Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


[RO] Cariera lu' Gogu. Din liga a 7-a pana ... unde s-o putea


kan-guru

Recommended Posts

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

"- Hai sa traiesti, domnu' asistent.

- Sa traiti, domnu' Ion !

- In regula. Sa traim amandoi. Bon, deci ... moshule, ieri am fost 'domni', c-asa se face cand dai cu pixu' pe contract. Azi nu mai e zi de pix asa c-o sa lasam dreaq domnia. Io-s Gogu de la Arizona. Aia din Prahova, nu Arizona de la americani. Matale ... am auzit c-ai fost fotbaliator prin Dambovita ...

- Cam asa ceva. M-am lasat de fotbal anu' trecut, in vara. Dupa aia m-am gandit sa-ncerc s-ajung antrenor. Cica daca ai bafta si tupeu poti sa faci banu' din asa ceva.

- Bah, Cristi, ceva bani se fac. Da' prin ligile mai barosane. Acilea-n liga 4 iti ies bani de seminte si ceva bere. In tot cazu', vad ca n-ai prestat pe nicaieri.

- Ca antrenor ? Neh. M-am bagat de doua ori la cursuri ca sa-mi iau licentele C si B

- Pe banii tai ? Fraier. Adica ... ma rog, dreptu' tau. In tot cazu', in caracterizare scrie ca ca te pricepi binisor la motivation, judging player ability, tactical knowledge ... si cica te descurci si la antrenamente. Bah Cristi, hai sa-ti zic pe d'-a dreptu'. Ai avut bafta, neica. Am io un tovaras, unu' de-l cheama Georgica. Bah, e meserias. Adica ... la texte se pricepe. Da' n-are scoli, licente, manarii d-astea. Si daca n-are d-astea nu prea poa' sa m-ajute p-acilea pe la Corona. Aveam nevoie de unu' tare-n abilitati. Asa, ca matale. D-aia te-am adus.

- Adica daca avea licenta il aduceai la Corona. Umblai cu pile, este ?

- Bah, nu te da virgin p-acilea, ca nu tine. Ce, tu n-ai pilit la viata ta ? Pila-i sfanta, neica ..."

ngbhF3B.jpg

*****

"- Gogule ! Ia zi, ce zici de lot ?

- Subtire rau, neica. Avem 23 de insi la club, cu tot cu juniorii. Adica 22, ca Todoran e bun cel mult pentru liga a 5-a. Zece insi sunt under 19, n-au experienta, plus ca unii nici cu valoarea nu dau pe-afara. Mai ramanem cu doispe insi mari si lati. Subtire, ti-am zis. Tre' sa aducem jucatori ..."

AEALwqT.jpg

"- Si cam ce vrei sa faci ? Doar completezi lotu' sau vrei s-aduci titulari noi ?

- Si, si. Bah Cristi, de unii nu pot sa m-ating. Sunt jucatori care duc echipa-n spate de 4-5 ani si-au priza la popor. Ma rog, la aia 50 de insi care vin la meciuri. Ivan e ditamai icon la Corona. Nu poti sa dai de-a zvarlita cu simbolu' clubului ca ti-i pui pe toti in cap. Plus ca-i si jucator de baza, marcatoru' number one din ultimele sezoane. Alupoaie e team leader si-a prins vreo 160 de meciuri la club din 2019 incoa'. Si-ar mai fi si altii. Cozma, Sava, Urban ... Bah, cel putin la inceput o sa ma bazez pe aia de-au jucat in sezonu' trecut. Doi s-au retras acu' in iunie, Ninu si Costache, iar Misaila s-a uschit in iarna trecuta. Da' restu'-s disponibili. In orice caz, nu-s de ajuns, e nevoie si de ceva transferuri ...

- Gogule, cine-i Buga ? Ala de-a jucat acu' vreo 10 ani pe la Rapid ?

- Da, bah Cristi. Ala e. In ultimii 20 de ani a fost cel mai tare jucator nascut in Brasov. A jucat si-acilea, la Corona, da' numa' un sezon la final de cariera.

5OhG3rU.jpg

"- Vrei s-aduci ceva jucatori si de la clubu' ala de unde-ai plecat ? Cum ii zice ...

- Arizona, neica. Da, fratele meu. As cam aduce, ca-i cunosc si stiu ce pot. O sa pun mana pe telefon sa-i intreb de sanatate pe cativa baieti de pe-acolo. Poate vor sa vina-ncoa'. Da' numa' daca accepta sa vina ca rezerve. Daca vor direct titulari ... nu ma bag. N-am chef sa mi-i pun in cap p-astia d-aici."

U6NKhJF.jpg

"- Pai de ce zici ca ti-i pui in cap ? Ca intaresti echipa ...

- Bah, Cristi, liderii de la Corona nu prea dau pe-afara de entuziasm. Cica n-au nimic cu viata lu' Gogu da' unii dintre ei erau in tovarasie cu manageru' de-a plecat, Moldovan. Chestie de relationship. Iti dai seama, io-s nou venit la club. Daca-l apuca pe vreun influential player chefu' sa se oftice ca de ce nu joaca pretenu' cutare...  s-ar putea ca toata echipa sa-mi sara-n cap."

n5WXHmx.jpg

**********

(iulie - august)

**********

"- Bah Cristi, cu transferurile am cam terminat. Io cred c-ajung sapte insi.

- Patru fundasi, trei mijlocasi. Nu-i rau. Auzi, Gogule, cam slaba miscarea cu Arizona. Credeam c-o sa aduci mai multi jucatori de-acolo ...

- Asa credeam si io. Mi-am luat tzapa. Ratiu si Oprescu-s singurii care-au aceptat sa vina si sa n-aiba garantat locu' de titular. Adica, stai asa, mai e si Dragan, chit ca-i imprumutat. A jucat la Arizona in sezonu' trecut. Lasa, bah, ajung astia trei.

- Da' de Acaymo asta ce stii ? El zice ca-i roman.

- Pai e roman, neica. Nascut la Darmanesti. Ce, n-ai auzit de neamu' lu Santiago de la Darmanesti de Bacau ? Citeste si tu ceva istorie, vere. Boier Santiago s-a luptat cu turcii la Vaslui pe vremea lu' Stefan, bah, incultule ! Acu' serios ... dac' s-a maritatat maica-sa cu vreun spaniol normal ca asta si-a tras si-a doua cetatenie. Doar nu era fraier sa ramana numa' cu aia romana. Da' asta nu-i nimic. Il stii p-ala mic, Alejandro ? Ala de la under 19 ?

- Normal ca-l stiu. Si-ala e spaniol, nu ?

- Ala-i argentinian, bah. Nascut in Argentina. Cum de-a ajuns asta-n Romania ... nu ma-ntreba. Macar sa fi fost sirian sau irakian, ziceam ca-i refugiat. Da' argentinian ? Ma rog, sa fie sanatos, oricum nu-i mare lucru de capu' lui."

UWexmIZ.jpg

iWRmFVW.jpg

NckzVxI.jpg

*****

"- Bah Cristi, a venit team reportu'. M-asteptam la mai mult, neica. Da' merge si-asa ...

- Arizona cum era ?

- Erau mai smardoi. Stateau bine cu strength si stamina. Plus bravery, team work si workrate. La Corona-i altceva. Astia-s cu viteza, pasele si driblangeala. Pacat ca stau cam nasol cu tehnica. Apropo, tre' sa lucram chestia asta la antrenamente, mai ales cu fundasii. Ca daca sunt muci la tehnica or sa dea numa' pase-n porumb ..."

Y22kpcL.jpg

*****

"- Gogule, avem o belea. Trei antrenori tre' sa se ocupe de 22 de jucatori. Cam mult de munca, boss. Ete, io deja am probleme cu workload-u' ...

- Tu ai probleme cu determination, bah. O ai prea mica, aia e problema. Fa si tu o vraja sa-ti mai creasca.

- Ete, ce sa-ti zic, a ta o fi prea mare. N-ai decat 7 la determination, Gogule. Aaaa, dac-o aveai de 15 era altceva. Da' doar 7 ?!? Pai asta-nseamna ca tre' sa muncim noi atunci cand tu n-ai chef ...

- Nu-ti convine, da-ti demisia. Asa e-n FM, neica. Manageru'-i jupan. Da' ca sa nu zici ca-s dusmanos, ete ... mai pe la iarna o sa mai aduc niscai antenori. Pan' atunci ne descurcam cu ce-avem.

HDKNgZU.jpg

*****

"- Am mai vazut filmu' asta, bah Cristi !

- Ce film, Gogule ?!? Te-a luat valu' ?

- La Brasov ? Nici o sansa. Poate daca manageriam pe la Constanta, p-acolo gasesti valuri la orice ora. Nu, bah, ziceam de obiective si media prediction. Cand eram la Arizona cam asta vroia patronu' : top half. Si cel putin semifinale-n cupa judeteana. Ma rog, boss-u' de la Corona vrea sferturi de finala, da' nu-i mare diferenta.

- Si-n prediction ... tot asa ? Locu' 5 ?

- Mda, locurile 4-5. Bah, cred ca-i normal. Adicatelea ... Rasnovu' are lot tare de tot. Si Steagu' la fel. Steagu' ala mare, SR Brasov, nu Steagu' ala mic si rosu. Harmanu' n-are-un lot bubuitor da' au reputatie fiindc-au jucat acu' vreo cativa ani in liga a 3-a. Plus c-acu' doi ani au ratat baraju' de promovare. Nu prea-nteleg eu de ce-s Coltea cotati mai bine decat noi ... da' oricum n-are importanta."

9Bb8Rss.jpg

oBGy9rz.jpg

*****

"- N-au mers rau amicalele ...

- Mie-mi zici ? Opt victorii din zece meciuri. N-ai zce ca-i mare lucru, da' cand eram la Arizona am avut sezone cand ne rupeau toti descultii-n amicale.

- Hai sa recunoastem, Gogule, ai facut un program cam de doi lei. In afara de Baicoi si Ghimbav n-am jucat decat cu echipe de mana a paispea. Liga 5, liga 6 sau d-astia de nici nu joaca-n vreo competitie oficiala.

- Bah Cristi, asta cam asa e. Da' ma-'nteresa sa vad cum se integreaza astia de i-am transferat. Si cam pe ce juniori pot sa ma bazez pentru echipa mare. Bah, iti zic cinstit : nu m-asteptam sa se lipeasca nou venitii ... da' s-au lipit fara probleme. Mai nasol e cu juniorii. In afara de Marcu nu prea am ce-alege de pe-acolo. Hai, poate Teodorescu, da' oricum nu mai aveam loc si pentru el in lot.

- Poate ne-a ajutat si coeziunea ?

- Bah, cred ca da. Inca de cand am venit la Corona era o coeziune p-aici ceva de speriat. Credeam ca daca aduc jucatori noi o sa mai scada. De unde, n-a scazut nici c-un milimetru. O sa-ncepem sezonu' cu-abilitatile mentale la maxim. Vad ca si-atmosfera in vestiar s-a mai imbunatatit pe ici, pe colo. Ca d-aia nu m-am aruncat la amicale nasoale. N-aveam chef sa-nceapa vreun team leader sa se planga de rezultate.

- Ca tot ai zis de lideri ... bag de seama ca nici acu' nu se-nghesuie sa te sustina.

- Las' ca-i bine si-asa. Din partea mea poa' sa li se falfaie pan' se plictisesc. Mie mi-e sa nu-i apuce chefu' de vreo rascoala. Cat timp sunt indiferenti totu'-i in regula."

fxqJHuc.jpg

6Fj8Dps.jpg

**********

August 2024

MQ5bLnZ.jpg

Q6I6VK2.jpg

Ei509m6.jpg

"- Bah, ce oftica dreaq. Puteam s-avem 9 puncte ...

- Ghinion, Gogule. La Zarnesti puteam sa castigam lejer. Da' asa se-ntampla cand ratezi in prostie. Io nu m-as oftica prea tare, d-abia a inceput campionatu' si-o sa vina si randu' nostru s-avem noroc ..."

*****

Septembrie 2024

QMA6Oho.jpg

0JLT36k.jpg

e3LpMl8.jpg

7KEnUr7.jpg

"- Ce luna zgubilitica, fratele meu ...

- Ne-a rupt in doua Rasnovu' ... si cam pe bune. Hai, poate nu era caz de 3 - 0 da' sigur au castigat pe merit.

- N-am ce sa zic la faza asta, bah Cristi. Sunt buni, neica. Ca si Steagu' ala mare, SR-u'. Da' cu Steagu' ne-am descurcat ...

- Cu bulan, Gogule. I-am prins pe contraatac pe final de meci.

- Lasa, bah, nu-i numa' asta. Ne-am aparat ca meseriasii. N-au prea apucat aia sa suteze pe poarta. Aaa, c-am avut doua ocazii mari si late si-am marcat doua goluri, da', vere, chestie de bulan maxim. Si la Ghimbav am avut asa ceva. Era cat pe ce sa ne egaleze cetatenimea pe final de meci. Plus ca-n meciurile cu Sacele si Victoria n-am jucat cum trebuia ... da' tot am scos 4 puncte. Bah, deocamdata e bine. Atmosfera-n vestiar se-mbunatateste si vad ca si liderimea incepe sa-si aduca aminte c-au manager. Deocamdata numa' Cozma, da'-i si-asta un inceput ...."

uSkCVci.jpg

(...)

Link to comment
Share on other sites

Pai eu le-am zis alora clasati pe locurile 1 si 2 sa facem schimb de locuri ... da' fac figuri. Cica-s de acord numai daca jucam mai bine, texte d-astea. Inca mai negociem.

******************************************************************************

Octombrie 2024

cTCQbAb.jpg

OZgHGQJ.jpg

bi3wvuv.jpg

9aGh72f.jpg

"- Gogule, ne-am scos ! 19 puncte din 21 posibile !

- Normal, bah. Cand zici Gogu zici performante.

- Locu' 3 e performanta ? Ca la Arizona cam asta a fost maximu' ...

- Bah Cristi, Arizona venea din liga 7. Aveau o reputatie de nu se vedea nici cu microscopu'. Corona-i altceva. Astia au fost si prin liga a 3-a acu' vreo 4 ani. Au alte pretentii, neica.

- Bah, Gogule, io nu zic precum ca n-ai fi bun. Da' nu te gonfla prea tare, ai si bulan la greu. Ete, meciu' cu Cristianu' l-am castigat pe baza de bulan, ca de jucat n-am jucat cine stie ce. S-a intamplat sa nimereasca Acaymo poarta pe final de meci ...

- Si ce, bah, sunt io de vina daca Zarnestii sau altii n-au avut bulan ?"

*****

Noiembrie 2024

obgmBuO.jpg

E2aGHIx.jpg

hZwUKc7.jpg

c1Rs75n.jpg

"- Gogule, ia fii tu sincer, mah ? Pe un' te plimbi ?

- Ce ?!? Aaaa ... bah, o fi de la cainii astora. C-atunci cand iesi din bloc tre' sa fii vigilent la maxim daca vrei sa nu calci in tot felu' de produse biologice. Oricum, care-i shpilu' ?

- Pai ... iar am avut noroc.

- Si tie nu-ti convine, fratioare, asa-i ? Da, bah, recunosc, nu meritam mai mult de-un egal in meciu' cu Prejmer. C-am jucat ca niste chururi. Altceva ? Cu Homorodu' i-a apucat p-astia complacency, n-ai vazut ? Dupa zece minute aveam 2 - 0. N-aveam chef sa-mi bat capu' cu tot felu' de strategii atat timp cat aveam meciu'-n mana si mana-n buzunar. Bah Cristi, io nu le am cu shout-urile alea. Ma pricep sa urlu daca e nevoie da' habar n-am cand si cum tre' sa urli ca sa-ti iasa smecheria. Ai vazut si tu, mai bag din cand in cand cate-un 'concentrate'. De-alelalte nu m-ating.

- Lasa, Gogule, e bine si-asa. Suntem pe doi, cap la cap cu Rasnovu'. Altfel spus, avem sanse sa castigam liga.

- Mde. Stiu si io ? Bah Cristi, sanse avem. Da' mi-e frica de finalu' de sezon. Poa' sa ne lase benzina taman atunci. In tot cazu', deocamdata stam bine. Moralu' e tzapan, chit c-avem doi jucatori cam sucariti. Da' si mai bine e c-au inceput liderii echipei sa-l sustina pe nen-tu Gogu ..."

DMAvetP.jpg

"- Gogule, nu stiu cum ai facut ... da' ai nimerit transferurile !

- Bah Cristi, nici io nu stiu cum am facut ... da' ai dreptate. Mai ales asta mic imprumutat de la Bistrita, Acaymo, e tare de tot. Pentru liga a 4-a, normal, poate si-a 3-a. Mai sus nu cred c-o s-ajunga. Si Dima e tare in felu' lui. Nu joaca cine stie ce ... da' cand are chef baga niste pase de mare maestru. Sincer, io credeam ca playmakeru' nostru o sa fie Moldoveanu. C-asa a fost anu' trecut. De unde, frate, i-a aratat Dima cum tre' sa joace un playmaker. Cat despre ailalti ... Cosma si  Alupoaie-s motoarele echipei. Ma asteptam la mai mult de la Ivan da' am impresia ca nu prea se potriveste cu sistemu' lu' Gogu."

H5fzJr3.jpg

EWYzPBl.jpg

*****

"- Bah Cristi ! Zi-mi o chestie ... ce-au, bah, astia din Giurgiu ? Ca vin la ei investitorii ce-ai zice ca-i plin de brazilieni pe-acolo ...

- Ce investitori, Gogule ?!?

- Pai mai acu' vreo doi ani au venit niste coreeni la Herasti. Au bagat un milion juma' de euroi intr-un club de care n-a auzit aproape nimeni. Acu', in toamna, alta poveste : a venit un arab si-a bagat o gramada de bani la FC Naipu. Ai auzit tu de FC Naipu ?

- Eu nu, Gogule, da' parca poti sa stii care-i spilu' ? O avea omu' terenuri p-acolo. Sau, cine stie, si-o fi tras nevasta giurgiuveanca si i-o fi zis femeia ca-i rost de profit. Ziceai de aia de la Herasti. Ce-au facut in campionat dupa ce-a bagat bani coreeanu' ?

- Pai ... tot in liga a 5-a sunt si-acu'. Norocu' lor ca judetu' Giurgiu n-are si liga a 6-a, ca poate retrogradau ...

- Aha. Sa vezi derby-u' dreaq de-acu' inainte .. milionarii de la Herasti vs milionarii de la Naipu. Barcelona - Real e nimica toata ..."

 

hb1Gpy9.jpg

*****

- Halllou ! Gigeleee ! Ce faci, bah, Arizona ?

- Bah Gogule, tu esti ? Hai sa traiesti, infectatule ! Bah, ti-ai pus masca inainte sa suni ? Ca deja au inceput sa curga virusii din telefon ...

- Hoooo, hai c-ajunge. Ce faci, bah ? Care-i viata pe la Zalhanaua ?

- Liniste, pace si boierie ! Cred c-ai citit si tu pe saitu' ajefeului. Locu' 4, ne doare la banana. La tine-am vazut ca-i agitatie mare. Va bateti cu Rasnovu' pentru locu'-ntai.

- Da, fratele meu. E smardoiala maxima p-aici. Bah, Gigele, bag de sama ca ala de mi-a luat locu' n-a schimbat mare lucru. Noua din unspe titulari de-ai vostri jucau si-n echipa de-a facut-o Gogu ...

- Pai si ce vroiai sa schimbe, mah ? Tu nu joci cu echipa facuta de ala de-a fost manager inaintea ta ? Ce, credeai ca AI-u' e mai fraier ?"

lJamRiX.jpg

*****

(...)

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, il muce said:

Valűare nea Gogu!

"De foarte multă vreme, în lumea rugbistică română se vehiculează dictonul „Fotbalul este un sport de gentlemeni jucat de niște golani, iar rugbyul este un sport de golani jucat de niște gentlemeni” (formula apare în limba engleză în două variante: „Football is a gentleman’s game played by hooligans, and rugby is a hooligan’s game played by gentlemen” și „Football – a game for gentlemen played by hooligans. Rugby – a game for hooligans played by gentlemen.”).

(...)

Formularea inițială a fost „Football is a gentleman’s game played by ruffians, and rugby is a ruffian’s game played by gentlemen” (Fotbalul este un joc de gentlemeni jucat de zurbagii, iar rugbyul este un joc de zurbagii jucat de gentlemeni), definită ca o înțelepciune populară engleză (old English saying).

În timp, au apărut diverse formulări, precum: „Football is a gentleman’s game played by hooligans, and rugby is a hooligan’s game played by gentlemen” (Fotbalul este un joc de gentlemeni jucat de huligani, iar rugbyul este un joc de huligani jucat de gentlemeni) sau „Soccer is a gentleman’s game played by thugs. Rugby league is a thug’s game played by thugs. Rugby Union is a thug’s game played by gentleman.” (Fotbalul este un joc de gentlemeni jucat de bătăuși. Rugby league este un joc de bătăuși jucat de bătăuși. Rugby Union este un joc de bătăuși jucat de gentlemeni."

(...)

sursa : https://airugby.ro/dicton-atribuit-gresit/

Interpretare personala : Gogu e fix un demn reprezentant al categoriei definite drept "hooligan", "ruffian", "thug". Altfel spus, e mult mai probabil ca-n fotbal sa fie folosita expresia "bah, baga-mi-as XXX" decat sa fie folosita expresia "stimati domni si dragi colegi". Si nu e vorba doar de fotbalul romanesc.

Link to comment
Share on other sites

"- Gogule, am auzit c-ai fost azi pe la boss sa dai cu pixu' pe contractu' nou. Felicitari, dom'le !

- Mda. Nu-i mare lucru. Boss-u' d-acilea e cam zgarcit, n-a sarit cu vreun ban in plus la salar. Singura chestie misto e c-am semnat pe-un an juma' ...

- Tot bani sunt si-aia, nu ? Si-i bagi in buzunar, nu-i scoti.

- Mda, da' io puteam sa iau 1600 pe an la Zalhanaua. Ma rog, oricum nu ma-mbogateam nici acolo, nici aici. Macar sa iasa cu ceva performante ...

- Ceva modificari pe la obiective ?

- Neh. Tot alea vechi. Top half si calificare-n sferturile cupei judetene."

iuicFrY.jpg

*****

"- Bah Cristi, ia hai incoa'. Ete, taman ce mi-a trimis Mitica de la under 19 prog ... porcno ... pornoza ... cum ii zice, bah ... aha, prognoza pentru selectia de la primavara. Ia baga-ti o parere-n problema !

- Gogule ... sa-ti zic cinstit ... nu vad mare lucru p-aici. Maxim doi jucatori mai de doamne-ajuta. Si poate nici aia.

- Mda. Cam asa ziceam si io. Da' nu ma mir. Cand eram la Arizona era cam la fel. In cinci sezoane Arizona a produs doar vreo 4-5 jucatori care sa fie cat de cat buni pentru liga a 4-a.

- Pai chiar tu ziceai ca nici pe-acolo n-aveati conditii pentru juniori.

- Ce-aveam acolo avem si la Corona. Aproape nimic. Doar un teren un' sa poa' sa dea astia mici cu picioru'-n besica. Aaa, mai e-n plus si niste vestiare, ca la Arizona se echipau baietii la nasicu-n restaurant."

yfXV0NM.jpg

**********

(... decembrie, ianuarie, februarie ...)

**********

"- Gogule, crezi c-ajunge un singur transfer ?

- De ce sa n-ajunga, neica ? Echipa avem. Rezerve ... ma rog, io zic c-avem. Singura problema era pe aripa stanga. Ca daca se-accidenta Alupoaie o bagam pe maneca. Ala micu', Marcu, e bun ca rezerva da' parca n-as vrea s-ajungem sa jucam cu el meci de meci. Niculescu, asta de l-am imprumutat, e-aproape la fel de bun ca Alupoaie."

G2ia4v2.jpg

trEckAU.jpg

*****

"- Gogule, hai incoa' ca nea trimis shpionii team reportu' ...

- Avem si shpioni ? Ne-am dat dreaq !

- Scouterii, neica ! Ce zici de raport ? Se vede ca l-am adus pe Niculescu si l-am trimis pe Dani la under 19.

- Se vede si ce meserias e nen-tu Gogu. Ca io am facut programu' de antrenament, nu ? Ete, am bagat finishing, dribbling si first touch la greu ...

- Pacat c-ai uitat sa bagi si niscai technique la greu ...

- Ala pentru ce e ?

- Ala e pentru toate chestiile care presupun un control foarte bun al mingii. Pase lungi, joc in viteza, suturi fara preluare, chestii d-astea.

- Aha. Lasa, bah, ne-om descurca si-asa. Ca prea-n viteza oricum n-am fi jucat. Si-n plus, de cand m-am facut manager le-am cerut baietilor sa bage pase scurte la greu. Nu schimb pe pase mai lungi nici de-al dreaq.

- Asta e ... cum zic aia pe forumu' SI ? ... Viziunea ta tactica !

- Ce viziune, bah ?!? N-am avut in viata mea vreo viziune de-aia. Nu, bah, joc cu pase scurte fiindc-asa am jucat si-n FM18 si-n FM19. Auzi, viziune tactica ..."

VpTA1HR.jpg

*****

"- Bah Cristi, care-o fi, neica, problema ? Vad ca atmosfera din vestiar se tot buleste. Stii ceva ?

- Gogule, habar n-am. Pe bune-ti zic !

- Are vreunu' probleme ? Il doare burta ? L-a lasat gagica ?

- Bah, din cate stiu eu ... nu.

- Nu le plac antrenamentele ?

- Mmmm ... n-as zice ca dau p-afara de entuziasm, da' nici nu se plang. Sau cel putin nu-mi zic mie. Auzi, Gogule, nu-s sigur, da' am impresia ca disciplina aia a ta cam are efecte nasoale.

- Ce disciplina, vere ?

- Aia de 20/20 pe care-o ai. Ai speriat jucatorii. Nu vor nici de-ai dreaq sa recunoasca ce-i deranjeaza .... Serios, ce dreaq ti-ai gonflat disciplina-n halu' asta ? 15 nu-ti ajungea ?

- S-a gonflat singura, vere. Ca daca era pe alese io preferam la orice ora coaching abilities. Da' nu m-a intrebat nimeni ..."

SCkDiI1.jpg

*****

"- Ai cam exagerat cu titularii, Gogule. Sunt cativa jucatori de baza care-au jucat deja 6-7 meciuri amicale si nici n-au inceput inca meciurile oficiale ...

- Mda. Da' avem o coeziune beton armat. Plus c-avem si rezerve destul de bune si-o sa mai odihnesc titularii din cand in cand.

- Roaga-te sa nu se-accidenteze vreunu' ...

- Bah, Cristi, ca bine zici ... de azi inainte renuntam la antrenamentele care solicita fizicu' jucatorilor. Numa' tehnica, tactica si match preparation. Chiar dac-or sa le mai scada nitel atributele n-o sa fie-o catastrofa. Adica ... asa sper."

aEXGHlk.jpg

*****

Martie 2025

U0SmhQ6.jpg

MWTYn1j.jpg

Tu2AbKb.jpg

vipxhhl.jpg

"- Ce dreaq de programare o fi fost asta, bah Cristi ? Cinci meciuri consecutive jucate-n deplasare ?!?

- De ce te plangi, Gogule ? Rezultatele-s tzapene ! Ce vrei mai mult ?

- Bah, nu zic nu. Si-am jucat si bine. Adica ... da, meciu' de cupa cu SR l-am castigat cu ceva noroc. N-am jucat cine stie ce da' macar nu i-am lasat nici pe-aia de la Steagu' sa joace. In tot cazu', Rasnovu' are doua puncte avans, plus avantaj in meciurile directe. Adicatelea daca n-or sa piarda puncte-n meciurile urmatoare o sa fie cam nasol ..."

(...)

Link to comment
Share on other sites

"- Ia zi, don Cristi ... cum e cu juniorimea de-a venit la selectie ?

- Hmmmm ...

- Chiar asa nasol e ?

- Mda. Baga si tu un ochi in lista ...

- Aoleo, mama ! Pai astia nici rezerve-n liga 4 n-au s-ajunga !

- Cam asa ceva.

- Auzi, bah Cristi ? Io zic sa-i luam pe toti la club, sa aiba o ocupatie si-ala de-i head coach la under 19. Ca o cam freaca la rece.

- Hehe ... sa-i zic c-ai zis ca-s juniori de top si ca vrei sa-ti livreze 4-5 titulari intr-un an, doi ?

- Bah, nu-s chiar atat de sadic. Face ala congestie daca-i zici asa ceva. Tu zi-i sa faca ce poate. Oricum, mai pe la iarna o sa facem curatenie-n lotu' under 19 si-o sa-i trimitem la plimbare pe multi din astia de pe lista ...."

sfUajm7.jpg

*****

Aprilie 2025

2yGFDUj.jpg

la94mSx.jpg

oJscWBH.jpg

k0nARXx.jpg

"- Frateeeeee ! Ne-am scos !

- Mah Gogule, baietii au fost magnifici.

- Da, frate. Mi-era cam frica de meciurile cu SR si Inter ... da' la cum a jucat echipa n-aveam cum sa nu castigam.

- Gogule, avem cinci puncte avans. Daca nu castigam liga atunci suntem ai' mai mari fraieri ...

- Bah Cristi, nu cred ca-i cazu' Rasnovu' e-n galeata. Nu le mai merge jocu', au pierdut 7 puncte-n ultimele 3 etape. Zarnestii-s mai in forma da' nu cred c-au cum sa ne prinda, plus c-avem si avantaj in meciurile directe. Neh, vere, liga-i ca si castigata. Da', ma rog, dac-oi vedea ca-ncep baietii sa joace la shto pe final de sezon o sa bag un tim-miting d-ala. Deocamdata nu-i cazu'.

*****

TQBpbGS.jpg

cXZp9GX.jpg

DxETeRU.jpg

pGbBVtf.jpg

"- Bah, domnii fotbaliatori se cam culcasera pe-o ureche. Noroc c-am avut tim-mitingu' la-ndemana ...

- Pacat de cupa, Gogule. Daca ajungeam in finala, cine stie ...

- Mda. Ce sa zic, bah Cristi, io de sase sezoane tot sper sa pun pana pe-o cupa de-asta judeteana. Sau macar sa prind o finala. Ciuciu. Gogu n-are voie. Ba dam peste ai mai tari adversari posibili, ba echipa nu-i concentrata, ba-s jucatorii obositi sau iesiti din forma, sau ... hai ca-mi bag p...icioru' stang in cupa lor. Macar sa jucam noi bine-n baraj.

- Bine-ar fi ... da' stiu si eu ? Baietii nu prea mai joaca asa cum au jucat in aprilie. Ii cam lasa fizicu' pe final de meci. Ai vazut si tu, in meciurile cu Aripile si Harman am dominat clar prima repriza si-am rezistat cu greu si cu mult bulan intr-a doua.

- Bah Cristi, io am facut tot ce m-a dus capu'. Antrenamentele-s lejere ca sa nu se-accidenteze domnii jucatori, le-am scos si individual training-u', i-am gadilat la moral, am facut si tim-miting ... mai mult de-atat n-am ce face. Oricum, la ce rezultate am scos in retur s-ar zice ca ideile lu' Gogu n-au fost chiar rele."

uKbxaIT.jpg

*****

uaY2tp1.jpg

"- Ia zi, Gogule, cum ti se pare tragerea la sorti ?

- Bah Cristi, si-asa, si-asa. Adica ... indiferent cu cine picam cam tot aia era. Am trimis shpionii sa cerceteze problema si mi-au zis ca cica toti adversarii posibili erau cam de nivelu' nostru sau ceva mai buni, da' nu cu mult.

- Si de-astia de la Ocna Mures ce ti-au zis ?

- Bah, cic-au castigat fara probleme liga la ei in Alba. O singura infrangere-n tot campionatu', ca si noi.

- Si lotu' ... cum e ?

- Tzapan. Toata linia defensiva e peste ce-avem noi in lot. Si mijlocasii centrali sunt ceva mai buni.

- Asta-nseamna belele maxime.

-  Bah, stiu si io ? Om trai si-om vedea. Poate-avem noroc ..."

fdtOcBT.jpg

Ori2yTP.jpg

*****

jQ1EmQl.jpg

"- Bah Gogule, suntem cei mai tari, bah !

- Mie-mi zici ? Io ziceam mersi si dac-am fi castigat cu 1 - 0. Iti dai seama, la 3 - 0 deja-i caz de pileala diseara la restaurant.

- Nu cred c-au astia cum sa mai intoarca scoru'-n retur ...

- Mmmm ... bah, ar fi culmea. Da' stii ceva ? Tre' sa marcam la ei acasa. Neaparat.

- Adica vreo sa joci ofensiv ? Pai e cam riscant.

- Da, bah, Cristi. Si ce daca-i riscant ? Bah, astia-s buni, s-ar putea sa ne marcheze vreo cateva. Da' nu cred io c-o sa luam 5-6 goluri. Un gol daca marcam si suntem boieri."

*****

iYrt4xb.jpg

"- Bah, noroc cu meciu' tur, altfel ne-ncaltau astia.

- Am si ratat in prostie, Gogule. Trei bare, plus inca vreo 3 sanse de contraatac ratate ...

- Mdeh, e ofticant ca dreaq. 28 de suturi si nici un gol ?!? In sfarsit, nu mai conteaza. Important e c-am promovat."

Hi7rqoH.jpg

QO4mXCl.jpg

*****

"- Hai, c-am facut-o si p-asta ! Cam stresant, da' a meritat.

- Ia zi Gogule, ce faceai daca nu promovam ?

- Ce dreaq sa fac ? Mai incercam o data. Ce credeai ca faceam ?

- Pai ma cugetam ca te lasi de management.

- Ce face ?!? Acu'-n iunie ? Adica sa las FM-u' pana-n octombrie ?!? Neh, bah Cristi, mai e loc pentru cel putin 5-6 sezone, daca nu si mai bine.

- Aha. Ia zi, crezi ca facem fata-n liga a 3-a cu lotu' asta ?

- Mmmm ... nu stiu, fratie. Pe bune. Om trai si-om vedea. In tot cazu', lotu'-i echilibrat. Avem vreo 4-5 insi care-s cam umplutura, da'-s buni ca rezerve."

p45v8lu.jpg

WowQJi0.jpg

"- De astia imprumutati ce zici ?

- Bah Cristi ... si-au facut treaba. A meritat sa-i aducem la noi. D-aia ma cugetez sa-ncerc sa-i transfer la noi. Sau sa le prelungesc imprumutu', ma mai gandesc.

- Pe toti ?

- Pai ... vezi tu vreunu' care sa fi fost in plus ? Pe toti, c-au jucat bine.

- Pacat ca l-ai trimis la plimbare pe Streltov. Poate-am fi avut nevoie de el la toamna ...

- Pai si ce era sa fac ? L-a apucat sucareala ca de ce nu joaca. Si-asta taman inainte de meciurile de baraj. N-avem cum sa risc si sa-l bag in echipa fix in meciurile alea. Io l-as fi ignorat da' dadea din picioare ca cica sa discutam si sa rezolvam problema. Normal ca m-am 'nervat si i-am zis ca-i liber sa se care unde vrea si cand vrea. Noroc ca ailalti jucatori n-au pus botu' la scandal ..."

**********

"- Hai noroc, bah, Arizona ! Ti-ai adus aminte de ne-tu Gogu ...

- Pai daca tot treceam prin Brasov nu era sa ratez ocazia sa-l vad pe Gogu Infectatu'. Ce faci, bah, Corona ?

- Bah Gigi, promovez la greu. Nu ca voi, amaratilor ...

- Lasa, bah, la Zalhanaua e boierie. Locu' 5, ne doare-n pix, n-avem treaba cu stresu' si-agitatia. Oricum lu' nasicu' i se falfaie de promovari si d-astea"

rxUmYHg.jpg

"- Bah Gigi, ce sa zic ... Arizona merge bine, bah. Nici n-ai zice ca-i echipa sateasca. Jucati mai bine decat astia de-s de la oras.

- Lasa Arizona, Gogule. Zi mai bine ce-o sa faci tu-n liga 3. Ai echipa buna ?

- Bah ... nu stiu. Adica pentru liga 4-s buni. Da' habar n-am cum or sa se descurce-ntr-a 3-a.

- Si ce faci ? Transferati la greu ?

- Nu. Vreau sa pastrez lotu' asta de-l avem. Ma rog, daca nu i-o apuca pe unii jucatori chefu' de uscheala.

- Bah Gogule, am bagat de seama c-aveti 3 imprumutati de la Bistrita. Adica aia n-aveau loc nici pe banca la Gloria da'-s jucatori de baza la voi. Restu' lotului cum e ?

- Pai ... mai avem vreo 5-6 insi care-s mai buni decat aia 3. Restu'-s la fel sau mai slabi.

- Si zici tu ca vrei sa joci cu lotu' asta in liga a 3-a ?

- Zic ca vreau sa-ncerc pan' la iarna. Daca nu merge treaba, aduc alti jucatori si-oi vedea io cum m-oi descurca."

********************

Gogu' Promovatu', dupa al 6-lea sezon din cariera.

abwhLae.jpg

********************

Ligile 1, 2 si 3, sezon 2024-2025. Plus cupa Romaniei.

NK5LAXN.jpg

uvYh0Vp.jpg

(...)

Link to comment
Share on other sites

  • Romania Research Team

ce nivel de disciplina are nenea Gogu, mama, mama. Bine ca in sfarsit a promovat Ceahlaul. Cum arata lotul lor? Keita Modibo, Fomba Bourama, Razvan Pintea, Vlad Andres mai sunt la ei?

Link to comment
Share on other sites

Nu mai sunt. Erau buni, deci Ceahlaul a hotarat sa scape de ei rapid si pe cat mai putini bani :

nIEIj06.jpg

Lotul Ceahlaului e-o bogatie. Adica-s multi, 49 de insi (plus 16 la under 19) :

QJF8QGj.jpg

IfHa3Wa.jpg

******************************************************************

_"- Gogule ? Ce naiba se intampla ? Ne pleaca staff-u' pe capete !

- Bah Cristi, e clar. Promovarea e de vina !

- Cum sa fie promovarea de vina ?!?

- Da, bah, e nasol sa promovezi. Cica doare rau, mai ales daca esti coach sau scout.

- Bati campii ...

- Pai altfel cum explici uschirea-n masa ? Hai, ziceam ca nu-i asa daca plecau la cluburi mai bengoase. Da' astia se tot cara la cluburi de liga a 4-a. O fi liga judeteana mai tare decat liga a 3-a si nu stim noi ..."

CWcGW8s.jpg

*****

"- Bah Cristi, tu stai mai bine cu cultura. Zi' si mie ... ce-i aia 'obscur' ? Ca mie-mi suna cam pervers ...

- Depinde, Gogule. Despre ce-i vorba ? Despre locuri sau despre oameni ?

- E despre clubu' Corona.

- Adica nu prea ne stie lumea, n-avem performante. Da' cine zicea asta ?

- Astia de fac raportu' despre reputatia cluburilor. Cica suntem singuru' club din liga a 3-a care e obscur d-asta.

- Hmmm ... cam aiurea. N-o fi Corona cine stie ce Barcelona, da' nici FC Tupilatii de sub Deal nu e. Pai din 2020 incoa' a castigat de doua ori liga a 4-a Brasov si s-a clasat o data pe locu' doi. N-are cum sa fie un club obscur cum zic astia. Da' las', sa fie sanatosi. Noua ne convine.

- De ce sa ne convina, Cristache ?

- Pai ... bah Gogule, putem sa jucam pe contraatac. N-or sa se apere astia prea mult cand or juca cu noi.

- Mda. Da' cu transferurile o sa fie nasol. Cand o vedea jucatorimea care mai stie ceva fotbal cum stam cu obscuritatea o sa ne dea un mare eject. Or sa vina la noi doar aia de freaca la greu banca de rezerve si-aia liberi de contract. Cand eram prin ligile judetene nu era o problema fiindca nivelu' ligilor alora era scazut. Unu' care era rezerva-n liga a 3-a ajungea lejer al' mai tare din parcare-n liga a 5-a si putea juca fara probleme titular in liga a 4-a. Acu' se complica treaba ..."

9OfcJ9r.jpg

*****

"- Ete, bah, Cristi, ce zice boss-u' ... cica nen-tu Gogu e plin de leadership qualities, bah !

- De la promovare ti se trage. Da' nu te bucura, Gogule, ca daca merge treaba prost o sa te dea jupanu' afara indiferent cate kile de calitati d-alea ai pe tine. In orice caz, obiectivele-s suportabile ...

- Alea cu retrogradarea ? Mdeh, ce sa zic ... stai sa jucam vreo cateva meciuri si-om vedea."

wt53jFK.jpg

*****

(... iulie, august ...)

*****

"- Gogule, nu prea cred c-ajung doar doua transferuri ...

- Bah, nici io. Da'-ncercarea moarte n-are. Pan' la iarna ne-om descurca si-oi vedea io dupa aia ce-am de facut."

Fe5fzXJ.jpg

rWNAFPP.jpg

"- Dom'le, cel putin vointa este. Cu putirinta stam mai prost ...

- Stam prost rau, Gogule. Mentalu' e praf si pulbere si nici fizicu' nu-i cine stie ce. Hai, la tehnic as zice ca-i acceptabil pentru o nou promovata.

- Mda. La ce bravey de neam prost avem cred c-o s-avem belele maxime daca l-o duce capu' pe nea AI sa bage niscai pressing.  Despre decisions ce sa zic ... o sa fie jale. Cred c-or sa paseze ai nostri unde vad cu ochii, doar sa scape de minge ...."

v33Mr7X.jpg

*****

"- Bah Cristi, al dreaq sa fie daca inteleg. Ce-i, frate, cu atmosfera asta lesinata din vestiar ?

- Habar n-am Gogule. Serios, jucatorii nu zic nimic. Nici macar unu' nu se plange. E clar ca ceva nu le convine ... da' nu ma-ntreba ce ... "

yo2NMnD.jpg

*****

"- Gogule, astia zic c-o sa retrogradam.

- Mde, mai stii ? Da' anu' trecut ziceau ca nici n-o sa promovam. Lasa, bah, vedem noi. Auzi, da' cum de-ajunse Ungheniu' in seria a 5-a ? Astia nu erau de pe la Iasi ?

- Tzapa, Gogule, astia-s Ungheni de Mures. In tot cazu', shpionii zic c-ar fi mai slabi decat noi. Cica au lot nasol.

- Stiu, mi-a zis si mie sefu' de la dat cu geana ... asta ... chief scout-u'. Da' mi-a zis si ca cica ailalti din serie sunt nasoi. Bah, ca tot veni vorba, bine macar c-am apucat sa completam naibii staff-u'. Antrenorii nu-s cine stie ce scule ... da' macar avem scouteri meseriasi. Mai pe la iarna o s-avem nevoie de rapoartele alora."

lKM8ERP.jpg

Z6M5K8c.jpg

*****

"- Mah, Gogule, io-n locu' tau bagam si niste amicale mai serioase. Ce-i aia sa tot joci numa' cu d-astia usor de batut ?!?

- Ma bantuie tarsa, bah Cristache. Am zis sa-ncepem cu moralu' beton armat.

- Pai si ce se-ntampla daca jucam vreo doua amicale mai tzapanoase ? Veneau spectatorii, facea si clubu' un ban ... ete si tu, d-abia vin 50 de insi la meciuri ...

- Bah, nu zic ca n-ai dreptate, da' vreau sa-ncepem bine campionatu'. Dupa aia om vedea."

L5KNB8S.jpg

*****

August 2026

RguK7h3.jpg

FEaUfU2.jpg

"- Bah Cristi, a avut dreptate shpionu'. Astia de la Ungheni sunt speriati rau, neica.

- Si-am avut si noroc. N-am jucat chiar asa de bine cat sa le dam 5 boabe. Pacat de nulu' cu Sepsi. Ne-ar fi prins bine o victorie cu astia.

- Las' ca merge si-un egal. Deocamdata-i bine."

*****

Septembrie 2026

U3v6EDV.jpg

kGdzxuT.jpg

T7TjGkm.jpg

NB2lYc1.jpg

"- Bah ... nu-i rau ! Daca nu ne batea Ardealu' era chiar boierie !

- Sa-ti zic sincer, Gogule, credeam ca matura Minauru' cu noi pe jos. Ete ca n-a fost chiar asa. Ne-au batut, da' am jucat bine. Oricum, victoria cu Deju' e aur curat. Plus ca pe-aia de la Turda i-am avut in mana si-am ratat ca fraierii. Pacat ca nu-s in vana atacantii nostri ...

- Bah Cristi, e nasoala treaba cu vestiaru'. Si-al dreaq sa fie daca stiu ce sa le fac. Ete, acu'-s rasculati ca de ce echipa nu-i in forma. Am scos 8 puncte din 6 meciuri da' nu-i de ajuns. Ce-or vrea, fratie ? Sa fim pe podium ? Auzi, bah ? Ce-i aia 'contrasting personalities' ?

- Habar n-am, Gogule !

- Pai tu mi-ai scris raportu'. Ai bagat din burta, sau cum ?

- Asa scrie la carte, Gogule. Daca habar n-ai de ce merge treaba prost tre' sa scrii ca-i din cauza de contrasting personalities.

- Aaaa ... aha. Bah, data viitoare sa scrii si tu altceva. Scrie "sa mor daca stiu" sau "a dat strechea-n ei". Macar sa inteleg si io ceva."

PQMRjB3.jpg

*****

Octombrie 2026

slftgH1.jpg

kkLcEdB.jpg

fXmWCtd.jpg

glDCBqm.jpg

"- Dom'le, ce po' sa zic ? Osorheiu' ne-a batut pe bune, zic mersi ca n-am luat mai multe. Dupa aia ... am avut si ceva bulan, da' am jucat bine si cu Florestiu', si la Bistrita.  Despre ultimu' meci nu vreau sa zic ...

- Te oftici,las' ca stiu eu ...

- Pai cum sa nu ma oftic, bah ?!? Pan' la pauza am jucat ca meseriasii, Barcelona-s mici copii. Dupa pauza ne-au rupt in doua, plus ca l-a mancat in chur pe Niculescu sa ia rosu. Da' chiar si-asa, macar un egal sa fi scos. E nasol sa ti-o iei pe final de meci ..."

*****

Noiembrie 2026

tDkeuTJ.jpg

DhtsF6L.jpg

bVX8fTl.jpg

LJcMEdt.jpg

"- Mmmmmmmmda !

- Mmmmmmnasol, este ?

- Mmmmmmmfoarte nasol !

- Lasa, Gogule, macar am batut Ungheniu' ...

- Mersi, Cristache. P-aia or sa-i bata toti. Sunt din alt film. Nu ca noi am sta mai bine. Cam facem figuratie-n filmu' asta.

- De la locu' opt in jos orice e posibil. Da' in retur tre' sa jucam altceva.

- Crezi ca se pricep baietii la handbal ?

- Nu, Gogule, tre' sa-ti pui capu' la contributie. Aduci jucatori, intaresti lotu', mai umbli pe la tactica daca-i nevoie ...

- Greu al dreaq ...

- Mie-mi zici ? Da' tre' sa faci ceva, altfel am be*it-o. Echipa joaca prost. Doar patru jucatori mai misca : Santiago, Dragan, Dima, Alupoaie. Ailalti sunt cam in plus."

Vq5FX41.jpg

gdPldk3.jpg

"- Bah Cristi, chestia nasoala e ca suntem club semi-pro. Si nici nu prea avem bani. Hai sa zicem ca m-arunc la cheltuielnite fara numar. Tot club de locurile 11-16 am ramane.

- Si ce, n-ajunge ? Cat timp evitam retrogradarea ne doare-n pix ce ramanem si ce nu.

- Mmm ... n-ajunge. Bah, ti-o zic p-a dreapta : nen-tu Gogu e bun doar daca are la-ndemana echipa tare. Cand eram la Arizona am avut cea mai tare echipa din liga. Ma rog, in ligile 7, 6 si 5. In liga a 4-a aveam un lot cam de nivel 'locurile 3 - 4' . Da' habar n-am daca m-oi descurca cu un lot numa' bun de retrogradare. Ca io la tactici si smecherii d-astea nu ma pricep ..."

vI99Qg7.jpg

*****

"- Bah, Cristi, tre' sa-i fac cinste aluia care-a inventat tim-mitingu'. Ca fara tim-miting eram in galeata.

- Pacat ca l-ai folosit prea tarziu, Gogule. Poate mai castigam ceva puncte daca te mitingeai mai devreme. Asa, am ramas doar cu victoria de la Ungheni ...

- Mda. Las' ca mai e timp, la primavara. Pun pariu c-o sa fie nevoie de cel putin inca un miting d-asta. 

- Mah Gogule,' vezi c-ai o belea. Toata jucatorimea e doar 'satisfied' atunci cand e vorba de managementu' tau. Si cica ii cam doare si pe la 'treatment'.

- Aia ce dreaq mai e ?

- Gogule ... bah, chiar nu stiu.

- Da' macar ai vreo idee cam ce-ar trebui sa fac ?

- Pai stiu si io ? N-am ! Adica ... mah Gogule, stii si tu ca aia de la SI au lasat povestea cu moralu' cam in ceata. Asa-n general aia zic precum ca tre' sa gadili jucatoru' la sentiment. Da' pe unde-i ascuns sentimentu' ala nu prea zic. Fa si tu ce te-o duce capu' si-om vedea ce-o iesi."

DwybB80.jpg

QqGxMfp.jpg

(...)

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

vezi ca si cel mai slab loc 12 din toate seriile retrogradeaza.

poti vedea si in timpul sezonului din ce serie e echipa pe care cade beleaua daca te duci la stages si selectezi de acolo ce trebuie.
zic asta ca sa nu desfaci shampania mai devreme. 

Link to comment
Share on other sites

Hmm ... de-abia acu' am bagat de seama c-am scris august - septembrie - octombrie 2026 in loc de 2025. Rectific, deci :  toate evenimentele deosebit de importante si chiar epopeice din postarea anteroara au avut loc in toamna anului 2025. D-abia ceea ce urmeaza de-acu' inainte are treaba cu anu' 2026.

*****

"- Cristache !

- Zi-i !

- Bah, care-i treaba cu locu' 12 ?

- Ce loc 12, Gogule ? In clasamentu' seriei ? Pai ... se poate retrograda si daca te clasezi pe 12. Se face-un clasament separat.

- Aia stiam si io, bah. Zi-mi care-i smecheria. Ce clasament ?

- Mah Gogule ... adica ... conteaza punctele pe care le-au castigat aia clasati pe locu' 12 in meciurile cu echipele de pe primele 11 locuri. Se face socoteala pentru toti aia clasati pe locu' 12 in toate cele 5 serii, iar aia care-au cele mai putine puncte d-astea retrogradeaza.

- Moaaa ... ce imbarligatura dreaq. Mah Cristache, io n-am fost niciodata frate cu artimetica. Si nici n-o sa fiu, ca ma oftica. Te las pe tine sa faci socoteli d-astea. Ia zi, Corona cum sta ?

- Corona sta nasol, ca-i pe 13. Da' si daca era pe 12 tot nasol statea. Ete, pana acu' avem ... stai sa vad ... cred ca Florestiu', Monoru' si Ungheniu' or sa retrogradeze ... bah, e nasol rau, avem 4 sau 5 puncte. Si ne trebuie vreo 15 sau mai multe.

- Aoleo, cam multe. Da' de unde stii ca treb'e 15 ?

- Pai asa a fost in sezoanele trecute. Dac'-avem noroc ne scoatem si cu 10. Da' dac'-avem ghinion n-ajung nici alea 15.

- Mda. Bah, e clar. N-ajunge sa-i batem p-astia mici care s-agita pe la retrogradare. Daca nu scoatem puncte si de la granzi ... belea maxima scrie pe noi."

brwOnG2.jpg

*****

(... decembrie ...)

*****

"- Ai auzit, Gogule ?

- Ce s-aud, neica ?

- Cica don prezident vrea sa se uscheasca ...

- Aaaa ... da, vere. Ce po' sa zic ? Sa fie sanatos ci cu protofelu' gros. Da' de-acu' inainte tre' sa ne miscam cu talent fiin'ca nu se stie cand isi baga astia embargou'-n transferuri si ne trezim ca n-avem cum s-aducem jucatorii de care-avem nevoie."

LXmGw6n.jpg

*****

(... ianuarie, februarie ...)

*****

"- Bah, Cristi, am avut bafta, bah ! Iti dai seama ce-ar fi fost daca-i apuca p-astia takeoveru' taman in timpu' perioadei de transferuri ?

- Eh, s-or fi gandit si ei s-astepte pan' se incheie perioada aia. Ca doar era-n interesu' clubului, nu ? Si nici n-a durat prea mult. Adica ... cred c-o saptamana nu-i prea mult.

- Da, bah, Cristache, da' am auzit de unu' care-a fost manager pe la Flacara Zavoiu in FM18. Bah, cica asta a prins al' mai dat dreaq takeover din istorie. Cica vreo sapte luni au tot negociat aia pan' sa se-nteleaga. Iti dai seama, sa nu faci nici un transfer timp de sapte luni ?!? Pai daca se-ntampla asa ceva la Corona pe bune ca ma lasam de manageriat.

- Mie-mi suna a vrajeala, Gogule. N-are cum sa dureze-asa de mult un takeover. Auzi, ce-a zis patronu' asta nou ? C-am auzit ca te-a chemat la raport.

- Ce sa zica ? Ciuciu bani in plus. Da' nici n-are cine stie ce pretentii. Pan' la vara obiectivele raman batute-n cuie, adica tre' sa evitam retrogradarea. Dupa aia ... om vedea."

xo0pMZ2.jpg

WajcXWk.jpg

PcgjYJH.jpg

*****

"- Gogule, slaba miscare. Numa' patru transferuri ...

- Mie-mi zici, neica ? Da' ce sa fac ? Io vroiam jucatori buni, ca rezerve cica avem. E, chestia e ca aia buni mai au si-oferte de pe la alte cluburi. Aaa, daca vroiam umplutura ... gaseam, pe toate drumurile. Nu mai spun cate ejecturi mi-au dat tot felu' de vedete locale de prin liga judeteana. Sau d-aia de lustruiesc banca-n liga a 3-a da' nu vor nici de-ai dreaq sa discute cu d-astia obscuri precum Corona Brasov. Nici macar imprumut nu vor sa vina.

- Mai nasol e c-am ramas si fara fundas dreapta ...

- ... fiindca l-a apucat pe Bosancu chef s-o tuleasca de la Odorhei la Lipova. Ma rog, treaba lui, da' putea sa se care si el mai devreme, nu-n ultima zi de transferuri. Aia de la Lipova nici n-au vrut s-auda de-un imprumut. Iar sansele sa-i gasesc inlocuitor in aceeasi zi erau fix zero barat. Bah, acu' suntem la mana lu' ala mic, Acaymo. Din ce-ai scris tu-n raport ala-i cel mai bun fundas dreapta de-l mai avem in lot."

fe2Se78.jpg

TLZ36FS.jpg

"- Gogule, io zic ca lotu'-i destul de echilibrat. Si-i clar ca astia patru de i-am transferat sunt chiar meseriasi.

- Om vedea. Io sper sa nu-i apuce chefu' sa se-accidenteze-n serie. Ca daca-i apuca ... am pus-o, n-avem de un' sa luam altii la fel de buni.

- Luam de la juniori, Gogule !

- Bah, lasa mistocareala. Aia de la juniori, saracii, d-abia dau cu picioru'-n minge si tu-mi zici sa-i bag titulari in liga 3 ? Singuru' de-acolo care mai misca e Marcu, da' si-ala e cam in plus. Acu' n-am chef sa-mi bat capu', da' mai la vara cred c-o sa trimit la plimbare cel putin trei sferturi din lotu' under19."

NCNXWM2.jpg

"- Bah, Cristi, ne-au trimis shpionii raportu'. Cam ce zici ? Parca-i ceva mai bine decat era-n vara.

- E mai bine, Gogule. Pai la mental eram praf. Nu c-acu' am fi o mare forta da' macar am mai dres cate ceva. Fizicu' ... hmmm ... ar mai fi loc de niscai imbunatatiri.

- Acu'-n nici un caz. Daca-i trec pe-antrenamente fizice s-ar putea sa se-accidenteze si nu-mi foloseste la nimic daca-s in forma maxima atunci cand umbla-n carje".

 yRey1eM.jpg

*****

"- Bah Cristi ! Ce dreaq mi-ai trimis aici ?

- Da' ce nu-ti convine, Gogule ?

- Pai cum dreaq de-a scazut coeziunea-n halu' asta ?!? Si de ce-s astia asa de entuziasmati c-au castigat niste amicale ? Hai, intelegeam daca invingeam in amicale niste cluburi d-astea bengoase de prin liga a 2-a si-a 3-a. Da'-n afara de Aripile restu'-s amatori ...

- Gogule, eu am scris ce-am vazut. Ai tot falfait echipa-n amicale, ai jucat ba cu rezervele, ba cu juniorii, ba cu titularii. Nu mai spun c-ai adus patru jucatori noi. Toate astea afecteaza coeziunea. Ca nu-i normal ca scada chiar atat de mult ... nu zic, ai dreptate, da' nu ma-ntreba de ce si cum. Iar atmosfera-n vestiar e beton armat. Ce, nu-ti convine ? Zi mersi ca-ncepem campionatu' cu toti baietii-n forma, fara accidentari si fara scandaluri in vestiar."

ZBKfwB4.jpg

F9UGrIe.jpg

*****

Martie 2026

jA6UH1y.jpg

BK2v0TC.jpg

mA9djMW.jpg

LWch1ls.jpg

"- Dom'le, mai bine d-atat nu se poate ! Ne-am scos, Cristache !

- S-o luam usor, Gogule. Ca stii si tu cat noroc am avut. Monoru' erat cat pe ce sa ne arda pe final de meci si-ar fi cazu' sa zicem mersi c-am scos si egalu' ala. In meciu' cu Sepsi am avut o ocazie si juma' si-am marcat 3 goluri. Minauru' l-am caftit fiindca am schimbat tactica si i-am prins nepregatiti si-n churu gol. Plus c-a jucat Alupoaie al nostru de ziceai ca-i Ronaldo. Cat despre meciu' de la Dej ... pai Unirea e-n galeata. N-au marcat nici un gol de cand a-nceput returu'. Si-au primit sase.

- Asa, si ? Nu se pune. Io nu zic c-am fi cine stie ce mare forta, da' nici nu mai suntem speriatii din tur. Acu' mai aratam a echipa de liga a 3-a."

**********

"- Da, bah Cristi. Stiu. Au venit aia la selectie pentru under 19. Baga si tu un rezumat, ca n-am timp. E vreunu' ceva mai de doamne-ajuta ?

- Este. Portaru' arata binisor. Daca-si vede de treaba si-are si ceva ambitie s-ar putea s-ajunga rezerva la echipa de seniori.

- Aha. Ailalti ?

- N-avem ce face cu ei."

UtQrWoJ.jpg

*********

Aprilie 2026

voZKryb.jpg

1sITc2V.jpg

xGYW1ne.jpg

w0TQuE8.jpg

"- Gogule, cred c-am rezolvat problema cu retrogradarea. Adica ... poate daca pierdem ultimele sase meciuri s-ar mai putea intampla. Da' la cum joaca echipa nu cred ca e cazu'.

- Nu-i cazu', bah, ti-o zice Gogu. Bah, n-om fi noi o mare forta-n serie, da' macar in meciurile cu-astia mai mici ne descurcam la meserie. Ca ne-a batut Bistrita ? Normal, fratele meu, au lot cu trei clase peste al nostru. Rezervele rezervelor de la Bistrita joaca titulari la Corona. Ia zi, Cristache, recunosti ca nen-tu Gogu e meserias ? De cand am schimbat tactica echipa merge brici.

- Deocamdata, Gogule. Da' stii si tu ca AI-u' e pervers si-ncepe sa-ti faca probleme taman cand credeai ca-l ai la degetu' mic. Deocamdata ne merge bine jocu' pe flancuri. Cat o mai merge ... om vedea."

*****

"- Bah Cristi, cum stam cu vestiaru' ?

- Ca si pan'-acu'. Atmosfera tzapana, liderii te sustin, coeziunea ... ma rog ... cam subdezvoltata. Da'-n general e de bine."

9N3qRxb.jpg

*****

"- Felicitari, Gogule ! Umbla zvonu' c-ai semnat un nou contract si-acu esti plin de bani ...

- Serios ? Ma miram io de ce ma-ntreaba toata lumea azi daca n-am sa le-mprumut niste bani ... N-am, bah ! Am semnat contractu' ala, da' iau doar 180 de euroi pe luna.

- Iti ajung cat sa faci cinste diseara. Auzi ... cu obiectivele de sezon cum a ramas ?

- Nu-mi ajung. Trece-ma la catastif ca-s dator cu o cinsteala. Cand m-o angaja Real Madridu' o sa-mi platesc datoria. Obiectivele ... tot alea. Cica o sa mai discutam dupa ce se incheie sezonu'."

Rhl2viD.jpg

*****

Mai 2026

bMHnkM1.jpg

mLxZU0r.jpg

YEQluSn.jpg

s4ljLV7.jpg

"- Locu' 8 ? Hehe ... boierie !

- Gogule, cinstit vorbind, nu m-asteptam. Eu as fi zis mersi si daca evitam retrogradarea la limita.

- Pai eu n-as fi zis tot asa ? Da' nu e cazu', avem echipa tzapana. Nasol e ca sezonu' viitor o sa fie mai greu fiindca deja ne stie lumea. Nu mai suntem obscurii aia de pe la Brasov care cica se-agita sa nu retrogradeze. D-aia zic ... o sa fie nevoie sa mai intarim lotu', mai ales ca unii jucatori nu prea joaca cum ar fi nevoie. Ia inchipuie-ti ca se-accidenteaza Alupoaie si Cozma vreo 3 luni. Am fi-n galeata, n-am avea cu cin' sa-i inlocuim".

8C8iWST.jpg

yNUjjIk.jpg

"- Bah, Cristi, i-a apucat si p-astia ?!?

- Pe cine, Gogule ?

- Rosu si Pirvulescu. D-abia ce venira si ei in primavara si, gata, s-au si rasculat. Si nu oricum, sa zici c-au facut scandal in vestiar. Nu, frate, circoteca-n ziar !

- Pai ... intre noi fie vorba, cam au dreptate. Nu ne-ar strica un staff mai bengos ..."

5rMhcNL.jpg

"- Mda ... bah, Cristache, nu zic nu. Da' cine crezi ca vine la Corona pe salariu cat sa-si cumpere seminte ?

- Pai ... vorbeste si tu cu patronu' sa mai umble la portofel ....

- Am vorbit, Cristache, tata. Ia d-acilea :

3TtMjhP.jpg

- Nasol, Gogule. Chiar n-are bani ?

- Nu stiu, fratioare. Da' bani pentru club sigur n-are :

MFNSisP.jpg

MbDjgQZ.jpg

Z25wFRb.jpg

- Mah Gogule, e chiar atat de groasa treaba ?

- Este, bah. Din cate-am inteles clubu' produce pierderi la greu si-are datorii de vreo 60.000 de euroi. O sa mai curga multa apa pe garla pan-om vedea niscai imbunatatiri p-acilea ..."

*****

"- Gogule, zi-mi o chestie. Am auzit la unii cum ca patronu' ar fi zis ca vrea-n sezonu' viitor o clasare la jumatea clasamentului. Altii zic c-ar fi povesti si ca obiectivu' ramane tot evitarea retrogradarii. Care-i treaba ?

- Treaba e ca si-aia si-ailalti aveau dreptate. Doar ca ce era valabil in iunie nu mai e valabil in iulie.

- Baga si tu o explicatie, ca n-am inteles ...

- Bah Cristi ... in iunie patronu' vroia "midtable". Dupa aia nu stiu ce s-a intamplat ... da' m-am trezit cu instiintarea precum ca-i ajunge evitarea retrogradarii."

MwwAtfJ.jpg

"- Sa fie din cauza ca ne-au mutat astia din seria a 5-a in seria a 3-a ?

- Bah, nu cred. N-or fi oltenii cu trei clase peste ardeleni, ce dreaq. Am impresia ca-i o belea financiara pe undeva si omu' nu vrea sa se-arunce la dat cu banu'. Nu stiu care-i smecheria da' stiu sigur ca n-o sa ne scaldam in bani la anu' ...

- Eh, oricum, avem si-un avantaj. Ca avem echipa si putem sa evitam lejer retrogradarea.

- Stii tu ? Mdeh ... ete, m-am cugetat sa-i intreb de sanatate pe baietii astia de-au jucat la noi si i-am imprumutat de la altii. Ma gandeam ca poate vor sa se mute la Brasov. Ete-acilea raspunsuri :

ZKIrOQU.jpg

- Nasol de tot, Gogule. Ce facem ?

- Hehe, nu stii nimic. Ala mic, Marin, nici de prelungirea imprumutului nu mai vrea s-auda. L-am speriat rau de tot. Cat despre astia patru ... stau cu ochii pe ei. Deocamdata le expira contractu' la 30 iunie. P-aia care prind un contract nou o sa-i cer imprumut. Poate merge. Iar daca ramane vreunu' fara contract atunci mai incerc o data sa-l aduc incoa'. Incercarea moarte n-are.

- Si daca nu iese nimic ?

- Caut altii, ce dreaq sa fac ? Da'-i clar ca sezonu' viitor o sa fie complicat rau ...

- Reputatia clubului, Gogule. Aia ne omoara. Ca-i mica rau.

- Da, bah, stiu. D-aia e nasol cu transferurile. Hai, c-avem 'a mai mica reputatie din liga a 3-a nu-i mare lucru. Da' juma' din liga a 4-a Brasov are-o reputatie mai mare. Cum dreaq sa ne vina spectatori la meciuri daca pot sa se duca sa vada SR-u' sau Coltea sau Steagu' Rosu ? Nu mai zic de juniorii de calitate. Fraieri ar fi sa vina la Corona atunci cand au la-ndemana 6-7 cluburi mai bune in Brasov sau la maxim 15 kilometri in juru' orasului. Cristache, am asa o presimteala : mira-m-as s-avem vreo sansa de promovare-n liga a 2-a in urmatorii 5 ani ..."

qJEQIfO.jpg

********************

Ligile 1, 2 si 3, sezon 2025-2026

CtuANmb.jpg

4k36WFG.jpg

********************

The Gogu, dupa al 7-lea sezon din cariera, poza fata si profil :

pZVXc1G.jpg

(...)

Link to comment
Share on other sites

On 6/18/2020 at 12:48 AM, il muce said:

Cine plm sunt Silviu Carabas si Flavius Ilie ?

Niste unii care-au fost antrenori pe la Arizona.

**********

"- Bah, Cristi, ma cam speriasem ca ne pleaca toti imprumutatii. Da' nu-i dracu' chiar atat de negru ... ete, Acaymo si Ursu n-au vrut sa se transfere la noi da' nici n-au refuzat prelungirea imprumutului pe inc'-un an.

- Iar ailalti ...

- Ailalti ... Dragan si Dima nici nu vroiau s-auda de-un transfer. Da' cand s-au trezit ca-i pun pe liber cluburile lor n-au mai avut nici o problema sa semneze cu noi. Si nici macar n-au cerut sa aiba cine stie ce statut. Singuru' care n-a vrut nici de-al dreaq sa mai auda de noi a fost ala mic, Marin. Avea si el dreptatea lui, e chiar bun si-are oricand loc in prima echipa la Alba Iulia. Care mai erau ? Aha, Berar si Niculescu. P-astia nici nu i-am mai intrebat de sanatate. N-aveam de ce, deja am gasit altii mai buni care sa-i inlocuiasca."

3hydM9Z.jpg

"- Cum ti se pare lotu', Gogule ?

- Bah, stiu si io ? Ceva mai bun decat ala din sezonu' trecut. Tu cam ce zici ?

- Cam tot asa zic si eu. Nu cu mult, da'-i mai bun. Chestia nasoala e ca unii care n-aveau loc nici pe banca de rezerve la Bistrita sau Cugir au ajuns sa fie posibili titulari la noi. Nu cred c-avem sanse sa ne batem pentru primele locuri ...

- Pai am zis io c-am avea ? Serios, bah Cristi ... io as zice mersi dac-am scapa de retrogradare. Si-as trage un chef monstru dac-am prinde un loc la jumatea clasamentului. Bah, ca veni vorba ... ai vazut raportu' scouterilor ? Din ce zic aia pe-acolo s-ar zice ca stam mai nasol decat anu' trecut.

- Mda. Mah Gogule, am impresia c-am picat din lac in put. Cand am auzit ca ne-a mutat federatia din seria a 5-a in seria a 3-a chiar m-am bucurat. Ca era misto, mai vedeam si alte mecle, alte orase, chestii d-astea. Da' din ce zic astia-n raport s-ar zice ca seria asta a 3-a e mai tare decat seria ardeleana.  Adica ... sigur jucatorii-s mai buni.

- Aia e, bah Cristi. D-aia imi fac si io probleme. Sunt tari, neica, iar noi n-avem de un' sa luam jucatori mai buni. Daca-i zici unuia care-i rezerva rezervei prin liga a 2-a sa vina la Corona deja l-ai injurat. Cand am auzit ca Iancu de la Cluj e de acord sa vina imprumut la noi am crezut ca l-am prins pe-al-de-sus de picior. Da' n-ajunge doar unu'. Ne omoara reputatia aia. Ca-i mica si nu le place jucatorilor de liga 2. Mama ei de reputatie ...."

F3USg4P.jpg

"- Si nici n-avem cine stie ce juniori.

- Pai de unde, bah Cristi ? Toata juniorimea mai rasarita din Brasov se duce la Steagu'. Sau la Coltea, Brasovia si-alti d-astia. Iar daca n-au loc pe-acolo prefera sa faca naveta pan' la Rasnov, Harman sau Sacele. Nu vin ei la Corona, mai ales ca n-avem nici facilitati d-alea."

c3x6PH4.jpg

"- Bine macar c-am mai completat staff-u' ala ...

- Normal. N-aveam chef sa-i mai vad pe domnii jucatori cum se plang ca n-au antrenori de calitate. Nu ca astia de-au venit acu' ar da pe-afara cu calitatea aia... da' macar sunt multi.

- Pai cica nu-i bine nici daca-s prea multi d-astia noi. Ca afecteaza atmosfera din vestiar. Si nici ca-s antrenori de mana a doua nu-i bine.

- Ce face ?!? Auzi, bah ... ete, zi-le jucatorilor c-o sa le-aduca Gogu numa' antrenori d-astia de pe la Juventus si PSG. Da' cand o avea timp, c-acu' e nitel ocupat."

hFIGpsM.jpg

"- Cristache, ce-au astia bah de-s asa flescaiti ? Hai, chestia cu coeziunea o mai inteleg, c-avem destui jucatori noi. Da' atmosfera-n vestiar arata de zici ca vor sa puna de-un priveghi.

- Pai ... contrasting personalities, Gogule.

- Bah ! Daca ma mai iei cu-njuraturi d-astea chiar ca dai de belea ! Ti-am zis sa nu mai scrii asa ceva-n raport !

- Aaaa .. in regula. A dat strechea-n ei. E bine ?

- Muult mai bine. Si ... ce-ar fi de facut ?

- Pai ... la carte scrie ca 'a mai buna solutie e sa aiba echipa o serie pozitiva. Adica sa castige vreo cateva meciuri consecutive.

- Da, dom'le ! Si io care credeam ca-i de ajuns sa piarda vreo cateva mecuri ... Ia zi, cum vrei sa castig meciurile alea daca astia fac priveghi in vestiar ?

- Te descurci, ca d-aia esti manager ! Da' ca sa nu zici ca nu-s de comitet ... daca se-mpute treaba baga si tu tim-mitingu' la inaintare. Si-apuca-te sa gadili liderii la sentiment.

- Aha. Bah, habar n-aveam ca toata smecheria-n managementu' asta e sa te pricepi la bagat si gadilat ..."

3fB82mq.jpg

*****

"- Bah Cristache, m-am scos ! Boss-u' e ofticat la maxim.

- Din cauza de cupa.

- Te-ai prins. Am vrut io sa-i spun cum ca tragerea la sorti a fost de cacao ... da' cu cin' sa te-ntelegi ? Nu, frate, nu conteaza cu cine-am picat, trebuia sa castigam.

- Ei, lasa Gogule, nu-i asta singuru' boss din lume care-ti cere sa faci bici din r...esurse limitate. Oricum, in amicale echipa n-a jucat rau, mai ales c-ai folosit la greu jucatorii transferati in vara"

t43nJCf.jpg

*****

August 2026

yFv91Uy.jpg

stZjfJT.jpg

yQYx3pX.jpg

"- Mda. Ce po' sa zic ? Nasol.

- Pai ... cand joci impotriva echipelor clasate pe locurile 2 si 3 in sezonu' trecut as zice ca nici cum sa ai cine stie ce pretentii.

- Cam asa ceva. Pentru noi campionatu' incepe d-abia dupa meciurile astea doua ..."

*****

Septembrie 2026

ZSkzsSV.jpg

myFf5Fs.jpg

IYkycBi.jpg

7z2XDaF.jpg

"- Stress-u' naibii, Gogule !

- Asa se zice cand te trezesti ca-ti joaca echipa la shto, iar dupa aia mai fac si rascoala-n vestiar ?

- Nu, mah ! Stress e chestia aia cand te enervezi ca dreaq.

- Pai io ce ziceam ? Zi si tu, neica. Ne-a batut Rasnovu' de ne-a sunat apa-n cap. Zic mersi c-am luat doar doua goluri. Dupa aia ne-a batut Mihailestiu'. Ma rog, in meciu 'asta nu prea meritam sa pierdem. Am jucat la fel de prost si noi, si ei. Bon, apoi domnii jucatori care-si dadeau cu stangu'-n dreptu pe teren vin sa-mi povesteasca precum ca managementu' lu' Gogu e de rahat. Domnii suporteri (aia cativa, cati or fi) fac tambalau cum ca de ce nu schimb tactica. Bon, bag tim-mitingu' aferent, schimb tactica. Jucam mai bine ? Nu, da' acu' avem bulan. Adicatelea scoatem doua egaluri in doua meciuri pe care meritam sa le pierdem. La Targoviste, cel putin, puteam sa incasam lejer vreo 4 goluri, si-asta atunci cand aia jucau cu un om mai putin pe teren."

H7bPL6q.jpg

fNGaCEf.jpg

*****

Octombrie 2026

YifLEld.jpg

2K1thsH.jpg

7ydWtEk.jpg

8mAkMQR.jpg

"- Alta viata, Gogule !

- Mdeh, alta viata o sa fie cand o s-o boierim pe la mijlocu' clasamentului. Deocamdata tot in galeata suntem. Doar c-acu mai scoatem capu' la suprafata sa mai luam cate-o gura de aer.

- Pacat de punctele pierdute-n meciu' cu Calafatu'.

- Iti dai seama, bah ? Aia erau pe ultimu' loc, nu castigasera nici un meci si ziceau sarumana pentru orice punct castigat. Ne-am gasit noi mai filantropi sa jucam catastrofal si sa le facem cadou o victorie. Si inca-i bine c-am pierdut doar cu 1 - 2. La cum s-a jucat in prima repriza puteam sa intram la cabine cu 0 - 4 pe tabela. Bine macar c-am castigat la Balotesti ...

- Pai Balotestiu' avea belele maxime. Au inceput ei campionatu' in forta, da' acu' erau in picaj.

- D-aia ziceam. Era chiar culmea daca-i ajutam si p-astia cu niscai puncte ...

- Tot e ceva ca s-a mai refacut cat de cat atmosfera din vestiar. Desi nici acu' nu-i chiar cum ar trebui.

- Tim-mitingu' sa traiasca, bah Cristi."

yN27uaG.jpg

*****

Noiembrie 2026

gTmvwOc.jpg

fVvmdBq.jpg

xBcUbud.jpg

LPNhSAl.jpg

"- Locu' 10 si cinci puncte avans fata de primu' loc retrogradabil. Bah, stam chiar bine. Adica ... ma rog, avem sanse mari sa scapam de retrogradare. E-adevarat, am avut bulan maxim in meciu 'cu Astra. Da' chiar si daca pierdeam meciu' ala tot cam aia era.

- Stiu si eu, Gogule ? Stii ca se poate retrograda si daca te clasezi pe locu' 12. Taman d-aia e important c-am castigat cu Astra. C-avem acu' vreo 10-11 puncte in clasamentu' playoff-ului, iar la primavara o sa fie suficient sa castigam meciuri cu d-astia mai mici de prin serie. Cred ca vreo patru victorii or sa fie arhisuficiente cat sa ne clasam in primele 11 locuri. Sau sa nu retrogradam chiar daca ne clasam pe 12."

2SnfcX7.jpg

*****

"- Gogule, cred c-avem niscai probleme. Ete si tu ... atacantii marcheaza rar. Pirvulescu ala cred c-a batut deja recordu' mondial ... eu cel putin n-am auzit de vreun atacant care-n sase meciuri jucate sa suteze de doar doua ori pe poarta.

- N-a jucat sase meciuri complete. Da' cam ai dreptate, baiatu' asta nu se prea implica. S-ar putea sa-i fac vant la iarna. Nasol e ca nu-i singuru' Ete, ai mai buni mijlocasi ai nostri sunt Dragan si Stefanescu, adica doi insi de care Vedita Colonesti n-a avut nevoie. Fundasii laterali au dat doua pase de gol in 16 meciuri jucate. Alupoaie nu mai joaca nimic, e mai ocupat sa se sparga-n figuri prin vestiar. Al' mai bun fundas central a ajuns sa fie Haita, adica unu' pe care l-a dat de suflet Avantu' Reghin. Bah neica, e clar c-ar trebui sa mai schimb cate ceva. Necazu' e ca habar n-am ce ..."

iM8xFZc.jpg

(...)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"- Gata, bah, Cristi. M-am scos ! Am vorbit cu boss-u' si-o sa merg la scoala sa mai bag niscai calificari.

- Stii vorba aia, chelu' si tichia. Bravo, Gogule, noi ne-agitam pe-aici sa scapam de retrogradare si tie-ti arde de scoli ... Auzi, serios, crezi ca-ti foloseste la ceva ?

- Pai ... bah, as mai avea nevoie de niste coaching abilities. Ca m-am dezvoltat aiurea. Mi s-a gonflat disciplina la maxim si-am ramas subdezvoltat la coachingu' ala.

- Mda, n-ar strica. Succes, Gogule !"

uPGHFXD.jpg

*****

"- Vazusi, bah, Cristi ? A 'nebunit FCSB-u'. Au ajuns sa dea 8 milioane de euroi pe-un jucator din liga 1 ...

- Da, Gogule, da' recunoaste si tu, Iancu asta e chiar bun.

- Hai bah, ma lasi ? Pai nici nu-i titular la nationala. Mai prinde si el cate-o selectie din cand in cand. Se vede c-a plecat Gigi de la club. Facea ala o smecherie si-l lua cu cel mult doua milioane.

- Sa fie sanatosi. Ce treaba avem cu ei ? Noi n-avem bani nici sa transferam jucatori din liga a 4-a si ne f...reaca grija de FCSB ..."

u4wyzv3.jpg

*****

"- Apropo de transferuri, Gogule. Am crezut ca glumesti cand ai zis ca vrei sa-l trimiti la plimbare pe Pirvulescu ... da' vad ca ai vorbit serios. Chiar crezi ca era cazu' sa-l dai afara ?

- Pai m-a ofticat, neica. Si cine-l oftica pe Gogu n-are ca mai cauta p-acilea. Bah, io am mai vazut jucatori care sa faca figuratie pe teren, da' Pirvulescu asta era caz de record mondial. Auzi, bah, asistentule care esti, de ce-mi tot scriai in rapoarte c-are nu stiu ce potential si ca-i cel mai bun atacant pe care-l avem ?

- Mah Gogule ... baiatu' era chiar bun, da' n-ai stiut tu cum sa-l iei.

- Ete c-am stiut. L-am luat cu "hai noroc, usa-i acolo, fa bine si foloseste-o". Da' de asta mic de l-am imprumutat de la Csikszereda ce zici ?

- Eddy Marin ? E bun. Aproape la fel de bun ca si Pirvulescu. Crezi c-ajunge un singur transfer ?

- Cristache, io as fi transferat mai multi ... da' mi-era cam frica de team cohesion. Cica o s-avem nevoie de-asa ceva in retur si nu vroiam sa-l bulesc de tot."

5RfBKAv.jpg

GrNupO7.jpg

"- Cristache, baga o parere-ncoa ! Ce zici de lot ?

- Da' tu ce zici ?

- Bah, sincer ? E cam de locurile 12-14. 

- Mda. N-as zice ca gresesti. Cam asa zic si scouterii-n raport ..."

 XXlGxVu.jpg

*****

"- Ai vazut, bah, Cristi ? Am avut dreptate ! Cum l-am zburat pe Pirvulescu din lot, cum s-a imbunatatit instant atmosfera-n vestiar.

- Crezi ca numa' d-aia era atmosfera nasoala ? Nu uita c-am jucat multe amicale. Si daca mai si castigi amicalele alea se mai schimba si-atmosfera ...

- Si ce, am batut cumva Barcelona in vreun meci amical ? Tot cu d-astia de prin ligile judetene am jucat. Singuru' meci mai serios a fost cand am jucat cu Sanatatea Cluj, da' meciu' ala l-am pierdut. N-o sa-mi zici acu' ca i-a apucat p-astia din lot veselia maxima pen' c-au batut niste saraci de prin judeteana. Nu, Cristache, era ceva cu Pirvulescu ala. Nu stiu ce, da' nu prea le placea baietilor mecla lui."

Ge0GxGi.jpg

m0flAmj.jpg

*****

Martie 2027

wrAYtRt.jpg

BsJlbEv.jpg

JXAZ3KE.jpg

VibFrpf.jpg

"- Nu-i rau, Gogule. Se putea si ceva mai bine ... da'-i bine si-asa.

- Mie-mi zici ? Pacat c-am pierdut cu Rasnovu'. Si nici macar nu po' sa zic c-am fi jucat prost in meciu' ala. Am avut vreo 3-4 ocazii de gol, da' n-a fost sa fie. Bah, tu ai vazut cata lume-a fost la meciu' cu CSA ? N-a mai vazut stadionu' asta 400 de spectatori de vreun cincinal ...

- Mde, Gogule, pentru un oras atat de mare 400 de insi e nimica toata. Dac-ar fi jucat Steagu'-n locu' nostru poti sa fii sigur ca veneau la meci cel putin 2000."

**********

"- Gogule, hai sa te enervez nitel !

- Stiu, vrei sa-mi zici de juniorimea care s-a prezentat la selectie. Zi-i !

- Praf si pulbere, Gogule !

- Pe bune ? Pai ... sti ceva ? Ii trimitem acasa pe toti. Si-asa clubu' are belele financiare, ce rost are sa mai cheltuim si cu astia ?"

V5FuU9l.jpg

**********

Aprilie 2027

xuhAkll.jpg

b0dweNN.jpg

olQ8u6X.jpg

EH9MmMJ.jpg

"- Cam slaba luna asta, Gogule. Doar sase puncte din 15 posibile. Avem noroc cu fratii de judet de la Rasnov care-au scos doar doua, altfel eram in galeata.

- Mda, bah, si ma cam oftic. Am jucat bine si cu Chindia, si cu Filiasii. Da' cand e sa ai ghinion ... pai ai, frate.

- Crezi ca-i cazu' sa bagi un tim-miting ?

- Numa' daca avem belele pe final de campionat. Altfel, n-as avea ce sa le spun baietilor. Deocamdata moralu' echipei e chiar tzapan si nu cred ca un tim-miting ar ajuta la ceva. E-adevarat, coeziunea e nasoala ... da' ne-om descurca si-asa."

I4pLjcs.jpg

**********

"- Gata, bah, Cristi, am terminat si scoala.

- Bravo, Gogule. Acu' esti ditamai continentalu' ...

- Da, fratele meu, sunt periculos rau. Cand ma vede lumea pe strada s-ascunde pe dupa masini. Bah, acu' serios vorbind, n-am facut cine stie ce afacere cu scoala astora. Io aveam nevoie de-un coaching mai mare ... da' nu m-am ales cu mare lucru. Nu cred ca-n viitorime o sa-mi mai bat capu' cu licente si perversiuni d-astea. Continental C e de-ajuns pentru Gogu."

L5sKdx0.jpg

*****

- Mah Gogule, ziceai ca nu-ti foloseste licenta aia ... da' am auzit ca imediat ce te-ai prezentat cu patalamaua a sarit patronu' la tine cu prelungirea de contract.

- Bah, cred c-ar fi sarit si fara patalama. Singuru' avantaj e ca n-a schimbat obiectivele. Plus niste malai in plus la salar."

4yCTDqD.jpg

TWt39e6.jpg

*****

Mai 2027

zd2xBej.jpg

L9EZ57z.jpg

nwddapp.jpg

yi3ovbB.jpg

"- Bah, mai da-o-n pi...lozitatea ma-sii de treaba. Ce dreaq au astia de joaca asa ? Calafatu' trebuia sa-l executam fara probleme, ca-s deja retrogradati. Vezi sa nu, a trebuit sa zicem mersi pentru un amarat de 0 - 0. Hai, Slatina ne-a caftit pe bune, n-am de ce sa ma plang. Da' cu Astra al naibii sa fie de nu meritam macar un egal ...

- Lasa, Gogule, ne doare-n bascheti, Rasnovu' are belele mai mari decat noi. Si chiar daca ne clasam pe locu' 12 tot boieri suntem. La cate puncte avem in clasamentu' playoff-ului n-avem cum sa retrogradam nici daca jucam la shto in ultimele 3 etape.

hgxYb9g.jpg

GujKxJc.jpg

HgZLeJa.jpg

"- Bah, recunosc, n-am mai rezistat. Dupa meciu' cu Morenii m-au apucat toti dracii.

- Stiu, Gogule, eram de fata. Ai facut circoteca maxima la tim-miting.

- Pai nu se mai putea, neica. Bah, culmea e ca nu jucam prost ... da' nu mai erau in stare sa marcheze. Plus ca primeam goluri la niste faze de tot rasu'. Nu zic, nici dupa tim-miting n-am rupt gura targului, da' macar am inceput sa avem si ceva noroc. Ete, poate ca nu prea meritam sa batem Progresu'. Un egal ar fi fost mai realist. Da' dupa atatea meciuri pierdute dupa ce-am jucat bine chiar ca era cazu' sa mai si castigam."

slJWCRd.jpg

*****

"- Gogule, nu-i chiar asa de rau. Locu' 12 intr-o serie nasoala si cu un lot ca al nostru chiar ca-i o performanta. Nu din aia bubuitoare, da' se putea si mai rau.

- Mda. Da' stii care-i problema noastra. Nu mai suntem aia mici si nou promovati. Acu' astia stiu ca le putem pune probleme si joaca-n consecinta. Se apara mai bine, nu ne mai lasa spatii sa-i prindem descoperiti. Cel putin pe terenu 'nostru a fost jale, am scos doar 12 puncte din 45 posibile ..."

qijX7qK.jpg

*****

"- De prestatia jucatorilor ce zici ?

- Ce po' sa zic ? Mi-am luat tzapa cu Editza Marin. Nu-i chiar muci cum era Pirvulescu ... da' nici mare scula de atacant nu e. Nasol e ca ai mai buni jucatori ai nostri sunt taman aia de care alte cluburi de liga a 3-a n-aveau nevoie. Santiago, Haita, Dragan, Dima ..."

ADcnEBw.jpg

e7jOGXA.jpg

*****

"- Cu juniorimea ce-ai de gand ?

- Nimic, fratele meu. Nu merita efortu'. N-avem facilitati d-alea, n-avem reputatie, juniorii buni nu vin la selectiile noastre. Pe bune, as desfiinta complet echipa de juniori dac-as putea. Deocamdata i-am trimis la plimbare aproape pe toti si n-o sa-mi mai bat capu' cu echipa under 19 pana n-o s-ajungem s-avem si noi o reputatie rezonabila. Si ceva bani. Mai multi, daca se poate."

sOF1VmV.jpg

*****

"- Cristache, tu mai intelegi ceva ?!? Ete ce atmosfera avem in vestiar !

- Am evitatat retrogradarea, Goguleee ! Ce naiba, nu-ti dai seama ? E-o mare performanta ! Mai mare decat castigarea Champions League !

- Faci misto ?

- Neh, explicam fenomenu'. Acu' serios vorbind ... asta era obiectivu' clubului, nu ? Si-au facut oamenii treaba si-acu'-s fericiti. Ca puteau mai mult ? Pai ... cu lotu' asta n-avem cum sa urcam mai sus de locurile 7-8. Si-apoi, suntem club semi-profesionist. De ce s-ar strofoca baietii daca banu' e pe sponci ?"

p28vzhL.jpg

*****

"- Ce-ai, Gogule ?!? Nu-ti mai dau aia de baut pe datorie la restaurant ?

- Ce baut, bah ?

- Pai ai o mecla de-ai zice ca taman te-a-njurat careva.

- Pai taman m-a-njurat careva.

- Cine, fratele meu ?

- Patronu'. Mi-a trimis 'a mai perversa injuratura de-am vazut-o in viata mea. Hai incoa' sa vezi obscenitatea ... ete ce buget o s-avem la anu' ...

cdTTKdW.jpg

- Tare, fratele meu !

- Da, bah, Cristache. Zici ca suntem club de liga a 5-a ....

- Pai stii si tu, Gogule, cum devine cazu'. Clubu' are datorii mari si nasoale. Tu mi-ai zis.  Asa ca-i normal ca patronu' sa taie la maxim din cheltuieli. Da' asta nu inseamna ca la toamna n-o sa mai sara cu ceva bani dac-o fi nevoie.

- Mda. Se poate, nu zic nu. Chestia e ... p-aici prin liga a 3-a barosanii-s toti cluburi profesioniste. Noi, astia mai semi-pro suntem doar de decor. Performanta maxima e o clasare-n primele 8 echipe. Pentru orice performanta superioara e nevoie mai intai s-ajungem club profesionist. Asta ca sa putem aduce jucatori mai buni.

- Pai n-avem cum s-ajungem pro atat timp cat avem o reputatie vai de mama ei. Pana si Coltea Brasov din liga a 4-a are-o reputatie mai mare decat a noastra.

- Aia e. Tre' sa asteptam sa ne creasca. De reputatie ziceam. Ca daca-i mica n-o sa accepte patronu' sa ne bagam la profesionism. Da' chestia asta o sa cam dureze. Cel putin 4-5 sezoane.

- Pai mai e o varianta, Gogule. Sa fii tu un mare geniu al managementului si sa inventezi niscai tactici care sa propulseze echipa pe podium chiar si cu un lot plin de jucatori de mana a 3-a.

- Cristache, nu tine. Nen-tu Gogu nu le are p-astea cu tacticile. Lui tre' sa-i dai jucatori tzapeni. Da-i un lot de podium si s-o descurca el sa scoata o promovare. Da' mai mult ... nu poate.

- Pai si ce-ai de gand ?

- Bah, vreau s-ajung cu Corona-n liga a 2-a. Sau chiar in prima liga. Ete-asa, de ambitie. Da' o sa dureze, fratioare pan' s-o intampla minunea asta. Cel putin 5 sezoane pen' s-ajungem sa ne batem la promovare. Poate si mai mult ...

- Zici tu c-o sa ai rabdare atatea sezoane ?

- Da, fratie. Da' pana atunci nen-tu Gogu o sa ia o pauza. Nu te uita asa, nu ma las de management. Doar c-o sa m-apuc de altceva. Ete, de exemplu, bag o cariera de-aia ... cum se zice ... journeyman. Da' nu ca sa castig. Joc un an, maxim doi cu un club prin strainanaturi, apoi imi iau catrafusele si ma mut ma alt club. Nu conteaza daca castig vreo competitie sau nu, joc de distractie. Cine stie, poate-mi vine vreo idee d-aia geniala si tactica. Dupa ce-ncarc corespunzator bateriile o sa revin la Corona si-o sa speriem campionatu' romanesc.

(...)

********************

Ligile 1, 2 si 3, sezon 2026-2027

JG4bFJ9.jpg

X16vPP3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy