Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Jurnalul Antrenorului Miop


acer

Recommended Posts

I 1 lulie 2017.Wolverhampton, Anglia, Marea Britanie.E 8 dimineata, Ma ridic greu din pat, am dormit doar 5 ore. Afara ploua. Nimic neobisnuit, ma astept sa iasa soarele in orice clipa, asa e aici. Intru la baie pentru obisnuitul dus de dimineata, cu apa calaie, e singura cale de a-mi reveni, si merge, strategia merge si de data asta, ma simt ca nou. Imi iau cana cu cafea, cafea tare, facuta la ibric(unele lucruri nu le poti schimba niciodata) si ma asez la birou, dau drumul laptop-ului, si primul lucru pe care-l fac, verific mail-ul. 5 primite. Toate de la Mike, Mike Rigg, asistentul meu, e neobosit , el ma tine la curent cu toate informatiile, evolutiile baietilor in antrenamente, transferurile din prima liga etc, tot el se ocupa si de echipa de juniori a clubului, e un adevarat profesionist. Are mare experienta cu tinerii, a lucrat ca scouter la Blackburn, Man City si antrenor cu juniorii la Chelsea, club de la care s-a transferat la noi, in vara lui 2013, pe postul de antrenor la prima echipa. Interesanta carte de vizita, nu?. Experienta lui m-a facut sa-l numesc asistentul meu dupa numai un an de colaborare, si a fost o decizie inteleapta, e mana mea dreapta acum.5 mail-uri, dar unul imi atrage atentia in mod deosebit, parizienii (PSG) sunt dispusi sa-l imprumute pe Dimiri Payet. Asta da veste, exact ce cautam, postul de extrema dreapta ne-a creat probleme sezonul trecut, in conditiile in care titularul postului Roberto Pereyra a avut o evolutie slaba in a doua parte a campionatului, iar tanarul Alex Moore nu a da randamentul dorit pe acest post. 675.000 euro, imprumutul pe un an, cu optiune de cumparare de 2,5 mil euro. O afacere buna as spune, chiar daca jucatorul are 30 de ani , inca are viteza,si calitati tehnice bune.

Magnus Wolff Eikrem, proaspat castigator al Europa League cu scotienii (Celtic), evolutie constanta, pasator simplu, bun executant de cornere si lovituri libere, buna viziune asupra jocului, creativitate de nivel ridicat, cu o determinare in joc ideala pentru cerintele noastre, totusi cu calitati fizice nu iesite din comun si un joc aerian destul de slab. Sunt informat de Mike, ca scotienii scot din discutie orice transfer sub forma de imprumut, dar ar fi dispusi sa-l cedeze definitiv pentru suma de 15 mil euro.Merci prietene!dar 15 mil de euro reprezinta aproape toata suma alocata pentru transferuri sezonul acesta. 115 meciuri, 16 goluri, 38 pase de gol, de 14 ori omul meciului in 4 ani la Celtic plus 14 jocuri, 2 goluri, 6 pase de gol, de 3 ori omul meciului pentru selectionata Norvegiei in ultimi 3 ani,avem o luna la dispozitie sa-l aducem la echipa, dar nu ne permitem sa platim mai mult de 12 mil euro pentru el.Avem mult de negociat………….. Suna telefonul!

Steve Morgan,Presedintele Clubului. Dar……… E sambata. 9 dimineata. Steve Morgan e presedintele clubului (totodata si patronul acestuia),un englez in varsta de 65 de ani,care a preluat clubul in 2007,cand echipa evolua in Npower Championship,de la Sir Jack Hayward pentru suma de 10 mil lire sterline, cu conditia sa investeasca in club inca 30 mil.In momentul vanzarii clubului, Sir Jack Hayward a declarat ca Steve Morgan odata cu aceasta tranzactie ,,si-a facut un transplant de inima,de la Liverpool la Wolverhampton’’ (Morgan fiind un sustinator inflacarat al cormoranilor, pana in acel moment). In sezonul 08/09 reuseste promovarea, castigand campionatul, avandul ca antrenor pe Mick McCarthy, acelasi care in sezonul 07/08 a ratase promovarea in Premier League pierzand calificarea in playoff.Wolves e tubul lui de oxigen,omul asta respira fotbal…… Si totusi mai sunt 16 zile pana reincepem treaba (pe 17iulie avem reunirea lotului),si pana acum nu am comunicat in timpul liber. In fine! Raspund.

-Hello

-Buna dimineata,Dan!

-Buna dimineata,sir!

-Sper ca nu te-am deranjat?

-Nicidecum,eram la capitolul cafea.

-Vroiam sa-ti vorbesc,dar n-am mai avut rabdare inca doua saptamani pana la reunirea lotului. Vreau sa-ti multumesc pentru rasplata increderii pe care ti-am acordato, sti,ma refer la refuzul de a accepta oferta celor de Villa (Aston), pentru noi gestul tau inseamna foarte mult. Au trecut 3 ani de cand ne-am cunoscut, 3 ani in care clubul a cunoscut un real progres si sunt mandru sa vad ca Wolves se numara iar printre echipele solide in Premier League si asta in mare parte ti de datoreaza, ai realizat lucruri frumoase aici,am trait intens parcusul echipei din ultimele doua sezoane si sper ca in noul sezon sa revedem acel foltbal frumos practicat de echipa ,,noastra,,.

-Va multumesc domnule si sper sa…..

-Totusi ma ingrijoreza refuzul tau de ati prelungi contractul,sper sa te mai gandesti si sa ajungem la o intelegere,putem realiza performante bune impreuna.Spune-mi,te rog,inca te mai gandesti la Bundesliga?

-Pentru mine,domnule,Bundesliga inseamna W…

-Mai gandeste-te Dan,mai gandeste-te!Avem incredere in tine.La revedere!

Si timpul acordat mie pentru partea mea de ,,good bye” n-a fost de ajuns,convorbirea se incheie.

Batranul m-a pus pe ganduri.Imi aprind o tigara,iau cana cu cafea,cana verde desenata cu emblema clubului favorit si ies pe balconul mansardei in care locuiesc.Ploaia s-a oprit,frumoasa priveliste.post-14008-0-61984700-1334698322_thumb.j

Da,batrane!Bundesliga….. Germania…. Se intampla in urma cu 6 ani,acolo a inceput de fapt povestea ……….

II 27iunie2011.Am aterizat pe aeroportul din Frankfurt…………….

Link to comment
Share on other sites

II
27iunie2011. Am aterizat pe aeroportul din Frankfurt. Sunt mai uimit decat ,,Magiun,, la finalul meciului cu Dinamo, de giganticul aeroport german, dar n-am timp de pierdut, ma
dezuimesc
repede si odata ajuns in sala de asteptare sunt intampinat de Peter FISER (cel mai mic dintre viitori mei sefi), facem cunostiinta si sunt indrumat catre iesire unde suntem asteptati de Benz-ul lui S 63 AMG (genul de masina pe care o putem vedea si prin Bucuresti, condusa de vreun
pui
de parlamentar care n-are reguli de circulatie precum treceri de pietoni sau semafoare rosii). Imi pun rucsacul in portbagaj (cu grija sa nu sparg cana verde) si ma asez confortabil pe bancheta din spate. Directia? –Commerzbank-Arena.

Parcurgem cei 7 kilometri dintre aeroport si stadion in 25 de minute, timp in care imi este prezentata agenda zilei:

Punctul 1. Intalnire cu Comitetul Executiv pentru semnarea contractului si stabilirea obiectivelor sezonului.

Pe urmele lui Alexandru (Elek) Schwartz. Intram in sala de sedinta, aparitia mea ii ridica in picioare pe cei aflati in sala, ne salutam si sunt invitat sa iau loc. Heribert BRUCHHAGEN (director of football) si Rainer FALKEINHAIN (director of football) stau in stanga mea iar Peter FISER (general manager) si Wilhem BENDER (managing director) in dreapta,in capu mesei vis-à-vis de mine sade Bruno HUBNER (chairman). Pentru o clipa se lasa linistea, presedintele ia cuvantul:

-Iti urez bun venit, am fi dorit ca intalnirea noastra sa aiba loc intr-o atmosfera mai placuta dar sosirea ta aici coincide cu una dintre cele mai nefaste perioade prin care trece clubul nostru, in istoria sa de 112 ani, atat in plan sportiv dar mai ales pe plan financiar. Din 1996, slaba gestionare a clubului si neispirata alegere a antrenorilior a adus clubului cele mai slabe performante din ultimi 15 ani, de patru ori retrogradarea in 1996, 2001, 2004 si 2011, deci ne aflam in fata unui nou sezon de 2Bundesliga in care avem ca obiectiv promovarea pe prima scena. Am onoarea de ati oferi postul de antrenor principal in fruntea uneia dintre cele mai iubite echipe din Germania.

Urmeaza o simpla formalitate, imi pun ochelarii pe nas, iau pana, o inmoi in calimara si semnez contractul valabil pe doi ani. Sunt oficial numit antrenor principal al echipei Eintracht Frankfurt si am onoarea de a fi al doilea antrenor roman din istoria clubului.

Punctul 2. Intalnirea cu staff-ul si jucatorii.

Il urmez pe Peter catre terenul de antrenament, baietii au inceput deja pregatirea sub comanda antrenorului secund Reiner GEIER. La un semn toata lumea isi intrerupe activitatea, se aduna in jurul nostru pentru a primi vestea cea mare. Se citea pe fetele lor curozitatea de a afla cine e ochelaristul asta scund si aerodinamic. Peter le face prezentarea:

-Eleste noul nostru antrenor principal, de astazi veti lucra sub comanda lui, sper sa va intelegeti (si nu ma asteptam la o prezentate mai ampla, in afara ca sunt roman nu se stie mai nimic despre mine). Se intoarce, isi pune mana dreapta prieteneste peste umarul meu si-mi transmite un mesaj, pe cat de simplu pe atat de clar:

-De aici te descurci!

Raman singur in fata celor 27 de jucatori (arata toti de parca ar astepta indicatii in pauza unui meci in care sunt condusi cu 10-0), mai scunzi, mai inalti, mai albi sau mai negrii toti ma privesc cu neincredere, mai putin Nikolov (portarul), el a vazut si a trait multe in cei 20 ani petrecuti la club.E randul meu sa vorbesc:

-Numele meu este Dan, dupa cum bine ati auzit, sunt noul vostru antrenor. De astazi, impreuna vom porni pe un nou drum, un drum greu, anevoios, ce nu poate fi parcurs decat de oameni puternici, increzatori in propiile forte , oameni pentru care dorinta de a reusi nu se stinge dupa primul obstacol , pentru asta trebuie sa fim uniti ca degetele unei maini, stranse intr-un pumn , sa dam o lovitura ferma oricarui adversar de oriunde ar veni. Disciplina e cheia succesului, cine se abate de la aceasta regula, va trebui sa suporte consecintele. Sunteti liberi, pana maine aveti dreptul sa zambiti.(si ma opresc, a fost prea mult). Odata cu discursul ( caracteristic unui lider frustrat cu inclinatii national-socialiste) duc la bun sfarsit si sarcinile de pe agenda zilei.

Toate bune si frumoase , cateva lucruri imi sunt clare, cu transferurile n-o sa-mi bat capul in perioada asta datorita bugetului restrans, adica zero, bugetul pentru salarii este mai mic cu un 1000000 (euro) fata de suma pe care o cheltuim cu lotul actual, ceea ce ma va obliga sa vand unu-doi jucatori pentru a echilibra balanta, iar programul de pregatire este deja stabilit de burghezii din conducere. Urmeaza patru meciuri amicale, cu Hertha, Dinamo Bucuresti si un mini turneu in Belgia unde vom intalni doua echipe de amatori Rupel Boom si Woluwe. Am aproape trei saptamani la dispozitie pentru evaluarea echipei, stabilirea sistemului de joc si a primului unsprezece.

14iulie2011.Dupa meciurile reusite din perioada de pregatire, incheiate cu victorii fara gol primit, capatam moralul si increderea necesara abordarii primului joc al sezonului , deplasare la Aachen, pentru a intalni echipa locala Alemannia.

III 16iulie2011.Primul meci oficial. Tanarul stadion Trivoli isi deschide portile pentru un nou sezon, cu o ora inainte de meci spectatorii incep sa populeze tribunele……………..

Link to comment
Share on other sites

ochelaristul asta scund si aerodinamic

:hysterical:

Din ce in ce mai interesant :D

Spre curiozitatea mea pentru ca nu am inteles "Sunt mai uimit decat ,,Magiun,, la finalul meciului cu Dinamo" am dat un search si am gasit raspunsul. Dinamo-Foresta: 4-5.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy