Jump to content

L'aventure De Julien Lloris, En Ecosse.


serja85

Recommended Posts

Priveam pe pista de aterizare ,aveam un nou orizont in fata mea.Eram in Scotia (en Ecosse) ; Nici mie nu imi venea sa cred cat de departe eram de Franta.Dupa un sezon si jumatate ca antrenor secund la Le Mans ,echipa mea de suflet la care m-am format ca jucator si ca tactician,am decis sa preiau fraiele unei carieri de antrenor principal.

Din pacate nu prea multa lume auzise de Julien Lloris,dar nu era de neglijiat cariera mea :

- 9 sezoane la Le Mans , postul de fundas dreapta.

- Debutant la echipa de seniori a clubului la varsta de 16 ani si 11 luni.

- Vicecampion olimpic in '88 cu echipa de U-18 a Frantei.

- Curtat cu insistenta de Lazio si Milan ,dupa primele doua sezoane in hexagon,dar am ramas trup si suflet

pentru culorile lui Le Mans.

Putin ? Voi judecati.Oricum,ca antrenor eram la inceput,era timpul sa imi cladesc un nume,aveam incredere in mine stiam ce pot,stiam ca intr-o zi,voi antrena o echipa mare din Franta,si visam cu ochii deschisi la o finala europeana.

Dar destinul iti rezerva uneori si surprize si trebuie sa le accepti,sa treci peste ele ca un adevarat manager.

Ma suna-se acum o saptamana agentul meu Givet LeBecaly,anuntandu-ma,ca a primit o oferta serioasa din Scotia,

de la Ayr United ,o echipa relativ mica,din Bell's League Division Two.Dar mi-a garantat ca sunt premise pentru performante la club,si indiferent ce voi face,experienta va da bine pe CV-ul meu si cu siguranta dupa un sezon,ori voi face pasul la o echipa mai mare din Scotia,ori voi putea incepe o cariera in Franta,unde imi doream enorm.

Asa ca am pornit spre necunoscut ...

0911070946bacb2d5bf2b.JPG

Cand am ajuns in aeroport am fost preluat de o masina special trimisa pentru mine,iar in 2 ore am ajuns in Ayr.Desi eram un nostalgic dupa perioada 88-97 a fotbalului de altadata,eram si un antrenor din noul val cu tehnici moderne,si munceam mult cu tehnologia noua,aveam tot timpu laptopul la mine.Astfel am cercetat un pic in drumul spre oras,spre club :

Ayr se afla la vreo 120 km de Kilmarnock,un oras cu echipa in SPL ,cea mai inalta divizie a scotienilor.

0911133546baccafeab87.JPG

Despre istoria clubului am aflat de pe official site al clubului.Reusind in 2003 o semifinala istorica in Cupa Scotiei impotriva celor de la Celtic,desi pierzand 4-0 si 3-0 ,era un punct culminant in istoria acestui club.

Quote from Celtic boss Martin O'Neill. "They (Ayr) were magnificent. They probably didn't deserve to get beaten 4-0 last week and they most certainly didn't deserve to get beaten 3-0 tonight. Their Cup exploits have been extraordinary and it took three great goals to win this game."

Mi-am dat seama ca o sa fie o provocare sa antrenez acest club mic,dar ambitios,si muncitor.

9 iulie 2005

Am ajuns pe la orele 12:00 la club,un pic obosit,dar dornic de a ma stabili si a incepe munca din postura de antrenor principal.

M-au intampinat Donald Cameron ,patronul clubului si antrenor secund Robert Reilly .Dupa o sedinta de 35 de minute,am stabilit obiectivul clubului,salvarea de la retrogradare,deoarece clubul a suferit transformari ,si financiar nu stam prea bine m-a anuntat patronul,care a cumparat actiunile de la ceilalti actionari in 2004,si acum este actionar majoritar cu 82% ,dar din pacate clubul are datorii la dansul de 1,2 mil pana in 2006 , 35K/month ,pentru a pastra stabilitatea clubului si nu a fii nevoit sa declare faliment,era mai bine asa,dar din pacate eram cu registrele pe zero chiar cu minus 3K bani dati pe mine,la semnatura contractului pe un sezon cu 230 EUR/week .

0911311246bad0d0ee3e1.JPG

Pe la orele 16:00 s-a organizat o conferinta de presa,multi ziaristi erau surprinsi,dupa ce fostul manager,Robert Connor,44 ani fost international cu 5 selectii si-a dat demisia,tocmai din motive financiare,clubul a adus un antrenor strain,un francez in persoana lui Julien Lloris fost secund la Le Mans.

Un ziarist de la The Herald.co.uk : Domnule Lloris ,cum de ati ales acest club in detrimentul unui club francez din tara dumneavostra ?

"Le puits i a choisi ce club, parce qu'ils m'ont voulu plus, et j'ai voulu un chalenge dans mon begining de mon carieer de entraînement."

Ce obiective vi s-au impus pentrul noul sezon ? avand in vedere ca se zvoneste ca clubul nu sta prea roz,din pct.d.v financiar .

"Oui il est vrai, nous n'avons pas une stabilité financiar, mais l'asure d'I vous qui sont gol primaire sont le soin de prise de cette matiére. Ensuite que je suis d'accord avec le Président qu'Ayr a uni pour cette saison, doit rester dégagé du relegation, et construire un peloton pour les futures saisons."

Multumesc pentru raspunsurile sincere.Inca o alta intrebare daca imi permiteti ,Ce obiective personale aveti dumneavostra in privinta carierei de antrenor in Scotia ?

"Sincerly, j'ai connaissance du club, au sujet de l'histoire, et je deviens un atach de peu à la maniére d'Ayr du football. Ainsi dans mon wan't de l'opinion personnelle i dépenser trés peut des saisons ici, réaliser la promotion toute maniére jusqu'à la ligue de ministre de l'Ecosse."

Nici nu am realizat la sfarsitul conferintei,ca am raspuns la toate intrebarile in franceza,normal ca stiam si limba engleza,dar eram un pic dezorientat,asa ca cand am raspuns si glumit cu ziaristii in engleza,toata lumea a fost multumita si incantata de mine.

Un prim pas facut cu dreptul ...Un début d'un dieu

-----------------------------------------------------------------------------------------

fm 2006 (6.02)

ligi selectate : toate divizile scotiene.

details : full ,database : huge ,view all players atribute,no other nations loaded.

Name : Julien Lloris 35 years old , frenchman. manager : Ayr United.

-----------------------------------------------------------------------------------------

I'm back :good:

Link to comment
Share on other sites

Dupa o zi bine venita de odihna,si dupa ce am luat contacul cu modestul oras din Ayr,am decis sa trec la stadion,si sa incep munca cu o zi de birou,impreuna cu secundul Rilley,sa vedem ce lot avem ,ce pozitii trebuie intarite,si care ar fii cea mai buna tactica .

0912360446bae004857dc.JPG0912375146bae06fad7a6.JPG

Dupa o discutie scurta cu Rilley,am aflat ca am avea nevoie si de noi membrii in staff-ul tehnic.Am cautat impreuna cu ele cele mai bune solutii si am trimis contracte prin fax,tinand cont si ca avem 1,6K diferenta in bugetul de salarii,care trebuie sa o gestionam bine deoarece,vor venii si ceva jucatori.

Staff-ul curent este format din :

Assistent Manager - Robert Reilly .Un antrenor modest,dar cu o determinare mare,trebuie sa ma bazes pe el ca sa faca legatura dintre mine si lotul de jucatori.

Coach - Hugh Sproat , Derek Frye , Tommy Tait (toti trei scotieni) - averege .

John Kerr - Physio si Ian un tanar de 23 de an,Scouter - amandoi scotieni.

Nu imi permit sa concediez pe nimeni,chiar daca nu sunt la valoarea de care am nevoie,sunt de o perioada la club si nu ar fii fair fata de ei,plus ca mi-as pune in cap jucatorii si mass-media.

Un francez printre atatia scotieni ^_^ ; Am decis sa imi sun un vechi coleg de la Le Mans sa ii ofer un job de coach,sa mai am cu cine schimba cuvinte in franceza.

Rilley mi-a zis ca deja avem un prg pus la punct cu 5 amicale inainte de noul sezon.

Vom intalni pe : Clyde (H) pe 10.07'05 ,apoi pe East Fife pe 16 Away.

Gretna Home pe 20 ,un amical interesant.

Dalbeatiie Star,amatorii cu care vom juca pe 23 Away,sper sa fie un test bun.

Partick Home pe 28 ,prezentarea lotului.

Iar sezonul va incepe cu Stirling pe 6.08 acasa ,si doua meciuri afara cu Forfar si Cowdenbeath pe 13.08 si respectiv 20.08 ;

Cei de la Stirling inca nu si-au anuntat intentiile ,dar Forfar si Cowdenbeath sunt oponentele noastre in lupta pentru evitarea retrogradarii.

Pe la pranz,inca eram in birou cu Rilley,si in timp ce ii explicam,ii aratam articole publicate,despre modul de a se efectua antrenamentele fizice,tactice,si dupa ce i-am explicat viziunea mea despre fotbalul actual cum as vrea sa joc,intensitatea in antrenamente,ca pun baza foarte mult pe tactica si pe conditia fizica,...

El imi arunca o bomba,greu de digerat .

Well Boss... adevarul este ca fiind un club mic,in liga a doua ,suntem un club semi-profesionist,deocamdata,si in afara de David Dunn,care are si cel mai mare salariu la club,restul sunt toti pe part-time contract,si va fii greu sa program un schedule asa de complex cum ati vrea.

Incroyable, je pas belived ! ! ! Pourquoi dans l'enfer j'ai pris ce travail, il n'y a aucune promesse pour une amélioration à ce club. Comment j'a signé les joueurs dont j'ai besoin, s'ils refuseront le contrat à temps partiel, et joindre la plupart du temps un club de semi-pro comme ceci ? ? ? Merde.

----------------------------------------------------------------------------------

apropo,daca vreti sa traduceti franceza mea ,folositi google translate.

Link to comment
Share on other sites

Suparat si fustrat,il sun pe Donald ,si il iau un pic la intrebari .

"Mister President,cand aveatzi de gand sa imi spuneti ca nu am un intreg lot la dispozitie zilnic pentru antrenamente ? toti sunt pe part-time ,in afara de un jucator,care vad ca ar fii si cel mai bine platit la club ?"

"Mister Lloris,imi pare rau,asta e statutul clubului,nu avem ce face,de asta v-am adus pe dumneavoastra,cred ca vom reusi sa devenim un club important sub conducerea dumneavostra.Daca va simtiti mai bine,avetzi liber,sa oferiti jucatorilor,contracte de profesionisti,chiar daca ne va da peste cap un pic bugetul de salarii.Dar va rog sa o facetzi cu cap,doar la acei jucatori valorosi,care au si o varsta pana in 27-28 ani pentru a asigura si stabilitate in lot."

"Da multumesc,nu este o solutie ideala,dar este singura in acest moment .Vorbim mai incolo. "

"Ok,mister Lloris ,ne vom reintalni la prezentarea lotului,deoarece sunt plecat la tragerea la sorti pentru cupele interne,si sa stiti ca va puteti orienta si spre imprumuturi din ligili superioare,macar pana vom vedea in ce directie se indreapta clubul in noul sezon.Va salut"

Convocandu-l pe Rilley din nou in birou,i-am spus sa se ocupe de amicalul de maine impotriva celor de la Clyde,sa aleaga el primul 11,sa joace des cu pase directe si intr-un ritm rapid,un pic de restrictionare la creativitatea,ca vorba aia nu suntem inca un club mare,tackling mediu,chiar daca este amical,si sa imi faca rost de o caseta,ca voi urmari cand voi reveni din Glasgow.Ma duc sa incerc sa imprumut niste tineri de la marile echipe ale Scotiei.

Fix inainte sa plec,a intrat in biroul meu,noul scouter Dave Colley,si din scurta conversatie mi-am dat seama ca este un membru valoros,si ca imi va recomanda jucatori buni.L-am trimis de urgenta in UK&Ireland timp de o luna sa caute jucatori liberi de contract,iar pe celalat scouter,Ian l-am trimis sa stranga date despre viitorii nostrii adversari.

In timp ce negociam imprumuturile a 6 tineri jucatori de la Celtic ,Rangers, si Hearts,ma suna patronul sa imi spuna ca am picat in Bell's League Cup Challenge cu modesta echipa East Sterling din DIV3 ,si vom juca la ei pe 30 iulie pe stadionul First Park.In schimb desi vom juca acasa in CIS Cup ,vom intalni un adversar dificil,pe Livingston fost club in Scotland Premier League,dar avem sansa noastra si o vom juca pana la capat.

M-am intors pe data de 11 iulie si am fost surprins cand am aflat ca au venit toti cei 6 antrenori pe care i-am ofertat,printre care si colegul meu si bunul prieten Christophe Cocard.

Am stabilit o intalnire cu ei si cu jucatorii si le-am spus chiar daca nu se vor antrena la parametrii care vreau eu,si vor fii mai putine antrenamente,sper ca intensitatea lor va fii buna,si i-am ordonat pe fiecare coach a.i sa avem maximum de randament posibil. Acum eram doi francezi printre britanici ^_^

0914325746bafb69ea1d7.JPG

0914342146bafbbd09af1.JPG

Am vorbit apoi cu secundul Rilley,si mi-a explicat evolutia jucatorilor in amical in timp ce vizionam caseta meciului.

Prima concluzia la care am ajuns amandoi este ca avem o valaore "o bijuterie",si aceasta e David Dunn,23 ani,care a evoluat bine in amicalul pierdut cu 2-1 in fata celor de la Clyde.Are o tehnica buna ,joaca la fel de bine si pe stanga si in centru,e un mijlocas talentat cu un bun sut la lovituri libere,si in acelasi timp singurul jucator cu F/T contract,cel mai mare salariu in echipa,cu siguranta unul din liderii echipei.

Dupa ce am vazut caseta de doua ori,am putut trage niste concluzii despre actualul lot :

Portari :

---------

Mark McGeown (SCO)| 181 cm | 72 kg | 35 ani

Eric Phillips (SCO)| 181 cm | 77 kg | 34 ani

Darren Johnson (SCO| 181 cm | 74 kg | 19 ani

Mark McGeown,titular in amical,un portar bun cu experienta mare,are inca priza si reflexe acceptabile la varsta sa inaintata,cu siguranta prima optiune pentru postul de portar.

Dintre Eric si Darren,am decis sa merg pe mana tineretii pt. postul de portar de rezerva, iar Eric desi are 34 de ani,avand un contract P/T nu pot sa il vand pe o suma minima,astfel ca am decis sa se antreneze cu rezervele in posibilitatea unei accidentari nedorite ,pe care ar putea sa ne lasa fara unul din primii doi portari.

Link to comment
Share on other sites

Fundasi :

----------

Andy Essler D/WBL ,28 ani (SCO) - S-a miscat decent in amical,ca fundas stanga,poseda calitati bune pentru a executa un corner si a centra,mental sta foarte bine,atributele fizice ma ingrijoreaza un pic,fiind lipsit de forta si un pace mare ;173 cm ,71 kg.

David Lowing DLC , 21 ani (SCO) - A jucat ca fundas central in amical,nu a facuto rau,chiar daca echipa a pierdut,nu rezultatul a fost scopul amicalului si cunoasterea jucatorilor.Are o pozitionare buna,compenseaza lipsa atributelor de top,printr-un workrate mare. A debutat in meciurile oficiale pt. St Mirren ,si dupa doua sezoane petrecute la Forfar,a venit la Ayr ,avand la varsta de 21 ani,77 prezente in meciuri oficiale din ligile scotiene.

James McKinstry , D/WBR ,26 ani (SCO) - Fundas dreapta,a primit nota 7,de la ziaristi pentru ceea ce a jucat in amical.Ii lipseste o calitate primordiala ca fundas dreapta,aceea de a centra.Dar restul atributelor sunt acolo,si voi incerca sa il fac sa dea tot ce are mai bun.Desi a inceput fotbalul mare la Ipswich,s-a stins usor la Dumbarton si Partick .Sper sa il revitalizez si sa fie o parte integranta in echipa de baza.

Gerry Joyce , SW/DC ,21 ani (SCO) - Imprumutat la Glenaforn.Un fundas sarac in talent.Nu are ce cauta,nici la nivelul acesta.

Jonathan Baillie , DC , 19 ani (SCO) - Preferatul meu,deocamdata in ceea ce a aratat la primul amical,cat si la antrenamente.183 cm,are toate calitatile pentru un fundas central,si talentul e definitiv acolo,trebuie doar crescut,...singura problema este ca nu e al clubului,e un imprumut de la Hibernian.De mentionat ca a avut si un assist la singurul gol al nostru cu cei de la Clyde.

Barry McLaughlin , DC ,32 ani (SCO) - un fundas cu experienta,a fost doar rezerva,dar cand a intrat a aratat o determinare f.buna in joc,e agresiv,sper ca sa ma lamuresc in privinta sa in urmatoarele amicale,sa stiu daca va face parte din primul 11 sau nu.In orice caz,cred ca e ultimul sau sezon la club,si sper sa dea totul.

Martyn Campbell , DC ,24 ani (SCO) - are talent acest baiat,ma mir ca nu a fost folosit titular,dar cu siguranta va cotna mult pentru mine in acest sezon.

Mijlocasi :

-----------

David Dunn , MLC ,23 ani (SCO) - fara doar si poate starul echipei in opinia mea,imi aduce aminte de C.Dugarry,sper sa confirme sezonul acesta,si sa puna umarul la evitarea retrogradarii.Dupa cum am mai spus,are cel mai mare salariu la club 500 EUR/week, dar sper sa dovedeasca ca si merita,oricum e o placere sa il vezi cum evolueaza ,da dovada de profesionalism si are o determinare f.buna pt. varsta sa.Voi face tot ceea ce imi sta in putinta sa il pun in valoare,si sa il ajut sa se transfere la un club mai bun si de ce nu ,sa incasam ceva banutzi frumosi de pe urma sa.Are 104 meciuri in picioare si a inceput fotbalul la Motherwell.

Chris Strain , AMLC ,25 ani (SCO) - A fost rezerva ,a intrat pe parcurs,dar nu m-a convins cu nimic,are determinare,trebuie sa recunosc asta,dar la varsta sa celelalte calitati lasa de dorit.Sper sa fie macar o optiune pentru lotul largit.

Andy Reid , AML/ST ,19 ani (SCO) - Un pusti care a jucat opt meciuri pt. Ayr sezonul trecut,si-a facut junioratul 3 ani la Blackburn,dar nu vad nimic special la el in afara de varsta sa si conditia fizica buna.

Paul Hyslop , AMR , 26 ani (SCO) - A fost mijlocas dreapta in amical,nu a impresionat,decat la cornere.Un bun executant de cornere.

Paul Weaver , DM ,MRC 19 ani (ENG) - Un tanar promitator,cu cateva miscari favorite,are talent,dar trebuie sa munceasca mai mult pentru a progresa in acest joc,si la acest club.

Mark Cassey , DM,WBR ,22 ani (SCO) - DMC la origini,tackling bun,ii place sa dribleze adversarul,dar daca ar avea si cu ce ar fii bine,nu prea are tehnica mare,dar totusi este acolo.Sa vad ce voi face cu el.

Paul Templeton , AMRC , 18 ani (SCO) - Tanar,a jucat a doua repriza,joaca pentru echipa,e curajos si depune efort,paote de aceea si s-a accidentat si va lipsi de la 5 zile - 2 saptamani.

Raymond Logan , DMC ,26 ani (SCO) - Si am ajuns si la capitanul echipei,un fel de P.Vierra al francezilor,dar in versiunea div. 2 din Scotia.Are de toate,e un lider desavarsit,si m-a impresionat mult cele 38 de goluri inscrise la fosta sa echipa Pollock.Titular si capitan.

Darren Quigley , MC ,16 ani (SCO) - Un bun pasator,e prea tanar,dar va progresa la club.Un junior de perspectiva,a si jucat in amical si nu a facuto rau.

John Maisano , AMC ,26 ani (AUS) - Un australian la echipa.Nu ma asteptam ca australieni sa progreseze asa de bine,ca nationalitate in fotbal.Aici i-as include si pe Kewell si Viduga ,mari jucatori la Leeds.Nu prea pot sa zic,ca are valoare de primul 11,dar poseda si el o tehnica buna si bate bine loviturile libere.

Atacanti :

------------

Chris Robertson , ST , 24 ani (SCO) - Marcatorul golului,un fizic impresionant,190 cm,pozitionare buna,concentrarea nu-i lipseste si are si creativitate pentru un atacant.

Jerome Vareille , ST ,31 ani (FRA) - M-am bucurat nespus de mult cand am aflat ca mai avem un francez la club in afara de mine si de Christophe ,antrenorul care a semnat recent.A jcuat intreaga sa cariera la Kilmarnock,in prima liga,are experienta si este un vulpoi batran.Sper sa evolueze cat mai bine,ma astept la 10 goluri din partea sa :)

Gareth Wardlaw , FC ,26 ani (SCO) - Din ce am vazut,as zice ca e un atacant bunicel,decent are finish are pasa,munceste pentru echipa,poate sa puna in evidenta alt atacant sau mijlocas ofensiv,dar nu stiu de ce este declarat transferabil.O sa ma lamuresc in privinta sa in urmat. amicale.

Ian Cashmore , ST ,22 ani (SCO) - Tanar si ambitios,nu-i este frica sa isi incerce sutul de la distanta,alearga mult si repede.Dar nu a jucat inca in amicale,doar ce am vazut la antrenamente.

Stuart Boyd , ST ,27 ani (SCO) - are abilitatea de a termina o faza importanta,bate bine penalty-uri la antrenamente,si pe el l-am gasit pe lista de transferuri,cu toate ca a fost cumparat sezonul trecut cu 7K,mult pentru un club de raking-ul lui Ayr United.Il vom evalua pe parcurs.

Cam asta e lista cu cei 23 de jucatori pe care voi fii nevoit sa ma bazes pentru urmatorul sezon.Nu am pus pe lista pe nimeni,am nevoie de toti,sezonul e lung cu 36 de meciuri si sunt si meciuri de cupe,sper eu cat mai multe.

0917221146bb2313e65cb.JPG

O echipa cade direct,o echipa merge la barajul de retrogradare,una promoveaza direct,iar 2-4 joaca baraj pentru promovare.Astfel obiectivul meu pentru noul sezon fiind locurile 5-8 si implicit salvarea de la retrogradare.

Cei ma buni jucatori ai clubului :

0917263646bb241ce0e35.JPG 0917271046bb243e05d1f.JPG 0917274146bb245dc4ebc.JPG

Link to comment
Share on other sites

Suzi ce mai face?

Suzi nu stiu ce face,probabil se babardeste cu ungurii ei in Ungaria :B:

Iar Susie ,saraca,nu a vrut sa vina cu mine in Scotia,vreme urata,departe de casa,asa ca a ramas in Franta,pregateste zacusca pentru la toamna.

Link to comment
Share on other sites

Am primit vesti bune de la Colley,mi-a gasit 3 tineri de perspectiva,pe care i-am si transferat imediat.

Chris Scott(ENG) un fundas central de 20 de ani,eliberat recent de Suderland,are calitati bune,un real castig pentru un club de talia lui Ayr United.A semnat cu noi ,spre fericirea mea un contract de profesionist,F/T pana in 2008 pe 200 EUR/week .

Chris Finnigan(SCO) ,atacant central doar 19 ani,f.talentat a semnat in aceleasi conditii ca Scott.Vine de la Inverness din prima liga .

Daniel Perry(ENG) ,20 ani ,fundas dreapta eliberat de Tottenham . Pare promitator,va asigura depth-ul necesar defensivei.A semnat pana in 2008 cu noi un contract F/T .

Vizita mea in Glascow,nu a fost una reusita ,nu prea am reusit nimic ,doar 4 imprumuturi mi-au fost acceptate,dar jucatorii au decis sa nu vina la un club asa de mic ca Ayr,si cand ma gandesc ca eram la un pas sa dau lovitura sa il aduc loan pe un sezon pe tanarul lui Celtic Shaun Maloney.

Pana la urma am primit totusi un telefon de la Dunfermline Athletic,spunand ca doresc sa imi trimita un jucator de 17 ani,un atacant american Max Cream (USA) .Mai mult,a fost la insistenta patronului,deoarece l-a vazut la un joc U-19 al echipelor si a zis ca ar fii un transfer bun pentru club.

Desi aveam cam 5-6 atacanti in lot acum,i-am multumit patronului,deoarece nu e bine sa te pui cu el.El este omul cu finantarea,el decide 70-80% transferurile.

L-am sunat pe Colley,si i-am zis sa continue cercetarea,poate mai gaseste ceva,dar eram totusi nemultumit,deoarece majoritatea jucatorilor recomandati erau fundasi.Poate ,mai face rost si de o extrema.

Al doilea amical a venit pe 16 iulie in compania celor de la East Fife,am jucat acelasi sistem 4-4-2,si aceleasi indicatii jucatorilor deoarece vroiam sa ii vad din nou la lucru.Aici am pierdut din nou tot 1-2,dar din pacate un joc mai slab,pase putine legate,ocazii ratate.Singura remarca ar fii ca Chris Robertson se anunta ca un posibil golgheter,marcand al 2-lea gol al sau .

"Bravo Chris,esti intr-o forma buna,sper sa fii la fel de ambitios,si sa te antrenezi exemplar,si s-ar putea sa incepi sezonul titular"

"Mersi Mister,promit sa nu va dezamagesc"

A doua zi i-am bagat pe baieti in sedinta tactica,le-am explicat erorile care le-au facut,si modalitatea in care sa le corecteze.Din pacate nu stiu cum se face dar pana acum am fost tot timpul condusi si am luat gol inainte de pauza.Am vorbit in particular cu fundasii,se vedea ca nu sunt inca in relatii optime de joc,mai trebuie antrenamente .

Apoi pe 20 iulie ,acasa cu Gretna.Era primul meu meci ,in fata propriilor suporteri,din pacate doar 112 la numar,dar eram multumit in conditiile in care era o vreme urata,ploua de dimineata.Am inceput intr-o formatie diferita un 3-5-2 ,deoarece doream sa odihnesc fundasii laterali,fiind singuri pe post au acumulat deja oboseala.Si modificarea s-a vazut,desi am facut doua antrenamente in aceasta formula,baietii inca nu au intrat in regimul tactic care il doresc si din primul minut ne vedeam condusi de Gretna,prin golul lui Bingham un jucator de 34 de ani care m-a impresionat mult.Dupa ce si-au dat deumul la joc am avut 2 ocazii clare de gol prin pustiul de 17 ani Max Cream,dar a ratat sutand aiurea.L-am certat,si in minutul 31 a pasat pe culoar pentru Andy Reid care a marcat ducand scorul la 1-1 . Desi vedeam semne de revenire,printr-o greseala colectiva in aparare a lui Baillie si Campbell,prima data cand jucau impreuna in numai doua minute am fost din nou condusi 2-1 Kenny Deuchar.Apoi si din cauza terenului,Weaver a facut un fault f.urat si a fost eliminat,normal ca am simtit din plin eliminarea,si in minutul 51 Kenny Deuchar reusesti dubla.Jocul mergea doar intr-o singura directie,spre poarta noastra,se vedea clar valoare celor de la Gretna,dar in 81 printr-un contraatac rapid din nou pustiul de 17 ani,americanul Max marcheaza pentru 2-3 ,scorul final.

La sfarsit s-a vazut clar noi 8 suturi spre poarta /3 pe poarta ,iar ei doar 8 suturi pe poarta .Mai avem de muncit mult la formula tactica si la fazele fixe.Dar nu sunt descurajat,faptul ca am marcat 4 goluri in 3 amicale este un lucru pozitiv.

In drum spre vestiar,l-am luat deoparte pe Max si i-am zis,felicitari baiete,ai un viitor in fata ta,sa fii mereu la fel de determinat.Saracul tremura de emoti,era prima data cand vorbea direct cu un manager,si mi-a multumit pentru cuvintele adresate.La vestiar le-am zis baietilor,ca punctul slab astazi a fost apararea,din pacate desi am inceput cu 5 mijlocasi,nu stiu de ce oare,nu au tinut mai mult de minge,si tot aruncau mingile in fata.Le-am zis ca totusi a fost un test bun,si un efort bun din partea lor.

Dupa meciul de acasa cu Gretna,am fost oprit de ziaristi pentru un scur interviu .

Domnule Lloris,Noel Gibson de la fmro.scotland :

"Am inteles,ca sunteti foarte suparat,totusi nu ati reusit nici un punct in 3 amicale.Sunteti in pericol de a fii concediat ? "

"Domule Gibson,domnule sa fim cu picioarele pe pamant va rog.Primele doua meciuri au fost de rodaj,de a rula intreg lotul,pentru a-mi face o impresie generala.Desi dorea mmult victoria azi,am intalnit o echipa mult peste clubul nostru.Totusi au castigat la pas campionatul trecut,au un patron f.bogat care a bagat multi bani in echipa."

"Dar totusi ,echipa nu sta prea bine in teren,vad ca incercati prea multe experimente,nu este acest lucru ,rau pentru jucatori ?"

"Nu.De ce sa fie un lucru negativ?! Asta face orice antrenor in lume,incearca mai multe formartii de joc,verifica jucatorii pe mai multe posturi,asta se cheama un prea-season training domnul meu,dar nu aveati de unde sa stiti asta,deoarece nu aveti experienta in coaching.Va multumuesc.O zi buna"

Mai ce m-a enervat jurnalistul ala,cine sa crede.

Pe 23 am avut un nou test,in compania unor amatori ,Dalbeattie Star,in deplasare.Echipa a functionat foarte bine,se vede ca au inceput sa stea bine in teren,si desi inca nu este pus la punct cu pregatirea ,tanarul de 19 ani Finnigan ,atacantul transferat recent a facut un show de zile mari marcand 4 goluri din orice pozitie.Am avut si un penalty ratat,dar aici a fost vina mea,ca in loc sa il las pe Dunn sa execute,l-am pus pe Lowing DL/C deoarece el era autorul moral,el a obtinut lovitura de la punctul cu var,si a ratat.Echipa incepe sa mearga sa raspunda bine la ce vreau eu,i-am felicitat pe baieti,au fost fantastici,si s-a vazut ca deja tineau la mine,si m-au acceptat ca noul antrenor,toata lumea era destinsa in autocar,in drumul spre casa.Urma meciul cu de prezentare cu Partick si apoi noul sezon...

Link to comment
Share on other sites

Doua ore pana la meciul de prezentare cu cei de la Partick.Crainicul stadionului a anuntat 624 de fani de in tribune,era cat de cat bine pentru stadionul de 8000(1500 seated) .Inca nu eram sigur ce tactica voi folosi,dar din ce am vazut pana acum in cele 4 amicale,sezonul asta voi merge pe 4-4-2 .

Mi-am ales si primul 11 de start :

GK - Mark McGeown

DL - Andy Essler

DR - James McKinstry

DC - Jonathan Baillie

DC - Chris Scott

ML - David Dunn

MR - Paul Hyslop

MC - Paul Weaver

MC - Raymond Logan ©

FC - Chris Robertson

FC - Chris Finningan

-------------------------

Cu ajutorul lui Rilley si a lui Christophe ,am pus la punct tactica,le-am explicat la jucatori in vestiar ce vreau de la fiecare individ,cum sa stea la fazele fixe si sa aiba grija la atacurile lor pe flancuri.

Erau 22 de grade afara,un cer senin,cei 22 de jucatori si-au facut aparitia pe teren,iar mingea de start,a dat-o simbolic,Glen Mihai Leroy ,o fosta vedeta a clubului .

Jocul a inceput... minutul 22 ,inca nu se vedea o favorita certa,am avut si noi atacuri,cei drept doar doua mingi aruncate spre Robertson,iar ei au avut un sut peste poarta si un sut parat de Scott.Dar aveau un plus fata de noi deoarece legau mai multe pase la mijloc.'25 Scott este depasit de nr. 10 care suteaza si...scoate senzational portarul Mark in corner,la 35 de ani.'39 am avut prima noastra mare ocazie Robertson a primit o pasa pe culoar,a inaintat,Finnigan era in careu,astepta pasa,Partick se repliase si cand au crezut ca au ghicit intentia lui Robertson,cei drept si eu am crezut la fel ca va pasa,a intors o minge dupa ce a intrat in careu catre Logan care a venit din spate si a sutat in forta,dar din pacate unde se afla portarul lor.A venit pauza ,comentatorul a anuntat,ca in ciuda dominatiei celor de la Partick,este 0-0.Eu cred ca noi am avut ocaziile mai importante 2 la numar,chiar daca iei au sutat de 4 ori pe spatiul portii.Il schimb pe Robertson,a facut un efort teribil,chiar daca a creat o faza superba,nu era in apele sale,si l-am bagat pe Jerome ,atacantul meu francez de 31 de ani.Pe dreapta Hyslop s-a accidentat,si nu am dorit sa fortez,l-am inlocuit cu australianul Maisano si l-am trecut pe Weaver in dreapta.M-am gandit sa incerc o rupere de ritm si le-am zis lui Dunn si lui Maisano sa schimbe pozitiile cand au ocazia.In partea a doua s-a simtit iarasi dominatia celor de la Partick care au ajuns la 10 suturi spre poarta dintre care numai doua pe poarta.In minutul 72 printr-o actiune colectiva in partea stanga,si o centrare in forta a lui Dunn,s-a deschis scorul printr-un autogol.Conduceam cu 1-0 si mai erau 15-18 min de joc.

Fluier final si meciul s-a terminat 1-0 pentru noi spre fericirea publicului prezent si a mea si staff-ului meu,o victorie chinuita si muncita.

1017112746bc720fb83eb.JPG

1017122446bc72481e623.JPG

Link to comment
Share on other sites

Nu va pune nimeni sa cititi daca nu va place. :peace:

-------------------------------------------

Dupa ce ne-am calificat in runda secunda aveam primul meci in campionat cu Stirling acasa.Am incercat sa corectez pana la meci greselile jucatorilor,dar nu am putut sa fac tot ceea ce mi-am propus.Inca eram ofticat ca nu pot sa ii am pe toti la training fuul-time.Chiar ma uitam la Logan intr-o zi cum venea seara de la slujba sa de macelar,cu un iz de carne de porc,asa ca a intrat nervos in birou,am sunat la departamentul financiar ,am aflat ca mai era o diferenta de 1,2K pentru plafonul de salarii si asa ca am plecat la un F/T man huntingm,am incercat sa ii conving pe cei mai buni de la club sa semneze contracte de pro.Dupa ce m-a refuzat ,aproape intreaga echipa am reusit sa ii fac sa semneze pe :

- Campbell 200/week pana in 2008.

- Hyslop 140/week 2007.

- Lowing 400/week 2008.

- Casey 140/week 2007.

- Weaver 160/week 2008.

- Maisano 150/week 2008.

- McKinstry 160/week 2007.

- Logan 200/week 2010 (capitanul)

plus Perry,Scott,Dunn si Finnigan care aveau deja contracte full-time.

6 august 2005

Startul primului meu sezon in Scotia.Am de infruntat alte 9 echipe,va fii un drum greu si lung .Obiectivul meu personal era ca la sfarsitul sezonului sa fiu pe locurile 1-8 care asigura automat salvarea de la retrogradare.Sa am 18-20 de jucatori cu full-time contracte,pentru a cladi urmatorul sezon,sa ajung cat mai departe in Bell's Cup si sa nu am cea mai slaba aparare din divizie,daca se poate.

Alloa Athletic -

IN : Allan Walker(loan-Livingston) ,Santino Marini(loan-St.Mirren)

OUT: Thomson(loan- Q.P)

Ayr United -

IN : Chris Scott(free) , Chris Finnigan(free) , Daniel Perry(free) ,Max Cream(loan-Dunfermline)

OUT : -

Brechin -

IN : Gareth Williams(free) , J.Gould(free) ,Ryan Stevenson (free),Gary Shields(loan-Aberdeen),Neil Fenwick(loan-Dunfermline),Paul Dixon(loan-Dundee)

OUT : -

Cowdenbeath -

IN : Gavin Maguire(free),Stuart Anderson(free),Simon Vella(free),Ross Allan(loan-St Mirren)

OUT : Steven Craig(free-Cumbernauld Utd.)

Forfar -

IN : Graig Conway(loan-Dundee Utd.)

OUT : -

Morton -

IN : Jamie Young(free-Reading),Simon Ferry(loan-Celtic),Bobby Donnelly(loan-Motherwell)

OUT : -

Peterhead -

IN : Paul Lovering(free)

OUT : -

Raith -

IN : Craing McPherson(free),Scott Mitchell(loan-Livingston),John Baird(loan-St.Mirren)

OUT : Colin Leiper(loan-East Stirling)

Stirling -

IN : Ryan Tomson(free),Steph Anderson(loan-St.Mirren)

OUT : Christie Scott(1k-Aldershot),David Forbes(1k-York),Nathan Taggard(loan-Maryhill)

Stranraer -

IN : -

OUT : -

Eram anuntati favoriti pentru intalnirea de azi impotriva celor de la Stirling.Am inceput meciul in aceeasi formatie pe care am folosito in meciul din cupa Bell's castigat cu 1-0 gol Logan,impotriva celor de la East Stirling.(victoria cu 1-0 specialitatea casei ? :P )

GK - Mark McGeown

DL - Andy Essler

DR - James McKinstry

DC - Jonathan Baillie

DC - Chris Scott

ML - David Dunn

MR - Paul Hyslop

MC - Paul Weaver

MC - Raymond Logan ©

FC - Chris Robertson

FC - Chris Finnigan

Minutul 4,o patrundere a lui Dunn im centru,si o centrare in careu,ambii atacanti sar pentru minge si Finnigan trimite cu capul in bratele portarului adversar,'9 se intampla o faza asemanatoare si la poarta noastra,scap fara gol.'10 faza creata de Dunn,patrunde in careu,pune latul pentru Logan care suteaza si si...scoate miraculos portarul lor.'11 ,Finnigan primeste o minge la picior cu spatele la poarta inconjurat de 2 adversari,scoate in lateral pt urcarea lui McKinstry care centreaza,Logan primeste un dribling scurt ,si suteaza plasat in coltul lung...GOOOL 1-0 Ayr.'19 inca o minge lunga catre target man,Robertson paseaza scurt la Logan care suteaza de la 28 de metrii,prinde portarul.'25 Robertson iese in tusa,priemste un balon la picior,centreaza catre Weaver in centru,acesta cu o pasa lunga pt Finnigan,suteaza,dar din pacate il ia la tinta pe portar,dominam.'39 nu stiu cum se face,dar o minge lobata,trece pe langa ambii aparatori si R.Dunn de la Stirling scapa singur cu portarul nostru,avanseaza pregateste sutul,aiurea in tribune,Scott si Baillie la priam greseala majora.I-am zis lui Scott sa fie mai atent la Dunn.'41 cat ghinion...Robertson primeste iarasi o minge care o deviaza cu capul spre Finnigan,scarita si ...scoate portarul in corner.Vine pauza cei 1140 de specatotori scandeaza numele echipei al meu si a lui Logan&co .La pauza toti baietii erau fericiti,le-am zis in vestiar sa nu se imbete inca,mai avem 45 de minute sa fie atenti in continuare si sa joace acelasi joc.Deja aveam 6 suturi pe poarta din 8 iar ei au ramas doar cu o ocazie.Jocul mergea intr-o singura directie,eram pe val inca doua ocazii mari,cu o lovitura libera reluata rapid de catre Dunn.'65 iese Robertson intra Wardlaw,nu l-am bagat pe Vareille deoarece Wardlaw era mai potrivit pentru target man,dreapta Hyslop out intra Casey si trece in centru iar Weaver in dreapta.Continuam atacurile.'75 Dunn a facut un meci mare,a alergat mult,iese obosit si intra Maisano.'78 le-am zis sa fie mai atenti in aparare sa o lase mai moale ,Logan si Casey DMC .Am rezistat pana la sfarsit 1-0 o noua victorie.Si un debut cu dreptul.

MOM - Graham fudnasul lor,nu ma mira la cate mingi a scos.

Al nostru ar fii dupa mine Dunn,si-a dat sufletul pe teren,e o mare vedeta.

1120463946bdf5ff39c42.JPG

1120470646bdf61a9d1cd.JPG

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy