Jump to content

Din Lipsa De Ocupatie


Man-cioi

Recommended Posts

1.Scurta introducere

In primu rand ,trebuie sa recunosc ca asta este primul meu story si in principiu habar n-am sa scriu asa ceva.Totusi din lipsa de activitate am decis sa incerc sa fac un 'story'' care sa nu ma faca de ras.Facand lucrul asta pentru prima data voi incerca sa va prezint pe scurt situatia echipei mele Vizela FC,proaspat retrogradata in liga a 3-a portugheza.Am inceput cu o baza de date destul de mare,peste 100.000 de mii de jucatori , aproximativ 50 de ligi din vreo 20 de tari.Asadar in acest story voi incerca sa va prezint si evenimentele cele mai importante din fotbalul mondial dar si din Liga lui MItica,Becali,Borcea si toti ceilalti.

Dupa cum va spuneam prima mea echipa din acest joc este vestita Vizela(recunosc ca nu reusesc deloc sa retin numele asa ca am tras cu ochiul in save-ul din FM),formatie ce joaca in liga a 3 a din Portugalia, mai precis 'Portugese Second Division-North''.Incepand unemployed nu magandeam ca voi primi vreo super oferta dar sansa de a lucra la o echipa ce este cotata cu sanse la promovarea in al doilea esalon fotbalistic portughez mi s-a parut extrem de atractiva.Odata ajuns la club insa am aflat ca situatia nu este ata de roz cum imi imaginam.In primul rand situatia financiara nu era una tocami buna Jose Armando(si inca vreo 4 nume),patronul echipei anuntandu-ma ca bani de transferuri nu prea exista si pentru salarii nu pot sa depasesc cu mult suma ce este deja cheltuita lunar la club.In al doilea rand mai exista si problema fanilor care erau destul de dezinteresati si nu mai prea veneau la stadion din cauza retrogradarii si jocului deprorabil din ultimul sezon.

Lotul arata destul de bine,fiind dupa parearea specialistilor din Portugalia al treilea ca valoare dupa lotul Boavistei,echipa retrogradata in acest esalon datorita unui scandal cu arbitrii si dupa lotul unei echipe cu un nume mai ciudat pe care nu am chef sa il scriu in acest moment.Daca fotbalistii pareau in regula pentru acest nivel problema aparea la nivelul antrenorului secund si a scouterului.Cel putin primul era catastrofa,nu avea nici o treba cu fotbalul asa ca trebuia sa fac ceva foarte repede.Destul insa pentru prima zii.Am destul timp pana la inceperea noului sezon sa iau deciziile ce vor duce acest club inapoi unde ii este locul,si chiar mai sus,cel putin asta cred eu.

Link to comment
Share on other sites

Era cam tarziu si nu mai aveam chef sa scriu.Oricum a doua zi nimic interesant.Dupa cateva zile insa mi-am dat seama de cateva lucruri.in primul rand cei 4 componenti ai stafului tehnic erau la catastrofe,in principal secundul si preparatorul fizic.Asadar am decis sa ii concediez,dar nici unul, nu a vrut sa plece fara a le plati unele clauze din contract,explicandu-mi cat de mult tin ei la acest club.Am decis sa pastrez scouterul si doctorul desi nici unul nu mi se parea genial.Am semnat repede cu un antrenor secund de numai 30 de ani si inca doi oameni care sa completeze stafful.

In aceste zile am reusit sa im fac o parere foarte buna asupra lotului.Jucatorii erau multi si majoritatea buni.PERFECT.Totusi aveam niste mici probleme pe doua posturi extrem de importante cel de atacant si cel de fundas central.Nu aveam bani de cheltuiala deci am transferat doi brazilieni liberi de contract,ambii fundasi centrali si un mijlocas trecut si pe la echipa din orasul meu natal Buzau.Pentru postul de atacant am ales sa imprumut unul de la o echipa de prima liga.Dupa toate aceste transferuri lotul meu arata cam asa:

Portari:

.PAULO RIBEIRO:Un portar excelent in varsta de 25 de ani.nu exceleaza la nici un capitol dar nici nu are vreun mare defect.Va fi titularul acestui post.

.Dimas-un portar tanar de doar 19 ani,cu reflexe destul de bune,singurul capitol deficitar fiin pozitiaonarea.Are timp insa sa se perfectioneze.Va fi o rezerva de valoare pentru Ribeiro.

.Pedro Velho-un alt portar de 19 ani imprumutat de la Gil Vicente.Mi se pare destul de mediocru chiar si pentru nivelul acesta.Va fi solutia de avarie pentru ceilalti doi.

Fundasi:

.Nuno Amaro:Cel mai bine platit jucator al echipei,este si unul dintre cei mai buni.La cei 34 de ani ai sai este un fundas stanga foarte tehnic dar si excelent din punct de vedere defensiv,fiind si cel mai bun executant de lovituri libere al echipei.Va fi cu siguranta titularul postului de fundas stanga.

.Helio-O rezerva excelenta pentru Nuno.Este un fundas lateral ce isi face treaba in aparare,dar atunci cand urca prefera sa dea pasa cea mai simpla.Mi se pare un fotbalist predestinat bancii de rezerve.

.Quim Berto-Capitanul echipei,la cei 37 de ani este la ultimul sezon ca fotbalist.Are o viteza foarte buna pentru varsta sa,un tackling bun si o tehnica foarte buna.Stam excelent la fundasi laterali.

.Karim Azizou-Un marocan care ar putea sa ii ia locul lui Berto in orice moment.Fundas de banda cu un joc ofensiv excelent,si fara mari probleme in jocul defensiv.O rezerva ce ar putea juca titular in orice moment.

.Anderson-Primul meu transfer,laudat atat in presa locala cat si de colegii sai.Un fundas cu o viteza excelenta, tackling si lovitura de cap bune care va fi titular incontestabil.Super jucator avand in vedere ca a fost si gratis!

.Helder Sousa-Celalat fundas central titular,in varsta de 29 de ani.Nu are nimic special in afara fizicului(1.90).

.Fabiano-Fundas central de 34 de ani,cu un tackling exceptional,il voi folosi si ca mijlocas defensiv in meciurile in care voi vrea sa ma apar.

.Vitor-Jucator de 19 ani imprumutat,solutie de avarie a apararii.

Mijlocasi:

.Guera-mijlocas la inchidere in varsta de 30 de ani ce pare ca nu are plamani.Are un joc de pase simplu,dar munceste foarte mult pentru coechipierii sai.Va fi probabil titular.

.Ze lopes- singurul junior care pare sa poata face vreodata fata la fotbalul mare.Echipa u19 e un dezastru in rest.Poate juca mijlocas central dar si la inchidere.

.Denilson:La cei 20 de ani ai sai este jiucatorul caruia ii prezic un viitor stralucit.Va fi titular incontestabil la mijloc.Are instinct de marcator, paseaza bine,si il consider un fel de Lampard al diviziei a treaia portugheza...

.Russiano:Vechiul component al Gloriei din Buzau.Rezerva lui denilson.dupa cum ii spune si numele ii cam place Absolutu,Fiilandia,Stalinskaya etc. dar pe teren isi da sufletul.

.Rui Borges:La doar 1.62 este Xavi de Vizela,jucator inventiv,bunapasator si cu o experienta buna la cei 36 de ani ai sai.va fi coordonatoru de joc al echipei.

.Edu:va fi rezerva lui Rui.Are doar 20 de ani dar este doar un imprumut.

.Luis Miguel:Omul ce va juca in spatele atacantilor.jucator in varful formei la 28 de ani este probabil cel mai valoros jucator al echipei.

.Pedro Borges:Rezerva lui Miguel.Desi are 23 de ani inca mai are multe de invatat despre asezarea in teren,de talent nu duce insa lipsa.

.Serao-Alt jucator tanar imprumutat va trebui sa ma convionga ca are valoare.Se pare k nici el nu stie prea bine care este postul sau preferat fiind nehotarat intre fundas dreapta si mijlocas central.

Atacanti:

.Gomis-Atacant foarte valoros imprumutat de la Olhanense echipa de prima liga.Are viteza,flair si e un finalizator bun.Va fi titular.

.Leandro-Atacant de 30 de ani ce isi pastreaza viteza.Este un finalizator de exceptie si are un joc de cap satisfacator.

.Keke-jucator imprumutat de mine cu o viteza foarte buna,dar destul de slabut din punct de vedere fizic.se va bate cu leadro pentru postul de titular.

.Baptiste-Atacant de 23 de ani fara nimic special.rezerva rezervei.

Link to comment
Share on other sites

Urmatorul lucru pe care trebuia sa il,decid era tactica ce o voi folosi la aceasta echipa.Nu mi- fost foarte greu deoarece am avut de unde sa ma inspir si mai precis tactica Milanului condus de Anceloti cand la aceasta echipa inca juca Maldini,Seedof,Inzaghi,Shevcenko sau Cafu.Am avut mai 2 motive principale pentru a alege aceasta tactica:experienta foarte mare a jucatorilor majoritea avand peste 30 de ani si calitatea jucatorilor din zona centrala a terenului.

APARAREA-

La fel ca si in echipa Milanului am decis ca cei doi fundasi centrali sa aiba calitati diferite.Helder Sousa pe postul lui Jaap Stam,ambii fundasi puternici cu lovituri de cap bune,iar pe postul fundasului meu preferat din ultimi 10 ani Alesandro Nesta,Anderson un fundas complet.Cei doi fundasi de banda folositi de Anceloti erau Cafu,un om ce ajuta atacul destul de mult si Maldini un fundas de banda mai retras.Acelasi lucru am incercat sa implementez si eu cu Berto in rolul lui Cafu,si Amaro in locul lui Maldini.

MIJLOCUL-

Aici nu am putut sa implementez exact tactica Milanului,facand cateva mici schimbari.In primul rand pe postul de mijlocas la inchidere in echipa italiana juca Pirlo,fiind conducator de joc retras.Eu aici l-am pus pe Guerra,om ce se aseamana mai mull cu Gatuso.Acesta din urma juca rolul de Ball-winner Midfielder,rol pe care in echipa mea nu il are nimeni.In locul unui conducator de joc retras,l -am asezat pe Borges,iar celalat mijlocas central este Denilson,om asemanator cu Seedof.Rolul lui Kaka este luat de Miguel,care va sustine pe cei doi atacanti.

ATACUL-

Rolul lui Inzaghi de poacher este luat de leandro un atacant speculativ si cu multa experienta,sau de Keke om cu o viteza foarte buna.Rolul lui Shevcenko este luat de gomis un atacant exceptional(Advanced forward)

FILOZOFIA DE JOC

Toate echipele lui Anceloti au la baza un joc rigid in care jucatorii trebuie sa isi respecte pozitia cu sfintenie.Acelasi lucru l am incercat si eu.Jocul agresiv este o alta caracteristica imprumutata de mine de la echipa milaneza.O nuanta data de mine acestei tactice sunt pasele directe care eu cred ca se potrivesc mult mai bine jocului din diviziile inferioare.Jocurile echilibrate am decis sa le joc asteptand greseala adversarului pe contra-atac,iar cele cu echipe mai slabute cu o atitudine ofensiva si cu un pressing sufocant.Jocul pe partea centrala a terenului este o alta caracteristica importanta.

Link to comment
Share on other sites

Am zis ca nu am experienta si scriu aici ca sa imi mentin interesu pentru joc. Faza e ca nu prea verific cum se scriu numele de antrenori, jucatori etc. si scriu cum cred eu....da de acum scriu cu doi de t Ancelotti

Si la faza cu regulamentu'' ce regula am incalcat mai precis?

Link to comment
Share on other sites

Am zis ca nu am experienta si scriu aici ca sa imi mentin interesu pentru joc. Faza e ca nu prea verific cum se scriu numele de antrenori, jucatori etc. si scriu cum cred eu....da de acum scriu cu doi de t Ancelotti

Si la faza cu regulamentu'' ce regula am incalcat mai precis?

q.e.d.

Link to comment
Share on other sites

Pe majoritatea site-urilor de specialitate din Portugalia echipa mea era cotata cu sansa a patra la promovare din 15 echipe participante. Totusi eu imi propun promovarea inca din acest an. Echipa a mers excelent in amicale reusind 4 victorii si un egal. Intre aceste amicale au avut loc si doua meiuri de cupa castigate usor 4-1 in fata lui FC Sesimbra, marcatori fiind cei doi atcanti titulari Keke si Gomis fiecare cu cate 2 goluri si 2-0 contra lui Ribeirao goluri marcate de Rui Borges si Nuno Amaro din penalty. Toti jucatorii au jucat bine,insa cel mai mult m-au impresionat Gomis,Keke,Rui Borges,Anderson si Nuno Amaro. Pot spune ca suntem gata de noul sezon si daca totul va merge bine ne vom bate cu siguranta pentru primul loc.

Si pentru Soccer care vroia si niste screenuri,uite aici cateva:

1)Tactica folosita:

%7Boption%7Dhttp://img408.imageshack.us/i/26536754.png/

%7Boption%7Dhttp://img408.imageshack.us/i/26536754.png/ -pentru meciuri mai grele

%7Boption%7Dhttp://img580.imageshack.us/i/19134616.png/ -pentru meciuri usoare

2)Jucatori de baza

%7Boption%7Dhttp://img697.imageshack.us/i/denilson.png/ -jucatorul de viitor de la mijlocul terenului

%7Boption%7Dhttp://img413.imageshack.us/i/amaro.png/ -un fundas lateral foarte valoros

%7Boption%7Dhttp://img4.imageshack.us/i/gomisx.png/ -cel mai bun atacant de la echipa

%7Boption%7Dhttp://img130.imageshack.us/i/anderson.png/ -coordonatorul de joc

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum spuneam meiurile amicale se terminasera si era timpul pentru inceperea unui nou sezon. Meciul de debut il vom juca in comapania lui Moreinrense,echipa cotata cu sanse bune la promovare.

ETAPA 1

Moreinrense-Vizela

Echipa:Paulo Ribeirao-N.Amaro, Azizou, Anderson, H.Sousa-Fabiano, Guerra, Russiano, Rui Borges- Gomis, Keke

Meciul a fost destul de echilibrat,insa noi am deschis scorul rapid in minutul 13,prin Rui Borges care a speculat excelent o mare greseala a apararii adverse. Dupa acest gol echipa me s-a inchis foarte bine in aparare cei doi fundasi centrali facand un meci fara greseala iar pe final de meci Keke loveste bara portii lui Moreinrense dupa o pasa geniala data de Gomis.Acesta din urma este ales si omul meciului.Un rezultat excelent avand in vedere si absentele lui Quim Berto,Luis Miguel, Denilson si Leandro toti 4 accidentati.

FT: 0-1(Rui Borges 13)

]http://img689.imageshack.us/i/vizelavsmore.png/

Dupa aceasta victorie primesc insa o veste foarte rea. Accidentarea lui Denilson este foarte grava si va sta peste 5 luni in afara terenului.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy