Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Top 25+ Jucatori Ai Momentului In Romania


Mihai

Recommended Posts

  • MentholBoy

Aici astept un feedback din punct de vedere al celor mai buni 20 jucatori din Romania la ora actuala.

La ora actuala, luand in calcul ultimele transferuri, lista arata cam asa:

Chipciu 0

Tănase 0

Papp 0

Dan Nistor 0

Budescu -2

Felgueiras -2

Sanmartean -3

Celeban -4

Mutu -5

Seto -5

Cosmin Matei -5

Camora -5

Filipe Teixeira -5

Cadu -5

Nicuşor Stanciu -6

Varela -6

Pintilii -6

Tatarusanu -6

Antal -7

Pecanha -7

Szukala -7

Deac -7

Măţel -7

Hoban -8

Latovlevici -8

Geraldo -8

Adi Popa -9

Bawab -9

Goicoechea -10

Bălgrădean, Ricardo Machado, Rui Pedro, Breeveld, Georgievski, Junior Moraes, Piccolo, Lung jr, Cat. Munteanu -10

NUME MARI AFARA

Iorga -13

Zicu -15

Gerson -15

Keseru -17

Legenda: 0 este valoarea maxima in acest moment in Romania a CA (evident ca nu am pus-o pe cea reala, ci am luat un etalon de start)

minusurile reprezinta numarul de puncte pe care il are in minus jucatorul respectiv la CA fata de primii clasati

La cum arata acum situatia e nasol. Trebuie taiati multi din top si cerut un upgrade la Mutu.

Astept feedback

Link to comment
Share on other sites

  • Romania Research Team

Chipciu? Tocmai a revenit dupa o accidentare, nu mi se pare ca va ramane printre primii, pana va pune el piciorul la minge mai tare, mai avem de asteptat. Legat de Zicu, cred ca el va face ceva returul asta, mai mult decat Mutu. Si da, nu il vad nicaieri pe Anton, de la Pandurii. Dan Nistor cred ca si-a mai scazut din forma, fiindca nu prea a ajucat acolo la el la Franta. De restul, nu am ce sa zic, poate trebuie urcat putin Pintilii, fiindca va deveni exponential pentru Steaua in acest moment. Desi urasc jucatorul respectiv, unde este Dragos Grigore?

Link to comment
Share on other sites

Cam greu de facut un top dupa toate mutarile facute sezonul asta dar eu as zice cam asa:

Portari:

1. Felgueiras

2. Tatarusanu

3. Balgradean

4. Lung Jr.

5. Goicoechea (?)

Pecanha sau Stanca si ei portari destul de buni dar ajunsi la o anumita varsta.

Fundasi Dreapta:

1. Jean Sony Alcenat - Petrolul cu cea mai buna aparare si datorita sigurantei oferita de fundasii laterali foarte buni.

2. Alexandru Matel - Titularul echipei nationale pe post.

3. Georgievski

4. Ungurusan

5. Andrei Dumitras - Cu evolutiile din turul campionatului poate sa intre chiar in top 3 DR.

Tineri promitatori: Peteleu - jucator de baza la Navodari si la echipa nationala de tineret, evolutii bune; Beta, Pleasca arata semne de revenire (23 de ani inca se mai poate), Gil Bahia (??) se pare ca o sa fie titular la Vaslui, Collins Fai nu stiu daca o ii ia fata lui Barboianu dar sper sa il expulzeze pe Rus din peisaj.

Fundasi Centrali:

1. Celeban

2. Papp

3. Gardos

4. Geraldo Alves

5. Dragos Grigore

Desi cea mai buna aparare este a Stelei consider ca Celeban sau Dragos Grigore au tinut fraurile foarte bine in apararile respective si isi merita locurile. Szukala un jucator foarte bun in jocul aerian, dar si-a aratat limitele in Champions League, iar Varela cred ca este un jucator foarte bun, semnele de intrebare stau decat in faptul ca nu a prins echipa. Despre Papp stim ca era unul dintre cei mai buni fundasi centrali cand a plecat, si consider ca experienta in Serie A nu a putut decat sa ii prinda bine. Geraldo - un adevarat lider in cea mai bine organizata defensiva a momentului, probabil datorita disciplinei tactice reuseste sa tina fraurile atat de bine. Si nu in ultimul rand Gardos care e in crestere de la plecarea lui Chiriches si a aratat cateva meciuri bune chiar in Champions League.

Christou nu a rupt gura targului desi e la una din cele mai puternice echipe din campionat, dar pe Erico da Silva il vad bine, iese frumos cu mingea la picior, paseaza, joc aerian destul de bun, joc defensiv solid (un meci incredibil la Braga). Nu i-am acordat loc in top datorita accidentarii din ultima parte a turului dar ramane de vazut in retur.

Tineri promitatori: Andrei Marc (poate fi luat in calcul pentru PA fix dar daca nu il propun pentru -8 si un CA destul de solid fiind peste multi fundasi centrali din L1), Leca ramane acolo, arata promitator in continuare; Gerson (??), Bejan, Putanu, Ionut Neag cred ca ar putea prinde un loc in echipa U Clujului cu ceva munca

Fundasi stanga:

1/2 Latovlevici, Junior Moraes - tot sunt de parere ca Moraes e cel mai bun fundas stanga din campionat dar nu vreau sa provoc discutii asa ca o sa impart primul loc.

3. Guilherme - pe faza defensiva probabil chiar mai bun decat primii doi, si cu 5 ani mai tanar. Pentru ultima data rog researcher-ul de la Petrolul sa nu mai doarma sa ii faca ceva, pot sa retusez eu jucatorii daca chiar nu ai timp sau chef si nu ma bag peste tine la alte chestii, deci te rog, fa ceva! Cu el si cu multi altii.

4. Mario Camora

5. Momcilovic destul de solid in tur, dar a avut si momentele lui;

Tineri promitatori: Steliano m-a impresionat in ultimele meciuri, daca o tine pe aceeasi linie e foarte bine, desi nu ma gandeam niciodata ca ar putea juca pe acest post arata din ce in ce mai bine, iar Grecu nu prea da semne ca poate juca meci de meci la acelasi nivel. Stefan Popescu - se auzea ca merge prin Anglia dar se pare ca vine la liderul Ligii 1, nu stiu despre el decat ca a prins cateva meciuri prin Ligue 1. Nu cred ca il lasau cei de la Ajaccio sa plece daca era vreun star in devenire dar poate pe la noi poate sa tina ritmul bine. La Tosca nu ma pronunt inca dar cel putin in Liga 1 ii vad un viitor, deci un -7 si un CA peste 110 merita.

Mijlocasi Centrali/Defensivi:

1. Mihai Pintilii - Merg pe aceeasi linie cu Mimo, dupa plecarea lui Bourceanu devine un jucator exponential al echipei, liderul de la mijlocul terenului. Filip o sa fie si el un jucator de baza cred.

2. Dan Nistor - Desi nu a jucat acolo, cand a plecat de la noi Nistor era al 2-lea jucator pe postul lui dupa Bourceanu. E greu sa aleg intre el si Anton, jucator care a crescut mult in ultimul timp. La Nistor cred intr-un plus la capitolul fizic si poate un minus la capitolul mental.

3. Paul Anton - Cuplul Nistor-Anton se formeaza din nou, de data asta cu Paul Anton mai sigur pe el. Daca Bourceanu e stacheta cea mai inalta pe postul de mijlocas central in Romania, cred ca Anton poate sa o depaseasca pana sa ajunga la 25 de ani. Ramane de vazut.
4. Caue - Ca si recuperator si-a facut treaba impecabil. Desi Seto e un jucator mai complet, jucatorul Vasluiului a aratat constanta in joc si merita un loc in top-ul CA-urilor pe postul sau.
5. Hoban

Altii: Stephen Thicot (nu stiu dupa plecarea lui Luchin daca o sa mai joace in fata apararii dar pana acum si-a facut treaba impecabil), Takaiuky Seto, Boubacar Mansaly, Damian Djokovic, Vincent Laban, Nicandro Breeveld, Seydou Yahaya, Aitor Monroy sau Pablo de Lucas raman la o valoare destul de apropiata de cei din top 5.

Tineri promitatori: sa vedem daca mai poate revenii la statutul de titular Sony Mustivar, la 23 de ani inca poate confirma, Romario Benzar, Sulley Muniru, Ionut Serban! cred ca o sa explodeze in retur, are de la cine invata meserie cat inca e cap de zmeu la antrenamente, Nelut Rosu cred ca poate face pasul la o echipa mare in curand, merita un CA bun si minim -7 PA, -8 poate la anul dupa ce ne arata cateva jocuri bune in L1.

Mijlocasi Ofensivi:

1. Ianis Zicu - Ramane principalul pericol dupa plecarea lui Eric. A plecat din campionat cu cifre senzationale si in ultimii ani a continuat in acelasi ritmp pe unde a fost. Fizicul nu a fost niciodata aliatul lui dar talentul ramane.

2. Lasand gluma de o parte Chipciu si-a demostrat calitatile in trecut si in retur o sa fie jucatorul cheie pentru Steaua, cred eu.
3. Nicusor Stanciu - in continua ascensiune, merita un PA fix si un CA bun, top 3 bun cred eu. Cifre foarte bune, in 770 de minute in campionat a reusit sa inscrie de 4 ori si sa ofere 4 pase decisive. Experienta din Champions League l-a ajutat dar a fost un nivel prea mare. Haideti sa nu exageram nici cu CA nici cu PA. Nu o sa joace niciodata la Bayern Munchen sau Real Madrid, dar cu siguranta are un viitor la echipa noastra nationala.

4. Marian Cristescu - 7 goluri, 4 assist-uri, merita atentie.

5. Lucian Sanmartean - trebuie clar scazut dar inca mai poate, pana la finalul sezonului nu necesita o scadere dramatica.

Tineri promitatori: Marquinios, merita un CA solid si un PA pe masura, Iancu (de acord ca merita -8, mai mult cred ca e deja o exagerare), Alex Ionita (ca rival pe post are cel mai bun SS ca cifre in momentul de fata, Budescu, deci nu stiu cate minute o sa prinda in retur, dar la prima vedere ar putea fi de un -8, daca nu acum poate la anul), Darius Buia sa speram ca o sa scoata capul la prima echipa cat de curand, l-am vazut in 3-4 jocuri pe la nationalele mici si Dinamo 2 si arata bine, deocamdata -7.

Mijlocasi de banda de picior drept:

1. Antal

2. Adi Popa - desi nu imi place in mod special, cifrele o arata

3. Cosmin Matei

4. Damien Boudjemaa

5. Tanase (banda stanga) - ca cifre e la pamant, ca si joc la fel, dupa parerea mea e sub William de Amorim sau Laurentiu Iorga in momentul de fata. Daca era jucator poate forta si el sezonul asta in care intrase in ultimul an de contract sa plece undeva, dar determinarea nu e tocmai punctul lui forte. Trebuie scazut, a fost lamentabil. Totusi nu cred ca accepta nimeni o scadere sub 120-122 deci cred ca face top 5.

Tineri de urmarit: William de Amorim, Buleica (o sa ma ocup bine de ei), Mauricio Cuero (??), Lazar - desi are 24 de ani e la prima sansa de a arata fotbal si cred ca poate fi un jucator folositor pentru Dinamo, merita un CA decent si un PA nu exagerat, dar poate ajunge la nivelul unui jucator bun de Liga 1.

Mijlocasi de banda picior stang:

1. Juan Albin

2. Ciprian Deac

3. Dorin Rotariu - deja o certitudine cu cifrele si jocul pe care l-a aratat, joaca si in stanga, si in dreapta, si al 2-lea varf, cred ca merita -9 PA si un CA demn.

4. Denilson - desi nu a jucat prea multe meciuri arata destul de bine, nu stiu ce CA are dar il vad undeva pe la 118.

5. Nicoara

Tineri promitatori: Popadiuc de la Ceahlaul merita -7 si un CA decent, Carstocea

Atacanti:

1. Mutu - Facand o comparatie cu Tanase care vad ca a ramas cam star player-ul Ligii 1 cred ca Mutu e destul de multe clase peste stelist chiar luand varsta si atributele fizice in calcul. Daca ne uitam la cifrele lui Tanase cred ca e destul de usor de exclus din Top 10, daca ne uitam si la jocul lui, lipsa de valoare iese deja in evidenta.

2. Budescu - Principalul pion din atacul Astrei, cifrele spun totul. Pentru cei care nu stiu, dupa plecarea lui Eric a ramas cel mai bun marcator (daca excludem golurile din penalty) si cel mai bun pasator decisiv al campionatului pana in acest moment, toate in putin peste 1000 de minute jucate, cu mult mai putin decat contracandidatii Antal, Szekely sau Golubovic.

3/4. Matulevicius, Keseru - Nu ma pronunt in cazul lui Keseru, Matulevicius cred ca o sa aiba un retur foarte bun insa.

5. Golubovic

Tineri: Sergiu Bus un tur de campionat foarte bun, Alex dos Santos la 23 de ani arata promitator, calitati bune si goluri in putinele minute pe care le-a prins in tur, Shamsin sau Ogbu, dar si Tucudean si Alibec, toti jucatori care pot creste in a doua parte a sezonului in jucatori decisivi si marcatori constanti.

Sper ca a fost util ce am scris pentru researcherii celorlalte echipe, trebuie lucrat in orele astea care au mai ramas ca citez 'La cum arata acum situatia e nasol.'!

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

alec92, niciun jucator de la echipa de pe locul 8 nu pare a fi prea bun pe postul lui, nu? Interesant

Eu m-am ocupat de Bawab si l-am scazut la 116 dar i-am lasat PA 130, e un fotbalist foarte bun doar ca nu a prea jucat sezonul asta. Astept mai mult de la el.

Link to comment
Share on other sites

Fundasi Dreapta

1. Prepelita (231)

2. Alcenat (219)

3. Matel (214)

4. Ungurusan (209)

5. Rus (196)

Fundasi Centrali

1. Szukala (222p)

2. Gardos (219)

3. Varela (219)

4. Grigore (211)

5. Geraldo (209)

6. Rada- CFR (208)

7. Errico (205)

8. Ben Youssef (204)

9. Benga (203)

10. Piccolo (202)

Fundasi Stanga

1. Lato (225)

2. Morais (216)

3. Guihlerme (212)

4. Camorra (209)

5. Momcilovici (206)

Mijlocasi Dreapta

1. Popa (227)

2. Maah (213)

3. Boudjemaa (212)

4. Antal (207)

5. Priso (207)

Mijlocasi Centrali

1. Bourceanu (247)

2. Pintilii (236)

3.Yahaya (226)

4. De Lucas (222)

5. Laban (218)

6. Cooper (216)

7. Mustivar (215)

8. Muniru (213)

9. Breeveld (212)

Mijlocasi Stanga

1. Tanase (226)

2. Sinmartean (220)

3. Amorim (216)

4. Texeira (214)

5. Curtean (204)

Mijlocasi Ofensivi

1. Eric (238)

2. Albin (228)

3. Budescu (226)

4. N. Stanciu (213)

4. Gabionetta (213)

Atacanti

1. Hamza (240)

2. Piovaccari (226)

3. Matuleviciuns (220)

4. Dore (212)

5. Yazalde (206)

Cel mai bun suteuri

1. Eric - 31

2. Budescu - 29

3. Golubovic - 28

4. Antal - 26

5. Axente- 20

Cei mai buni pasatori

1. Seto

2. Breeveld

3. De Lucas

4. Obiora

5. Giurgiu

Cei mai buni dribleuri

1. Sinmartean- 70

2. Texeira -61

3. Amorim- 60

4. Peteleu - 54

5. Alcenat - 51

Cei mai buni recuperatori

1. Grigore - 230

2. Melinte - 183

3. Machado- 179

4. Cinu - 174

5. Acsinte - 172

Cei mai activi (nr de actiuni)

1. Morais - 1835

2. Bourceanu- 1784

3. Guihlerme- 1717

4. Grigore - 1597

5. Croitoru - 1580

Link to comment
Share on other sites

Folositor si interesant, dar nu indicii fac neaparat topul CA-ului. De la Tanase nu stiu de unde au scos. Grigore e in Top 3 fundasi dupa mine dar am zis sa nu provoc discutii, nr.1 la Dinamo dar asta pe vremea lui Luchin, care dadea foarte multa siguranta ca si fundas, iar Grigore putea sa recupereze mingi si sa aibe interventii decisive, sa vedem daca mai poate face asta fara Luchin acolo. Ben Youssef nu mi s-a parut ca a rupt norii, chiar intr-o usoara scadere fata de returul sezonului trecut, dar o sa tin cont de ce ai pus aici.

Link to comment
Share on other sites

Concluziile mele:

Cred ca Pintilii (lasand la o parte Mutu) e cel mai bun jucator din Romania. Asta spune si statistica. Mai spun si specialistii (Vochin, Dumitrescu, Balint). Plus meciurile cand Pintilii a lipsit, Steaua a suferit mult (repriza a 2 cu Legia, Turcia, Grecia). Zic ca merita un 132.

Papp si Nistor au plecat foarte aproape de 130, nu cred ca trebuie sa stricam ploile researcherilor din Italia si Franta. Daca ar fi un efect negativ (ca distorsioneaza prin valoarea ridicata campionatul), efectul e marginal pentru ca ei sunt doar imprumutati.

Tanase, oricat zicem noi ca e prost, ca nu joaca, cifrele spun altceva.

Budescu, o spun si cifrele, e golgeter, a avut meciuri in care a facut diferenta, a avut meciuri in care nu a existat. (129- CA + 10 la Consistency)

Yahaya chiar a jucat bine, trebuie ridicat. Cam tot acolo ar fi Anton.

Szukala + Gardos cei mai buni fundasi centrali (124,125).

Grigore e cel mai bun de la Dinamo (123)

Antal a crescut mult

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

nu stiu cum mai aveti timp sa urmariti atatia jucatori.

s-a scos butonul de like ? ca as fi dat la postul lui alec92 :)

Tanase poate fi facut asa cum e si irl: foarte bun in teorie (CA, atribute) dar lovit puternic la consistency.

Link to comment
Share on other sites

@ Claudio,

Eu nu le-am aruncat, asa apare in Gazeta.

Eu cred ca distorsiunea provine de la faptul ca au fost etape sau parti de meciuri cand Prepelita a jucat mijlocas defensiv. In postura asta, a recuperat multe mingi, si a dat multe pase (chiar si de-alungul si de-a latul). Daca nu ma insel are si un assist. Si asa, calculatorul ii creste automat punctajul. Dar el jucand mai mult timp ca fundas dreapta, tot calculatorul l-a pus la fundasi dreapta (in loc sa faca divizarea : meciuri/ punctaj ca fundas dreapta si ca mijlocas central....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy