Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


  • 0

Schimbari De Echipe/Nume/Orase


gf1989clujnapoca

Question

Atentie! In presa si la radio (dau linkuri daca trebuie) s-a spus ca din sezonul asta care urmeaza, FCM Targu Mures se va numi FCM ASA Targu Mures si va prelua palmaresul lui ASA, deci va trebui schimbat anul infiintarii, palmaresul, precum si listele istoricului competitiilor (ex. Runner-Up in Liga I in 1974-75 etc. - sa se link-eze cu FCM ASA Tg Mures).

In aceeasi situatie va fi si ACS Poli, care va prelua palmaresul Politehnicii Timisoara, dar acest caz deja a fost mediatizat destul.

Am vrut sa deschid un topic nou, ca am vazut ca titlul acestui topic se refera doar la cautarea de researcheri si nu exista topic pentru anuntarea de schimbari de acest gen (sau nu l-am gasit), dar am zis ca nu e adecvat pentru un user nou :sweat: Mi-am facut cont ca sunt pasionat de ani de infiintare si palmaresuri :ro:

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 52
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

Deci Boss, asa cum stii: Damila Maciuca devine CSM Valcea si CSM Valcea devine Metalul Resita.

Practic Damila e extinct. Toti jucatorii au facut schmbi de echipe, in afara de Victoras Iacob si Marius Tomozei.

Acum facem cum doriti: Avand in vedere ca e echipa pe care am vazut-o eu timp de 4 ani, pot sa fac eu anul acesta Metalul Resita sau sa il ajut pe justafan (sau Polifan) in treburile (legate de trecut) ale echipei

Acum ţi-am văzut postarea, eu am preluat Metalul Reşiţa, sunt deschis la ajutor, dar cred că nu am mari probleme până acum, am postat noutăţile şi pe zona Banat. Apropo, Tomozei a venit şi el până la urmă, sunt alţi trei juniori în schimb, care au rămas la Vâlcea.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Mihai, ai avut dreptate: echipa care joaca in liga a 2-a sub numele de FC Olt Slatina in acte este "CS ALRO Slatina"

http://www.primariaslatina.ro/images/dispozitii/h_4_100113.pdf

S-a rezolvat pana la urma, Mihai. Clubul se numeste acum CS FC Olt Slatina: http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=22007&title=CS-FC-Olt-Slatina--denumire-oficializata-pe-site-ul-FRF.html

Link to comment
Share on other sites

Observ pe site-ul AJF Cluj ca in sezonul acesta va evolua in Liga 4 Cluj, alaturi de CFR II Cluj, si CFR International. Banuiesc ca este vorba de Academia Internationala CFR, echipa infiintata vara aceasta, in colaborare cu Genova International Soccer School (GISS).

In ligile inferioare din Romania stiu ca stranierii sunt aproape interzisi cu desavarsire, daramite extracomunitarii, care formeaza aproape in totalitate echipa Academiei Internationale CFR (australieni, indonezieni, indieni, canadieni etc.). Ce credeti, este posibil sa joace doar cu extracomunitari in Liga 4? (in curand voi afla raspunsul si de la oficialii clubului, daca CFR International = Academia Internationala CFR (CFR Reserves)

Link to comment
Share on other sites

Ai vazut hartiile cu palmaresul la Mititelu? am citit ca la desprinderea sectiei FC din cadrul CS U Craiova, in 1994, Mititelu n-a facut niciun demers sa preia si palmaresul, astfel incat a ramas la CSU. Deci practic FC U Craiova e infiintata in 1994 (parca). Mie imi sunt antipatici si Mititelu si Olguta, dar cred ca trebuie facut in joc cum e situatia dpdv juridic, legal, nu cum credem ca e sau cum ar fi logic. Ca nici la ASA Tg Mures, Metalul Resita, Ariesul Turda, ISCT sau alte echipe nu s-a pus palmaresul vechi.

Link to comment
Share on other sites

http://www.csuc.ro/ro/palmares/

CSU pretinde tot intre 1948-1992 si a reinfiintat sectia de fotbal in 2013. Asta pentru cei ce fac istoricu' ....Ca ar trebui sa aiba palmaresul pana in 1994 stiu multi dar cred ca pana in 1992 pot dovedi. Cupa din '93 e cumva in aer acum.

Vad ca FCU s-a dus la FIFA dar nu cred ca va castiga pentru ca daca avea ceva patronul la dosar era de mult in presa.

Sunt curios si eu cum va aparea in joc istoria si la cine tinand cont ca abia au aparut si nimeni din afara nu stie 100 % cum e divizat intre cele 2 cluburi palmaresul.

Link to comment
Share on other sites

Am uitat .. eu personal cred ca CSU e similara cu ASU Politehnica Timisoara, una din diferente fiind faptul ca au avut invitatie in liga 2. La palmares nu ma bag ca nu cunosc situatia foarte bine la Timisoara. Acolo se putea face acelasi lucru in loc sa aduca Recasul :primaria sa vina cu stadionul, ASU Poli cu partea sportiva si cred ca gaseau 1-2 finantatori seriosi care sa nu se bage la echipa.

In timp se vor diferentia cele doua Universitati, zilele trecute doua din brigazile importante de suporteri alaturandu-se oficial CSU. Multa lume nu are nimic cu CSU doar cu faptul ca au intrat direct in Liga 2 dar tinand cont ca nu au intrat in locul altei echipe incet, incet va disparea si sentimentul ca au fost ajutati de FRF.

Link to comment
Share on other sites

  • MentholBoy

Problema lui CSU e alta. Sunt afiliati la FRF din 2013. Restul, te caci pe el de palmares, fiindca nu ai voie sa promovezi trei ani.

Sincer, daca ma intrebi pe mine, nu ai cum sa pui un palmares din anii 40 pana in 90 la un club fondat in 2013. E simplu

Link to comment
Share on other sites

Dar FCU de cand sunt afiliati la FRF? Nu tot din 2013? Ca erau dezafiliati. Ce sa mai vbim de CFR... sunt infiintati in 1907 si afiliati la FRF sigur dupa 1909 (abia atunci s-a infiintat FRF :)) ). Deci sa inteleg ca la Ripensia, desi s-a reinfiintat dupa 64 de ani si detine palmaresul (vezi imaginile cu palmaresul de pe site-ul lor), i-ati pus tot 2012...

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Ai vazut hartiile cu palmaresul la Mititelu? am citit ca la desprinderea sectiei FC din cadrul CS U Craiova, in 1994, Mititelu n-a facut niciun demers sa preia si palmaresul, astfel incat a ramas la CSU. Deci practic FC U Craiova e infiintata in 1994 (parca).

sa cheme cineva politia pentru ca se pare ca FC U Craiova i-a "furat" locul CS U Craiova in divizia A sezonul 92-93. :rolleyes:

aparent CS U Craiova e cam autista, nefiind in stare sa reclame acest furt.

Dar FCU de cand sunt afiliati la FRF? Nu tot din 2013? Ca erau dezafiliati. Ce sa mai vbim de CFR... sunt infiintati in 1907 si afiliati la FRF sigur dupa 1909 (abia atunci s-a infiintat FRF :)) ). Deci sa inteleg ca la Ripensia, desi s-a reinfiintat dupa 64 de ani si detine palmaresul (vezi imaginile cu palmaresul de pe site-ul lor), i-ati pus tot 2012...

reafiliere - uite un termen nou, presupune ca un club a fost candva afiliat, a luat o pauza si a decis sa revina in competitiile organizate de FRF

Link to comment
Share on other sites

Termenul "a afilia" exista in Romania de cand lumea si pamantul: AFILIÁ, afiliez, vb. I. Refl. (Despre organizații, instituții etc.) A se alătura altei organizații, instituții etc., stabilind raporturi de subordonare sau de colaborare. (sursa: dexonline.ro); prefixul "re" se poate adauga inainte de orice verb.

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/lupta-continua-fanii-craiovei-cer-reafilierea-universitatii-dar-il-vor-plecat-pe-mititelu-cum-vor-protesta-9248288

Credeam ca toata lumea de pe forum stie de cazul FC U Craiova: clubul a fost dezafiliat acum vreo 3 ani (nu mai retin exact motivul) si a fost reafiliat (vezi link-ul de mai sus), in urma unor hotarari judecatoresti, vara asta. Pe de alta parte, FRF promisese Primariei Craiova un loc pt o echipa in Liga 2 si iaca-ta ne-am trezit cu 2 echipe in Liga 2. Intrebarea era care echipa detine de jure palmaresul de la infiintare pana la preluarea de catre Mititelu (1994): CSU sau FCU. Ca din 1994 e clar ca apartine FCU.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy