Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Prazilia


blondu

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

Ma intorsesem de ceva vreme de la Kiev si ma plictiseam prin Bucuresti. Asteptam cu nerabdare sa vina ziua plecarii in concediu. Pusesem ceva bani deoparte cat am stat la Kiev si imi planuisem o vacanta prin europa, care se termina fulminant cu vizionarea live a finalei campionatului european de fotbal din Portugalia. Cum spuneam pe la servici ma plictiseam , mergeam doar ca sa am de unde ma intoarce. Rutina zilnica , cafea de dimineata , cititul presei online, pierdurea vremei pe diverse forumuri legate de fotbal si de jocul meu preferat pe computer - Footbal Manager .

Echipa mea favorita - Steaua Bucuresti se pregatea pentru un nou sezon cu Piturca la timona dupa ce sezonul trecut ratasera titlu la mustata, Dinamo vindea pe rupte ca de obicei , la Rapid a fost instalat antrenor Muciulescu Jr, Bacaul se lupta cu fantoma lui Sechelariu care daca nu mai era primar nu mai avea de unde sa bage atatia bani in fotbal si l-a vandut pe cristea la Steaua impreuna cu baciu,

lovin si ciocoiu, oltenii par in revenire dupa sosirea lui rednic in pirmavara, iar la national aceleasi probleme financiare care par sa nu se mai termine dar cu

toate astea zilnic este anuntat care un jucator strain nou in lot . Si a sosit si ziua mult asteptata. Am plecat de dimineata cu masima spre budapesta, primul meu

popas.Oras vechi, frumos dar m-a durut mana facand semne ca sa pot sa mamanc si io decent intr-un restaurant . Degeaba au intrat astia in UE ca la capitolul limbi straine sunt varza. Dupa 2 zile in budapesta am plecat spre Wiena. Aici deja este alt film, nu are nici o legatura cu ungaria, oamenii stiu foarte bine sa isi valorifice obiectivele turistice. Chiar daca era departe de tara zilnic intra pe net si citeam presa. Intr-una din seri, eram la paris citesc titlu mare in gazeta : "Ca la olteni la nimeni!" , curios din fire dau sa citesc articolul: Mircea Rednic se certase cu Dinel staicu pe seama jucatorilor adusi de rednic in aceasta vara la

craiova si amemninta cu plecarea daca dinel nu ii aduce nu stiu ce jucator de prin belgia.Cititnd acele randuri ma intrebam cu dreaq au reusit oltenii performantele

europene din anii 80.Am ajuns si in portugalia, Am vazut pe viu marea surpriza numita Grecia si pe drumul de intoarcere ma gandeam ca poate e cazul sa imi folosesc si eu carnetul de antrenor care zace intr-un dulap de 3 ani de cand l-am obtinut. Ajuns in tara obosit de la miile de kilometri condusi m-am hotarat ca ultimele 3 zile de concediu sa le petrec la tara , langa turnu severin ca sa pot si eu sa ma odihnesc.

Vrata e o comuna superba in judetul mehedinti la vreo 60 km de Turnu severin. Am ajuns spre seara si am stat la o sueta cu unchiul meu sandu si cu nasul lui Vergica. Bineinteles discutia a ajuns si la fotbal si nu am ratat ocazia sa il intep pe nasul lu' unchimiu, craiovean convins, despre ultimele intamplari de la craiova, rednic demisionase in cele din urma. Vergica m-a invitat a doua zi la Calafat sa imi arate ce vila isi construia el acolo din banii castigati ca vames ... cred si io ..

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

A doua zi pe la pranz eram la Calafat la vama, l-am gasit pe Vergica si am mers cu el la "vilutza" lui aflata inca in constructie. Frumoasa nu am ce spune... Dupa asta vergica imi zice :

- Bah! hai la o terasa sa mananci o ciorba de peste ca la mama ei acasa pe malul dunarii. Zis is facut . mai ales ca imi era o foame de lup. am ajuns la terasa, una foarte dichisita , zici ca nici nu eram in oltenia :) . Vazandu-mi privirea mirata vergica imi spune :

- E a lu’ gica popescu mah. si mai are si parcarea aia mare din spate pentru tiruri si inca un hotel acolo langa vama.

Mdea... interesant zic eu si comandam cate o ciorba de peste si o friptura . Cum mancam noi linistiti de aude o voce :

- Vergica!

Vergica se intoarce si raspunde

- A ! Salut Dinele !

Ma uit surprins .... e chiar dinel staicu presedintele universitatii craiova. Dinel vine si se aseaza cu noi la masa si incepe sa vorbeasca cu vergica. Usor fastacit imi vad de ciorba mea de peste. Dupa vreo 3 minute reinvie in vergica bunele maniere si ma prezinta si pe mine lui dinel. ii stang mana si cu greu ma abtin la o remarca despre universitatea.Din discutia lu vergica cu dinel aflu ca venise aici ca sa il astepte pe nu stiu ce antrenor bulgar care urma sa vina cu feribotul de la vidin si sa preia universitatea pentru ca antyrenori romani nu mai gasea sa vina la echipa. Dupa ceva vreme dinel primeste un telefon , se schimba la fata mai comanda un wisky si ii spune lu vergica:

- Nici asta nu mai vrea sa vina ! A aflat nu stiu de unde ca la craiova ies mereu scandaluri si nu mai vrea sa vina.

Vergica: bah la noi trebe adus un antrenor de care nu a auzit nimeni , poate unu tanar care as puna biciu pe ei ca nu se mai poate asha ceva . am crezut ca rednic o sa faca treaba , dar si asta avea in cap numa sa scoata bani cu jucatorii lui adusi din belgia.

- ai dreptate zice dinel si ne continuam noi masa si el wiskyul.

La un moment vergica se lumineaza la fata si se uita spre mine:

- Bah tu ai terminat scoala aia de antrenori de care te apucasei?

- Da, de trei ani dar nu am apucat sa antrenez decat cateva luni la copii la calarasi ca dupa ai am vazut ca din banii aia nu pot sa traiesc si m-am apacut sa lucrez in domeniul calculatorelor.

- Dinele fii atent ca am antrenor pentru tine . Uite e nepotu’ lu’ finamiu , are carnet de antrenor, e plimbat prin lume,a lucrat vre-un an in ukraina , vreo 6 luni la chisinau, acu doar ce s-a intors din portugalia de la campionatu european, e tanar, nu a auzit nimeni de el .

Eu abia ma abtineam sa nu rad de o asemenea idee cretina cand il aud pe staicu :

- Serios? Esti antrenor?

-Da . Am terminat scoala federala de antrenori acum 3 ani .

- Pai si nu vrei sa fii antrenor la Craiova?

- Glumiti?

- Nu glumesc deloc ! Chiar caut un antrenor si nimeni nu vrea sa vina la craiova din cauza scandalurilor

- Pai si ce va face sa credeti ca eu as vrea sa vin .

- Pai sa zicem ca fiind tanar ai fi interesat sa conduci o echipa de divizia A, mai ales ca din banii castigati la o echipa de divizia A poti sa traiesti linistit nu e ca la calarasi sau unde spuneai tu ca ai antrenat la copii.

Eram uluit. Asta chiar era disperat dupa un antrenor daca ii oferea postul unui tanar de 25 de ani pe care il cunoscuse in urma cu 20 de minute si de care aflase ca e antrenor de fotbal. decid sa vad ce iese :

- Si cam ce oferiti dumneavoastra domnule staicu unui antrenor tanar?

- pai 5000 $ salariu pe luna, plus prime de victorie duble fata de jucatori, o prima de instalare de 10.000 $ plus casa in craiova si mashina .

- Domne’ chiar vorbiti serios ?

- Cat se poate de serios! uite contractu pe care il ofeream bulgarului ! il am la mine ca vroiam sa il semnam imediat cum ma intalneam cu el ca sa nu se razgandeasca. Nici nu are numele lui completat ca nu stiam cum se scrie. daca iti convine completeaza numele tau si datele din buletin si esti noul antrenor al universitatii craiova.

Ma uit la vergica si asta imi zice

- hai mah sa te vad acu ce viteaz esti . cand ne uitam la meciuri mereu spuneai ce schimbari ai face tu si ce tactica ai juca. acum ai sansa asta.

Citesc contractul cu atentie ,chem chelnerul si ii spun la ureche sa aduka o sticla de sampanie si 3 pahare. Imi completez numele si datele personale pe contract si semnez contractul pe 2 ani cu Universitatea craiova.Intre timp soseste si chelnerul cu sampania, Ridic paharul de sampanie si spun:

- sa fie intr-un ceas bun domnule staicu!

- Spune-mi dinel acum ca suntem in aceiasi barca .

-Bine dinele , acu ca am semnat zi si mie ce vrei de la mine si de la echipa?

- pai ce sa veau .. ce vor toti oltenii ! Campionatu! Dar nu anul asta . anul asta ar fi bine daca ne-am clasa pe un loc de cupa uefa si musai sa ii batem pe Dinamo cel putin la craiova , daca nu si la bucuresti!Ai liberate deplina la echipa cu o singura conditie.

- care ?

- uita de plesan ! deja i l-am promis lu gigi becali pentru 1 milion de $ aseara.

- Ati semnat actele?

- Nu ! dar eu sunt om de cuvant si oricum avem nevoie de bani pentru transferuri.

- OK. eu trebuie sa ajung la bucuresti sa predau mashina si laptopul la firma unde lucrez si cred ca in 2-3 zile pot sa vin la craiova . e bine asha?

- Da. ce mashina vrei sa ai ?

- pai eu acum o skoda octavia ... asha vrea o skoda octavia 2 dar vreau sa o cumpar din banii mei ( adika din prima de instalare) ... de la dumneavoastra vreau doar sa fiti girant pentru credit la banca . e bine asha?

- e perfect. uite aici cartea mea de vizita si daca ai nevoie de ceva suna-ma . acu’ tre sa plec ca sa rezolv cu gigi transferu lu plesan. poate ne vedem in bucuresti - Ok

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

A plecat dinel si am ramas dor eu cu vergica. am mancat in liniste si dupa aia l-am condus pe vergica inapoi la vama. Pe drum m-a dadacit sa am grija de echipa lor, a oltenilor si mi-a zis ca daca bat pe Steaua si Dinamo nu o sa am probleme cu nimeni.Eu i-am zis ca daca nu e in tribuna la fiecare meci de-acasa nu mai am ce discuta cu el si ca voi incerca sa nu il fac de ras. Dupa asta am plecat spre vrata sa imi iau bagajul de-acolo. pe drum ma gandeam la ceea ce s-a petrecut in ultimele 3 ore ...hmmm sunt noul antrenor al universitatii craiova.

Am ajuns in bucuresti, am urcat bagajele sus si am mers sa ii vizitez pe ai mei . cand le-am spus ce am de gand sa fac taicameu a zis ca nu sunt sanatos la cap de am acceptat sa ma duc la craiova in cuibul ala de vespi. i-am replicat scurt ca seman cu cineva care s-a casatorit cu o olteanca si discutia s-a terminat aici. am mers la firma , am vb cu fostul meu sef care cand a auzit ca plec sa devin antrenor de fotbal a ras cu pofta dar a zis ca daca asta vreau el nu are nimik impotriva si nici nu ma va obliga sa stau cele 2 saptamani de preaviz. Am predat mashina laptopul si ce mai aveam de la firma. Ajuns acasa am inceput sa imi strang lucrurile si sa ma pregatesc pentru aventura vietii mele - antrenor la craiova. Am mai pierdut o zi prin bucuresti cu diverse cumparaturi si pe data de 10 iulie ajungeam la craiova adus de taicameu cu dacia lui . Am ajuns la stadion - stiam unde e ca treceam de fiecare data pe langa el cand mergeam la tara la Vrata. La poarta stadionului l-am sunat pe staicu si mi-a spus ca e cu echipa in cantonamentul de la lunca jiului si ca trimite pe cineva sa ma ia de la stadion. Peste nici 10 minute a oprit langa noi o mashina ford cu numere de dolj din care a coborat un bartat care s-a recomandat Marian calafeteanu - director financiar . am transferat geanta mea cu bagajul la el in mashina , mi-am luat la revedere de la taicameu si am urcat in mashina lu calafeteanu. Am ajuns la lunca jiului in 5 minute si am mers direct in birou la staicu.

- salut dinel!

- salut cipriane ? ajunsasi?

- am ajuns .

dinel a pus mana pe telefon si i-a zis cuiva sa vina in birou la el . Dupa 3 minute usa s-a deschis si a intrat cineva.

- Cipriane uite asta e antrenorul secund care s-a ocupat pana acum de echipa Gheorghe Ciurea.

Acesta m-a masurat din cap pana in picioare, mi-a intins mana si mi-a zis :

- Bine ai venit la craiova si multa bafta!!.Dupa asta mi-a intins un dosar mare si mi-a zis

- uite astea sunt fisele jucatorilor . M-a rugat domnu’ staicu sa le pregatesc pentru tine. Daca vrei sa mai lucrezi cu mine eu iti stau la dispozitie, sunt aici la universitatea de vreo 6 ani si am fost secund la toti antrenorii pe care ia avut craiova in perioada asta.

- Bine domnu Gheorghe.

- Spune-mi gigi te rog.

- bine gigi

dinel intervine in discutie:

- Ce zici cipriane vrei sa iti cunosti jucatorii ?

- Normal !

- atunci hai sa mergem ca sunt in sala de mese .

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Ajungem la sala de mese, jucatorii il saluta pe staicu si acesta cere un moment de liniste

- baieti am pentru voi 2 vesti. una buna si una rea . cu care vreti sa incep?

dupa cateva secunde de harmalaie in care toti spuneau ba buna ba rea ... dinel a zis

- Incep cu aia rea ... Ati dat de draq. aia buna e ca incepand de azi aveti antrenor . Il cheama ciprian si cine nu asculta de el o sa isi vada banii de la club cand o sa imi vad eu ceafa.au urmat cateva secunde de forfota in care pot sa jur ca am auzit replici de genul " cine dreaq mai e si asta ?" dupa care am ridicat mana si am spus

- Buna ziua. Numele meu este Ciprian Pojoga si cum v-a spus si domnul staicu sunt noul vostru antrenor. Nu sunt asha sperietoate cum a spus domnul staicu, dar primul lucru care il astept de la voi este disciplina.Sper sa colaboram bine impreuna. Va doresc pofta buna si ne vedem la primul antrenamet.

Am plecat impreuna cu dinel spre biroul lui .

- Cipriane cum ti-am spus am aranjat cu gigi becali transferullui plesan la Steaua, a mai facut rost de niste bani de niste sponsori , de pe la SIF OLTENIA asha ca ai cam 1.5 milioane $ pentru transferuri. Casa pe care ti-am promiso in contract este acum in renovare asha ca o sa stai la hotel jiul cateva zile pana e gata. Daca vrei putem sa mergem acum la dealerul de mashini sa it comanzi mashina pe care o vrei , dar pana iti vine poti sa mergi cu una din mashinile mele, unVW Vento . ce zici ?

- pai hai sa mergem sa imi comand mashina .

Mi-am comandat mashina si am aflatca pot intra in posesia ei abia pe la jumatea lui august ca deh sunt comenzi foarte multe pe romania.M-am instalat la hotel jiul intr-un apartament . Nici nu am apucat sa ma instaelz bine ca suna telefonul... dinel

- Ciprian diseara la 6 e antrenament si dupa am programat o conferinta de presa sa te prezint .

- ok. ne vedem la stadion.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Ma uit la ceas .. e abia ora 4 si am facut o gramada de lucruri de cand sunt aici in craiova. dorm o ora si pornesc spre stadion. e ora 5.15 si nu e nici draqu aici . ma asez pe banca de rezerve si incep sa rasfoiesc dosarul pe care l-a pregatit secundul meu. si iata ce gasesc:

Portari

Adrian Guso 28 ani bun la refleze, unu contra unu si joc aerian - bosniac

MIhai Tataru 25 ani bunicel al reflexe

Fundasi

Lucian Mihai Dobre 25 ani fundas dreapta-bun la marcaj, arunca bine de la margine si are un sprint bun

MIlan Jovanovic 20 ani fundas stanga/centru - Exceleaza in jocul aerian si determinare pe teren – yugoslav sau ma rog cu se zice acum serbia muntenegru

Dorel Mutica 31 ani fundas central - exceleaza in jocul aerian , are o conditie fizica foarte buna

Daouda Mariko 22 ani fundas central - bun la marcaj si tackling, curajos, conditie fizica f buna - este din Coasta de azur

Cosmin Iosif Moti 19 ani fundas central - bun l amarcaj si tackling - speranta de mare viitor

Marius Sandu Iordache 25 ani - fundas staga ofensiv - centreaza bine, bun si la marcaj si aruncari de la margine

Mijlocasi

Zeno Marius Bundea 26 ani - mijlocas dreapta /centru - dribling bun, centreaza bine , bate binisor loviturile libere

Sorin Frunza 26 ani - mijlocas stanga /centru - dribling bun, centreaza bine , bate binisor loviturile libere

Bogadan Buhusi 24 ani - mijlocas stanga ofensiv - suteaza bine de la distanta, joc aerian bun si dribling bunicel

Claudiu Dorin Tudor 19 ani - mijlocas central ofensiv - dribling f bun , apare des la finalizare si jok de echipa bun - speranta

Alin Vigariu 23 ani - millocas centru /dreapta ofensiv - dribling bun, pozitionare buna si centreaza bine

Ionut Lutu 28 ani - mijlocas central ofensiv/varf - tehnica si dribling excelente, bate bine penaltyuri si lovituri libere - vedeta echipei

Ovidiu Stoianof 19 ani - mijlocas ofensiv/varf - pozitionare excelenta si bare biniosr penaltyuri - speranta

Atacanti

Mircea Catalin Ilie - 27 ani varf -dribling bun, joc de cap bun si anticipare buna

Jeremy Njock - 24 ani - varf - finalizare f buna, jok de cap f bun, tehnica buna - camerunez

si mi-a mai scris el de niste pusti care sunt pe la U.Craiova 2 precum si niste jucatori imprumutati pe la alte echipe dar momentan aia nu intra in calculele mele pentru sezonul viitor

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Mdea... cam slabut lotul .. se pare ca stiam eu ce stiam cand mi-am facut in cap un plan de achizitii, si dinel cu suma care mi-a puso la dispozitie pentru transferuri ,1.5 mil dolari, imi usureaza munca. Pe la 17:45 ma indrept spre vestiar sa ii vad pe baieti si sa pornim primul antrenament. Pe culoarul ce duce spre vestiare rasunau manele ... mmm sper sa nu vina din vestiar ..dar fix de acolo se aud. intru in vestiar fara ca nimeni sa observe si primul lucru pe care il fac este sa scot din priza sursa de muzica.

- Buna ziua baieti! muzica se va mai asculta in acest vestiar doar ataunci cand veti fi campionii romaniei ! pana atunci nu avem nici un motiv sa sarbatorim asha ca ....echiparea si la munca

Lutu a dat sa spuna ceva dar s-a oprit la timp.... mare inspiratie a avut. Eram hotarat sa impun respect si disciplina de la inceput.Altfe nu cred sa am vreo sansa de izbanda aici la craiova. Am iesit pe teren impreuna cu jucatorii , secundul ciurea si ceilalti antrenori:Gabriel Mihai si Silviu Lung. I-am spus secundului ciurea ca vreau sa conduca el antrenametul eu urmand doar sa urmaresc evolutia jucatorilor sa imi fac o idee depre ei. Jucatorilor le-am atras atentia ca de felul cum se antreneaza si joaka in meciurile amicale din intersezon depinde si viitorul lor la echipa. Am urmarit antrenamentul din inaltul tribunei si mi-am dat seama ca lista de achizitii tre sa fie mare ..... dar si lista de jucatori de care vreau sa scap.

Conferinta de presa a mers bine, ziaristii fiind deja obisnuiti cu obiceiurile lu’ staicu de a pune antrenori de care nu a auzit nimeni .. ba una dintre intrebari a fost daca voi bate recordul lui lacatus de 12 ore antrenor la stiinta. le-am raspuns ca contractul l-am semnat de 3 zile ..deci nu mai pot sa bat acel record . I-am anuntat pe ziaristi ca vom organiza cate o conferita de presa cu fiecare zi inainte de meciurile de acasa ale craiovei iar la meciurile din deplasare vom vorbi doar dupa meci. Deasemenea am anuntat ca antrenamentele vor fi deschise atat presei cat si publicului dar ca nu vor avea voie sa ia interviuri jucatorilor decat cu acordul meu si numai dupa antrenamente.

ufff am scapat si de asta .. cu bine zic eu . Dupa conferinta dinel ma ia sa imi arate muzeul epocii de aur si sa discutam despre planuri de viitor. Vazand muzeul imi dau seama ca acet om chiar are un cult pentru ceausescu si celebra expresie "inainte era mai bine" .

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Dupa vizita prin muzeu mergem sa mancam la un restaurant.

- Cipriane uite noi avem un jucator imprumutat in cipru , este vorba de papura, si parte din conditiile de imprumut ale lui la AEL LIMASOL reprezinta un cantonament de 10 zile acolo care il platesc in intregime ciprioti. ce zici ? esti de acord?

- gand la gand cu bucurie! si eu imi doream un cantonament in afara tarii. cand putem sa mergem ?

- pai am vorbit cu ei sa mergem dupa 15 iulie.

- e bine.. sa facem si niste amicale sa vedem jucatorii la lucru.

- Ia zi ? ai vazut lotul ? ce zici ? avem nevoie de ceva?

- ohooooo

- adika?

- pai deja am o lista de jucatori.. numa sa vedem ce putem aduce

- ia sa vad

- pai ar fi cam asha: Denis Serban, Constantin Barbu, Sergiu Radu , Radu Niculescu - astia sunt liberi de transfer; plus cativa jucatori de prin tara:Paleacu de la alba iulia, Goian de la bacau, Liviu Mihai si Pascovici de la Farul, Prepelita de la arges, Buga de la brasov,si Nanu de la otelul

- bah baiete dar asta e aproape o echipa!

- dinel ai spus ca am la dispozitie 1.5 mil $ ..deci sa ii cheltuim cu cap daca vrem sa facem ceva bun aici la craiova. plus ca eu nu am prea mare incredere in uniii din jucatorii de aici

- si in cine nu ai incredere.

- pentru inceput in lutu

- daca tu poti sa obtii jucatorii astia pe care ii vrei pe banii astia.. esti liber din partea mea

- a .. si vreau sa scapam si de fundasul ala sarb.. nu mi-a facut deloc o impresie buna azi la antrenament ... e repezit, intra urat .. nu se intelege cu nimeni

- cum spuneam .. ai mana libera la echipa

- ok... avem ceva jucatori cu clauza de transfer

- mdea.. ar fi bundea si daouda

- as vrea sa le ofer contracte noi fara clauze .

- bugetul pe anul asta cu tot cu fondul ed trasferuri este de 2,5 mil de dolari.... daca ramai in el .. nici o problema din partea mea. aaa ar mai fi ceva ... mai este un jucator de care o sa ne despartim in iarna.. sorin frunza .. i l-am promis lu porumboiu la vaslui ..niste afaceri mai vechi de-ale noastre.

- nu ma bazam prea tare pe el .. de aia il si vroiam pe paleacu de la alba iulia

- bine. vorbeste cu secretara de la club sa iti puna la dispozitie telefoanele de la cluburile din divizia A . poate aduci unii din jucatorii aia pana plecam in cipru. si inca ceva .. am facut un lucru azi dupa amiaza... patronu de la oltul slatina avea o mare datorie la mine si mi-a vandut locul din divizia B ca sa il folosim pentru craiova 2 ..asha ca tre sa cautam un antrenor pentru echipa a 2 . nu cred ca tu poti sa faci fata la ambele echipe.

- pai nici nu aveam de gand ... eu ma gandeam sa il pun pe gigi ciurea sa se ocupe de ei ...dar daca acuma sunt in B mai bine sa caut un antrenor cu experienta sa crestem pustii acolo.

- asha ma-m gandit si eu . si vezi ca mai avem niste oameni la club care ii mai trimiteam sa caute jucatori prin tara sau strainatate. poate te ajuta si pe tine la ceva. si ar mai fi ceva .. nu vreau la mine in echipa jucatori din bucuresti ar iesi scandaluri cu suporterii si sunt satul pana in gat .

- pai nici nu vroiam vreunu din bucuresti zic eu si gandul imi zboara de la un pusti de la Dinamo - cigan de care auzisem multe lucruri bune.

- eu credeam ca daca esti bucurestean ai si afinitati din zona.

- nici vorba! cu oamenii astia de care ziceai ca ii trimiteai sa vada jucatori, scouti se cheama si sunt folositi peste tot in europa de marile cluburi, cand ma pot intaln cu ei?.

- maine dimineata o sa fie la tine in birou. apropos nu ti-a spus nimeni pana acum . ai birou la stadion langa tribuna oficiala si mai ai si un fel de apartament la cantonamentul de la lunca jiului.

- mersi de informatie.

dupa discutia asta prodigioasa spun eu ne-am vazut fiecare de mancarea lui si apoi m-am dus la hotel.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

11 iulie

Azi m-am trezit la 7.00 m-am aranjat si am plecat la club.pe drum am cumparat ziarele de sport, dar si un ziar local care mi-a atras atentia prin titlul mare de pe prima pagina: "Calculatorist la craiova". cand dreaq avusesera astia timp sa imi cunoasca biografia??. ziarul in cauza era "monitorul de craiova" . ziarele centrale tratau subiectul numirii mele la craiova la rubrica "si altele". acest lucru nu ma nemultumea deloc, ba chiar eram fericit ca nu se face mare valva in jururl numiri mele la craiova. in schimb in ziarul ala local eram prezentat ca un calculatorist bucurestean. offf cred ca o sa am mult de furca cu ziaristi de aici din craiova.ajung la club si imi caut biroul ..il gasesc repede intru si nu mare mi-a fost mirarea cand am gasit un birou foarte elegant ( aveam sa aflu mai tarziu ca fusese aranjat de rednic) si pe birou gasesc un laptop. YESSSSSS cineva acolo sus ma iubeste. langa laptop o lista cu interioarele persoanelor din club . imi incerc norocul si sun la secretariat . imi raspunde o voce blonda cu un buna dimineata domnu ciprian!. hopa... lumea e informata. o rog sa vina la mine in birou si peste cateva secunde usa se deschide si intra o fatuca de vreo 24 de ani numa buna de sporturi de dormitor. Facem cunostiinta si o rog sa imi explice si mie ce si cum prin club in ultima vreme .Roxana e foarte deschisa si imi explica tot . o intreb daca avem si noi legatura la internet si constat cu surprindere ca avem si inca una serioasa ( fibra optica - deh calculatoristu din mine) ba avem si un site si ca deja eu am adresa de mail la club . i-auzi domne ... se misca lumea pe-aici. o rog sa imi aduca o cafea mare si cer lista cu telefoanele de la cluburile din tara si de la impresari

- lista o aveti pe mail. m-a sunat domnul staicu aseara si m-a rugat sa dau aceste date pe mail .

tipa imi explica ce si cum cu adresa mea de mail si pleca dupa cafea.

deschid laptopu si mailu si ma apuc de treaba .mai intaii sun la impresarii jucatorilor liberi de contract ...

- Buna dimineata domnu becali ! Ciprian pojoga de la universitatea craiova va deranjeaza.

- aaa ia te uita domne noutatile isi intra in paine , ia zi baiete .. vrei sa cumperi sau sa vinzi ?

- pai si una si alta . ce face plesan ? s-a acomodat la Steaua?

- s-a acomodat . ia zi ce te intereseaza?

- pai in primu rand ash vrea niste jucatori liberi care sunt ai dumneavoastra: sergiu radu, denis serban si radu niculescu.

- a pai e simplu .. le dau un telefon sa vad daca vor sa vina in prazilia si te resun eu . astae numarul tau ?

imi dau seama ca am sunat de pe fix si ca nu am inca un telefon mobil de la club si nici nu al vrea sa il folosesc pe al meu personal in nici o convorbire ce tine de fotbal, asha ca ii spun ca revin eu cu un telefon in 30 min.

- e bine asha ne auzim in 30 min.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Intre timp apare si roxana cu cafeaua promisa. Ce la fix a picat!

- roxana ia zi si mie ce sa fac sa fac si eu rost de un telefon mobil de la club .

-aveti un teefon mobil in sertarul de la biroul dumneavoastra.

deschid sertarul si gasesc un nokia ultimul model. il bag in buzunar si ma apuc sa creionez un program de antremente pentru perioada imediat urmatoare.ma uit din nou pe mail si descopar inca un mail de la roxana in care ma anunta ca s-a hotarat programul campionatului, citesc si ma cutremur:in primele 6 etape avem cu Steaua ,Dinamo si Rapid .. cu Steaua acas si cu Dinamo si Rapid afara. offf preferam sa avem cu granzii mai tarziu sa am timp sa pun echipa sa joace asha cum vreau eu. dar asta e!

trec cele 30 min de cand am vorbit cu becali si il sun din nou de data asta de pe mobilul meu

- buna ziua domnule becali . din nou ciprian de la craiova

- a ! da baiete am vesti bune pentru tine . toti vor sa vina la craiova si nici nu vor salarii prea mari . daca imi iese si mie ceva o sa facem multe afaceri impreuna .

- pai asha vreau si io .. haideti cu ei la craiova dupa amiaza dar stati ca ash mai vrea cate ceva .. o maslina o atentie

- ce ai mai vrea ?

- pai ... si ii dau lista mea de cumparaturi si ii spun si ca veau sa scap de sarbul Jovanovic

- bah da tu ai bani nu gluma ...hai ca ne vedem dupa amiza la craiova .. intre timp vorbim la telefon sa vad ce fac cu restu de jucatori pe care ii vrei

- atunci ne auzim

dupa asta caut in mailul de la roxana numarul de telefon al lui constantin barbu ( asta nu are impresar) , vorbesc cu el si il combin si pe el sa vina la craiova.chem si scouti la mine in birou si ii imprastii in lumea larga: unu in romania, altu in america de sud, altu in africa, inca unu in europa de est si altuia ii dau tema clara sa imi sudieze urmatorul adversar din campionat. ma apauc sa citesc presa cand suna din nou telefonul.

- buna cipriane , becali la telefon. buga costa 200.000 , liviu mihai 170.000 si pascovici 130.000 .te intereseaza?

- da . adu-i cu tine!

- ok

ma pauc sa bifez numele pe lista. pe la 12 vine la mine in birou ciurea sa ma intrebe ce o sa facem la antrenamet azi. Ii explic ca eu o sa conduc antrenamentul deoarece el o sa se ocupe pentru o perioda de divizionara B Craiova 2 in calitatea de antrenor principal. credeam ca nu o sa fie prea fericit de optiunea mea si cam asha a si fost.

- pai si io care credeam ca o sa lucram impreuna

- eu credeam ca iti fac un bine daca te numesc antrenor principal fie si la o divizionara B.

- eee dar era mai bine secund .. nu era asha mare raspunderea pentru rezultate.

- pai si la craiova 2 crezi ca o sa fie presiune mare? Vreau doar sa aiba tinerii jucatori meciuri in picioare si sa nu retrogradam. In rest nici o presiune.

- Va rog sa ma iertati dar nu cred ca pot ... o sa mai fiu cativa ani secund si dupa aia daca o sa am curaj o sa preiau o echipa.

- daca e asha din momentul asta nu mai esti angajat la universitatea. Treci pe la contabilitate sa iti iei restul de contract si sa auzim numai de bine.

- la revedere ...si eu va urez totusi succes.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Offff ce oameni. Auzi .. nu are curaj sa fie antrenor principal...inseamna ca eu sunt inconstient .nici nu iese bine ciurea din birou ca iar suna telefonul

- cipriane mai am niste preturi pentru tine:

- ascult

- nanu - 50.000, prepelita la fel, paleacu 70.000 despre goian tre sa vorbesti direct cu sechelariu ca cu mine nu a vrut sa stabileasca nimik

- e perfect ii vreau pe toti.

- bine bah baiete

inchid cu giovani si caut numarul de la bacau . sun si raspunde o voce cristalin moldoveneasca, si cer cu sechelariu

- domnu sechelariu este plecat sunati-l pe mobil.

mdea... gasesc numarul lui de mobil si il sun

- buna ziua domnu sechelariu, ciprian de la craiova va deranjeaza

- a ! da ! mi-a zis becali ca o sa ma suni .... shi zishi ca vrei sa il cumperi pe goian .

- daca il vindeti ...

- pai bai baiete io vorbisem cu gig ca l-ar vrea el la Steaua dar vad ca se cam codeste acu .. ia zi imi dai 130.000 pe el ?

- da 100.000 sa fie rotund nu e mai bine zic eu. si va mai dau si 30 % dintr-un evential transfer ?

- pai daca vea si el sa se faca oltean eu zic ca e bine .

- pai ziceti ce mobil are sa vb cu el .

- lasa ca vb eu si te sun

Antrenamentul e programat la ora 18 asha ca pana la sosirea lui becali cu jucatorii promisi mai am ceva vreme sa manac si eu ceva. O sun pe roxana si o intreba unde se poate manca decent in oras. ea imi indica adresa unui restaurant bun. ajung acolo ma asez la o masa si comand de mancare . dupa vreo 10 minute apare la mine la masa un individ blond si solid care se aseaza fara sa intrebe nimik.

- auzi bah tu esti noul antrenor de la stiinta?

- da tu cine esti bah? raspund eu cu o intrebare

- bah io sunt Blondu si sunt sefu galeriei si ai face bine sa te pui bine cu noi ca altfel nu ai viata lunga aici .

- serios? si cati bani dai tu in club ca sa ma pun eu bine cu tine?

- pai cum sa dau eu mah bani in club ? eu sunt suporter si sunt sefu galeriei.

- asha si ? asta mi-ai mai zis . eu te-am intrebat cati bani dai tu la club ca sa stiu de ce trebuie sa ma pun bine cu tine. ce faci tu pentru binele clubului?

- pai noi incurajam echipa!

- si injurati cum va vine la gura la prima pasa gresita nu ?

- pai daca nu joaka nimik.

- da de unde stii tu cum jucam noi acuma daca nu am jucat nici un meci?

- pai cum poate sa joace echipa cu unu care a lucrat numai cu calculatoare pana acum?

- pai hai sa vedem si dupa aia sa discutam.

- am auzit ca esti bucurestean ....

- asha si ?nu stiam ca e crima sa ai buletin de bucuresti.

- la noi la craiova este!

- serios? ia arata si mie unde scrie. uite ce zic eu.. voi sa va vedeti de galeria voastra si daca nu jucam bine atunci sa ne fluierati .. daca vad ca ne luati cu fluieraturi din minutu 20 eu va promit ca jucam la severin sau la slatina numai sa nu va mai auzim pe voi . ne lipsim de voi daca nu vreti sa fiti suporteri adevarati.

- ba tata da esti rau de gura . nu ai venit decat de 2 zile la craiova si deja te crezi mare smecher .

- nu sunt mare smecher dar daca situatia o impune pot sa iau masuri

- noi te lasam in pace pana dupa meciul cu Dinamo de la bucuresti . daca nu luati bataie la bucuresti esti de-al nostru .

- om trai si om vedea.

- am auzit ca le-ai interzis la jucatori sa asculte muzica in vestiar. asta imi place . sa le iasa fumurile din cap.

- asha ma gandeam si eu .( si ma intreb in gand cine cand dreaq a rasuflat asha repede vestea asta catre galerie? Cine o fi sifonul? )

- ia zi .. ai de gand sa aduci ceva jucatori ?

- asta e treaba mea si o sa vedeti la antrenamente asta . acum ma lasi sa mananc linistit ?

- bine ! Dar nu uita ce ti-am spus de meciul cu Dinamo .

- om vedea. la revedere

- ok . la revedere

Nici nu apuc sa termin bine mancarea ca ma suna becali .

- cipriane sunt la intrarea in craiova . unde ne vedem ?

zabovesc cateva momente sa ma gandesc unde ma pot intalni in liniste cu becali deoarece am observat ca interpolul local functioneaza foarte bine

- giovani hai sa ne vedem la cantonamentu de la lunca jiului ... sper sa fie liniste pe-acolo

- bine mah. ne vedem acolo in 20 de minute

- te astept

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

platesc consumatia si ma indrept in graba spre cantonamnetul de la lunca jiului . ajung la poarta odata cu giovani . intram inauntru si ne salutam . din mashina de la giovani coboara denis serban , radu niculescu si sergiu radu. ne salutam amical si mergem in apartamentul meu din cantonament. Imi place sa discut cu giovani .Nu a trecut nici o ora de cand au sosit la lunca jiului si cei trei jucatori devenisera craioveni cu acte in regula. l-am chemat pe silviu lung si l-am rugat sa ii repartizeze in camere in cantonament si sa le dea echipament sa fie gata pentru antrenametul de diseara .Am ramas singur cu giovani

- ia spune ce se aude de restul de jucatori ?

- pai cam toti sunt pe drum incoace. da tu ce vrei sa faci aici la craiova de iei asha multi jucatori?

- pai asha vrea sa fac o echipa care sa se poata bate la titlu in 2 ani .

- si crezi ca ai sa poti sa stai 2 ani la craiova ?

- eu asha cred.

- si bani mai ai ? in afara de astia pe care ii dai pe jucatorii astia?

- ar mai fi ceva maruntis zic eu.

- ceva de afara te intereseaza?

- daca sunt la preturi rezonabile

- hai sa vad ce pot face ..vad ca esti baiat bun si vreau sa te ajut.eu ma duc la hotel ca tre sa stau sa negociem si salariile celorlati jucatori . apropos .. ce ai facut cu goian de la bacau ?

- pai urma sa ma sune sechelariu.

- mai adu-i aminte ca ala se face ca uita destul de des

- mersi de sfat.

am avut timp sa ma duk la stadion la birou sa vad ce se mai intampla. ajung la stadion si pe drum spre birou suna sechelariu.

- bah baiete goian ar vrea sa vina la tine .

- pai sa vina .il astept la craiova la negocieri de salariu. si daca e ok semnam contractu si va viram banii imediat in cont

- ok .. maine seara o sa fie la craiova

- la revedere

antrenamentul de seara a decurs fara nici un fel de problema , jucatorii tragand chiar tare mai ales dupa ce au vazut ca am adus jucatori noi la echipa. Dupa antrenamet il sun pe dinel si ii spun ca prefer sa stau la cantonametul de la lunca jiului pana e gata casa pentru ca e mai liniste si am vazut deja ca in oras nu pot sa fac doi pasi fara sa stie tot orasu. ma duk la hotel imi iau lucrurile , predau camera si ma indrept spre cantonament unde adorm in drum spre perna

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

12 iulie

Ma trezeste telefonul pe la 7:30 . era giovani

- cipriane hai la hotel la jiul sa luam micul dejun ca am niste jucatori aici cu mine si vreau sa vorbim un alta.

- giovani mai bine luati voi micul dejun si dupa aia ne vedem la cantonament . nu vreau sa stie tot orasul ca cumpar jucatori .

- bine. ne vedem acolo intr-o ora

- sa aveti pofta

- multam

Ma barbieresc si ma pregatesc pentru intalnirea cu giovani care apare asha cum a promis peste o ora cu buga, nanu, pascovici , liviu mihai, paleacu si prepelita. ca si ieri negocierile nu dureaza mult si dupa vreo 2 ore (totusi erau 6 jucatori) jucatorii sunt deja repartizati in camere sa se odihneasca pentru antrenamentul de diseara, cu exceptia lui nanu care pleaca inapoi la galati si va reveni odata cu echipa lui pentru meciul nostru direct deoarece intelegerea a fost sa il las sa mai joace in cupa uefa pana dupa meciul direct craiova - otelul din prima etapa . raman singur cu giovani si ii arunc o vorba

- bah giovani da ceva antrenori pe care sa ii pun si io pe la echipa a doua si un secund pentru mine gasim?

- ooo gasim berechet. stai asha . isi scoate agenda si incepe sa imi spuna mai multe nume si diverse caracteristici la fiecare . imi sare in ochi unul staicu gheorghe pe care ash vrea sa il pun la echipa a doua . aranjam telefonic cu el si de maine se va prezenta si el la echipa.

- ba da un secund pentru mine ?

- ar fi o optiune dar sa vedem daca vrea secund

- cine?

- ilie dumitrescu

- ar fi o chestie buna . imi place de el .. e scolit si stie fotbal ca la catarama.

dupa 10 minute ilie dumitrescu era noul meu secund urmand sa ajunga la craiova in seara asta.cat am mai baut eu o cafea cu becali a sosit si barbu care a semnat imediat contractu si si-a luat camera imprimire. m-am despartit de giovani si i-am transmis sa nu uite sa ma caute daca are ceva jucatori interesanti pentru mine.

La antrenamentul de seara a fost o adevarata revolutie. Nu mai putin de 9 jucatori noi care se antrenau alaturi de vechii jucatori ai craiovei. MI-am dat seama ca nu pot lucra cu un lot asha mare asha ca am anuntat ca o parte din ei vor merge la echipa a doua si in functie de evolutiile viitoare vor trece la echipa mare sau se poate intampla ca si de la echipa mare sa faca rocada catre echipa secunda. Acest lucru se pare ca i-a indarjit deoarece au inceput “sa bage material� cum spun fotbalisti.Insa cel mai mult m-a surprins prezenta in tribune a aproximativ 500 de suporteri veniti sa vada cum se antreneaza Stiinta condusa de un “calculatorist�.Dupa antrenament am mers impreuna cu ilie dumitrescu la cantonametul din lunca jiului si am discutat pana tarziu in noapte despre planurile pentru sezonul acesta. In mare am reusit sa schitam si jucatorii care vor ramane la prima echipa si cei care vor merge la divizionara B.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

13 iulie

M-am trezit cu gandul ca azi e 13 si e zi cu ghinion asha ca trebuie sa fiu cu bagare de seama ce fac. Asta este o mai veche superstitie de-a mea. Daca sunt constient ca este zi de 13 nu patesc nimic . daca uit ca este 13 e imposibil sa nu am parte de vre-un ghinion. Pe la ora 9 ajung la biroul meu de la stadion si dupa ce imi verific mailul ma apuc sa citesc presa pe internet. Ziarele centrale se intreceau in titluri care mai de care exclamative la adresa campaniei de transferari pe care am duso in primele zile de la sosirea mea la craiova. Gazeta sporturilor titra pe prima pagina�IAU TOT�si mai jos era pozele celor 9 fotbalisti noi prezenti aseara la antrenamentul de pe ion oblemenco. Imi zic in gand ca de fapt aia 9 erau 10 daca il socotim si pe nanu care urma sa se alature lotului dupa meciul direct cu otelul din prima etapa. Prosportul se multumeste sa ma numeasca “un demn urmas al lui rednic, pana acum doar in priviinta achizitiilor�. Surpriza vine din ziarele locale care au primit cu mare bucurie aducerea noilor jucatori la echipa spunand ca asta trebuie acum echipei un suflu nou si concurenta. Pe la pranz il sun pe dinel sa discutam despre turneul din cipru si imi spune asha in treacat ca trebuie sa plecam maine la bucuresti sa facem vizita medicala ca suntem programati la centrul de medicina sportiva si apoi vom dormi in bucuresti la lido si pe 15 dimineata sa plecam in cipru la limasol in stagiu de pregatire. Bine ca am sunat ca altfel poaet aflam si eu cand ei erau deja la bucuresti la vizita medica. In mare parte m-am otarat asupra jucatorilor care vor merge la echipa a doua dar astept si antrenamentul de diseara ca sa fiu pe deplin edificat.

Dupa antrenamet am anuntat lotul care va face deplasarea la in cipru .

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

14 iulie

Am plecat spre bucuresti impreuna cu echipa in autocar deoarece nu avea nici un rost sa merg cu mashina , chiar daca aveam de gand sa ii las pe jucatori la centru de medicina sportiva si sa trag o fuga pana acas. Autocarul m-a lasat in fata blocului si am urcat sus sa mai imi iau niste lucruri.Am fost pe la fostul meu loc de munca sa vad ce mai fac fostii mei colegi si pe la pranz am primit un telefon de la becali

- salut prazarule!

- Salut goivani !

- Am auzit ca etsi in bucuresti cu echipa le centrul de medicina sportiva.

- Partial adevarat . ia spune ai ceva pentru mine?

- Bah da tu mereu vrei sa iei . acu tre sa si dai

Deja simteam un fior rece pe sira spinarii.

- pe cine sa dau ?

- pai nu ziceai ca vrei sa scapi de sarbul ala ...jovanovici?

- aaa ! ba da! Ai ceva oferte pentru el ?

- da. Il vrea gino la national. Ai timp sa vii pana la mine la firma sa discutam?vine si gino cam intr-o ora.

- spune adresa si sunt acolo .

- kisselef 12.

- Gata ne vedem intr-o ora.

Dupa vreo 50 de minute eram in birou la giovani .

- salut prazare!

- Hai noroc!

- Bei ceva? O cafea ? un wisky ? un suc?

- Un cola daca ai .

- Pai normal ca avem.ia zi esti multumit de jucatorii adusi?

- Pana acum da. Dar abia au facut doua antrenamente. O sa ma edific in stagiu din cipru.

Discutia noastra a fost intrerupta de sosirea lui gino si a lui olaroiu.dupa ce a facut prezentarile giovani a trecut direct la subiect.

- domnilor unul din voi vrea sa cumpere si altu vrea sa vanda.gino ai cuvantul

- domnule ciprian am fi interesati de milan jovanovici. Cam care ar fi suma de transfer pentru el?

- Stiu si eu …hai sa aud ce oferiti dumneavoastra...poate e mai bine decat zic eu

- Ei da de unde ai scoso pe asta ? crezi ca am bani de aruncat .

- Eu ascult oferta dumneavoastra.

- Bine ... ce zici de 60.000 $ ?

- Pai ar fi si nu ar fi ... nu mai puneti ceva acolo?

- Bani nu pot sa mai pun ...dar sa zicem ca iti ofer o parte dintr-un viitor transfer afara ce zici?

- Si cam la ce procent v-ati gandit ? zic eu uitandu-ma cu coada ochiului la giovanii care parea foarte cufundat in citirea unor notite de pe birou. Are scoala in el machidonu...

- 25 % cu conditia sa il vand la un pret mai mare decat cel pe care l-am luat de la tine. daca il vand sub pretul asta ramai cu cei 60.000 .

- Hai sa fie 20 % din suma cu cre il vindeti oricare ar fi ea.

- Bun si asha.

- Pai in situatia asta ar fi bine sa vorbiti si cu jucatorul si daca e de acord poate sa ramana la voi inca din seara asta.

- Jucatorul este de-acord. A vorbit domnul becali cu el astazi .

- Pai hai sa facem actele.

Odata rezolvata problema asta am plecat spre centru de medicina sportiva sa vad cum merg lucrurile acolo. Spre bucuria mea nu am avut parte de nici un fel de surpriza, asha ca dupa ce am cazat jucatorii la inter m-am intreptat spre casa urmand sa ma intalnesc cu ei dimineata sa plecam impreuna la aeroport si apoi spre cipru.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
Ma dor ochii.

Oare Dinel stie ca antrenorul asta de ce a chiulit la toate orele de gramatica ? :P

dar oare dinel stie ca anumite persoane s-ar putea sa se trezeasca cu seat-urile pe butuci...sau macar cu 2-3 cauciucuri sparte ..asha ...de control

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Desi eram de aproape o saptamana antrenor la craiova nu stiam prea multe despre istoria acestei echipe. Asha ca in seara dinaintea plecarii spre cipru m-am documentat serios de pe internet ca sa pot raspunde la eventuale intrebari ale ziaristilor si nu numai.

Iata ce am gasit:

Universitatea craiova s-a infiintat pe 5 septembrie 1948 sub denumirea de Stiinta craiova, denumire pe care a folosito pana in anul 1966. In sezonu 1964/65 a promovat in divizia A de unde nu a mai retrogradat pana in prezent. A castigat 4 titluri de campioana a romaniei , primul in 1974, apoi 1980, 1981 si ultimul in 1991.Tot in vitrina de trofee a clubului stau si 6 cupe ale romaniei , ultima in 1993. de re marcat ca in anii 1981 si 1991 universtitatea a realizat eventul , castigand atat cupa cat si campionatul.

Cea mai frumoasa perioada din istoria craiovei , numita de suporteri si “craiova maxima� a fost intre anii 80-84 cand echipa a fost la un pas de finala cupei uefa , fiind eliminata de benfica lisabona dupa 0-0 la lisabona si 1-1 in banie.

Zborul de 2 ore spre cipru a decurs fara nici un fel de probleme baietii fiind bine dispusi si pusi pe glume in special facand haz de frica de avion pe care o avea noul venit, brasoveanul buga. La aeroportul din limasol am avut o surpriza placuta fiind asteptati de jucatorul nostru imprumutat la AEL corneliu papura.

Ne-am cazat, am mancat si i-am trimis pe baieti la somn sa fie gata pentru antrenametul de dupa amiaza si eu m-am dus la barul hotelului sa beau o cafea.Stateam linistit si imi savuram cafeaua cand suna telefonul

- alo domnu ciprian?!

- Da!

- Sunt Bogdan munteanu . scoutul pe care l-ati trimis in africa dupa jucatori.

- Aaa ! salut bogdane. Cum e? Ai ajuns ? ai gasit ceva?

- Domnu ciprian am gasit aur!

- Adika ?!

- Am gasit un jucator la echipa Orlando pirates in Africa de sud, il cheama mokoena si nu stiu mai cum ,are 17 ani si joaka pe post de carf retras. Domne’ e fenomenal pustiu si nici nu cer prea mult astia pe el

- Cat vor mah bogdane.

- Vreo 200.000 $ . da va zic eu ca face toti bani .

- Bah ash vrea sa il vad si io la lucru . nu se poate face ceva sa vina aici la limasol?

- Ba da. Ii dau bani de drum si il asteptati acolo.maine dimineata cred ca ajunge la voi.

- Bine bogdane il astept. Si mai astept si alte vesti de la tine.

- Cautam sefu. La revedere.

- La revedere.

Seara am facut antrenament si apoi am mers sa vedem si noi orasul. Cum ne plimbam noi pe strazile orasului ilie dumitrescu vine la mine si imi spune

- ciprian tu observi ceva la grupurile de jucatori care sunt pe strada?

- Mmmm nu .

- Daca te uiti atent o sa vezi ca de-o parte sunt cei care erau la echipa si de alta parte sunt cei veniti noi. Nu crezi ca e cazul sa facem ceva ca ei sa devina un grup compact.

- Da... dar ce?

- Ar fi ceva ideii...

- Te ascult.

- Trebuie sa organizam niste discutii in care fiecare sa se prezinte sa spuna ce ii place si ce nu, sa facem niste iesiri in grup , poate la un film...ceva.daca jucatorii nu sunt prieteni intre ei nici nu vor juca grozav impreuna.

Toata seara am stat si m-am gandit cum sa fac sa reusesc sa creez o coeziune a grupului si cum ar fi mai bine sa ma fac si eu cat mai bine inteles si inclus in acest grup.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

16 Iulie.

Ma trezesc cu noaptea in cap datorita telefonului.ma uit chioras spre ceas – 6:35.cine dreaq o fi la ora asta? Ridic receptorul si de la celalat capat al firului se aude o alta voce trezita din somn.

- domnul ciprian pojoga?!

- Da

- Buna dimineata . suntem de la ambasada romaniei din cipru. Dumneavoastra asteptati vre-un jucator african sa vina la dumneavoastra la echipa?

- Aaaa ...da. dar de ce ? ce s-a intamplat?

- Pai este pe aeroport la limasol si nu poate intra in cipru ca nu are visa. Nu stiu ce le-a spus la vamesii ciprioti ca astia au sunat la noi la ambasada si asha am sunat noi la dumneavoastra.

- Pai bine... v-am zis ca il asteptam. Dar acuma daca nu are viza ce putem face ?

- Pai haideti sa ne intalmin la aeroport sis a vedem ce facem. Eu sunt suporter vechi al stiintei si vreau sa va ajut .

- Pai in cat timp ne vedem acolo?

- o ora e bine?

- Ok.

M-am ridicat cu greu din pat , am mers la baie m-am spalat si am sunat la receptie cerand un taxi. Intr-o ora eram la aeroport…eee acu e atunci … cum dau eu de coloratu asta pe care mi-l trimisese scoutu .intr-un final am dat de el intr-unbirou al vamii si tot acolo am dat si de omul de la ambasada care ma sunase. Dupa ce am completat o gramada de hartoage si mi-am luat angajamentu ca o sa am grija de el cat sta in cipru am reusit sa il introducem cu acte in regula in tara. Era un pusti de 17 ani detsul de bine facut. Acuma urma sa vedem ce stie si cu mingea si daca e asha bun cum spunea scoutul. Am ajuns la hotel exact cand echipa servea micul dejun. L-em prezentat pe pusti lui ilie dumitrescu si eu am plecat sa ma schimb deaorece la 10:30 aveam primul antrenamet al zilei. Antrenamentul a decurs normal si am observat ca pustiul desi venea dupa o noapte aproape dormita prin avioane se prezinta destul de bine atat fizic cat si tehnic. Dupa antrenament le-am spus baietilor sa ramana pe teren si am inceput proiectul meu de consolidare a relatiilor interumane. Fiecare s-a prezentat , a spus cate ceva despre el , a raspuns intrebarilor puse de colegi. Vom repeta aceste discutii pe toata durata cantonamentului si acasa daca mai este nevoie.

2 antrenamente pe zi si aceste discutii colective - cam asta a fost programul pe toata durata cantonamentului din cipru. Dupa acest cantonament m-am hotarat sa il achizitionez pe jucatorul sud-african si dupa scurte negocieri cu sefii clubului sau l-am acontat pentru suma de 180.000 si un procent de 25 % dintr-un viitor transfer in starinatate.

Dupa intoarecerea acasa ne mai ramaneau decatcateva zile pana la primul meci oficial din acest sezon – acasa cu otelul galati, zile care au trecut repede intre antrenamente si vizite pe care eu le faceam seara prin craiova sa mai cunosc si eu orasul.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy