Jump to content

Romania Unleashed the story


Alexandru H.

Recommended Posts

FOOTBALL MANAGER 2010. PATCH 1.03. USING ROMANIA UNLEASHED MOD. PARTEA I (2009-2010)

Am inceput jocul cu Petrolul Moinesti, echipa care joaca in Liga a V-a Bacau. In ciuda locului sau actual, Petrolul Moinesti a jucat acum cativa ani in Divizia B, dupa desfiintarea formatiei FC Onesti fiind a doua echipa, ca renume, din judet. Din pacate, problemele financiare nu au ocolit-o, asa ca in anul de gratie 2009 o gasim in liga judeteana, alaturi de alte "ilustre" nume, precum Infratirea Ghimes sau Viitorul Oituz.

Pentru inceput mi-am editat salariul initial. Cum 1.400 de euro pe luna e complet excesiv pentru nivelul asta competitional (mai ales ca eram rookie), mi-am pus 500 de euro. Lotul era destul de bun pentru nivelul ligii (the bookies ne vedeau chiar promovati), insa nu imi permiteam riscul de a ma baza pe opinia lor. Asa ca mi-am adus intariri (numai dupa consilierea scout-ului, of course): Valentin Ariciu (Arges II), Mihai Ghisman (FCM Dunarea Galati II) sau Cristian Preda (Sportul Studentesc II) au fost imprumuturi bune. Insa jackpot-ul l-am castigat in momentul in care am participat la meciul trialistilor. De-obicei nu ma intereseaza fenomenul, pentru ca jucatorii sunt mediocri pentru nivelul Ligii I-II... insa cei doi jucatori recomandati de scout au devenit printre cei mai buni jucatori ai mei: atacantul Mario Porcescu si fundasul central Bogdan Hausi.

Tactica folosita a fost vechiul meu 442, cu o singura mare deosebire: daca de-obicei joc extrem de fluid, de data asta am ales versiunea rigida. Ah, si sa nu uit: unul din obiective a fost sa mentin o balanta pozitiva in banii clubului. Un takeover la inceputul sezonului a asigurat un plus de 30.000 de euro, insa grosul banilor i-am adus eu si echipa. Echipa care m-a surprins extrem de placut, dupa cum veti vedea mai jos.

Am castigat liga extrem de confortabil. Am avut 21 meciuri consecutive fara infrangere, am inscris 38 de goluri si am primit 7 dintr-un total de 24 de intalniri. Desi am evoluat pe un stadion de 2.500 de locuri, primele semne nu au fost foarte favorabile: 400-500 de spectatori. Finalul sezonului ne-a adus, totusi, in atentia moinestenilor, asa ca ultimul meci a fost urmarit de nu mai putin de 1.500 de oameni. In Cupa Emeric Dembrovschi, evolutiilor noastre au fost foarte bune. Am ajuns pana in semifinale, unde ne-am recunoscut infranti in fata Vointei Ion Creanga, probabil cea mai in forma echipa moldoveneasca din esalonul 5. Nemtenii au castigat si Cupa, au castigat si Liga V Neamt, asa ca ne vom intalni la anul in aceeasi divizie: sper sa le pot face fata.

Fotbal International

In 2009, Barcelona a castigat atat Supercupa (2-1 cu Sahtior), cat si Campionatul Mondial al Cluburilor (4-0 cu Estudiantes), terminand astfel cel mai bun an competitional din istorie. In 2010, au ajuns iarasi in finala Champions League, dar Juventus a fost mai buna (2-1, dupa prelungiri). Fotbalul spaniol si-a luat revansa in Europa League, acolo unde Atletico Madrid a batut la limita HSV. Ce au facut romanii in Cupele Europene? Mai bine nu intrebati. In Europa League, FC Vaslui si Steaua au terminat pe ultimul loc in grupe. In Champions League, Unirea Urziceni (pusa intr-o grupa infernala cu Lyon, Chelsea si Atletico Madrid) a facut doar un egal cu Atletico. Bun si ala!

Fotbal intern

Sezonul a inceput cu Supercupa Romaniei, castigata de Unirea Urziceni in fata CFR-ului (2-1). Inainte sa spuneti Wow, sa mentionam ca la finalul campionatului 2009-2010, Unirea Urziceni se afla pe locul 13. Liga I a fost castigata de Steaua Bucuresti, dupa ce pana in ultima etapa FC Brasov ocupase prima pozitie. Podiumul a fost completat de FC Vaslui. Alte pozitii: Rapid (4), Dinamo (5), FC Timisoara (6), Universitatea Craiova (7) si CFR Cluj (8). Au retrogradat Unirea Alba Iulia, Otelul Galati si Ceahlaul Piatra Neamt. Au promovat Farul Constanta, CS Otopeni si CSM Rm. Valcea.

In finala Cupei Romaniei, Dinamo a invins Universitatea Craiova cu 2-0. In Cupa Regiunilor, FC Baia Mare a nimicit Bihorul Beius cu 3-0. FC Brasov s-a multumit cu Cupa Ligii, castigata in fata Timisoarei cu 1-0.

In urmatoarea postare voi vorbi despre echipa castigatoare a Ligii a V-a Bacau, dar ma voi referi si la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Link to comment
Share on other sites

FOOTBALL MANAGER 2010. PATCH 1.03. USING ROMANIA UNLEASHED MOD. PARTEA II (2009-2010)

Recorduri de Liga I

Golgeterul anului: Junior Moraes (Gloria Bistrita), 22 goluri / Alexandru Ionita (Rapid), 20 goluri / Sabin Sburlea (FC Brasov) 19 goluri

Most assists: Cesinha (Rapid) 12 assists / Ovidiu Herea (Rapid) 11 assists / Adrian Senin (Astra) 10 assists

Managerul anului: Mihai Stoichita (Steaua) / Marius Lacatus (FC Vaslui) / Nicolae Manea (Rapid)

Jucatorul anului: Cesinha (Rapid) / Sabin Sburlea (FC Brasov) / Alexandru Ionita (Rapid)

De remarcat ca Steaua Bucuresti, noua campioana, nu are niciun jucator in echipa ideala a anului.

World Awards

World Footballer of the Year: Lionel Messi (Barcelona), Wayne Rooney (Manchester United), Xavi (Barcelona)

World Player of the Year: Lionel Messi (Barcelona), David Villa (Valencia), Xavi (Barcelona)

FC Moinesti in Liga a V-a

Clasamentul 2009-2010

ligavbacu.th.png

Best Eleven

fcmoineti.th.png

Cristian Stelea, un portar de nadejde

1cristianstelea.th.png

Bogdan Hausi, fundasul de fier

19bogdanhausi.th.png

Valentin Ariciu, imprumutat de la FC Arges II pentru a ne organiza mijlocul

valentinariciu.th.png

Mario Porcescu, atacantul adulat de fani

21marioporcescu.th.png

Link to comment
Share on other sites

FOOTBALL MANAGER 2010. PATCH 1.03. USING ROMANIA UNLEASHED MOD. PARTEA III (2010)

World Cup South Africa 2010

Campionatul Mondial din 2010 a fost castigat de Anglia, un eveniment istoric pentru tara insulara ce nu mai castigase trofeul din 1966. Cu un mijloc de exceptie, cuplul Lampard-Gerrard (amandoi ajunsi la apogeul fotbalistic), echipa antrenata de Fabio Capello a reusit sa iasa castigatoare din lupta extrem de fizica ce a caracterizat acest campionat. In Grupa C, Anglia s-a clasat pe primul loc, dupa doua victorii excelente cu Arabia Saudita (3-1) si Suedia (5-0) si o infrangere dureroasa (0-1) cu Nigeria. In optimi a reusit sa demoleze Coasta de Fildes cu scorul de 4-1, probabil cel mai frumos meci al turneului final. Din sferturi au inceput luptele la baioneta: dupa Anglia - Ghana 3-1 si Anglia - Argentina 2-0, finala a fost o dezamagire. Italia s-a declarat invinsa doar dupa loviturile de departajare intr-un meci mediocru, lipsit de stralucire. In finala mica, Argentina a castigat cu 2-1 in fata Braziliei.

Wayne Rooney s-a accidentat in chiar primul meci disputat de catre englezi, ratand tot restul turneului. Nici pentru Lionel Messi turneul nu a fost mai bun, golul din sferturi impotriva Greciei fiind singura raza de lumina a unui jucator prost folosit de catre Maradona. In fapt, am putea spune ca acest turneu nu a reusit sa aduca in fata vreun superstar, cele doua vedete Lampard si Gerrard fiind si golgeterii CM, cu cate 4 goluri fiecare, o cifra deosebit de modesta, chiar si dupa standardele post-Just Fontaine.

Care au fost revelatiile turneului? Irlanda, castigatoare a unei grupe din care mai facea parte Brazilia (infranta, de-altfel, cu 1-0), Australia, ce a iesit pe locul I din grupa Argentinei si Statelor Unite ori Serbia, castigatoare a grupei spaniole. Toate trei s-au oprit, din pacate, in optimi.

italyvengland.th.png

Link to comment
Share on other sites

FOOTBALL MANAGER 2010. PATCH 1.03. USING ROMANIA UNLEASHED MOD. PARTEA IV (2010-2011)

Am inceput noul sezon cu o vizita in biroul patronului. Mi s-a pus in fata un contract pe trei ani, timp in care as fi fost platit cu 1.700 de euro pe luna. De la cei 500 de euro ai mei era cale lunga, asa ca am acceptat. Am stabilit si un buget suficient pentru ca sa imi indeplinesc obiectivul, salvarea de la retrogradare din liga a IV-a Nord-Est. Bine, obiectivul e mai mult decat ambitios, in conditiile in care pariorii ne vedeau sigur pe ultimul loc din liga. Am renuntat, de-asemenea, la echipa tehnica (antrenor, physio si scout), aducandu-mi niste specialisti mai buni (si mai scumpi); singurul pastrat a fost asistentul, caruia i-am dat o sansa in plus sa se evidentieze.

Pentru ca toti jucatorii imprumutati in anul precedent s-au intors acasa, a trebuit sa ma concentrez pe intarirea posturilor deficitare. M-am bazat din nou pe cateva imprumuturi tari: Catalin Botezatu (FCM Bacau), George Giurgiu (Delta Tulcea) si Andrei Isache (Ceahlaul). Surpriza cea mai mare mi-a facut-o patronul cand m-a anuntat ca a incheiat o intelegere pe termen lung cu FC Vaslui; conform acesteia, am mai primit un jucator, pe Victor Ursachi. Din nou fara buget de transferuri, am incercat totusi sa aduc definitiv la Moinesti niste jucatori de perspectiva: mijlocasul Alexandru Ionut, atacantul Dragos Dumitrescu sau fundasul Marius Badiu.

Turul a inceput prost cu 2 infrangeri, a continuat extraordinar cu 11 meciuri fara infrangere si s-a incheiat in aceeasi nota de ineficacitate cu 4 infrangeri si o singura victorie. Daca la un moment dat cochetam cu locurile 4-5 si chiar cu posibilitatea promovarii, jocurile in compania favoritelor ne-au adus cu picioarele pe pamant, FC Moinesti incheind turul pe locul 9, la 5 puncte de locul de play-off pentru retrogradare. Nu am spart gura targului nici in cupe: am iesit rapid din Cupa Regiunilor chiar din primul tur, dupa o infrangere cu CS Eforie. In Cupa Romaniei a fost mai bine: am ajuns pana in turul 3, unde dubla mansa cu Beius ne-a obligat sa ne declaram invinsi: 1-4 si 3-2.

ligaivnordest.th.png

Fotbal international

Juventus a castigat Supercupa Europei, dupa victoria cu 2-1 impotriva lui Atletico Madrid. Tot Juventus s-a impus si in Campionatul Mondial al Cluburilor, dupa o victorie la lovituri de departajare, 3-3, cu mexicanii de la America. In Liga Campionilor, Steaua nu a obtinut decat un egal dintr-o grupa din care mai faceau parte Lyon, Juventus si Partizan Belgrad. Europa League s-a dovedit si de data asta o palarie prea larga pentru formatiile romanesti: in grupe, Dinamo a ocupat locul 3 iar Rapidul ultimul loc.

World Awards

World Footballer of the Year: David Villa (Valencia), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) si Xavi (Barcelona)

World Player of the Year: David Villa (Valencia), Xavi (Barcelona) si Luka Modrid (Manchester City)

Link to comment
Share on other sites

FOOTBALL MANAGER 2010. PATCH 1.03. USING ROMANIA UNLEASHED MOD. PARTEA V (2010-2011)

Dupa un tur incitant, returul s-a dovedit a fi destul de linistit. Ne-am mentinut deasupra codaselor, incercand sa gasim formula cea mai buna pentru urmatorul sezon. Locul final, 7, ne-a asigurat un premiu de 20.000 de euro dar si titlul de revelatia campionatului. Din nefericire, cei mai multi dintre tehnicienii la care apelasem la inceputul campionatului au decis sa ma paraseasca tot la final, sperand probabil sa-si arate talentele la o echipa cu ambitii. Aveam si noi de-alea, dar inca nu era cazul.

Campionatul 2010-2011

ligaivnordest.th.png

Best Eleven

fcmoineti.th.png

Catalin Botezatu, fundasul solid din aparare

ctlinbotezatu.th.png

Victor Ursachi, aripa stanga a unui mijloc de exceptie

victorursachi.th.png

Alexandru Ionut, playmaker extraordinar

alexandruionu.th.png

George Giurgiu, revelatia atacului

georgegiurgiu.th.png

Fotbal International

In finala Champions League, Chelsea a invins Inter cu 1-0, Carlo Ancelotti aducandu-i lui Abramovici cel mai important trofeu continental. In Europa League, Liverpool a invins greu, dupa lovituri de departajare, pe Everton intr-o finala 100% englezeasca.

Fotbal intern

Pentru a doua oara consecutiv, titlul de campioana nationala a revenit Stelei lui Stoichita. De-altfel Steaua a avut un an foarte bun, formatia militara castigand atat Cupa Romaniei (2-1 cu Farul), Cupa Ligii (0-0 si penaltiuri cu Gloria Bistrita) si Supercupa Romaniei (3-2 impotriva echipei Dinamo). In Liga I, locurile urmatoare au fost ocupate de Dinamo, FC Timisoara, FC Brasov, CFR Cluj, Pandurii, FC Vaslui si Unirea Urziceni. Marea surpriza a fost faptul ca Rapidul a retrogradat, impreuna cu International Curtea de Arges si CSM Rm. Valcea. Desi Copos se retrasese de la conducerea echipei, ramanand doar manager general, farmecul vietii a fost mai puternic iar Rapidul s-a reintors in liga din care venise pentru ultima oara in 1989. In liga au promovat Otelul Galati, Unirea Alba Iulia si FC Arges.

Cupa Regiunilor a fost castigata de Fortuna Covaci, castigatoare a finalei disputata in compania Victoriei Branesti.

Recorduri de Liga I

Golgeterul anului: Wesley (FC Vaslui) 21 goluri / Mauro Boselli (Steaua) 18 goluri / Junior Moraes (Gloria Bistrita) 18 goluri

Most assists: Rinaldo (Astra) 11 assists / Mihai Roman (FC Brasov) 9 assists / Pablo Brandan (Unirea Urziceni) 9 assists

Managerul anului: Mihai Stoichita (Steaua) / Marius Sumudica (Gloria Bistrita) / Ovidiu Sabau (FC Timisoara)

Jucatorul anului: Havard Nordtveit (Dinamo) / Rinaldo (Astra) / Wesley (FC Vaslui)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy