Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


The "New Dinamo"


gaby4geo

Recommended Posts

Sezonul 2009-2010 din Liga I s-a incheiat. Pentru a 2-a oara in istoria clubului, CFR Cluj a reusit sa obtina eventul, terminand campionatul pe primul loc in fata Unirii Urziceni si a lui FC Vaslui, si tot in fata moldovenilor castigand Cupa Romaniei cu un dramatic 5-4 dupa lovituri de departajare.

Daca in Ardeal e sarbatoare, in capitala e o adevarata drama. Pentru prima data in istoria Ligii I, nicio echipa bucuresteana nu a terminat pe podium. Dintre toate, cea mai afectata pare a fi Dinamo, o echipa obisnuita cu succesul abia reusind sa obtina locul 6, ultimul care duce in Europa League.

Singurul gand care le trece prin mintea actionarilor dinamovisti era: "Asa nu se mai poate". In ultimii 4 ani s-au cheltuit bani multi pe transferuri, insa echipa joaca din ce in ce mai slab, lucru care a indepartat si fanii de stadion. Acum, din lipsa de bani, singura alternativa a echipei este reconstructia.

Iar aceasta incepe chiar de pe banca tehnica. Cornel Talnar a fost numit scouter, alaturi de Ioan Sdrobis si Sulejman Demollari, pozitia de antrenor ramanand vacanta. S-au incercat numeroase tratative cu diferiti antrenori, insa fiecare aveau pretentii financiare pe care clubul nu le putea suporta.

Atunci, actionarii dinamovisti au luat o decizie soc. Au decis sa puna in functie un antrenor tanar, de 29 de ani, proaspat absolvent al Scolii de Andrenori de la Coverciano. Numele sau este Gabriel Stoian, iar singurul lucru cunoscut recent despre el este ca e dinamovist de mic. In rest, nimeni din lumea fotbalului nu stie nimic despre acesta.

Va reusi el sa readuca suporterii langa echipa si, cel mai important, sa readuca gloria clubului?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Pana in iarna nu vand nimic. Voi face 2-3 transferuri pe posturile care simt ca nu sunt acoperita complet. Asezarea in teren va fi ca cea a Barcelonei, insa cu un stil de joc ceva mai agresiv, iar defensiva mai retrasa.

O sa postez si amanunte mai detaliate cu privire la tactica si la fiecare jucator in parte, insa dupa ce termin cu transferurile.

Link to comment
Share on other sites

Asa o sa joace Dinamo cu mine pe banca :D

GK - Goalkeeper - Defend

DR - Wing Back - Automatic

DCR - Central Defender - Defend

DCL - Central Defender - Defend

DL - Wing Back - Automatic

DMC - Defensive MIdfielder - Defend

MCR - Ball Winning Midfielder - Support

MCL - Deep Lying Playmaker - Support

AMR - Winger - Attack

AML - Winger - Attack

STC - Target Man - Attack

post-10053-0-99008300-1311863461_thumb.g

Link to comment
Share on other sites

Primele transferuri:

Dupa cum s-ar putea sa stiti, apararea este punctul slab al lui Dinamo. Aici e singura zona in care voi aduce intariri. Primul transfer este Ionut Voicu D/WB R de la FC Brasov, cel mai probabil fa fi rezerva lui Barboianu pe flancul drept. Al doilea este Carlos Cardoso D (LC) de la Pandurii Tg. Jiu. El va fi rotit pe flancul stang cu Zie Diabate, iar la nevoie o sa evolueze si in centru.

post-10053-0-37464900-1311864955_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Primul amical:

Am jucat si primul amical din acest sezon, 3-0 impotriva lui Belgrano din Argentina.

Prima repriza a fost foarte slaba, adversarii dominand categoric inca din primul minut. Ne-am trezit abia in min. 36 dupa o lovitura libera batuta de "cap de zmeu" Catalin Munteanu, insa portarul a respins in corner. Dupa aceea, argentinienii nu au mai existat pe teren.

Repriza a doua a fost a noastra de la un cap la altul.

In min. 50 Danciulescu a deschis scorul cu o sut superb din prima de la 25-30 de metrii plasat la fix langa bara.

Am continuat sa presam iar in min. 67 Vlad Munteanu centreaza perfect pe coltul scurt din corner, iar jucatorul adus de la Pandurii, Carlos Cardoso, scapat din marcaj, deviaza mingea cu capul si o introduce in plasa, 2-0.

In min. 73 Mehmedovic reia cu capul tot dupa un corner batut de Munteanu, portarul blocheaza, insa mingea revine cu noroc la el si trimite simplu cu latul in poarta goala.

In min. 84 Liviu Ganea scapa singur cu portarul, insa trimite direct in goalkeeperul advers, ramanand 3-0.

Concluzii: a fost primul meci deci nu prea am ce sa le reprosez baietilor dupa prima repriza foarte slaba, mai ales ca au reusit in cele din urma sa invinga. Omul meciului a fost ales Danciulescu, insa mie mi-a placut foarte mult Vlad Munteanu care a centrat perfect la cele 2 goluri din corner si a mai avut si unele actiuni individuale pe flancul stang.

Deci, sunt sperante! :D

post-10053-0-13753200-1311865674_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Debutul:

Intreaga suflare dinamovista asteapta primul meci oficial al echipei favorite. Cu totii sunt nerabdatori sa vada in cine si-au pus increderea actionarii "cainilor".

Primul meci oficial este Breidablik - Dinamo. Numele adversarului nu este unul care ar trebui sa ne sperie, insa exista o teama cu privire la zona unde se va disputa aceasta partida, Islanda, la o temperatura care nu depaseste 8*C.

Din tribune, "cainii" vor primi incurajari si din partea selectionerului Razvan Lucescu, care a venit sa ii urmareasca live pe dinamovisti.

Echipele de start:

Breidablik: Petursson - M.Jonsson M.Nikulasson A.Einarsson H.Haflidasson - I.Snorasson P.Jonsson O.Steinarsson K.Magnusson - K.Albertsson G.Gislason

Dinamo: Balgradean - I.Voicu Gaman Moti Barboianu - Torje C.Munteanu Margaritescu R. Stanescu V. Munteanu - L.Ganea

Min. 1: Incepe partida, Dinamo are lovitura de start.

Min. 8: Islandezii Incep mai indraznet, Snorrason centreaza din banda dreapta, insa Gaman respinge in corner.

Min.20: Prima sansa a lui Dinamo, Torje are o cursa in viteza pe flancul stang, centreaza pe coltul lung, insa V.Munteanu trimite cu capul peste poarta.

Min.25: Islandezii au o noua sansa, P.Jonsson ii paseaza perfect pe culoar lui G.Gislason, acesta intra in careu, insa suteaza mult pe langa poarta.

Min.32: 0-1! C.Munteanu ii paseaza la marginea careului lui V.Munteanu, acesta incearca sa-i centreze lui L.Ganea, fundasul M.Jonsson incearca sa blocheze centrarea, insa deviaza mingea in proprie poarta.

Min.37: Cursa vijelioasa a lui V.Munteanu in banda stanga, trece lejer de 2 adversari, centreaza pe coltul lung, insa Torje trimite Cu capul peste poarta.

Min.38: Presiunea dinamovistilor continua, Gaman recupereaza mingea in propria jumatate, il lanseaza pe Torje in banda dreapta, acesta ii centreaza lui L.Ganea in careu, insa ultimul trimite aiurea pe langa poarta din 6 metrii.

Min.40: Islandezii s-au trezit, G.Gislason ii paseaza lui K.Albertsson la marginea careului, acesta trece de I.Voicu insa suteaza slab, Balgradean prinde fara emotii.

Min.46: C.Munteanu il lanseaza pe Torje in banda dreapta, scapa singur cu portarul, trage puternic, insa o face in portarul advers.

Min.47: Fluier final al primei reprize, cainii intra in avantaj la vestiare.

Min.45: Se reia partida. Doua schimbari la Dinamo, au iesit V.Munteanu si L.Ganea si au intrat Bakaj si Tucudean. O schimbare si al islandezi, a iesit Haflidason si a intrat Adalsteinsson.

Min.59: Faza superba de atac a "cainilor", Moti reuseste un un-doi cu Torje la marginea careului, dupa care ii centreaza in careu piticului, insa acesta trimite mult peste poarta.

Min.60: Dinamo continua sa preseze, Bakaj il gaseste excelent pe Tucudean in careul advers, acesta preia si suteaza din vole, insa o face mult pe langa poarta.

Min.68: Ghinion pentru Dinamo, Margaritescu s-a accidentat si este inlocuit de J.Kone.

Min.81: 1-1! P.Jonsson ii paseaza scurt lui K.Albertsson, iar acesta suteaza violent de la 30 de metrii si il invinge pe Balgradean,

Min.85: 1-2! Torje bate un corner pe coltul lung, de acolo Gaman retrimite in centru, dupa care Moti trimite cu capul balonul in plasa.

Min.90: Gaman intra aiurea prin alunecare la mijlocul terenului si vede direct cartonasul rosu.

Min.94: 2-2! "Cainii" sunt la pamant. Gislason centreaza din banda dreapta, Moti incearca sa respinga, insa ii pune mingea la picior lui Gudmundsson, care nu-l iarta pe Balgradean.

Min.95: Fluier final. Dinamo obtine doar un egal dintr-un meci pe care l-au avut in mana.

post-10053-0-62417700-1311947193_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Ultimul transfer:

Stiu ca am zis ca nu o sa transfer decat in defensiva, insa acesta a fost o neceesitate. Margaritescu s-a accidentat cu Breidablik, Patrascu era accidentat din amicale si Kone nu era inca intrat in forma. Deci aveam mare nevoie de un mijlocas defensiv, dar cu ce sa-l cumpar? Banii de transferuri ii cheltuisem deja pe I.Voicu si pe Carlos Cardoso.

Atunci am primit o surpriza placuta. Agentul Rui Vidigal mi-a oferit unul din jucatorii impresariati de el, Santiago Ostolaza. M-am uitat la el de curiozitate: DM, 22 de ani, Work Rate 15, Teamwork 15, Determination 13. Pana aici m-i s-a parut convenabil, mai ramanea sa vad ce parerea avea Cornel Talnar despre el. Apoi am primit verdictul: "Ostolaza is a good player".

Mai ramanea un singur obstacol: salariul jucatorului. Din fericire s-a multumit cu un salariu de 175.000 E/an, cu toate ca am stat ceva timp la negocieri.

Deci, campania de achizitii s-a incheiat. Cei trei nou veniti: Ionut Voicu, Carlos Cardoso si Santiago Ostolaza.

post-10053-0-02354600-1311948819_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Ultimul amical:

Nu am vrut sa va plictisesc cu toate meciurile amicale care, pana la urma, nu au nicio miza. Dar acesta a fost ceva mai aparte.

ULtimul meci amical a fost "U" Cluj 0-2 Dinamo. Ceea ce a fost mai deosebit la meciul acesta este ca aproape intreaga echipa a fost compusa din rezerve si jucatori de la U19.

Echipa a aratat asa: Naumovski - E.Craciun V.Gaman A.Albert V.Bordeanu - F.Anton D.Bucsa S.Ostolaza I.Gaman D.Marmaneanu - B.Kanda

Cei care m-au impresionat au fost Marmaneanu, Kanda si, mai ales, Florin Anton care a marcat ambele goluri. Cei trei au pe rand 19, 17 si 18 ani.

Deci, viitorul suna bine!

post-10053-0-34625000-1311950267_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

E de plans, nu de ras baieti. Cand o echipa cu renume din Romania nu poate trece de turul 2 de calificare Europa League, inseamna ca suntem jos, jos de tot. Bine, stiam ca in ultimul timp am scazut destul de mult, dar nu ma gandeam ca in asa hal. Toata lumea rade de Dinamo, dar e de plans, pentru ca de fapt e vorba de fotbalul romanesc in general.

Link to comment
Share on other sites

E de plans, nu de ras baieti. Cand o echipa cu renume din Romania nu poate trece de turul 2 de calificare Europa League, inseamna ca suntem jos, jos de tot. Bine, stiam ca in ultimul timp am scazut destul de mult, dar nu ma gandeam ca in asa hal. Toata lumea rade de Dinamo, dar e de plans, pentru ca de fapt e vorba de fotbalul romanesc in general.

ce a facut dinamo joi seara nu a fost neputinta, a fost prostie. S-au culcat pe o ureche in fata unui adversar mult mai slab, insa care a aratat ca poate fi pericolos atunci cand este lasat. Dinamo putea sa o bata pe Varazdin, insa s-au jucat cu focul si au fost egalati. Apoi nu au reusit sa mai stinga focul(adica sa egaleze).

Ce e important e ca au aratat ca pot mai mult si sper sa arate la fel si in Croatia.

Link to comment
Share on other sites

ce a facut dinamo joi seara nu a fost neputinta, a fost prostie. S-au culcat pe o ureche in fata unui adversar mult mai slab, insa care a aratat ca poate fi pericolos atunci cand este lasat. Dinamo putea sa o bata pe Varazdin, insa s-au jucat cu focul si au fost egalati. Apoi nu au reusit sa mai stinga focul(adica sa egaleze).

Ce e important e ca au aratat ca pot mai mult si sper sa arate la fel si in Croatia.

Hai mai, chiar mai crezi in himere?

Link to comment
Share on other sites

Dinamo-Beidablik, returul:

Dupa o prima mansa in care Dinamo a obtinut doar un egal cu modesta echipa islandeza, "cainii" vor revansa in retur. De aceasta data, fara prezenta frigului usturator din nord, dinamovistii nu mai au nicio scuza sa nu castige aceasta partida.

Echipele de start:

Dinamo: Balgradean - I.Voicu Mehmedovic Moti Barboianu - Torje Kone Margaritescu C.Munteanu V.Munteanu - L.Ganea

Breidablik: Petursson - M.Jonsson M.Niculasson A.Einarsson H.Haflidason - I.Snorrason P.Jonsson O.Steinarsson K.Magnusson - K. Albertsson G.Gislason

Min. 1: Incepe partida, oaspetii avand lovitura de start.

Min. 8: 1-0! Inceput perfect de partida pentru Dinamo. V.Munteanu a sprintat fara probleme pe langa doi adversari in banda stanga, centreaza perfect pentru L.Ganea, care il invinge pe Petursson cu o lovitura de cap.

Min.13: 2-0! Moti recupereaza mingea in propria jumatate, ii trimite lui V.Munteanu, acesta ii ridiculizeaza din nou pe adversarii de pe partea sa, centreaza pe jos in centrul careului de unde acelasi L.Ganea impinge cu latul mingea in poarta. Dinamo e pe val!

Min.15: 3-0! L.Ganea are o actiune personala in banda stanga, centreaza pe 16 metrii pentru Kone, acesta ii paseaza in centrul careului la C.Munteanu, care suteaza violent, lasandu-l fara sansa pe Petursson.

Min.31: Lovitura de colt batut pe coltul lung de V.Munteanu, Mehmedovic reia cu capul, insa Petursson respinge pentru un nou corner.

Min.39: I.Voicu arunca de la margine pana la Torje, acesta patrunde in careul advers, suteaza pe coltul scurt, insa Petursson respinge in corner.

Min.46: Finalul primei reprize. Dinamovistii intra la vestiare cu un avantaj confortabil.

Dubla schimbare la Breidablik: intra in teren V.Gislason si Sveinsson in locul lui G.Gislason si Snora

Schimbare la Dinamo: iese Kone si intra in locul sau R.Stanescu.

Min.45: Incepe repriza a doua, Dinamo avand lovitura de start.

Min.55: Lovitura libera batuta de C.Munteanu. Acesta centreaza pe centrul careului spre R.Stanescu, insa tanarul mijlocas suteaza mult peste poarta.

Min.56: Cate o schimbare de fiecare parte. La Breidablik intra V.Gudnason in locul lui Magnusson, iar la Dinamo E.Bakaj ii ia locul lui V.Munteanu.

Min.71: 4-0! Corner batut de Torje pe coltul lung la Mehmedovic, acesta trimite cu capul spre poarta, Petursson respinge pana la Moti, care impinge mingea in poarta.

Min.72: Ultima schimbare la Dinamo, iese din teren Mehmedovic si intra in locul sau C.Cardoso.

Min.84: 5-0! Faza frumoasa creata de Dinamo. Pasa cu calcaiul data de C.Munteanu catre Barboianu in flancul stang, acesta centreaza din prima in careu pentru Torje, de unde piticul lui Dinamo deviaza mingea cu capul in poarta.

Min.88: P.Jonsson ii trimite o pasa pe culoar lui Gudnason, acesta patrunde in careu, suteaza violent, insa nu nimereste cadrul portii.

Min.90: Barboianu are o actiune personala in banda stanga, isi pune mingea pe piciorul drept, suteaza in forta, dar mingea trece putin peste poarta.

Min.93: Fluier final! Dinamo trece fara probleme de echipa islandeza si avanseaza in Turul 3, unde ii va intalnii pe polonezii de la Jagiellonia.

post-10053-0-25460400-1312120632_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy