Jump to content

F


Alexandru H.

Recommended Posts

Gazeta Sporturilor, 8 iunie 2009

Va fi Răzvan Lucescu înlocuit?

De câteva zile pe holurile Federaţiei circulă un zvon de-a dreptul şocant: Răzvan Lucescu e în pericol să-şi piardă scaunul de selecţioner al naţionalei de fotbal. Deşi a câştigat meciul inaugural cu Lituania, fostul antrenor al Braşovului a intrat în colimatorul lui Mircea Sandu, cel din urmă reproşându-i că a pierdut vestiarul după refuzul de a-l convoca pe Adrian Mutu. Mai mult, se pare că şefului FRF îi displace relaţia strânsă pe care Răzvan o are cu tatăl său, pe care îl bănuieşte că i-ar ochi scaunul de preşedinte.

Gazeta Sporturilor, 9 iunie 2009

1986 redux (Cristian Geambaşu)

Lucescu, out. O bârfă insiduoasă cu parfum de putregai. Istoria se repetă în familia de antrenori care a inventat atât tinereţea managerială cât şi provocatul de duşmănie viscerală. În 86 , tot în preliminariile pentru Campionatul European, tot după o victorie, Mircea Lucescu era înlocuit cu Emeric Ienei. O decizie normală având în vedere circumstanţele vremii, însă deloc logică dacă o judecăm după istoria recentă: în timp ce Ienei nu a reuşit totuşi să iasă din limitele unui antrenor limitat (pentru înjurăturile aferente aveţi secţiunea de comentarii), Lucescu a dovedit că poate face faţă la nivel internaţional, câştigând în acest an până şi acel trofeu european ce îi lipsea din palmares. Cu ajutorul nepreţuit al românilor verzi, iată că şi fiul său se va bucura de aceeaşi soartă: antrenor foarte bun la nivel de club, traseu european şi naţional excelent, promovat manager al naţionalei la o vârstă fragedă, dat afară pentru a ne dovedi că ştie să câştige trofee şi pentru formaţii turceşti, italieneşti sau ucrainiene. Să ne bucurăm pentru el sau să ne plângem viitorul? Doar dictatorul de la Mogoşoaia ştie. [...]

Gazeta Sporturilor 11 iunie 2009

Răzvan Lucescu a fost demis!

În urmă cu câteva minute Răzvan Lucescu a fost demis de la conducerea Naţionalei de Fotbal, după o discuţie, se pare, extrem de ostilă în biroul preşedintelui Federaţiei Române. Vom reveni cu detalii.

Reporter: Aţi fost demis?

Răzvan Lucescu: Nu, termenul corect e demisie. Pe care mi-am dat-o.

Reporter: Din ce motiv?

Răzvan Lucescu: Nu vreau să insist asupra subiectului însă cred că niciun profesionist din lumea asta nu poate să lucreze cu nişte oameni care nu îl vor.

Reporter: Vă pare rău că nu veţi mai pregăti echipa naţională?

Răzvan Lucescu: Jobul de selecţioner e cel mai prestigios loc de muncă din fotbalul românesc. Îmi va lipsi atmosfera de la lot, oamenii cu care am lucrat, freamătul tribunelor, unite sub un singur stindard. Însă dragoste cu sila nu există.

Reporter: Cine va fi succesorul dumneavoastră?

Răzvan Lucescu: N-am idee. Sper că va fi o alegere mai bună decât familia Lucescu.

qqwykj.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gazeta Sporturilor 12 iunie 2009

Cine va fi antrenorul Naţionalei?

Poate că cea mai surprinzătoare ştire din ziarele de astăzi e faptul că Mircea Sandu recunoaşte că nu are soluţii pentru postul de selecţioner. Demis în primăvară, Victor Piţurcă nu are nicio intenţie să-şi reia vechiul job iar vechii combatanţi pe plaiurile naţionale, Ladislau Boloni şi Gică Hagi, nu sunt deloc priviţi favorabil de către conducerea Federaţiei. Dan Petrescu ar putea fi încercat după un sezon excelent la cârma Unirii Urziceni însă mai mult ca sigur ruşii de la Kuban nu-i vor da drumul. Tu cine crezi că ar trebui să ocupe postul?

RickyFC: Mircea Sandu e un ***. Şi-a bătut joc de România încă o dată. Să-l cheme pe Lucescu înapoi şi să-şi dea demisia, că ne-am săturat să-i vedem mutra la conducerea fotbalului.

SteauaFan: Boloni e o soluţie bună. E şi liber de contract, ştie fotbalul românesc plus că a făcut treabă pe unde a mers.

AntiBucureşti: Poate că ar trebui să încercăm şi cu un antrenor străin...

Gazeta Sporturilor, 13 iunie 2009

Mircea Sandu: "Negociem cu un fost internaţional european"

Federaţia Română pregăteşte o revoluţie: primul antrenor străin din istoria Naţionalei. Chiar dacă negocierile sunt doar la început, Mircea Sandu e convins că va semna actele în scurt timp. "E un fost internaţional european, un jucător enorm dar fără un CV managerial deosebit. Am fost totuşi impresionat de voinţa şi capacitatea sa de muncă şi cred că va avea succes la cârma României. Cred că România are potenţial să ajungă din nou în elita fotbalului mondial însă nu cu un antrenor român... Cel puţin, deocamdată".

Gazeta Sporturilor, 14 iunie 2009

Senzaţional! Paul Gascoigne e arma secretă FRF!

Reporterii GSPTV au aflat, pe surse, că cel cu care negociază Federaţia Română de Fotbal pentru ocuparea postului de selecţioner e fostul mare jucător englez, Paul Gascoigne. Un jucător enorm al anilor 90, Gascoigne a devenit faimos prin aventurile sale bahice şi confruntările cu legea. Ca manager, cariera lui e absolut mediocră: trei cluburi mici, de la care a plecat cu scandal de fiecare dată, palmares inexistent. Rămâne de văzut de ce preşedintele Mircea Sandu şi-l doreşte atât de mult, în dauna unor antrenori cu experienţă.

Gazeta Sporturilor, 15 iunie 2009

Fâşia Gazza (Maria Andrieş)

Dacă preşedinte beţiv aveam, ne mai lipsea doar antrenor croit pe aceleaşi coordonate bahice. Cam aşa sună majoritatea comentariilor ale celor care ne citesc în fiecare dimineaţă. În aceeaşi frază îl ataci şi pe Băsescu, şi pe Gascoigne. Inexact, ba chiar jignitor. Băsescu măcar ştie să bea; Gazza şi-a ratat întreaga carieră pentru că a tratat alcoolul ca pe un prieten nepreţuit, căruia trebuie să-i îndeplineşti toate poftele. Marele fotbalist a sfârşit într-o groapă de scotch; managerul nu a reuşit nici măcar să iasă din ea. Federaţia Română negociază doar cu singura mână ieşită la liman, sperând probabil ca până la primul meci şi restul corpului să-şi facă apariţia din mahalalele împuţite ale lipsei de autocontrol. România a devenit un experiment: transplantarea Fâşiei Gazza în fotbalul de naţională. Să nu ne fie dor de istericalele lui Dan Petrescu: Gascoigne e un artist al luptei de dragul luptei. [...]

Gazeta Sporturilor, 16 iunie 2009

Paul Gascoigne, numit oficial selecţioner al Naţionalei

Nu, nu e o glumă.

28h2zwg.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gazeta Sporturilor, 19 iunie 2009

Reporter: Sunteţi noul manager al României. Este acesta un vis îndeplinit?

Paul Gascoigne: Sunt mulţumit că am şansa să lucrez într-o ţară îndrăgostită de alcool.

Reporter: Sunteţi primul antrenor străin din istoria Naţionalei. Mai mult, nu vorbiţi deloc româneşte şi nu aţi intrat până acum

în contact cu fotbalul românesc. Nu vă va fi greu să vă adaptaţi?

Paul Gascoigne: M-am adaptat eu la macaronari, de ce să fie aici mai diferit decât la proştii de italieni? Plus că limba nu e o dificultate majoră, atâta timp cât toţi din jurul meu mi se adresează în limba engleză. O cunosc suficient de bine.

Reporter: Cum veţi aborda din punct de vedere tactic meciurile?

Paul Gascoigne: Voi sta pe margine si voi ţipa la jucători să dea un gol mai mult decât adversarul. Dacă nu vor reuşi, voi da vina pe arbitru. Daca vor reuşi, îmi voi lăuda capacitatea managerială. Oricum, indiferent de rezultat mă voi cinsti la cel mai apropiat pub din zonă.

Reporter: Mai multe voci susţin că managerul României trebuie totuşi să fie român. Cum comentaţi?

Paul Gascoigne: Niciun antrenor român nu a câştigat Campionatul Mondial. Un antrenor englez a cucerit în 1966 acest trofeu. Deocamdată, e 1 la 0 pentru noi.

Reporter: Aţi luat acest job cu credinţa că va trebui să câştigaţi din prima meciuri pentru a intra în graţiile suporterilor?

Paul Gascoigne: După cum ştiţi, credinţa e inutilă fără miracole.

Reporter: Cristian Chivu e actualul căpitan al Naţionalei. Veţi face vreo modificare în acest compartiment?

Paul Gascoigne: Dacă îmi va câştiga meciuri, poate să se proclame şi împărat al echipei.

Reporter: Presiunile managementului la nivel internaţional sunt enorme. Veţi deveni ţintă a mass-mediei. Cum vă veţi descurca

în asemenea condiţii?

Paul Gascoigne: Cred ca am dovedit până acum că sunt un model de comportament pozitiv, deci nu sunt defel stresat de perspectiva intruziunii unor nenorociţi în viaţa mea personală.

Reporter: Veţi folosi jucătorii români cei mai cunoscuţi sau veţi da şansa unor tineri fără experienţă?

Paul Gascoigne: Voi da şanse oricui iubeşte fotbalul şi viaţa de noapte.

Jurnalul lui Gazza, 4 august 2009

În ultimele două luni am fost doar pe drumuri. Am privit zeci de meciuri şi o mulţime de jucători. România îmi aminteşte de Anglia: jucători de travaliu dar puţină sclipire. Cel puţin în faţă e dezastru. Din aceste considerente, voi juca foarte precaut, cu un sistem 4-5-1, oprind jocul adversarilor în zona centrală dintre mijlocaşii centrali şi cel defensiv. Oricum, nu mai contează pentru calificarea la Campionatul Mondial: sunt 0% şanse să putem obţine patru victorii consecutive iar ca adversarii noştri să se împiedice.Mi-aş dori totuşi victorii cu Austria şi Insulele Feroe şi măcar un egal din confruntările cu Franţa şi Serbia. Cât despre amicalul cu maghiarii, mi s-a spus că e adversarul istoric al românilor, deci probabil e un meci necesar de câştigat.

Mi-am selectat pentru următoarele luni un lot de 33 de jucători din care voi selecta titularii.

Portari

Bogdan Lobonţ (31 ani, AS Roma) - cel mai bun portar român şi un chefliu pe măsură. Din păcate are o accidentare urâtă şi nu va fi recuperat decât la finalul anului

Costel Pantilimon (22 ani, FC Groningen) - a fost transferat în această vară de la Timişoara pentru 1,7 milioane de euro. Un portar masiv... şi cam atât

Ciprian Tătăruşanu (23 ani, Steaua) - portar de reflex, joacă în campionatul românesc. Accidentat şi el până la finalul lui 2009

Silviu Lung Jr (20 ani, U Craiova) - tânăr de perspectivă, mă impresionează maturitatea sa din zona careului

Emilian Dolha (29 ani, Dinamo) - nu l-aş fi ales niciodată dar accidentările titularilor m-au forţat să-l selectez drept rezerva rezervei. Mediocru

Fundaşi stânga

Cristian Chivu (28 ani, Inter) - vedeta echipei, exemplu de profesionalism

Ştefan Radu (22 ani, Lazio) - va fi urmaşul lui Chivu pe acest post, deşi poate juca la fel de bine şi în centrul apărării. Dacă ar mai lucra la tehnică, ar fi un jucător extraordinar

Laszlo Sepsi (23 ani, FC Timişoara) - răscumpărat de la Benfica cu 1,2 milioane de euro, e un fundaş lateral de calitate. Şi e, cum altfel, accidentat pentru o lună

Răzvan Raţ (28 ani, Shakhtar) - tocmai a câştigat Cupa UEFA. Nu prea e în graţiile lui Lucescu dar dacă joacă bine pentru mine, îl iert pentru asta

Fundaşi dreapta

Cristian Săpunaru (25 ani, Porto, împrumutat la Rapid) - titularul postului. Exemplu clasic de travaliu nesusţinut de calităţi tehnice deosebite

George Ogăraru (29 ani, Hoffenheim) - a fost vândut în această vară de către Ajax cu 350 mii de euro. Contrar preţului, cred că George nu şi-a spus ultimul cuvânt la echipa naţională

Ovidiu Dănănae (23 ani, U Craiova) - pentru binele lui, sper să evolueze. Altfel, va rămâne doar un jucător bun pentru campionatul românesc

Fundaşi centrali

Dorin Goian (28 ani, Palermo) - campionatul italian ne mai dă un fundaş de clasă. E Dorin atehnic dar nu-l întrece nimeni la forţă brută

George Galamaz (28 ani, Kayserispor) - a fost vândut de campioana Unirea Urziceni cu 1,2 milioane euro. Putea ajunge cred la o echipă mai mare, ţinând cont de calităţile pe care le are

Gabriel Tamaş (25 ani, Auxerre, împrumutat la WBA) - dacă vă spun că defectul lui stă tot la tehnică, mă credeţi?

Sorin Ghionea (30 ani, Rostov) - nu va juca mult, însă e destul de solid pentru o rezervă

Mirel Rădoi (28 ani, Al-Hilal) - mi-ar fi trebuit profesionalismul omului ăsta prin 1990

Mijlocaşi defensivi

Gabriel Mureşan (27 ani, Parma) - cumpărat de la CFR Cluj cu 1,3 milioane euro. Un jucător bun la toate, fără să exceleze la nimic

Adrian Ropotan (23 ani, Dinamo Moscova) - lumina vine de la Răsărit. Sper că va avea viitor

Costin Lazăr (28 ani, Rapid) - drăcos, sper să nu ne batem parte-n parte

Mijlocaşi centrali

Paul Codrea (28 ani, Siena) - pasator şi specialist al fazelor fixe

Iulian Apostol (28 ani, Burnley) - l-a vândut Unirea cu 2,2 milioane de euro. Un preţ bunişor pentru capacitatea lui

Adrian Cristea (25 ani, Dinamo) - parcă sunt eu în tinereţe

Tiberiu Ghioane (28 ani, Dinamo Kiev) - extraordinar de versatil

Mijlocaşi stânga

Maximilian Nicu (26 ani, Hertha) - muncitor. Cred că i s-ar fi potrivit mai bine căpşunile

Cristian Tănase (22 ani, Steaua) - şi ăsta e petrecăreţ mare. Începe să-mi placă România

Mijlocaşi dreapta

Răzvan Cociş (26 ani, CFR Cluj) - bun ca rezervă permanentă, o problemă dacă îl bag în teren

Mihai Roman (24 ani, FC Braşov) - jucător de viitor, foarte puternic din punct de vedere psihic

Andrei Prepeliţă (23 ani, Unirea Urziceni) - în sfârşit au făcut ceva cu banii ăia din Urziceni, de au dat 400 mii de euro Craiovei pentru acest jucător

Atacanţi

Adrian Mutu (30 ani, Fiorentina) - vedeta echipei din atac. Ăsta a încercat şi prafuri albe

Daniel Niculae (26 ani, Lyon) - a plecat de la Auxerre pentru 2,7 milioane euro.Rapid dar ineficient

Ciprian Marica (23 ani, Stuttgart) - frate, nu ştie nimeni să dea goluri în echipa asta?

Florin Costea (24 ani, U Craiova) - da, iar un "golgheter pur-sânge"...

Link to comment
Share on other sites

"mi-ar fi trebuit profesionalismul omului ăsta prin 1990" - de ce?

E mijlocul anilor 1988 si 1992 cand a luat cele mai proaste decizii din viata lui: s-a dus la Tottenham in loc sa mearga la Man Utd (nu suport echipa aia, dar Ferguson l-ar fi reparat) si apoi a plecat in Italia, unde a fost dezastru. Dupa forma care a aratat-o la campionatul mondial, ar fi devenit vedeta echipei la Manchester...

Link to comment
Share on other sites

sa stii ca nu sunt chiar asa rai atacantii, am facut si eu un joc cu nationala, si marica daca stii cum sa-l joci poate sa te califice de unul singur, numai sa joace si la club.. eu am folosit un sistem 4-2-2-2 ( 2 DM - AMR/AML) pe counter,cu pass through the middle, iar in timpul meciului pass into space si get ball forward, cu marica target man ( run onto ball) si move into channels, pentru ca viteza lui face diferenta.. si mi-a dat 7 goluri in 9 meciuri in care a jucat, pentru ca din 4-5 ocazii pe care si le creeaza reuseste sa bage una in poarta.. am batut olanda in 4 meciuri cu tactica asta :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy