Jump to content

Resuscitarea Lui Nottingham Forest


RingoParker

Recommended Posts

Salutări. După ce am răbdat să îmi vină noul FM, soarta și bunul curier mi-au adus jocul acum două săptămâni, însă abia weekend-ul trecut am apucat să îl testez. Toate bune și frumoase, mi-am pus ibricul la încălzit, mi-am luat ceașca de cafea și m-am pus pe ”muncă”. I-am luat pe Nottingham Forest, echipă ce a ratat la mustață sezonul trecut, promovarea în Premier League. Media expectation-ul era de locul 6, deși lotul (din punctul meu de vedere) era mai bun decât cel de anul trecut. Norocul meu l-a reprezentat faptul că imediat după ce am început jocul, chairman-ul a făcut un împrumut de 10 milioane de la bancă, după ce că în sezonul trecut de manager, făcuse același lucru. Am plecat cu un capital de 10 mil, însă nu am putut să aduc cine știe ce jucători, singurul mare plus a fost faptul că am reușit să îi conving pe cei de la Auxerre să îl lase pe Sanogo la mine pentru doar 3 milioane. Un alt mare + l-a reprezentat faptul că am devenit feeder-ul lui Chelsea și am reușit să îl aduc pe Daniel Sturridge pentru un sezon. Am promovat fără mari probleme, chiar câștigând Championship-ul în ultima etapă în fața lui Middlesbrough.

În Carling Cup, nu am făcut mare brânză, fiind eliminat de Newcastle după un usturător 1-6. În schimb, în F.A Cup, am ajuns până în optimi unde am pierdut prostește cu Porstmouth (1-2).

Campania de transferuri din primul an a fost asta:

nottinghamforesttransfe.png

Sezonul doi a însemnat și promovarea în Premier League, de unde au venit circa 45 de milioane din drepturi de televizare și circa 10 milioane pentru transferuri, cu 7 milioane rămase de anul trecut. Am început să caut jucători gratis, însă majoritatea erau destul de slabi, singurul valoros fiind Drenthe. Am reușit însă să dau lovitura cu Eriksen de la Ajax, pe care am dat 3,5 milioane + 50 % dintr-un viitor transfer (majoritatea transferurilor făcute fiind cu această clauză pentru a scădea prețul). Am pornit la drum cu obiectivul de salvare de la retrogradare impus de club și cu obiectivul personal de mid table. Am avut un sezon extrem de bun în prima parte, terminând de Boxing Day pe 6, însă în retur am căzut mult până pe 16. Cauza principală a declinului a reprezentat-o prezența în FA Cup. În Carling Cup am ieșit după un meci nebun cu Everton, încheiat cu 11 serii de penalty-uri. În schimb în F.A. Cup-ul a fost fantastic. În ianuarie l-am luat pe Tevez pentru 3 milioane și 50 % din future transfer (salariul m-a rupt financiar, însă a meritat) și acesta a reușit să îi scoată de unul singur pe Arsenal și Tottenham la ele acasă. Am tras de mine și am ajuns în semifinală unde am dat de Man Untd. Dacă treceam de ei jucam în Europa indiferent de ce se întâmpla în finală. DIn păcate am pierdut cu 2-0 din cauza a două penalty-uri, ulterior am protestat și am primit și o etapă pe bară. Între timp, în Premier îmi asigurasem locul 13 și asteptam ultimele două etape. Lupta pentru titlu se dădea între Untd și Spurs, ambele la egalitate și diferența o făcea un +2 la golaveraj pt United (în Anglia titlul se decide la golaveraj, evident după puncte). În ultimele două etape, United avea 2 meciuri la două cluburi retrogradate, în schimb Spurs avea la cea de a treia echipă picată în ultima etapă și în penultima cu mine. Supărat de ce pățisem cu United în semi, cu Spurs am introdus numai rezerve și am folosit o tactică bezmetică care a adus celor din COYS o victorie cu 10-2 și automat titlul, la golaveraj în dauna rivalei, United. Nu a fost tocmai etic, dar le-am întors serviciul celor de la United.

Campania de transferuri a fost asta:

nottinghamforesttransfe.png

Sezonul trei tocmai a început, am avut circa 30 de milioane pentru transferuri, bani veniți din locul din clasament și televizări și am reușit să aduc câțiva jucători de greutate, unii gratis intrați în ultimele 6 luni de contract. Am o singură înfrângere, însă din cauza unor greșeli făcute de mine, în încercarea să schimb ceva tacticii.

Transferurile sunt astea:

nottinghamforesttransfe.png

Tactica și Lotul sunt acestea:

nottinghamforesttactics.png

Sezonul a decurs destul de bine, însă echipa a căzut în a doua parte, unde cu mare noroc, a reușit să prindă un loc de Europa League.

Campania internă a fost la fel de slabă, niciun trofeu, însă echipa începea să arate din ce în ce mai bine.

Sezonul 4 :

Forest a beneficiat în jur de 20 de milioane de euro, din care a adus următorii jucatori:

nottinghamforesttransfe.png

Situația pe plan local însă a rămas la fel, niciun trofeu, meciuri oscilante, puncte pierdute stupid și greșeli care au adus un loc 6.

Însă în Europa situația a fost alta, după o calificare en fanfaire în grupele Europa league, Forest a trecut pe rând de Spartak Moscova și Dinamo Kiev, ajungând în sferturile competiției, unde a venit Roma. După un 1-2, în Italia, unde Torje a fost vioara întâi a romanilor, pe City Ground, Forest a jucat fabulos, trecând cu 3-1, golul victoriei fiind marcat în prelungiri. A urmat Dortmund-ul, unde după un 0-2 pe Westfallen, situația era aproape sigură, însă în retur, Tevez a fost fabulos, marcând de 4 ori, într-un 5-2 de poveste ce ducea echipa pădurarilor în finala, unde aștepta Alkmar, care bătuse pe Benfica chiar la ea acasă. Finala de pe Parc des Princes, din Paris a fost superbă, Forest a trecut de AZ cu 3-2, după ce la pauză olandezii aveau 1-0, însă Yaya Sanogo și Giovanni Dos Santos au fost stelari, întorcând scorul și aducându-mi primul trofeu european.

Sezonul 5:

Forest a făcut următoarea campanie de achizitii :

nottinghamforesttransfeo.png

Sezonul a început cum nu se poate mai bine, Forest câștigând Supercupa Europei după un incredibil 3-0 dat lui Real Madrid. După asemenea început, speram că pot să am un sezon de senzație, însă așteptările au fost înșelate. Transferurile lui Cavani și Balo au fost niște greșeli uriașe, aceștia fiind extrem de slabi la finalizare. M-a surprins enorm că reușisem să îl aduc pe Cavani de la rezervele lui Spurs, însă surpriza a fost și mai mare când acest a marcat doar de 20 de ori în aproape 90 de meciuri.

Sezonul a fost slab, niciun trofeu local ca de obicei, iar în Europa am fost eliminat stupid de Metalist după o dublă înfrângere în optimi, într-un an în care nicio echipă mare nu exista în această competiție. Sezon terminat și am început să caut noi soluții pentru lot.

Sezonul 6:

nottinghamforesttransfe.png

După o vară încărcată am plecat la drum în speranța unui trofeu. După meciuri slabe făcute de Forest în Carling Cup și FA, atenția a fost reorientată spre campionat și Europa League. Dacă în Premier League eram în spatele primelor două echipe, în Europa eram calificat în 16 zecimi. Am luptat până spre final, însă Arsenal condus de Mourinho și Chelsea condusă de Guardiola m-au aruncat pe locul 3, după ce am pierdut 4 din ultimele 6 meciuri. În EL, a urmat însă un nou sezon de poveste. După grupe am dat de Besiktas, de care am trecut după un 1-1 și 3-1 acasă, iar primul adversar ieșit în cale a fost Genoa. Am jucat în Italia prima manșă și am pierdut cu 3-2, după ce revenisem de la 2-0. Acasă, Genoa deschide scorul după un corner și așa rămâne până după pauză, când Kagawa și Sanogo întorc scorul, aducându-mi un fantastic 3-1 și calificarea în sferturi unde venea Bayern Munchen. Șanse minime mi-am spus eu, însă după prima manșă, Sanogo și Cavani aduc un 3-0 de poveste, iar în Germania, Bayern câștigă doar cu 2-1. Semifinale și un nou meci cu Roma. Prima manșă pe City Ground, unde Forest le administrează un 5-0 romanilor. Urmează returul pe Olimpico unde am folosit rezervele pentru a pune accent pe campionat și am reușit să trec și acolo de italieni cu 3-2. Urma finala de pe San Siro cu Valencia. Arena arhiplină, iar după 45 de minute era 0-0. În repriza a doua, în decurs de doar 15 minute, Forest face 3-0, datorită lui Sanogo și Barkley. Imediat în minutul 60, Valencia obține un penalty și eliminarea lui Sanogo. Bate Banega, Handanovic respinge în bară, mingea sare la același argentinian care este iarași trântit de El Kautari. Iarăși penalty. Banega își așează iarăși mingea și șutează în stilul Beckham la Euro 2004, mingea ajungând în peluză. Pe final, Cavani își arată valoarea pentru singura dată șutând fabulos în plasa laterală. 4-0. Forest câștigă a doua EL.

Sezonul 7:

Campania de vară a arătat cam așa:

nottinghamforesttransfe.png

A urmat cel mai frumos sezon, poate dintre cele mai frumoase din întreaga mea carieră de football managerist. Așadar, Forest calificată în UCL, a început sezonul cu Supercupa Europei, contra lui Manchester City. 1-0 Nasri aduce trofeul lui City, iar Forest parea că are în față un nou sezon ratat. Eh, nu a fost așa. După o calificare fără probleme, Forest ajunge pe 1 ianuarie drept liderul din Premier League, cu Arsenal și Manchester United pe urme, și cu o calificare în semifinalele Carling Cup. Ajung cu echipa în Finala Cupei Ligii, unde dau de Chelsea, echipă care m-a bătut în ultimele 4 meciuri. Forest câștigă cu 3-0, în care Sanogo a fost fabulos, Kagawa la fel, iar Bojan a închis tabela. Primul trofeu local abia în al 7 lea sezon ca manager. Imediat Forest a dat piept Juventus în optimile ligii. Meciul 1, pe arena torineză se termină cu un 1-1, așadar totul se juca pe City Ground. Forest cu suspendări și accidentări, joacă cu Romario, fundașul dreapta, drept fundaș central. După 60 de minute, aveam 3-0, Juve fusese asaltată, așa că renunț la Erikson și îl bag pe Martin. Echipa juca dezinvolt, apoi se întâmplă ceva. ”O gaură neagră” de 25 de minute în care Juve întoarce scorul și face 3-3 în minutul 85. Urmează o serie de vorbe mai ceva decât înterviul lui Gigi Becali cu jurnalistul de la Antena 1. Mă mișc repede și îl arunc pe Ayew și Maurer și sper. Juve scapă pe contre, Macri singur cu Handanovic, însă italianul șutează în portarul meu, Imediat portarul aruncă o minge lungă, Ayew centrează puternic în gura porții, Sanogo este acolo și reia, însă Ospina, portarul lui Juve face parada vieții sale. Corner. Martin centrează și de nicăieri, omul bun la toate, Romario ce seamănă la fizic cu Micah Richards trimite cu capul în poarta torineză, făcându-mă să alerg ca un bezmetic prin casă mai ceva decât la golul lui Ilie cu Argentina. Calificare și eu în delirc.

Urmează Sevilla, 1-0 acasă și un 4-4, după ce spaniolii au avut 3-1 la pauză. Forest se califică în semifinale Ligii unde aștepta Barcelona. Pe plan local Arsenal mă bate, dar declanșând o serie de 10 victorii consecutive care mă duc în final de aprlie la 6 puncte distanță și calificat în finala FA Cup. Am reușit să câștig la Newcastle și Chelsea, locuri unde în fiecare an pierdeam puncte. Cu trei etape înainte de final am ajuns la 2 puncte distanță de Arsenal care venea periculos și calificat în Finala Cupei Angliei. Revenind la UCl, a urmat prima mansă cu Barcelona. După o repriză în care nu am ieșit din jumătatea proprie, repriza a doua a adus o schimbare totală. Sanogo, cu două mișcări de Pippo Inzaghi scapă singur cu Valdes, pe care îl execută și cu Ayew, facem un 3-0, care putea să fie 4, dacă Sanogo nu rata un penalty. A urmat returul pe Nou Camp, unde Barca era cu toată crema cea vestită, în timp ce eu îl menajam pe Sanogo care era la un cartonaș distanță de a rata finala. Mă așteptam la un infern, însă în minutul 2, neamțul Maurer scapă cu Valdes și îl execută. 1-0. Eram aproape calificat. Timpul trece, Barca atacă ca la Rovine, eventual marcând, însă doar pentru o victorie cu 2-1. Eram în finala UCL, la prima mea participare, unde mă aștepta Bayern, dornică de revanșă.

Până la finala UCL, jucam finala cu Spurs, pentru Cupa Angliei, Spurs fiind echipa care relansase campionatul și mă pusese în situația de a lua 7 puncte din ultimele 9 puse în joc. Finala s-a jucat pe Wembley, iar Forest a jucat cum știe ea mai bine. Pe contre. Sanogo și Bojan au fost fabuloși și mi-au adus un 6-0 de poveste. Era al doilea trofeu. Pe plan local am mers cap la cap cu Arsenal, iar în ultima etapă am jucat cu titlul pe masă la Fulham, echipă ce dacă nu mă bătea, pica în Championship. Am reușit să bat greu cu 5-3, iar Forest reușea să câștige tot pe plan local, trei trofee din tot atâtea posibile. Eram în delir. Urma finala UCL, pe noul stadion din Stockholm. Atmosfera a fost electrizantă și Bayern a fost cea care a punctat prima. Castro sutează puternic, mingea lovește bara și intră în poartă. 1-0. Imediat, la doar două minute, Sanogo scapă de Batstuber, dar Boateng în agață în careu și arbitrul dictează penalty. Nemții protestează furios, Sanogo pune mâna pe minge și îl execută pe Neuer. 1-1. În minutul 44, Alvaro Pereira aruncă o minge în gura porții de unde Bojan, în stilul old school poacher trimite mingea în ațe, 2-1 pt Forest.

Repriza a doua începe furibund, Alaba șutează și Handanovic este păcălit. 2-2. Începe să se joace pe contre. Ocazii peste ocazii, până în minutul 81. Sanogo pleacă de unul singur, trece de doi adversari, ajungea în preajma careului mic, șutează, Boateng deviază și portarul Neuer este păcălit. 3-2 și Forest reușește cvatrupla.

Patru trofee într-un an.

simoncloughnewsinbox3.png

Sezon fascinant, în care am ieșit Managerul anului, iar Sanogo a marcat 57 de goluri în toate competițiile.

Succesul din acest sezon l-a reprezentat faptul că nu am avut aproape nicio accindentare gravă, niciun jucător nu a lipsit mai mult de o lună și am reușit, spre deosebire de anii trecuți, să implementez un sistem al rotației, în care nu se lipsea absența vreunui jucător.

Așadar, 7 trofee în 7 ani, 4 dintre ele în ultimul sezon. Am pornit cu Forest din Championship și am reușit în 7 sezoane să îi fac cea mai importantă echipă din Europa. Le-am mulțumit celor din staff și am demisionat din funcție.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy