Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


[RO][L4Br]Incepand din liga 4


Neoh

Recommended Posts

  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Asta gandesc si eu, dar cand ma gandesc si ce buget are Dinamo acum, 11,25 mil si niste jucatori de clasa + calificarea in CL in sfarsit (nu sunt dinamovist)... parca imi surade ideea. :) Mersi oricum pentru raspuns.

Link to comment
Share on other sites

O sa incerc sa urc rezumatul pe youtube si va dau un link. Cel mai mare scor de genul a fost un 6-5 pe la manager 2012-2013 parca, nu mai retin, s-ar putea sa ma insel. Doua de 5-4. Un 10-0 in europa cu Rabotniki in calificari cand jucam cu Steaua la FM15. Oricum, asa ceva nu am patit pana acum.

Link to comment
Share on other sites

Cu 10 meciuri inainte de playoff, lucrurile stau destul de bine pentru mine.

Am intarit echipa destul de mult aducand cativa jucatori tineri imprumut si cativa liberi de contract dupa cum o sa va arat mai jos. Am adus doi portari tineri, Mario Contra (21 ani) si Dumitru Lupascu (18 ani) si i-am reziliat contractul lui Andrei Marinescu pentru ca avea 36 de ani si oricum nu ma ajuta extrem de mult. Contra apara excelent si a aparat si doua penaltiuri pana acum. L-am adus pe Pleasca asa tarziu pentru ca am avut multe accidentari/suspendari de fundasi in ultimul timp si am considerat ca n-am un fundas dreapta destul de bun la echipa de tineret. Contractul este pana in vara si daca nu va da randamentul scontat sau voi gasi unul mai bun, nu-i voi prelungi contractul. In singurul meci jucat pana acum, cu UTA, a jucat foarte sigur.

9Pcf3FK.png

Am facut si prima vanzare pe bani. Dupa cateva meciuri din campionat, nefolosindu-l titular si avand in vedere ca avea 32 de ani si un salariu mare, am zis sa-l vand si am reusit sa scot si bani pe el. Al doilea jucator care va pleca pe bani este Ratnikov, estonianul pe care l-am adus sezonul trecut. Avand in vedere ca Petcu joaca super bine alaturi si Veres si Ratnikov tot a cerut sa fie titular, iar cand l-am introdus titular, n-a rupt gura targului, am zis sa-l vand si se va intoarce la Flora de unde l-am luat gratis, pe 75k. N-as fi vrut sa-l vand, dar decat sa-mi strice atmosfera din vestiar si avand in vedere ca la mijloc am destui jucatori ce-l pot suplini, am decis ca e mai bine sa plece. Va pleca din iarna.

kGL0wbK.png

 

Si acum sa va arat rezultatele si clasamentul.

fE44Wza.png

De la meciul cu Astra am schimbat tactica si acum joc cu doi atacanti, avand in vedere ca am 5 atacanti. Robinho joaca excelent. Nu a dat foarte multe goluri, dar a dat goluri decisive si fiind un jucator exponential, si ceilalti joaca mai bine alaturi de el. :)  Eu zic ca daca aveti o echipa mica si puteti lua un jucator de talia lui, chiar si la 37 de ani, eu zis sa o faceti. Ene nu apare pe lista marcatorilor pentru ca s-a accidentat la inceputul campionatului pentru cateva luni si dupa ce a revenit, n-a mai prins echipa pentru ca Marvin Schieb si Andrei Blejdea joaca superb. I-am alternat pe cei doi alaturi de Robinho in atac si acum joaca amandoi in atac si Robihno pe stanga pentru ca s-a accidentat Ontel cateva saptamani. In ultimul timp am cam multe accidentari. Acum toata partea stanga este accidentata, Ambii mijlocasi laterali Ontel si Gritto, cat si fundasul stanga Cioaba + fundasul dreapta Budacan. De aceea am descis sa-l aduc si pe Pleasca la 31 de ani.

wv0tXRI.png

Sezonul viitor voi avea nevoie de trei fundasi centrali pentru ca Scutaru se retrage (a jucat excelent pentru mine pana acum) si de Cordos nu sunt foarte multumit si voi renuntat la el. Cordos n-a jucat foarte rau in meciurile in care l-am jucat, dar nici n-a fost asa sigur cum a fost acum doua sezoane. Daca reusesc sa-l semnez in vara pe Jurj ar fi foarte bine si mai aduc inca unul expermentat si unul tanar. Si poate reusesc in vara sa aduc un mijlocas de clasa. In rest sunt super multumit de echipa si sper sa reusesc s-o inving odata pe Dinamo. :)))

Acum am observat ca in meciurile cu Steaua, in ambele eu am inscris in minutul 1. Unul l-am pierdut si celalalt l-am castigat. Ambele meciuri au fost echilibrate. In meciul cu Craiova, m-a condus doi zero la pauza, dar am revenit cu 3-2. Si in prima repriza am jucat bine, dar am avut ghinion.

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca fac performata asa repede cum zici tu, dar cred ca cel mai important e sa cunosti pozitiile si ce atribute sunt esentiale pentru aceste pozitii. Robinho, pentru varsta lui, joaca destul de bine si gandeste-te ca are 20 la tehnica, 19 la first touch, 15 la pasa, 16 la fler, 15 la determinare, in afara de restul care sunt mai mici. Intr-adevar, nu mai poate alerga prea mult. In general nu-l joc mai mult de 70 de minute, dar l-am jucat si tot meciul si a rezistat destul de bine. Inca are natural fitness 12, deci mai poate duce cat de cat. Niciun jucator din liga 1 n-are atribute de 20 si 19. :)

In alta ordine de idei, nu stiu daca voi putea duce ritmul asta pana la final, ai vazut ce-am patit sezonul trecut in play-off. :) Cu toate ca acum echipa este mai buna, imi e putin teama de playoff.

Iti dau un exemplu cum aleg fundasii laterali. La fundasii laterali ma uit sa aiba viteza, sa poata centra bine si sa se apare aproximativ ok. Asta pentru ca in general joc pe atac. La fel si la mijlocasii laterali. Pentru ca joc ori cu wingeri, ori cu inside forward, ii aleg sa fie cat de cat tehnici. O sa vezi ca dupa ce voi avea bani, ce jucatori voi aduce. Daca nu joci la nivele mici, atunci o sa ti se para destul de slabi acesti jucatori, dar eu joc doar la nivele din astea si am invatat sa observ cand un jucator poate si cand nu. Plus ca daca urmaresti atent un meci, o sa observi ca unii jucatori, chiar daca au niste lipsuri in atribute, pentru ca se pozitioneaza bine, sau pentru ca sunt determinati, sau au detenta, iti joaca mai bine decat altii. Pus ca este important sa-ti faci o echipa tehnica competenta care sa te ajute. Daca asistentul are la judecata macar un 12-12 pentru inceput, o sa-ti depisteze jucatorii cu potential si care nu joaca bine. Un exemplu ar fi Jurj, fundasul central. Este destul de sigur pentru un jucator de 20 de ani. E normal ca are greseli, dar alaturi de Scutaru care joaca foarte bine fundas central, se completeaza. Initial am pornit cu Scutaru si Cordos, dar am vazut o gramada de greseli la cordos in primele meciuri si am decis sa-l scot din primul 11. L-am jucat doar in meciuri mai putin importante. La mijloc am vazut ca Petcu si Veres joaca bine impreuna si cu toate ca asistentul mi-l baga pe gat pe Barbu, imi place mai mult Petcu (20 ani). In atac Schieb joaca foarte bine si daca ai urmari un meci intreg, ai vedea ca nu am cum sa nu joc cu el. Ene a jucat bine sezonul trecut, dar s-a accidentat la inceputul sezonului si dupa ce-a revenit, n-a mai fost acelasi.

Lumea trebuie sa inteleaga ca ce merge bine la joc, nu inseamna ca merge bine si in realitate. In realitate te fura arbitri la greu si cu toate ca am patit si la joc de multe ori, nu e la fel ca in realitate. Nu mai zic de bani. Aici nu sunt asa probleme cu banii ca in realitate. Asta e un factor decisiv pentru care o echipa slaba din realitate nu poate face performantele aceiasi echipe din joc. Pentru ca in realitate iti poate pleca cel mai bun jucator pentru ca nu ai bani sa-l platesti. Normal ca si la joc daca nu stii sa-ti gestionezi banii, te poate demite, dar in general nu ai probleme in joc cu banii. La salvarea de anul trecut cu Katowice, patronul dupa ce am promovat, mi-a vandut cel mai bun jucator (18 ani) din echipa cu 1 mil la o echipa din Belgia, din cauza problemelor financiare. La inceput m-am suparat, dar pentru ca a facut bani echipa, am reusit sa-l inlocuiesc cu altul destul de bunicel si s-a dovedit peste cativa ani, ca a fost o decizie buna sa-l vanda. A devenit un jucator bunicel, dar nu extraordinar. In cazul meu, eu vanzandu-l pe Curjuric si Marinescu, am eliberat un salariu mare si unul mediu + bani si situatia financiara a inceput sa se redreseze si acum sunt pe plus. Sunt situatii si situatii, decizii si decizii. Poate tu nu l-ai fi vandut, sau l-ai fi vandut pe Ioana de mult timp pentru ca a avut oferte. Sau nu l-ai fi luat pe Ontel pentru ca poate nu-ti place. Dar eu l-am luat pentru ca centreaza bine, are viteza si este cat de cat tehnic. Poate nici pe Robinho nu l-ai fi luat pentru ca are 37 de ani si ai fi zis ca nu face fata in liga 1. Ti-am zis, depinde de ce tactica folosesti si cum vezi unele meciuri. Plus ca eu schimb pozitiile in teren in functie de cum vad ca merg. Daca azi folosesc wingari cu attac si vad ca nu merg indeajuns de bine, ii pun pe support, sau le mai adaug ceva la instructiuni. Sau unul centreaza intr-un fel si altul in alt fel. Depinde de jucatori. Plus ca vad in meci cum merg si schimb din meci si daca merge schimbarea facuta, atunci o fac permanent.

In fine, iar am scris un roman, doar ca "performantele" astea, ca inca n-am castigat nimic se fac foarte greu. I-am batut pe Steaua pentru ca joaca cu multi tineri si achizitiile n-au fost cele mai bune. Pe Dinamo inca n-am reusit s-o bat pentru ca are jucatori extrem de buni. CFR-ul asta asta este destul de slaba. Si inca ceva, eu fac manual instructiunile pentru adversari si nu le las pe seama asistentului. Si asta conteaza intr-un meci. :) Mult succes va doresc in salvarile pe care le aveti.

Link to comment
Share on other sites

Nici Dinamo care are, dupa parerea mea, cei mai buni jucatori in acest moment, nu are jucatori cu atribute intre 18-20. Singurul care are 18 este Paul Anton, dar are la teamwork, ceea ce e nu-i asa important. Si inca unul are doi de 17, care e un jucator imprumutat si nu-l va cumpara cu siguranta.

Mi-am mai amintit ceva. In salvarea cu Katowice, in locul celui de 18 ani vandut, am adus un mijlocas lateral gabonez de 26 ani, de la o echipa din liga 3 sau 4 (nu mai stiu) din Franta care aveam doar viteza si putina tehnica, dar pentru ca n-am avut ce sa aduc, a fost destul de bun vreo doua sezoane dupa care l-am vandut nu pe foarte multi bani, dar nu conteaza. Am mai adus un mijlocas central de la amatori din Spania care si-a facut treaba destul de ok.

Ce echipe ?

Link to comment
Share on other sites

Echipele nu le pot pune pentru ca sunt si jucatori ce nu-i cunoasteti si nu am cum sa pun atributele fiecarui jucator, dar voi pune rezultatele ca sa vedeti ca nu am castigat doar eu meciurile cu ei.

Dinamo

K5BPxK0.png

E24FzTQ.png

Steaua

4KTZZQ4.png

CFR

SIhLfJ2.png

Link to comment
Share on other sites

Intotdeauna, nu trebuie sa confunzi realitatea cu jocul. Chiar daca in realitate, Viitorul Ianca este o echipa de amatori, in joc sunt in liga 1, am o situatie financiara ok, am jucatori ok, dau salarii de 50 k/an unor jucatori si fac cat de cat performante. Asta e mentalitatea cu care trebuie sa abordezi jocul. Daca tu pleci de la premisa ca este o echipa de amatori cand tu esti o echipa profesionista din liga 3 (atunci am obtinut licenta de echipa profesionista), atunci se va vedea in felul tau de a juca jocul. Cand am pornit din liga 4, am luat jucatori amatori, dupa promovarea in liga 3, am inceput sa iau jucatori mai buni, dupa promovarea in 2, am luat si mai buni decat precedentii si tot asa. Trebuie sa stii ce jucatori iti trebuie si sa nu-ti fie frica sa dai salarii mari unor jucatori, chiar daca pe hartie par a nu merita. Trebuie sa risti uneori pentru a castiga. Iti poate iesi sau nu, cand aduci un jucator. Si nu trebuie sa te gandesti sa nu iei un jucator, doar pentru ca in realitate este slab. In joc te poate ajuta. La FM 16, in salvarea cu Steaua, jucam atacant central cu Tudorie, care acum e la Dinamo. Jucam mijlocas lateral cu Valceanu, care ajunsese sa valoreze 20 mil si avusem oferte de la Arsenal, Man City si altele. Ajunsese asa bun pentru ca nu mi-a fost frica sa-l joc titular si orice jucator daca il joci tutilar, se dezvolta mult mai bine.

Da, acel David Silva este. :)

Destul de bun, daca ma intrebi pe mine, dar la fel ca si Robinho, este mort fizic. :) Dar are atribute de 18. Uite ca m-am inselat. :) Are 35 de ani.

Link to comment
Share on other sites

Fac o comparatie intre Dumitru Ioana de la 16 ani si cel de la 19, fara sa am facilitati de antreament bune si jucandu-l titular meci de meci atat timp cat a fost apt de joc. Am pus si accidentarile ca sa vedeti ca a stat pe tusa destul de mult.

Fhyk7nP.png

1X438uh.png

W66Sf7c.png

A crescut destul de bine zic eu, avand in vedere ca facilitatile sunt slabe tare si n-am cum sa le imbunatatesc. Un asemenea jucator, daca ar fi avut niste facilitati bune, ar fi crescut extraordinar de bine. Are potential. Voi ce spuneti ?

Link to comment
Share on other sites

Chiar ma gandeam acum ca in realitate, nicio echipa romaneasca n-ar fi adus un Robinho de 37 de ani, un David Villa de 35 de ani sau eu mai stiu ce vedete mai sunt. A adus Astra un Anthony Le Tallec, a adus dinamo un Adam Nemec si au mai fost si altii, dar niciunul nu este la nivelul unui Robinho sau Villa. Si cand ma gandesc cate tricouri ai fi vandut cu ei, ca sa nu mai zic ca ar fi venit lumea la stadion numai sa-i vada jucand. De aia nu poti compara realitatea cu jocul. :) Gata, nu mai aberez.

Link to comment
Share on other sites

Si nu i-ar fi adus nu pentru ca ar fi cerut ei un salariu exorbitant, ci pentru ca nu avem manageri buni si ar fi considerat ca sunt prea batrani. Nu s-ar fi gandit nicio secunda ce buni ambasadori ar fi fost pentru echipa nu doar in tarile lor, ci si in lume.

Sa-ti arat poze cu lotul meu si al lor ? Si ce sa vezi din asta, ca oricum nu-ti pot face SS la toti jucatorii ? Si daca vezi niste nume de jucatori, nu stiu cat te ajuta.

Sau sa vezi valoarea jucatorilor ? E logic ca ceilalti sunt mai bine cotati eu avand in reputatie slaba.

Zi-mi exact ce anume vrei sa vezi si o sa pun, daca se poate.

Link to comment
Share on other sites

Eu iti pot arata lotul meu, dar asistentul meu nu se compara cu cel de la FCSB, iar stelele chiar daca al meu le arata multe, daca ar veni unul mai bun sunt sigur ca ar scadea putin, de aia zic ca nu cred ca te ajuta. La fel si valoarea jucatorilor. Nu are cum sa te ajute pentru ca FCSB e prima in clasament si eu sunt pe 27. Nu mai zic ca din 6 meciuri jucate pana acum, am castigat unul singur. Hagi a fost antrenor la FCSB, dar pentru ca a avut rezultate slabe, l-au demis. Si e un antrenor bun in joc.

Link to comment
Share on other sites

Florinel Coman a fost vandut din sezonul 2017/2018 la Chelsea pe 2.8 mil si acum e la Porto venit gratis.

Dragos Nedelcu vandut din sezonul 2019/2020 la Porto pe 4 mil si acum e la Fiorentina vandut pe 5.5 mil.

Dennis Man vandut din sezonul 2017/2018 la PSG pe 4.6 mil si acum e la Inter vandut pe 9.75 mil.

Din motivul asta ti-am zis ca nu o sa te ajute cu nimic daca iti arat echipele. Pentru ca toate echipele si-au vandut jucatorii buni din primele sezoane.

Am vrut sa zic cunoscuti.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy