si locurile 2-11 in seria din care retrogradeaza si locul 12 (cel mai slab clasat). in total raman in L3 4*11+10=54 de echipe. la astea 54 de echipe se aduna cele 5 retrogradate din L2 => 54+5=59 echipe. la astea se adauga cele 21 de castigatoare ale barajului din L4 => 59+21=80. 80 de echipe insemnand 5 serii a cate 16 echipe ( Aproba sistemul competitional pentru sezonul competitional 2017-2018 al ligii a 3-a ca fiind 5 serii a 16 echipe. ).

 

(ca sa raspund la dilema ta, trebuie sa faci un compromis legat de sistemul de retrogradare/promovare L3/L4. sa imiti ce e irl poti doar folosind advanced rules din editor.)

 

in realitate, aici FRF isi da masura incapacitatii de a intelege situatia din fotbalul romanesc. de fapt, de inteles sigur o intelege. FRF de fapt nu vrea sa atace problema si sa o rezolve. doar o vopseste cu  echipe gen Astra 2, Gaz Metan 2, Pandurii 2.

nu reusim sa strangem 5 serii a cate 16 echipe sezonul asta (avem 5 serii a cate 14 sau 15), in continuare se retrag echipe din campionat si in ultimele sezoane fenomenul s-a intetit, deci trendul e clar, dar FRF spera ca la anul sa faca 5 serii a cate.... 16 echipe.

stim cu totii ca nu se va intampla asa ceva, nu vor fi mai multe echipe inscrise decat sezonul asta. si uite asa, avem o competitie in care e suficient sa partikip pentru ca, cu un pic de noroc, se retrag suficiente echipe a.i. sa nu mai retrogradeze nimeni. oricum participarea e de tipul inscrierii, hai sa mai completam cu echipe secunde de prin L1 ca sa iasa la numar.

 

incepe si L2 sa crape pe la colturi. 2 echipe sunt pe faras

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treaba merge, dar am inceput la liga IV-a si partial liga V. Daca vrei sa folosesti doar Liga III exista deja postata la proiecte oficiale activator pentru ea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pe facebok cativa dintre noi interesati sa creezi acest pach cu toate ligile am creat un grup,daca vreti sa va alaturati si alti trimitetimi un pm cu facebokul vostru si veti fi adaugati in grup  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate timpul nu imi permite in acest moment sa continui / sa finalizez activarea ligilor IV si V. Poate de la anul o sa reiau treaba, daca pana atuni nu iese celalalt patch prognozat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ar fi mai bine să lucrați toți pentru 1 singur patch foarte bun calitativ. pot da și eu o mână de ajutor pentru câteva echipe. succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am reusit sa fac pana la urma o varianta pentru Liga IV, am pacalit un pic sistemul de retrogradare din Liga III, dar o postez ca varianta beta, pentru testari. Cine vrea sa o editeze si sa o prelucreze mai departe, e liber sa o faca, eu nu am timp in aceasta perioada.

Liga IV Romania v1_B2CE0037-B446-481D-B9EA-B7D734F592CD.fmf

Share this post


Link to post
Share on other sites

de unde iau si eu editorul?...pe steam vad doar in game editor..poate o sa incerc sa fac si eu ceva..dar mai SF..premii mai mari ..infrastructura mai buna..vreau sa am concurenta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×