Jump to content

Flavi

Members
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Reputation Activity

  1. Upvote
    Flavi got a reaction from alexitzu in Fotbalul In Spatele Cortinei : Mai Mult O Afacere Decat Un Sport In Zilele Noastre   
    Victoria nu a fost deloc meritata,e clar ca ne-au fost inferiori doar in primele 3 minute ale partidei.Teodor Craciunescu a avut rolul de a pune sare pe rana noastra...a reusit ! Ma uit in clasament,imi musc buza si tin ochii inchisi timp de cateva secunde cu pleoapele tremurand.Trebuie urgent sa castigam ultimele 2 meciuri ramase din campionat.Inainte de meciurile cu Petrolul si Giurgiu,trebuie mai intai sa eliminam Poli Iasi in Cupa Romaniei,meci care va avea loc peste 4 zile in Poiana.

    -Am o veste buna si una rea pentru noi.
    -Zi-mi-o pe cea rea.
    -Teodor Craciunescu va arbitra meciul cu Iasi.
    -Asa...
    -Am facut raportul complet despre Poli.
    -Da-l incoa' .

    Poli Iasi :

    -ultimul meci in campionat a fost deplasarea pe stadionul Tineretului,unde echipa ieseana a pierdut cu 1-0 contra Unirii Urziceni in urma unui gol al lui Iulian Arhire pe finalul meciului.
    -antrenorul echipei,Ionut Popa,a decis sa utilizeze formatia 4-5-1 pentru abordarea acelui meci,desi el de obicei foloseste clasicul 4-4-2.
    -de asemenea,echipa trece printr-o perioada neagra,avand 4 meciuri consecutive fara victorie in prima liga.
    -in runda a 5-a / 16-imi,a eliminat echipa a II-a cu scorul de 3-0
    -jucatorul cheie este Cornel Buta,mijlocas dreapta de meserie,dar mai nou,reprofilat fundas dreapta de catre Ionut Popa

    -Atat ?! Dar mult ai mai scris,te-a durut mana.
    -Ce mai era sa mai scriu ?
    -Cand s-a fondat clubul,cine e patronul...
    -Eh,ce-i prea mult strica.
    -Dar Buta asta de unde stii tu ca e cel mai valoros jucator ?
    -Asa scrie pe ProSport.
    -Ti-ai gasit sursa de incredere.Auzi,cate bilete crezi ca vindem cu Poli Iasi ?
    -Peste 14.000,dar noi nu primim decat bonusul de calificare sau de participare.
    -14.000,MA ?
    -Da.Nu stiai ca meciul se tine la Ramnicu Valcea si banii de bilete se doneaza ?
    -Bine ca mi-ai zis,eu credeam ca la Poiana.
    -Nici nu vreau sa stiu ce te-a facut sa crezi asta.
    -La tragerea la sorti,noi am fost echipa din stanga si de-asta am crezut...
    -A si specificat prezentatorul ca unele meciuri se vor juca pe alt stadion.
    -Inseamna ca avem ghinion...uite asa s-au dus banii de pe 1.000 de bilete.
    -Esti asa arogant...

    7 Noiembrie,Ramnicu Valcea



    Teodor Craciunescu este la centru ca si in meciul cu Chiajna.Sper ca de data aceasta sa fie mai atent la asa-zisele faulturi la jucatorii nostri,in special la Ionut Ticlea.

    '7 : Lovitura libera pentru noi,executa Ionut Ticlea peste zidul advers,mingea se indreapta spre poarta lui Branet,si fara indoiala,pe acest sut scrie...GOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!!!!!!!!!!!!

    -GOL,BA,GOL !!!
    -EXCELENT ! Avem ceva cu primele 15 minute,ca in fiecare meci marcam in primul sfert de ora.

    Toti cei (aproape) 15.000 de suporteri il huiduie pe Ticlea,e clar ca echipa favorita a publicului nu suntem noi,dar chiar si asa,trebuie sa le inchidem gura fanilor si putem sa facem asta doar printr-o victorie.

    '13 : Excelenta interventia lui Plachta la incercarea de lob al lui Mijin din interiorul careului,care scapase singur cu portarul nostru.
    '17 : Acelasi Mijin rateaza din nou dintr-o pozitie ideala,aproape de punctul cu var,de data aceasta trage pe langa poarta.
    '32 : Suntem fara replica.Nu reusim sa trecem de mijlocul terenului,ca sa nu mai zic ca ne este imposibil sa ducem mingea pana la poarta lui Branet,decat cu suturile de la 30 de metri care,ori trec pe langa,ori sunt slabe si fara probleme pentru goalkeeper-ul iesenilor.
    '45 : Ultimele emotii dinainte de pauza le avem la sutul lui Miclea cu stangul de la linia careului de 16 metri,mingea scuturand bara si apoi fiind degajata de Bica.

    HT 1-0

    Poli nu renunta la lupta.Au un tempo rapid si in minutul 53,Bakovic centreaza de pe laterala,mingea ajunge in careu la Balba care il executa pe Plachta cu o lovitura perfecta de cap,fara vreo sansa pentru acesta. 1-1

    -Ba,normal as fi suparat,dar sa fim seriosi...nici Smeichel n-o lua p-asta.

    '62 : Cosmin Ichim acuza dureri grave in zona genunchilor.Nu-mi ramane de facut decat sa-l schimb cu Marius Tudor.

    Poli a lasat-o mai moale dupa marcarea golului egalizator.In acest moment se joaca pe contre,ambele echipe incercand sa fructifice orice contra-atac,dar fara succes.

    '73 : Adrian Ilie incaseaza al doilea galben dupa o interventie regulamentara in fata lui Badescu.Ori Craciunescu este prea prost,ori vrea sa se revanseze fata de noi pentru nedreptatea din meciul cu Chiajna.

    -Acum e sansa noastra.Mai avem 17 minute,trebuie sa atacam si sa gasim golul.

    '80 : 11 contra 10,dar degeaba.Balba,marcatorul golului din minutul 53,scapa singur cu Plachta,trece de acesta,suteaza de la linia careului de 16 metri...PESTE POARTA !

    -Cineva acolo sus...ne iubeste !

    FT 1-1,urmeaza prelungirile

    Se vede oboseala pe chipul ambelor echipe,dar si gandul iesenilor ca ar putea fi eliminati de o divizionara secunda ii fac inexistenti in fata portii lui Plachta.Inca o mare ocazie a acestora vine in minutul 97,cand Tincu trimite o pasa directa pentru Miclea care ramane singur fata in fata cu Plachta,dar suteaza in plasa laterala.Ionut Popa isi pune mainile in cap,fiind pur si simplu resemnat de faptul ca elevii sai rateaza din toate pozitiile posibile.

    '115 : Plachta este ingerul nostru pazitor dupa ce scoate un sut de sub transervala a lui Balba.Bakovic executa cornerul,mingea este respinsa cu capul de catre Aristan,ajunge la Tincu care suteaza din voleu,mingea este deviata de acelasi Aristan,Plachta a plecat pe directia opusa.Timp de o fractiune de secunda,raman impietrit cu gandul ca visul frumos e pe cale sa se incheie,dar Purica o mentine pe Campina in joc dupa ce respinge de pe linia portii.

    Avea sa fie ultima ocazie a meciului,imediat dupa urmand penalty-urile.
  2. Upvote
    Flavi got a reaction from gaby4geo in Fotbalul In Spatele Cortinei : Mai Mult O Afacere Decat Un Sport In Zilele Noastre   
    19.II.1990

    Au trecut aproape doua luni de la revolutie,dupa ce multi romani anchilozati de regimul comunist s-au rasculat asupra lui Nicolae Ceausecu si a sotiei lui,Elena,pentru faptele savarsite de acestia (subminarea economiei nationale,incercarea de a parasi tara pe baza unor fonduri uriase depuse la banci din strainatate si multe altele).Asta era stirea principala pe toate posturile de televiziune si in toate ziarele,cel mai important dintre ele fiind "Romania libera".Pe atunci nu dadeam doi bani pe banalitati din astea.Singurul lucru care ardea in mine era dorinta de a deveni fotbalist si de a calca pe urmele lui Dobrin,jucator despre care nu aveam un neuron in minte care sa cunoasca vreo informatie legata de el pana m-a luminat tata. Nu stiu daca Dobrin era hiperbolizat de metaforele si epitetele prin care il descria tata,dar nu-mi pasa deloc cat timp priveam cu ochii deschisi spre viitorul meu,avand impresia ca se afla la "doar" 10 ani distanta (eu avand 8 ani pe-atunci) si care purta numele de "Cel mai bun fotbalist roman ALL-TIME".
    M-am rugat de tata sa ma dea pe mana unui antrenor profesionist care sa faca din mine genul de jucator care isi tine echipa in spate,dar bugetul in familie era unul sub medie cu care abia ne asiguram nevoile fiziologice.De ziua mea insa,pe 30 iulie 1990,cadoul facut de ambii parinti era unul imbucurator pentru mine,acestia economisind destui bani pentru a ma putea trimite in Bucuresti la o scoala proaspat formata dupa revolutie,unde mergeam cu sperante mari ca voi invata fotbal,in momentul actual abia stiind sa fac o preluare sau sa dau cu piciorul in minge.Bucuria ce venea cu primirea cadoului avea sa dispara imediat ce faceam primii pasi in sala de antrenament,unde eram solicitat la maxim de catre antrenor,dar eram si luat peste picior de multi colegi care vedeau din mine o veriga slaba a scolii respective.Nu progresam aproape deloc si multi imi reprosau faptul ca banii dati de catre parinti pe acest vis copilaresc de-al meu m-au transformat intr-o povara pentru acestia.Unul dintre colegi a intrecut insa masura si a inceput sa se lege de familia mea adresandu-mi mai multe injurii la care nu reactionam de niciun fel.Asta s-a schimbat insa dupa cateva secunde,cand,cu lacrimi in ochi,m-am ridicat sa-i arat cine-i seful dar am fost repede pus la pamant si probabil as fi sfarsit intr-o balta de sange daca antrenorul(despre care toti anticipau ca va intarzia minute bune din cauza unui deces in familie) nu l-ar fi oprit pe tipul ala in momentul in care indrepta pumnul spre mine.Am izbucnit in plans,dar antrenorul a tinut un discurs de fata cu toti si mi-a garantat ca cine se va mai lua de mine "sa-si ia banii inapoi si sa plece".Asadar,am continuat cu antrenamentele pana la inceputul lui septembrie,intr-o maniera linistita de la acel discurs,apoi,pe 9 septembrie m-am intors acasa.Sunt intampinat cu imbratisari din partea mamei care probabil numara zilele incercuind in calendar data la care voi pasi din nou in casa parinteasca.Tata ma intampina cam tarziu cu un mesaj nu tocmai calduros :
    -Azi sa te culci devreme,ca maine am nevoie de tine treaz la prima ora.Si inca ceva : nu uita ca ai o datorie de 1.000 de lei pe care va trebui sa o achiti. (banii primiti cadou de ziua mea)
    Asa se si intampla.Adorm instant.Ziua urmatoare avea sa fie una care mi-a marcat copilaria,si-anume ziua in care a trebuit sa-mi iau la revedere de la toti prietenii cu care am trecut prin bine si rau atatia ani.
    -AZI NE MUTAM IN GIURGIU ! BAGAJELE ! spuse tata cu un glas puternic,nu tocmai linistitor pentru mine

    N-a fost o gluma.Ajungem cu totii in Giurgiu dupa ce am stat nemiscati intr-un tren cu un singur vagon.Am fost inscris de parinti la "Scoala generala cu clasele I-VIII Acad. Marin Voiculescu" si am intrat clasa a IV-a,deoarece primele trei clase le-am facut la Pitesti.Acolo aveam sa-l intalnesc pe Cosmin,un om de nota 10 care,desi imi era superior si la invatatura si la fotbal,nu m-a considerat inferiorul sau si am devenit foarte buni prieteni.Era matematicianul scolii,dar nu era deloc un vierme de carte.Dimpotriva,acorda foarte putin timp invatatului.Era genul de copil pe care multi parinti si l-ar fi dorit : ascultator,educat si de incredere.Zic asta pentru ca,la putin timp dupa ce l-am cunoscut,aveam incredere sa ii las si biletul castigator la loto pe mainile lui.Eram mai mult ca sigur ca nici nu-i trecea prin cap sa faca vreo figura urata.Pe langa el,am mai cunoscut un om de incredere care era prieten cu Cosmin,iar acel om se numea Alex.Era cu trei ani mai mic ca amandoi,dar avea mintea complexa si era constient de lumea in care se afla.Am absolvit scoala generala si am fost repartizat la "Colegiul National Ion Maiorescu".Colegi noi,profesori noi,mi-era destul de greu sa ma integrez.Mi-am facut un singur prieten care nu avea nimic in comun cu fotbalul si avea doua laturi diferite : una de baiat linistit si alta de un adevarat om al petrecerii.Silviu Andrei il chema.Spre norocul meu,pe toata perioada liceului nu am ramas repetent,desi am avut aceasta "sansa".Cea mai frumoasa amintire a fost prima noapte de actiune,noaptea in care am devenit barbat avand-o alaturi de Diana,prietena mea de pe-atunci.Dorinta de cand eram mic nu se regasea nici macar in vise,pana intr-o zi cand m-am intalnit cu Cosmin la "Doi papuci" si discutam doar de fotbal.
    -Ti-ar placea sa ne facem antrenori profesionisti ?
    -N-am eu treaba cu fotbalul,ma.Abia stiu sa lovesc mingea.
    -Ca antrenor nu trebuie sa stii neaparat sa joci,trebuie doar sa stii sa le dai indicatii jucatorilor.
    -Nu stiu,vedem dupa BAC.
    S-a dus si bacul : 6.30 mate,9.10 romana,7.00 istorie.Cu o zi inainte de bacul la mate,am jucat toata noaptea CM,un joc care ma atragea destul de mult pe atunci...si din cauza asta am intarziat si a trebuit sa dau subiectul de rezerva.Cosmin nu stiu ce nota a luat la istorie si romana,stiu doar ca la mate a luat 10 fix.Pentru a sarbatori notele,am hotarat sa il luam pe Alex si sa inchiriem o cabana intr-o statiune montana.Ce-i drept,am sarbatorit cam tarziu,abia la 2 ani dupa ce am luat bacul,dar mai bine mai tarziu decat niciodata.Facultatea pe care o urmam era scoala de antrenori,pe care eram siguri amandoi ca o vom trece si vom obtine toate licentele destul de repede,tata avand pile la executiv.Vacanta la cabana se termina destul de repede,imediat ce primesc un mesaj de la Alex din care deducem (eu cu Cosmin) ca este legat in cabana cu o bomba in interiorul ei.Ajungem prea tarziu ca sa-l salvam,bomba a explodat deja.Tristetea noastra avea sa se inece abia dupa 5 ani,cand am descoperit ca inca traieste.Mai multe nu ar fi de spus,continuarea o stiti.

    -Tata,pot sa te intreb ceva ?
    -Orice.
    -Cand vii in Campina ?
    -Stii ca nu pot.Daca as putea,as veni oricand.
    -Trebuie neaparat sa vii.Iti platesc eu transportul.
    -Dar ce s-a intamplat asa urgent ?
    -Am o datorie la tine neachitata timp de 18 ani...pardon,se vor face 18 in iulie,anul viitor.
    -Ce datorie ?
    -Una de 1.000 de lei .



  3. Downvote
    Flavi got a reaction from alexitzu in Fotbalul In Spatele Cortinei : Mai Mult O Afacere Decat Un Sport In Zilele Noastre   
    17 iunie 2007,Madrid

    -Cosmine,ce a facut ma Barcelona cu aia? Atletii sau cum se numeste echipa lor ?!
    -Gimnastic,ma.Ti-am mai repetat de cateva ori,dar vad ca sansele sa retii ceva ce iese din gura mea sunt ca sansele unei chinte royale consecutive.
    -Adica de mai multe ori la rand ? Ce pot sa zic ? Stiu ca am glume ieftine,dar mai stiu ca (VIRGULA) Cosmin rade mereu la ele. Lasand gluma la o parte,ce-au facut ? Suntem oficial campioni ?
    -Pe dracu'! A castigat Barca cu 5-1 si Messi a dat gol cu mana.
    -P**a !
    -Nu lasa ma nervii sa puna stapanire pe tine inca.Avem meci usor cu Mallorca.
    -Da,si il avem si pe Fernando Gago.
    -Pe asta a vrut CFR sa il ia acu 2 sezoane.Oricum,se descurca bine si fara el : locul 3 in campionat.
    -Da,si cu el terminau pe 19.Nu-mi vorbi de CFR,stii ca nu ii suport !
    -De ce,ma? Ca joaca bine.
    -Aha,si jucatorul numarul 1 de la club fiind Pusscany ala care umbla mereu cu cioara vopsita ?!

    Dupa mai multe discutii plictisitoare,vine si ora 20:50 (21:50 ora Romaniei),doar cu 10 minute inainte de inceperea marelui meci Real Madrid - Mallorca,joc decisiv pentru obtinerea titlului 30,meci la care si eu si Cosmin aveam bilet.Tribunele de pe Bernabeu sunt pline,peste tot vedeai suporterii Realului fluturand steagurile blanco.O atmosfera pur si simplu FASCINANTA !
    -Ce de lume,ba.Doar in Ghencea mai vezi asa ceva,corect Flaviuse ?
    -Atmosfera de 7 stele si tu zici de lume ? Bravo,ma.
    -Ma asteptam sa ma contrazici...
    -Auzi,dar meciul nu poate sa inceapa inca.Stii de ce ?
    -Ca e 20:57 ?
    -Nu,prostule.Lipseste Silviu. Imediat cum aude asta,Cosmin isi "ridica" sprancenele si ii apar si ridurile pe frunte,semn ca e uimit.
    -Vine si el la meci? De ce dracu' l-ai chemat,ma ? Asta e un fel de "noob" al fotbalului mondial.Daca il intrebi de Ronaldinho,el iti raspunde ca a facut parte din generatia de aur.
    -El a insistat sa vina.Apropo,inceteaza cu afirmatia ca a existat vreo generatie de aur.A facut nationala vreo performanta intre '90-'00 ? Vreun loc 4,vreo semifinala de Euro ?!
    -Taci,ba ! Cand mai vezi tu jucator ca Hagi,anunta-ma.
    -Ce Hagi,ba,prostule ? Dobrin a fost mult mai bun ca el.A invins-o singur pe Real Madrid si a ciordit si un campionat lui Dinamo.Driblingurile si pasele lui erau pur si simplu magice.
    -Aoleu,ideea asta ti-a bagat-o tac-tu-n cap ! Vezi ca atunci cand ti-a spus ca Dobrin era "za best",se referea la "ochii lui Dobrin".Auzi,ce-ai zice sa ne contrazicem mai tarziu ? Uite-l pe Silviu.CE FACI,COAIE? De ce ai venit aici si daca ghicesti cum se numeste stadionul iti dau cheia de la ceas !!!
    -Nici acu' nu ai uitat de perla de la bac,futu-te-n gura ! Nu e deloc nervos.E acelasi Silviu care il stiu din generala,mai precis omul care nu poate termina o propozitie fara sa-njure.
    -BAAA,gata ba,incepe meciul.Ori suntem atenti si ne luam inima-n dinti,ori...DOAMNEEEE!!! CE bulan am avut.
    -Noi cu echipa tinem ? Poate as fi zambit la intrebarea lui Silviu,foarte bine descris de Cosmin mai devreme,dar sunt prea atent la meci.Deja imi rod unghiile.
    -Mama,ce bara a dat ala.Arango il cheama,stiu din surse proprii.
    -Scrie pe tricou,ma.Nu mai incerca sa pari destept,ca tot prost ramai.

    Vine pana la urma si minutul 17 care consacreaza golul echipei din Insulele Baleare.

    -Ce pase dau astia,ma ? Parca noi eram galacticii.NUUUUUUU,baga-mi-as p**a !!!!! Nu e ma real.Visez ! NU E REAL !
    -Defapt,este real,nu ? Asa se numeste echipa.
    -Silviu,nu e momentul pentru glume nesarate.Stai calm,Flaviuse.Le dam acuma 4.
    -Tu nu vezi ce bine joaca astia,ma ? Varela ala a sutat calm si nici macar nu a simtit presiunea publicului.Da-o-n p**a mea de treaba...AOLEU ! CUM SA IASA MA BECKHAM ?
    -Intra Reyes in locul lui.Asta e jucator de viteza si de centrari.Poate da gol cu stangul,cat si cu dreptul
    -Dar cu piciorul nu poate ?

    MINUTUL 68,publicul incepe sa-si piarda deja increderea intr-o revenire.Avem nevoie de cel putin o victorie,altfel,ia Barca campionatul.Eu,insa,nu-mi pierd increderea in Real !
    -Hai Robinho,paseaza.Hai ca nu treci de fundasul ala.OK,bine asa.Hai Reyes,da si tu un gol ca Roberto Carlos cu Tenerife.Hai ca merge si asa,buna pasa.Este...GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!
    Santiago Bernabeu pur si simplu erupe la acest gol egalizator al lui "El Pipita",Higuain.
    -Ce ti-am zis,ma ? S**i p**a ca niciodata nu ai incredere in mine. Cred ca este prima data cand sunt fericit ca ma injura cineva,dar nu sunt insa asa prost incat sa-i zic : "Da-o incoace !"
    -Am avut odata incredere,ma.Ti-am dat 10 lei sa iei doua bilete la meci pentru amandoi,iar tu ai ales sa mergi cu Andrei.
    -Dar de ce depanam amintiri ? Mai sunt 20 minute si ne mai trebuie un gol.

    MINUTUL 81:
    Tot ce aud pe Bernabeu este "HASTA EL FINAL,VAMOS REAL".Nici nu ma mira.Diarra tocmai a marcat pentru 2-1.

    MINUTUL 84:
    -GATA,BAAAAAA !!! SUNTEM CAMPIONI ! 3-1

    -Ba,ba,ba. REPEDE ! Am uitat aparatul foto acasa,dati-mi careva un aparat foto.URGENT !
    -Am facut eu poze,ma.Le developam maine.

    Dupa ce suntem somati de jandarmi sa parasim stadionul,petrec impreuna cu ceilalti suporteri in strada,chiar daca nu inteleg nimic altceva decat "HALA MADRID" si "CAMPEONES,CAMPEONES,OLE,OLE,OLE". Cu cativa metri in spatele meu,Silviu si Cosmin discuta.Nu stiu despre ce,dar putin imi pasa.HALA MADRID !

    -Ii cunoaste macar pe oamenii aia ?
    -Cui ii pasa,se distreaza si omul.Oricum vom antrena amandoi in curand si vom simti emotiile unui adevarat antrenor,ca Fabio Capello in acest meci.
    -Vrei sa spui ca...?
    -Da ! Am luat licenta .
    -Deci...la ce echipa veti antrena ?
    -La aia care accepta antrenori fara pic de experienta.
    -Dar nu puteti s-o antrenati direct pe Real Madrid?

  4. Upvote
    Flavi reacted to gaby4geo in Prin Poiana, Pe Carare...   
    Venise in sfarsit si sambata. Pe la 8 fara un sfert eram la autogara, asteptand sa vina autobuzul. Era o vreme numai buna, nici prea cald, nici prea racoare. Noi stateam pe o bordura la umbra unui pom, amintindu-ne de "excursiile" din copilarie din Poiana. Eram nerabdatori sa ajungem din nou acolo.
    -Hai ma, mergem sa luam un suc?
    -SUC??? Ce-ai facut te-ai imbolnavit?
    -Nu ma, ce-ai?
    -Pai vrei tu sa luam suc, tu care bei berea ca pe apa?
    -P**a mea, suntem pe strada im timpu' zilei, n-am chef sa ne creada lumea boschetari. Si ar mai fi tare sa treaca si politia sa ne vada cu berea in mana. Lasa ca de baut bem noi cand ajungem la tara.
    -Bine ma.

    Pe la 8:05 a venit in sfarsit si autobuzul. Ne-am pus pe scaune si la scurt timp am plecat. Cum era toamna, erau destule locuri libere. Pe timpul verii era mereu full, abia avand loc in picioare.
    -Mai ti minte cand eram mici si am numarat pomi pana am ajuns? (il intreb eu)
    -Da. Eu m-am plictisit dupa un sfert de ora, da' tu erai chitit sa-i numeri pe toti.
    -Ce vrei ma? Eram si eu mic si prost
    -Mai stii cati au numarat?
    -1500 si...nu mai tin minte exact, 1537 sau 1573.
    -Mai numara-i acuma odata ca sa iti amintesti.
    -Da-i dracu' de pomi, alta treaba nu am?
    -Pai nu prea.
    -Gasim noi. Mai ai net pe telefon?
    -Am, de ce?
    -Hai sa ne uitam la cateceva pe Youtube.
    -Pai pe al tau nu ai?
    -Pe al meu? Pai la cum se misca, nu cred ca vad un filmulet pana ajungem.
    -Bine. La ce sa ne uitam?...

    Inainte cand nu aveam telefoane, jucam X si 0, spanzuratoarea, spuneam bancuri, tot felul de chestii. Acum eram si noi smecheri, cu smartphone-uri, cu toate nebuniile. Nici nu am simtit cand a trecut timpul. Parca abia ne urcaseram si peste 10 minute am si ajuns. Am luat bagajele si am coborat. Aveam doar vreo 50-100 de metrii pana la casa unde au trait bunicii nostrii din partea mamei. Acum, niciunul din ei nu se mai afla printre noi. Bunicul a murit cu mult timp in urma, cred ca eram prin clasa intai sau a 2-a, iar bunica s-a stins din viata cu doi ani in urma. Mereu cand desfac lantul de la poarta si intru in curte, parca o vad venind din gradina sa ma imbratiseze. Acum, curtea este pustie. Toate animalele, caini, pasari si ce mai erau le-a luat o matusa de-a noastra care locuieste in apropiere, iar acolo in curte nu mai este nicio miscare. Oricum, cand venim nu prea stam noi pe-acasa, decat atunci cand mergem sa dormim, in rest, numai pe afara.
    -Ce facem acuma? Vrei sa mergem la magazin sa luam cate ceva? (il intreb pe Mugur)
    -Hai mai bine pe la Andrei, sa vedem daca o fi acasa.
    -Hai. Ai mai vorbit cu el, stie ca am venit aici?
    -Nu i-am zis. Vreau sa-l luam prin surprindere.
    -Da..si ce tare ar fi sa nu fie acasa.
    -Ee, daca nu e o sa se intoarca el.
    -Si ce facem pana atunci, stam si il pandim?
    -E p**a. Hai mai intai sa vedem daca este.

    Andrei este si el var cu noi si locuieste la cateva sute de metrii de casa bunicilor. El e mai mic ca noi, are 19 ani (eu am 22, Mugur 26 ). Momentat doar ii ajuta pe ai lui cu munca prin gradina, pe camp, atunci cand au nevoie. In week-enduri joaca si pentru echipa de fotbal a satului, fiind promovat din sezonul acesta la echipa mare (tanara speranta a Poianei ).
    Ajungem la el acasa, iar in curte era matusa, spaland vasele. Dupa ce ne pupa de cateva zeci de ori , o intrebam de Andrei:
    -Si, Andrei ce face?
    -A plecat mai devreme cu cativa baieti sa dea la peste.
    -Si cand credeti ca se intoarce?
    -Pe la vreo 12-1 o sa vina, ca asa sta de obicei.
    -Vezi ma? (ii zic lui Mugur). Ti-am zis ca nu-l gasim acasa.
    -Asta e acuma. Ai rabdare ca o sa vina el.

    Mai stam noi de vorba pe acolo si o intreb pe matusi-mea:
    -Are meci maine Andrei?
    -Da, zicea ca o sa joace cu Odobesti.
    -Si cum e acuma la echipa mare? Il baga si pe el sau il tine numai pe banca?
    -A inceput sa il bage de la o vreme. La inceput il tinea mai mereu pe margine, da' acuma il baga.
    -Deci il vedem in actiune maine. Sa ne arate el ce stie.
    -Da, sa va lase cu cura cascata (si incepem sa radem).

    Andrei s-a apucat de fotbal cand avea vreo 10 ani. Juca la Rapid cu inca un prieten de-al lui. De la 16 ani, insa, ai lui nu si-au mai permis sa-i plateasca taxele si a trebuit sa renunte. De atunci s-a multumit sa joace pentru juniorii satului. A fost o nesansa mare pentru el situatia financiara, ar fi putut avea un viitor bun daca ramanea sa joace la Rapid. Era mereu laudat de antrenor si acestuia i-a parut rau pentru el cand a auzit ca nu va mai juca acolo. De, asa-i viata, si cu bune si cu rele...
  5. Upvote
    Flavi got a reaction from Alinoys in Fotbalul In Spatele Cortinei : Mai Mult O Afacere Decat Un Sport In Zilele Noastre   
    Citeste cineva pana acum ? Doar ca sa stiu.
  6. Upvote
    Flavi got a reaction from BurticAndrei in Fotbalul In Spatele Cortinei : Mai Mult O Afacere Decat Un Sport In Zilele Noastre   
    17 iunie 2007,Madrid

    -Cosmine,ce a facut ma Barcelona cu aia? Atletii sau cum se numeste echipa lor ?!
    -Gimnastic,ma.Ti-am mai repetat de cateva ori,dar vad ca sansele sa retii ceva ce iese din gura mea sunt ca sansele unei chinte royale consecutive.
    -Adica de mai multe ori la rand ? Ce pot sa zic ? Stiu ca am glume ieftine,dar mai stiu ca (VIRGULA) Cosmin rade mereu la ele. Lasand gluma la o parte,ce-au facut ? Suntem oficial campioni ?
    -Pe dracu'! A castigat Barca cu 5-1 si Messi a dat gol cu mana.
    -P**a !
    -Nu lasa ma nervii sa puna stapanire pe tine inca.Avem meci usor cu Mallorca.
    -Da,si il avem si pe Fernando Gago.
    -Pe asta a vrut CFR sa il ia acu 2 sezoane.Oricum,se descurca bine si fara el : locul 3 in campionat.
    -Da,si cu el terminau pe 19.Nu-mi vorbi de CFR,stii ca nu ii suport !
    -De ce,ma? Ca joaca bine.
    -Aha,si jucatorul numarul 1 de la club fiind Pusscany ala care umbla mereu cu cioara vopsita ?!

    Dupa mai multe discutii plictisitoare,vine si ora 20:50 (21:50 ora Romaniei),doar cu 10 minute inainte de inceperea marelui meci Real Madrid - Mallorca,joc decisiv pentru obtinerea titlului 30,meci la care si eu si Cosmin aveam bilet.Tribunele de pe Bernabeu sunt pline,peste tot vedeai suporterii Realului fluturand steagurile blanco.O atmosfera pur si simplu FASCINANTA !
    -Ce de lume,ba.Doar in Ghencea mai vezi asa ceva,corect Flaviuse ?
    -Atmosfera de 7 stele si tu zici de lume ? Bravo,ma.
    -Ma asteptam sa ma contrazici...
    -Auzi,dar meciul nu poate sa inceapa inca.Stii de ce ?
    -Ca e 20:57 ?
    -Nu,prostule.Lipseste Silviu. Imediat cum aude asta,Cosmin isi "ridica" sprancenele si ii apar si ridurile pe frunte,semn ca e uimit.
    -Vine si el la meci? De ce dracu' l-ai chemat,ma ? Asta e un fel de "noob" al fotbalului mondial.Daca il intrebi de Ronaldinho,el iti raspunde ca a facut parte din generatia de aur.
    -El a insistat sa vina.Apropo,inceteaza cu afirmatia ca a existat vreo generatie de aur.A facut nationala vreo performanta intre '90-'00 ? Vreun loc 4,vreo semifinala de Euro ?!
    -Taci,ba ! Cand mai vezi tu jucator ca Hagi,anunta-ma.
    -Ce Hagi,ba,prostule ? Dobrin a fost mult mai bun ca el.A invins-o singur pe Real Madrid si a ciordit si un campionat lui Dinamo.Driblingurile si pasele lui erau pur si simplu magice.
    -Aoleu,ideea asta ti-a bagat-o tac-tu-n cap ! Vezi ca atunci cand ti-a spus ca Dobrin era "za best",se referea la "ochii lui Dobrin".Auzi,ce-ai zice sa ne contrazicem mai tarziu ? Uite-l pe Silviu.CE FACI,COAIE? De ce ai venit aici si daca ghicesti cum se numeste stadionul iti dau cheia de la ceas !!!
    -Nici acu' nu ai uitat de perla de la bac,futu-te-n gura ! Nu e deloc nervos.E acelasi Silviu care il stiu din generala,mai precis omul care nu poate termina o propozitie fara sa-njure.
    -BAAA,gata ba,incepe meciul.Ori suntem atenti si ne luam inima-n dinti,ori...DOAMNEEEE!!! CE bulan am avut.
    -Noi cu echipa tinem ? Poate as fi zambit la intrebarea lui Silviu,foarte bine descris de Cosmin mai devreme,dar sunt prea atent la meci.Deja imi rod unghiile.
    -Mama,ce bara a dat ala.Arango il cheama,stiu din surse proprii.
    -Scrie pe tricou,ma.Nu mai incerca sa pari destept,ca tot prost ramai.

    Vine pana la urma si minutul 17 care consacreaza golul echipei din Insulele Baleare.

    -Ce pase dau astia,ma ? Parca noi eram galacticii.NUUUUUUU,baga-mi-as p**a !!!!! Nu e ma real.Visez ! NU E REAL !
    -Defapt,este real,nu ? Asa se numeste echipa.
    -Silviu,nu e momentul pentru glume nesarate.Stai calm,Flaviuse.Le dam acuma 4.
    -Tu nu vezi ce bine joaca astia,ma ? Varela ala a sutat calm si nici macar nu a simtit presiunea publicului.Da-o-n p**a mea de treaba...AOLEU ! CUM SA IASA MA BECKHAM ?
    -Intra Reyes in locul lui.Asta e jucator de viteza si de centrari.Poate da gol cu stangul,cat si cu dreptul
    -Dar cu piciorul nu poate ?

    MINUTUL 68,publicul incepe sa-si piarda deja increderea intr-o revenire.Avem nevoie de cel putin o victorie,altfel,ia Barca campionatul.Eu,insa,nu-mi pierd increderea in Real !
    -Hai Robinho,paseaza.Hai ca nu treci de fundasul ala.OK,bine asa.Hai Reyes,da si tu un gol ca Roberto Carlos cu Tenerife.Hai ca merge si asa,buna pasa.Este...GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!
    Santiago Bernabeu pur si simplu erupe la acest gol egalizator al lui "El Pipita",Higuain.
    -Ce ti-am zis,ma ? S**i p**a ca niciodata nu ai incredere in mine. Cred ca este prima data cand sunt fericit ca ma injura cineva,dar nu sunt insa asa prost incat sa-i zic : "Da-o incoace !"
    -Am avut odata incredere,ma.Ti-am dat 10 lei sa iei doua bilete la meci pentru amandoi,iar tu ai ales sa mergi cu Andrei.
    -Dar de ce depanam amintiri ? Mai sunt 20 minute si ne mai trebuie un gol.

    MINUTUL 81:
    Tot ce aud pe Bernabeu este "HASTA EL FINAL,VAMOS REAL".Nici nu ma mira.Diarra tocmai a marcat pentru 2-1.

    MINUTUL 84:
    -GATA,BAAAAAA !!! SUNTEM CAMPIONI ! 3-1

    -Ba,ba,ba. REPEDE ! Am uitat aparatul foto acasa,dati-mi careva un aparat foto.URGENT !
    -Am facut eu poze,ma.Le developam maine.

    Dupa ce suntem somati de jandarmi sa parasim stadionul,petrec impreuna cu ceilalti suporteri in strada,chiar daca nu inteleg nimic altceva decat "HALA MADRID" si "CAMPEONES,CAMPEONES,OLE,OLE,OLE". Cu cativa metri in spatele meu,Silviu si Cosmin discuta.Nu stiu despre ce,dar putin imi pasa.HALA MADRID !

    -Ii cunoaste macar pe oamenii aia ?
    -Cui ii pasa,se distreaza si omul.Oricum vom antrena amandoi in curand si vom simti emotiile unui adevarat antrenor,ca Fabio Capello in acest meci.
    -Vrei sa spui ca...?
    -Da ! Am luat licenta .
    -Deci...la ce echipa veti antrena ?
    -La aia care accepta antrenori fara pic de experienta.
    -Dar nu puteti s-o antrenati direct pe Real Madrid?

  7. Upvote
    Flavi got a reaction from alexitzu in Fotbalul In Spatele Cortinei : Mai Mult O Afacere Decat Un Sport In Zilele Noastre   
    Dupa 3 ore de discutii despre jocul care ne-a marcat (mie si lui Cosmin) anul 2000 ajungem si la Bucuresti.Sunt asa de familiar cu locul incat l-as recunoaste dintr-o mie.Toti pasagerii romani sunt rugati sa coboare.Mda,noi doi suntem singurii romani de aici.CE NOROCOSI SUNTEM ! Daca mai era vreunul,sigur imi futea din timpul liber intrebandu-ma lucruri cu care nu aveam nici cea mai mica legatura.

    -Gata,ma ? Ce rapid.Avionul asta sigur are baterii Duracell.
    -Ba,nu stiu ce zici tu,dar eu vreau bere.
    -Cum,ma ? Nu am mancat toata ziua si tu vrei bere ? Norocul meu este ca am un cozonac in rucsac.
    -Pai de ce crezi ca nu mi-e foame ?
    -Futu-ti...
    -N-ai cu ce.
    -O am mai mare ca a lu' tac-tu !
    -Ha,nu mai pot de ras.Ce gluma buna.
    -Ba,hai repede la un restaurant si platesti tu ca mor de foame si pana acasa mai am 3km.
    -Platesc in ce ? Ca nu mai am bani nici de paine.
    -Atunci joci rolul unei prostituate si faci o felatie chelnerului.
    -Si daca vine Jack Spintecatorul dupa mine ?
    -Aha,deci prima parte iti convine,nu ?
    -Hai ma ca glumeam.Hai ca iti fac cinste din ultimii bani : doua milioane.
    -Doua sute de lei,ma ! Obisnuieste-te cu noul sistem monetar.
    -Ma pis pe el.Degeaba incearca romanii sa para originali,ca toate produsele lor sunt "Made in China".
    -Si noi nu suntem romani,ma prostule ?
    -Si suntem foarte originali,nu ? Avem singurul Nokia din cartier,ca restul au dat precomanda la iPhone.
    -Ce p**a mea mai e si aia ?
    -Un fel de telefon care cica apare pe la sfarsitul lunii asteia.Zici de mine ca nu prea ma uit la TV.
    -Ba,tu schimbi subiectul.Hai in p**a mea la restaurant ca mor de foame.
    -Dupa cautam de munca ?
    -Da,ma.Zi-mi tu echipele fara antrenor.
    -M-am interesat inca de cand eram la Madrid.Cateva dintre ele ar fi : Petrolul,Campina,Dinamo,NAC Breda,Sparta si cam atat,cred.


    Dupa ce bagam in noi sa umplem burtica,Cosmin plateste.Ma mir ca nu a plecat si mi-a lasat mie nota neachitata.Cel mai probabil as fi ajuns sa spal vasele pe-acolo ca bani nu aveam de gand sa dau.

    -Flaviuse,te superi daca iti spun ca am platit din banii tai ?
    -Doamne,doamne,doamne.Nici nu stiu ce sa iti mai fac.
    -Stai calm.Era o gluma.
    -Dupa tot ce mi-ai facut pana acum,cred ca e timpul sa platesti. Indrept pistolul spre el si deja incepe sa tremure.
    -Ba,te rog eu mult.Te rog mult de tot ! NU FACE ASTA !
    -E pistol cu apa,ma.Indiferent cate mi-ai face nu as putea sa te omor.Am acea senzatie care ma impiedica sa o fac.
    -Pentru cateva secunde,ai scos aerul din mine.

    Dupa cateva ore,ne depunem amandoi CV-ul "impresionant" la mai multe cluburi din Romania.Ziua urmatoare primesc un raspuns de la Petrolul : RESPINS !
    -Bag p**a.Nu a mers cu Petrolul.Asta e...
    -Astia sunt violatori ma...
    -Ce,ma?
    -Da,ma.Crede-ma.Astia sunt violatori si tu avand 25 de ani,ai depasit limita lor legala cu 1.
    -Ce limita legala,ma?Tu esti fumat?
    -Limita legala la perceptia lor despre antrenori,anume : "If your age is on the clock,get ready to suck my cock".
    Imediat ce aud asta,zambesc,dar am o nelamurire :
    -De cand stii tu engleza,ma ?
    -Pai,fii atent.Aseara pe net... Suna telefonul lui Cosmin.Oricum imi dadusem seama ce avea sa zica,asa ca nu este un moment tocmai nepotrivit. Alo ? Cine e?
    Deodata Cosmin lesina.Nu inteleg nimic,asa ca ridic telefonul sa aflu ce s-a intamplat.
    -Alo ! Cu ce va pot ajuta ?
    -Cosmine...
    -Nu e Cosmin,ma.
    -Atunci sigur esti Flavius.
    -Da,dar tu cine esti ?
    -Sunt Alex,daca ma mai tii minte.Nu avem mult timp de vorbit,asa ca fii atent.Si da,inca traiesc !


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy