Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


[RO-IV] - Tralala prin Bucovina -


chichi1305

Recommended Posts

  

                          Contrast total intre atmosfera exterioara si cea interioara... Pe strazi pustiu... oamenii poarta masti si se uita urat la tine cand treci pe langa ei... Ca mai toata lumea... pana la sfarsitul lunii cica muncim de acasa ( probabil dupa 31 Martie va fi falimentara compania la care lucrez ... ) ... trebuie sa fii cretin sa culegi lucrurile pozitive din aceasta situatie... dar printre primele ganduri ... hmmm... Sanse noi de o noua cariera... imi faceau neuronii ca la pacanele... cum ziceam...cretin. Atomsfera interioara , e total opusa... Fimea a inceput sa mearga deabuselea... deja rade si are voce... numai lapte si miere ... pe afara liniste totala zbuciumata de sirene de salvare... iar in casa , pentru cunoscatori :  "Elefantul ciciiii , si`a pierdut cipiciii... unde sunt cipiiiciii , da`mii inapoiii " ...  " Old mcdonald had a farm... Iiiiaaaiii aaaiioooo " ... dar cea mai tare... my favorite... " Sunt tralala , tralala sunt eu ... ascult si cant muzica mereu " :)))))) ... zic sa ii dam bataie cu Mister Tralala. 

                        O cariera in strainatate in FM 2020... incepem una in ligile inferioare de la noi. In primul rand , multumesc tuturor care au lucrat la patch`ul cu ligile inferioare de la noi, arata totul incredibil, iar stemele cluburilor arata senzational... superb. Felicitari. 

                      Am zis sa iau ceva din liga a IV-a... club amator, dar cu 2 conditii : U19 sa fie inscris in competitia juniorilor, iar clubul sa aiba stadion. Am eu chestia asta cu stadionul, o motivatie atunci cand stiu ca il dezvolt , pornind de la o tentativa de stadion. U19 sa fie inscris pt a incerca sa ma calific de fiecare data in etapa de TOP a juniorilor, am observat ca se da 80k pt aceasta performanta...ma gandesc ca in primul an promovez in liga a III-a , dar sa te duci in liga a II-a fara salarii catre jucatori e f greu... ceea ce inseamna ca daca 2-3 ani primim 80k datorita juniorilor, poate vom avea sansa sa ne facem club profesionist... Acum ceva ani am trecut printr`o cariera cu o echipa de liga a IV-a care timp de vrei  7-8 ani nu a vrut sa imi accepte aceasta cerere de a deveni profestionsti, de aceea imi pierdeam jucatorii in fiecare an... speram sa nu fie cazul. 

                      Prima optiune era Romprim... liga a IV- a Bucuresti, stadion propriu , in Berceni. U19 nu este inscris in campionatul de juniori. 

                     O sa cumpar Romprimul , in realitate, dupa ce castig la Loto  in viitorul apropiat.

                    Ii lasam in pace si mergem prin tara... Dupa mai multe cautari... imi dau seama ca cea mai tentanta idee este trecutul. Fost jucator prin liga a III-a in Suceava... cunoscator al locurilor bucovinene... decid sa caut o echipa acolo... In liga a IV-a, aproape aceleasi echipe ca acum 10-15 ani... cu aceleasi favorite : Liteni, Zimbrul Siret si echipele radautene, care intotdeauna s`au batut la promovare...acum le observ prin liga a III-a...

                   Suceava , are 2 stadioane... celebrul Areni , unde oamenii se urcau pe garduri la golurile Forestei ( Foresta Suceava actuala inca joaca pe acest stadion, care de 10 ani este vandut ca stire importanta in campaniiile electorale : vom face un nou stadion, iar echipa va fi in liga I, campanie dupa campanie...  ). Cel de`al doilea stadion , la periferia orasului , Itcani ( in joc Iticani :)  ) . Pe acest stadion joaca in general juniorii , in trecut jucand a doua echipa a orasului , Rapid Suceava ( care a fuzionat cu Foresta, reinfiintata in acesti ani.. o nebunie , practic in acest moment , echipa antrenata de Grigoras in liga a III-a se afla pe locul fostei echipe Rapid Suceava ) .  Observ ca pe acest stadion , Itcani, joaca in acest moment JUNIORUL SUCEAVA ,  echipa ce are U19 inscris in campionatul de juniori...

                      Pentru mine este un club nou, neexistand in perioada cand eram prin zona... observ ca in primii ani a fost doar pentru juniori, ulterior, probabil pentru continuitatea celor care terminau junioratul, si`au inscris echipa in liga a IV-a... probabil fara pretentii de promovare, ci doar de promovare a jucatorilor cu potential, pentru a fi vazuti de clubul principal al orasului. Observ ca in lot, se afla un junior bunicel, Sebastian Nechita, 16 ani,  luat in lotul U16 al Romaniei , care a marcat chiar si un gol pentru Romania, unul spectaculos... momentan , imprumutat la echipa Forestei, probabil il voi pierde gratis dupa acest imprumut ...

                                  SEZON I

                                    3-hire-tralala.jpg )

                                                                                                                                             0-stema.png

 

                            Ca obiective , e clar , promovarea in liga a III-a in primul an... promovarea in liga a 2-a in maxim 3 ani ( sper sa devenim club profesiniost imediat pt a avea sanse ) , promovarea in liga I in maxim 5-7 ani. La U19 , sa mergem in cele 2 serii de top ale juniorilor an de an. Eu nu sunt genul de antrenor care prefera doar romanii, dar la juniori vreau performanta de acum incolo, indiferent ca voi gasi si juniori straini. Cariera se va incheia probabil dupa ce voi lua titlul 2-3 ani la rand si nu voi mai avea motivatie. Dar pana atunci , mai e mult , cheful e mare in aceasta perioada de Work from home... cica :D.             

                            La o prima cautare , observ ca stadionul arata la fel ca acum 10-15 ani, o singura tribuna , fara scaune, in culorile Rapidului . Sub tribunele de piatra se afla vestiarele , nu chiar moderne. In 2016 , aparea o stire in Gazeta SV , ca pe acest stadion va fi montat un gazon sintetic... buna idee... o fi fost an electoral probabil... 

                   03-itcani.jpg02-suprafata-joc.jpg

 

                                     Sansa a 3-a la promovare... nu prea imi fac griji pentru campionat... mai degraba pentru meciul decisiv, tur-retur pentru liga a III-a. Seria este f slaba, jucatori f slabi... am intrat in fiecare vestiar , staff`uri de comedie, jucatori de paranghelie. Ca strategie, toata vara voi lua 50-60 de jucatori, cautati, gasiti, propusi de scouteri si de directorul de fotbal... urmand ca la inceputul campionatului, spuma de 20 de jucatori sa o pastrez, ce e sub U19 ii duc la juniori, iar restul... sa fie sanatosi. Cu un staff solid, bun si cei mai buni jucatori, nu ai cum sa nu castigi aceasta serie. Bineinteles, cu tactica simpla, usor de implementat de catre jucatorii de duminica :))).

                                                                           1-juniorul.jpg

                                                 Pentru aceasta cariera, decid sa schimb putin atributele. Nu am de gand sa antrenez echipa eu, va fi treaba asistentului. De aceea, mut toate atributele pentru Tactical, Mental si Working with youngster pe partea de Coaching. Pe partea mentala... adaptabilitatea nu ma intereseaza, pentru ca va fi singurul club din cariera. Man Management tine de antrenament, o sa aiba acest atribut maricel asistentul... iar in rest, atributele le impart oarecum echitabil pe ceea ce imi doresc de la echipa.

                                                                 2-manager-attributes.jpg

                                          Obiective bunicele pentru acest club. E clar ca pentru mine , obiectivul e castigarea seriei, promovarea ulterioara dupa meciul de baraj. In cupa imi doresc un parcurs cat mai lung, dar nu am mari ambitii pentru cupa. Oarecum , principalul obiectiv e de fapt zona de juniori, vreau neaparat sa castige seria. M`as fi bagat eu la joc, sa antrenez eu echipa in ziua meciului, dar am zis sa il las pe noul Manager U19 al echipei, asa e cinstit. Sper sa imi aduca acei 80k. 

                                           5-objectives.jpg

                                        Cum ziceam si mai sus, amicale multe , tinand cont ca suntem club amator, cu 1-2 antrenamente pe saptamana, amicalele sunt f bune. Dupa aceste amicale, cu echipe f slabe, decid lotul echipei de seniori si trimit 10-15 juniori la U19.

                                                                    6-amicale.jpg

                                  Nu are rost sa fac printscreen`uri cu jucatorii... sunt slabi rau, nimic interesant , ati fi dat cu scroll`ul rapid pana la alte lucruri mai interesante :)))). Postez doar starul echipei. 

                               GK - CATALIN SAMOILA  ... da stiu, arata rau la atribute... dar pentru liga a IV-a e clar cel mai bun om al meu, dar si cel mai bun om al seriei. Nu exista portar mai bun , cel putin in aceasta zona de liga a IV-a... nu am luat fiecare serie de liga a IV_a din tara pentru ca sunt prea multe ligi... nu e momentul... ne bucuram ca a venit la noi ... nu stiu exact cum se descurca cu mancarea si cu chiria, venind din Bucuresti... practic joaca de placere la o distanta de 450km fata de casa... probabil are ceva combinatii cu iarba sau legale prin cluburile bucovinene... Doar priviti ce echipe are in CV... la 29 de ani , e inca tanar pt noi... GK cu meciuri in liga I pt Dinamo... nici Dinamo nu mai e ce`o fost odata...

                                 h2-samoila.jpg

                                 h-samoila.png

 

                               Incepem dubios cu un egal in etapa a doua.. dar ne calmam dupa ce spulberam toate rivalele... Liteni, Zimbru si Preutesti... Trecem si vreo 2 tururi de cupa regionala... 

                                                                    7-tixt.jpg

                                 Vom castiga seria lejer. Asteptam meciul de baraj. Inca nu stim cu ce judet ne vom confrunta .

                                              8-clasament.jpg

                                              Mda... aici greseala mea. Nu am trimis la timp juniorii catre echipa de U19. De fapt am uitat X(X(. In prima etapa , bineinteles, echipa a jucat cu liderul seriei...iar noi nu am trimis jucatorii gasiti in vara. Am pierdut primul meci, de altfel singurul. LPS Piatra Neamt ... se mentine lider dupa 8 etape... in retur cu ei , a fost 2-2....pacat ... Dar inca se joaca... Ce e interesant e ca LPS Piatra Neamt are titulari jucatori imprumutati de la Ceahlaul Piatra Neamt U19.... iar Ceahlaul e pe 3... sper sa nu faca o nefacuta in meciul direct si sa bata Ceahlaul :D.

                                              9-u19.jpg

 

                                          Hai hai Suceava ...!!! 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply
  • Romania Research Team

interesanta treaba. ma declar fan la Serie 1 din L3, de accea consider ca cunosc cum e treaba pe aici. La Ceahlaul si LPS mereu a fost parteneriat, jucatorii de la Liceul Sportiv pot juca si la Ceahlaul. Ai mai multi jucatori buni la echipa, dar din pacate nu cred ca au fost toti creati. ma refer la pustii ce ajung la Nationala U16. 

PS: daca ai cunostintele necesare, poate ai dori sa ne ajuti la partea de research. te rog sa imi dai mesaj daca esti interesat. succes!

Link to comment
Share on other sites

Update II

 

@Raulic : Nu confundam... pe ei ii stiu de ceva timp... chiar si acum am incercat sa iau ceva de pe la ei, interesanti juniori :X... nu a vrut nimeni sa vina :))))

 

                            Trecem peste iarna fara transferuri la echipa. Totusi pleaca de la noi 4 oameni , pe finalul perioadei de transferuri. Pe Mandiuc nu`l iau in calcul, merge la Aerostar din vara, era imprumutat la rivalii mai mari din oras. Un anume Ganea merge la Palermo..wtfck... Tismanaru merge la Lyn , undeva prin liga a 3-a din peninsula scandinava... Minea merge la Ripensia U19... dar poate cel mai dureros, DC titular , Nguyen, slab rau :)))) , merge la Viitorul Albesti... niste mediocri pe la jumatatea unui clasament de prin tara :D.

                                                              I-transfer-out.jpg

 

                               Nu ne facem probleme pt aceste pierderi, suntem prea puternici pt seria noastra... poate pt baraj ar fi fost utili, dar avem jucatori destui. 

                             Surpriza si lucrurile interesante vin de la juniori. Castigam seria , dupa ce LPS Neamt clacheaza pe final. Ma asteptam sa fim declarati castigatori ai zonei... sa luam 80K si la anul sa jucam cu echipele importante U19 ale tarii. Nefiind documentat, ma vad surprins ca si LPS Neamt se califica mai departe , la ceva ce ar suna optimi, sferturi, semifinale , finale.... 

                             J-u19.jpg

                              Trecem de FC Arges U19 , in "optimi" , de Chinidia Targoviste U19 la penaltyuri in sferturi . 

                             K-semifinal.jpg

                              Ajungem in semifinala , unde pierdem in minutul 95 , in fata Astrei Giurgiu U19. 

                             L-SEMIFINALASTRA.jpg

                                    In finala mica  a Campionatului National U19 , invingem Pandurii in prelungiri, baietii primind medalii de bronz , medalii din bronz masiv, de 4-5 kg bucata... saracii :))) 

                                                     N-3-RDPLACEINBOC-X.jpg

 

                               Buna performanta, nu stiam de acest sistem... vedem la anul ce va fi. Nu stiu de ce , in fazele eliminatorii am jucat numai in deplasare...ciudat. 

                              Echipa mare castiga seria , cu 2 egaluri si o infrangere suspecta de blat...

                                         O-CHAMPION.jpg

 

                                    Jud Suceava se va confrunta cu Jud Neamt... intr`un duel destul de puternic.... Bradul Borca avand un sezon incredibil.

                                    Q-CAMPNEAMT.jpg

 

                                    M`am uitat pe lotul lor... similar cu al nostru...poate putin peste al nostru . Lucrul care ma framanta este ca noi avem finala cupei pe judet cu 3 zile inainte de tur, deplasare la Bradul Borca, iar ei au iesit de mult din cupa... Cred ca voi juca cu U19 in finala cupei pe judet , pt a avea primul 11 proaspat 100%.

 

                                 Hai hai Suceava !

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

In Campionatul National se joaca un fel de turnee regionale dupa faza grupelor, care se joaca pe teren mai mult sau mai putin neutru. Se grupeaza toate echipele calificate la Turneul Final pe regiuni ... si toate meciurile se joaca pe un stadion din acea regiune :D De aia ai jucat in deplasare ...

Imi dau seama ca nu e extraordinar de bine reprezentat in joc, dar na.

Sunt curios ce se intampla pe mai departe pentru tine ... practic ca sa ajungi in Liga Elitelor trebuie sa iti cresti facilitatile de la juniori ... cam asa functioneaza treaba si in realitate :)

Link to comment
Share on other sites

Update 

                                 Poi... castigam faza regionala a Cupei Romaniei, la penalty`uri impotriva Somuzului Preutesti. Am jucat cu cativa jucatori de la U19 , pentru a pregati dubla mansa impotriva nemtenilor. Facem dubla , campionat/cupa ... noi si echipele mari ce reusim perfromante de acest gen... :))) fiecare la nivelul lui:).

                                             rr-double.jpg

                                   Si vine prima mansa. @kevinluci: Asa e...cativa jucatori interesanti, Marius Rusu bunicel , Onofras nu l vad in lot... gazdele deschid scorul in prima repriza , dar totusi reusim sa egalam pana la pauza , dupa care meciul devine unul controlat in totalitate de noi, reusind o victorie clara , care practic ne dadeau aproape promovati in liga a 3-a : 1-4. 

                                  Totusi faza interesanta vine in retur. Ori am asistat la o neprezentare a vedetelor oaspetilor , ori poate au jucat la pariuri introducand juniorii ... chiar nu stiu... prefer sa nu ma gandesc ca a fost un Bug , ca nu mi place ideea unui bug in meciul decisiv... chiar daca scorul din tur era aproape imposibil de intors, imi doream un retur pe bune. Castigam 8-0 in retur , acasa , cu vreo 40-50 de fani fanatici, impotriva unor adversari doar de 16-17 ani, jucatori fictivi , nu cei reali... Nimeni din jucatorii reali nefiind prezent in retur... Poate a  mai intalnit cineva aceasta situatie... La un moment dat am vrut sa nu salvez , sa rejoc meciul sa vad ce se intampla , daca se intampla acelasi lucru,  dar deja avansasem in calendar si am zis pas , oricum castigam duelul.

                                            ss-promovare.jpg

                                        Ne transformam in Semi-Professional, 3 antrenamente pe saptamana observ din Iulie, nu vor inca sa fim Professional, dar poate la anul. Avem si un buget destul de maricel la salarii, tinand cont ca putem angaja doar Part - Time pe salarii de maxim 10k... ne vor ajunge pentru ceva jucatori... Din pacate , tot ce aveam eu in shortlist, toti jucatorii monitorazati , nu isi doresc sa vina la noi.  Mai rau, ai mei juniori vor la prima echipa desi sunt ca praf, iar vedetele mele sunt vanati de alte cluburi de liga a IV-a, unii chiar au semnat cu alte echipe... Probabil voi sta putin pe cautare manuala, chinez batran... pentru ca Knowledge`ul este de 6%... staff ul nu ma prea ajuta... iar din ce am vazut in loturile echipelor ce au ramas in liga a III-a si la anul...suntem cam departe de ei... Semanam oarecum cu CSM Pascani, echipa ce a strans doar 11 puncte in tot campionatul... trebuie sa ne intarim neaparat.

                                           tt-semi.jpg

                                           uu-budget.jpg

                           Asa cum imi place la finalul sezonului, prezint si restul ligilor romanesti. Castiga CFR `ul , la mare bataie cu FCSB si Craiova. Surpriza campionatului : Chindia Targoviste, lucru care ma face sa inteleg ca performanta echipei noastre de U19 este uriasa , invingand U19 al Chindiei prin sferturi parca. 

                           vv-liga1.jpg

                          Pica Voluntari si Hernmanstadt , iar Dinamo, dupa ce intra in playout de pe locul 12, reuseste un playout f bun, trecand pe primul loc. Totusi f strans intre locurile 1-6, doar 4 puncte. 

                          ww-playout.jpg

                         Ce frumos arata clasamentul in liga 2: UTA, Petrolul , Rapid , FC Arges... ar fi trebuit dupa U Cluj, Farul... se duc mai departe primele 2 , Rapid pierzand duelul cu Poli Iasi de la baraj. 

                          www-liga2.jpg

                          Seriile din liga 3. In prima vom intra noi , urmand sa avem adversari care ne dau fiori : Otelul Galati, Ceahlaul Piatra Neamt , dar si rivalii nostri din oras sau din judet : Bucovia Raduti, Foresta Suceava, Somuzul Falticeni :D. Va fi frumos... ne trebuie 30 de puncte ... 

                          x-seria1.jpg

                          x-seria2.jpg

                          x-seria3.jpg

                          x-seria4.jpg

                          x-seria5.jpg

 

                             Hai hai Suceava !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Imi place ca folosesti activatorul :) iti urmaresc cariera cu mai mult interes pentru eventualele probleme.

Eventual uita-te la calendarul celor de la Bradu Borca, poate au avut un alt meci aproape de ala .. sau poate au renuntat :D interesant feature anyhow
Probabil performanta primei echipe a celor de la Chindia nu are nici o legatura cu sezonul juniorilor de la U19 :) nu se poate spune ca ei au juniorii lor pe care ii folosesc ... In rest pentru orice alte probleme legate de activator, poti sa le amintesti aici pe cariera ta.

Interesanta treaba si cu trecerea la Semi-Pro, practic cam asa s-ar intampla si in viata reala ;) 

Bafta in atragerea de jucatori :D 

Link to comment
Share on other sites

Update II

 Sezon II - liga a 3-a 

                                 Promovam in liga a 3-a dupa un sezon in care am cam castigat tot. Inca nu ne cunoastem calendarul, abia pe 17 August il aflam, cu 5 zile inainte de prima etapa... interesanta decizia federatiei . 

                                          a-new-season.jpg

                           Nici bine nu a inceput perioada de transferuri, ca 6 staruri ale echipei noastre, pleaca inapoi in liga a IV-a , fara sa fie ademeniti cu vreun banut. Chiar ma pregateam sa le dau ceva part-time, niste banuti de o ciocolata... dar probabil presiunea prea mare si`a spus cuvantul. Oricum schimbam tot lotul, probabil ramaneau rezerve... in fine... Situatia acestei campanii de transferuri sau ma rog... de achizitii a fost una trista : ai bani, ai ce sa cumperi, dar nu iti vine nimeni... In prima faza am zis sa caut in baza scouterilor , dupa atribute, dupa recomandari , dupa orice criteriu... toti care isi doreau sa vina la noi erau mai slabi decat cei ramasi din liga a IV-a... ceva nu era bine. Ok, knowledge 7%...e clar ca exista jucatori care nu apareau in recomandarile sau listele lor... hai sa ii caut... am luat fiecare echipa din liga a 3-a si echipee din top 5 din fiecare serie a ligilor IV din fiecare judet...  la click...manual... cred ca ma vor durea ochii vreo 2 saptamani :)))... i`am bagat pe toti in shortlist , iar cand am selectat optiunea care imi arata cine isi doreste sa vina la noi , am ramas praf : un singur junior de prin Botosani isi dorea sa vina in liga a III-a... aloo...aloo... aproape toti jucatorii erau din liga a IV-a... trist... totusi le`am facut oferte si chiar daca dupa parerea staff`ului , nimeni nu dorea sa vina... vreo 3 sau 4 din aceasta lista, au venit... Poate surpriza si vedeta echipei, starul aceste veri : DENIS DOMSA , vine la noi dupa ce s`o gandit vreo 2 saptamani daca sa vina sau nu ... 19 ani, Box to Box, bun si AMC si Mezzalla... ma va ajuta la mijloc. Buuun , dar totusi am nevoie de un lot intreg... nu mai stiam ce sa fac, am inceput sa ma uit prin carierele fiecaruia :)))) pe la @Muttley, poate gaseam ceva prin Faurei, sa ma inspir... @Costin Dumitru: a avut cateva echipe in cariera, de diferite niveluri, am zis sigur ca dau lovitura de la el... Am citit post`ul lui @il muce, inca nu am inteles exact ce a fost acolo , mi`a dat eroare creierul :)))) , dar totusi erau nume de jucatori de prin ligile inferioare... am dat search cu tot ce am putut... si nimeni nu a vrut sa vina ... Nu folosesc niciun motor de cautare , gen FM scout sau alte prostii... asa ca am decis sa iau la mana si echipele din a doua jumatate a clasamentelor din ligile a IV-a ... n`am avut ce sa fac... In tot acest timp, am salvat si un shortlist cu ceva juniori... aparem ca cea mai activa echipa pe partea de transferuri... dar lotul echipei mari ma dezamageste complet. In schimb, lotul U19 este promitator, acolo staff `ul are cu ce lucra , speram performante bune de la ei. 37 de nume aduse la echipa, jumi-juma intre echipa mare si cea de juniori.

                                                                                    b-activity-transfer.jpg

                               Nu fac printscreen nimanui... ca nu merita niciunul:))) ... am adus un portar cu experienta, Andrei Popescu, de prin strainatate , pentru ca Samoila va sta 2 luni , fiind accidentat. Pe dreapta va ramane Niculcea... in centru vor fi titulari Gorea si Agrigoroaei,  iar pe stanga Tilibasa, un fundas stanga venit de la Aerostar, imprumut, bun fundas pentru nivelul nostru, viteza buna. Pe stanga in atac, pentru omogenitate, vom avea tot un imprumut, tot de la Aerostar, pe Gavrila, in timp ce pe dreapta va ramane Alexandru Ciobanu, astfel incat pe benzi, avem cupluri sudate : Tilibasa+ Gavrila de la Aerostar, Niculcea+Ciobanu de anul trecut, din liga a IV-a. La mijloc, ne vom baza pe vedeta de la U16 a Romaniei, Nechita ,  care va juca la mijloc alaturi de DOMSA si Comanescu, Comanescu, un MC Mezzala cu atribute de atacant...arata bine pe partea de atac, imi place de el. In atac , Nechitoaia, acelasi din liga a IV-a. Destul de omogeni... am adus si cateva rezerve, iar tot lotul va fi completat de cei ramasi de anul trecut.

                              c-lot-echipa-mare.jpg

                              c-lot-echipa-mare-subs.jpg

                       La juniori , arata mult mai bine, avem cativa juniori care faceau fata in echipa mare. Sava, Bogatu, Todirisca , Panduru sunt peste rezervele ce umplu lotul echipei mari, dar am preferat sa ii las la juniori pt rezultate bune . Multi cu potential, vedem ce se intampla.

                          d-u19.jpg

                       Am ramas cu multi bani la salarii.. n am avut cui sa ii dau.. daca ramanem in liga3, poate la anul vom avea alta prestanta...statut.

                        e-finances.jpg

                                   Incepem seria de amicale cu revansa ceruta de Bradu Borca. Interesant, isi folosesc toti titularii care nu s`au prezentat in retur... Noi jucam cu ce ne`a ramas din Liga IV in acel moment, nu venise niciun star inca. Pierdem dupa un joc slab al nostru. Inca 2 amicale , inainte de primul meci oficial al sezonului. Castigam in deplasare in turul I al Cupei Romaniei, intr`o deplasare la Victoria Traian II, echipa din liga a 5-a... din ce am observat, si`au bagat titularii de la prima  echipa, echipa aflata in liga a 4-a... totusi noi mult peste ei, gestionam bine meciul si mergem in turul 2. Amicale cu Pascani si Botosani II , cu rezultate bune, cel putin cu Botosani II, chiar multumitor jocul, tinand cont ca jumatate din echipa era de la prima echipa, cea din liga I... Tragerea la sorti ne scoate in cale Ceahlaul Piatra Neamt. 

                                      g-fixtures.jpg

                            @kevinluci: iti arat lotul oricum, dar acum macar ti`l arat cu un motiv :) . Jucam impotriva unui favorit la promovare anul acesta, cu jucatori mult peste nivelul nostru , chiar si cu ceva straini , jucatori de prin Argentina, Spania, Mali sau Polonia. Frumoasa echipa. Dar totusi, pe Itcani, terenul e greu, tribuna apasa pe oaspeti , nu ma refer la presiunea suporterilor, ci la tribuna efectiv... vestiarul oaspetilor sta sa se prabuseasca... cine stie ...:)))) . Nu avem obiectiv clar in cupa, dar parca na... as vrea ceva mai mare decat o echipa de liga a III-a... ca orice manager de echipa vai de capul ei de prin liga a 3-a.. sa vina FCSB `ul... sa vina Dinamo ... sa montam nocturna , sa vindem toate biletele si sa ne dea si pe noi la Pro TV :)))

                            f-ceahlaul.jpg

                            f2-chealuhaaul.jpg

 

                            Poate va mai veni cineva... in caz ca vine cineva cu vreo propunere... Mie unul mi`o ajuns... nu mai caut nimic. Indata vine programul seriei noastre, vedem ce sanse ne dau cunoscatorii... vedem ce loturi au fiecare , abordam fiecare meci cu determinare si poate reusim :).

                               @il muce: Din ce am numarat eu, suntem 4 din judet : 2 din Suceava, noi si Foresta, una din Radauti : Bucovina si una din Falticeni: Somuzul. Rivalitate..hmmm ajutorare... nu stiu ce sa zic... acum 10 ani.... era pe genul orgolii nefondate:))).... adica daca un tanar era de viitor, il trimiteau echipele mici la echipa cea mai mare a orasului , gen imprumut... dar intotdeauna banii/puterea/dorinta poate s`a impartit la prea multe echipe care au avut orgoliul de a ramne in liga a 2-a , a 3-a , etc... la un moment dat erau 3 echipe din Suceava in liga a 3-a... plus restul de prin imprejurimi... Da, la amicale si oficiale  , meciul semana oarecum cu un meci de rivalitate... dar acolo, rivalitatea cea cunoscuta e una singura : Suceava versus Botosani... iar dupa parerea mea, Botosani`ul a facut tocmai opusul... s`a focusat pe o singura echipa , unde a canalizat toate resursele necesare... iar acum rezultatele se vad :  echipa care a cochetat cu europenele, acum e sus in liga I... se vorbeste serios si credibil de un stadion nou sau de o imbunatatire a celui vechi... in timp ce in Suceava, lucrurile stau la fel... nimic concret, aceleasi tabieturi ... liga a 3-a. 

                              @Raulic: acum ceva ani, cand incepeam prin ligile inferioare de prin Anglia, imi alegeam echipa dupa emblema/stema. Care era mai tampita, mai frumoasa, mai interesanta, aia ma convingea... Toate stemele/emblemele echipelor din liga a IV-a, a V-a , sunt reale ? sau inventate ... gen Cocosul Ortisoara , chiar are un cocos , care seamana cu cocosul galic? Unele arata demential... felicitari inca odata tuturor :D  ... e un deliciu sa te uiti asa ca nebunul la ele.. 

                               Dar totusi....

                               Hai hai Suceava !

                     

Link to comment
Share on other sites

Update III

                           Cupa Romaniei Turul II

                           Terenul arata impecabil, lipseste gazonul pe ici pe colo, dar inainte cu 1 zi de meci am bagat tavalugul vreo 4-5h , drept ca in palma... cateva smocuri de iarba , dar staff`ul m`a asigurat ca punem trifoi in viitorul apropiat, rasare mai repede decat gazonul normal , si daca avem noroc sa fie si cu 4 foi, acoperim majoritatea suprafetei... Tribuna plina... am vandut 70 de abonamente din cele 100 de locuri ale tribunei... ceea ce ne asigura probabil asistenta de 100% la meciurile de acasa. Presindent...ne trebuie mai multe locuri...:D. 

                          Revenim la meci... vremea superba , Ceahlaul vine pe varfuri, pe basini ca sa zic asa ... sa ma scuzi @kevinluci, dar oamenii nu au jucat cu toti titularii, ceva rezerve, ceva tineri... cativa din titulari... Le zic baietilor sa intre tare in ei... inca de pe tunel sa fie incruntati, sa scrasneasca din dinti... sa zgarie cu unghiile peretii...sa vada nemtenii ca o sa moara cu ei de gat... si da... da da ... portarul lor se caca pe el primul si ne ajuta la primul gol. Am lucrat mult la fazele fixe , acum fara gluma, am stat ceva pe acolo... imi place sa oscilez, de pe o parte bat pe scurt, scurt cu interiorul , iar de pe cealalta parte bat cu acelasi picior pe lung, astfel incat mingea sa vina aproape de 6m dar sa se departeze, nu sa se apropie , practic mingea nu vine pe lung spre portar, ci se departeaza de el, dandu`i impresia ca o va prinde, dupa care se baga pe sub ea ( cam cum bate CFR Cluj, cu Deac, de pe ambele parti , scurt interior , lung exterior) ... practic portarul lor se caca pe el, iar la primul corner, Nechitoaia, pus de mine pe lung, asteapta mingea, portarul lor sare pe sub minge , mingea il loveste in cap pe atacantul nostru, miscand plasa spre deliciul publicului... Golul 2 , ce sa mai, o cadopera a atacantului nostru, sut cu stangul din coltul careului de 16m , voleu direct in vinclu. Era 2-0 la pauza si jocul mergea incredibil. 

                            a-ceahlaulprimarepriza.jpg

                        Ce sa zic... priviti scorul si intelegeti mirosul de mici si bere din seara meciului. Penalty si inca o gafa imensa a portarului advers, care iese din nou pe sub minge la o centrare in careul advers. Invingem cu un incredibil 4-0 Ceahlaul Piatra Neamt, dar ce m`o multumit , a fost modul in care au jucat baietii:X>

                       a2-finalceahlau.jpg

 

                      Vine si calendarul din partea federatiei. Primul meci, primul derby local ca sa zic asa. Radauti`ul a fost intotdeauna o parte orgolioasa a judetului, intotdeauna au iesit scantei prin ligile inferioare in confruntarile sucevene-radautene, pe la Siret, pe la Fratauti sau chiar pe stadionul central din Radauti. Mergem pe central, asistenta maxima. Radauti`ul deschide scorul, controleaza meciul in prima repriza. Echipa noastra totusi revine, dupa mai multe scalambaieli ale mele de pe margini, egalam si reusim sa smulgem un punct, in primul meci din serie. Multumitor. 

                     Urma turul III din Cupa Romaniei. As fi vrut sa `l jucam in urmatoarea saptamana, dar asa a fost programul. Folosim cativa jucatori noi, dar totusi invingem Viitorul Domnesti, echipa nou promovata si ea in liga a 3-a anul acest, cu 1-2 , dupa ce am condus 0-2. Performanta buna , suntem in turul IV , acum chiar asteptam un grand al Romaniei. 

 

                                     d-fixtures.jpg

                                 Am uitat sa prezint seria. :D

                                FC Botosani , Foresta, Ceahlaul , Focsani si Radauti , in aceasta ordine, sunt favoritele seriei. In rest, bataie pe locurile pentru salvare. Gugesti, FC Vaslui si Moldova Cristesti sunt nou promovatele alaturi de noi... Curios e ca nicio echipa retrogradata din liga 2 nu vine in seria noastra. Sa speram ca vom reusi salvarea de la retrogradare, uitandu`ma pe loturile ultimilor 8 echipe din media prediction, nu`s chiar asa departe de noi... nou promovatele sunt similare cu noi, poate FC Vaslui putin peste, dar in rest, Ozana Targu Neamt, Odorheiul Secuiesc , KSE Secuiesc , Falticeniul nu`s echipe de speriat... hmmmm parca prea multe cu origini maghiare... hmm... 

                                    bb-clasament.jpg

 

                                  Hai hai Suceava !

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

FM simuleaza bine socul trecerii de la L4 la L3, un pic de haos, nu vine mai nimeni, bani doar pentru primele 5-6 luni. Asa ajung echipele sa se retraga...

Vezi ca si cel mai slab loc 12 duce in L4.

Link to comment
Share on other sites

@kevinluci: doamne fereste sa ma iau de omul meu din tabara adversa :))) omul meu , baiatul meu :))) ... datorita lui am trecut mai departe :X:X 

@Ionut91: ii stiu pe amandoi... June arata f f bine , nu am avut nicio sansa sa il iau... sezonul trecut a rupt in liga a II-a , chiar daca Buzaul a picat, la 17-18 ani sa ai cifrele pe care le`a avut el certifica faptul ca e de viitor...ma mir ca inca a ramas la Buzau, in liga a 3-a. 

                       G-JUNE.jpg

                 Istoria s`a scris rapid cu Octavian Cracea. L`am gasit, l`am luat anul trecut, in vara. Dintre cei 60 de jucatori , era singurul cu 5 stele la current ability, atingand potentialul maxim pentru nivelul nostru, la doar 18 ani. Problema a fost la mine. Nu am putut sa introduc practic cel mai bun jucator in echipa. Eu joc un 4-1-4-1 ... sau cum imi place mie sa ii zic, 4-3-2-1 , acela cu 3 la mijloc, un DM si 2 interi... 2 flancuri ofensive AML/AMR si un Poacher. Cracea e AMC , fara posibilitate de a se transforma in MC ( cel putin momentan ) . Pentru mine, jucatorul trebuie sa se simta bine in pozitia de pe teren... adica trebuie sa fie natural sau macar sa fie aproape, astfel incat sa poata fi transformat in maxim 1 an. Un al doilea motiv pentru care Cracea nu a fost pe aceeasi lungime de unda cu trecutul nostru a fost faptul ca echipa a avut rezultatele... iar eu indiferent de cat de bun e jucatorul, tin cont si de forma echipei/jucatorilor... iar anul trecut , mijlocul nostru a rupt tot, goluri, pase de gol , rezistenta la efort etc... Octavian practic nu a avut nicio sansa...plus ca dupa 3 luni deja facea figuri... asa ca in iarna , i am dat drumul, astfel incat sa nu stric atmosfera in echipa. Bun jucator, dar nu pentru stilul si filosofia noastra. Dovada valorii sale, l`o luat U Cluj, dar nu prea i`o dat sanse, momentan.

                   G-CRACEA.jpg

                  Revenind la sezonul nostru... Dupa turul II din Cupa Romaniei, a venit tragerea la sorti. Se pare ca nici in turul III nu apar granzii mari, intra in acest tur echipele din liga a 2-a, si cateva slabe din liga 1, probabil nou promovatele. Observ echipe de liga a IV-a in turul 3 al cupei, frumos. Picam cu Aerostar Bacau. Hmmm... se putea mai bine, dar se putea si mai rau dpdv al calitatii adversarului... dpdv al spectacolului, nu va fi ceva interesant, o nou promovata in liga a 2-a... dar aveam totusi sanse.

                    E-draw-cupa.jpg

                  Nu schimbam formatia, in schimb miscam putin la rolurile jucatorilor. Trecem pe Balanced, box to box`ul se transforma in Ball Winning MC, Mezzala trece pe support din attack, iar benzile la fel , merg pe support... agresiv , reusim sa invingem Aerostarul , care totusi a controlat jocul , dar noi am fost taiosi si periculosi la fiecare actiune de contraatac. 2-1 la ocazii, 2-1 scor final.

                  F-aerostar.jpg

                In campionat , rezultatele sunt mai mult decat multumitoare. Bucovina Radauti are 13 puncte din 15 posibile, singurele puncte pierdute fiind cu noi ( barosani ) . Avem o victorie , chinuita , cu Moldova Cristesti, si 3 egaluri , la Radauti si cu ungurii... egal acasa cu Odorhei... enervant ... egal in deplasare cu KSE... Desi stam bine momentan, aceste 3 echipe, sunt slabe, iar noi ne`am chinuit cu Moldova Cristesti si nu am reusit sa castigam impotriva maghiarilor. Trebuie sa marcam mai mult ... crek pun parul pe atacanti.

                   H-fixt.jpg

 

                  Hai hai Suceava !

Link to comment
Share on other sites

Update 

                 Turul IV din Cupa Romaniei- tragerea la sorti  . Prezenti pentru prima oara in aceasta faza a cupei, picam cu Astra Giurgiu... echipa de liga 1, provocare interesanta pentru noi... speram totusi ceva care sa vanda mai bine... sa jucam pe centralul suceavean, Areni, nocturna mobila si 7000-8000 de oameni in tribuna... ( parca asta era capacitatea reala ) ... Cu Astra vom juca pe Itcani, probabil pe la 14.00, pe Digisport 4... sau pe Paprika TV in caz ca e vreo reluare importanta pe DIgisport 4 la ora aceea...

                    ii-astra.jpg

                   Astra ne ia tare, ia meciul in serios... doar e o rampa relativ mai scurta catre Europa. Joaca toti nebunii, Alibec, Budescu, Ionita... 0-0 la pauza dupa ce practic , tot jocul a fost in jumatatea noastra. Am pastrat aceeasi formula, Balanced pe mentalitate, iar la roluri, m`am retras putin, jucand cu un DM Ball winnning, un MC DP si un Mezzala pe support. 

                   jj-firsthalf.jpg

                A doua repriza am rezistat , dar chiar am si castigat putin la posesie fata de prima repriza... Am reusit si un sut pe poarta , dar fara sa avem vreo sansa de gol. E clar... meciul acela in care echipa mai mare nu reuseste sa inscrie, nu are inspiratie in fata portii, iar cei mici , o bubuie ca nebunii... Eh... am facut printscreenul in min 91`.. de ce? Presimteam... la centru era unu mic, gras cu chelie...Avram... nu`l sufar nici in realitate...acum chiar ca daca l prind pe la vreun Kaufland ceva ii arunc cu portacale `n chelie... Rosu direct la o intrare pe la jumatatea terenului a tanarului Moldovan... ok...se putea da... dar totusi are 17 ani, lasa`l si pe el... in fine... al doilea galben pentru Gavrila pentru un fault la marginea terenului... nenumarate decizii controversate , cu lovituri libere prin preajma careului..Budescu totusi nu a avut chef, a sutat slab la toate... Anticiparea mea pesimista s`o adeverit... min 92-93, centrare din lovitura libera de pe la 30m , pe lung, reluare din voleu, gol.. suspect de offside , dar na... Oricum nu rezistam in 9 oameni in prelungiri... Performanta frumoasa in cupa in acest an, pentru care primim 3k :)))))  wtfck, anul trecut am primit vreo 11-12k pt faza regionala... 

                   kk-sechalf.jpg

                 Ce am observat la cluburile de amatori si semipro, e ca presedintele aproba aproape de fiecare data cresterea numarului de antrenori si scouteri. Momentan avem 6 antrenori, 1 asistent , 8 scouteri... si vom creste... Probabil la iarna vom deveni interesanti pentru antrenori sau jucatori mai buni, vom schimba tot staff`ul , chiar daca suntem primii din serie... vreau sa cresc rapid calitatea staff`ului, pentru a balansa calitatea inferioara a jucatorilor... nu stiu daca chiar are vreo importanta in joc, dar imi place mie sa cred ca macar 5% din performantele jucatorilor sunt datorita staff`ului adus , cautat de mine.

                  ll-staff.jpg

                   Vine totusi si un lucru dezamagitor in acest inceput nebun de an. U19 nu joaca pe nicaieri... nu am primit niciun mail cum ca daca as fi de acord sa inscriu echipa...si totusi nu joaca nicaieri... niste meciuri amicale si atat... @il muce: ce ii fac ... oare e din cauza faptului ca nu am primit aprobarea pentru cresterea facilitatilor...dar vreau macar sa joc cu cei din judet... :(...poate ma ajuti cu un sfat... daca ma ajuti nu o sa mai fiu suparat pe tine ... il feliciti pe @kevinluci pentru carierea cu Ceahlaul ( apropo, mega benga rezultate dupa 10 ani , bravoo bravoo ) , ii zici ca e singurul cu cariera de 10 ani...cand eu , eu :)))))) am avut 2 de 10 ani fiecare... Flacara Moreni in FM 19 si Grosspach in FM 20... ntzntz ... 38 de ani stau cu cariera asta, doar asa de`al naibii ... :)))) 

                 Gata cu gluma... 

                In campionat inca nu pierdem, dar totusi egalam in minutele de final la Miroslava dintr`un penalty transformat de Comanescu , in timp ce cu Bacaul , castigam chinuit cu 1-0, dupa un eurogol al jucatorului imprumutat de la Aerostar Bacau ... cum e viata asta:))

                  mm-fixt.jpg

                    Am filmat golul lui Tilibasa, scuzati calitatea... :)))) ... observ ca nu apare frumos ca link`urile de pe youtube sau cele ale pozelor... eh... am incercat :D

                  https://streamable.com/0nxgp

                 Suntem neinvinsi dupa 6 etape, momentan pe locul 7. Doua victorii, patru egaluri, plus 2 la golaveraj ... suntem bine maaaa... Moama cine e pe primul loc... mor cu ei de gat !!! 

                 nn-clasament.jpg

                Multe update`uri pentru ca eram inca in cupa... eram putin euforic... revin in iarna cu situatia echipei... 

                Hai hai Suceava !

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
15 minutes ago, chichi1305 said:

  wtfck, anul trecut am primit vreo 11-12k pt faza regionala... 

Prin faza regionala te referi la Cupe Romaniei pe judet ?

 

16 minutes ago, chichi1305 said:

Vine totusi si un lucru dezamagitor in acest inceput nebun de an. U19 nu joaca pe nicaieri... nu am primit niciun mail cum ca daca as fi de acord sa inscriu echipa...si totusi nu joaca nicaieri... niste meciuri amicale si atat... @il muce: ce ii fac ... oare e din cauza faptului ca nu am primit aprobarea pentru cresterea facilitatilor...dar vreau macar sa joc cu cei din judet... :(...poate ma ajuti cu un sfat... daca ma ajuti nu o sa mai fiu suparat pe tine ... 

Well, e o problema de compatibilitate intre sistemele U19 din realitate si incercarea FM-ului de a replica realitatea noastra.

Pe scurt, sistemul din realitate e cam in felul urmator.

La fiecare inceput de sezon se face perioada de inscrieri a academiilor din tara care sunt evaluate dupa niste criterii bine stabilite de FRF pe baza unor dosare depuse de fiecare club. Primele 24 echipe din clasamentul rezultat in urma analizei FRF participa in Liga Elitelor (o conditie SF care va fi pusa in aplicare din sezonul viitor e ca daca o echipa cu drept de joc in Liga 1 nu are Academia in primele 24 pe tara, isi va pierde licenta de Liga 1 :DMai multe detalii despre criterii si clasament aici

Restul echipelor inscrise in acest proces de clasificare participa in Campionatul National pana la un numar maxim de grupe cu un numar maxim de echipe. 

Ideal, cam asa ar trebui sa se intample si in joc, din pacate asta va fi mai aproape de realitate doar la FM 21.

 

Noi am descoperit ca exista deja in FM un sistem de clasificare mai mult sau mai putin similar cu criteriile de la FRF, dar problema e ca noi nici in ziua de azi nu am aflat formula si/sau criteriile pe care se bazeaza (gen Youth Facilities, Youth Coaching sau Youth Importance) ca sa facem unele modificari de database a.i. ceea ce se intampla in joc, sa bata cu realitatea.

O alta problema e ca acest clasament nu ia in considerare CSS-urile, LPS-urile sau cluburile de tip academie care nu au echipe de juniori ...

In joc practic acum baga primele 24 echipe din acest clasament in Liga Elitelor, si urmatoarele vreo 80 parca, in Campionatul National. Din pacate, nu stiu criteriile pe care se face clasamentul ... inca :)
 

Singura mea solutie ... e sa va cresteti Youth Facilities pana va baga intr-una din cele 2 competitii, pana mai descopar una alta prin Advanced Editor si as putea rezolva problemele :) 

Link to comment
Share on other sites

Hai mersi de răspuns 🙈 

Am luat locul 3 pe faza națională și totuși nu am prins primii 80... 

Eu cred totuși ca staff ul meu s a îmbătat după promovare... Cred ca și acum sunt mahmuri... Și efectiv au uitat sa înscrie echipa în campionat... Aveam nevoie de un motiv sa dau tot staff ul afara, pt a aduce alt staff de alt nivel... Mi am găsit motivul :)))

P. S. : anul trecut am câștigat faza cupei regionale pe Suceava... Sau cum se cheamă aceasta etapa din cupa României... Și am primit 11k😁 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy