Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


România lucrului bine făcut


Alec

Recommended Posts

Nu plănuisem inițial joc ediția asta de FM, cu atât mai puțîn prezint o carieră pe forum datorită lipsei de timp. Am zis totuși după 15 ani în care l-am jucat an de an, măcar -i dau o încercare. Nu știu exact cum încep povestesc cariera asta, pentru sunt deja în anul 2030, știu doar e un story care merită împărtășit. Deși an de an jocul n-a ezitat surprindă, ce a reușit jocul genereze în această carieră depășește legile oricărui scenariu dystopian românesc.

Fc-Dinamo.jpg


Am început cariera fără prea mari așteptări, voiam mai mult testez noile caracteristici ale modurilor de tactică și transferuri apărute; excelente! Menționez joc pe unul din patch-urile scoase puțin după lansare. Am întins carieră pe mai multe luni jucându- destul de rar.

Am pornit la drum cu echipa de suflet, Dinamo București. În primul sezon nu am stat caut jucători, anyway, nu aveam nici cine știe ce buget salarial. Singurele transferuri notabile au fost Ait-Atmane, Mattia Montini și Naser Aliji, inspirându- de la Rednic irl, în rest doar niște copii deveniți ulterior flopuri.

Cu un 4-3-3 stas, din echipă ieșea în evidență Nistor, puștiul Moldoveanu și poate Hanca, iar spre surprinderea mea cuplul din apărare Ciubotariu-Grigore chiar a dat siguranță echipei. Primul sezon a fost dramatic, disputat până în ultima etapă unde am câștigat în Gruia, în meci direct de titlu. Ne-am apoi adjudecat eventul în finala Cupei României împotriva surprizei Chindia Târgoviște, după ce în semi-finale jucasem tot împotriva unei echipe de eșalon secund, U Cluj.

campionat.jpg

Cu toate dintre transferurile din primul sezon doar Aliji și Ait-Atmane și-au adjudecat locurile de titulari, nu au fost mișcări de trupe nici în al doilea sezon. Titlul venise cu noroc iar șansele în Champions League rămâneau tot la latitudinea norocului.

Sorescu, Ehmann și Andrei Florescu arătau deja pregătiți pentru locurile de titulari după un prim sezon în care intraseră mai mult pe parcursul meciurilor. Regenul Robert Bratu dădea și el semne ar putea în viitorul apropiat îl înlocuiască pe Hanca în centrul liniei mediene.

În primele trei tururi UCL am trecut de echipe relativ modeste, Ferencvaros, BATE Borisov și Hapoel Be'er-Sheva. În play-off rezerva Popa ne-a adus o victorie 1-0 pe final, iar în retur Hanca și Moldoveanu au marcat de două ori pentru un egal 2-2 care ne ducea incredibil în grupele UCL.

Echipa stas arăta în felul următor: Mutiu - Corbu, Ciubotariu/Ehmann, Grigore, Aliji - Hanca/Bratu, Ait-Atmane/Alexandru Mitracu, Nistor - Sorescu/Pesic, Salomao/Florescu - Moldoveanu.

Cu ei am jucat și în grupele CL, acolo unde acești jucători au depășit toate așteptările. E adevărat, am avut parte de o tragere la sorți norocoasă, dar acel sezon rămâne în top 3 cele mai frumoase, în speță am trudit fiecare punct. Am reușit strângem 9 puncte și am ajuns în primăvara CL la egalitate de puncte cu PSV, departajandu-ne chiar meciul sezonului făcut pe Arena Națională, 1-0 după un asediu 60 de minute al olandezilor.

Am decis păstrez banii din CL pentru sezonul următor, șansele trecem de Arsenal în optimi erau nule. Așa a și fost, primind nu mai putin de 8 goluri în dublă manșă împotriva Tunarilor.

UCL-1.jpg

Inevitabila eliminare ne-a dat însă șansa ne focusam doar pe play-off și am reușit astfel facem al doilea event consecutiv într-o manieră asemănătoare. Titlul l-am luat tot în ultima etapă, iar finala Cupei a fost câștigată tot lejer în față Botosaniului.

campionat2.jpg

Cu banii puși pe dreapta am adus o cârca de jucători care îmbunătățeau mult echipa. Am schimbat și sistemul de joc trecând la un 4-4-2 clasic. Plecările lui Ciubotariu, Florescu, Moldoveanu, Hanca și Pesic au totalizat undeva la 20 de milioane de euro, iar după ce ne-am adjudecat a două participare consecutivă în grupele CL ne-am permis aducem 3-4 jucători de top impreuna cu cativa wonderkids pentru a putea afișa un prim 11 competitiv în "Grupa Morții" - PSG, Man United și Șahtior.

campanie-transferuri.jpg

Staff-ul tehnic a fost schimbat și el în întregime, iar cu ajutorul noilor scouteri am reușit găsim, pe la naționalele mici ale unor țări precum Croația, Tunisia, chiar Portugalia, dar și prin ligile inferioare românești, o multitudine de tineri care crească în jurul câtorva jucători ajunși la maturitate. Vidovic, Ayouni și Paixao erau tineri care deja aveau unul, două sezoane în picioare ca profesioniști, iar Toni Martinez, Artur Ioniță, Sprocatti sau Ciciretti erau deja jucători care jucaseră în campionate de top; Premier League, respectiv Serie A.

Cu toate îmbunătățire a lotului a fost masivă, ce s-a întâmplat în următoarele luni a depășit cu mult așteptările ce erau deja demult depășite. Copilul minune care la 18 ani deja avea 20 de meciuri în tricoul selecționatei mari a Tunisiei a făcut recital pe Parc de Princes. Fără Mbappe și Cavani, Neymar nu a reușit îl învingă pe Vidovic decât odată, croatul făcând și el un meci de povestit copiilor.

UCL-PSG.jpg

Meciul de acasă cu Manchester United a fost cu atât mai încântător, căpitanul Nistor ieșind la rampă cu două goluri superbe. Dacă în primul meci putem spune am avut noroc, în meciul împotriva Diavolilor Roșii am dominat cap-coadă și șocat încă odată Europa; 2-0. Tot 2-0 în oglindă am câștigat și meciurile cu Șahtiorul, iar după 4 meciuri eram, împotriva tuturor cotelor, calificați și având nevoie doar de o înfrângere la mai puțîn de un gol pe Teatrul Viselor.

Man-UTD.jpg

Tot răul spre bine, am pierdut la pas ultimele două meciuri, dar locul 2 în grupa ne-a adus-o în optimi pe Frankfurt, o echipa împotriva căreia aveam șanse reale de calificare. Deși am betonat apărarea cu aducerea a trei fundași în fereastra din ianuarie, unul dreapta (Carmona), unul stânga (Iriondo), și unul central (Simic), Frankfurt ne-a trimis dezamăgitor acasă. Viitorul arata însă foarte bine. Pe lângă certitudinile deja imprimate în primul 11 mai erau și pustii români care începuseră prindă din ce în ce mai multe minute, Stănică (ball winning midfielder cu accent la antrenamente pus pe forță), Mircea Petru (AMC pe care l-am reformat deep lying forward cu accentul pe shooting) și fundașul central Olariu.

UCL-2.jpg

Pe plan intern dominația alb-roșie începea prindă contur după al treilea event consecutiv. E adevărat, toate trei titlurile au fost luate la egalitate de puncte sau maxim la un punct diferență, jucând cu trofeul pe masă până în ultima etapă de fiecare dată. Finala cupei a fost câștigată cu același scor din primele două sezoane, 2-0, de data asta împotriva CFR-ului.

campionat3.jpg

Echipa se schimbase mult în bine față de sezonul trecut. 4-4-2-ul direct și foarte bine structurat stil Cholo părea se potrivească perfect cu jucătorii pe care îi aveam acum la dispoziție. Cu toate în primele două sezoane Muțiu apărase cu mult peste așteptări, noul portar Vidovic era poate cea mai mare îmbunătățire a echipei. Carmona, Ehmann, Grigore/Simic și Iritondo/Aliji formau compartimentul defensiv. La mijloc în centru titulari erau Artur Ioniță (BWM) și Nistor (box-to-box), iar Paixao era un foarte bun cover pentru ambele roluri. Dacă în benzi nu straluceam dpdv individual, atacul era stelar: vedetă Toni Martinez (DLF), iar lângă el senzația Ayouni (AF).

 

_______________________________

*** Am de gând pun SS-uri și cu jucătorii individual, dar e mai greu având în vedere au trecut aproape 12 sezoane de când am început cariera, așa voi pune doar cu cei foarte relevanți și le voi pune la timpul lor nu dau spoilere.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Axyon gaming 007 said:

Dar cum ai reușit asemenea performanțe? Eu sunt în sezonul 4 și am fost eliminiat de două ori din grupele UCL, de pe locul 4. Tu în al treilea sezon deja ai fost eliminat de două ori din optimi. Dacă poți să-mi spui cum reușești ar fi perfect. Mulțumesc.

Sincer chiar cred a fost o carieră norocoasă. Dacă nu luam titlul în niciunul dintre ani nu se supăra nimeni. Pe lângă asta am tras și bine la sorți în primul sezon CL, pentru lagunele erau mari în primul 11.

tactica.jpg

Cam asta e tactica de bază, cu care încep toate meciurile. Cam orice echipa ai avea dacă te bazezi pe jucători determinați care pot ieși la rampă în meciurile mari nu ar trebui ai probleme pe faza defensivă, pe faza de atac ai nevoie de câțiva jucători rapizi și un poacher care o bage în ațe.

tactica-defensiva.jpg

Iar asta e tactica de omorât jocul. E inspirată după Dan Petrescu irl, e greu dai gol cu ea dar rar pot avea echipele adverse ocazii de gol, mai mult de 1-2 CHC nu a avut nimeni împotriva mea când am decis baricadez.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Axyon gaming 007 said:

Mulțumesc. O să încerc și eu aceste tactici.

Multă baftă! Te sfătuiesc te ocupi de faze fixe ca profiți de orice avantaj îți oferă jocul, eu dau multe goluri din cornere și chiar din auturi, am fundași laterali care aruncă lung și cât timp ajunge mingea în careu orice se poate întâmpla.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Alec said:

Multă baftă! Te sfătuiesc te ocupi de faze fixe ca profiți de orice avantaj îți oferă jocul, eu dau multe goluri din cornere și chiar din auturi, am fundași laterali care aruncă lung și cât timp ajunge mingea în careu orice se poate întâmpla.

Mulțumesc. Dar cum pot să mă ocup mai mult de fazele fixe. Adică doar aleg executanții și atât nu? Cel puțin atât știu eu. Mai este și altceva?

Link to comment
Share on other sites

Tactics -> Set Pieces -> Corners/Free Kicks/Throw-Ins

Și te ocupi la Scenario și Defend și Attack. Pe faza de atac pui oamenii înalți vină în careu iar ăștia mai mici stea în afara lui pe respingere sau în defensivă nu rămâi descoperit. Apoi dai pe executant și alegi cum bată (e.g. cornere bătute la prima bară - Near Post; auturi aruncate lung; etc.).

Link to comment
Share on other sites

Naționala mică a României dădea semnele nașterii unei noi generații de 'metale prețioase'. Toți pustii români ce se antrenau cu prima echipa a noastră au făcut parte din lotul ce avea piardă finala împotriva Angliei lui Foden și Hudson-Odoi.

w-ORLD-CUP-U20.jpg

În sezonul 2021/2022 nu am reușit trecem de faza grupelor, terminând chiar pe ultimul loc după ce am tras la sorți chiar PSG și Man United, grupa fiind completată de AC Milan. În iarnă l-am adus pe croatul Nikola Vlasic pe care Everton îl pusese pe lista de transferuri. Acesta a devenit, pentru scurt timp, cel mai scump transfer făcut de Dinamo (18,5 milioane) și cel mai bine plătit jucător din istoria campionatului nostru, nu mai puțîn de 3,8 milioane pe an. Totuși, cel mai mare plus pot spune cu ușurință a fost Martin Rivero. Revenit după împrumutul la FC Copenhaga, uruguayanul de 19 ani a luat permisul de muncă pentru a juca în Liga 1 și încă din primul meci a pus stăpânire pe postul de titular, luând încă din primul an titlul de golgheter cu o medie de aproape un gol pe meci.

Rămași doar cu obiectivul câștigării campionatului am adus al 4-lea titlu consecutiv în Ștefan cel Mare, de data aceasta la 9 puncte distanță de locul 2, Craiova. Tot pe ei i-am bătut și în finala Cupei după un meci nul câștigat la loviturile de departajare.

După vreo doi ani de tatonări prin presă și oferte refuzate, în campania de transferuri din vara 2022/23 am reușit -l aducem pe Răzvan Marin, omul în jurul căruia se construia și noua generație la națională. Vatajelu și Tiago Dias veneau și ei opțiuni de back-up. La capitolul plecări portarul venit acum doi ani Vidovic pleca pentru o suma record la Swansea, iar Alexandru Negoiță (nu, nu din nepotisme pentru patron) urma rămână titular între buturi la doar 18 ani. Acesta prinsese vreo 10 meciuri în toate competițiile încă de anul trecut, era titular la naționala U21 încă de la 16 ani, iar în septembrie urma facă și debutul la naționala mare.

2022-23-transfers.jpg

Sezonul 2022/23 a fost de altfel și primul în care România avea echipă direct în grupele Champions League. Craiova și Steaua trecuseră, pe rând, de grupele Europa League, iar Viitorul ajunsese și ea în faza grupelor în două rânduri. Lucrurile arătau din ce în ce mai bine în campionatul intern.

Am ajuns astfel încă odată în primăvara europeană, iar în perioada din ianuarie am spart banca. Am încasat o suma record de 51 de milioane pe Lofti Ayouni, care urma plece la Napoli la finalul sezonului. Cu banii l-am adus pe Riccardo Orsolini, un stângaci de bandă dreaptă ce cocheta chiar cu naționala mare a Italiei. Având nevoie de un recuperator de mingi, am reușit -l recrutăm pe Nahitan Nandez, care venea la Dinamo spărgând din nou recordul de bani plătiți pentru un jucător, devenind și cel mai bine plătit jucător cu un salariu undeva la 5 milioane pe an. Aveam din ce în ce mai mulți jucători cu o reputație mondială, mai ales Nikola Vlasic devenise campion mondial cu naționala Croației în Qatar 2022, la doar un an după ce se alăturase clubului nostru.

Deși nu am investit bani în compartimentul defensiv în ultimele 3 perioade de transferuri, portarul Negoiță și fundașul central Olariu erau deja certitudini, devenind titulari atât la noi cât și la naționala mare la 18, respectiv 19 ani. Stănică începuse și el cocheteze cu naționala mare iar la noi prindea destul de multe meciuri, cel puțîn pe plan intern.

După investițiile masive din ultimele 3 campanii de transferuri, primul 11 conturat era un 4-2-4 (cu 2 IF ce aveau și sarcini defensive): Negoiță - Carmona, Ehmann, Olariu, Iriondo - Nandez, Răzvan Marin - Ayouni/Orsolini, Vlasic - Toni Martinez/Petru, Rivero. Ce s-a întâmplat cu Barcelona, puteți vedea.

CL.jpg

Craiova ne-a scos de data asta din Cupa României încă din sferturi, nereușind facem al 5-lea event consecutiv dar luând al 5-lea titlu la aceeași distanță ca și sezonul trecut, 9 puncte. Surpriza sezonului venea însă de la naționala lui Mirel Rădoi, care se ducea la Campionatul European U21 din Rusia cu jumătate din echipa noastră: Negoiță, Olariu, Stănică, Bratu, Petru; cu nouă senzație făcută de academia Dinamo, 'bombardierul' Florin Sima, un atacant ce făcuse debutul la echipa mare la cei 16 ani abia împliniți, marcând și gol la debut; și cu alți 3-4 jucători aduși de la alte academii din țară și împrumutați.

Euro-U21.jpg

După ce ultima dată la Euro U21 ieșisem în semifinale, ne-am răzbunat pe englezi pentru înfrângerea de la Campionatul Mondial U20 și le-am suflat de data aceasta trofeul. Jumătate din această echipa făcuse deja pasul la naționala mare, care nu participase la Campionatul Mondial din Qatar, iar la Europeanul din 2020 participase în grupe dar fără facă punct.
 

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Alec said:

D'ale carnavalului

nea-gigi.jpg

Pai cum zic, nu sunt Arsenal astia Tunarii? Pai Tunari nu e la doi pasi de Pipera, puteam eu sa nu am ceva terenuri si pe acolo?. Plus ca, cu ce se bate Dumnezeu cu apostolii lui? Cu crucea lui Sfantu Gheorghe care sunt IO si cu tunurile care trage in pacatosi, care e Arsenalu''.

Asa sa scrii, da? Si cu tot "'the Sun-ul'' vostru si toata redactia. Hai gata ca m-am distrat destul cu voi si tre sa imi duc sheepurile pe imasul de la Buckingam Palace. Va pupa nea Gigi!

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Muttley said:

Pai cum zic, nu sunt Arsenal astia Tunarii? Pai Tunari nu e la doi pasi de Pipera, puteam eu sa nu am ceva terenuri si pe acolo?. Plus ca, cu ce se bate Dumnezeu cu apostolii lui? Cu crucea lui Sfantu Gheorghe care sunt IO si cu tunurile care trage in pacatosi, care e Arsenalu''.

Asa sa scrii, da? Si cu tot "'the Sun-ul'' vostru si toata redactia. Hai gata ca m-am distrat destul cu voi si tre sa imi duc sheepurile pe imasul de la Buckingam Palace. Va pupa nea Gigi!

Eu v-am zis, domnu' Vali Moraru, -l iau pe Memeu și plec la englezi, nu m-ați crezut. N-am luat echipa de liga a două, am luat Arsenalu, l-am dat afară și pe Guardiola prea cu tiki-taka piki-paka și terminăm pe locu 4. L-am adus pe ăsta pe Thierry Henry îl știu băieții din peluza și în plus e cuminte, stă cu pageru la curea.

nea-gigi-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sezoanele 2023/24 și 2024/25 au fost trase la indigo. Campanii de transferuri liniștite; în primul an singurul jucător notabil care a venit a fost grecul Kyriakos Papadopoulos, iar al doilea an au venit Cosmin Damian și Antonee Robinson, ce urmau fie fundașii laterali ai echipei pentru multe sezoane de acum încolo. În 2024 am reușit -l aducem și pe Andrea Pinamonti, care venea la club liber de contract, dar pe un salariu de peste 4 milioane/an. La capitolul plecări, tot în 2024 i-am dat pe Martin Rivero (55M - Arsenal) și pe Orsolini (35M - Milan). Uruguayanul a venit la Dinamo un puști și a plecat legendă, după 3 sezoane în care a luat 3 titluri de golgheter în Liga 1 și odată Gheata de Aur UEFA Champions League. Și va spun sincer, la stats-uri nu rupea gura târgului, e bun, dar nu ai fi zis putea ajunge în legendele clubului în doar 3 sezoane.

Martin Rivero - stats:

Rivero.jpg

Am continuat luăm titlul și facem primăvara europeană în Champions League, lucrurile erau mai simple de când ajunsesem în urna a doua valorică. Totuși, Liverpool respectiv Tottenham ne-au eliminat în optimi într-o manieră destul de drastică.

 

Sezonul 2025/26. Aici voiam ajung. Pentru a nu mai fi doar echipa pe care toată lumea spera o tragă din urnă în optimile Champions League, după doi ani în care am mai reglat puțin cheltuielile masive făcute pe Nandez, Marin sau Vlasic, am făcut o campanie de transferuri mai sănătoasă. Primul venit, legenda, campionul mondial, N'Golo Kanté:

Kante.jpg

La final de contract cu Chelsea, Kanté venea la echipă la 34 de ani din postura de mijlocaș de clasă mondială. Avea tot, inclusiv viteză, iar cu Natural Fitness-ul lui am crezut o joace lejer până la 38.

Pe Vladyslav Fedorov l-am adus împrumut pe 2 milioane timp de 2 ani de la academia Șahtiorului, iar dacă ar fi confirmat aveam opțiune de cumpărare pentru încă 18 milioane. Needless to say, omul n-a mai ieșit din primul 11, punctul lui slab era ar fi jucat, dacă se putea, numai meciuri mari. Așa a ajuns arate Fedorov:

Fedorov.jpg

Cam așa arată Vega acum. Când a venit din Uruguay nu era însă prea departe, punctul slab e e scund (1,77) și nu prea sare la cap, dar e bătăios și nu face gafe deloc. E adevărat, e mai bun în fața apărării, dar cum nu joc cu DM prea des, e bun tare și fundaș central lângă turnul de control Fedorov.

Vega.jpg

Gheorghe, cel mai talentat jucător român, probabil, venea și el liber după ce își terminase contractul cu PSG. Punctul lui slab este are foarte mare predispoziție la accidentări și nu l-am putut antrena așa cum fi vrut, -l duc la capacitate maximă. A jucat totuși vreo 5 ani la mine, din care trei titular și primele două rezerva lui Petru.

gheorghe.jpg

Ca ultim transfer l-am adus pe Patrik Szűcs, care juca în Franța în spatele vârfului dar pe care eu l-am reprofilat mijlocaș stânga (ML), ca opțiune pentru Vlasic.

transferuri.jpg

Tun pe apărare. Negoita (GK) - Damian (FB), Fedorov (CD), Vega (CD), Robinson (FB) - Nandez (WM), Kante (BWM), Razvan Marin (box-to-box), Vlasic (IW) - Petru (DLF), Pinamonti (poacher). Acest 4-4-2 afișat era un deliciu. În afară de meciul pierdut pe Bernabeu, unde aveam deja practic adjudecat primul loc în grupa, nu am avut emoții niciun meci. Pot spune cu ușurință N'Golo a dus echipa la următorul nivel.

În finala de pe Teatrul Viselor aveam întâlnim City. Fanii lui United ne așteptau în oraș în urale și ovații, sperând din suflet ca Cetățenii nu câștige renumitul trofeu chiar pe terenul marei rivale.

UCL.jpg

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Axyon gaming 007 said:

Am știut eu că până în 2030 prinzi cel puțin o finală de UCL. O întrebare. Poți să faci poză la Game Status? Nu am nimic cu tine dacă ai folosit editor-ul, doar sunt curios.

db.jpg

Link to comment
Share on other sites

Am început finala cu doi oameni în fața apărării, Stănică și Kante, Marin puțin în fața lor, iar Petru stingher în față. În banda dreapta anihilam tot cu Damian și Nandez, iar pe stânga jucam puțin mai ofensiv cu Robinson și Vlasic. Tinerii Fedorov și Vega jucau in fața apărării, iar Negoiță era omul de la care așteptam multe. Acesta a scos vreo două șuturi periculoase, însă pe faza de atac nu am existat, pur și simplu nu am avut șut pe poartă. O rușine, poate, pentru o finală de Champions League. După loviturile de departajare la care am avut un gol avans după 4 penalty-uri, Ederson a scos 3 la rând și City s-a încununat încă odată, chiar pe Old Trafford, Regina Europei.

finala.jpg

Descumpăniți după loteria pierdută, 10 jucători plecau în lotul lărgit pentru mondialul din America, Mexic și Canada. Din ei, 8 au rămas în lotul final, plus alți câțiva care plecaseră de la noi. Cel mai rău mi-a părut de puștiul Florin Sima, care a fost în cei doi jucători ce au prins doar lotul lărgit.

Pentru a înțelege performanța făcută de România la Campionatul Mondial, vă dau niște spoilere. Negoiță și Petru au mai rămas la club încă 2 ani jumate, iar Damian a plecat la Barcelona abia peste 2 sezoane, pentru ca apoi se transfere la Bayern. Stănică e singurul rămas, de altfel și căpitanul nostru.

Negoita.jpgDamian.jpgOlariu.jpgStan-the-man.jpgPetru.jpg

Pe Petru pot spune eu l-am format, era natural striker când a plecat de la mine, având zero când l-am adus, dar s-a stricat între timp, cred îl antrena Juventus MC până plece la Leicester. I-am dat traits gen Luis Suarez și se descurca foarte bine în careu, în plus mereu găsea te o pasă genială când nu te așteptai. Stan 'The Man' Stănică avea undeva la 6 strenght atunci când l-am adus la club, și l-am antrenat numai pe BWM de atunci, axat extra pe forță, work rate și stamina. De Negoiță nu am ce zic, e foarte bun dar sincer nu ai zice e un portar de clasa mondială. Totuși având în vedere m-am axat pe defensivă mult timp și nu prea am luat goluri, i-a tot crescut cota, a prins încredere mare. Mai mult, apară buturile naționalei încă de la 18 ani, după cum vedeți are 110 selecții la 27 de ani, chiar incredibil.

Negoiță - Damian, Olariu, Constantin Dima, Vâlceanu (DL regen produs de Craiova, titular la Lazio) - Stănică, Răzvan Marin - Dennis Man, Petru, Denis Drăguș - Florin Andone. Sau cu Gheorghe în spatele vârfului, Petru atacant. Szucz mai apărea și el ML când aveau nevoie se apere. Interesant totuși erau 4-5 jucătorii reali în primul 11.

Cu ei România a luat, pe bune, Campionatul Mondial 2026 SUA, Mexic și Canada. Ceea ce e incredibil e nu au luat niciun gol până în semifinale, au bătut recordul de doar două goluri luate al Germaniei în 2002, care nu luase nici ea gol până în finală dacă nu înșel. E drept, parcursul până în finală a fost unul relativ ușor, exceptând poate Italia pe care însă o bătusem la Eropeanul anterior, de unde ieșisem din grupe cu 4 puncte, dar atât.

După sferturi am văzut toate meciurile, cu Italia am bătut lejer, 1-0 în început de meci și chiar nu au avut ocazii italieni, un șut de la distanță scos de Negoiță. Cu Rușii însă a fost asediu, două goluri din două și ei minim două ocazii singur cu portarul.

M-am uitat la finală cu sufletul la gură, nu am dat niciun load game, chiar l-am trăit la maxim și când s-a ajuns la penalty-uri am zis n-are cum facă chiar așa într-un singur sezon, două finale la penalty-uri. Cosmin Contra și băieții au produs șocul, au născut din cenușă Generația de Platină. Din nou, în America, la 34 de ani de la sfertul Generației de Aur ce pierdea în California la penalty-uri în fața Suediei.

World-Cup-RO.jpg

Needless to say, Negoiță a ieșit cel mai bun portar al turneului. Nici nu văzusem Vidovic, fostul nostru portar, ieșise și el cel mai bun portar din ediția trecută, pe vremea când juca la noi. Și ca va dau încă un spoiler, tot Negoiță, la Juventus atunci, iese cel mai bun portar al Campionatului Mondial și în 2030 (nu, nu ne apărăm trofeul).

World-Cup-Best-GK.jpg

6 luni mai târziu tot el ia și World GK of the Year 2026, iar în 2027 termină pe locul doi.

World-GKot-Y.jpg

Și cu toate Dinamo nu avea un Balon de Aur în echipa, avea doi din top 3, nu-i rău.

World-Cup-Best-Player.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy