Jump to content
Sign in to follow this  
kan-guru

[Ro] Prin ligile (imaginare) englezesti din Romania

Recommended Posts

Dragi to'arăși și pretini (cum zicea un cetațean care era mare mahar acum vreo doăj de ani) ... am facut tot ce se putea ca să rezist ispitei. Adică să nu cumpăr jocu'. Ciuciu, n-am rezistat. Ce mama naibii de zile libere-s alea dacă n-ai acces la ăl' mai proaspăt FM disponibil in galantare ? Deci am cumparat (și) FM20. Normal, am băgat imediat o salvare de proba prin Englitera ca să vad cum se mișcă jocu' si ce-are-n plus fata de ala de anu' trecut. Da' dupa vreo doua luni virtuale (și vreo 3 zile reale) jucate au inceput sa-mi vină tot felu' de idei dubioase. Aveam chef să-mi bag nițel ochiu' în editor. Și-atunci m-a lovit ideea aia mare și epocala (idee pe care presupun c-am mai avut-o și mulți altii, da' nu se pune) sa transform cu editoru' campionatu' nostru ăla românesc intr-un campionat țapăn si englezesc. De-ăla cu 20 si 24 de echipe. Părea să fie simplu. Deschid editoru', fac poze setărilor din ligile englezești și copiez modificările in ligile românești. Mă cugetam io cum că-n vreo 3-4 ore am sa am la dispoziție niște ligi anglo-române "la mama lor". Vezi să nu. Cam dupa vreo două zile de agitație mi-a ieșit primu' sistem funcțional, adică de-ăla care să nu-mi dea eroare de validare. După aia am tot modificat pe ici, pe colo, pâna am ajuns la o versiune jucabilă, zic eu. Poate nu era nevoie de toate îmbârligaturile de le-am făcut da' așa se întâmplă atunci când ai mai multe idei decât ar fi cazu'. Probabil unele chestii nu functioneaza cum trebuie iar de altele am uitat sau nu știu cum sa le setez corect. In orice caz, sistemu' e cam așa : una bucată Liga 1, cu 20 echipe (38 jocuri), cate una bucată ligile 2, 3, 4 si 5 cu 24 echipe (46 jocuri) si două serii de liga a 6-a, ambele cu 24 echipe (46 jocuri). Cupa României are acum 11 runde (doar pentru ligile 1-6), cupa ligii nu mai există (nu era loc și pentru ea). Toate cele 164 echipe din ligile 1 - 6 au echipă U19 inscrisă in campionatu' de juniori. Exista 16 serii regionale U19, da' fara turneu final. Echipele secunde nu mai participă-n competițiile regulate da' participă in "Romanian Reserves" (4 serii regionale, toate echipele din ligile 1-4 au echipă secunda, cu excepția ălora care-s de prin comune - Chiajna, Snagov, Clinceni, Afumați,etc). Toate cluburile din ligile 1-4 sunt pro iar alea din ligile 5 si 6 sunt semi-pro (cu exceptia CSA Steaua care-s tot pro). Ligile 2-6 au playoff pentru promovare (semifinale+finală) iar finalele se joaca toate in aceeași zi. In ligile inferioare sunt alocați și niscai bani pentru promovare și participarea la baraj. Nu prea mulți da' iarna nu-i ca vara si nici România nu-i ca Anglia.

Ăsta-i fișieru', dacă vrea careva sa bage un ochi prin el : http://www.mediafire.com/file/3kjnflfzb8jtyhc/RoSEngV1.fmf/file

*****

Bon, și-acu' ... cariera. Nu-s începăreț în ceea ce privește FM ... da' sunt aproape începăreț in ceea ce privește FM20. În alea 2 luni virtuale jucate prin Anglia n-am invățat mare lucru. Da' fiindcă am o manie complet nesănătoasă de a juca prin ligile inferioare tre' sa încep cu un club mai fara pretenții ca sa nu mă dea aia afară instant pe motiv că n-am indeplinit nu știu ce obiective. Am oscilat între doua cluburi : FC Urziceni (care nu-s totuna cu Unirea da' macar provin dintr-o localitate care-a dat României una bucată campioană) ... și FC Olt Scornicești (care nu-s totuna cu FC Olt-u' ăla vechi  da' macar provin dintr-o localitate care-a dat României una bucata barosan). Pân' la urma m-am cugetat cum că fotbalu' romanesc e-n deficit de campioni si-are exces de "barosani", deci am ales campionii. Ma rog, reprezentanta orașului unde-au jucat campionii ăia pe vremuri. Adica FC Urziceni.

[na c-am uitat : in liga a 6-a "inventată" de subsemnatu' joaca 48 de cluburi selectate din campionatele județene pe ideea ca localitatea în care joacă respectivii sa fie cât de cât mai mare. Asta ca sa aibă cine să vină la meciuri. Prin ligile inferioare nu exista drepturi TV si nici nu se înghesuie sponsorii. Deci banu' din bilete, abonamente si vânzări de tricoaie chiar contează]

*****

Sunt deci head-coach la FC Urziceni. Normal, clubu' e semi-profesionist. In traducere : are-un buget imens. Galactic. 16.000 de dolari pe sezon [aoleo, am uitat sa schimb moneda]. Așa, la prima vedere, nu-i chiar foarte rău, măcar avem buget. Chestia e ca din aștia 16.000 trebuie platiți jucatorii, antrenorii ... și head coach-u', adica subsemnatu'. Și ce salar are head-coach-u' ala ? 7000 pe an. Adica am greblat aproape juma' din banii clubului :dirol:...

Jn6dk4U.jpg

Cum stă clubu' la capitolu' "dotări" ? Nasol. Stadionu' e mișto, 8000 de locuri, gazonu' e, cică, "perfect" ... da' restu' e pe baza de "basic", "poor" si "limited", adica nivelu' minim posibil.

ZaNaVok.jpg

Treaba cu viziunea. Asa, ca primă impresie, s-ar zice că n-ar trebui să am probleme. Patronu' n-are cine știe ce idei dubioase. Vrea o clasare la mijlocu' clasamentului (deci probabil locurile 10-14).

zV8X3ls.jpg

Media prediction zice c-am fi echipa de locurile 15-17. Adica nu chiar "de mijlocu' clasamentului" da' nici cu mult mai slabi. Probabil o să ne mai crească cota dacă aducem vreo cativa jucători suplimentari

8yMjaQH.jpg

 Apropo de jucători ... lotu' de seniori e aschilambic rău. Am 3 jucători buni si vreo 3 ... așa-și-asa. Restu' cică-s umplutura. Lotu' de juniori, în schimb, e cât se poate de țapăn [apropo, am folosit "add players to playable teams", opțiune obligatorie pentru tot ce înseamnă "mai jos de liga a 3-a"].

MlqxPKM.jpg

M9TE2pB.jpg

Nu mi-e clar mie cum de m-am procopsit la Urziceni cu un neamț si-un danez, plus un armean la U19 ... da' oricum nu-s cine știe ce. Ma rog, asistentu' zice ca danezu' ar fi tare. M-am uitat și eu la el da' n-am descoperit nimic deosebit. Tehnic vorbind e praf si pulbere și nici determinarea, capacitatea de concentrare sau forța fizica nu-l ajuta :

36JlUkC.jpg

Mie neamțu' asta (despre care nea asistentu' zice ca-i plus la inventar) mi se pare mai bun :

IrPM9vY.jpg

In sfârșit, nici nu contează care din străinezii ăia e mai bun. Fiindcă de fapt un jucător bun trebuie să arate cam așa :

fnLn57V.jpg

... iar asta inseamna ca-n tot lotu' de seniori am doar un titular incontestabil, plus vreo 3-4 inși care-ar putea fi destul de buni ca rezerve.

unV3mdV.jpg

Bon, da' de ce-i asistentu' atat de entuziasmat atunci cand se referă la danez ? Habar n-am, deși imi inchipui c-are legatură cu abilitățile pe care (nu prea) le poseda :

X8JjqjO.jpg

Necazu' e că vreau, nu vreau, trebuie sa ma bazez pe asistent. Fiindca e singuru' cetățean de la club care mai știe câte ceva. Ceea ce-i explicabil pe undeva. Sediu' clubului colcăie de tot felu' de șefi. Patronu' ... mdeh, e patron. Head coach-u' are licență National C (adica atribute de 1 și 2 la toate capitolele). Mai exista un Chief Scout care nici el nu știe cum de-a ajuns mare expert (JCA 3, JPA 3) si-un Head Physio care a auzit vag pe undeva despre fizioterapie și utilitatea ei. Alți angajati n-avem. Nici pentru seniori, nici pentru juniori. Deocamdata ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm, ciudata alegere, ce sa zic. sper sa ma prinda cum m-a prins cariera cu Campia Turzii, Unirea Alba Iulia. succes de tot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci m-am apucat. De treaba, normal. Am adus jucatori noi. Nouă inși, da' numa'  șapte dintre ei au treabă cu echipa de seniori. Am pus pe liber doi jucatori (neamțu' Musa, fiindcă nefericitu' se accidenta din trei în trei zile ... și-un fundaș central, Crăciun, care-avea o viteză și-o accelerație de melc paralitic).

yqYIQfu.jpg

Ca urmare și-n consecință loturile au ajuns s-arate cam așa :

Seniori :

bycAeG0.jpg

6ksjIjd.jpg

Pe-ăia doi de 17 ani i-am băgat in lot din motive diferite. Hazem Ali (roman get beget, are si buletin !) nu-i mare sculă de portar, da' aveam nevoie de-o rezervă pentru titularu' Iacob. Culmea e ca Ali de la Urziceni se descurcă chiar bine, mai bine decat portaru' titular. Ălalalt junior, Mărincean, chiar e bun. Juma' din liga a 6-a mi l-a cerut imprumut, chestie care m-a cam bagat la idei. O avea baiatu' asta ceva potențial din moment ce-și bat capu' atâtea cluburi sa întrebe de viața lui.

Comparativ cu alții de prin ligă nu stăm rau, da' nici nu dăm pe-afara. Avem lot de locurile 10-15 :

vBdmvv2.jpg

Cica stăm prost la "bravery" (chestie care nu-i neapărat nasoală) si la abilitatea de a executa fazele fixe (chestie care poa' sa fie nasoală fiindcă singurii cetațeni care se mai pricep la așa ceva - Galea si Hanțu - nu prea au șanse sa fie titulari)

Lot U19 :

GYOg2F9.jpg

Vk4pINv.jpg

Pe Dempsey l-am luat împrumut fiindcă m-a intrigat. Nu-mi putea închipui cum arată și cum joacă un irlandez pripășit pe la Buzău. Acu' m-am lămurit : nu-i cine știe ce, probabil am să-l trimit acasă la iarnă.

*****

Mai era o chestie de care ziceam ca tre' să ma ocup : staffu'. Care era subdezvoltat ca naiba. Și tot subdezvoltat a ramas întrucât 99 dintr-o sută de antrenori romăni nu vor să vina la Urziceni nici de-ai dreaq. Pâna la urma am gasit un coach masochist care-a fost dispus sa se sacrifice si sa vină la noi. Omu' are licența (national C) si abilitati rezonabile (3, 4, maxim 5). Am vrut s-aduc și-un fizioterapeut ... da' singuru' care vroia sa vină era o lady, iar patronu' a zis imediat "niet". Dacă ma gandesc io bine, avea dreptate. Pai cel putin 10 jucatori s-ar fi accidentat instant numai ca s-ajungă sa-i trateze doamna fizio. Mi-am tras și-un head coach (ăl' mai slab din Romania) pentru U19 ca sa aibă cin' sa se ocupe de meciurile ălora mici. Eu n-aveam chef iar jocu' nu-mi permitea sa-l trimit pe nea asistentu' sa facă munci d-astea.

*****

Meciuri

fdUkehB.jpg

oyvgE9f.jpg

aSTo7az.jpg

0XVKL2Y.jpg

Rezumat : se putea și mai rau. Am perdut in turu' doi al Cupei însa era de așteptat, CSU Galați fiind echipă de ligă superioară. Plus ca nici n-am jucat rău. Dac-aveam ceva bafta puteam să ne calificăm. În campionat ... am avut noroc. Cu Breaza si Săcele am scos egal deși meritam sa pierdem clar. Iar in meciurile cu Moinești si Fieni s-a jucat de la egal la egal dar am caștigat. Pe partea ailaltă, am pierdut aiurea 4 puncte in meciurile jucate acasa cu Dunărea Giurgiu și-a Dorohoi. Am fost mai buni in ambele meciuri dar n-am reusit decat egaluri.

p.s : 200 de spectatori la meciurile oficiale ? Nu-i rău. Ma mir c-au venit atâția, mai ales in liga a 6-a.

Prestațiile domnilor jucatori :

KVehral.jpg

Clasament dupa 8 etape :

g3yFf4N.jpg

Locu' 11 nu-i rău deloc, mai ales c-avem (încă) probleme mari cu coeziunea și nici nivelu' valoric al lotului nu-i prea ridicat.

uqiz3hf.jpg

Patronu' s-a uitat și el la clasament și (dupa o îndelungată chibzuință) a zis că, in principiu, n-are motive să mă dea afara :

ERVOl9L.jpg

De ce doar "în principiu" ? Pen' că deocamdată cheltuim mai mult decat ar fi cazu'. De-aia probabil că la iarna va trebui să mai dau afară pe cineva. Nu că m-ar preocupa buzunaru' patronului. Problema e c-o să vină selecția juniorilor (youth intake) iar un club semi-pro tre' sa-i plătească pe-ăia care au ghinionu' să fie selectionați. N-am chef să ma trezesc cu junioru' Messi 2 (lol) in bătătură și să nu-l pot păstra fiindcă n-are clubu' bani. Juniorii-s platiti cu 50 de euroi pe lună da' dacă e vreunu' chiar bun și vreau să-i fac contract (ca să nu-l pierd practic moka) tre' sa scot din buzunaru' clubului cel putin 300 de euroi lunar.

C0HP2cg.jpg

Aoleu, am uitat. Știre de importanță națională : avem sponsor, dom'leeeee ! Adică niște unii au fost de acord sa plateasca 7200 de euroi, contract pe doi ani, adică 300 de euro lunar (sumă imensă !) pen' ca sa-si poată picta pe echipamentu' nostru numele și sigla firmei. Având in vedere suma n-aș zice c-avem șanse sa câștigăm Champions League in viitoru' apropiat ... da' măcar avem bani cât sa supraviețuim pân' la sfârșitu' sezonului.

*****

Câte ceva despre tacticile folosite de marele manager. Sunt simple rău. Mai umblu pe la "passing directness" și pe la "tempo" din cand in cand. Plus niscai instrucțiuni individuale. "Roam from position" pentru strikeri si AMC (cand mi se pare c-ar fi nevoie), "get further forward" pentru mijlocasii laterali, eventual "cross more often" si/sau "cross from byline". Deocamdata. In viitorime poate-or să-mi vină și alte idei.

coJSQCx.jpg

(...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buun sponsorul... 300 de euro ii puteți folosi sa mergeți cu autocarul în deplasări...  În realitate în ligile a IV a.. a V a se merge cu masinile personale câte 5 în mașină în deplasări (ce i drept...sunt nenumărate serii de liga a 4a și a 5a, poate tocmai de aia, sa fie regionale) ... La tine când se dau jos de la Năvodari pana în Dorohoi, au deja plumb în picioare... Eu zic ca asta i cheia... Sa fii proaspăt în deplasări iar acasă sa dai cei 300 de euro oamenilor în negru... :))) 

Edited by chichi1305

Share this post


Link to post
Share on other sites

Septembrie 2019

Grea lună, frate ! N-am scos în campionat decât 8 puncte din 21 posibile. Și nici nu mă pot plange că ne-a lovit ghinionu' fiindcă ce-am luat pe mere (puncte câștigate atunci când am jucat prost) am dat pe pere (puncte pierdute atunci când am jucat bine) :

vPPwOvV.jpg

Mai intâi ne-a bătut Codlea. Deși am fost mai buni. Apoi am scos două egaluri in Moldova (la Roman și Panciu) după niste meciuri pe care cam meritam să le pierdem. După aia ne-am deplasat la Fetești, am jucat super meseriaș ... și, normal, am pierdut. A urmat meciu' istoric împotriva Deltei din Tulcea. A fost istoric nu pen' c-am fi jucat exceptional ci fiindcă atacantu' nostru Marincuță și-a facut de cap. El personal a expediat toate cele 5 șuturi pe poartă ale noastre, iar din astea 5 șuturi a înscris 4 goluri. Cum s-ar zice, scoru' corect ar fi FC Marincuță - Delta Tulcea 4 - 0. În urmatoru' meci, normal, tot Marincuță ne-a scos din rahat. Fiindcă am jucat excepțional de deosebit de slab (ca și adversarii, de altfel), iar din cele fix zero faze serioase de poartă pe care le-am avut in cele 90 de minute ... Marincuță a inventat (numai el știe cum) golu' victoriei. În ultima partidă a lunii ne-am facut din nou de cacao, fiind invinși clar de niște unii (CSO Plopeni) care - cel puțin în prima repriză - au cam măturat cu noi pe jos.

y875mfU.jpg

zUSu96n.jpg

Clasamentu' : am ajuns taman pe locu' 15. Patronu' cam strâmbă din nas și nici jucătorii nu dau pe-afara de entuziasm ...

275x1iC.jpg

Am mai adus doi jucatori. D-ăia liberi de contract, normal, fiindcă ăia care umblă cu contracte sunt disponibili doar in perioadele de transfer. Oricum, nici la noi n-au contract. Joacă doar pentru primele de meci. N-am bani, deci nu pot sa dau cu contracte-n jucători. Am încercat cu unu' și mi-a trecut. Cerea omu' de 5 ori mai mult decat câstiga din prime, iar patronu', normal, s-a opus categoric. Nu puteam sa-i dau omului nici juma' din ceea ce vroia. A, altă chestie : am scăpat și de-al doilea străinez. Danezu' Schmidt a jucat la noi 16 meciuri. Și-a jucat atât de prost încât nu merita nici primele alea de doi lei pe care le primea după fiecare joc. Nici un gol, nici o pasa de gol, iar aproape jumătate din pasele expediate de marele viking ajungeau fie-n aut, fie-n picioarele adversarilor. Zic mersi c-am scăpat de el, mi-a mâncat ficații.

k4rOw82.jpg

Cam așa arate "contractele" jucatorilor. Momentu' când vin baieții după meci sa-și ia banu' e de-a dreptu' epic. "Băh, tu cât ai de luat ? Ai jucat ? Aaa, n-ai jucat ! Ia 5 lei d-acilea (adica un euro) ! Aaaa, stai bah, ție trebuia sa-ți dau 2 euro, vine-ncoa sa-ți mai dau inca 5 lei !". Bine, nu-s toți in situatia asta. Ivașcu ia 350 de lei daca joaca. Marincuță a incasat 320 dupa ce le-a dat 4 goluri ălora de la Tulcea. Da' oricum, nu se poate spune că se imbogățește careva in liga a 6-a.

xb1MdVV.jpg

**********

Octombrie

Am mai ieșit din "groapă". Nu prea mult, stăm pe margine, da' s-a mai schimbat atmosfera. E-adevărat, am avut nevoie de-un team "meeting" fiindcă după primele două meciuri ale lunii (amândouă pierdute) lotu' cam intrase-n trepidatii.

i9gtPBY.jpg

Primu' meci al lunii, deplasare la Zărnești. Nu-mi făceam iluzii, Zărneștii fiind ditamai lidera seriei. Da' am zis să incerc sa joc "pe contraatac". Pase lungi, la bataie. Începe meciu' ... bang, 1-0 pentru Zarnesti (bleah !). Facem 1 - 1 (Marincuță, normal). Dupa două minute ... 2 - 1 pentru Zărnești (huo !). Mai trec vreo 10 minute, contratac, Marincuță baga o cursa de vreo 40 de metri, 2 - 2. Pe finalu' reprizei Ivașcu prinde o torpila de la 30 de metri ... 3 - 2 pentru noi. Minune, frate ! Da' din păcate n-a ținut decât 45 de minute. Fiindcă dupa pauză Zărneștii ne-au tocat marunt, au înscris de 3 ori și-au căștigat cu 5 - 4. Oricum, nu ne-am făcut de râs. Nu ne-am făcut de râs nici in meciu' urmator, jucat la Bacau. Din păcate, desi am dominat și-am ratat, gazdele (echipa ce luptă pentru promovare) ne-au executat pe contraatac. A urmat un meci acasă, adversar fiind CS Navodari. Am șutat pe poartă de 4 ori și-am înscris 4 goluri (!), Marincuta două, Marincean (junior, 17 ani) alte două. Booon ... și-a venit meciu' împotriva Victoriei din Tecuci. Am dominat ultra-extra-mega clar, da' asta nici nu conteaza. Ceea ce conteaza e ca nebunu' de Marincuță a inscris toate cele 6 (!!!) goluri ale noastre. Ultimele partide ale lunii ne-au mai adus două puncte. Unul nemeritat (Unirea Poli ne-a cam înghesuit) și-altul cam frustrant (am avut meciu' în mâna și-am ratat victoria ca fraierii)

XP4ohnQ.jpg

inpMdP3.jpg

In clasament am urcat pe locu' 12. Nu-i cine stie ce ascensiune spectaculoasă ... da' face bine la moral.

VJi3TiE.jpg

Dupa cum ziceam, moralu' e-n regulă. Se poate și mai bine ... da' merge și-așa. Coeziunea e cam subdezvoltată. Normal, fiindca jucăm din 3 in 3 zile si nu prea am cum sa bag in schema de antrenament suficiente sedințe de oblojire a relațiilor dintre jucatori.

8tSrIMR.jpg

*****

Evoluțiile jucatorilor. Care vra sa zica ... o parte din jucătorii veniți in toamna chiar s-au evidențiat. Ivascu, Budeanu, Stancu, Petrescu sunt clar mult peste ce-aveam in lot in vară. Dar ... ar fi două chestii care sar in ochi. Chestia mai mica : junioru' Mărincean a dat, în 13 meciuri jucate, 7 goluri și 3 pase de gol. Și-asta deși e cotat de domnu' expert (assistant manageru') ca fiind de nivel "jucător de două stele juma, de-alea gri". Hehe ... nu m-aș supăra daca toți jucatorii de două stele gri CA ar înscrie 7 goluri in 11 meciuri. Boooon, acum chestia mai mare : nebunu' de Mărincuța a inscris 22 de goluri in 23 de meciuri jucate ! Să mai zică cineva ca n-avem jucători de valoare la Urziceni. Apropo, n-are contract. Poa' sa-l legitimeze moka oricine are chef ... și nu-i pot oferi contract fiindcă patronu' o sa refuze orice pretenție salarială care trece de nivelu' "bani de semințe".

AweWzF2.jpg

(...)

p.s : primu' meci al lunii următoare va fi deosebit de lejer. Ne deplasam "doar" pana-n Ghencea si vom intalni CSA Steaua, care-i, cică, lidera clasamentului și n-a mai pierdut vreun punct de vreo 8 etape ...

Edited by kan-guru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marincuță, the briliantu' de la Urziceni :

VsHNKr7.jpg

Din punct de vedere fizic e cel mai complet jucător din lot. Și cam singuru' driblangiu de clasă pe care-l am. Plus ca se miscă bine pe teren și-are imaginatie. Punctu' slab ? Păi ... toată echipa tre' sa joace pentru el. Nu prea serveste subtilităti tactice gen "dacă vezi un coechipier mai bine plasat, pasează-i". Omu' știe una si bună : a primit mingea ? E a lui si face ce vrea cu ea. Driblează, sutează ... sau pierde posesia.

**********

Hehehe ... ziceam ca vom intalni insusi CSA Steaua. In Ghencea. I-am intalnit. Concluzia : :yupee::yahoo::grouphugg::yahoo::yupee:

KAlIKrT.jpg

*****

Noiembrie - Decembrie 2019

O perioadă foarte bună. Nu, n-am bătut recordu' mondial la capitolu' "serie de victorii consecutive". Da' cand scoți 13 puncte din 21 posibile s-ar zice ca începe sa mai miște câte ceva.

DHGejna.jpg

Bon, deci am învins in Ghencea. Ole ! Și chiar am jucat foarte bine. A urmat meciul de la Vaslui, unde iar am jucat bine. Nu chiar ca-n Ghencea, da' ... oricum, ne-am depășit condiția de echipă de mâna a 14-a. Din pacate Vasluiu' a folosit tactica magică "două suturi expediate pe poartă in cele 90 de minute = două goluri inscrise". Tactica asta e mai tare decat tikitaka și gegenpressing la un loc. Orice-ai face, tot pierzi. Și-am pierdut. Au urmat alte două meciuri în care am dominat și-am avut ocazii. Pe primu' (jucat impotriva marii echipe din Fetești) n-am reusit să-l caștigăm fiindcă am primit prostește golul egalării în ultimele minute. Da' l-am câștigat pe urmatoru', și-asta fiindcă adversarii din Panciu au avut bunu' simț să nu șuteze nici macar o dată pe poartă. Sunt convins ca daca șutau măcar o dată n-am fi câștigat nici meciul ăsta. Dupa asta ne-am deplasat la Plopeni. Gazdele au deschis scoru', apoi ne-au executat pe contraatac atunci când noi ne agitam - fara cine știe ce succes - in juru' careului lor încercând să egalam. Am revenit pe teren propriu pentru un meci (cu VSK Ghergheni, echipa din top 5) teoretic greu dar pe care l-am câștigat destul de lejer. De fapt singura problemă în meciu' asta a fost ca domnu' Marincuță a sutat de 7 ori și n-a nimenit nici măcar o dată poarta. A fost nevoie să se bage-n seamă un fundaș central (Ivan) ca sa putem inscrie. In ultima partida a sezonului am obținut o nouă victorie, și tot pe baza de "Marincuță ratează, fundașu' marchează".

Y6Gea6u.jpg

Es8LpuV.jpg

La finalu' sezonului de toamnă suntem pe locu' 13. N-aș zice ca e o clasare prea bună. N-avem sanse de promovare da' ar trebui - zic eu - sa ne clasăm in top 10 la finalu' sezonului. Chestie posibilă, da' numai dacă mai aduc in pauza de iarnă niscai jucatori buni. Lotu' pe care-l am acu' la dispoziție nu prea poate mai mult. Sau poate ar putea ei, da' n-au manager un care să știe sa-i folosească la potențialu' maxim.

1xjVipB.jpg

Prestațiile domnilor jucători :

qOuxKAu.jpg

Lotu' de seniori :

b87h05C.jpg

De la inceputu' lunii septembrie am mai adus doi jucători. Fiindcă avem belele maxime cu defensiva, mai ales pe zona centru-dreapta.

aCTNA61.jpg

Patronu' e destul de mulțumit. Rezultatele și poziția in clasament cica-s în regulă. Da' nu la fel de în regulă sunt si finanțele. Fiindcă el a alocat 20.000 anual pentru salarii, prime și-alte alea iar eu cheltuiesc 24.000. Și-am de gând sa cheltuiesc și mai mult la primăvară, chestie care, probabil, n-o să-i convină. Da' n-am încotro, avem nevoie de jucători mai buni.

MspDErg.jpg

În tot cazu', atmosfera în vestiar e destul de bună, cu excepția faptului că însusi Herțu, ăl' mai "influential player" din lot s-a găsit pe finalu' sezonului sa facă circ precum că de ce nu prinde prima echipă. Ete d-aia, că sunt in lot alții mai buni decat el. Oricum, dacă nu pleacă singur la iarna, îl dau eu afară. Că n-am nevoie de circotecă in vestiar. Din alte puncte de vedere, coeziunea s-a imbunătățit. Asta fiindcă am avut un program mai puțin încărcat cu meciuri și-am avut loc in schema de antrenament pentru ședinte de "teamwork" si "team bonding".

XDdNvst.jpg

**********

Nea manageru', poza față și profil :

18HtzDW.jpg

**********

Situația prin clasamentele diverselor ligi la incheierea sezonului de toamnă :

qhAnINK.jpg

(...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceahlăul, echipa de seniori plus jucătorii de peste 19 ani (inclusiv cei imprumutați altor echipe) de la echipa a doua :

tnrr7rc.jpg

**********

Ianuarie - Februarie 2020

Am început sezonu' cu o serie de amicale în care am testat cam toți jucătorii. Concluzia : nea asistentu' meu cam are dreptate. Jucătorii din categoria "o stea sau mai puțin" chiar nu ne folosesc la nimic și cam trebuie să scăpăm de ei. Din fericire, neavând nici un contract semnat cu ei, operațiunea de trimitere la plimbare e chiar simpla și nu ne costă nimic. Nasol e însă ca juniorii de la U19 au contracte, plus salarii destul de mari, iar patronu' nu vrea sub nici o formă să plătească 50 de euroi per una bucată reziliere contract. Păcat, aveam pe listă cel puțin 4 juniori la care-aș fi renunțat.

Bon, și-acu', meciurile oficiale. 5 meciuri jucate, 2 victorii, 3 egaluri, nici o înfrângere. Ceea ce înseamnă ca suntem neînvinși de 7 etape, daca includ aici și alea două victorii din ultimele etape ale sezonului de toamnă.

U15UCHa.jpg

Primul meci, la Giurgiu ... ghinion maxim. 18-3 la șuturi, 4 - 0 pe poarta, scor final ... doar 0 - 0. A urmat un meci pe teren propriu, adversar fiind o echipă solidă, Precizia Săcele. Dupa 36 de minute de joc scorul era Urziceni - Săcele 0 - 2. Drept care-am lasat la o parte finețurile si-am sărit pe ei (adica am trecut pe "attacking"). Am avut noroc la greu - ăia au ratat pe contraatac iar noi am înscris două goluri în ultimele 10 minute - si-am câștigat cu 3 - 2. Poate nu meritam victoria da' hai să zicem c-a fost compensație pentru egalu' ghinionist de la Giurgiu. Sau pentru meciu' următor, jucat la Moinești. Meci în care am avut un ghinion chiar mai mare decat ăla de la Giurgiu. Șuturi 23 - 4, pe poartă 9 - 1 ... scor final 1 - 1. Bleah. In etapa a 4-a a sezonului ne-am deplasat până-n Pantelimon (comuna) si-am remizat - echitabil - cu Viitoru' local. Apoi, in ultima etapă a lunii februarie, am reveit la Urziceni pentru a intâlni "atleticii" din Bârlad. Am repetat pretațiile de la Giurgiu si Minești, doar ca de data asta chiar am reușit (minune !) sa câștigăm.

ghAoT6i.jpg

Cum se explică forma ceva mai bună din ultimele meciuri ? Nu, nu prin tactica genială aplicată de nea head-coach, ci prin faptu' ca lotul e din ce în ce mai solid. Am adus 8 jucători din care cel puțin 5 ar fi titulari indiscutabili Ș

2fhUbzY.jpg

Au plecat vreo câțiva jucători. Singura pierdere e reprezentată de plecarea lui Costache la Mioveni. Omu' chiar era cel mai complet jucător pe care-l aveam in lot. Din păcate n-avea contract și-a plecat gratis. Oricum, nu l-as fi putut reține la Urziceni nici chiar dacă ar fi avut contract. Eu zic mersi că n-au plecat si alți jucatori importanți. Marincuță, de exemplu, a avut vreo 6 oferte de la echipe de liga 5 și 6. I-am majorat primele de meci și de gol înscris pana la maximul posibil, chestie care se pare ca l-a convins să nu plece de la noi.

APDktkY.jpg

*****

Clasament. Am urcat - în sfârșit ! - in top 10. Deocamdată. Șanse de promovare n-avem, da' o clasare pe locurile 6-7 ar fi încurajatoare in perspectiva sezonului viitor.

y6LYw2r.jpg

Comportarea jucătorilor :

9zTxNzB.jpg

Lotul, dupa ultimele modificări :

kbDeaO0.jpg

*****

Juniorimea. De unde prin vară toți juniorii erau cotați la nivel de "minim 4 stele potențial" acum treaba a devenit mai normală. Ceea ce dovedește că nea asistentu' are nevoie de timp ca să se prindă cum e cu potențialu' unui jucator. Ce spune el la prima vedere poate fi o mare țeapa. In altă ordine de idei, perspectivele pentru viitoarea selecție la juniori (youth intake) nu mi se par prea interesante. Cică-s pe țeava niscai fundași laterali si mijlocași laterali, plus un portar (sau doi ?). Ma rog, având in vedere ca suntem la pamânt cu baza de pregatire, cu sistemu' de recrutare a juniorilor, cu calitatea antrenorilor de la juniori și cu calitatea HOYD-ului ... mă aștept la vreo câțiva jucatori de duzina si la incă vreo cațiva complet inutili.

VhUyr7R.jpg

*****

In primele două ligi se întâmplă chestii interesante, zic eu :

GMhFOO8.jpg

(...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Martie 2020

O lună destul de bună, 7 puncte din 12 posibile. Am suferit prima infrangere din sezonul de primavara ... da' nu-i o catastrofă, mai ales ca ăia care ne-au învins sunt taman CSA Steaua, liderul seriei :

OyA7ZGr.jpg

CSA ne-a bătut meritat. Au fost cu vreo trei clase peste nivelu' nostru. Și nici măcar nu s-au strofocat prea tare ca să ne bată. În urmatoru' meci am intâlnit o altă echipa solida, Olimpic Zărnești. Și ăștia au jucat mai bine și-au fost cu vreo două clase peste nivelu' nostru ... da' am avut noroc. Adica noi am avut vreo 3 ocazii și-am înscris două goluri, iar Zărneștii au avut vreo 5 ocazii dar n-au înscris decât o data. În urmatorul meci am facut instrucție cu CS Năvodari, deși scoru' e exagerat. Meritam sa câștigăm, dar la limită, nu cu 3 - 0. Ultimu' meci al lunii a fost compensatoriu. Adicătelea norocu' din meciurile cu Zărneștii si Năvodarii s-a transformat in ghinion, iar noi n-am reușit decât un egal deși am controlat jocul și-am avut mai multe șanse de gol decât adversarii.

DFjlkcu.jpg

Clasamentu'. Culmea, fără sa facem cine știe ce eforturi ne-am trezit c-am ajuns la doar 7 puncte de-un loc de baraj.

MuuRhLM.jpg

Atmosfera pe la club cică e rezonabila. Vestiaru' nu dă pe-afara de entuziasm ... da' nici n-au de ce se plange. Coeziunea e-n regulă, având in vedere c-au venit mulți jucători noi in iarna. Patronu' e mulțumit de evoluția echipei insa are o durere in ceea ce privește finantele. Cheltuim peste 30.000 de euroi pentru salarii și prime deși avem buget de numai 20.000.

6tsdhd0.jpg

*****

In liga 1 FCSB-u' a pierdut șefia clasamentului, desi cu doar 3 luni in urma aveau 7 puncte avans ...

I6YhzgC.jpg

**********

Aprilie

Selecția pentru lotul de juniori. Nu mă așteptam la cine știe ce mari valori și chiar mi se pare c-am avut noroc. Avem vreo 6-7 jucători cu ceva potențial. Rămâne de văzut cât de buni sunt fiindcă intotdeauna HOYD-u' și asistentu' pot supraevalua sau subevalua jucatorii. De-abia peste vreo două luni am sa vad care-i nivelu' jucătorilor ăstora.

64Yac1K.jpg

*****

Hehe ... din nou ne-am descurcat bine spre foarte bine. 4 meciuri jucate, nici o infrângere, 8 puncte din 12 posibile.

vSsLexD.jpg

Am avut iar noroc într-un meci  dificil. La Dorohoi am jucat de la egal la egal cu gazdele, echipă de top 3. Ambele echipe au șutat destul de puțin (7 - 6 la șuturi din care 3 - 3 pe poartă) ... însă noi am înscris de 3 ori din 3 șuturi iar Dorohoiul doar o dată. Apoi, firește, am avut ghinionu' obișnuit. Am jucat pe teren propriu, la Urziceni si n-am scos decât doua egaluri. Primu', contra Fienilor, a fost echitabil. Ei s-au apărat iar noi n-am stiut cum să trecem de defensiva lor supraaglomerata. Al doilea egal a fost ofticant. Ar fi trebuit sa invingem clar, la cel putin 2-3 goluri diferentă, da' fiidnca atacanții mei n-au nimerit poarta nici cand era goală și disponibila ... n-am reușit decât un egal.

e3HvBEa.jpg

Clasament. Deși ne-am dat cu stângu' în dreptu' in ultimele două meciuri continuăm sa ne menținem la doar 6 puncte de un loc la baraj ...

AN1AL3E.jpg

*****

Afacerea "youth intake" ne-a uscat la buzunar, asta și pentru c-am semnat contracte cu majoritatea juniorilor prezenți. Am ajuns s-avem cheltuieli de 38.000 euroi, adică aproape de două ori mai mari decat bugetu' de-l avem ...

Pc8oUY8.jpg

*****

Liga 1 : FCSB-u' are probleme mari. Mai sunt de jucat doar 3 etape și exista șansa sa nu prindă nici podiumul ....

S4eAFhm.jpg

*****

Mai - Iunie

Ultimele 5 meciuri ale sezonului. 10 puncte din 15 posibile.

8UqY2QS.jpg

La Codlea s-a jucat de la egal la egal, un meci foarte deschis și cu multe faze de poartă. Am câștigat pentru c-am avut mai mult noroc la finalizare. Acasă cu Bacăul ... ne-am facut de kko. N-am șutat nici măcar o data pe poarta adversă (!!!). Nici Bacăul n-a avut ocazii doar că lor le convenea un egal iar nouă nu. Vasluiul ne-a învins fiindcă la nimar egal de șuturi pe poarta (3 - 3) ei au inscris 3 goluri iar noi doar două. Păcat, chiar am fi meritat cel putin un egal. Ultimele doua jocuri ... de vacanță. Nici gazdele și nici noi n-am jucat cine știe ce insă noi avem atacanți mai buni.

CecZ8Un.jpg

Clasament : locul 9. Se putea și mai bine. Nasol e c-avem probleme mari pe teren propriu. Când adversarii' joacă defensiv reușim cu greu să ne apropiem de poarta adversă. În orice caz, faptu' că in ultimele 20 de jocuri am pierdut doar de două ori e încurajator in perspectiva sezonului viitor.

qtRUlBf.jpg

*****

Prestațiile jucătorilor :  Marincuță continuă sa se evidențieze, deși in ultimele 10 etape a jucat al naibii de prost. Suprinzător, junioru' Mărincean a inscris de 12 ori in 15 jocuri. Și-a dat si 5 pase de gol.

EXPVVFH.jpg

*****

Lotu' de seniori folosit in sezonu' de primăvara  :

eaSuIY6.jpg

Transferuri sezon 2019-20 :

IgBcY3A.jpg

Atmosfera în vestiar si părerea patronului la final de sezon :

cZdB8jV.jpg

*****

Liga 1 : lol, FCSB nu s-a calificat nici în finala Cupei (i-a eliminat FC Voluntari în semifinale), n-au prins nici podiumul ... și-au ratat prezența in cupele europene in sezonu' viitor. Asta după ce in sezonu' de toamnă au fost lideri detasați. 

wim1PwL.jpg

Situația in celelalte competiții interne (înaintea playoff-urilor) :

zwUCNuL.jpg

i80Vi1J.jpg

UqyLhRR.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iunie - iulie 2020

La sfârșitu' lunii au avut loc barajele de promovare în ligile 2-6.Consecința :

nAFCqZ7.jpg

Mă rog, barajele alea nu ne privesc pe noi. Da' asta nu inseamnă că la Urziceni nu s-a întâmplat nimic. Ete, ăsta-i evenimentu' number one al verii : golgeteru' nostru s-a cam săturat sa joace pe 200 de lei primă de meci și-a plecat la niște unii mai cu bani de prin liga a 2-a. Firește, noi n-am câștigat nimic din afacere pen' ca omu' n-avea contract cu noi.

otoJx3f.jpg

*****

La începutu' lunii iunie, baaaang, pe domn' patron îl loveste o idee măreață : cică să ne luptam pan' la unu pentru a ne califica in playoff. Mdeh, probabil o fi văzut prea multe filme cu Chuck Norris. L-am luat ușor și i-am povestit cum că e misto sa ai imaginație da' realitatea e ceva mai complicată. Dupa o discuție îndelungată omu' și-a dat totuși seama că e ceva-n neregulă cu ideile lui și-a decretat cum că, deocamdată, o clasare-n primele 10 locuri ar fi suficientă.

ANpEoqi.jpg

Mălaiu' disponibil e, normal, cam pe sponci. Vreo 26.000 de euroi pe an. Aștia-s bani buni atunci când e vorba de supraviețuire da' e al naibii de puțin atunci când se pune problema performanței. Pe de altă parte, nici alelalte cluburi de prin seria noastră n-o duc mai bine. Majoritatea trăiesc de azi pe mâine și n-au nici o sansă să-și păstreze in loturi jucătorii cât de cât mai buni. De-aia în media prediction am ajuns să fim considerați chiar echipă de top 6. Pâna la începerea campionatului n-am pierdut decât un singur jucător. Foarte important, da' doar unu. Alte cluburi s-au trezit ca le pleacă juma' din echipa de baza.

aXk7tiv.jpg

Apropo de transferuri. N-am spart piața fiindcă aia de-i am in lot sunt destul de buni iar alții mai buni sunt greu de găsit. Nici macar rezervele rezervelor rezervelor din liga a 4-a nu vor să vină la noi. Mai găsim din când in când câte un jucator bun da' sar imediat pe el câte 5-6 cluburi si trebuie să zicem sarumana daca ăla alege sa se sacrifice la Urziceni. Oricum, am pus pe liber niște jucători de care n-aveam nevoie și-am obținut astfel vreo câteva sute de euroi suplimentari.

BMp5APi.jpg

Loturi la reluarea sezonului :

Seniori

HvY3eok.jpg

U19

ndAmHOh.jpg

Atmosfera în vestiar : nu dă pe-afară ... da' nici nu-i nasoală. Merge ...

u9PDyQL.jpg

*****

August

Ne-am descurcat chiar bine. 5 victorii din 9 meciuri jucate, doar două înfrângeri. Din păcate am ratat calificarea-n turul 2 în cupă, chestie care l-a cam șucărit pe patron. Omu' vroia s-ajungem sa jucăm vreo 2-3 meciuri de cupa ... da' n-a fost sa fie. Ghinion.

aOs0grR.jpg

 

WrnWxXI.jpg

B331zvg.jpg

UvsPdHo.jpg

Clasament dupa 8 etape. Suntem pe 2 ... da' campionatu' de-abia a început :

2eOCSpY.jpg

*****

Update transferuri :

Am pierdut pâna la urma 3 jucatori de baza (Marincuță, Petrescu, Băban), toți titulari in sezonu' trecut ... și-am adus tot 3. Care nu-s chiar la nivelu' ălora pe care i-am piedut da' sper sa se descurce.

iwbWFNh.jpg

Faptu' c-avem un lot ceva mai slab (sau că alelalte cluburi din serie au loturi ceva mai bune) a avut imediat efect in media prediction : am căzut de pe locu' 6 pe locu' 9.

Tm0LQz9.jpg

Bu2adDZ.jpg

*****

Septembrie

Lol. Luna septembrie a început cu o etapa ce-a demonstrat forța galactica a defensivelor echipelor din seria noastra. Sau, mai bine zis, a demonstrat cam ce ofensive de doi bani au echipele astea. Doar 12 goluri marcate in 11 meciuri jucate :

KeApNpY.jpg

*****

În ceea ce ne privește, dupa o lună (august) bună a urmat o lună (septembrie) enervanta ca dreaq. 8 meciuri jucate, o singură victorie, 6 egaluri. Da' nu ma pot plânge. Am jucat destul de prost iar rezultatele-s în general conforme cu prestațiile (mediocre) de pe teren.

VBI4o6z.jpg

tVOZF54.jpg

zEbMLu3.jpg

Clasament. Stăm bine, deși Gheorghenii si Dorohoiu' s-au cam desprins. Mă rog, să fie sănătoși, oricum n-aveam treabă cu lupta pentru promovarea directă. Da' un loc de playoff n-aș refuza, mai ales fiindcă se dau niste bănuți (puțini, e-adevarat) pentru participare.

IDHlfpd.jpg

*****

Prestațiile domnilor jucători. Rezumat : Bădulescu plus niște unii se agită prin liga a 6-a.

RNApJRJ.jpg

Edited by kan-guru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy