Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Muttley

La capatul lumii

Recommended Posts

Arhipelagul Azore... Un grup de insule apartinand Portugaliei si situate aproximativ in mijlocul Oceanului Atlantic, dupa cum se observa pe harta de mai jos. Un loc destul de indepartat din punct de vedere geografic, dar pe care totusi fotbalul a ajuns. Cu o populatie aproximativa de 250.000 locuitori, nu putem spune ca nu exista o baza suficienta pentru asta. Cel mai mare club al arhipelagului, Santa Clara, vine de pe insula Sao Miguel (cea mai mare cu circa 137.000 locuitori) iar in realitate este acum in divizia a 2a a fotbalului portughez (noi am simulat un an in care ei au promovat chiar in prima liga). Mai sunt si alte echipe care evolueaza in liga a 3a, majoritatea de pe insulele mari Sao Miguel (Operario Lagoa, Sporting Ideal) sau Terceira (Angrese, Lusitania). Dar parca era totusi prea usor sa alegem una din aceste echipe, asa ca am simulat un sezon pentru a alege o formatie promovata din liga a 4a (Liga Meo Acores).

azoresmap.jpg

Drept urmare va prezint: Sporting Club de Guadalupe! Leul de pe stema, culorile alb verzi, tricourile in dungi si denumirea de Sporting Club ne spun clar de unde s-au inspirat localnicii in alegerea echipei. Dar localnicii de unde? Ei bine, Guadalupe este o "freguesia" (s-ar traduce parohie?) de doar 1000 de locuitori a municipalitatii Santa Cruz de Graciosa, ce ocupa intreaga insula Graciosa. Daca va uitati pe harta da, e punctuuletul acela mic, pentru ca intreaga insula are cam 60 km2 (spre comparatie Bucurestiul are undeva peste 200) si nici mai mult nici mai putin de 4,391 locuitori la ultimul recensamant! Si totusi, din acesti putini locuitori ce pasiuni se starnesc la derbiul insulei, pentru ca mai exista inca o echipa in regiunea de nord, "la oras" - Maritimo Graciosa.

Sporting_Clube_de_Guadalupe_Graciosa.gif

Cel care va fi eroul acestei mici echipe? Vasco Gil Sodre (nume nu neaparat ales random), 33 de ani, portughez, fotbalist de duminica si fan Sporting de mic. La un salariu de 12.500 Euro pe an (aproximativ 1000 pe luna) se pare ca Vasco va fi nevoit in primul an sa lucreze part-time si la o ferma de crestere a vacilor de lapte, asa cum sunt multe pe aceasta insula cu profil predominant agricol. Prin urmare, vant din pupa si sa vedem ce o sa iasa.

9YIet.png

9Y0ps.png

Aceasta se vrea a fi o cariera mai relaxata, in care nu cred ca vom ajunge sa cucerim Champions League, ba chiar s-ar putea sa se termine foarte repede, dar macar e o cariera unde nu am mai ajuns pana acum. Vant din pupa!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Andreyyy86 said:

Mult succes, cred ca mai greu va fi cu deplasarile :))

Am cautat mai devreme e cam intre 60 si 120 de euro un bilet de vapor pana pe celelalte insule, iar de acolo gasesc si cu 200 cu reducere spre Portugalia continentala ☺. Asta pana ne luam barca noastra, deocamdata ne permitem doar una cu vasle si nu vreau sa obosesc baietii. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, kevinluci said:

Super idee de carieră. Dacă vrei să încerci şi în Africa, I'm in.

Am incercat de cateva ori in afara Europei. Nu prea imi place, asa ca deocamdata nu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un club care nu a castigat nimic toata istoria lui, dar care are totusi facilitati mult mai decente decat ce ma asteptam eu. Good training si average youth e ceva cu care se poate lucra bine pe termen lung (asta presupunand ca o sa avem atata timp la dispozitie). Totusi stadionul mic si bazinul regional de atractie probabil o sa ne puna ceva probleme in atragerea atat a spectatorilor in tribuna cat si a jucatorilor in echipa.

9cSB0.png

9cL7c.png

Va rog sa ignorati tricourile, pentru ca nu am gasit nicaieri originalele pentru Liga a 4a Portugalia am pus si eu unele cat mai asemanatoare cu ale lor (urasc sa imi para defaulturile). 

Sa cunoastem si echipa tehnica. Uhm, da, o stiti deja. Deocamdata avem doar manager, in rest nimic. Nada. Asa ca incep cautarile pentru construirea unui staff cel putin.. decent.

9cil1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joci FM Touch? Daca da, joci pe tableta? Daca joci pe tableta, pe ce tableta joci si cum iti merge?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Ita said:

Joci FM Touch? Daca da, joci pe tableta? Daca joci pe tableta, pe ce tableta joci si cum iti merge?

Joc FM Touch dar nu pe tableta ci un laptop destul de ok ca si configuratie deci nu am probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, haide sa vedem echipa pe care am gasit-o la club. Uhm, doar 16 jucatori, deci din punct de vedere numeric nu prea avem ce sa spunem. Va trebui sa completam serios lotul cu inca cel putin 5-6 jucatori. Prioritare sunt pozitiile de mijlocaj central si portar, acolo unde avem doar cate o singura solutie momentan.

9M8LW.png

Cand am facut printul de mai sus nu aveam angajat staff pentru a vedea si calitatea jucatorilor, dar pentru asta am facut extrase cu cei mai buni dintre acestia: Portarul, Stanca noastra de Aparator si Atacantul golgheter care va uimi insulele! Mda, cand principalul tau atacant are 5 la finalizare nu tragi prea mari sperante. 

Intre timp am angajat si staff si am incercat sa vedem ce jucatori putem atrage la echipa: ei bine, realistic transfers doar 6 jucatori! In primul rand niciun jucator (nici chiar de la echipe de liga a 3a ca noi) nu vrea sa vina macar imprumut. Iar cei pe care incercam sa ii semnam liberi ne spun ca ''salariul oferit nu le acopera costurile relocarii asa departe". Uhm, banuiesc ca au dreptate, de aceea mi-am trimis scoutul si am inceput si eu sa analizez echipele existente deja in arhipelagul Azore. Se pare ca pentru inceput doar de aici vom putea atrage jucatori.

9Mrwi.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, kevinluci said:

Haha, ce situație interesantă. Caută să iei Loan de la echipele secunde. Guimaraes B, etc.

Daca as putea as lua... dar inca caut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, a fost o cariera interesanta.. dar.. scurta :) Nu am reusit sa ma salvez in primul sezon si am fost pe drept cuvant pus pe faras. Adios Azore, ne mai vedem intr-o vacanta candva...

9i6f1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, kevinluci said:

Cum de ai început campionatul în 2017?

Am simulat un an ca sa preiau una din echipele nou promovate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy