Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Apulum Story


Solsein

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

Mã numesc David. Mihai Andrei David, cel putin asa scrie în buletin. M-am trezit la viatã într-o localitate uitatã de lume în care din întâmplare se fãceau odatã pusti si cutite adevãrate. Se fãceau odatã masini de spãlat. Era odatã o echipã de fotbal la care mi-am încercat norocul la juniori. Dar parcã postul de jucãtor nu era pentru mine. Mi-ar fi plãcut mult mai mult sã fiu în locul celui care urla la noi, ne mai dãdea câte una peste cap când fãceam greseli flagrante. De aici a început pasiunea mea pentru antrenorat.

O perioadã m-am apucat de altele, de scoalã, calculatoare, am fãcut si o facultate destul de importantã, am si lucrat o perioada în domeniul informatic, dar parcã nu fãceam chiar ce simteam eu cã trebuie. Îmi spunea asta pasiunea nebunã cu care jucam Football Manager, jocul care mi-a arãtat adevãrata cale de urmat. Am fãcut scoala de antrenori, pas cu pas, am antrenat la juniori la CF Cugir, am antrenat o perioadã echipa mare a CF Cugir, pânã aceasta s-a desfiintat, echipã cu care am fost foarte aproape sã promovez în divizia B, dar am ratat din cauza unui blat fãcut de Sânicolau Mare. Asta mi-a fost soarta. Am mai încercat apoi echipe de divizia C ca Soda Ocna Mures sau Metalul Aiud, nimic foarte interesant, doar cã puneam în practicã ceea ce învãtam la scoalã.

Am luat categoria I, acum urma sã fac ultimul curs pe care puteam sã-l fac în România, licenta PRO, pentru a putea antrena eventual si în prima divizie. Si a fost o decizie inspiratã pentru cã norocul avea sã batã la mine la usã. Apulum a promovat în prima divizie sub bagheta marelui antrenor Sunda, clubul s-a certat cu acesta, antrenorul interimar, Pelici, nu a mai vrut sã fie principal, echipa nu avea stadionul omologat pentru a putea juca acolo în sezonul urmãtor, satelitul echipei se dizolvase. Doamne câte probleme la un singur club. Si totusi norocul meu. Presedintele Savin a decis ca satelitul echipei pentru anul urmãtor si în continuare sã fie exact echipa la care eram eu antrenor, Metalul Aiud. Auzind cã sunt deja la cursurile pentru licenta PRO, am fost ales printre posibilii ocupanti ai postului de manager al clubului. A rãmas la un moment dat de ales între mine si Stelian Gherman, si pânã la urma am fost alesi amândoi, eu principal si Gherman secund. Clubul a reusit cu ajutorul primãriei sã aranjeze stadionul si echipa a reusit pânã la urmã sã se înscrie în Divizia A.

Mã numesc David. Mihai Andrei David si aici începe povestea mea de antrenor adevãrat.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Primul antrenament. Aveam niste emotii imense. Era primul antrenament cu jucãtori pe care nu îi adunam din baruri înainte de antrenament sau de meci. Erau toti echipati regulamentar asteptând sã vadã ce se întâmplã, cine le va fi antrenor în continuare. Pe Stelu îl stiau deja, fãcuserã o parte din pregãtirea de varã cu ei, urma sã vãd si eu cât a fost de eficientã. Erau vreo câtiva jucãtori care erau mai bãtrâni ca mine. Maier mã privea cu o relativã neîncredere. Îl vãzusem jucând fotbal în curtea unei scoli cât am fost antrenor la Ocna Mures, am fost foarte impresionat de ce poate face cu mingea. Mai era Jercãlãu care se uita la mine parcã eram unul din copii lui. Alin Paleacu, cãpitanul echipei a iesit dintre jucãtori si mi-a urat bun venit, chiar dacã nici el nu avea încredere deplinã în ceea ce pot face, mai ales ca vin asa, doar cu o lunã înainte de începutul sezonului, si cu mai putin de o sãptãmâna înaintea primului amical.

Ca sã îi cunosc mai bine am pus la cale un antrenament relativ lejer, o "mâtã" (Pig in the middle) urmatã de o sesiune de suturi la poartã si la sfârsit o miuta pe teren mic, dorind în special sã vãd posibilitãtile tehnice ale jucãtorilor.

Mi-a plãcut Maier, mi-a plãcut Paleacu, mi-a plãcut Gãldean, mi-a plãcut Tibi Moldovan. În jurul lor am decis sã construiesc echipa. Ei sunt jucãtorii cei mai buni pe care îi am. La suturile la poartã mi-am pus însã mâinile în cap. Jucãtorii nu prea reuseau sã nimereascã poarta, iar suturile care nimereau cadrul portii si nu erau pe centrul portii erau gol. Am vãzut cã am o problemã mare, postul de portar. La un moment dat, chiar am intrat eu în poartã si am arãtat cã se poate arãta mai bine, chiar dacã nu am mai intrat în poartã de când jucasem la juniori. Asta e, trebuie sã îmi gãsesc un portar în care sã am încredere.

Ajungând acasã, nu am putut sã dorm. Eram epuizat, dar ochii nu vroiau sã se închidã. Nu stiam încã ce vreau sã fac la antrenamente în continuare. M-am tot gândit la un program coerent, l-am sunat la 12 noaptea pe Stelu si pânã la urmã am decis programul de antrenament pe urmãtoarele sãptãmâni.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Dupã câteva antrenamente am reusit sã îmi fac o pãrere despre jucãtorii din lot:

Portari

Florin Cotora: Un tip foarte simpatic, venit de la Sibiu, portar care a jucat multe meciuri în divizia A pentru Inter Sibiu. Experimentat, dar cu multe probleme. Deocamdatã e cam cel mai bun portar pe care îl am

Petru Turcas: A crescut la umbra lui "Burebista" Câmpeanu. Eternã rezervã la Gloria nu a prea avut sansa sã arate ce poate. Un portar cu reflexe modeste, dar un portar nu neapãrat de neglijat.

Mihai Adrian Mincã: A fost portarul satelitului Minaur Zlatna. Tânãr, dar parcã obisnuit sã ia prea multe goluri pe meci, un portar care promite la 19 ani, dar deocamdatã nu e copt pentru ceea ce am eu nevoie.

Fundasi:

Fundasi am la kilogram, echipa rãmasã de la Sunda abundând în fundasi

Darius Viorel Miclea: Este omul responsabil cu glumele la echipã. Aproape totdeauna cu zâmbetul pe buze la antrenament. Înalt, puternic, cu o anticipatie si o pozitionare grozavã, toate astea îl recomandã pentru o pozitie de libero si ca lider de apãrare.

Dionisiu Miron Bumb: Fundasul de fier pe care s-a bazat Sunda. Bun la loviturile de cap, bun la marcaj, din pãcate îi lipseste viteza pe care încearcã sã o compenseze prin pozitionare corectã.

Adrian Constantin Popescu: Pe lângã fotbal e si profesor de sport la un liceu din Alba Iulia. Un fundas care nu se remarcã prin nimic, decât eventual prin faptul ca este un jucãtor relativ constant.

Sorin Codrut Ciobanu: Îl vãd muncind mult la antrenament, îsi dã silinta, de multe ori îl vei vedea si în sprijinul atacului, un fundas care probabil va fi unul dintre titulari si de la care eu astept foarte mult.

Rãzvan Ionut Cosma: La 23 de ani încã necopt pentru divizia A. Va fi o rezervã pentru zile negre si nimic mai mult.

Casian August Maghici: Era singurul jucãtor mai rãsãrit de la ACU Arad.Stã foarte bine din puncte de vedere fizic, tehnica însã nu e puctul lui forte. Totusi mai poate creste având în vedere cã are doar 20 de ani

Octavian Sârbu: E unul dintre acei jucãtori dubiosi de la care nu sti niciodatã la ce sã te astepti. Si la antrenamente, odatã joacã bine, odatã joacã prost si asta din cauza lipsei de concentrare. Un fel de bomba vie pe teren. Mã gândesc serios sã îl vând.

Aurelian Dumitru: Fundas de bandã, nedorit de Poli si adus de Stelu la Alba. Impresioneazã prin vitezã. În rest nu prea iese în evidentã cu nimic

Vasile Jercãlãu: A fost la Dinamo, la Bacãu, parcã si pe la Onesti, multe jocuri în prima divizie, experientã imensã, jucãtor pe care te poti baza oricând. A îmbãtrânit, dar încã face fatã diviziei A.

Ionut Voicu: A fost la Rapid la un moment dat dar nu a reusit sã facã fatã. Acum e împrumutat de la Videoton si mã gândesc sã fac un transfer permanent. Jucãtor de piciorul stâng dar fiind capabil sã joace si pe partea dreaptã, va fi unul dintre jucãtorii care vor duce o parte din greul echipei.

Cosmin Ciprian Bar: Este unul din jucãtorii cu profil tipic de rezervã. Foarte greu îl va scoate din echipã pe Voicu pe partea stângã a apãrãrii. O rezervã bunã si cam atât.

Mijlocasi

Aici zic eu ca prima echipã este cu adevãrat puternicã, mai trebuie însã întãritã cu rezerve.

Dan Mihai Iurisniti: Mai scurt Iuri, un jucãtor cum si-ar dori orice antrenor. Luptãtor, inteligent, câteodatã însã prea agresiv, inclusiv la antrenamente. Ideal pentru un post de mijlocas la închidere.

Nicolae Dan Balauru: Am înteles cã cei din tribune îi zic "Dragonul". Un jucãtor extrem de tehnic, cu un dribling fulgerãtor, dar putin cam lent si nu totdeauna la înãltime.

Paul Horatiu Ghenti: Si el o rezervã perfectã. Nu va prinde prea des echipa pentru cã nu are valoarea necesarã. Posibil sã fie împrumutat la o echipã de divizia B

Alin Vasile Paleacu: Omul în jurul cãruia se strânge echipa în momentele grele. Cãpitanul de drept al echipei. Sper sã îl pot pãstra în lot pentru cã multe echipe mari au pus ochii pe el. E jucãtorul în care îmi pun speranta cã va conduce echipa spre victorii.

Constantin Avram: Mi-a plãcut cum trage de la distantã, dar cam atât. Apulum cred cã e o cãciula deocamdatã prea mare pentru el, dar are de unde învãta.

Daniel Alexandru Minea: Parcã ar fi frate cu Avram. Trage bine la poartã si cam atât. Si el mai are multe de învãtat pânã sã prindã echipa.

Constantin Dan Gãldean: Partea dreaptã va fi unul din locurile unde Apulum va provoca panicã prin acest jucãtor. Cu multã vointã, sper ca Gãldean sã ridice spectatorii în picioare de cât mai multe ori.

Remus George Chivescu: Avantajul lui este cã poate sã joace pe post de mijlocas atât defensiv cât si ofensiv. Aceastã polivalentã îi va oferi sansa de a juca destul de mult, mai ales din postura de rezerva sau titular în caz de accidentãri.

Ovidiu Maier: "Motanul" este unul dintre cei mai creativi jucãtori din divizia A. I-a atras la un moment dat privirea si lui Mircea Muciulescu, dar nu a reusit sã se adapteze în Bucuresti. E unul dintre jucãtorii pe care trebuie sã îl pãstrezi cu moralul sus.

Atacanti

Tibor Florian Moldovan: A cochetat cu nationala, chiar a jucat într-un meci neoficial al acesteia. Ar trebui sã fie omul de bazã în atac, dar sper ca si ceilalti sã îi facã concurantã. Demarcare buna, finishing bunicel, astept multe goluri.

Andrei (Adrian) Mitrofan: M-a impresionat plãcut prin viteza sa si prin demarcare. Finalizarea lasã însã mult de dorit. Mai are de învãtat multe, dar promite

Adrian Cristinel Nedelea: Un jucãtor cu adevãrat mare si prost. Lent, dar puternic. Nu îmi place profilul lui, deci probabil cã va fi dat cât se poate de repede.

Rares Tudor Oprea: Una dintre sperantele mele. La 19 ani încã nu aratã nimic special, dar e un tip constiincios la antrenamente si ar putea iesi din el un mare jucãtor.

Mircea Stanciu: A început fotbalul la Steaua si se laudã cu asta. A trecut însã destul de mult timp peste el. Un atacant de zile negre, care poate fi totusi eficient. Rãmâne de vãzut.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

7 iulie 2004

Primul meci de pregãtire a venit foarte repede, mai ales cã era împotriva unui prieten si "consãtean", Ion Alexoi, antrenor la Corvinu. Nu luasem o decizie clarã asupra tacticii dar trebuia sã joc ceva de genul 5-4-1 sau 5-3-2, pentru a folosi jucãtorii buni pe care îi am în echipã. Mã decid, dupã discutii cu Stelu Gherman pentru o tacticã 5-4-1.

Am început în formula Cotora , Voicu-Ciobanu-Miclea-Bumb-Dumitru, Paleacu-Maier-Iurisniti-Gãldean, Moldovan, dar aproape tot lotul era pe bancã si avea sã fie rulat.

Scorul îl deschid relativ repede, în min 5, când dupã câteva driblinguri ale lui Maier, mingea ajunge la Paleacu, care centreazã ideal pentru Gãldean, liber în careu: 1-0. Meciul merge într-un singur sens, datoritã mai ales lui Maier si Paleacu, ultimul gãsind o pasã genialã pe partea stângã cãtre Moldovan care îl gãseste din nou liber pe Gãldean în careu, si acesta nu iartã: 2-0. Scorul pauzei de fapt. Încã Corvinu nu a tras nici un sut la poartã.În repriza a doua scot vedetele ca sã testez si alti jucãtori precum Balauru, Chivescu, Stanciu, Bar, Jercãlãu, Minea, Popescu, Maghici. Meciul se termina 2-0, rezervele trecând de cel putin 5 ori pe lângã majorarea scorului.

Dupã primul meci sunt multumit. Sã vedem mai departe.

TO BE CONTINUED. Povestea e scrisa in timp ce joc, deci promite sa fie buna.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

14 Iulie 2004

Între timp Avram a plecat împrumutat la FC Sibiu, Maghici la Building Vânju Mare si Cosma la Unirea Dej. Altii nu mai dau.

Apulum- Wisla Plock 0-1

Echipa e relativ identicã. Cotora- Voicu, Ciobanu, Miclea, Bumb, Dumitru- Paleacu, Iurisniti, Maier, Gãldean- Mitrofan.

Min 5. 0-1. Cotora iese neinspirat dupã un jucãtor polonez si Srzipak înscrie în poarta goalã

Desi am avut 14 suturi la poartã, nu am reusit sã înscriem si asta mã îngrijoreazã foarte tare. O sã înãspresc antrenamentele mai ales pe partea de Shooting. În rest, un sut pe poartã, un gol, creat de o gafã de portar. Încã caut portar!

17 Iulie 2004

Dunãrea Galati-Apulum

Mincã- Bar, Ciobanu, Miclea, Bumb, Jercãlãu- Paleacu, Iurisniti, Chivescu, Gãldean- Moldovan

Min 10. 0-1 Moldovan înscrie la o fazã individualã excelentã.

Min 15. 0-2 Moldovan are o nouã inspiratie, dribleazã doi jucãtori si centreazã ideal pentru Gãldean

Min 18. 0-3 Corner executat perfect de Chivescu, Bar înscrie cu capul.

Cam asta a fost tot. 20 de minute de fotbal adevãrat, cu un Moldovan în zi mare si Gãldean la fel. Mincã s-a achitat bine de sarcina primitã, înlocuindu-l cu succes pe accidentatul Turcas sau pe gafeorul Cotora. Ocazii au fost, încã prea multe ratãri, dar se pare cã tactica merge.

Am primit o oferta de 250.000$ pentru Paleacu de la Rapid pe care am refuzat-o fãrã sã mã gândesc. Între timp s-a accidentat Moldovan si s-ar putea sã nu îl am pentru primul meci din campionat, cel cu FC National.

25 Iulie 2004

Gloria Buzãu-Apulum

Turcas- Voicu, Ciobanu, Miclea, Bumb, Dumitru- Paleacu, Iurisniti, Maier, Gãldean- Nedelea

Min 25. 0-1 Iurisniti înscrie dupã 3 driblinguri unul mai spectaculos ca altul.

Min 37. 0-2 Paleacu înscrie dupã o centrare a lui Dumitru de pe partea dreaptã.

Min 44. 0-3 Maier înscrie cu un sut bine plasat din afara careului dupã o pasã a lui Paleacu.

Min 52. 0-4 Oprea înscrie de lângã un fundas de la Gloria Buzãu. Oprea a intrat în minutul 30 in locul lui Nedelea.

Min 60. 0-5 Gãldean înscrie cu capul din centrarea lui Voicu

Min 90. 0-6 Voicu cu un sut la vinclu.

Ar fi culmea ca dupã 6 goluri sã mã plâng de superficialitate în fata portii. Totusi se mai puteau da încã câteva goluri linistit. Meciul mi-a arãtat cã echipa e în stare de multe. A fost ultimul meci amical si urmeazã primul meci din campionat, si o primã deplasare grea, la FC National.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

30 iulie 2004

Drumul cu autocarul pânã la Bucuresti a fost lung. Cele 6 ore de mers au fost parcã o eternitate. Vedeam jucãtorii în parte relaxati dar în parte concentrati pentru meci care urma sã fie mâine. Am luat un caiet cu mine si desenam cu Stelu Gherman tot felul de scheme si de posibilitãti de a juca împotriva lui echipei lui Olãroiu, clar superioarã valoric. Pânã la urma am pãstrat tactica din pregãtiri, având probleme însã prin lipsa lui Tibi Moldovan, si încã nu am decis ce atacant sã introduc ca titular. Probabil Oprea sau Mitrofan. Dar nici Stanciu nu e iesit din cãrti. Apoi mai era întrebarea dacã sã îl bag sau nu pe Maier din primul minut, acesta nefiind 100% cu pregãtirea fizicã. Mai am timp de gândire. Noaptea e un sfetnic bun!!

1 august 2004

Nu am dormit toatã noaptea. Normal nu? Primul meu meci important si îl joc în Bucuresti, la o echipã puternicã. Înainte de a merge cu autocarul la stadion am fãcut o lungã plimbare prin orasul în care îmi fãcusem studiile timp de 5 ani. Nu s-a schimbat aproape nimic si totusi parcã prin unele pãrti eternul primar Bãsescu a reusit sã mai aranjeze câte ceva. Plus clãdirile noi ale corporatiilor internationale care au rãsãrit ca ciupercile în spatiile goale.

Prin telefon, Adi Himcinschi îmi transmite cã Ghenti a acceptat sã plece împrumutat la Unirea Urziceni. "Ducã-se" îi rãspund. "eu am acum probleme mai importante decât Ghenti". Deciziile grele erau luate. Chivescu va juca titular si Maier pe bancã, iar în atac o sã îl folosesc pe Oprea.

În vestiar jucãtorii se echipau pentru încãlzire. Eu m-am asezat pe un scaun lângã tablã si an desenat usor tactica pe care o au jucãtorii de pus în practicã în teren. Stiau deja, dar am vrut sã fiu sigur cã o vor avea în cap si în teren.

Apoi le-am cerut ca fiecare sã dea ce poate mai bun din el. Jucãtorii pare cã m-au înteles dupã modul în care se miscau la încãlzirea coordonatã de Cristinel Pojar.

Jucãtorii se întorc la vestiare pentru a lua echipamentul de joc. Echipamentul nostru normal alb-negru.

FC National- Apulum

Echipa: Turcas- Voicu, Ciobanu, Miclea, Bumb, Dumitru-Paleacu, Chivescu, Iurisniti, Gãldean- Oprea. Pe banca Cotora, Popescu, Jercãlãu, Maier, Balauru, Stanciu, Minea.

Min 16 Gãldean este eliminat din teren dupã douã galbene.

Min 17. 1-0 Din aceeasi fazã, Caramarin înscrie din loviturã liberã, dupã un sut excelent

Min 43 2-0 Mitrovici înscrie dupã o fazã colectivã si o pasã excelentã a lui Gabi Popescu.

Min 50 Al doilea rosu, de data asta pentru Iurisniti. E deja a nouãlea galben si National nu a primit nici unul

Min 60 3-0 Nimic de mirare, Mitrovici face dubla dupã o nouã actiune frumoasã

Min 67 4-0 Gabi Popescu

Min 72 5-0 Mitrovici face tripla

Min 78 Mitrovici este eliminat. Cam prea târziu totusi

Primul meu meci si arbitrul Victor Sandu si-a bãtut pur si simplu joc de echipã eliminându-l pe Gãldean usor si apoi pe Iurisniti în a doua reprizã. Dezastrul a fost unul imens, dar meciul a fost totusi unul care a curs într-un singur sens, echipa nereusind sã facã fatã iuresului bancar.

Cãlãtoria înapoi a fost foarte încordatã, jucãtorii fiind extrem de nervosi, abia au putut fi stãpâniti. Le-am dat ziua urmãtoare liberã si am stabilit ca marti sã ne întâlnim la antrenament. Sâmbãtã ne viziteazã Rapid, si pe lângã suspendãri încã nu am garantia cã Moldovan va fi complet refãcut. Meciul va mai fi si televizat, si probabil cã din nou va trebui sã evit un dezastru.

Rezultatele etapei

Brasov-U Craiova 2-3

Sportul- Farul 2-0

Dinamo- Rapid 2-1

Poli AEK-CFR Cluj 3-0

National- Apulum 5-0

Otelul- Poli Iasi 1-1

FCM Bacãu- Steaua 1-1

FC Arges- Gloria 2-0

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Pânã la meciul cu Rapid am reusit transferul lui Vlas de la Farul pentru a acoperi cât de cât postul de portar. Încã nu va fi titular, dar nu va dura mult pânã va prinde postul de titular.

Biletele pentru meciul cu Rapid s-au vândut ca pâinea caldã. Va fi un stadion plin la debutul meu în fata propriilor suporteri.

8 August 2004

Apulum-Rapid

Desi meciul se dãdea si la televizor, drumul pânã la stadion era aglomerat, masini barã la barã desi mai erau 3 ore pânã la începutul meciului. Barurile din jurul stadionului erau pline. Când am ajuns, jucãtorii erau deja acolo. Gãldean si Iurisniti stãteau azi la tribuna oficialã. Moldovan nu era apt 100% si l-am pus doar pe banca de rezerve. Trei absente importante vor fi greu de suplinit. Eram mai degrabã sceptic înaintea meciului.

Echipa: Cotora-Voicu, Ciobanu, Miclea, Popescu, Jercãlãu-Paleacu, Maier, Minea, Balauru-Stanciu. Pe bancã Vlas, Bumb, Dumitru, Bar, Chivescu, Moldovan, Mitrofan

Min 4 0-1 Dupã o fazã fixã, Niculae ajunge în pozitie de centrare si centreazã spre Bocioagã(??) care înscrie cu un sut la coltul scurt. Gafã mare de portar.

Min 43 0-2 Contrar cursului jocului, Rapid înscrie prin Sabin Ilie dupã un contraatac de nota 10.

Scorul e putin nedrept, dar Rapid a fost echipa mai bunã. Am reusit sã dominãm 30 de minute, sã cream ocazii de gol pe care le-am ratat cu seninãtate. Nu a fost ziua noastrã, si dupã douã meciuri nu am strâns nici un punct. De fapt nu am dat nici mãcar un gol. Asta doare în ochii suporterilor. Si doare si în sufletul meu.

FC Brasov-Steaua 1-2

Sportul-CFR Cluj 3-0

Dinamo-Craiova 0-0

FC Arges-Poli Iasi 3-0

Otelul-Farul 2-0

Apulum-Rapid 0-2

National-Gloria 3-1

FC Bacãu-Poli AEK 0-2

Jucãtorii au fost certasi pentru usurinta cu care au tratat ocaziile importante de gol, se pare cã nu am reusit nimic sã îmbunãtãtesc la acest capitol de când sunt. Sper cu intrarea lui Vlas în poartã sã nu mai vãd gafe de portar. Cotora a omorât jocul încã din min 4. Ce pot sã zic. Sper cã la urmãtorul meci va fi mai bine.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Între timp l-m împrumutat si pe Mincã la Urziceni pentru cã era clar cã nu va prinde echipa, si chiar vreau sã vãd cum apãrã

14 August 2004

CFR Cluj-Apulum

Deplasarea pânã la Cluj a fost scurtã. Îl întâlneam pe fostul antrenor al echipei, un om pe care nu prea am cu ce îl surprinde. Totusi, nici el nu a scos nici un punct în douã etape, asa cã va fi un meci între douã echipe rãnite.

Echipa: Vlas-Voicu, Ciobanu, Miclea, Bumb, Dumitru-Paleacu, Maier, Iurisniti, Gãldean-Moldovan. Pe banca Turcas, Sârbu, Jercãlãu, Chivescu, Minea, Mitrofan, Stanciu.

Min 60. 0-1 Voicu este faultat în careu de Florin Dan dupã o actiune prelungitã. Gãldean înscrie din penalti

Min 62. 0-2 Aurelian Dumitru prinde un sut din afara careului fãrã sperantã pentru portarul Stef.

Min 90 1-2 Anca prinde si el un sut la vinclu, Vlas s-a uitat dupã minge fãrã sã poatã sã facã nimic.

Punct final. Am sãrit de pe bancã si am intrat în teren sã mã bucur alãturi de jucãtori. Ciudat a fost cã la iesirea lui Maier spectatorii clujeni l-au aplaudat la scenã deschisã. Chiar dacã nu a contribuit direct la goluri, Maier a fost de departe cel mai bun jucãtor de pe teren creând cel putin 5 ocazii clare pentru Moldovan , care le-a ratat pe toate. Am dominat meciul si gazdele nu puteau avea pretentii la puncte astãzi. Primele puncte pe care le iau si sunt foarte bucuros. În autocar toatã lumea era veselã, mai ales Maier care fãcuse un meci excelent.

Conferinta de presã a fost una linistitã, se vede cã au fost acolo doi antrenori ardeleni. Sunda m-a felicitat pentru victorie, punând un semn de intrebare asupra penalty-ului care a înclinat balanta meciului.

Eu nu am putut decât sã spun cã îi felicit pe jucãtori si cã mã bucurã foarte mult aceastã primã victorie în divizia A si cã astept mult mai multe dupã ea. Am fost întrebat apoi de meciul cu Dinamo din etapa urmãtoare la care am scos o fraza memorabilã: "Ce sã fac eu, antrenor debutant, cu o echipã micã când îmi vin în primele 4 etape trei candidate la titlu? Putem doar sã sperãm cã ne vom descurca si de ce nu sã scoatem puncte dacã se poate. Si sper sã nu mã mai toace arbitrul cum m-a tocat în Cotroceni"

La Alba Iulia, Savin ne astepta deja cu primele de joc. Ciudat, în criza asta de bani s-a rezolvat repede problema. Asta se întâmpla dacã bati rivalii.

Rezultatele etapei:

Rapid-National 2-0

CFR Cluj-Apulum 1-2

Farul-FC Bacau 2-0

Gloria-Dinamo 0-1

Poli AEK-Sportul 2-0

Poli Iasi-FC Brasov 3-2

U Craiova-FC Arges 3-0

Steaua-Otelul 2-0

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy