Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


  • 0

Cariere Fm14


dasca

Question

Cum eu am inceput topicul si anul trecut, m-am gandit sa-i dau drumul din nou. Asa ca va invit la povesti inca de la Beta...

Eu am inceput cu echipa cu care am avut cea mai lunga cariera de cand joc FM, Histon. Anul trecut am preluat-o din BSN si am dus-o catre un titlu in Premier League, 2 semifinale UCL si cate 3 FA Cup si League Cup(pana in 2051). Ca punct de plecare sunt in acelasi loc, echipa prea tanara, candidata la retrogradare in Skrill North(liga a VI-a engleza). Anul asta se anunta si mai dificil, datorita regulilor de fair-play financiar implementate in Football League.

Ca de obicei, o sa incerc sa fac jocul cat mai realist, asta presupune jucatori britanici in principal, fara invazie de straini, fara schimbat 30 de jucatori de la un sezon la altul sau refuzat oferte bune pt jucatori.

Singura regula nerealista: nu voi pleca de la club(sau cel putin asa vreau in momentul asta)...

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 75
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Save-ul cu Histon il lasam pe mai tarziu dupa ce se mai rezolva din erori si dupa ce ma adaptez la noul ME, asa ca am inceput putin mai sus. Echipa aleasa a fost Olympique Nimes, echipa pe care am mai antrenat-o cu succes la FM2005. Si acum, dupa ce am terminat primul sezon, vin cu niste concluzii:

Strict pe parte de save, am avut succes, am reusit sa promovez castigand liga secunda franceza cu toate ca echipa e destul de slaba. Dar...

- ME-ul de anul asta are scapari, mari chiar. In primul rand faza de aparare, fundasii sunt de multe ori inutili, multe goluri stupide in care s-a marcat dupa tiki-taka cu capul in careu. Fundasii laterali pe parte de defensiva de cele mai multe ori sunt depasiti, rar au cate o interventie decenta.

- Prea multe suturi si goluri, am un save cu un prieten, jucam in Serie B in fiecare etapa meciuri cu 5-6 goluri date. Am facut o comparatie, am luat 3 etape random din Serie B si din 30 de meciuri jucate IRL in Serie B, gasisem 2 cu 5 goluri marcate. La fel si in save-ul meu cu Nimes, cea mai buna aparare are 39 de goluri luate la final de sezon, dupa care urmez eu cu 49, dupa care toate echipele sar de 50. Comparativ, sezonul trecut, doar 6 echipe luasera mai mult de 50(cu 5 echipe sub 40 de goluri luate). In 2011-2012, doar 3(6 echipe cu maxim 40 goluri), la fel si in 2010-2011.

Link to comment
Share on other sites

Salut....am cumparat jocul vineri,am inceput cum era normal ptr mine cu steaua buc.

Jocul asta devine prea simplu...deci castig tot ce se poate cu Steluta lu oieru...

Tactica folosita e una creata cat se poate de fidel dupa una din FM13.

Am pus cateva poze...deci nu folosesc editor si FMRTE nu exista inca.

FC_Steaua_Bucharest_Matches_Schedule_2.p
Link to comment
Share on other sites

Doar ce mi-am cumpărat jocul acum două ore şi am început cu York din League 2...doar pentru că m-a eliminat dintr-o cupă(Capital One Cup parcă) in ultima mea salvare la FM13.Dar cred că o să abandonez pentru că nici nu-s obişnuit cu schimbările de design şi nici succes n-am :P .Mă gîndesc să încep o carieră unemployed.

Link to comment
Share on other sites

Sezonul 6. FCM Bacau

Campionatul mondial din 2018 (Rusia) a fost castigat de Spania, ce a invins Grecia la penaltiuri. Romania lui Piturca nu a participat, inca multumita de medalia de argint de la Europenele din 2016. Nationala U-21 a participat la Europene dar nu a iesit din faza grupelor.

Si acum inapoi la FCM. In sezonul 2018/2019 am participat in Divizia A1 (al treilea esalon), asteptandu-ma sa raman pe acolo mai mult timp. Ca deh, presedintele a decis sa imi mareasca atat facilitatile de antrenament cat si capacitatea arenei (de la 10.000 la 12.900), astfel ca m-am pricopsit cu o datorie de vreo 2,2 milioane de euro, la care voi plati dobanzi vreo 10 ani. Din aceasta cauza, am pastrat in parte aceiasi titulari, cu o notabila exceptie in persoana lui Emil Dica, oarecum mosneag dar aducator de experienta in linia de mijloc.

De-asemenea eram constient ca CSMS Iasi era prea puternica pentru mine. Castigase deja Cupa Romaniei si in ultimii ani isi facuse un obicei de a promova si retrograda din liga a II-a. Desigur ca presimtirile mi s-au implinit: CSMS a castigat campionatul (sub comanda lui Gabi Balint), a jucat in Europa League cu Napoli si, surprinzator, a mai castigat inca o data Cupa Romaniei, tot dupa o finala cu CFR Cluj. Nu m-am asteptat, insa, la propriul meu traseu: cu o echipa destul de mediocra (la standardele ligii), am spart toate previziunile si am luat locul 2, intrand in playofful pentru promovarea in Liga a II-a. Si a fost un playoff de poveste: am egalat in ultimele minute pe CSM Slobozia pentru 2-2 si apoi am castigat la penaltiuri, dupa un horror-show: 10-9. Liga II, here we come!

Printre alte noutati, am semnat si cu primii jucatori straini: un fundas central rus si, ca imprumut, un atacant argentinian. Niciunul nu a reusit sa devina titular.. In Cupa Romaniei m-a oprit in turul 7 (infrant de Petrolul) si in Cupa Regiunilor in turul 3 (infrant de Tarlungeni). Si m-am despartit la finalul sezonului de Raul Visa, fundasul meu de fier, ce s-a transferat liber de contract la Poli Iasi. Iata cifrele sale:

Raul Visa (22 ani) - DC/DRL - FCM Bacau (2013-2019) - 189 meciuri (158 campionat), 24 goluri (21 campionat), 6 assists (5 campionat), 10 PoM (9 campionat)

Alte rezultate:

Liga I - Steaua (locul 2 Gaz Metan)

Cupa Romaniei - CSMS Iasi (finalista CFR Cluj) - a doua cupa consecutiva

Supercupa Romaniei - CSMS Iasi (finalista CFR Cluj)

Cupa Ligii - Petrolul (finalista Dinamo)

Champions League - Barcelona (finalista AC Milan)

Europa League - Atletico (finalista Inter)

Supercupa Europei - Tottenham (finalista Dortmund)

CM Cluburilor - Tottenham (finalista America)

EPL - Man City (Man Utd, Chelsea)

La Liga - Real Madrid (Sevilla, Atletico)

Serie A - Juventus (Genoa, Sampdoria)

Bundesliga - Gladbach (FC Bayern, Dortmund)

Jucatorul roman al anului 2018 a fost Gabriel Iancu (Schalke), urmat de Vlad Chiriches (Tottenham) si Alexandru Tudorie (Cardiff).

Link to comment
Share on other sites

1. George Pascanu (GK). Mi-a aparut in prima serie de juniori ai Bacaului (martie 2014) insa talentul sau l-a propulsat din sezonul 2015/2016 in prima echipa, pe care nu a mai parasit-o. A avut la un moment dat un dor de duca dar l-am convins de validitatea proiectului meu (ajutat si de o crestere salariala importanta). Imi plac reflexele lui si faptul ca stie sa comunice cu fundasii, nu are momente de nebunie individuala - pana una-alta e un portar extrem de solid. Antrenorii mei il vad ca potential goalkeeper de Liga I, ceea ce ar fi extraordinar, dar suntem inca departe de acel moment. A intrat in echipa sezonului in Divizia B.

2. Raul Visa (DC/DRL). Recordmenul de aparitii in tricoul negru ii apartine acestui ardelean, pe care scouterii mei l-au gasit in chiar prima mea luna de antrenorat. Acel tanar de 16 ani a devenit azi un stalp al apararii, ajutat de o determinare de fier si de principiul "pe aici nu se trece". Joaca momentan la maxim de potential asa ca e greu de crezut ca-si va pastra pozitia la infinit. Cu toate acestea eu ii ofer incredere totala caci rareori m-a dezamagit. A intrat in echipa sezonului in Divizia B.

3. Tiberiu Borcea (AMC/MC). Mijlocas central ce la 19 ani da goluri, da pase de gol si domina centrul terenului? Yes, please. Nu exista cuvinte pentru a-l descrie pe acest baiat... dar voi incerca: tehnic, pasator de exceptie, imaginativ, excelent la loviturile libere. De doi ani echipele din Liga II se bat pentru el si tot de atunci nu mai stiu ce sa fac pentru a le refuza. Valoreaza 71 mii de euro dar nu l-as da pe mai putin de 200 de mii. A fost numit cel mai bun jucator din Divizia B dupa un sezon fenomenal. De pastrat pe viitor.

4. Viorel Furtuna (ST/AML). Nu are calitati extraordinare, cu exceptia unui fizic ok si a unui mental puternic. Dar acest tanar e de trei ani golgheterul echipei mele iar anul trecut a dat atat cele mai multe goluri cat si cele mai multe pase de gol din Divizia B. Antrenorii mei nu ii prognozeaza un viitor stralucit dar Viorel continua sa ne surprinda. Joaca bine langa orice atacant, colaboreaza excelent cu Borcea, nu se plange, nu intra in pase proaste... ce pot sa-i spun decat ca FCM-ul ii este indatorat pe vecie?

-----

Echipele din Supercupa EUropei sunt alese random ?

Nu.
Link to comment
Share on other sites

Sezonul 5. FCM Bacau

Am inceput sezonul 2017/2018 cu o dezamagire: juniorii mei nu au reusit sa recastige Cupa Bacaului. Si, dupa cum se va vedea la final, nici in celelalte cupe nu am reusit sa facem mare chestie: in Cupa Romaniei am pierdut in turul 7 tot cu Concordia Chiajna iar debutul in Cupa Regiunilor m-a vazut ajungand pana in semifinale, unde mi-am luat-o de la CS Osorhei, eventuala castigatoare a trofeului.

Si pentru ca am scapat de neimpliniri, sa vorbim si de realizari. Am reusit sa castig Divizia B1 dupa o lupta absolut epocala cu Aerostar Bacau, un rival necrutator si indragostit de goluri. Am inregistrat cel mai mare scor din istorie dupa ce am zdrobit lanterna campionatului Sporting Liesti in deplasare cu 11-0. Am castigat de doua ori titlul de Manager al Lunii (reamintesc ca in esalonul 4 se iau in considerare rezultatele din 4 ligi diferite, adica B1, B2, B3 si B4) si am iesit, in final, pe locul 3 la premiul de Manager al Anului. Am depasit pentru prima oara borna de 100 de goluri in campionat (106). In urmatoarea postare voi prezenta si 4 jucatori ce reprezinta, pentru mine cel putin, elementele fundamentale ale combinatiei fotbal-inspiratie ce m-a ajutat sa ajung pana aici. Deocamdata mai bagam niste rezultate:

Alte rezultate:

Liga I - CFR Cluj (locul 2 Otelul Galati)

Cupa Romaniei - CSMS Iasi (finalista CFR Cluj) - CSMS joaca in Divizia A1, deci esalonul 3

Supercupa Romaniei - Steaua (finalista Sageata Navodari)

Cupa Ligii - ACS Poli (Steaua)

Champions League - Tottenham (finalista Barcelona)

Europa League - Dortmund (finalista Fiorentina) - Steaua a jucat in semifinale, pierzand cu italienii

Supercupa Europei - Man Utd (finalista Arsenal)

CM Cluburilor - Man Utd (finalista Santos)

EPL - Chelsea (Man City, Tottenham)

La Liga - Real Madrid (Barcelona, Atletico)

Serie A - Inter (AC Milan, Juventus)

Bundesliga - Dortmund (FC Bayern, Wolfsburg)

Jucatorul roman al anului 2017 a fost Nicusor Stanciu (Werder Bremen), urmat de Alexandru Tudorie (Valencia) si Gabriel Iancu (Schalke).

Link to comment
Share on other sites

Niciuna. Am inceput jocul avand zero jucatori la echipa mea. Chiar m-am mirat ca am reusit sa promovez, in anii trecuti aveai la dispozitie niste jucatori in varsta foarte interesanti si buni pentru ligile inferioare - in FM2014 am gasit (sau am putut transfera) doar copii de 16-18 ani.

Nu suport fake players (ma enerveaza jucatorii de 28 de ani fara nicio istorie in spate) dar nu ma obosesc sa-mi inventez jucatori noi... Pornim de la zero, ca in real life...

Link to comment
Share on other sites

Sezonul 4. FCM Bacau

Aici voi face o recapitulare mai lunga pentru ca anul 2017 e, din varii motive, o borna importanta in istoria echipei. Am inceput sezonul 2016/2017 cu meciurile din Cupa Bacaului*, finalizate in luna august cu victoria din finala cu SC Bacau. Nu e victoria mea, ci a managerului echipei de juniori dar sunt mandru de copiii mei.

-----------------

Versiunea de NSCR2014 pe care o folosesc pentru acest save se numeste Bacau Edition si se concentreaza pe cele 16 echipe din acest judet. Printre schimbari enumar: stadioane specifice, derbiuri locale (fiecare echipa are minim 1 major rival and 2 minor rivals), curatarea sectiunilor de history, modificarea etnica a unor localitati din judet (mi-am dorit sa am minoritati etnice maghiare si germane in judet), jurnalisti reali ce lucreaza in mass-media locala (pe mai toti ii cunosc personal) cat si crearea unei Cupe a Bacaului, disputata in lunile iulie-august intre echipele de juniori din judet. La nivel national avem juniori un pic mai buni cat si niste premii mai mari, pentru a-mi asigura niste rivali seriosi in traseul meu catre victoria finala.

-----------------

In Divizia C1 am reusit sa am un parcurs aproape ideal, am castigat-o fara mari emotii si pot spune ca e primul an cand am fost clar peste toate echipele din divizia mea. Doi dintre juniorii mei au explodat in acest an, ajungand sa valoreze peste 20.000 de euro si capatand interes din partea unor formatii din Divizia A si chiar din Liga II-a. Oricum, eu joc destul de conservator, sunt zgarcit cu banii si sufar daca trebuie sa platesc salarii mari, asa ca nu m-am omorat cu transferurile, acceptand riscul de a evolua cu juniori. Un risc finalizat foarte bine pentru echipa. La finalul acestui sezon sunt alegerile pentru noul presedinte si sper ca relatia mea cu el va fi la fel de buna ca cea cu precedentul. De la anul joc in Divizia B1 si pot spune ca e intrarea in lumea buna a fotbalului romanesc.
In Cupa Romaniei am pierdut in turul 5 cu Concordia Chiajna, la care juca Federico Piovaccari. Din nefericire, mi-am dorit sa obtin Cupa Emerich Dembrovschi, din moment ce era ultima mea sansa, dar dupa un meci absolut oribil cu Metalul Vlahita in turul 2 (am terminat jocul in 8 oameni) am zis la revedere acestei competitii.

Alte rezultate:

Liga I - Steaua (locul 2 CFR Cluj)

Cupa Romaniei - Sageata Navodari (finalista Rapid)

Supercupa Romaniei - Pandurii (finalista Dinamo)

Cupa Ligii - Steaua (finalista Cupa Ligii)

Champions League - Man Utd (finalista Real Madrid)

Europa League - Arsenal (finalista Udinese)

Supercupa Europei - Barcelona (finalista Tottenham)

CM Cluburilor - Barcelona (finalista Boca)

EPL - Man City (Tottenham, Chelsea)

La Liga - Atletico (Real Madrid, Barcelona) - prima oara in 13 ani cand altcineva decat cei doi granzi castiga campionatul

Serie A - AC Milan (Juventus, Fiorentina)

Bundesliga - Bayern (Schalke, Dortmund)

Jucatorul roman al anului 2016 a fost Gabriel Torje (Real Madrid!!!), urmat de Nicusor Stanciu (Werder Bremen) si Gabriel Iancu (Schalke).

Doar o intrebare...ai inceput jocul cu fake players sau ai adaugat jucatori acolo unde lipseau?

Link to comment
Share on other sites

Sezonul 4. FCM Bacau

Aici voi face o recapitulare mai lunga pentru ca anul 2017 e, din varii motive, o borna importanta in istoria echipei. Am inceput sezonul 2016/2017 cu meciurile din Cupa Bacaului*, finalizate in luna august cu victoria din finala cu SC Bacau. Nu e victoria mea, ci a managerului echipei de juniori dar sunt mandru de copiii mei.

-----------------

Versiunea de NSCR2014 pe care o folosesc pentru acest save se numeste Bacau Edition si se concentreaza pe cele 16 echipe din acest judet. Printre schimbari enumar: stadioane specifice, derbiuri locale (fiecare echipa are minim 1 major rival and 2 minor rivals), curatarea sectiunilor de history, modificarea etnica a unor localitati din judet (mi-am dorit sa am minoritati etnice maghiare si germane in judet), jurnalisti reali ce lucreaza in mass-media locala (pe mai toti ii cunosc personal) cat si crearea unei Cupe a Bacaului, disputata in lunile iulie-august intre echipele de juniori din judet. La nivel national avem juniori un pic mai buni cat si niste premii mai mari, pentru a-mi asigura niste rivali seriosi in traseul meu catre victoria finala.

-----------------

In Divizia C1 am reusit sa am un parcurs aproape ideal, am castigat-o fara mari emotii si pot spune ca e primul an cand am fost clar peste toate echipele din divizia mea. Doi dintre juniorii mei au explodat in acest an, ajungand sa valoreze peste 20.000 de euro si capatand interes din partea unor formatii din Divizia A si chiar din Liga II-a. Oricum, eu joc destul de conservator, sunt zgarcit cu banii si sufar daca trebuie sa platesc salarii mari, asa ca nu m-am omorat cu transferurile, acceptand riscul de a evolua cu juniori. Un risc finalizat foarte bine pentru echipa. La finalul acestui sezon sunt alegerile pentru noul presedinte si sper ca relatia mea cu el va fi la fel de buna ca cea cu precedentul. De la anul joc in Divizia B1 si pot spune ca e intrarea in lumea buna a fotbalului romanesc.
In Cupa Romaniei am pierdut in turul 5 cu Concordia Chiajna, la care juca Federico Piovaccari. Din nefericire, mi-am dorit sa obtin Cupa Emerich Dembrovschi, din moment ce era ultima mea sansa, dar dupa un meci absolut oribil cu Metalul Vlahita in turul 2 (am terminat jocul in 8 oameni) am zis la revedere acestei competitii.

Alte rezultate:

Liga I - Steaua (locul 2 CFR Cluj)

Cupa Romaniei - Sageata Navodari (finalista Rapid)

Supercupa Romaniei - Pandurii (finalista Dinamo)

Cupa Ligii - Steaua (finalista Cupa Ligii)

Champions League - Man Utd (finalista Real Madrid)

Europa League - Arsenal (finalista Udinese)

Supercupa Europei - Barcelona (finalista Tottenham)

CM Cluburilor - Barcelona (finalista Boca)

EPL - Man City (Tottenham, Chelsea)

La Liga - Atletico (Real Madrid, Barcelona) - prima oara in 13 ani cand altcineva decat cei doi granzi castiga campionatul

Serie A - AC Milan (Juventus, Fiorentina)

Bundesliga - Bayern (Schalke, Dortmund)

Jucatorul roman al anului 2016 a fost Gabriel Torje (Real Madrid!!!), urmat de Nicusor Stanciu (Werder Bremen) si Gabriel Iancu (Schalke).

Link to comment
Share on other sites

Steaua Bucuresti: sezonul 2

Primul sezon a fost dezastruos, de.abia am prins locul 3, eliminare din cupa si doar 2 puncte in champions league.. Tactica clasica, simpla 4-4-2, cu echipa jucand pe posesie si variind stilurile in functie de meciurile pe care le aveam. M.au batut de multe ori echipe mici, care in realitate nu s.ar fi intamplat (poate doar acum, la cum joaca steaua..). Am vandut pe georgevski, szukala, adi cristea si tatu, care nu se integrau deloc in echipa.. pe piovacarii l.am trimes in italia, deoarece era enervant de bun, deloc realist..

acum am urmatoarea echipa: tatarusanu- rapa, puncec, andrei marc, parvulescu-chipciu, stanciu, bourceanu, tanase, nikolici, iancu. Rezerve: branesc, alexandru vlad, matel, adi popa, gardos, prepelita, neagu.

Sunt pe locul 1, eliminare cupa de catre Sageata Navodari.. joc 16.imi de europa league. Problema e ca inca mai ma bate cate o echipa mica la 1 gol diferenta, iar daca intru pe1,2 infrangeri, echipa isi revine ff greu.

Tactica 4-4-2, posesie, control si pase in spatiu liber.

Link to comment
Share on other sites

Sezonul III - Minerul Uricani - Liga IV HD

Deja e a treia oara cand vad scenariul asta. Am terminat turul pe 1 cu vreo 5 puncte avans fata de principala urmaritoare FC Avrig dar in retur am facut ce-am facut si le-am cedat locul, din nou dupa un meci decisiv in penultima etape pe terenul lor(pierdut din nou). Asa ca Minerul se va prezenta si anul viitor tot in esalonul patru.

Momente interesante pentru cariera mea de antrenor. In iarna m-a cautat FC Bascov, care ocupa in acel moment pozitia a doua in Liga III-a, grupa a IV-a. Dupa lungi momente de gandire, am decis sa raman pana la finalul sezonului si sa incerc promovarea cu Minerul. Cum promovarea n-a iesit, am inceput sa fiu deschis la anumite oferte.

Dupa finalul sezonului, a venit si o oferta din liga a III-a. CS Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic, si-a demis antrenorul dupa un dezamagitor loc 9 in grupa IV din Liga III si mi-a propus postul. Am acceptat, si cel putin pentru urmatorul sezon ma mut in jud. Timis. Conditii bune, club profesionist, buget ok si cerinte realiste(evitarea retrogradarii). Cred ca e un loc bun pentru cariera mea...

Am reusit sa-mi aduc si cei mai buni 2 oameni de la Minerul: atacantul Iorgovan(23 ani, 44 meciuri, 38 goluri in 2 ani) si mijlocasul Mircea Sabo(19 ani, 77 meciuri, 32 goluri, 34 assisturi in 3 sezoane). Ambii au venit la final de contract.

Link to comment
Share on other sites

Sezonul 2 - Minerul Uricani - liga IV HD

Scapati de Jiul, speram sa am un sezon lejer si sa castig seria fara emotii. Nou-venitele in serie Chiajna III si Fc Snagov(realism...) nu-mi dadeau emotii. In vara am schimbat mult echipa, greii din sezonul trecut ajungand la echipe din liga a treia. Inceputul a fost decent, pana in etapa 8 m-am mentinut intr-un grup de 4 urmaritoare ale liderei U Petrosani, care avea 4 puncte peste noi. Apoi, am reusit sa ma desprind de celelalte 3 dar sa pierd teren fata de echipa Petrosaneana, terminand toamna pe locul 2 la 8 puncte in spate(in meciul direct am remizat 1-1 acasa).

In retur am inceput mai bine, castigand pe linie si am si profitat de esecurile rivalei, m-am instalat in frunte cu 8 etape inainte de final, avand 2 puncte avans.

A urmat apoi un joc dea soarecele si pisica, facand schimb de locuri de 3 ori in 7 etape, inainte de ultima etapa ne gaseam pe 2, la 2 puncte in spate. Mai rau, aveam si meci pe terenul lor in ultima etapa...

Meciul a inceput cu noi in atac, ratand vreo 3 ocazii mari, iar adversarii ne-au taxat la primul corner. Apoi, am reusit sa egalam si am dominat in continuare pana in min 70. Cei de la U au jucat pe contra si ne-au trantit 2 goluri pe final rezolvand problema... Iar jucam in liga IV si la anul.

Link to comment
Share on other sites

Sezonul 3. FCM Bacau

Divizia D1 (esalonul 6). Un sezon cu coborasuri si suisuri, inceput cu promovarea a nu mai putin de 5 jucatori din echipa de juniori in primul 11. Si nu am fost dezamagit pentru ca la final am castigat primul meu trofeu si promovarea in urmatoarea divizie valorica. De bucurie, presedintele clubului (reamintesc ca suntem club de socios) mi-a dat voie la final sa imbunatesc structurile de juniori astfel incat finalul verii m-a prins cu vreo 50.000 de euro in camara. Sper sa nu-mi para rau.

In Cupa Romaniei am pierdut in turul 5 cu Astra Giurgiu (cel mai bun adversar de pana acum - a fost o infrangere in prelungiri dar nu m-am suparat foarte tare caci imi bagasem in teren doar rezervele) iar in Cupa Emerich Dembrovschi in turul 2 cu Poli Iasi. Daca situatia din clasament imi va permite, vreau sa atac la anul Cupa Emerich Dembrovschi, e posibil sa fie ultima mea sansa de a o castiga.

Fotbalul romanesc a avut un an 2016 extraordinar. Dupa ce in 2015 ne-am calificat la europene atat cu echipa de seniori cat si cu cea de Under-21, am reusit niste performante extraordinare. Am castigat CE U-21, dupa o finala cu penaltiuri impotriva Italiei (cei mai buni jucatori de la noi au fost Mihai Balasa, Nicolae Vasile George Puscas, Laurentiu Branescu si Doru Popadiuc) iar la seniori am pierdut in finala cu Spania (1-0), cu Florin Gardos avand cea mai buna evolutie dintre tricolori. Piturca s-a dovedit a fi cel mai de succes selectioner din istoria Romaniei iar Bogdan Stelea ne-a adus primul trofeu serios...

Alte rezultate:

Liga I - Dinamo (locul 2 Steaua)

Cupa Romaniei - Pandurii (finalista U Craiova)

Supercupa Romaniei - Steaua (finalista Dinamo)

Cupa Ligii - CFR Cluj (finalista Ceahlaul)

Champions League - Barcelona (finalista Benfica)

Europa League - Tottenham (finalista Celtic)

Supercupa Europei - OM (finalista FC Bayern)

CM Cluburilor - FC Bayern (finalista Gremio)

EPL - Man City (Tottenham, Chelsea)

La Liga - Real Madrid (Barcelona, Atletico)

Serie A - Juventus (Ac Milan, Inter)

Bundesliga - Bayern (Schalke, Dortmund)

Jucatorul roman al anului 2015 a fost Nicusor Stanciu (Werder Bremen), urmat de Alexandru Maxim (Stuttgart) si Gabriel Torje (Everton)

Link to comment
Share on other sites

Nu as avea nimic cu sistemul daca ar exista un mod flexibil de a forta echipele de a ramane in propria divizie judeteana. Din pacate, situatia de acum te obliga sa te adaptezi, altfel te-ai lua cu mainile de cap din cauza realismului inexistent. Succes in Hunedoara...

Da, jocul e mai greu decat in anii trecuti, nu mai poti promova fara nicio emotie in ligile superioare. Stii ce am mai facut la echipa mea? Am transformat-o intr-o proprietate eterna a suporterilor, cu alegeri la fiecare 4 ani. La primele alegeri a participat si Penescu, chiar imi era frica de omul ala... noroc ca nu a reusit sa ajunga presedinte...

Link to comment
Share on other sites

Ca tot a aparut 14.1.4 si parca(la prima vedere) s-au mai rezolvat din problemele ME-ului, am testat 3-4 meciuri pe save-ul cu Olympique Nimes(care fusese gandit ca save de test si adaptare la rigorile FM14) si am inceput ce sper eu sa fie un save interesant cu rezultate si emotii pe masura. Imi doream sa fac un astfel de save de ceva editii dar din cauza ca pana acum n-am vrut sa dau bani pe FMRTE n-am apucat. Asa ca, dupa o zi in care am fost ignorat de prietena(chestii legate de facultate, invatat pentru teste etc) si un drum pe tren de aproape 5 ore am incheiat primul sezon. Dar sa incepem cu inceputul...

In mintea mea acest save se va baza pe o cariera in adevaratul sens al cuvantului, inceput de cat se poate de jos si prin munca si foarte mult noroc sper sa ajung cat se poate de sus. Obiectivul meu principal va fi sa castig Champions League cu Borussia Dortmund sau AC Milan dar cine stie pe unde imi va calauzi dracu pasii...

Acestea fiind spuse mi-am incarcat save-ul cu urmatoarele ligi active: Romania - pana la liga IV(imi pare rau Alexandru H, desi apreciez foarte mult munca pe care ai facut-o si imi place sistemul pe care l-ai propus, sunt destul de fixist pe anumite lucruri si folosesc sistemul ratat al fotbalului romanesc IRL), Anglia, Franta, Italia, Germania, Spania - primele 2 ligi, Belgia, Grecia, Olanda, Portugalia, Rusia, Scotia, Turcia, Ucraina - prima liga. Mici modificari, asociat cateva echipe cu stadioanele deja existente in DB din Hunedoara.

Vreau sa tratez acest save cat mai realist cu putinta, asa ca mi-am introdus numele si datele reale in profilul managerului(cu o singura exceptie, data nasterii din cauza ca nu pot selecta 1989 inca acolo), inclusiv locul nasterii. Tot de dragul realismului, mi-am editat reputatia cu FMRTE, punand in dreptul celor 3 atribute magnifica cifra 0. Planul meu e sa imi incep cariera in Valea Jiului, si sa imi aleg destinatiile cum le-as alege in viata reala daca as intra in antrenorat(sa pastrez coordonate geografice la nivel cu reputatia - pana ajung la reputatie nationala doresc sa-mi concentrez eforturile in jud. Hunedoara si imprejurimi), sa pun accent si pe lucruri mai putin importante in FM dar importante in viata reala a unui antrenor(ex. salariu, "razboaie" mediatice etc), sa construiesc echipe bazate in principal pe jucatori autohtoni(din tara in care antrenez, ca sper sa si plec din Romania la un moment dat), si cand va fi cazul sa ajut si nationala noastra(prin crestere de jucatori si de ce nu un post de selectioner). Astea fiind spuse...

Primul capitol in cariera mea urma sa il reprezinte o echipa din Valea Jiului. Cum din zona asta sunt 4 echipe fara antrenor(Minerul Uricani, Hercules Lupeni, U Petrosani si Inter Petrila), am aplicat la toate si am sustinut si interviuri. Inter Petrila si Minerul Uricani mi-au oferit si postul, iar in situatia de fata am ales echipa mea locala - Minerul Uricani. Ne-am inteles sa luptam pentru castigarea titlului in divizie, iar ca principale contracandidate le aveam pe Jiul Petrosani, CS Vulcan si Retezatul Hateg.

Am mostenit o echipa cu 5 jucatori(oricum mai multi decat majoritatea echipelor din divizie), asa ca a trebuit sa incropesc un lot rapid din jucatori liberi de contract. Ma asteptam sa defilez si sa promovez din prima, dar acest lucru nu s-a intamplat, Jiul a fost mult prea puternica(am mers cap la cap pana cu 2 etape inainte de final cand am dat-o de gard in fata celor de la Gloria Geoagiu), am terminat abia pe 2. Asta e, next season...

Pe plan personal, am obtinut o marire de salariu la renegocierea contractului, de la 3300E/an la 4500E/an

Link to comment
Share on other sites

Sezonul 3:

Locul 3 in grupele UEFA, am pierdut locul 2 in ultima etapa :(

1480645_735271523168940_502713401_n.jpg

Am castigat Cupa Romaniei dupa o finala cu Gaz Metan

1425700_735272203168872_1486060403_n.jpg

Locul 3 la finalul campionatului

1468599_735282503167842_1010207372_n.jpg

Sezonul 4:

Steaua si-a luat revansa in Supercupa si a castigat tot la penalty-uri

1472950_736528679709891_566927203_n.jpg

Am plecat la Mainz

1463155_736529676376458_661173618_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy