Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Discord: https://discord.gg/PWdRBWP

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/


  • 0

Finante Liga I


utistul

Question

Am incercat sa simulez un PL (Profit & Loss) pentru echipele romanesti pt perioada 01.07.2012-30.06.2013 (perioada anului contabil in Vest). Aceasta e o estimare. Poate contine greseli, de acea pun in dicutie.

Atentie, de anul acesta se introduce fair play financiar in joc. Asa ca in editorul de cluburi va exista sectiunea " fair play financiar". Astfel, va trebui sa completati cu rezultatele din coloana V a fisierului, campul Profit & Loss previous year. Mai mult, financial snapshot end date, va rog sa puneti 30.06.2013, iar la currency selectati Eur.

Aici e finalul fisierului (rezultatul) cu toate bazele de calcul. Astept parerile voastre.

O alta discutie trebuie facuta pe baza campului maximum wage. Sunt echipa care impugn acest maximum wage. Mihai, ce parere ai, sa introducem date in acest camp? Ceilalti ce zic?

Maine voi complete un alt fisier pentru bugetul echipelor din liga 1 anul acesta si sursele acestui buget (Bani TV, autoritati, sponsorizair, patron).

O alta discutie vizeaza insolventa: sunt 3 echipa in acest moment: Rapid, U Cluj si Otelul. In mod normal acestea nu au licenta UEFA. Exista campul "clubul nu detine licenta UEFA". Daca acest camp e completat, atunci cluburile vor ramane in joc permanent fara licenta UEFA sau daca situatia financiara se imbunatateste, acestea vor primi licenta UEFA (in joc)? - asta e intrebare mai mult pt Mihai, dar daca cineva stie sa raspunda e binevenit.

O alta intrebare de baraj e daca putem institui in joc o regula: daca clubul are datorii mai mare de 90 Keur (conform cu noul cod al insolventei) si aceasta datorie nu e catre patron, atunci clubul intra in insolventa si deci nu va putea juca in cupele europene. Eu cred ca trebuie sa existe o astfel de regula in joc pentru ca sunt echipe din Anglia (Portsmouth), Spania (Rayo) sau Grecia (Panatinaikos) care nu joaca in Europa (de altfel jumate din Grecia nu are licenta Europeana). Ce parere are Milles de aceste situatii? E ceva pe forumul official legat de insolventa/falimente? Eu doar incerc sa adaptez o potentiala regula care ar trebui sa existe in joc la realitatile Romaniei.

Astept parerile voastre (in special Mihai).

Datoriile cluburilor, in fisierul de maine.

Finance_FMRO.rar

Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy