Jump to content

Derby County


dasca

Recommended Posts

Trebuie sa recunosc faptul ca Andrei mi-a facut pofta de scris un story. Ma batea gandul de mult timp sa incep, dar pana la urma am tot amanat(mai ales si din cauza lipsei de timp). Nu va fi un real story(desi imi place mult ideea) din cauza ca ar necesita foarte multa documentatie(mai ales ca se stie numarul de meciuri din Anglia) si din cauza unui alt motiv: Derby si-a schimbat drastic echipa in campania de transferuri de iarna, deci nu as putea alinia in teren titularii din perioada de toamna...

In orice caz, voi incerca pe cat posibil sa ma comport destul de realist si nu voi face decat putine transferuri pe sezon. Jucatorii vor fi cumparati la recomandarea scoutsilor si majoritatea vor fi jucatori britanici. Sper sa iasa bine...

Link to comment
Share on other sites

Dupa o lunga perioada petrecuta in sanul echipei olandeze Vitesse(ca scout si mai apoi secund) m-am decis sa dau si eu examenele necesare obtinerii carnetului de antrenor. Perioada petrecuta in spatele unor antrenori valorosi, precum Ronald Koeman si Edward Sturing mi-a prins foarte bine si am trecut cu brio examenele Academiei de antrenori a federatiei olandeze, fiind sef de promotie. Cu carnetul de antrenor in mana trebuia sa imi gasesc si un impresar. Am ales firma Riaskoff Concert Management al carei fondator, Marco Riaskoff, il reprezinta si pe Theo Janssen, un important jucator al lui Vitesse. Contractul fiind semnat, l-am instiintat pe Marco sa imi gaseasca de lucru in aceasta vara. Voiam sa ma apuc de lucru cat mai repede.

Totusi, speram ca cei de la Vitesse sa ma contacteze pentru a prelua echipa. Edward Sturing, caruia ii fusesem secund, a demisionat dupa un sezon slab(locul 11). Pana la urma, pe banca tehnica a fost instalat Aad de Mos iar eu ramaneam cu speranta ca Marco va veni cu o oferta interesanta. Si a venit cu o echipa britanica. Numele ei? DERBY COUNTY.

Patronul echipei, Peter Gadsby, m-a invitat in Marea Britanie la negocieri. Gadsby, unul din fondatorii unei companii in domeniul constructiilor (Birch, membra a Miller Group), a cumparat clubul in urma cu o luna platind 75 de milioane de euro, suma ce cuprinde si drepturile asupra stadionului. De atunci, a investit si in lotul de jucatori aducand o serie de jucatori destul de cunoscuti.

Aveam sa ne intalnim la Londra. Gadsby m-a asteptat la aeroport si am mers sa luam masa intr-un restaurant select din centrul capitalei. Mi-a expus atunci planurile sale care vizau revenirea echipei in Premiership in maxim 3 ani. In plus, credea ca un antrenor tanar si ambitios era omul potrivit pentru indeplinirea acestor obiective(m-a gasit pe mine :D). Am discutat si despre factorul financiar: imi propunea un contract pe un an(cu posibilitate de prelungire in functie de performante) cu un salariu de 250 000 euro, peste asteptarile mele. Am decis sa accept si am semnat un precontract. Contractul in sine avea sa fie semnat cateva zile mai tarziu in fata ziaristilor. Deja se facuse seara si peste noapte am fost cazat la un hotel din Londra. Dimineata am pornit spre Derby...

Derby este al 18-lea oras ca numar de locuitori din Anglia numarand in jur de 230 000 suflete. Situat in centrul tarii, la 250 km nord de capitala, orasul este un important centru industrial, aici aflandu-se doua fabrici importante ale companiilor Rolls Royce plc si Toyota Motor Company.

Stadionul echipei, Pride Park, este unul foarte modern si recent construit. A fost inaugurat in 1997 si are o capacitate multumitoare chiar si pentru Premiership(33600 locuri). Totusi, Gadsby mi-a spus ca intentioneaza ca in viitorul apropiat sa il mareasca undeva la 45000 locuri.

Pe 2 iulie am semnat contractul in cadrul unei conferinte de presa. Eram foarte entuziasmat pentru ca Derby era un club foarte iubit in zona si, pe langa multimea de ziaristi, in jurul stadionului se adunasera sute de fani care doreau sa il vada pe noul antrenor al echipei. Eram constient ca voi avea parte de presiune din cauza ca Derby era un club cu un palmares destul de important. Clubul castigase FA Cup in 1946, 2 editii ale Premiership (1972, 1975) si Community Shield(1975). Totusi, de-a lungul istoriei echipa a avut numeroase perioade nefaste in care au retrogadat, uneori si in liga a treia.

M-am apucat de treaba. Nu cunosc inca bine lotul dar ma voi folosi de ceea ce am gasit in dosarele clubului si de meciurile de pregatire. In caz ca va mai fi nevoie de vreun jucator am pusi la dispozitie de catre conducere 700 000 euro pt transferuri. Plafonul de salarii e unul destul de generos, 8 milioane de euro pe an fiind o suma destul de buna pentru Coca-Cola Championship(nu avem acoperit decat 7 milioane). Problema majora include staff-ul tehnic. Vechii componenti au anuntat conducerea ca nu doresc sa lucreze cu un antrenor atat de tanar si si-au reziliat contractele asa ca voi fi nevoit sa imi aleg eu colaboratorii.

Link to comment
Share on other sites

Jucatorii au fost destul de rezervati la intalnirea cu mine. S-au comportat ca niste profesionisti si au ascultat fara exceptie comenzile date de mine(ceva de genul: "Culcat, taras" chestii de genul asta). Desi am avut un numar important de jucatori la primele antrenamente(vreo 30) am renuntat repede la o parte dintre ei si i-am informat sa-si caute alta echipa. Printre cei numiti s-au aflat: Lee Grant, Michael Johnson, Marc Edworthy, Morten Bisgaard, Paul Peschisolido.

Mi-am conturat oarecum lotul de jucatori, desi decizia finala o voi lua dupa meciurile de pregatire:

Portari:

Lee Camp(GK, 21 ani) - este un portar tanar si in ultimele doua sezoane a fost titular cert in poarta noastra. Are si experienta la nivel de nationala de tineret si este un jucator pe care ma voi baza.

Stephen Bywater(GK, 25 ani) - sosit in aceasta vara de la West Ham, acest portar are reale calitati si poate fi socotit drept o alternativa la celalalt portar din lot. Principala sa calitate este curajul nebunesc de a se baga in fata oricarui atacant. Va incepe probabil sezonul ca rezerva dar nu voi ezita sa il bag in teren in cazul unor meciuri mai slabe ale lui Camp.

La capitolul portari stam destul de bine, ambii jucatori fiind capabili sa lupte pentru un post de titular. In caz de probleme mai mari am remarcat si la echipa de juniori goalkeeperi talentati.

Fundasi:

Richard Jackson (DRL, 26 ani) - E la echipa din 1998 si are deja 110 meciuri stranse in tricoul "berbecilor". Nu impresioneaza prin tehnica dar este foarte devotat echipei si alearga pana la epuizare.

Dean Leacock (DRC, 22 ani) - Jucator venit de la Fulham in aceasta vara. Este foarte rapid si va fi de folos in marcajul atacantilor de viteza. Totusi, nu are prea multa experienta din cauza numarului relativ mic de meciuri jucate la formatiile pe la care a mai evoluat.

James McEveley (DLC, 21 ani) - Si el a fost adus tot in urma cu putin timp. A venit de la Blackburn unde nu a prins decat putine meciuri. E protagonistul unei intrari foarte dure asupra lui Djibril Cisse, intrare ce i-a provocat francezului o dubla fractura de tibie si peroneu.

Lewis Nyatanga (DLC, 17 ani) - Un talent extraordinar produs de scoala noastra de fotbal. Are deja 2 selectii la nationala Tarii Galilor si este vazut drept un fundas de mare viitor. Sper sa confirme...

Darren Moore (DC, 32 ani) - Un fundas cu foarte multa experienta. A jucat peste 15 ani in Anglia si a prins 2 sezoane si in Premiership. Va fi un potential titular pentru postul de fundas central. Ii lipseste insa viteza...

Tyrone Mears (D/WBR, 23 ani) - E imprumutat de la West Ham si pare un jucator de calitate. Daca va confirma, probabil ca il vom achizitiona definitiv...

Paul Boertien (D/WBL, 27 ani) - In ultimii 2 ani nu a jucat deloc din cauza unei accidentari. Acum e insa hotarat sa joace cat mai mult. Va fi aproape sigur rezerva.

Mo Camara (D/WBL, 31 ani) - Titularul postului, e venit de la Celtic. Nu a confirmat acolo dar e un jucator cu experienta si va fi extrem de folositor...

Stam destul de bine in aparare. Am mare incredere in Nyatanga si McEveley si sunt convins ca vor confirma. Poate ar mai trebui adus un fundas central dar nu e neaparat o prioritate.

Mijlocasi:

Seth Johnson (WBL/MLC, 27 ani) - Este jucatorul pe care Derby a primit cea mai mare oferta din istorie(10 milioane de euro in 2002 cand s-a transferat la Leeds). Ulterior jucatorul a revenit gratis pe Pride Park. Executa magistral loviturile libere. Este insa doar o umbra a jucatorului care a plecat la Leeds.

Bob Malcolm (DM, 25 ani) - A venit in aceasta vara dupa ce si-a pierdut locul de titular la Rangers. Poate emite pretentii la un loc de titular dar are concurenta serioasa.

Matthew Oakley (MRC, 28 ani) - Are o experienta enorma, peste 200 de meciuri in Premier League. A sosit la echipa dupa ce Southampton a retrogradat. Foarte probabil va fi capitanul echipei...

David Jones (MC, 21 ani) - Sosit de la Manchester Utd, tanarul mijlocas va fi un candidat serios la titularizare. Are foarte multe calitati si e un jucator dornic de afirmare.

Giles Barnes (AMRC, 17 ani) - E considerat un mare talent, unii oameni din fotbal comparandu-l chiar cu Beckham. E foarte tanar, dar extraordinar de muncitor. Nu va fi insa titular cert din cauza ca are un concurent foarte puternic pe postul de extrema dreapta.

Gary Teale (AMR, 27 ani) - Internationalul scotian e si el o achizitie noua pentru club. Are o viteza fenomenala si a venit de la Wigan in cautarea unui loc de titular. Imi pun mari sperante in el.

Lee Holmes (AML, 19 ani) - Ocupa un loc important in istoria clubului fiind cel mai tanar jucator ce a evoluat in tricoul lui Derby(a debutat la 15 ani si 268 de zile). Nu cred insa ca va prinde un loc de titular.

Stephen Pearson (AMLC, 23 ani) - Un jucator valoros care va avea multe de spus sezonul asta. E putin cam prea ofensiv pentru gusturile mele dar cred ca se poate rezolva asta. In plus, faptul ca a jucat la Celtic spune multe despre valoarea lui.

Ryan Smith (AML, 19 ani) - Un alt jucator foarte tanar si foarte talentat. Este recunoscut pentru viteza sa fenomenala si pentru tehnica in regim de viteza. Poate depasi orice fundas. Are mari sanse sa fie titular si cred ca peste 2-3 ani poate prinde chiar si nationala.

La mijloc stam foarte bine. Tind sa cred ca avem cel mai bun mijloc din divizie si acest lucru ne va ajuta enorm. Nu e nevoie de intariri aici.

Atacanti:

Craig Fagan (AMR/ST) - Este pariul patronului. Totusi nu imi place felul cum finalizeaza. Presimt ca imi va scoate ceva peri albi din cauza asta. Are insa si calitati, mai ales viteza.

Jon Macken (FC, 28 ani) - desi e foarte talentat, nu a apucat niciodata sa confirme din cauza accidentarilor. Totusi imi pun mari sperante in el ca va fi titular si ca va juca bine...

Steve Howard (ST, 30 ani) - e un atacant colosal, la propriu. Are 1.91 si o fantastica lovitura de cap...pacat ca e destul de lent...

Arturo Lupoli (ST, 19 ani) - Imprumutat de la Arsenal. E considerat drept o mare speranta pentru italieni, nu degeaba l-a luat Wenger sub aripa lui... Va fi foarte probabil omul nostru de gol. Nu sper insa la o achizitie definitiva pentru ca nu cred ca "tunarii" ii vor da drumul asa usor.

Aici cred ca ar fi nevoie de un transfer. Sezonul va fi foarte lung si avem nevoie de jucatori in caz de accidentari. Voi vedea ce imi vor da scoutsii la analizat.

Cam astia sunt jucatorii pe care ma voi baza in acest sezon. Avem un lot valoros cu care putem emite chiar pretentii la promovare. Oricum obiectivul este un loc in primele 15 sezonul acesta si construirea unei echipe capabile sa atace promovarea la anul.

Link to comment
Share on other sites

Intre timp, mi-am ales si stafful tehnic. Secund imi va fi fostul international francez

Jean-Marc Gouillou, iar in rest de echipa se vor mai ocupa Nigel Winterburn, Jean-Paul Rostagni

David Narey, Lee Joyce, Stephen Graham, Dennis Dean, Paul Davis, Erik Mykland. Ca antrenor de portari l-am ales pe

Luke Steele, antrenorul care ne-a pregatit portarii in ultimele noastre doua sezoane in Premiership.

Echipa medicala va fi formata din Simon Webster si Andrew Balderston iar de scouting se vor ocupa

Charlie Woods, Bob Pearson si Dave Colley.

Au venit si o serie de vesti bune din cauza ca jucatorii pusi pe lista de transferuri au reusit sa starneasca interes.

Astfel, pentru portarul Lee Grant Doncaster ofera 250K euro, Michael Johnson este dorit de Kilmarnock, in timp ce

Edworthy este ofertat si el de catre Tranmere. Si danezul Morten Bisgaard si-a gasit echipa, pentru el sosind mai multe oferte:

Barnsley si Coventry oferind 300K euro pentru serviciile lui. Singurul care nu a starnit interes pana acum este

Peschisolido...se vede clar ca varsta isi spune cuvantul.

In ceea ce priveste programul meciurilor de pregatire ma multumesc cu ce era aranjat deja.

Doar meciuri in deplasare: Roterham, Peterhead, Burton, Glentoran, Linfield si Chesterfield.

Nu sunt adversari puternici, dar sunt adversari in compania carora vom stabili niste relatii de joc

importante avand in vedere numarul mare de jucatori noi din lot.

Primul adversar: Roterham. Nu au un lot prea puternic dar au in lot un fost component al echipei noastre

fundasul de 22 de ani Pablo Mills. Va fi un meci util spun eu.

Rotherham - Derby

Am inceput partida in urmatoarea formula: Camp - Mears, Moore, McEveley, Camara - Teale, Oakley,

Pearson, Holmes - Lupoli, Howard...pe banca restul.

min 4 - Pearson dribleaza 2 adversari, paseaza pentru Holmes care centreaza din prima pentru

Gary Teale, dar lovitura de cap a acestuia trece peste poarta lui Cutler.

min 15 - Streete centreaza in careu iar Lee Holmes loveste aiurea mingea cu capul si deviaza in proprie poarta. 1-0.

min 30 - Oakley trimite o pasa pe culoar pentru Howard, acesta il dribleaza pe Streete si il executa elegant

pe portarul advers cu un sut in coltul lung. 1-1

min 34 - Greseala a lui Teale care degajeaza slab o minge. Murdock face o preluare si suteaza de la 20 m. Nici un gest pentru

portarul Camp. 2-1

La pauza schimb toata echipa iar pe teren intra urmatorea formatie: Bywater - Jackson, Leacock, Nyatanga, Boertien -

- Barnes, Seth Johnson, Jones, Smith - Fagan, Macken.

min 50 - Seth Johnson suteaza de la 25 m dar sutul acestuia trece putin peste transversala.

min 54 - Nyatanga degajeaza o minge din propria jumatate, Macken prelungeste o minge cu capul iar Fagan trimite in poarta goala. 2-2

min 71 - Ryan Smith executa un corner, Nyatanga il depaseste in aer pe Bopp si inscrie cu capul. 2-3

min 84 - Hurst executa bine o lovitura libera, dar Bywater respinge in corner.

Rotherham - Derby 2-3... destul de multumit de partida, cu toate ca sunt dezamagit de prestatia lui Camp.

Echipa folosita in repriza secunda a dat mai mult si a reusit sa obtina victoria.

Link to comment
Share on other sites

Imediat dupa amical sunt informat ca Michael Johnson a acceptat oferta scotienilor de la Kilmarnock. Astept sa se hotarasca si ceilalti

jucatori transferabili. Ziua urmatoare, Lee Grant si Bisgaard semneaza cu Docaster, respectiv Coventry si inca 600 K euro intra in conturile noastre.

Edworthy refuza insa contractul oferit de Tranmere...

Peterhead - Derby

Peterhead e o echipa de amatori deci ar trebui sa castigam fara probleme. Primul "11":

Camp - Mears, Moore, Nyatanga, Camara - Teale, Malcolm, Oakley, Holmes - Fagan, Lupoli...

min 4 - Teale primeste o pasa excelenta de la Jackson, dribleaza un adversar si centreaza in fata portii

pt Lupoli care pune latul si inscrie. 0-1

min 45 - Lupoli ii paseaza lui Oakley. Acesta, singur cu portarul, suteaza pe jos si urca scorul la 2-0.

La pauza schimb din nou toata echipa dar pana la final nu se mai schimba nimic pe tabela. I-am simtit pe jucatori

cam prea relaxati din cauza ca adversarul a fost unul facil.

Plymouth face o oferta pentru Edworthy si sper ca acesta va accepta contractul oferit de ei.

In aceeasi zi facem deplasarea la Burton unde vom intalni echipa locala, care va evolua sezonul aceste

in Nationwide Conference.

Burton - Derby

Primul "11":Bywater - Jackson, McEveley, Nyatanga, Boertien - Barnes, Oakley, Jones, Holmes - Fagan, Lupoli...

min 6 - Boertien il faulteaza in careu pe Goodfellow iar Gilroy transforma penalty-ul. 1-0

min 42 - Jackson centreaza foarte bine pentru Holmes, dar mijlocasul trimite cu capul alaturi.

min 45 - Holmes deviaza o minge in centrul careului, Lupoli ajunge la minge si trimite in plasa de langa Goodfellow.1-1

min 71 - Pasa lui Camara il gaseste perfect pe Lupoli, dar acesta rateaza singur cu portarul.

min 74 - Howard deviaza cu capul o minge primita de la Jackson, Lupoli ajunge la ea, face o cursa de 20 m si inscrie sec in coltul scurt. 1-2

Din nou jucatorii par parca prea relaxati. Ma asteptam la o victorie mai clara in fata unor adversari net inferiori.

Marc Edworthy paraseste echipa si va juca la Plymouth. E bine pentru ca se reduce suma acoperita din fondul de salarii. Am ajuns la 6.5 milioane pe an.

Avem insa si o veste proasta: Seth Johnson s-a accidentat in timpul unui antrenament si va lipsi 2 luni.

Glentoran - Derby

Una din echipele de club reprezentative ale Irlandei de Nord. Pe plan european sunt niste necunoscuti, iar valoarea lotului e similara

cu cea a echipelor din Conference din Anglia. Din nou o echipa slaba, din nou ma tem de lipsa de concentrare.

Primul "11":Camp - Mears, Moore, Nyatanga, Camara - Barnes, Oakley, Jones, Smith - Lupoli, Howard.

min 4 - Oakley il gaseste pe Lupoli in marginea careului iar acesta suteaza napraznic in vinclu. 0-1

min 7 - McFadden speculeaza o greseala a apararii noastre si il executa pe Camp cu un sut in coltul lung. 1-1

min 9 - Smith patrunde in careu, suteaza pe jos, portarul McGuigan respinge insa doar pana la Lupoli care inscrie in poarta goala. 1-2

min 12 - Pasa lunga a lui Nyatanga il gaseste pe Howard singur cu portarul advers, iar uriasul atacant nu iarta. 1-3

min 32 - Howard reuseste dubla, trimitand cu capul in poarta dupa o centrare a lui Barnes. 1-4

min 39 - Barnes inscrie si el cu capul dupa centrarea lui Ryan Smith. 1-5

La pauza au intrat Macken, Fagan, Holmes si Teale.

min 52 - Camp este spectator la sutul lui McCready de la 30 m. 2-5

Multumit de atac, dar Camp a gresit din nou de mai multe ori.

Link to comment
Share on other sites

Dupa meci echipa medicala ma informeaza ca Tyrone Mears va avea nevoie de cateva zile de repaus din cauza unei accidentari usoare la bratul drept.

Asta inseamna ca nu va juca impotriva lui Linfield. Dupa-amiaza sunt oprit de catre un reporter care

ma intreaba ce parere am despre interesul lui Portsmouth pentru Giles Barnes. Cei de la Portsmouth sa isi ia gandul de la el.

Linfield - Derby

La Belfast intalnim cea mai titrata echipa nord irlandeza, Lindfield.

Primul "11": Camp - Jackson, Leacock, Nyatanga, Camara - Barnes, Oakley, Pearson, Smith - Howard, Lupoli.

min 30 - Hughes executa un corner si centreaza la coltul scurt. Coburn suteaza din voleu si il invinge pe Camp. 1-0

min 36 - Pearson il dribleaza pe Hughes si suteaza de la 18m. McVicker respinge insa in corner.

min 41 - Pearson reuseste o combinatie de pase cu Oakley apoi ii paseaza in careu lui Lupoli. Italianul nu iarta si egaleaza. 1-1

min 56 - Intra pe teren Moore, Malcolm, Jones, Teale, Holmes si Macken.

Min 88 - Lupoli ii paseaza frumos lui Jones in careu dar acesta nu nimereste poarta din unghi.

min 92 - Macken loveste mingea cu capul din centrarea lui Teale, McVicker respinge iar Jones venit din linia a doua reia in forta in plasa. 1-2

Victorie obtinuta greu. Adversarul a pus probleme desi teoretic era unul modest.

Ultimul meci de pregatire pentru noul sezon avea sa ne aduca in compania formatiei de liga a treia Chesterfield.

Chesterfield - Derby

Chesterfield este cea mai puternica echipa intalnita pana acum in presezon si voi alinia o echipa care va semana

in mare parte cu echipa care va incepe primul meci oficial al sezonului pe Pride Park cu Southampton.

Primul "11":Bywater - Jackson, Moore, Nyatanga, Camara - Barnes, Oakley, Jones, Smith - Howard, Lupoli.

min 3 - Giles Barnes centreaza de pe partea dreapta iar Picken respinge cu capul in proprie poarta. 0-1

min 7 - Shaw inscrie in poarta goala dupa ce Bywater respinge gresit sutul lui Ward. 1-1

min 35 - Lovitura libera executata de Nicholson este deviata in proprie poarta de Bywater. 2-1

min 44 - Centrarea lui Ryan Smith ajunge la Howard care trimite cu capul in plasa. Arbitrul anuleaza insa golul pe motiv de fault in atac.

La pauza intra Fagan si Pearson

min 56 - Roche respinge cu dificultate lovitura de cap a lui Barnes.

min 91 - Pe contraatac Howard reuseste sa egaleze dupa o faza la care mijlocul nostru a jucat exceptional. 2-2

Bywater a fost azi dezastru. Daca il aveam pe Camp in poarta puteam castiga partida. Cu siguranta in meciul cu Southampton titular va fi Camp.

Pana la meciul cu Southampton aflam si primul nostru adversar din Carling Cup. Acesta va fi echipa de liga a patra Lincoln pe care ii vom intalni pe terenul lor.

Derby County - Sothampton

Vom debuta pe teren propriu impotriva "Sfintilor". Southampton pastreaza inca in lot o serie de jucatori din echipa care evolua in Premiership. Acestora li se

adauga jucatori foarte buni veniti apoi sau promovati de la academia de juniori. Printre ei, proaspatul international Gareth Bale, considerat cel mai promitator

fundas stanga din Marea Britanie, si fostii jucatori ai nostri Gregorz Rasiak si Inigo Idiakez. Sunt constient ca va fi un meci foarte dificil pentru ca adversarii nostri spera

in acest sezon la promovare.

Primul "11": Camp - Mears, Moore, Nyatanga, Camara - Barnes, Oakley, Jones, Smith - Fagan, Lupoli...pe banca de rezerve Bywater, Leacock, Teale, Pearson si Howard.

27000 spectatori asteptau sa vada debutul echipei favorite...

min 3 - Saganovski trimite o minge in adancime, Skacel intoarce pentru Surman iar acesta suteaza imparabil de la 30m. 0-1

min 10 - O interventie stangace a lui Bale il lasa pe Jones cu posibilitatea de a trage la poarta. Acesta alege sa il lobeze pe

portarul Davis dar nu gaseste decat transversala.

min 20 - Ryan Smith face o cursa senzationala pe partea stanga, reuseste sa centreze dar lovitura de cap a lui Barnes este respinsa de Davis cu dificultate.

min 22 - Gareth Bale executa magistral o lovitura libera de la 30m dar Lee Camp reuseste sa respinga in corner.

min 45 - Smith executa un corner, Oakley castiga un duel aerian in careul "Sfintilor" si trimite spre poarta dar Lundekvam respinge de pe linia portii.

La pauza Craig Fagan este inlocuit de Steve Howard.

min 46 - Howard incepe mingea la mijlocul terenului, ii paseaza lui Jones care il angajeaza pe Ryan Smith. Acesta il dribleaza pe Makin si centreaza pe coltul scurt pentru Lupoli care

suteaza din 4m. GOOOOOOOOOOOOOL Lupoli. 1-1

min 52 - Bale executa din nou o lovitura libera periculoasa dar sutul sau trece putin peste poarta lui Camp.

min 64 - Bradley Wright-Philips patrunde din lateral in care suteaza puternic, dar Camp respinge.

min 75 - Jones este inlocuit de Stephen Pearson.

min 78 - Lupoli preia in interiorul careului, dar intra in unghi si sutul sau nu isi atinge tinta.

min 87 - Pearson trimite o pasa pe sus lui Howard, acesta deviaza catre Lupoli care ii paseaza din nou. Ramas singur cu portarul, Howard trage tare pe jos dar Davis reuseste sa respinga in ultimul moment cu piciorul.

Scor final Derby - Southampton 1-1. Am facut un meci bun. Puteam sa castigam dar trebuie sa recunosc ca puteam si pierde acest meci. Lupoli a reusit sa confirme forma buna din meciurile de pregatire si sa inscrie.

Alte partide importante ale etapei: Leicester - Leeds 3-2, Norwich - West Brom 1-2, Wolves - Preston 1-2.

Link to comment
Share on other sites

La doar 3 zile dupa debutul de sambata, intalnim in deplasare pe Southend. Southend e o nou-promovata

dar va fi o nuca tare. Cel mai bun jucator al lor e Freddy Eastwood.

Southend - Derby

Primul "11":Camp - Mears, Moore, Nyatanga, Camara - Teale, Oakley, Pearson, Smith - Lupoli, Howard.

min 9 - Oakley suteaza puternic din lovitura libera dar Flahavan respinge cu dificultate.

min 15 - Hammel executa o lovitura libera respinsa de portar, Hammel revine la minge centreaza iar Eastwood deschide scorul cu o lovitura de cap din plonjon. 1-0

min 16 - Derby incepe de la centru, mingea ajunge la Oakley care suteaza de la 35m peste poarta.

min 28 - Lupoli e angajat de Howard dar Flahavan scoate excelent sutul italianului.

min 37 - Francis centreaza, iar lovitura de cap a lui Barret trece putin peste poarta aparata de Lee Camp.

min 42 - Howard e gasit excelent in careu de pasa lui Pearson, dar Flahavan este la post.

La pauza intra Barnes si Macken in locul lui Teale si Lupoli.

min 53 - Smith centreaza in careu, Howard reuseste preluarea si trage spre poarta. Barret respinge insa cu capul.

min 60 - Oakley executa o lovitura libera de pe partea dreapta si Ryan Smith reia spectaculor din foarfeca, peste poarta insa.

min 75 - Eastwood scapa singur cu portarul insa trage putin alaturi.

min 79 - Eastwood, gasit de Francis cu o pasa lunga zguduie transversala printr-un sut violent din marginea careului.

min 84 - Howard suteaza de la 10m, dar mingea sterge bara.

min 88 - Barret bate aut si trimite lung in careu, Francis preia pe piept si suteaza din intoarcere. Camp este surprins si este 2-0.

Scor final: Southend - Derby 2-0.

Nu am jucat rau dar Southend au fost mai pragmatici. Asta e, suntem pe locul 22 dupa 2 etape cu un punct.

Alte rezultate: Ipswich - Wolves 3-1, Preston - Norwich 0-0, Sunderland - Birmingham 1-0.

Derby - Colchester

In etapa a treia intalnim o alta nou-promovata, Colchester. Fiind poate cea mai slaba echipa din divizie sper ca voi obtine toate cele trei puncte in partida contra lor.

Primul "11":Camp - Mears, Moore, McEveley, Camara - Barnes, Malcolm, Jones, Holmes - Fagan, Lupoli.

min 4 - Holmes centreaza din lovitura libera pe coltul scurt, dar Fagan trimite cu capul in plasa laterala.

min 10 - Jones e gasit de pasa lui Camara in mijlocul careului insa Preece e la post si retine fara probleme sutul acestuia.

min 19 - Fagan patrunde pe dreapta si dupa ce insira pe rand vreo 4 adversari da o pasa perfecta pentru Lupoli ramas cu toata poarta in fata. Goooooooool Derby. 1-0

min 25 - Preece se remarca la lovitura de cap a lui Barnes dupa un corner executat de Holmes.

min 30 - Jones paseaza excelent pentru Craig Fagan, iar acesta indeplineste o simpla formalitate. 2-0

min 51 - Lupoli inscrie din mijlocul careului dar reusita ii este anulata pe motiv de offside.

min 64 - Lupoli mai are o sansa de a inscrie, dar sutul sau trece putin pe langa poarta lui Preece.

min 75 - Facem 2 inlocuiri: intra Oakley in locul lui Barnes si Howard in locul lui Lupoli.

Scor final: Derby - Colchester 2-0. Alte rezultate:Birmingham - Leeds 0-0, Ipswich - Preston 3-2, Leicester - Norwich 0-1.

clas.JPG.xs.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sunderland - Derby

Sunderland este una din favoritele la promovare asa ca ne asteapta un meci foarte greu mai ales ca jucam pe terenul lor.

Am alcatuit urmatoarea formatie: Camp - Mears, Moore, McEveley, Camara - Barnes, Oakley, Jones, Smith - Fagan, Lupoli.

Pe banca Bywater, Leacock, Teale, Pearson si Howard.

min 3 - Smith face o cursa de 40m pe stanga, patrunde in careu dar sutul sau trece peste poarta lui Ward.

min 9 - Mears trimite o minge pentru Barnes, acesta face preluare, il dribleaza pe Yorke dar trimite alaturi din 8m.

min 12 - Smith reuseste din nou o actiune personala senzationala, dar si de aceasta data rateaza finalizarea.

min 21 - Camp se remarca la un sut al lui Kavanagh care l-a lovit si pe Moore.

min 39 - Fagan face si el o cursa de 30m cu mingea la picior dar nu il poate invinge pe Ward care respinge peste bara.

min 54 - Connolly scapa de marcaj in careu dar nu reuseste sa il invinga pe Camp.

min 59 - Camara executa un aut pana la Lupoli, acesta isi dribleaza adversarul direct, dar sutul sau din unghi loveste plasa laterala.

min 63 - Camp se remarca din nou la sutul lui Connolly. E intr-o forma de zile mari.

min 66 - Smith primeste mingea de la Fagan dar din nou Ward e la post.

min 71 - Barnes ii da o pasa inalta lui Lupoli, acesta trece din preluare de Booth, ramane singur cu portarul si trage...GOOOOL DERBY!!! 0-1

min 84 - Moore il faulteaza pe Wallace in preajma careului si primeste cartonas galben. Kavanagh executa extraordinar si Camp nu are ce face. 1-1

Nu e un rezultat rau pentru ca Sunderland e o echipa foarte puternica. E foarte clar ca Lupoli va fi atacantul nostru de baza sezonul asta, problema e

ca nu prea avem un alt atacant constant langa el. Meciul urmator: deplasare la Lincoln City pentru primul tur din Carling Cup.

Lincoln City - Derby

Lincoln era o echipa modesta. Ocupa dupa 5 etape locul 8 in League Two si in afara de capitanul Paul Morgan nu are jucatori

care sa fi jucat la nivel mai inalt de liga a treia. Sper sa fie usor de trecut de ei.

Primul "11": Camp - Mears, Moore, McEveley, Camara - Teale, Oakley, Pearson, Smith - Macken, Howard

Pe banca Bywater, Nyatanga, Barnes, Holmes si Lupoli.

min 2 - Portarul Rayner degajeaza complet aiurea la o pasa in adancime, mingea ajunge la Gary Teale care suteaza de la 40m in plasa. 0-1

min 10 - O lovitura de colt executata de Teale il gaseste pe Howard in careul mic iar acesta trimite cu capul imparabil pentru portar. 0-2

min 17 - Howard executa puternic o lovitura libera din preajma careului dar Rayner reuseste sa respinga.

min 25 - Macken ramane singur cu portarul dupa o pasa primita de la Smith si trage puternic pe jos de la 25m. Portarul, iesit din poarta nu are nici o reactie.0-3

min 50 - Teale executa o lovitura de colt, Pearson reia dar Rayner respinge. Howard este insa la locul potrivit si impinge mingea in plasa stabilind scorul final.0-4

Scor final: Lincoln - Derby 0-4

Nu ma asteptam la o calificare atat de usoara dar trebuie sa recunosc ca sunt multumit de baieti. Urmeaza insa derby-ul cu rivalii de moarte Leeds United.

Extragerile pentru turul 2 al Carling Cup ne aduc un adversar foarte dificil:deplasare pe Majedski Stadium unde vom intalni pe Reading. Am avut ghinion clar.

Pana atunci avem meciul cu Leeds...

Derby County - Leeds United

Leeds are un inceput de sezon greu, ocupand doar locul 18 in prezent. Speram sa-i batem deoarece intre suporterii celor doua echipe exista o rivalitate uriasa si m-ar privi

altfel daca as reusi o victorie impotriva rivalilor(Rivalitatea dintre Leeds si Derby dateaza din anii '70 cand cele doua echipe luptau pentru suprematie in Division One, cum se numea Premier League inainte de 1992).

Primul "11":Camp - Mears, Moore, McEveley, Camara - Barnes, Oakley, Jones, Smith - Lupoli, Howard. Pe banca Bywater, Nyatanga, Teale, Pearson si Macken...

min 11 - Mo Camara centreaza pentru Lupoli dar acesta suteaza peste poarta.

min 22 - Mears centreaza in careu, Howard deviaza cu capul, mingea ajunge la Lupoli dar italianul trage din nou peste transversala.

min 26 - Winters are prima ocazie pentru Leeds dar se precipita cand ajunge fata in fata cu Camp si trimite peste poarta.

min 32 - Barnes il angajeaza excelent pe Lupoli, acesta trage fara preluare din marginea careului si...GOOOOOOOOL DERBY!!! 1-0!!!

min 43 - Howard ramas singur cu portarul suteaza direct in bratele acestuia.

min 56 - Jones il dribleaza pe Kelly dar sutul sau e respins de Ankergen. Schimbare:iese Barnes, intra Teale.

min 63 - Howard suteaza, portarul respinge pe spate iar Lupoli, aflat in spatele portarului impinge mingea in plasa...Gool DERBY 2-0!!!

min 70 - Smith dribleaza tot pe partea stanga dar nu il poate invinge si pe Ankergen.

min 75 - Macken intra in locul lui Howard, Pearson in locul lui Smith.

min 86 - Pearson trage puternic din afara careului dar putin alaturi.

Scor final: Derby - Leeds 2-0... Gadsby ma felicita pentru victoria in fata rivalilor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy