Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


[Ro] [Farul] - Rechinii


Muttley

Recommended Posts

On 5/6/2019 at 4:52 PM, Muttley said:

Asta e lotul final al primei echipe cu care vom ataca primul sezon de Liga I. In poarta o sa ramana titular Raul Avram, care a facut un sezon excelent pentru noi in Liga II. Gavrilas o sa fie rezerva anul acesta, pentru ca Enache e inca prea mic pentru meciurile pe bune, dar e in grup de mentoring cu ei si sper sa creasca frumos.

Farul-Constanta_-Players-Players604bef48a46b5f5f.png

Cred ca apararea este compartimentul nostru cel mai solid in acest sezon, nu sunt mari diferente intre titulari si rezerve si o sa imi fie destul de greu sa aleg formula standard. Presupun ca o sa se modifice la inceput pana cristalizam, dar ar arata ceva de genul Achim pe dreapta si Taub pe stanga, iar cuplul de fundasi centrali Plamada cu Ispas (sau chiar cu celalalt Achim).

Farul-Constanta_-Players-Players-2b73ae9950086f5ef.png

In privinta mijlocului sunt cel mai putin multumit. Daca perechea de centrali Tarsa (prelungit imprumut cu un an) - Sut este una care imi place cu doi tineri de perspectiva, pe langa care pot intra la rotatie Ghenovici sau Raiciu, in privinta mijlocasilor ofensivi nu suntem asa de acoperiti. Probabil pe dreapta voi incepe sezonul cu Grigoras (din respect mai mult pentru ca ne-a purtat spre Liga I, dar dupa venirea noilor jucatori a scazut mult comparativ cu media echipei) iar pe stanga cu eterna speranta Vilceanu ajuns la 22 de ani si care nu a prea confirmat pe nicaieri (cred ca asta e ultima sansa pentru el). In spatele varfului o sa fie de ales intre Fotescu care a intrat foarte bine anul trecut si un alt talent murit speranta Raphael Stanescu.

Farul-Constanta_-Players-Players-30416d479bc3fc2f0.png

In atac optiunea numarul 1 este clar Buziuc, iar rezerva lui Velici (un jucator care sincer nu prea mi-a placut niciodata, dar nu am gasit ceva mai bun pe piata, cel putin e mai bun ca Paun). Cel de al doilea junior pe care il promovam anul acesta e un atacant de perspectiva, dar la 16 ani e prea necopt pentru Liga I.

Farul-Constanta_-Players-Players-47e85ecf4444ba021.png

 

Felicitari pentru performanta si bafta in Europa League :ro: cu putin noroc la tragerea la sortii si in tururi poate ajungi in grupe, am reusit ceva similar cu Pandurii tot in sezonul 2021 :)) oricum cu reputatia crescuta o sa gasesti multi jucatori liberi de contract cu care poti sa te salvezi de la retrogradare . Si ce skin folosesti ? :)) 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply
14 minutes ago, Costin Dumitru said:

Felicitari pentru performanta si bafta in Europa League :ro: cu putin noroc la tragerea la sortii si in tururi poate ajungi in grupe, am reusit ceva similar cu Pandurii tot in sezonul 2021 :)) oricum cu reputatia crescuta o sa gasesti multi jucatori liberi de contract cu care poti sa te salvezi de la retrogradare . Si ce skin folosesti ? :)) 

Nu folosesc niciun skin custom, dar joc FM Touch.  Si cam astia sunt jucatorii care au dus greul in acest sezon, nu vad insa sa avem prea multi bani sa facem upgradeuri asa mari, dar ramane sa vedem ce ne aduce vara.

George-Curca_-Inbox7b57694f3fc2f1b1.png

Farul-Constanta_-Players-Players6982839c528c78bd.png

Link to comment
Share on other sites

Cel mai prost intake din cariera. Nu vad sa apuce meciuri niciunul dintre ei in ciuda faptului ca mi-am propus promovarea de juniori. 

George-Curca_-Inboxaf8d82d5b4264928.png

Farul-Constanta-Reserves_-Squad-Playerscef3d50f8e096e2b.png

1 hour ago, Raulic said:

Au castigat alea noastre Europa League ? :D 

Abia au ajuns vreo doua prin grupe :)). Ne asteapta pe noi sa castigam Europa league ;) 

Link to comment
Share on other sites

Asteptari ok din partea conducerii. Am fortat eu un pic lucrurile in campionat pentru o clasare la mijlocul clasamenului astfel incat sa crestem bugetul cu vreo 100.000 de euro. Oricum nu avem o crestere spectaculoasa a bugetului de salarii, de la 970k anul trecut am ajuns la 1,27 mil. anul acesta. Ceva banuti si de transferuri pana in 100k asa ca nu putem sa facem schimbari super-spectaculoase.

George-Curca_-Inboxe3e676400494a3b4.png

Link to comment
Share on other sites

Cam asta e activitatea de transferuri din aceasta vara. Am reusit si sa facem un pic de profit din asta, in special prin vanzarea lui Ilie la Chindia. Cred ca am facut niste afaceri bune, pentru ca am adus jucatori care sunt peste ce aveam in moment in lot si teoretic pornesc ca titulari (Chindris in centrul apararii, Motreanu pe dreapta, Gudea in poarta sau Biceanu la mijlocul terenului). De asemenea, cei trei imprumutati de la Dinamo, Steaua si Astra (la care se adauga eternul imprumutat Tars) intregesc un lost sper foarte competitiv. O sa revin cu prezentarea lui inaintea meciurilor oficiale din acest sezon (se anunta o vara destul de aglomerata). Pentru ca mai am ceva banuti si totusi nu prea am ce aduce o sa ii investesc probabil in cativa jucatori tineri si foarte tineri care sa mearga la echipa a doua in campionatul de rezerve :) 

Farul-Constanta_-Transfer-Historyab43689f8c4e8ad7.png

Link to comment
Share on other sites

In poarta schimbam iar titularul, pentru ca nou venitul Gudea e un pic mai bun decat Ureche. Ba chiar o sa incercam sa il promovam pe Enache ca prima rezerva. Totusi l-am pastrat si pe Ureche pentru ca nu stiu daca Gudea va performa asa cum il recomanda atributele, un fel de varianta de urgenta vom apela iar la el.

Farul-Constanta_-Players-Players6336b34a7ee9075b.png

In aparare formula de baza ar arata cu Motreanu pe dreapta si Taub pe stanga. In centrul apararii nu m-am decis inca, probabil o sa fie o combinatie Plamada cu Chindris sau Simion in meciurile importante, iar in cele (sper eu) mai usoare sa joace si Mihu un pic.

Farul-Constanta_-Players-Players-2b9f8aaa768495365.png

Mijlocul terenului o sa porneasca de la ideea Biceanu - Gheorghe, dar o sa primeasca destul sanse si Tarsa. E imprumutat de atata timp la noi ca pare ca e jucatorul nostru deja. Sut e o dezamagire pentru ca astteptam de la el sa creasca un pic mai mult sezonul trecut dar nu a facut-o. Iar Chiriac ramane ultima variata (daca nu se supara ca nu joaca si se cere acasa).

Farul-Constanta_-Players-Players-3922c7d5b0fd8f781.png

Mijlocasii ofensivi raman aceeasi din sezonul trecut: Gabi Deac pe dreapta, Robert Vilceanu in stanga (probabil cel mai bun jucator al nostru sezonul trecut) si Raphael Stanescu in centru (oare chiar asa il cheama? cu ph? as putea verifica pe google.. dar...). Totusi cred ca rezervele sunt sezonul acesta foarte aproape de titulari, atat Longher, Manea si Nicola putand intra cand e nevoie de ei.

Farul-Constanta_-Players-Players-4f51a84e16a2a8826.png

La capitolul atacanti am cea mai mare dilema. Nu stiu daca sa incep cu Ene (care este mai experimentat si are atribute un pic mai bune pt post) sau Denis care este provenit din academie dar nu a dovedit inca mare lucru. O sa vedem care din ei performeaza mai bine. Desi a venit in aceasta vara Moldovan nu va primi prea multe sanse, el e aici doar ca sa imi iasa 3 la numar :)

Farul-Constanta_-Players-Players-58b27f5790f0d1efc.png

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum ne si asteptam, o vara super agitata la Constanta. In primul rand, nu prea am avut mult timp de meciuri amicale, pentru ca pe 8 Iulie am jucat deja in turul preliminar al Europa League. Am reusit sa trecem de vecinii de la Levski Sofia dupa 0-0 acasa si 2-0 in deplasare. Apoi ne-au iesit in cale norvegienii de la Molde, depasiti si ei dupa 3-1 acasa si 1-2 in deplasare. Din pacate in urmatorul tur am jucat cu Everton si am pierdut fara drept de apel 0-2, 0-3. Astfel se incheie aventura noastra european, dar sunt extrem de multumit ca am trecut 2 tururi, si am castigat ceva puncte la coeficient. Realistic vorbind trebuia un noroc chior sa avem vreo sansa la grupe, si nici in anii viitori nu vad situatia noastra prea buna (cel putin pana nu adunam un pic la coeficient din tururile astea preliminare).

Parcursul european ne-a afectat un pic performanta si in campionat, unde am pierdut 3 meciuri. In schimb insa a adus o crestere semnificativa in finantele noastre (suntem peste 2 milioane pe plus acum),  dar si noi recorduri de spectatori (peste 8000 la fiecare meci jucat acasa). Sper sa continue tendinta aceasta pentru ca si in campionat am avut asistente de 5-6.000 de spectatori.

Farul-Constanta_-Senior-Fixturesd9d5d9ca7a2b3c5c.png

Farul-Constanta_-Finances-Summaryc81d5877546ca90d.png

Link to comment
Share on other sites

Odata cu iesirea din cupele europene am inceput sa ne concentram mai mult pe campionat. E adevarat ca am pierdut la Astra si Steaua, dar sunt totusi echipele de pe primele doua locuri in clasament asa ca nu sunt prea dezamagit. In schimb am reusit sa trecem doua tururi de cupa, beneficiind si de tragerile la sorti care au fost destul de favorabile intalnind echipe din ligile inferioare (Comuna Recea si Energeticianul). La jumatatea sezonului regulat suntem pe 7, dar avand in vedere ca e doar un punct pana la locul 3 sper totusi ca nu vom avea emotii sa ne calificam iar in play-off.

Farul-Constanta_-Senior-Fixturesdd7d45bf80f787b7.png

Liga-I_-Overview-Profile8224d11140115d03.png

Daca erati curiosi si de unde cresterea Romaniei in clasamentul UEFA, uite ce a facut Steaua in toamna aceasta. Intotdeauna am avut impresia ca in FM liga in care joci e un pic favorizata in competitiile europe. Cand jucam in Italia Juve si Inter castigau trofee europene, cand jucam in Belgia ajungeau Brugge si Genk prin sferturi europene, iar acum in Romania in fiecare an cel putin 1-2 echipe se califica in grupe unde fac figura frumoasa.

UEFA-Europa-League_-Overview-Stages513d0ed53f7ee88b.png

Link to comment
Share on other sites

Sentimentul ala cand iti cara un jucator in spate toata echipa. Iar jucatorul acela pentru noi a fost - Robert Vilceanu. Practic golurile lui din aceste luni ne-au adus nu mai putin de 12 puncte, pentru un parcurs aproape perfect daca nu ar fi existat infrangerea clara cu Viitorul. Ne-am urcat pe locurile de playoff si cu doar 5 etape ramase sper sa si ramanem acolo.

Farul-Constanta_-Senior-Fixturesec09c0511dace042.png

Liga-I_-Overview-Profile238bb65c6b34b720.png

Link to comment
Share on other sites

Am spus deja ca din banutii ramasi mai cumparam ceva jucatori tineri de 18-19 ani care sa mearga la echipa a doua, astfel au venit in vara Andriuca, Ionita si Stupar si in iarna Ghergu si Negoita. Ureche si Sut au facut drumul in sens invers in afara clubului. O sa ii folosim pe cei cinci in meciurile de pregatire din aceasta iarna sa vedem daca vreunul dintre ei merita vreo sansa pentru prima echipa.

Farul-Constanta_-Transfer-Historydffdcc5eb5841967.png

Link to comment
Share on other sites

Ne continuam parcursul foarte bun si fara infrangere. Cel mai multumit sunt de faptul ca am ajuns in premiera in semifinalele Cuei Romaniei, dupa un meci in care am bagat autobuzul in poarta in fata celor de la Dinamo. Terminam sezonul regulat pe 2, si lucrurile arata foarte bine la echipa acum, sper sa putem tine ritmul si in playoff, acolo unde s-au calificat numai formatii una si una. Un alt lucru foarte pozitiv - peste 6000 de spectatori la meciurile Farului de acasa, poate si asta e un motiv pentru care situatia noastra financiara este un pic mai buna.

Farul-Constanta_-Senior-Fixtures33b40442d507ccad.png

Liga-I_-Overview-Profile-222483b6f6bbf68c8.png

Liga-I_-Overview-Profile047fecf302edd13f.png

Link to comment
Share on other sites

In final, dupa aproape 4 ani petrecuti la club avem parte si de primul nostru upgrade. Destul de costisitor la 725.000 Euro, dar e bine ca avem banii. Poate asa intake-urile o sa creasca un pic si numeric si calitativ. Inca caut si un HOYD care sa ajute in acest sens. Si drept coincidenta se va termina in toamna fix in perioada in care avem alegeri. Oare Walter se pregateste de un nou mandat? Sau nu are voie decat la unul (parca la Marica asa a aparut ca de aia nu mai candideaza).

George-Curca_-Inbox939f76cc1a65b157.png

 

4 hours ago, Axyon gaming 007 said:

Cu cine au picat mai departe??

Cu Lyon si au furat-o tur retur, dar totusi...

Link to comment
Share on other sites

Nu am mai reusit un playoff atat de bun ca sezonul trecut, pierzand tur-retur cu formatiile ce s-au batut la titlu (Dinamo si Steaua) si odata cu Viitorul. Exista si o explicatie practica pentru asta, meciurile cu Dinamo si Steaua de acasa au fost inaintea meciurilor din semifinalele cupei cu Botosani, si am odihnit multi jucatori pentru o ocazie istorica de a juca finala. Ne-a iesit si ne asteapta ultimul meci al sezonului - finala cu Steaua! Oricum, invingand clar pe CSU Craiova si Astra tur-retur am reusit sa terminam pe 4, si astfel suntem deja calificati in Europa League, dar avem ocazia de a adauga primul trofeu in vitrina clubului si o sa incercam sa facem chiar asta.

Farul-Constanta_-Senior-Fixtures2fdc01ef8b1d3020.png

Liga-I_-Overview-Profilee79a91119ace6ab5.png

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Ionut91 said:

prea multa roseala pe final :)),oricum calificare in europa si posibilitatea unui trofeu,not bad 

Oricum si cu roseala aia de final tot am impresia ca ne-am depasit conditia si anul acesta. Inca nu ne vad in stare sa ne batem la campionat, dar cine stie in cateva sezoane ce se poate intampla.

Link to comment
Share on other sites

Nu a fost sa fie. Noi am avut posesia, ei au avut ocaziile, si totusi eram in minutul 90 si  ne pregateam de prelungiri. Un gol al Bizonului ne-a frant toate sperantele de a aduce un trofeu vara aceasta la Constanta. Oh, well...

Steaua-v-Farul_-Review6db4b1011d234295.png

Link to comment
Share on other sites

Si jucatorii care au dus greul in acest sezon... Tot Vilceanu a fost cel mai bun si golgeter, ratingul cel mai mare si cele mai multe asisturi. De remarcat primul jucator din academie care a intrat in echipa sezonului.

George-Curca_-Inbox7b2cc549bcc1e6d5.png

Farul-Constanta_-Players-Players32ca244d35d961af.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy