Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Venetic


il muce

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

VENETÍC, -Ă, venetici, -ce, s. m., s. f. I. S. m. și f. (Adesea peior.) Persoană venită undeva din alte locuri și considerată străină în locul unde s-a stabilit. II. S. m. Veche monedă venețiană de aur, care a circulat în trecut și în Țările Române. (Adjectival) Galben venetic. – Din ngr. venétikos, (II) și tc. venedik.


Venetic

“Echipa de fotbal judetean din Prahova cautam antrenor. Experienta nu e neaparat necesara. Telefon 0726....”

Am citit anuntul pe internet, era un comentariu pe Facebook la un articol despre Liga 4 din Prahova, denumita Liga A Prahova. Experienta facultativa mi-a starnit curiozitatea si interesul.

Un telefon mai tarziu, cautam pe harta satul Bratesti, judetul Prahova. 49 de km de acasa pana acolo. M-am decis ad-hoc sa fac o vizita si sa discut fata in fata cu domnul cu care tocmai incheiasem convorbirea la telefon.

Domnul Sandu din Bratesti, Prahova este un domn cam pe la 50 de ani, cu par alb in cap si fata senina, patron al singurului magazin-bar din sat si mare pasionat de fotbal. A strans in ultimii ani tinerii din localitate si a participat cu echipa satului, Unirea Bratesti in ligile inferioare ale Prahovei. S-a ocupat de toate treburile administrative:

“Acte pentru inscriere, platit taxe de inscriere, legitimatii, reinnoire legitimatii, ingrijit teren, facut rost de echipament, ghete de joc si lista continua” ofteaza el. “Am si jucat in echipa dar nu ma mai tin picioarele, las locul tinerilor care inca mai pot”

“Si echipa este formata doar din localnici sau mai sunt fosti juniori de pe la Petrolul pe aici ?”
intreb eu stiind ca multi dintre cei care incep junioratul la cluburile fanion ale judetelor sfarsesc inecati in ligile inferioare cand ajung la maturitate.

“Am avut in anii trecut vreo doi juniori, acum nu. Dar avem un junior de aici din sat care a plecat de la Bratesti si acum e la grupa la Petrolul, la domnul Liliac” spune cu mandrie.

“Si domnu’ Sandu, cum de cautati antrenor fara experienta ?” ma impinge curiozitatea.

“Domnu’ Ovidiu...”

“Va rog, doar Ovidiu…”
il intrerup intuind ca bunul simt il face sa ma trateze ca si cum nu as fi mai tanar cu cel putin 12-13 ani.

“Pai la noi, aici la Bratesti, la nivelul nostru jucam de placere. Asa ca e simplu: nu ne permitem sa platim un antrenor. Pana acum eu am antrenat echipa. Mai si jucam, si antrenam. Ma rog, mult spus antrenam, hotaram titularii si schimbarile la meci in functie de cine venea la joc, ca baietii muncesc uneori si sambata sau duminica si nu au cum sa ajunga la toate meciurile. Asa ca fara bani, cine sa vina aici la Bratesti ? Bratesti face parte din comuna Sirna, iar primaria Sirna nu ne mai sprijina. Inainte ne achita baremul la arbitri, dar acum primarul de la Sirna da bani doar la celelalte doua echipe din comuna, Tariceni si Varnita”

“Sunt mai multe echipa intr-o comuna ?”

“Ohoho, la Prahova fiecare comuna are echipa de fotbal, multe comune au chiar 2-3 echipe, daca sunt mai multe sate. Sunt peste 100 de echipe in judet, in Liga A, Superliga B, Liga B si Liga C in care jucam noi”

“Liga C, adica liga a saptea ?”

“Da, liga a saptea. Tariceni si Varnita sunt in Liga B, adica liga a sasea. Mai era o echipa tot din Sirna, de la Habud din sat, dar s-a desfiintat pentru ca tot asa, primarul n-a mai dat bani pentru barem. Nu vreau ca si Bratestiul sa ajunga la desfiintare, asa ca pentru baremul de 270 de lei pentru arbitri punem bani eu, baietii care joaca si ne desurcam cat de cat. Nu prea mai ramane pentru berea de dupa meci”

“Ok, v-as putea ajuta eu cu baremul, il achit eu din banii mei, dar as vrea sa fiu antrenorul echipei”


Bratesti006.png

Domnu’ Sandu se uita mirat.

“Nu am experienta practica, dar stau bine cu teoria pentru ca fotbalul e pasiunea mea. Sigur vin aici ca sa invat, sa capat experienta, probabil voi face si greseli dar ce aveti de pierdut ? Ce ziceti ?”


Bratesti008.png
 

Bratesti009.png

“Si platiti dumneavoastra, domnu’ Ovidiu, baremul ?” Domnu’ Sandu era inca nedumerit din cauza baremului.

“Da, platesc eu. Fara domnu’ Ovidiu va rog. Baremul se plateste doar la jocurile de acasa, corect ?”

“Da. Si veniti de la Bucuresti in fiecare sambata pana aici ?”
Era perplex de-a binelea deja.

“Da, din Voluntari de fapt. Lucrez in Bucuresti in timpul saptamanii, vin in weekend aici. 45 de minute cu masina, nu e mult, e chiar o evadare numai buna ca sa-mi satisfac nebunia din cap: fotbalul.”


Bratesti007.png

Am batut palma cu domnu’ Sandu si l-am intrebat daca trebuie sa ii dau ceva acte. Se pare ca pentru a antrena la Liga C Prahova, a saptea divizie din Romania, ai nevoie doar de cartea de identitate, nu-ti trebuie vreun curs de antrenori. Traiasca fotbalul amator!

Urma sa revin saptamana urmatoare pentru a-i cunoaste pe baieti asa ca am inceput sa ma documentez un pic pe internet.

Rezultatele Unirii Bratesti de la infiintare:


Locul 2 in Liga C din 12 echipe, in primul an de existenta in 2015/2016 si promovare in Liga B (Liga 6):
Bratesti001.PNG

Locul 4 in Liga B din 14 echipe, in 2016/2017.
Bratesti002.PNG

Ultimul loc in Liga B in 2017/2018 si retrogradare in Liga C (Liga 7)
Bratesti003.PNG

Penultimul loc in Liga C sezonul trecut, in 2018/2019
Bratesti004.PNG

 

Anul asta, echipa joaca tot in Liga C, ultimul nivel al fotbalului prahovean, al saptelea. Liga C este organizata in 2 serii: una de 14 echipe, una de 13 echipe si se joaca tur-retur. Primele 2 clasate din fiecare serie promoveaza in Liga B (Liga 6). 4 schimbari pe meci, cel putin 2 jucatori sub 23 de ani in echipa de start. Oare chiar verifica cineva asta la fiecare joc ?


Bratesti005.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply
  • Generaţia de Aur

@Mimo pentru ca m-am bagat si eu la o miuta cu baietii

---


‘ai de plm



“Domnu’ Sandu, cati jucatori avem legitimati ?”

“16”
 raspunde domnul Sandu in timp ce ne apropiam impreuna de terenul de fotbal al satului.

“Si toti sunt din sat de aici ?”

“Toti, toti. Mandria satului unul si unul”

“Nici unul nu a mai jucat macar prin alta parte, pe la vreo liga mai sus ?”


Pana sa raspunda domnu’ Sandu ajungem la teren.


Bratesti010.jpg
 

“ ‘ai de plm” imi zic in gand. Un camp pe care odinioara pasteau vacile, plin de buruieni si flori de camp, inconjurat de un gard vai de mama lui. Doua porti cu plasa albastra, peticita din mai multe bucati, lasata cu incredere acolo toata vara, semn ca satul e de oameni cinstiti. Langa teren o baraca rosie cu usi albastre, deasupra o pancarta alba pe care nu se mai distinge mare lucru.

“Asta este vestiarul. Atat s-a putut” ridica din umeri domnu' Sandu.

Ma apropii de “vestiar” sa arunc o privire.


Bratesti011.jpg

“ ‘ai de plm” imi zic in gand. Undeva la vreo 30 de metri in stanga vestiarelor un wc de tip fundul curtii. Domnu’ Sandu imi citeste gandurile si explica:

“Ala e wc-ul”

“Ca doar n-o fi dusul, nea Sandule! Ce naiba ? Am avut si eu bunici la tara”

“Te-am vazut mai de la oras, mai vinitura asa”
se scuza domnu’ Sandu.

“Nea Sandule, trebuie sa tundem iarba”

“Se ocupa 2 baieti din echipa de asta, intr-o ora nu au ce face. Sunt experti la coasa, dar acum s-au modernizat, au masina de tuns iarba”


Nea Sandu observa ca ma uit dupa bancile de rezerva care lipsesc, e doar un spatiu liber ingradit la marginea terenului.

“Aducem 2 banci de lemn la fiecare meci de la nea Grigore de peste gard”

“ ‘ai de plm”

Apar si baietii la teren si intr-adevar sunt 16*** precum nea Sandu a prezis. Se uita la mine ca la un extraterestru. Un venetic. Dar unul care plateste baremul de arbitraj din buzunarul lui, asa ca... Ma prezinta nea Sandu si trecem la primul antrenament. Nu suntem 22 si avem un singur portar asa ca ne adaptam. Ne impartim 7 la 7 pentru o miuta pe jumatate de teren, jumatatea cu iarba mai mica. Ca sa imi dau seama mai bine ce poate fiecare dintre ei mai schimb jucatorii de la o echipa la alta si la un moment dat il bag si pe al optulea si intru si eu. “ ‘ai de plm” murmum mai mult ca pentru mine “daca slabesc vreo 13-14 kg si ma bag la joc las juma de echipa pe tusa”. Jocul se termina cu proteste. Din cauza ca am schimbat echipele nu prea e clar care e echipa pierzatoare.

“Care-i problema, nea Sandule ?” intreb eu sesizand zarva.

“Ei, se mai ciondanesc asa din cand in cand. De obicei cine pierde sta aplecat la un lapte gros, iar castigatorii sar. Dupa aia ne impacam si mergem cu totii la bere la mine, la bar”.

Urmeaza 4 amicale, toate acasa, in care putem sa vedem la ce nivel suntem, primul peste 2 saptamani.
 

---

***in ultima versiune de Activator am modificat astfel incat doar cluburile care au in realitate echipe de juniori U19 (A/A1) sau U17 (B) au si in joc echipa U19. Mai precis toate cluburile din primele 3 ligi, majoritatea din L4 si doar cateva de la L5 in jos. 

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

@kevinluci @TheRobert @Costin Dumitru- multumesc
@Mihai - ^_^ Arizona e in serie cu noi 

----

 

Amicale in presezon sau momentul in care afli cat de pielea pulii esti

 

Bratesti012.jpg

Ne asezam toti 3 la masa in baruletul lui nea Sandu: eu, nea Sandu si prietenul meu Bogdan “Unq Flipmo” pe care l-am rugat sa dea o mana de ajutor cu antrenamentele ca antrenor secund. E ca si mine, fara experienta reala, dar la teorie campion. Oricum nu avea ce face pentru ca are mult prea mult timp liber asa ca… de ce sa nu se bage in asa ceva ?

“Ok, sa analizam un pic amicalele. A fost o perioada de cunoastere, atat noi pe ei cat si jucatorii pe mine si pe Bogdan” am pornit eu discutia si am scos carnetelul cu notite. “Primul meci 1-4 cu Astra Plosca II. Ne-au macelarit de la inceput. Aveau 3-0 la pauza si singurul meu gand atunci a fost ca suntem intr-un mare cacat, o sa fie mult de munca pe zona de aparare”

“Pai va fi mult de munca” ma completa Bogdan. “3-0 la pauza, toate 3 golurile marcate de baiatul ala, Slobozeanu, winger stanga cu viteza foarte buna”

“Da, ne-a rupt la capitolul viteza. De asta vom pune accent pe viteza in perioada urmatoare la antrenamente pentru ca suntem deficitari si la nivelul asta se vede foarte repede pe tabela. Facem un program de antrenamente axate pe cresterea vitezei si vom monitoriza rezultatele individuale”

“Asta e meciul ala in care ne-a arbitrat femeia ?” interveni nea Sandu.

Bratesti013.png

N-au fost reactii din cele mai fericite in randul jucatorilor. Comentarii de genul “a iesit pizda din bucatarie” au fost la ordinea zilei. Spre cinstea ei, Ionela Pesu a condus jocul corect si echitabil. Poate nu a auzit chiar tot ce s-a zis despre ea…


Bratesti014.jpg

“Da, hai inapoi la fotbal” imi intrerupse gandurile Bogdan. “Pe jucatorul asta care ne-a dat 3 boabe am fost sa-l vedem in cateva meciuri noi doi si ne-a placut. Cum putem sa-l transferam la noi, nea Sandule ?”

“Transferuri nu se mai pot face pana la iarna. Asa a hotarat AJF-ul” raspunse nea Sandu.

“Deci va trebui sa ne descurcam cu ce avem, adica 16 jucatori. Daca se accidenteaza unul sau nu poate sa vina la meci pentru ca e serviciu sau nu-l lasa nevasta-sa sau maica-sa atunci avem o problema. Ok. Meciul urmator - 3-3 cu Ocna Mures II. Am condus cu 1-0 gol Stefan Munteanu direct din lovitura libera. Am facut bine ca l-am pus pe el sa execute, sa speram ca va mai da si in campionat. Apoi 1-1, 2-1 gol Andrei Munteanu din penalty pentru noi. Astia sunt frati - Andrei Munteanu si Stefan Munteanu ?”

“Nu, nu sunt” raspunde nea Sandu.

“3-1 gol Raileanu si apoi inexplicabil am primit 2 goluri, din care unul a fost degajare la portar direct la varf si iarasi apararea lenta a fost surprinsa”

“Am avut vreo 30 de suturi la poarta, mai mult de 10 pe poarta, in timp ce adversarul a avut 3 suturi in total. Posesia noastra a fost peste 60%” citi Bogdan ca din Biblie.

“Da, asta nu era joc de pierdut. Urmatorul e si mai si: 2-2 cu AS Greaca dupa ce am condus cu 2-0 dubla Rosu. La fel, posesie mai buna, ne place sa pasam, sa controlam jocul dar am pierdut de doua ori avantaje de 2 goluri. Cred ca avem o problema de concentrare pentru ca fizic eram ok”

“Am avut ghinion aici” e de parere nea Sandu. “Sa fii egalat in minutul 90 cu sut de la 30 de metri e ghinion curat. Iar la primul gol tot asa, a degajat portarul direct la atacant si gol”

Astea 2 jocuri 3-3 si 2-2 ne-au aratat si ceva parti bune la capitolul controlul jocului, la cum am pasat. Dar apararea e FRAN-JURI, iar atacul e cam bont.

“Ultimul joc cu AS Pleasa din Liga B Prahova, adica un nivel mai sus decat noi, Liga 6” am incheiat eu.

“Da, 0-4. Nici un comentariu de zis. 3 goluri din suturi de la distanta, acelasi marcator” zise Bogdan.

Bratesti015.png

“Bun, in concluzie. 2 egaluri, 2 infrangeri in cele 4 amicale de acasa. Nu putem sa transferam nici un jucator care ne-a placut de la adversare, ramanem in 16 jucatori. Putem sa aducem jucatori liberi ?” am intrebat eu.

“Sa vad, o sa sa ma interesez” raspunse nea Sandu care este responsabil cu acest capitol.

“Nu am jucat cu echipe de la noi din Liga C Prahova pana acum, asa ca e doar o apreciere, nu o parere formata clar, dar in conditiile astea o sa fie o lupta crancena sa nu fim ultimii” am tras eu concluzia.

Ambii comeseni au aprobat din cap.

“Sa incercam alta tactica in loc de 4-4-2-ul din amicale ?” intreba Bogdan.

“As vrea sa insistam pe acest sistem. Ce altceva am putea sa incercam cu un lot asa subtire ? Avem 3 fundasi centrali in total, asa ca orice alt sistem in afara de 4 fundasi iese din discutie. Nu avem nici macar un mijlocas defensiv de meserie ca sa putem incerca ceva gen 4-2-3-1” mi-am sustinut eu alegerea.

“Bun. Ii dam inainte cu tupeu. Mergem pe motivarea baietilor. Cum zicea si Mexes in vestiar la Milan - Rompiano il cullo a questi bambini, cazzo!!” Dap, Bogdan e specialist in italiana, nu doar in fotbal. E si pe jumatate italian.

“Ce ? Ce zice Bogdan ?”

“Nea Sandule, Bogdan zice ca trebuie sa muncim mult si fara figuri”
am inchis eu subiectul. “Ok, pregatirea e gata, e timpul sa punem tunurile pe baieti la antrenament si sa scoatem maxim din fiecare joc. Primul meci, in cupa, cu Steaua Sangeru. Ce stim despre ei, nea Sandu ?”

“Nu prea multe. Sezonul trecut au terminati pe la mijlocul clasamentului in Liga B Prahova, adica Liga 6. Sunt peste noi, dar asta e viata de echipa mica, Cupa e mai putin importanta, ne concentram pe campionat”


Evident nu am fost de acord. Pai platesc baremul de arbitraj degeaba ??

Cei 16 bastinasi magnifici:

Bratesti016.png

Bratesti017.png

Bratesti018.png

Bratesti019.png

Bratesti020.png

Bratesti021.png

Bratesti022.png

Bratesti023.png

Bratesti024.png

Bratesti025.png

Bratesti026.png

Bratesti027.png

Bratesti028.png

Bratesti029.png

Bratesti030.png

Bratesti031.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Rup nu doar la potential, ci si in Cupa Romaniei faza judeteana. Total neasteptat!

----

 

Ne place Cupa! Cine ar fi crezut ??

 

giphy.webp

Debutul in primul meci oficial avea sa vina cu Steaua Sangeru acasa in primul tur din Cupa Romaniei faza judeteana. Steaua Sangeru joaca in Liga B, al VI-lea nivel din Romania, adica mai sus cu o treapta fata de noi.

Nea Sandu nu prea da 2 bani pe cupa, o considera o risipa de bani, dar eu zic ca e o buna oportunitate sa ne masuram fortele cu echipe din Prahova, asa ca am bagat cel mai bun 11 pe care il cred eu: Kelemen - Raileanu, A. Munteanu, Ignat, Crisnic - S. Munteanu, Mihalcea, Dumitrache, Constantin - Nitu, Ghita.

Jucam pe contraatac si incepem binisor dar la primul corner al oaspetilor, min 22, fundasul lor, Onut deschide scorul 0-1. La pauza schimbam macazul si jucam mai ofensiv. Punem stapanire pe joc si incepem sa presam adversarul in propria jumatate. Min 60 toate cele 4 schimbari sunt efectuate, incercand sa impulsionez ofensiva.

In repriza a doua oaspetii nu prea mai ies din propria jumatate dar nici noi nu reusim sa fim suficient de incisivi. Ne place sa traim periculos asa ca abia in min 88 reusim sa obtinem un penalty. Executa Andrei Munteanu si 1-1, meciul va avea prelungiri!

Daca pe parcursul meciului am pus un pic de presiune pe echipa si am vazut reactii mai nevrotice, in prelungiri ii incurajez si echipa raspunde pozitiv. Dominam jocul si in acelasi timp tragem de timp de nu se mai poate. Ne-ar conveni sa ajungem la penalty-uri dar nou intratul Stepanyan nu e de acrod si prinde un sut de la distanta in minutul 105 care ne aduce victoria! 2-1!

Nea Sandu isi face cruce la finalul jocului, nu se astepta sa trecem de primul tur. Toata echipa merge la barul sau sa sarbatorim si din spatele tejghelei apar cateva sticle de spumant. Sarbatorim calificarea!

Artur Stepanyan, tanarul de 19 ani care ne-a aduc victoria e omul meciului. Intrat in minutul 61 a jucat dumnezeieste. Il intreb pe nea Sandu care e povestea lui.

“Ta-su e armean, aroman, dracu’ sa-l ia ca nu stiu exact, a lucrat acum niste ani la rafinaria de la Brazi, s-a indragostit de una de la noi din sat si hop, a aparut Artur. E speranta noastra de junior care s-ar putea sa plece la Petrolul dar cine stie ?”

“Am vazut ca il striga lumea tiganu’ ”
interveni Bogdan, Unq Flipmo.

“Da, asa se mai striga baietii intre ei. Un fel de ce faci, coaie ?”

Debut cu victorie total meritata, dar as zice neasteptata dupa rezultatele din amicale. Bogdan “Unq” Flipmo zice ca antrenamentele incep sa dea roade. Pfiu, sa dea Domnul asa sa fie!

In turul urmatorul jucam tot cu o echipa din Liga B, Liga a-VI-a prahoveana - Vointa Livadea, echipa cu pretentii de promoavare in Superliga B Prahova, corespondentul Ligii V, de data asta in deplasare, o deplasare de 50 de km spre zona de munte a judetului.

“Nea Sandule, ce se intampla cu portarul nostru, Kelemen ?”

“Sebastian nu poate veni azi, are o lucrare de zidarie si ne-a anuntat ca nu merge la Livadea”


Sunt socat. Singurul nostru portar nu poate veni in deplasarea de la Livadea. Ce cacat facem ?

“In locul lui o sa vina vecinul lui Sebi, Ilie, i-am facut legitimatie saptamana asta” ne anunta nea Sandu de parca venea Maradona cu noi.

“Pula mea, nea Sandule. Nu putem in felul asta sa facem mare lucru in cupa. Adica sa bagam baieti despre care nu stim mai nimic, fara antrenamente, fara nimic...”

“Atat s-a putut”
ne inchide gura nea Sandu.

Facem deplasarea in satul Livadea, comuna Varbilau cu microbuzul lui nea Sandu. N-am ce sa zic, e inimos omul, nu ma pot supara pe el, face si el ce poate.

Avand in vedere ca jucam cu o echipa superioara valoric si nici nu avem portar mergem ca in vacanta, fara presiune. Tactica e aceeasi 4-4-2, contraatac cat cuprinde, in poarta, vecinul Ilie Preda, 17 ani... Csf, n-ai csf.

Ne arbitreaza o domnisoara despre care aud ca e un pic mai controversata, Cristina Trandafir. AJF Prahova prmoveaza destul de puternic femeile in arbitraj.

Bratesti033.png
 

“Asta e pe pila, Ovidiule. Era o biata secretara pe la Comisia de Arbitraj dar s-a casatorit cu cine trebuie si hop, ne trezim cu ea delegata la Prahova. Sper sa nu faca meciul praf” Nea Sandu are sursele lui.

Bratesti034.jpg


Ori gazdele joaca precum niste impaiati, ori noi deja incepem sa aratam a "echipa" dar meciul este echilibrat, fara prea multe faze de poarta. Avem bafta de vreo 2 ori cand gazdele lovesc bara dar in rest pot zice ca suntem la acelasi nivel cu adversarii care vor sa promoveze in Liga a VI-a in Liga a V-a.

Domnisoara… Doamna Trandafir nu face meciul praf, asa ca jucam de la egal la egal si reusim sa dam lovitura, in prelungiri bineinteles. Nitu profita de o gafa in apararea gazdelor si in min 93 marcheaza singurul gol al meciului, 1-0 si suntem in turul 3!!!

Bratesti035.png

Bai, baga-mi-as. Primul meci in care nu luam gol, practic am orgasm din cauza asta! Si asta cu un pusti de 17 ani in poarta pentru ca singurul nostru portar e zidar si avea o lucrare. Ma come è possibile ?

In turul 3 din Cupa vom juca cu… AS Plesa, echipa de Liga B, Liga a VI-a, care in amicale ne-a casapit cu 4-0 acasa. Dar meciul va fi la tocmai la inceput de decembrie in deplasare. Pana atunci sa ne concentram pe campionat. Si sa nu uitam, am castigat un portar, Ilie Preda, copilul, vecinul...


Bratesti035.png
 

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Ma come si dice la voi aicea la Bratesti la “Ne-am pisat pe ei” ?

 

maxresdefault.jpg

Ne-am strans cu totii in barul lui nea Sandu. Boxele urla decibeli in nestire, jucatorii sunt toti pe mese, bautura curge rauri. Nea Sandu e si el cu jucatorii, eu si Bogdan stam intr-un colt si ne uitam la petrecere. Nu pot sa zic ca sunt socat dar citesc pe fata prietenului meu oroarea din privire.
 

 

 

Motive de petrecere ar fi destule, 11 la numar:

Bratesti036.png

Bratesti037.png
 

Toata lumea petrece cu exceptia mea si a lui Bogdan. Inca nu suntem acceptati pe deplin de grup. Core-ul este inca bratestean, suntem vinituri. Se inchina pahare unul dupa altul dar profit de un moment sa-l trag deoparte pe nea Sandu.

“Nea Sandu, trebuie sa discutam un pic despre jucatorii pe care vrem sa-i transferam”

“Ce ? Acuma ? Acuma suntem pe primul looooc”
urla nea Sandu ridicand paharul.

“Avem 4 jucatori pe care vrem sa-i luam, sunt toti liberi de contract, jucatori cu experienta la niveluri superioare. Ei ne-au sunat rand pe rand saptamana asta, dupa ce perioada de transferuri s-a inchis la ligile nationale. Ar fi pacat sa-i pierdem” interveni Bogdan.

“Pai la ce ne trebuie ? Cine e pe primul loc ? Tiki-taka Barceeeloonaaaa!!!” urla nea Sandu si jucatorii raspund cu urale.

Iesim un pic afara din bar sa ne auzim mai bine.

“Nea Sandu, trebuie sa iei o decizie. Vrei sa mergem cu o echipa locala 100% sau aducem jucatori si de afara care ne pot ajuta, jucatori cu experienta ?” il iau un pic la rost.

Nea Sandu sta o clipa si se gandeste. Imi dau seama ca sufletul lui zice nu, dar creierul stie ca raspunsul corect e altul.

“Pai la ce ne trebuie alti venetici ? Avem o generatie de aur aici”

Cuvintele ii scapa lui nea Sandu si parca abia cand termina isi da seama ca si noi suntem tinta lor. Trec peste moment ca si cum nu am auzit desi probabil vorbele sale imi vor zangani in urechi cand ma voi gandi la aceasta discutie.

“Nea Sandule, sa nu crezi ca echipa e precum calul lui Harap-Alb, a mancat jaratec si ca prin minune s-a transformat. Sunt aceiasi jucatori care acum doua luni incasau cate 3-4 boabe pe meci. Am reusit 2 victorii la scor, asa e, dar am jucat cu cele mai slabe echipe din serie. Asta nu inseamna ca vor urma numai victorii. Probabil ca nu vom termina pe ultimul loc in clasament asa cum te asteptai matale dar mai e mult de munca, urmeaza jocuri cu echipe despre care ne-ai zis ca trag la promovare, ala va fi momentul adevarului” incep eu.

“Faptul ca am inceput sa ne antrenam serios, sa facem 2 antrenamente pe saptamana, care cuprind pregatire fizica si tactica se vede in jocul echipei. Avem sansa sa imbogatim lotul cu jucatori cu experienta, jucatori de la care cei actuali au ce invata” incearca sa-l impresioneze si Bogdan.

Nea Sandu ne face semn ca se va gandi, dar acum e timpul de petrecere.

“Sa vina pandemia sa opreasca campionatuuu'!” urla jucatorii din bar. “Cine e pe primul loc ? Cine e pe primul loc ? Bratestiul e, Bratestiul e!”


Bratesti038.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

“Don’t make bad/sad faces”
Pep Guardiola


Pep-Guardiola-Man-City.jpg

Urmeaza etape cu adversari mai puternici si primul joc e in deplasare la Dumbrava, la sud de Ploiesti, unde jucam cu Vulturul Zanoaga, singura echipa care alaturi de noi are maxim de puncte dupa primele 2 etape.

Aliniez tot 4-4-2 si dau instructiuni de contraatac jucatorilor. Inainte de joc ii vad cam crispati pe baieti asa ca incerc sa-i relaxez:

“Nu avem nimic de pierdut. Zanoaga sunt echipa tare, cu pretentii asa ca nu va cer sa castigati, obiectivul e sa nu pierdem”

Nimeni nu spune nimic, in continuare simt ca din punct de vedere al comunicarii inca sunt bariere mari intre antrenori si jucatori. Reactioneaza ok doar cand ii felicit pentru victorii, in rest e o liniste asurzitoare, un amestec de ignoranta si “ce vrea sa zica asta, bo$$ ? pai asta n-a jucat fotbal in viata lui”. Totusi pe unii jucatori ii tradeaza fata, gesturile, le simt nevroza, anxietatea in fata unui adversar foarte bun, cu pretentii. Unde au disparut petrecaretii de acum cateva zile ?

Gazdele au un public frumos, sunt sustinuti de copii de la scoala din sat si flutura steaguri romanesti. Nu am mai vazut asa ceva pana acum la judeteana, o frumoasa initiativa de promovare a sportului in scoala rurala.

Bratesti039.jpg

Jocul se desfasoara foarte echilibrat, Zanoaga este echipa ce sta cel mai bine in teren dintre toti adversarii de pana acum. Nu lasa spatii inutile, nu consuma efort aiurea, au un atacant de 2m care joaca impins si arunca toate mingile pe el, cam cum jucau cehii cand il aveau pe Jan Koller pe vremuri. Si le iese. Dupa doar cateva minute deschid scorul prin lovitura de cap a acestui gigant. Se bucura intr-un mod inedit, fac un trenulet.

Bratesti040.jpg

Ii incurajez pe baieti. In general nu-mi place sa-i stresezin timpul jocului, nu-mi plac antrenorii care urla de pe tusa de baga spaima in jucatori, dar acum e un moment greu asa ca ma agit pe margine imbarbatandu-i pe cei din teren.

Pauza. 1-0 pentru Vulturul Zanoaga. Aplica tactica Pep “Don’t make bad/sad faces”


Jocul a fost echilibrat, doar o executie a facut diferenta asa ca le cer sa joace mai ofensiv. Incepem repriza a doua controland mai bine jocul, apoi in minutul 60 fac toate cele 4 schimbari - 3 mijlocasi si un fundas. Deja ne-am mutat in jumatatea adversa. Bara transversala ne refuza bucuria egalarii dar insist sa atacam in timp ce gazdele joaca ermetic. Cu 7 minute inainte de final obtinem o lovitura libera de la marginea careului. Stefan Munteanu, cel care executa de obicei toate cornerele si loviturile libere, este inlocuit asa ca Florin Ghita isi ia angajamentul. GOOL! 1-1! Si toata banca noastra sare pana in teren de bucurie!

Se termina indecis, un rezultat corect. Nici una dintre echipe nu a fost mai buna decat cealalta dar rezultatul il consider pozitiv, ramanem neinvinsi in jocurile oficiale in acest sezon. Ma bucur pentru ca e al doilea joc in care am fost condusi si am revenit reusind sa evitam infrangerea, se pare ca si mental am evoluat nitel.

~

Saptamana urmatoare avem meci acasa cu Lacul Turcului. Ploua de rupe. Nea Sandu e de parere ca terenul nu o sa reziste. Arbitrul verifica starea terenului in mai multe zone in timp ce noi ne adapostim in baraca ce serveste drept vestiar. Centralul decide ca nu se poate juca pe acest teren din cauza apei asa ca meciul va fi amanat.


Bratesti041.png
 

“Pentru cand ?” il intreb curios.

“Nu stiu. AJF-ul decide” raspunde arbitrul.

Mda, o sa avem o saptamana de pauza dar asta inseamna ca in toamna asta vom juca intr-o miercuri ca sa recuperam restanta asta. Miercurea jucatorii mai merg la munca, fie la rafinarie, fie la camp, cam nasol… Plus ca vom juca duminica-miercuri-duminica, o chestie noua pentru noi. Pana si jocurile din Cupa au loc duminica si nu cred ca AJF-ul ne va programa in prima duminica libera pentru ca asta e tocmai pe 8 decembrie. Deci va fi o miercuri.

Sarind peste meciul de acasa mergem in a doua deplasare consecutiva, la Vadu Parului. Aceeasi tactica si acelasi 11 ca si la Dumbrava, dar adversarul mai slab. Invingem lejer cu 2 goluri pe contraatac si un vole din interiorul careului dupa o prestatie foarte solida. Suntem intr-o perioada foarte-foarte buna si vine si cireasa de pe tort…


Bratesti042.png


“Ovidiu, Bogdane, am o veste foarte buna pentru voi”

Nea Sandu este luminat tot la fata.

“Zi-ne nea Sandule, nu ne mai tine in suspans. Vine vreunul dintre jucatorii aia cu experienta si liberi de contract ?”

“Nu, nu vor aia sa vina la noi, suntem prea mici noi pentru jucatorii aia. Dar pe 2 octombrie se deschide fereastra de transferuri si vine un jucator”

“E perioada de transferuri in octombrie ?”
ma mir cu voce tare. Cine dracu a mai auzit de asa ceva ??? AJF Prahova.

“Da. O saptamana. Si vine baiatul ala de la Astra Plosca, mijlocasul ala stanga, supersonicul…”

“Slobozeanu ? Ala care ne-a dat 3 goluri in primul amical ?” Bogdan face ochii mari.

“Da, da, asa, ala. Slobozitul”  hahaie nea Sandu cu un pic de dispret.

“Bine, nea Sandule! Ai reusit-o pe asta!”

 

Bratesti043.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

“N-ai cu cine, dom’le! Niste tarani!”
Cava D’Oro dixit


Primul transfer reusit de nea Sandu este Lucian Slobozeanu, un mijlocas stanga de 23 de ani de la Astra Plosca din Teleorman. In primul amical, primul meu meci la conducerea Bratestiului baiatul asta ne-a puscat 3 goluri intr-o repriza de ne-a sarit fotbalul din cap. Are viteza uluitoare, este numai bun ca varsta pentru ca noi trebuie sa nagam in teren 2 jucatori de ‘96 sau mai tineri. Dupa acel amical, am fost cu secundul meu, Bogdan Flipmo, sa-l mai vedem in vreo 2-3 jocuri. Asa e viata de echipa mica, nu ai scouti care sa faca asta pentru tine. Intr-unul din jocurile la care am fost a mai marcat 2 boabe asa ca l-am sunat urgent pe nea Sandu si iata-ne azi cu primul transfer realizat in schimbul a 20 de kg de miere de albine de rapita. Well, if that what it takes…

 

Bratesti044.png

AJF Prahova s-a miscat foarte rapid si a programat restanta cu Unirea Lacul Turcului fix dupa o saptamana si jumatate de la data initiala, intr-o miercuri. Aveam pentru prima data 3 jocuri de disputat in 7 zile: victoria de la Vadu Parului cu 3-0 duminica, restanta cu Lacul Turcului acasa miercuri si tot acasa cu Viitorul Fulga duminica.

“A fost meciul perfect, scorul perfect” zise prietenul si secundul Bogdan. “1-0 e scorul perfect, dai golul, apoi conservi resursele pentru alte jocuri” continua el. “Decat o victorie cu cu 4-0 mai bine 4 victorii cu 1-0”

Amandoi, si eu si Bogdan Flipmo, suntem admiratori ai stilului italian, cel in care nu primesti gol si castigi cu 1-0 sau 2-0. Si echipele noastre preferate sunt din Serie A.

“2-0 pare mai safe” zic eu. “Dar e buna si victoria cu 1-0, sunt 3 puncte pana la urma in restanta asta, mai ales ca a marcat Dumitrache sut din afara careului. A mai tras inca 2 suturi periculoase, avem un punct forte aici”

“Bai mai lasati-ne-n pula mea cu vrajelile astea ale voastre. Voi stiti fotbal din carti!” cel a carui voce tuna era Andrei Nitu, atacantul care cu cele 5 goluri marcate pana acum era golgheterul echipei. “Niciunul dintre voi nu a jucat fotbal vreodata si vorbiti de parca sunteti cel putin Mourinho si Guardiola”

A venit ca un trasnet. In ciuda atmosferei bune din vestiar, stiam ca inca suntem priviti ca straini, cu neincredere de catre localnici, dar pana acum faptul ca eram pe primele locuri ne aducea un atu.

“Ok, hai sa discutam asta separat. Daca mai doreste cineva sa participe la discutie va rog sa ramana, ceilalti aveti liber, ne vedem maine la meciul cu Fulga” am replicat eu.


Bratesti045.png

 

Alaturi de Nitu a ramas Andrei Raileanu, fundasul dreapta titular in toate jocurile de pana acum. Nitu continua:

“Ce ne tot futeti la cap cu fitele voastre de Bucuresti si mari antrenori ca nu sunteti. Voi credeti ca ne-ati invatat pe noi fotbal ? Pai voi sunteti nimeni in drum! Si vorbesc aici in numele la toti baietii!”

Raileanu era la sustinere, fara sa zica nimic dar se citea pe fata lui ca e intru totul de acord cu spusele coechipierului.

“Guys, suntem cu totii aici ca sa facem o echipa, sa avem rezultate, sa tragem in aceeasi directie. Aici toti suntem la fel de importanti, si voi jucatorii si noi, nea Sandu, Bogdan si cu mine. Nimeni nu e mai presus” am incercat eu sa stabilesc discutia pe un fagas.

 

Bratesti046.png

 

“Haide bah Railene sa plecam ca asta iar ne vorbeste din carti si m-am saturat. Nu stie decat pressing, pressing, concentrare pe faza de aparare, pula mea, n-ai cu cine....” zise Nitu si cei doi jucatori ne intoarsera spatele.

Bogdan nu zicea nimic, el oricum e un tip neconflictual si cel mai calm om din lume in orice situatie. M-am intors catre nea Sandu care parea intre ciocan si nicovala:

“Indiferent de situatie important e sa ne comportam ca niste profesionisti. Si Nitu si Raileanu au ajutat echipa asa ca discutia asta nu schimba cu nimic statutul lor. Vor juca atat timp cat o vor face bine. Sunt titulari inclusiv maine, cu Fulga” i-am zis eu.

Nea Sandu isi mangaie barba ca si cum se gandea cum sa raspunda:

“Eu sunt foarte multumit de rezultate, nici prin vis nu-mi inchipuiam ca vom fi pe locul 1. Asa ca - din carti sau nu - jocul echipei merge si e clar ca aici atat voi cat si jucatorii ati pus umarul. Nu stiu ce dracu’ i-a apucat pe astia doi, a dat strechea-n ei dar lasa ca mai vedem noi...”

Ultimele vorbe ale lui nea Sandu au fost ca un marait de dulau batran.

“Important e sa nu dea strechea-n toti” completa el.

Am simtit o dezamagire din cauza acestui mic incident cu cei doi jucatori. Rezultatele sunt totusi mult peste asteptari si cu toate astea tot exista unii care carcotesc. Daca si cand suntem neinvinsi se intampla ca titulari din echipa sa faca urat...

M-am tinut de cuvant si in meciul cu Fulga cei doi au jucat titulari. S-a terminat 0-0 si desi am jucat acasa, am considerat rezultatul ca pe unul pozitiv, Viitorul Fulga era o echipa cu pretentii de promovare in Liga B conform cu nea Sandu. Am laudat echipa la final pentru joc si rezultat cu gandul sa mai detensionez situatia, lucru care a parut si pe placul celor 2 razvratiti.

Bratesti048.png


Bratesti047.png

 

Supriza a venit de la nea Sandu. In doar 4 zile dupa jocul cu Fulga si 5 de la discutia cu cei doi jucatori, nea Sandu ne-a servit pe tava (a se citi a transferat din proprie initiativa) un atacant, Adrian Dinita de la Benfica Nova si un fundas, Florin Burbulea de la CSM Moinesti. Oricum nea Sandu se ocupa de partea asta de legitimari, adus si convins jucatori, asa stabilisem de la inceputul sezonului. Dar aceste 2 miscari erau un semnal clar pentru toti, atat jucatori cat si antrenori ca discutia cu Nitu si Raileanu (un atacant si un fundas) nu era tolerata corespunzator de nea Sandu.


Bratesti051.png

Dinita jucase 6 meciuri la Benfica Nova, in Liga 5 Bucuresti si marcase 1 gol pana atunci (fix din Bucuresti, cu fite deci…), iar Burbulea fusese titular la CSM Moinesti in Liga 4 Bacau. Nu stiu cum de a reusit nea Sandu sa-l convinga sa vina in Prahova, Liga 7 dar minunea i-a reusit.

Bratesti049.png

Bratesti050.png

Sunt nerabdator sa-i vad la treaba...

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Prima infrangeeeerrrreeee

Bratesti052.jpg

Primul meci in care aveam ocazia sa-i vad pe noii veniti a fost deplasarea de la Provita de Sus, la doi pasi de Campina. Am hotarat ca primul 11 sa fie: Kelemen in poarta, Ignat, A. Munteanu, Burbulea si Crisnic fundasi, deci a iesit razvratitul de Raileanu din echipa fiind inlocuit de nou venitul Burbulea. La mijloc S.Munteanu, Mihalcea, Dumitrache si S.Constantin, cu Slobozeanu in continuare pe banca de rezerve, titularul de pana acum, Silviu Constantin, e intr-o forma prea tare ca sa fie scos. Atacanti: nou venitul Dinita si Nitu. A devenit rezerva Ghita.

Ajungem la Provita de Sus si constatam inca de la incalzire ca tricourile noastre albastru deschis sunt destul de apropiate de albul gazdelor. Arbitrul de asemenea vede si ne atrage atentia, ne cere sa schimbam echipamentul.

“Ce ne facem, nea Sandule ?” il intreb. “Noi nu avem un al doilea echipament”

Nea Sandu sta un pic si se gandeste si pune mana pe telefon.

“Stai un pic ca stiu eu pe cineva de aici din Campina”

Formeaza un numar de telefon

“Alo, Nelule ? Sandu aici. Auzi am nevoie de ajutorul tau. Poti sa ne imprumuti un rand de echipament te rog ? Suntem la Provita si nu ne da voie sa jucam cu ale noastre, ca cica se face confuzie”

Arbitrul ne atentioneaza:

“La 13:30 trebuie sa incepem meciul, asa ca aveti timp pana la 13:45 sa fiti gata echipati. Daca trec cele 15 minute regulamentare dau 3-0. Nea Sandule, stii ca nu pot sa fac prea multe pe langa regulament, aici la Provita e primarul Movileanu care nu are toate tiglele pe casa”

Putin dupa 13:30 si primarul gazdelor si in acelasi timp si jucator de camp in echipa lor, incepe cu presiunile:

“Hai, dom’arbitru, fluiera finalul si da-ne 3-0 altfel ajungi la comisie”

Arbitrul ramane calm insa:

“Conform regulamentului au 15 minute in care sa fie gata de joc. Mai asteptam un pic”

Sosesc si tricourile noastre de imprumut, unele galbene cu albastru si suntem gata sa incepem jocul. E primul joc din acest sezon in care le zic baietilor ca astept victoria, Provita sunt sub nivelul nostru.

Primarul gazdelor, Movileanu, nu se lasa si chiar e enervat ca cineva din Campina ne-a ajutat:

“Nu incepem niciun meci. 3-0 trebuie sa castigam pentru ca trebuia sa incepem la 13:30 si ei nu erau gata. E deja 13:40 si daca nu ne dai victoria in raportul de arbitraj te reclam la comisie!! Si tricourile astea nu-s chiar in ordine, sunt galbene si noi avem alb, ce naiba facem aici ?”

Se creaza un mic meleu in jurul arbitrului, nea Sandu se baga si el si cineva il loveste pe central la glezne. Acesta se intinde pe gazon dar isi revine rapid, vrea sa duca jocul pana la capat, n-are chef de comisii si reclamatii.

“Ce nenorocit e Movileanu asta! I-a tras-o arbitrului!” se intoarce nervos nea Sandu.

“El a fost ?” intreb in timp ce ne asezam pe banca.

“El! El! Cine altcineva ?”

“Nea Sandule, cumperi dumneata un set nou de tricouri de culoare inchisa ? Il platesc eu, dar asa evitam situatiile astea. Negre, albastru inchis, ce gasesti mai ieftin.”

“Da, Ovi, ma ocup”

Incepem bine jocul si in minutul 37 arbitrul dicteaza penalty pentru noi.

primarul_bataus.jpg

Primarul Movileanu innebuneste si din nou arbitrul este inconjurat si bruscat. Dupa cateva minute de parlamentari se reia jocul, A.Munteanu executa si conducem cu 1-0.

Gazdele au noroc in prelungirile reprizei si marcheaza dupa un corner 1-1.

In repriza a doua parca am schimbat din nou tricourile, de data asta cu gazdele. Desi atacam, tot adversarii marcheaza. In urma unei lovituri libere in min 63, centrare in careu si dintre fundasii nostri un localnic rastoarna tabela, 2-1 pentru Provita. Cu 10 minute inainte arbitrul ar fi trebuit sa elimine un jucator de la gazde pentru fault ca ultim aparator dar l-a iertat, a dat doar galben.

“Nu avem cum sa pierdem jocul asta” imi soptesc mai mult pentru mine. Ma agit pe banca si ii incurajez pe baieti, nu joaca rau dar ne lipseste finalitatea, iar portarul gazdelor e in zi mare.

Spre final gazdele ne mai dau un gol din faza fixa, 3-1 in min 78 si trebuie sa ma obinuiesc cu gandul ca prima infrangere e aproape.

Fluier final, 3-1 si le zic baietilor direct. “Am jucat slab azi, aici la Provita erau puncte de luat, dar asta e. Marti la antrenament ne concentram si pe fazele fixe, am luat azi 3 goluri asa, practic singurele lor suturi pe poarta”

~~~

“Si ia zi, nea Sandule, cum ai gasit tu totusi jucatorii astia de i-ai adus ? Dinita, Burbulea” il chestionez eu.

“Ei, am si eu relatiile mele”

“Enigmatic mai esti, nea Sandule. Zi-ne si noua ca nici eu, nici Bogdan nu intelegem cum ai dat de ei, ca nu-s de prin Prahova.”

“Mi i-a recomandat un domn pe care il cunosc din urma cu cativa ani. Imi mai da sfaturi din cand in cand. Il stiti pe Cristi Costache care a fost la Rapid ?”

costache.jpg
 

“Da, am auzit de el, dar nu pot spune ca stiu multe despre el. Genul asezat la locul lui, aplicat, el e, nu ?” intreb eu.

“Da, da, el” raspunde un pic incurcat nea Sandu.

“Bravo, nea Sandule. Ai asul in maneca”. Il bat prieteneste pe umar. E de treaba nea Sandu, inimos, imi place si chiar il admir pentru straduinta.

~~~

Vecina de clasament, Arizona Zalhanaua, ne viziteaza in urmatoarea etapa. N-am intalnit un nume mai interesant, o asociere hazlie in acelasi timp intre un stat american si un nume de comuna autohton, dacic as indrazni sa spun. Prima oara chiar am zis din eroare “Haznaua” dar noroc ca eram doar intre noi. “Pistolarii” cum le place sa se numeasca dar de fapt ar trebui sa se numeasca “ciobanasii” pentru ca ne-au rupt golgheterul inca din primele 5 minute. A iesit Nitu rupt si nea Sandu l-a si urcat in masina sa-l duca la Sirna, la dispensar. Meciul a fost destul de echilibrat, Arizona sunt o echipa destul de buna, chiar daca dura si au deschis scorul fix inainte de pauza 0-1.

Dupa pauza S.Munteanu ne salveaza si egaleaza 1-1. Nu pentru mult timp pentru ca oaspetii au calcat probabil in maslinele de oaie de pe la stanele de unde au venit si au noroc azi. Lovitura libera, sut direct al unui “ciobanas”, mingea loveste bara, apoi il loveste in spate pe portarul nostru, Kelemen, si intra in poarta. 1-2. Iar trebuie sa alergam dupa egalare si o obtinem in min 78 cand Mihalcea reuseste sa marcheze 2-2. Doua goluri ale principalelor motoare de la mijlocul terenului, playmakerul Mihalcea si wingerul S.Munteanu. Atacul nu a mai livrat de mult, ne-au salvat mijlocasii.


Bratesti052.png

 

Bratesti053.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Back to my favourite game:

9fddcd084ff7359f31df0767bef7027fb7c8c864

Urmatoarea etapa am mers la Valea Calugareasca unde victoria nu ne putea scapa si m-am asigurat ca baietii au inteles asta.

Totusi, jocul a inceput mai greoi, clar se vede ca jucam cu o frana trasa fata de inceputul sezonului cand insiram victoriile. Se vede calitatea jucatorilor noi adusi - Slobozeanu, Dinita, Burbulea, dar nu mai aratam ca o echipa. Nu mai suntem primii la minge, pasele nu se mai leaga cursiv si in general e o atitudine de lehamite in joc. Gazdele sunt insa prea slabe ca sa emita pretentii asa ca la pauza a fost 0-0.

In pauza l-am vazut pe capitanul gazdelor cum si-a desfacut o bere rece pe care a dat-o pe gat fara jena fata de arbitru, politistii prezenti la teren, colegi sau adversari. Ba chiar cativa spectatori l-au incurajat sa o bea pana la capat dintr-o singura incercare si au izbucnit in urale ca la un gol cand capitanul a reusit.

“Bai, nu se poate sa nu batem aici, adica uita-te si tu la ce fac astia” ii spun lui Bogdan, secundul si prietenul meu care rade in hohote cand vede faza.

In repriza a doua am intrat un pic mai motivati dupa ce la pauza i-am incurajat si cu doua goluri din afara careului ale lui Dumitrache si Ignat am plecat de la Valea Calugareasca cu toate punctele. Aveam nevoie de victoria asta dupa ultimele 3 jocuri in care scosesem 2 puncte.

Etapa a zecea am jucat cu AS Mehedinta acasa. Din nou ma asteptam la o victorie si meciul a debutat cum nu se poate mai bine, noi calare pe ei in jumatatea adversa. Dupa doar 4 minute Slobozeanu l-a servit pe Dinita in careu cu o centrare ca la carte si acesta a marcat primul sau gol pentru Bratesti. 25 de minute mai tarziu, “achizitie” Slobozeanu majoreaza scorul cu un sut din interiorul careului si dovedeste tuturor de ce i-a luat fata lui Silviu Constantin in primul 11.

Dupa pauza Dumitrache majoreaza scorul la 3-0 dovedind ca e intr-o forma deosebita si jocul e inchis. Oaspetii reduc din diferenta dar suntem pe un trend ascendent si nu putem fi egalati de o echipa inferioara totusi. Nu azi.

Bratesti054.png

Bratesti055.png

Achizitiile de pana acum au fost reusite, cele din perioada de transferuri de o saptamana organizata de AJF Prahova in octombrie. Slobozeanu, jucatorul care ne-a dat 3 goluri ca adversar in primul amical al sezonului a devenit titular, a marcat si un gol si a dat deja 2 assisturi. Dinita a spart gheata cu primul gol, profitand de accidentarea lui Nitu din meciul cu “ciobanasii-pistolari” de la Arizona Zalhanaua iar Burbulea foloseste din plin cei 1.92m ai sai si e stalpul apararii.

Bratesti056.png

Pe Slobozeanu l-am cerut eu lui nea Sandu sa-l aduca, dupa ce Bogdan secondul meu l-a urmarit in cateva jocuri. Poarta porecla "achizitie" data de mine si de Bogdan pentru ca e primul jucator pe care l-am dorit si pe care nea Sandu l-a adus. Dinita si Burbulea au fost adusi de nea Sandu din proprie initiativa, poate ca raspuns la conflictul generat de Nitu si Raileanu. Toate 3 sunt transferuri reusite, oricum eram doar 16 jucatori inainte asa ca acum incepem sa aratam mai a echipa cu lotul asta.

I-am mai cerut lui nea Sandu sa transfere cativa jucatori in pauza de iarna. Sunt jucatori care m-au impresionat cand au jucat impotriva noastra in amicalele din vara, 3 de la AS Pleasa (Liga B Prahova - Liga 6) si 1 de la AS Greaca (Liga 5 Giurgiu), jucatori pe care Bogdan Flipmo i-a urmarit in cateva jocuri oficiale la inceputul sezonului ca sa ii evalueze. La Pleasa (Bucov) am fost si eu o data cu el la un joc sa-i vad pe cei 3. Nea Sandu s-a mai sfatuit cu Cristi Costache, ce a mai facut el, dar a executat cu precizie si din iarna vin tinereii astia pe pozitii unde avem nevoie: un mijlocas defensiv si fundasi laterali. Avem o situatie mai ciudata nitel - cu AS Pleasa urmeaza sa jucam in turul 3 din Cupa Romaniei, faza judeteana Prahova pe 1 decembrie. E destul de probabil ca acesti 3 jucatori care vin la noi in ianuarie sa fie in teren impotriva noastra in decembrie...

Bratesti057.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Ploi, noroi si… locul 2 ?

Toamna a adus cu ea ploi si terenuri grele. La Puscasi, Barcanesti chiar inainte sa inceapa jocul, o rafala de un sfert de ora a inmuiat gazonul teribil. Arbitrul a amanat inceputul meciului cu 10 minute ca sa treaca ploaia. Intre timp ne-am adapostit in casa de la marginea terenului folosita drept vestiar si ca sa mai destind atmosfera si sa fiu in ton cu tunetele de afara, am scos boxa la care-mi conectez telefonul si le-am pus baietilor o bucata electrizanta:

 

 

“Asta vrea sa jucam fotbal in ritm de rock” am auzit din grupul propriu de jucatori.

“Aha, precum Klopp. I see you are a man of football culture as well” am replicat nestiind de fapt prea bine cine a fost autorul comentariului.

“Ha ? Nu inteleg. Ce-a zis asta, mah ? M-a injurat ?”

“E ok, mai bine lasa. Hai sa-i dam drumul!”


Terenul greu a facut ca jocul sa fie unul surd, o lupta in a sta intai pe picioare. La pauza 0-0 fara prea multe semne de fotbal. In repriza a doua, gazdele au deschis scorul in min 51 dupa o greseala personal a lui Ignat, dar ne-am revenit repede si am egalat dintr-un penalty just acordat 7 minute mai tarziu.


Bratesti058.jpg

1-1, rezultat echitabil.

Urmatorul joc avea sa fie ultimul meci din campionat disputat acasa in sezonul de toamna. Din pacate surprizele neplacute s-au tinut lant: mai intai Crisnic, Burbulea si Andrei Munteanu nu au putut ajunge din diverse motive. Ba aveau de cules strugurii, ba erau la servici in ziua aia, care mai de care motive din ce in ce mai valide. Astfel a trebuit sa joc cu improvizatii in aparare, incat Stefan Munteanu, mijlocasul nostru dreapta a jucat ca fundas stanga. Nu am avut de ales, pana la urma avem un lot subtire.

Dupa ce Dumitru a deschis scorul pentru noi, seria de ghinioane s-a reluat asa ca oaspetii au egalat, acelasi Dumitru a fost eliminat pentru 2 galbene si pana la pauza ne-am trezit si condusi pe tabela cu 1-2.

In repriza a doua ne-am aruncat in atac cu toate fortele, chiar daca eram cu un om in minus. Kelemen a facut minuni in poarta noastra mentinandu-ne in joc dupa ce a aparat si un penalty. Cu toate astea la final am consemnat si prima infrangere acasa.

Am fost foarte nervos la pauza si nemultumit la final si nu m-am cenzurat deloc in fata jucatorilor. Cu astfel de rezultate alunecam incet si sigur in clasament dupa un inceput foarte bun de campionat. Da, suntem mult peste asteptari dar directia in care ne indreptam nu e cea corecta. Nu progresam ca joc, jucatorii se plang din ce in ce mai des de antrenamentele prea dure din punct de vedere fizic, ar prefera o dulce trandavie, un dolce far niente. Problema e ca urmeaza ultimele doua jocuri din sezon, deplasare la cea mai buna echipa din serie, Rapid Salciile si deplasare in cupa la AS Pleasa, din Liga B, a sasea liga din Prahova. Mi-as dori sa nu incheiem sezonul de toamna cu 3 infrangeri la rand.

Bratesti059.png

Bratesti060.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

@kevinluci nu, nu! detalii mai jos

---

Inconsistenta are si avantaje: dupa ce joci prost, urmeaza sa joci… bine!?!?

tenor.gif

Ultima etapa a turului de campionat a programat cea mai grea deplasare posibila. La Salciile, unde aveam sa infruntam liderul clasamentului, Rapid - o echipa solida, cu vechime in ligile inferioare prahovene, la toate nivelurile. Toate astea datorita unui singur om, Raduta Ghioca, un om cu suflet mare, unul dintre cei mai cunoscuti oameni din fotbalul prahovean mic.

raduta_ghioca.jpg

Tot timpul un apropiat al Petrolului, dar in acelasi timp si un fan al Rapidului, curios de altfel avand in vedere rivalitatea dintre cele doua, a descoperit numeroase talente care au imbracat tricoul galben-albastru al Petrolului Ploiesti. Mai apoi a fost maseur la Petrolul si la Chimia Brazi multi ani de zile. La Salciile, Raduta Ghioca sadeste o echipa locala cu prezente in ligile judetene prahovene, el fiind nascut in aceasta localitate si vrand sa returneze ceva locului in care a crescut.

Mi-a fost frica de acest meci, pentru ca Rapid Salciile s-a instalat pe primele locuri inca de la inceputul campionatului, au avut un parcurs fara eroare, au pierdut prima oara abia etapa trecuta, surprinzator, la ultima clasata si mai ales pentru ca au cea mai buna aparare, 6 goluri in 12 jocuri.

Am jucat in formula aproape completa, doar Ignat ne-a lipsit. Ploaia a cazut neincetat pe tot parcursul jocului asa ca le-am zis baietilor sa renuntam la intrarile agresive care ne caracterizeaza si sa pasam direct la om, nu in adancime pentru ca terenul nu e potrivit pentru un astfel de joc. Gazdele ne-au luat tare in primele minute dar am rezistat iuresului. Oricum, orice rezultat diferit de infrangere il consideram un rezultat pozitiv, mai ales ca noi nu eram in forma de la inceputul sezonului. Pe parcursul reprizei lucrurile s-au mai echilibrat asa ca la pauza am intrat cu 0-0.

I-am imbarbatat pe baieti, jucasera bine si stiam ca daca planetele raman aliniate plecam cu punct de aici, obiectivul nostru.

Repriza a doua a inceput cu o faza realizata de Slobozeanu care i-a pus o minge pe cap lui Dinita si acesta nu a iertat 1-0!!! Deja sperantele mele erau ca poate luam 3 puncte, nu unul. Gazdele au atacat furibund si ultimele 10 minute le-am urmarit in picioare, la marginea terenului strigand la jucatori diverse indicatii! Nu puteam sa stau jos, eram prea incordat din cauza tensiunii!! In minutul 88 gazdele au marcat dar spre norocul nostru golul a fost anulat pe motiv de offside!!! In prelungiri, in urma unui atac al gazdelor mingea a fost retinuta de excelentul Kelemen, portarul nostru a degajat rapid, direct la nou-intratul Rosu si acesta in urma unei curse de unul singur a marit avantajul la 2-0!!!! Am zburat pur si simplu spre grupul de jucatori ca sa-i imbratisez precum Mourinho pe Old Trafford in 2004!!!!!

InfiniteDimDromedary-size_restricted.gif

 

S-a terminat 2-0, o super victorie in cel mai greu meci al campionatului!

Bratesti061.png

Dupa fluierul final domnul Ghioca ne-a invitat la ospatul de final de an, pentru ca sezonul lor de toamna se incheiase, spre deosebire de noi care mai aveam un joc de cupa. Un lord, domnul Ghioca, cu vorbe de lord:


“Vinul ca sa fie bun trebuie sa aiba cateva calitati: sa fie alb, sec, rece, mult si…”

“Gratis!”

“Asa e, Sandule!”


Am ciocnit cate un pahar, cu exceptia lui Bogdan care nu bea alcool. Am ramas masca vazand vanzoleala ce incepuse asa, ca din senin! Mai bine de 30 de localnici au scos la iveala mese si banci pliante, le-au invelit imediat cu fete de masa visinii ca doar e Rapiduletul pe loc de promovare, au plasat ”la meserie” sute de pahare de unica folosinta si… a inceput petrecerea! O formatie de lautari cunoscuta in zona a incins atmosfera, tuica a dezlegat limbile dar mai ales picioarele si aproape toti cei din aflati in zona au început dezmatul! Priveam siderat cum localnicii se distrau mai abitir ca la o nuntă ori un revelion profitand de faptul ca ploaia incetase si bucurandu-se pentru finalul de sezon de toamna pe loc de promovare alaturi de cantaretul trupei! Cantaret care era si el component al Rapidului! Ma si miram cum potriveste el atat de bine rimele cu fiecare fotbalist in parte, maneaua de celebrare de circa 30 de minute facand furori printre cei prezenti! Bucuros de performanta rapidistilor, un purcel chiar si-a dat viata, transformandu-se in pomana pentru toata lumea, iar dupa tuiculita, vinul si berea au curs rauri-rauri. Dupa un ceas si ceva, cat am zabovit noi pe acolo, am remarcat destule “popice umane” doborate pe campul de joc, semn ca antrenamentul de dinainte de “meci” nu fusese chiar corespunzator! Nea Sandu a mai ramas vreo 2-3 ore dupa plecarea noastra pentru a ne povesti ca au urmat gratarele cu cotlete, costite si crapcenii zonei dispusi si ei sa se lase pluta in zeama saramurii acompaniata de mamaliguta si ardei iute! Asa petrecere rar am vazut…


Bratesti062.png

Clasamentul turului de campionat ne plaseaza pe un neverosimil loc 1 la diferenta de golaveraj fata de Rapid Salciile pe care tocmai i-am invins in ultima etapa si cu 1 punct peste Arizona Zalhanaua si Vulturul Zanoaga, cu ambele am facut cate un egal. Seria este echilibrata si probabil ca batalia pentru promovare se va da intre noi si aceste 3 echipe. Poate si Viitorul Fulga sa mai pastreze sanse daca ar reusi un retur de exceptie. Este destul de clar ca obiectivul stabilit de nea Sandu la inceput de sezon este cu mult depasit, ramane sa vedem daca avem suficienta forta sa ne batem la promovare si in retur.

Ultima etapa a campionatului va fi un deliciu: primele 4 clasate se vor intalni intre ele.

2.png

“Lupta pentru promovare in Liga B Prahova nu e deloc stresanta”
Nea Sandu, 45-50 de ani

~~~

Spre deosebire de Rapid Salciile, noi nu am luat vacanta ci am jucat turul 3 al Cupei Romaniei, faza judeteana in deplasare la Pleasa, Bucov. Echipa din localitate, AS Pleasa este aceeasi echipa care ne-a administrat un 4-0 la Bratesti intr-un amical, cu 4 luni in urma. Acum AS Pleasa ocupa locul 3 intr-una din seriile Ligii B Prahova, Liga 6, un nivel deasupra noastra. 3 jucatori urmeaza sa vina la noi in ianuarie de la Pleasa - fundasul dreapta Ilie, fundasul stanga Barbulescu si mijlocasul defensiv Preda. Primii doi au inceput ca titulari jocul cu noi, un joc desfasurat pe un teren in panta, langa cimitirul comunei. Nu am mai vazut nicaieri ca un teren in panta sa fie omologat…

Bratesti063.jpg


Nici nu ne asezam bine in ghete si se intampla pocinogul. Pentru gazde. O fi fost de la panta...

Ionut Barbulescu, jucatorul adversarilor ce urmeaza sa vina la noi in ianuarie, reuseste un autogol de toata frumuseatea in min.1. Autogolul este urmat de un adevarat meleu intre bancile tehnice, adversarii acuzandu-ne ca am umblat la jucatorii lor, mai precis cei 2 care joaca si vor veni la Bratesti in ianuarie. Dupa mai multe imbranceli si injuraturi de morti, il intreb pe antrenorul gazdelor:

“Si de ce l-ai bagat daca stiai ca o sa te tradeze ? De ce nu-l scoti acum din teren, ha ?”

Barbulescu joaca in continuare, nu e inlocuit. Jucam probabil cel mai bun joc tactic al nostru din acest sezon si inchidem tabela cu scorul perfect - 1-0, o defensiva bazata pe posesie - cu mult peste 50% posesie la noi si doar cateva ocazii ale gazdelor.

Bratesti064.png

Victoria ne aduce practic in turul 4 al Cupei Romaniei, faza judeteana, tur care se va disputa dupa doar o saptamana de la turul 3, pe 8 decembrie. Acesta va fi de fapt finalul sezonului de toamna. Ajungem in turul 4 al Cupei dupa ce am eliminat 3 echipe din esalonul 6 prahovean (Steaua Sangeru locul 13 din 14), Vointa Livadea (locul 4/14) si AS Pleasa (locul 3/14). In turul 4 al Cupei vom intalni Sportul Campina (locul 8/18 in esalonul 5 - Superliga B Prahova) in deplasare. Mergem la oras!!! ^_^^_^^_^

Dupa victoria din Cupa prin autogolul viitoarei achizitii Barbulescu, Bogdan m-a luat deoparte pentru o discutie intre patru ochi.

“Ai vorbit tu ceva cu jucatorii de la Pleasa care vin la noi in iarna ?”

“Nu, ce sa vorbesc ?”
am raspuns nedumerit.

“Ceva despre o mana de ajutor sau sa o lase mai moale. Autogolul ala a fost foarte dubios”

“Nu, Bogdane, ce naiba ? Doar ne stim de 15 ani. Stii ca nu-mi plac fazele astea, nu umblu cu blaturi si avem amandoi niste principii”

“Dar de Sandu stii ceva ? A vorbit el ?”

“Nu stiu nimic. Ar fi foarte naspa sa fi vorbit el cu Barbulescu.”

“Bine, Ovidiu. O sa il intreb si pe el”
incheie Bogdan doar pe jumatate convins.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Vacanta... in sfarsit!

Bratesti065.PNG

Ultimul joc dinainte de vacanta a avut loc pe stadionul Steaua Romana - Sterom din Campina. Eram pentru prima oara pe un stadion de 1500 de locuri, cam de 15 ori mai mare decat orice teren din ultima liga prahoveana. Campina e un oras micut din Prahova, cu doar 30-33.000 de locuitori dar cu o traditie fotbalistica inseamnata datorita Poianei Campina, o echipa ce a navigat prin Divizia B/Liga 2 prin anii ‘90. Pentru un asemenea oras micut prezenta constanta in al doilea esalon fotbalistic al tarii era o performanta puternic sustinuta de un personaj local apropiat lui Mircea Sandu, Stefan Chitu. Desi orasul era micut, iar echipa doar de divizie secunda, prietenia cu Nasu’ l-a facut pe Chitu sa aiba o influenta puternica in fotbalul romanesc cam salbatic din anii 90-00. Astazi, Campina trebuie sa se multumeasca cu 2 echipe, ambele prezente in Superliga B, Liga 5 Prahova.

Multumit de ultimele 2 jocuri pot zice ca am fost foarte relaxat la acest meci, orice rezultat in afara infrangerii ar fi fost unul excelent. Dupa ce am eliminat din Cupa 3 echipe de Liga B, Liga 6 Prahova, sa o eliminam si pe Sportul Campina, locul 8 in Superliga B ar fi fost deja parfum. Desi am inceput meciul bine si am jucat de la egal la egal cu echipa aflata 2 niveluri mai sus in piramida fotbalistica romanesca, in partea a doua a jocului experienta superioara a gazdelor si-a spus cuvantul. Ne-au invins cu 2-0. Insa, faptul ca am ajuns in turul 4 al Cupei Romaniei, faza judeteana este o performanta in sine. Cu 3 tururi mai mult decat se astepta nea Sandu.

Bratesti066.png

Dupa joc ne-am strans la barul comunal al lui nea Sandu si petrecerea de final de an a inceput cu mult alcool si muzica de calitate. O nebunie, ce sa mai!

In timpul petrecerii, prietenul si secundul meu, Bogdan Flipmo, m-a rugat sa iesim pentru ca vrea sa-mi vorbeasca.

“Ia zi, Bogdane, ce te framanta ?”

“Cred ca pentru mine e momentul sa renunt”

“Cee ? De ce, unchiule ? Suntem abia la jumatatea unei calatorii”

“Stiu, dar si tu stii ca am niste principii si de la ele nu ma abat”

“E vorba de autogolul lui Barbulescu din cupa ?”


Bogdan tace, refuza sa zica.

“Sa stii ca nu am facut nimic necurat, nu am vorbit cu el inainte sau dupa meci despre asa ceva, Bogdane!”

“Da, nu stiu ce sa zic. Tu nu, dar poate altii… Oricum, e o lume prea pestrita pentru gusturile mele. Renunt aici, iti doresc succes!”

“Ramanem prieteni ca si pana acum, sper”
si i-am intins mana. Nu pot strica o prietenie de 15 ani de zile asa ca ii respect decizia.

In loc de la revedere, Bogdan mi-a lasat o analiza a lotului, cu plusuri si minusuri si comparatie cu celelalte competitioare din Liga C Prahova. 

“Uite, la asta am lucrat saptamana asta. Cadou de ramas bun.”

O sa-mi lipseasca Bogdan, va trebui sa ma descurc fara el si fara observatiile valide despre jucatori, despre tactica….

Bratesti069.png

Bratesti073.png

Bratesti074.png

Bratesti075.png

In zilele urmatoare aveam sa o citesc din scoarta in scoarta si sa-mi validez propriile pareri: punctul forte al echipei este jocul de pase si asta s-a vazut in majoritatea situatiilor din tur, unde am stapanit mijlocul terenului prin acest joc. Apoi am facut progrese insemnate la capitolul viteza, unde am lucrat suplimentar toata toamna spre disperarea unora dintre jucatori. Puncte slabe ? O droaie, mai ales in zona tehnica. Ce sa faci ? La nivelul asta sa ai si jucatori cu tehnica ?? Ar fi boierie…

Din punct de vedere statistic, suturi pe poarta avem cam 37%, printre cele mai slabe din Liga. Avem cel mai tare atac cu 28 de goluri, cu 5 mai multe decat urmatoarea echipa. Suntem echipa cu cele mai multe faulturi provocate, asta din cauza ca le-am cerut jucatorilor mei agresivitate pentru ca dupa ce am vazut amicalele in vara imi pusesem mainile in cap. Evident, din cauza asta suntem printre cele mai proaste echipe la capitolul tacklinguri. Cu toate astea la cartonase suntem cam la jumatatea plutonului de echipe. Le-am cerut jucatorilor sa fie agresivi, nu prosti.

Avem cele mai multe goluri marcate din corner - 5. Am exersat mult la antrenamente asta pentru ca fiind echipa mica, fazele fixe sunt sanse ce trebuie fructificate. Suntem a doua echipa ca numar de suturi pe poarta cu 82 de suturi, ceea ce e bine, ajungem sa fim periculosi. Din pacate am primit multe goluri din cornere si lovituri libere, aici trebuie sa mai lucram.

Stefan Munteanu si Eduard Mihalcea, cei 2 mijlocasi de baza ai nostri, sunt printre fruntasi la capitolul pase/assisturi/ocazii de gol create pentru coechipieri, iar majoritatea mijlocasilor nostri ar fi inclusi in echipa campionatului la acest moment.

Urmeaza o binemeritata vacanta!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Generaţia de Aur

4 out, 9 in!

nintchdbpict0003227928341.jpg

Satul sa tot aud direct sau indirect ca nu sunt de-al locului sau ca sunt un nimeni in fotbal am purces un pic la remanierea lotului. Astfel, am deschis carnetelul cu notite si m-am uitat pe lista de jucatori pe care eu si Bogdan Flipmo am conceput-o de la inceputul sezonului pana la plecarea sa in decembrie. I-am bagat sub nas lui Nea Sandu pe cine vrem sa aducem iar nea Sandu a livrat fara exceptie tot ce am cerut. Ba mai mult, a mai pus si de la el astfel ca acum avem un lot bine garnisit, cu dubluri pe toate posturile si TEORETIC mai bun decat cel din tur.

Au plecat:
Anton Micle - la AS Sorostin Seica-Mica - L5 Sibiu, locul 10
Adrian Dumitrache - i-am zis ca nu mai am nevoie de el, am optiuni mai bune pe postul de mijlocas central, mi-a zis ca ma uraste si a emigrat in Italia
Aurelian Vlad, Eduard Mihalcea - ambii plecati la pachet la Viitorul Branesti, L5 Gorj, locul 8

Dintre toti doar de Eduard Mihalcea imi pare rau, era titular cert si as fi vrut sa ramana, dar a primit oferta de la echipa din Gorj si nu stiu cum a reusit primarul de acolo sa-l convinga pe nea Sandu sa-l lase dar… asta e. In lipsa lui am fost nevoiti sa ne intarim pe flancul drept al liniei de mijloc.

Au venit:
Ionut Barbulescu, Vladut Preda si Arpad Ilie - toti de la AS Pleasa, echipa de Liga B Prahova (L6 Prahova) care in amicalul din iulie ne-a dat un 4-0 lejer la Bratesti pentru ca in decembrie in cupa sa piarda glorios in fata noastra pe teren propriu cu 1-0 prin autogolul lui… Barbulescu. Dap, e si motivul pentru care Bogdan Flipmo a renuntat la echipa, un motiv principial. Toti 3 mi-au placut in jocul din vara, mai ales Preda, care joaca la inchidere si noi nu aveam un astfel de jucator, era gaura acolo. De-acum nu va mai fi! Barbulescu si Ilie vor acoperi flancurile apararii din postura de titulari, in ciuda situatiei cu autogolul din cupa. Vom mai discuta despre acest subiect, daca a fost sau nu ceva necurat acolo.

Bratesti076.png

Bratesti077.png

Bratesti078.png


Ioan Alexe - de la AS Greaca, L5 Giurgiu. Alt jucator care m-a impresionat in amicalul din vara, 2-2 acasa cu Greaca. Bogdan Flipmo l-a mai urmarit si l-am evaluat ca un jucator mai bun decat ce avem noi in lot, in plus e si foarte tanar, 20 de ani, pare ca are si ceva potential.

Bratesti079.png


Adrian Matei - de la Arizona Zalhanaua, colega noastra de serie, locul 4. Cand Mihalcea s-a decis sa plece lasandu-ne cu postul de mijlocas dreapta descoperit m-am uitat pe lista si am vazut ca unul dintre cei remarcati era Adrian Matei, care a si marcat impotriva noastra in 2-2-ul cu Arizona din campionat. Matei a reusit un tur de campionat foarte bun, marcand de 5 ori pentru Arizona in 13 jocuri si faptul ca am reusit sa-l luam de la o contracandidata la promovare (Arizona fiind pe 4 la un punct distanta de noi) e o adevarata captura! Ne-am intarit noi, i-am slabit pe Arizona, toata lumea fericita, mai putin Zalhanaua.

Bratesti080.png

 

Catalin Musat - de la Viitorul Provita de Sus, ultimul loc in aceeasi serie cu noi. Prima infrangere a sezonului a fost la Provita unde echipa locala, pe atunci nu era ultima clasata, ne-a dat un sec 3-1. Dracul gol in tot acel meci a fost Catalin Musat care a marcat de doua ori impotriva noastra. Au fost singurele 2 goluri ale sale in turul de campionat, dar au fost suficiente ca sa-l aducem de la echipa de pe ultimul loc la liderul clasamentului.

Bratesti081.png


Cristian Mihalache - de la Prahova Ploiesti, locul 2 in Liga B Prahova (Liga 6). Eram foarte multumit de portarul nostru, Kelemen, dar nea Sandu l-a transferat pe baiatul asta pentru ca il cunostea mai de demult, de pe la juniorii Petrolului Ploiesti. Nu pot sa refuz un transfer bun chiar daca nu l-am cerut eu, iar Mihalache a aparat cu succes cu succes in tur la Prahova Ploiesti primind doar 11 goluri in 13 jocuri. Bravo nea Sandu!

Bratesti082.png


Razvan Bobeica si Iulian Ghimis - ambii de la Prahova Targsorul Vechi, locul 8 in aceeasi serie cu noi. In ultimele zile ale perioadei de transfer, cand deja jucasem cateva amicale pentru a pregati returul, nea Sandu m-a anuntat bomba! Aveau sa vina la pachet acesti doi jucatori care ne-au facut zile fripte cand ne-au batut cu 2-1 la Bratesti, in campionat. Ok, Ghimis e mai mult de viitor, nu va prinde prea multe minute, dar Bobeica.... are 6 goluri marcate in campionat, fiind golgheter alaturi de alti 5 jucatori, niciunul de la noi. Well, va fi varful nostru de lance in lupta pentru promovare. Si astfel, atacul nostru va fi Bobeica-Dinita, iar Nitu, cel care conduce in vestiar (“vestiar”, sic!) o adevarata revolta impotriva mea va lua loc pe banca. Nitu, golgheterul echipei cu 5 reusite, a uitat sa mai inscrie inca din finalul lui septembrie pentru ca era prea ocupat cu gasirea de aliati in aceasta revolta inceputa in prima saptamana din octombrie. Coincidenta ? Se pare ca nu! Eh, ia cu paine, Nitule! Pe banca.

Bratesti083.png

Bratesti084.png


Semne bune anul are din ce vad in amicale!

Bratesti085.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

@kevinluci - doar daca in L6 Prahova umbla meleoanele ca ala e nivelul lor, adica un etaj deasupra celui curent

~~~

“Hello, bossulica, m-ai sunat ? Ca eu nu plecasem nicaieri, dar poate tu...urmeaza”

giphy.gif

Returul incepe cu 2 mecuri cu adversari mai accesibili. In prima deplasare, in comuna Apostolache, am aliniat un 11 cu multe noutati: Mihalache - Ilie, Burbulea, Ignat, Barbulescu - Matei, Preda, Alexe, Slobozeanu - Dinita, Bobeica.

Practic, 7 jucatori noi care debutau. Partea buna e ca daca in tur aveam 3 jucatori U23 in teren ca sa indeplinim criteriul de minim 2 jucatori U23 in primul 11 al Ligii C Prahova, acum aveam 7 jucatori U23 in primul 11. Faptul ca aveam 7 debutanti nu m-a impiedicat sa fiu foarte clar cu privire la asteptarile mele: victoria, doar nu degeaba eram liderul clasamentului.

Meciul a curs intr-un singur sens, spre poarta gazdelor. Bobeica, atacantul nostru-varf de lance, aflat printre golgheterii diviziei cu 6 goluri in tur in tricoul Targsorului Vechi, s-a facut remarcat din primul sfert de ora. S-a demarcat excelent si a ajuns in pozitie de gol de 3 ori in 15 minute. Poreclit “Tiganu’ “ de catre coechipieri din motive evidente, Bobeica le-a ratat pe toate 3 cu lejeritate. Nu-i nimic, sunt convins ca Tiganu’ isi va da drumul si va incepe sa inscrie pe banda rulanta.

Dupa pauza, in minutul 60, am facut toate cele 4 schimbari permise, si au intrat Musat, Ghimis (alti 2 debutanti), Nitu si Stefan Munteanu. Toti 4 in cautarea golului victoriei. Care a si venit 10 minute mai tarziu printr-o executie superba a lui Nitu de la marginea careului.


Bine ai revenit printre noi, Nitule! Ca nu m-ai dadusei gol de vreo 7-8 jocuri, cat timp erai ocupat cu jocuri de culise in vestiar. Dap, a celebrat in stil Luca Toni - “Hello, bossulica, m-ai sunat ? Ca eu nu plecasem nicaieri, dar poate tu...urmeaza”

Golul a fost decisiv, 1-0 obiectiv indeplinit. Je profesionist, daca am nevoie de Nitu il bag in teren, nu ma uit la “bad faces” © Guardiola.

Asta e avantajul cand ai optiuni in lot - Tiganu’, Dinita, Nitu... nu merge unul, il bagi pe altul.

Bratesti086.png
 

A urmat etapa a doua a returului, acasa cu Steaua Margineni, carora in tur le administrasem un 5-0 la ei acasa. Am zis sa nu fim mai prejos nici in retur 🙂

Bratesti087.png

Am rezolvat jocul in 25 de minute, apoi a fost o plimbare in parc. Bobeica tot nu a spart gheata, dar am rabdare.

Bratesti088.png

Pe final de joc, cand lucrurile erau rezolvate, oaspetii au avut si o mana de ocazii, dar Mihalache a scos tot! A fost doar o buna ocazie ca oaspetii sa o comita gen Dan Nistor - “In afara de cele 5 goluri nu au avut nici o ocazie, ii si bateam daca marcam”.

dan-nistor.jpg


2 victorii si profitand de celelalte rezultate ne distantam ca lider in clasament: Rapid Salciile au fost neinvinsi pana la jumatatea lui noiembrie, apoi au incasat 2 infrangeri consecutive (1 de la noi), acum au mai pierdut o data la Vadu Parului, Vulturul Zanoaga a facut egal la Margineni in prima etapa a returului, Arizona 1 egal+1 infrangere.

Bratesti089.png

Etapa urmatoare acasa cu Vulturul Zanoaga, locul 3. O victorie poate mari distanta la 6 puncte de locul 3. In tur a fost 1-1 la ei.

Pana atunci am hotarat sa ne despartim de Stefan Munteanu. Am reevaluat si linia de mijloc e super acoperita, asa ca nea Sandu a executat un “la revedere si ia si legitimatia cu tine”. Bineinteles ca mi-am primit un sms cu trimitere la origini, dar hei, cine era unul dintre sustinatorii lui Nitu in baraca ce tine de vestiar ? Yeap, ce surpriza. <_<<_<

Bratesti090.png

Well, 1 down, 9 to go. Desi a variat numarul ala - 1, 2, 5, 10, 7, 10, 9... 

Bratesti091.png

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Momentum!

Bratesti092.jpg

“Important este sa nu pierdem. Iar daca reusim sa castigam este perfect, marim distanta la 6 puncte” au fost ultimele mele cuvinte catre baieti inainte de a intra pe teren cu Vulturul Zanoaga, locul 3 in clasament. Aveam 3 puncte avans, ma asteptam la un meci echilibrat, un egal ar fi fost bun, o victorie parfum.

Nu a durat mult si baietii s-au pus pe fapte. In doar 2 minute, 16 si 17, Dinita a marcat o dubla care il duce la cota de reusite cea mai inalta din lot si direct in inimile localnicilor. Ironic cum un jucator nascut in Bucuresti, transferat de la Benfica Nova din L5 Bucuresti, un venetic practic, devine idolul Bratestiului, nu ?

Dupa pauza Tiganu’ are o rabufnire si duce scorul la 3-0! Urca astfel in clasamentul golgheterilor pe locul 2 in Liga C Prahova, pe primul loc fiind un atacant din seria cealalta.

Zarurile au fost aruncate, 3-0 scor final cu Vulturul Zanoaga de pe locul 3 si suntem la 6 puncte distanta in clasament, toate cele 3 urmaritoare au acelasi numar de puncte, asta dupa ce am legat 3 victorii la rand la inceput de retur. 3, 3, 3....

Etapa a XVII-a ne-a programat in deplasare la Lacul Turcului, comuna Balta Doamnei, in fata unei echipe teoretic modeste.

“Hai legitimatiile la control!” l-am auzit pe nea Sandu.

Era prima oara cand il vedeam un pic iritat si cerand arbitrului sa controleze legitimatiile.

“Hai ca va stiu eu pe voi, jucati pe fals. Stiu bine de la Ghioca cum faceti, jucati pe dubla legitimare, cand la Prahova, cand la Ilfov, ‘tu-va-n gura sa va ia!”

Arbitrul a controlat legitimatiile si cartile de identitate la “confruntare” si a gasit ca totul era in regula. Nu stiu cum si-ar fi putut da seama daca unii din ei joaca sau nu si in Ilfov. Dar nea Sandu parea ca stie mai multe.

Nici gazdele nu s-au lasat mai prejos cu sicanarile si ne-au cerut sa ne schimbam echipamentul pentru ca si ei aveau tot albastru deschis. Arbitrul s-a conformat si nea Sandu a venit pregatit de data asta: un rand nou de echipament, complet negru, imaculat, scos din microbuzul sau personal cu care facem deplasarile. Era prima oara cand jucam in negru dar avea nea Sandu lectia invatata de la Provita din tur, aveam echipament de rezerva tot timpul la noi.

Gazdele au inceput jocul curajos si chiar au reusit sa marcheze dupa un sfert de ora, dar tusierul a ridicat fanionul si golul a fost anulat pentru off-side. Nu am vazut de unde eram daca a fost sau nu, din fata bancii de rezerve nu e unghiul cel mai potrivit ca sa vezi in jumatatea celalata de teren un off-side. Dar gazdele au sarit la gatul centralului si au inceput sa-l bruscheze. A intervenit si nea Sandu ca sa calmeze spiritele dupa ce arbitrul a apucat sa incaseze cateva picioare bine plasate la nivelul gleznelor in meleul creat.

ceptura.jpg

Dupa vreo 3-4 minute de parlamentari, jocul s-a reluat si Dinita a linistit lucrurile cu primul gol, assist Slobozeanu. E intr-o forma maxima baiatu’, 5 goluri in ultimele 3 jocuri!

La pauza le-am tinut un pic de morala baietilor ca nu cumva sa fim egalati in repriza secunda.

“Suntem pe primul loc acum, toata lumea vrea sa ne bata si fiecare adversar da totul cu noi! Nu mai suntem echipa aia mica, pe care toti o luau la misto, ca suntem taranii de la Bratesti. Asa ca asteptati-va sa fiti provocati in continuare si ca fiecare echipa sa joace meciul vietii impotriva noastra!”

Nu stiu cat efect au avut vorbele mele, poate unii doar vin sa faca un pic de miscare saptamanala la Liga C, dar aici la Lacul Turcului nu era cazul, astia erau pusi pe intimidari si fapte! Repriza secunda a inceput cu golul gazdelor care au egalat cu o lovitura de cap in minutul 49. Nu am nimic sa-i reprosez lui Mihalache care a aparat ireprosabil in cele 3 jocuri dinainte. Mai degraba e o eroare a aparatorilor centrali, deh Ignat lipseste fiind plecat in delegatie de serviciu, dar revine el.

“Hai sa punem osul la treaba, alearga, alearga!” am iesit sa ii incurajez pe baieti. De fapt, nu sa-i incurajez, ci sa ii bag un pic in viteza, lucru care se intampla rar, pentru ca nu e stilul meu si nici nu e necesar. Avem discutii de astea inainte de meci, in pauza si la final.

Tocmai poate pentru ca o fac rar, are rezultate si i-am vazut cum au jucat cu si mai multa determinare. Pana la urma suntem liderul...Dupa doar cateva minute, Matei a fost faultat in careu si spre disperarea gazdelor, arbitrul a dictat penalty!!! A urmat o noua repriza de proteste si intr-un final Andrei Munteanu a fost lasat sa execute. 2-1!

A fost un meci asa si asa, nu am excelat dar nici nu meritam sa pierdem puncte. 3 puncte sunt 3 puncte si echipele cu pretentii le iau si cand joaca mai slab.

SE7My5.gif

Rapid Salciile au pierdut iar un joc, reusind insa si o victorie, Arizona e mai in forma, iar Vulturul Zanoaga au fost dereglati dupa meciul cu noi si l-au pierdut si pe urmatorul. Distanta fata de locul 3 a crescut la 6 puncte si asa sper sa ramana pana la final!

Bratesti093.png

 

Bratesti094.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy