Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Despre tactica si abordarea unui meci


Bobby Robson

Recommended Posts

Sunt care incep sa conteste anumite rezultate pozitive inca din primul sezon cu echipe mici si incep sa spuna "dar cum ai adus jucatorul respectiv?". Stai frate ca nu l-am adus pe Maradona, e un simplu jucator. Bineinteles ca daca imi arati ca ai adus tu un jucator de 100 de milioane in Romania atunci te las sa visezi in continuare si sa te distrezi prin editor... Dar la fel de multi sunt si cei care pun jucatorii pe teren doar ca acel jucator poate sa joace playmaker sau advanced forward, in rest n-au habar cum sa speculeze si sa profite de anumite atribute forte ale jucatorului respectiv. Vorbesc si critica precum niste retarzi frustrati.

Nu poti profita niciodata la maxim de calitatile unui jucator daca nu ii dai instructiunile personale care sa se muleze exact pe atributele lui. Un mijlocas ofensiv cu atributele ridicate la Dribling, Passing, First touch si Vision, daca ii setezi take more risks passes si dribble more ii vei creste potentialul cu mult. Automat avand un astfel de mijlocas la creatie, in conditiile in care joci impotriva unui adversar bun si joci pe contraatac imediat pe faza de recuperare poti seta Distribution ball to postul respectiv pe care se afla jucatorul si astfel poti crea un joc in jurul acelui mijlocas pe care il exploatezi la maxim. Ideal ca atacantul sa aiba si ceva viteza si of the ball.

O alta situatie buna de speculat este cand ai o aripa foarte buna cu atribute bune la Dribling , viteza, sut. Ideal este pe acea banda sa ai si un fundas lateral tot cu viteza ridicata, crossing bunicel si un passing bun. Poti seta ca atunci cand echipa este in posesie sa joace cat mai des pe partea respectiva astfel jocul se focuseaza acolo de cele mai multe ori. Instructiunile aripei de preferat sa fie Run Wide with ball, shoot more often,  dribble more, astfel profiti de calitatile lui la maxim. Il poti pune chiar si ca Inverted Winger in unele cazuri da un randament extrem de bun. In situatia de fata poti juca si cu un 9 fals in fata care sa coboare la joc, un playmaker cum am specificat mai sus si nu in ultimul rand un inchizator foarte bun cu atribute bune la Mental si Physical care sa rupa mult jocul echipei adverse. Poti seta ca inchizatorul sa faulteze foarte mult rupand astfel si fragmentand actiunile echipei adverse. Da, normal daca echipa adversa are 2 atacanti de top, e logic ca linia ta de aparare trebuie sa fie foarte jos, altfel tu avand o echipa modesta cel mai probabil ai 2 fundasi centrali fara viteza si daca joci cu ei prea sus te vor prinde pe viteza si te vor macelari. Trebuie sa joci jos, sa le rupi jocul si sa profiti de unul sau doi buni ai tai din fata sau de la mijlocul terenului, nu ai ce face altceva. Altfel ajungi la rezultate gen 1-3, 1-4 , 2-4 sau un 2-2 in situatiile cele mai norocoase... Daca vezi ca ei au 2 atacanti inalti fara viteza buni pe heading si etc... atunci dai bataie si joaca cu apararea sus ca nu te vor prinde aia pe contraatac niciodata daca nu au viteza. Nu poti sa joci cu un pressing foarte agresiv si sus odata ce tu ai un lot nu prea numeros si dupa 2-3 meciuri jucatorii sunt cu conditia la pamant trebuie sa tii cont si de asta pentru ca risti sa ajungi inaintea unui meci sa ai jumatate din echipa cu conditia de 89% ceea ce nu este tocmai bine. Nu recomand deloc ca impotriva unui adversar mai bun, amandoi fundasii laterali sa participe la faza ofensiva. Risti sa te friga pe contratac in viteza pentru ca au jucatori de top. Cel mai bine este sa te focusezi pe o singura parte si acolo sa profiti lasand 3 jucatori mereu cat mai jos, e mult mai sigur. Fundasul pe care il setezi sa joace ofensiv, seteazai take more risk passes obligatoriu.

O sa mai revin cu alte postari cand voi avea timp si cum vad eu abordarea meciurilor contra echipelor mai slabe decat ceea ce ai tu si cum sa eviti suprizele contra unor echipe ce te astepti sa le invingi lejer. Atentie aceasta este doar opinia mea si trebuie tratata ca atare, dar sunt ferm convins ca 75% din cei care joaca pe aici acest joc , pun jucatorii pe teren , ia o tactica de pe net si dai bataie! O zi frumoasa va doresc!☘️

X     X    X    X

         X

   X          X

X                  X

          X

Asta vad eu asezarea ideala in abordarea unui meci contra unei echipe tari

Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc. Niște sfaturi foarte bune. O să le aplic și eu. Mă identificam și eu la cei care joacă cu un jucător doar pentru că poate juca Advanced Forward sau ceva. Asta fiindcă sunt un mare noob la tactică.

35 minutes ago, Bobby Robson said:

X     X    X    X

         X

   X          X

X                  X

          X

Ăsta este un 4-1-2-2-1 să înțeleg? Pentru că ai luat de sus și nu eram sigur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy