Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


FM23 - RomaniaHex - sistem competitional romanesc - 5 niveluri


Recommended Posts

L-am facut mai de demult dar nu am vrut sa-l public - e felul in care imi place sa joc FM23 si probabil ca cei mai multi jucatori nu ar suporta toate schimbarile pe care le-am initiat. Versiunea aceea va ramane accesibila doar mie - dar am mai facut niste compromisuri si urc aici o varianta ce ar putea fi incercata de altii. Am o cariera de 13 ani in momentul asta cu respectivul mod deci cred ca bugurile au cam fost eliminate.

Ce e nou la acest sistem?

1. Nu are treaba cu realismul, cu realitatile actuale din fotbalul romanesc - daca vreti sa jucati varianta Burleanu 2023, aveti activatorul deja existent pe site.

2. Sunt 5 niveluri si 18 ligi (I - II - 4xIII - 4xIV - 8xV). Nu exista ligi judetene - echipele au fost grupate pe regiuni, au fost setate sa ramana in acele zone dar nu va asteptati la minuni - jocul va muta la intamplare echipe din Moldova in Ardeal si echipe din Oltenia in Maramures fara sa faceti voi ceva gresit.

3. Fiecare liga are acces la Cupa Romaniei plus o cupa specifica (Regiunilor/Dacia/Carpati/Ligii).

4. Fiecare echipa are o echipa de juniori U-21, ce joaca intr-una din cele 18 ligi de juniori, grupate geografic (si denumite dupa figuri istorice potrivite regiunii). Pentru juniori mai exista o Cupa a Juniorilor plus 2 Cupe Regionale (Est/Vest).

5. Meciurile din Cupe (cu exceptia Supercupei, a semifinalei de Cupa Romaniei si a finalelor de cupe) se joaca in iarna. Practic in decembrie luati o pauza de la campionat si jucati vreo 2 luni doar meciuri de cupa. Daca iesiti prematur din ele, organizati amicale. Suna ciudat dar imi place cum a iesit.

6. Am purificat regulile de selectie a jucatorilor - e mai usor sa mentii o echipa competitiva. Nu-mi place nationalismul in fotbal. In Liga I, de-exemplu, trebuie sa ai minim 5 jucatori crescuti de club pana la 21 de ani si 10 jucatori crescuti in Romania pana la 21 de ani.

7. O gramada de premii in toate ligile si cupele - golgheteri, pasatori, cei mai buni jucatori pe pozitiile de portar/fundas/mijlocas/atacant - inclusiv pentru ligile si cupele de juniori. Plus curatate si imbunatatite cele existente.

8. No to playoff - 18 ligi cu 18 echipe.

9. 2 perioade de transferuri, lot de maxim 26 de jucatori, 5 schimbari din 15 (toata echipa de 26 va fi parte a meciului - fie pe teren, fie pe banca). Oricum ne indreptam spre acel model si in real life.

10. Am introdus noi localitati in Romania pentru ca toate echipele din piramida sa aiba o locatie personalizata. Am imbunatatit setarile pentru prezenta la stadioane (nu mai porneste nimeni de la zero spectatori).

11. Bani. Nu am exagerat cu banii (nu veti face milioane de euro in Liga a V-a) dar nu am pornit de la zero. Chestia care e unica e ca sumele se impart egal in cadrul fiecarei ligi, indiferent de pozitia finala din clasament. De ce? Pentru ca fotbalul nu supravietuieste cand 2, 3 echipe se imbogatesc iar restul sunt inglodate in datorii. Dar asta e o explicatie slabuta. Motivul pentru care am ales sa impart banii ca intr-o societate comunista e ca jocul e mai echilibrat. Veti ajunge in CL si veti da de banetul ala - dar cluburile de pe locul 10-14 tot vor avea bugetul pentru a crea o echipa suficient de competitiva.

12. Asta e o optiune personala - palmaresul Stelei e la FCSB. Sorry but not sorry - asa e corect dpdv fotbalistic.

13. Pentru surse media, downloadati si folositi in paralel fisierul FM2023 Romanian Media Pack de pe acelasi site.

14. Modificari ce nu merita mentionate aici.

Astept intrebari sau sugestii...

RomaniaHex.zip

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy