Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Urasc Egalul Acasa Cum Urasc Femeia Proasta!


il muce

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

Salutare useri noi si vechi (care inca mai bantuiti pe aici)!

Topicul pe care tocmai ati intrat ar fi putut fi deschis intr-o alta sectiune a forumului dar cum mie aceasta sectiune mi-e cea mai draga... l-am pornit aici.

Imi propun aici sa povestesc (uneori cu lux de amanunte) cum joc eu Football Manager. ATENTIE! Nu va fi un story! Poate fi interpretat ca o cariera (scuza perfecta ca sa folosesc sectiunea de stories) sau ca o simpla poveste a unor evenimente din joc, e la libera voastra alegere.

Voi explica abordarea personala a jocului si aproape a fiecarui aspect din joc asa cum il vad eu. Bineinteles puteti comenta/critica/va puteti inspira din tot ceea ce cititi, nu bag pumnul in gura nimanui si nu detin adevarul absolut, so e liber la discutii!

Joc CM/FM de foarte multa vreme dupa cum scrie aici, dar NU sunt cunoscut pentru rezultate monstruoase gen CL cu Steaua. Caut sa joc cat mai realist (uneori pana la obsesie) urmand niste reguli clare pe care le voi aminti pe parcurs.

La ora la care scriu aceste randuri ultimul patch cu Liga a IV-a aparut care sa simuleze realitatea este pentru FM2011. Asa ca il voi folosi pe acesta desi sunt convins ca mare parte din ce voi scrie se poate aplica si pe alte editii ale jocului.

Sursele de inspiratie ? Viziunea mea asupra fotbalului a fost influentata atat de fotbalul real cat si de CM/FM. Am citit in trecut diverse documente care explicau tactici, antrenamente iar de acolo mi-am insusit informatii pe care le-am adaptat la conceptia mea despre fotbal si apoi folosit.

In concluzie joc FM asa cum cred eu ca trebuie jucat fotbalul, nu neaparat cum e mai bine/mai indicat sa fie jucat FM a.i. sa castigi si joc cat mai realist.

Voi juca FM2011, 11.3.0 + patch-ul de liga IV_Addy_G + FMRo Unofficial Romanian Winter Patch + The Complete Unofficial Update.

Am selectat toate ligile din Europa, attribute masking on, real players, real fixtures, adding staff&adding players to playable teams - no, allow transfers in first window - no.

Am pornit unemployed si mi-am editat toate cele 3 reputatii (Home Reputation, Current Rep si World Rep) sa fie egale cu 0. Apoi mi-am pus 3 cluburi la favorite, 2 la disliked clubs, cate 2 fav staff si disliked staff. :)

Voi da apply doar la cluburile de amatori din liga a IV-a Bucuresti si Ilfov care isi concediaza antrenorii.

More to come!

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Primul club de amatori din Bucuresti/Ilfov care si-a concediat antrenorul a fost CSAT Mircea Eliade Bucuresti. Vechea conducere a clubului si-a facut bagajele si a vandut clubul unui investitor german – Michael A. Roth

0001michaelroth514.jpg

Domnul cu suras cald, in varsta de 75 de ani, a fost mult timp presedintele clubului german de fotbal 1.FC Nurnberg, mai precis intre 1979 -1983 si 1994-2009. La batranete, berea si femeile ieftine l-au atras la noi in tara cumparand ca hobby acest club de amatori de Liga a IV-a, probabil cu tot cu liceul atasat.

Dupa preluarea clubului Herr Roth a asistat de la 2 partide ale echipei sale (1 egal acasa si 1 infrangere afara) si a decis dupa aceste 2 jocuri sa-l concedieze pe antrenorul Ion Toma. Bineinteles ca am aplicat plin de speranta si dupa aproape o saptamana am primit un telefon de la un aghiotant al lui Herr Roth in care mi se propunea nici mai mult, nici mai putin decat jobul de antrenor al echipei. Ocazia perfecta pentru debut, nu ? :)

Am incercat sa obtin o saptamana amanare pentru ca sincer, propunerea picase foarte prost, in chiar acea zi – 19 septembrie - Mircea Eliade avea joc in campionat. “Kein problem! Semnam azi actele si te apuci de treaba dupa jocul de campionat.” “Ok”.

Si am fost sa vizionez partida, din tribuna, alaturi de directorul clubului, un romanache care se ocupa de toate cele la echipa, ca doar nu s-o deranja nemtalaul pentru orice fleac. Asa ca la Ghermanesti (Snagov) am asistat la ACS Smart Ionescu-Mircea Eliade. Nu, nu e ciudat ca se juca in Ilfov acest joc contand pentru Liga a IV-a Bucuresti. De altfel mai sunt echipe din Ilfov inscrise in liga a IV-a la capitala, habar n-am din ce motive dar e asa o dragoste intre Ilfov si Bucuresti incat se accepta.

Meciul l-am vazut pe key highlights ca orice meci la care ma duc si stau in tribuna si din ce am vazut in prima repriza Smart Ionescu i-au calcat pe liceeni in picioare, la pauza scorul fiind 3-0. Dupa pauza Eliade a marcat golul de onoare dar Smart a refacut diferenta pe final: 4-1, victorie zdrobitoare si sincer nu mi-a placut ce am vazut. N-am avut pe cine sa remarc de la viitoarea mea echipa.

Dupa meci am fost prezentat echipei ca noul antrenor dar oricum nu prea aveau baietii chef si dispozitie dupa asa macel.

La orice echipa antrenez imi place sa aflu cat mai multe despre club asa ca m-am pus pe cautat informatii sa-mi dau seama de profilul CSAT Mircea Eliade.

Clubul este in stransa legatura cu liceul cu acelasi nume, liceu ce se afla foarte aproape de casa mea, undeva pe splaiul Dambovitei, vis-a-vis de Regie. Nici ca se putea mai bine, aproape de casa :)

Echipa este formata din elevi ai liceului si este foarte cunoscuta pentru succesele la nivel de copii/juniori/liceeni, fiind multipla castigatoare a Cupei Liceelor McDonalds. Artistul din spatele performantei la fotbal in sala este Ion Toma, supranumit si “Tomitza” sau “Lippi”.

0002tomaion.jpg

Tomitza este un antrenor foarte apreciat in randul cunoscatorilor de fotbal la nivelul liceelor bucurestene si nu numai. Trofeele de la Cupa Liceelor McDonalds l-au propulsat chiar in pozitia de a conduce la un moment dat Centrul de Copii si Juniori al clubului Steaua.

Bineinteles si liceul l-a ajutat pe Tomitza la fel cum si Lippi a ajutat liceul. La Eliade e inscrisa in general cam toata crema junioratului stelist si chiar ceva rapidisti. Prin mainile lui Tomitza au trecut Ogararu, Florin Matei si alti mici sau mari stelisti.

Tomitza pare un tip cu capul pe umeri in declaratii, cerebral, fara exagerarile obisnuite din fotbalul romanesc. Este interesant ce concluzie a tras in urma unui stagiu efectuat la Barcelona:

"Cand se inscriu in academie, copiii nu sunt criticati si nici dati afara timp de doi ani de zile. Timp de doi ani niciun antrenor nu are voie sa ii eticheteze in vreun fel. Se incearca urmarirea evolutiei. Din pacate la noi se merge pe principiul <<specialistului>> la prima vedere: Ala e prost! Ala da cu stangul in dreptul! Ala n-are nicio sansa, uita-te ce fizic are!"

Hmm, wishfull thinking, domn' profesor! Hmm, sa fie asta unul din principiile care contribuie la succesul "La Masia" ?

Pe scurt, Tomitza e un fel de tatal+fiul+sfantul duh pentru Eliade.

Echipa isi disputa meciurile pe stadionul Rocar din cartierul Berceni, Bucuresti iar antrenamentele se desfasoara la liceu unde se afla 2 terenuri de iarba sintetice.

De-a lungul timpului au mai existat acuzatii de mita – cica intrarea la liceu la “clasa de fotbal” ar fi costat cam 500 de euro si ca juniorii Stelei ar fi fost avantajati la proba sportiva de admitere. Car-mar, fals sau adevarat, habar n-am dar daca oamenii “se bat” sa-si duca la Eliade copilul sa faca fotbal... e un semn de bine! In schimb, acuzatiile adresate lui Tomitza clar nu-mi pica bine mai ales ca nu-mi plac de fel situatiile care implica spaga si fotbal. Mai ales la juniori. Altfel cine si-ar taia craca de sub picioare si sa bage un junior mai slab in locul unuia mai talentat ? Un profesor cu o mizerie in loc de salariu ? Pacat ca ajunge intr-o asemenea situatie...

More to come. Prima zi la club. Avem o echipa, cum procedam ?

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

yogi - am rezolvat

claudio - da, poate fi o solutie :D, mai avem pana la tactica insa.

mimo - daca il am, dar daca nu ?

Ok, primele stiri de dupa numirea ca antrenor.

Un scurt mesaj de bun venit din partea lui Herr Roth in care ma asigura de sprijinul sau si o scurta descriere a clubului si facilitatilor. Sa incepem cu asta.

003clubinfooverview.png

Clubul este unul de amatori, ceea ce are avantaje si dezavantaje.

Avantaje: nu platim salarii :D (nici antrenorilor :( ), nu platim sume de transfer pentru ca jucatorii ii aducem prin “approach to sign”, in consecinta nu tinem cont de ferestre de transfer, luam jucatori oricand vrea muschiul nostru, ne doare la basca de finante :)

Dezavantaje: atragem doar jucatori care vor sa joace gratis, nu putem sa cumparam jucatori si nici sa imprumutam

Reputation ? Obscure. Nasol, probabil vor veni la noi doar ultimele scursuri de jucatori, vom vedea asta la momentul potrivit.

Chairman Status ? Loves the club. Perfect, e indragostit lulea, normal. Doar relatia e la inceput, abia a cumparat clubul. N-avem legende si nici rivali.

Finances ? Insecure. Mai precis avem fix 344 Euro in cont. Daca tot suntem la “contabilitate” sa intrebam si restul detaliilor. Avem un imprumut de returnat de 3.000 de Euro pana in 2030 (adica 21 Euro/luna). Si-o fi luat careva casa ca suna a imobiliar... Sponsorii varsa in contul nostru 7187 de Euro anual pana in 2014. Salarii ? 0 (zero). Se face munca patriotica. Venituri de la inceputul sezonului ? 12109 Euro (din care 7187 de la sponsori), cheltuieli 4578 Euro (din care 3174 cheltuieli de intretinere cu stadionul Rocar). Btw, pentru stadion platim o chirie anuala de 2000 de Euro. In concluzie, fiind club amator ne doare la bicicleta de finante. Daca am avea datorii mari ce ar putea sa vanda lichidatorii ? Jucatorii nostri joaca gratis si nu valoreaza nimic! Exact!

Abonati ? 65 de parinti si prieteni vin la fiecare meci platind 1.10 Euro pe sezon. In total un plin de benzina.

Squad Personality ? Highly Professional, dar vom dezbate asta mai incolo, cand ajungem la lot.

Media Prediction ? 7th scrie acolo. Dar sistemul este cam fucked up din cauza ca Liga a IV-a Bucuresti are 2 serii de cate 17 echipe. Asa ca nu prea merge ce scrie acolo. Ca sa avem o imagine mai clara ne uitam la fiecare echipa din seria noastra si vedem media prediction: noi cu 7, apoi restul echipelor cu 3, 1, 2, 16, 16, 9, 7, 9, 4, 11, 15, 5, 6, 6, 8 plus echipa secunda a FC Voluntari din Liga a III-a (lidera in clasament) si noi. Ordonandu-le observam ca de fapt suntem a 9/10 formatie din cele 17 dupa media prediction. Ok, suntem o echipa de mijlocul clasamentului sau pe-aproape.

Facts: cel mai tanar jucator din lot are 16 ani si 42 de zile – Victor Gherman cu doar cateva zile mai in varsta decat cel mai tanar jucator din L4 Bucuresti.

Cel mai in varsta jucator din lot are... 17 ani si 1 zi – Emil Dumitru, cu “doar” 20 de ani mai tanar decat cel mai batran jucator din L4 – veteranul Petre Marin exilat la Concordia II.

Oricum media de varsta in L4 Bucuresti este 17 asa ca ne inscriem in nota generala. O informatie interesanta este ca avem media de inaltime de 1.77 m in timp ce media L4 este 1.68 m, o diferenta maricica. N-avem straini si nici internationali desi in L4 Bucuresti sunt jucatori din 5 tari pe care probabil ii vom descoperi pe parcurs si 2 internationali U21 la Sportul Studentesc II.

Tot la Informations aflam ca jucam pe stadionul Rocar, capacitate 8000 de locuri (poate intr-o zi il vom umple), un stadion construit in 1953 aflat in stare buna, iar gazonul este foarte bun.

004clubinfofacilities.png

Facilities ? Din pacate aici curge cu basic, minimal si limited. Avem mult de crescut!

Staff ? No staff, just me. For now. Conform cu dorintele lui Herr, putem angaja un asistent, un antrenor, un scout si un doctor. Am anuntat “pe piata” ca angajam tot ce am amintit anterior.

Affiliated clubs ? None.

Obligatii contractuale, viitoare transferuri etc ? None.

Singura competitie in care vom juca anul acesta este Liga 4 Bucuresti. Este compusa din 2 serii a cate 17 echipe, noi urmand sa facem parte din Seria A. Momentam ocupam locul 11 in clasament:

005liga4clasament.png

O prima observatie e ca avem aproape cea mai slaba aparare din Liga, echipa incasand 8 goluri in ultimele 3 jocuri, exact dupa plecarea lui Tomitza. Eliade a reusit si 2 jocuri fara gol primit in cele 10 etape scurse.

Obiectivul comunicat de conducere este “o pozitie respectabila la finalul sezonului”. Adica o pozitie la mijlocul clasamentului.

Rules ? Nu avem voie cu jucatori in probe, max 2 non-EU in primul 11, min 3 jucatori U21 in primul 11, min 1 juc U19 in primul 11. Nu avem nici o dificultate aici, tot lotul nostru este U19. La jocuri vom avea dreptul la 9 rezerve din care putem utiliza 5 pentru schimbari, cele mai multe rezerve si schimbari permise pe care le-am vazut in viata mea :)

006liga4rules.png

Echipa de pe locul 1 participa la barajul de promovare in L3 (impreuna cu castigatoarea celeilalte serii a L4 Bucuresti), ultima clasata retrogradeaza. Perioada de transferuri nu ne afecteaza, suntem club amator, remember ? Pauza de iarna va fi intre 4 decembrie si 19 februarie.

Urmatorul nostru joc este peste 2 saptamani. Foarte avantajos pentru noi avand timp sa ne pregatim, sa ne angajam asistent, antrenor, scout, doctor si sa ma obisnuiesc cu lotul. Vom intalni pe 2 octombrie pe Fratia MS acasa. Intre timp se va disputa o etapa in care noi nu vom juca (fiind 17 echipe in serie, Eliade sta o etapa) dar voi avea ocazia sa vad pe 25 septembrie meciul dintre viitoarea adversara – Fratia MS si Smart Ionescu, cei care tocmai ne-au invins cu 4-1.

Match preparation: Pentru inceput ma voi axa pe invatarea tacticii si obisnuirea lotului cu tactica mea. In mod normal, asistentul mi-ar fi zis cu ce ce asezare e mai obisnuita echipa, dar neavand asistent voi impune eu tactica si imi voi construi lotul pe cat posibil incat sa corespunda tacticilor mele. Voi detalia tacticile la momentul potrivit. La match preparation am “incarcat” 3 tactici, toate bazate pe 4-4-2 dar cu diferente in instructiunile de echipa si rolurile personale. Slide-ul de workload este la maxim, iar special focus area este none pentru ca primele mele 2 prioritati vor fi invatarea tacticilor si antrenamentul general (fara new position, individual training focus, preferred move).

007matchpreparation.png

Nivelul de la care plecam cu invatarea tacticilor este aproximativ cel de mai jos (difera sensibil pentru celelalte 2 tactici)

008matchpreparationnive.png

Bine ca sunt tineri si invata repede! :)

Tactica si Training – le voi detalia pe masura ce le voi aplica – atunci cand vin jocurile si staff-ul.

More to come. Next – lotul de jucatori.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Lotul de jucatori.

Fiind un club amator, nu platim salarii si putem intrerupe contractul cu jucatorii proprii cand vrem, fara sa platim vreo compensatie. Din motivul asta am oferit contract tuturor jucatorilor de la echipa de rezerve (jucatorii grey) si apoi m-am uitat pe profilul fiecarui jucator in parte pentru a le studia atributele. Neavand inca asistent voi face o evaluare intermediara pe baza atributelor, ulterior rapoartele antrenorilor ma vor ajuta sa-mi fac o imagine completa.

Am stabilit ca asezarea tactica va fi 4-4-2 cu diferente la team instruction/player instruction in functie de situatie. Prin urmare lotul va fi de 22 de jucatori, cate 2 jucatori pe fiecare post: portar, fundas dreapta, fundas stanga, 2 fundasi centrali, mijlocas dreapta, mijlocas stanga, 2 mijlocasi centrali (unul cu profil de inchizator, celalalt cu profil de playmaker), 2 atacanti.

Pe langa cei 22, la rezerve voi mai pastra 11 jucatori ca back-up (mai ales ca putem pune 9 rezerve la meciuri si ar fi pacat sa ramana scaune goale in caz de accidentari, suspendari), restul de jucatori va fi eliberat urmand sa-si caute echipa. Nu vrem nici sa tinem antrenorii ocupati sa antreneze jucatori care au sanse mici de joc (sau nu au potential).

Daca am avea multi jucatori cu potential i-am tine pe toti cei cu potential de min 3 stele la rezerve dar nu cred ca va fi cazul acum.

Tot lotul (19 jucatori de la prima echipa +18 jucatori de la rezerve carora le-am oferit contract de amator) este foarte tanar cu varste variind intre 16 si 18 ani si si privind la atribute trag concluzia ca este este subtire ca valoare. SUBTIRE. Un singur jucator face exceptie si este o clasa peste ceilalti si voi folosi profilul lui ca sa exemplific care sunt atributele pe care le urmaresc la toti jucatorii:

014dldogaru.png

Atributele subliniate sunt atribute pe care le iau in considerare la toti jucatorii de camp, astfel:

- cele rosii sunt pentru mine atribute care insumate imi spun cat de determinat este jucatorul, cat “vrea”

- cele galbene sunt atributele care imi spun cat de inteligent este, cat “poate”

- cele verzi sunt atributele de viteza, urmaresc acest aspect la absolut toti jucatorii de camp

- cele albastre sunt atribute (ca si cele de viteza) fara care eu consider ca un jucator nu poate juca fotbal sau influenteaza foarte mult modul in care jucatorul presteaza; el trebuie sa stie sa paseze pentru ca asta e modalitatea de trimitere a mingii in acest sport si trebuie sa aibe teamwork pentru ca nu joaca tenis, ci fotbal – un joc de echipa.

Personal, o parte din atributele jucatorilor prefer sa la judec in stransa legatura cu alte atribute. Mai precis, judec cat de bine centreaza un jucator uitandu-ma si la crossing si la corners (altfel, ce e un corner daca nu o centrare de la punct fix ?), tehnica jucatorului - de fapt controlul balonului - e o suma de 3 atribute (first touch, dribbling si technique), sutul la poarta la fel - o suma intre finishing, long shots si penalty taking (sut de la punct fix, nu din actiune), heading si jumping impreuna intotdeuna!, anticipation+off the ball+positioning le judec impreuna fiind de fapt "pozitionarea jucatorului", creativity fara flair e nimic, acceleration si pace insumate de fapt inseamna cat de rapid e jucatorul, agility+balance bat in aceeasi directie, la fel natural fitness si stamina - pregatirea fizica.

Urasc sa vad jucatori cu long shots 15 si finishing 8 de exemplu.

In functie de pozitia din teren ma mai uit la:

Portari:

Iau in considerare atributele colorate amintite mai sus cu exceptia vitezei, passing-ului si teamwork fiind lipsite de importanta la portari. Majoritatea atributelor de la GK Attributes sunt cele mai importante, dar nu le neglijez nici pe celelalte – de anticipation, positioning sau agility, calitati pe care mi le doresc la un portar.

Tendency to punch este singurul atribut la care valoarea trebuie sa fie cat mai mica. Nu vrem sa respinga orice, vrem sa mai si prinda mingea.

Fundasii laterali:

Vor juca si ca full back si ca wing back in functie de situatie asa ca ma uit la: sa stie sa centreze pentru ca vor ajunge in pozitia de a o face, ma intereseaza si markingul desi nu vor face niciodata marcaj om la om dar consider atributul asta ca ma ajuta la profilul general defensiv al jucatorului si fundasul lateral este totusi un fundas, trebuie sa stie sa se apere. Tackling, positioning, anticipation foarte importante! Stamina ar fi de preferat sa fie cat mai mare pentru ca in general fundasii laterali acopera zone mari de teren (mai mari decat mijlocasii laterali) si vreau sa reziste intreg meciul, nu sa moara in min 65.

Fundasii centrali:

Vor juca doar ca central defender si doar in cazuri exceptionale ca ball playing defender (nu e cazul la liga a IV-a). Nu vreau sa joace niciodata ca limited defender pentru ca am pretentia sa stie sa paseze, e totusi jucator de fotbal.

Heading si jumping neaparat pentru ca la toate cornerele vor participa ca sa respinga mingea sau ca sa inscrie, marking, tackling n-au nevoie de explicatie, anticipation si positioning sunt mega importante alaturi de viteza. Fara ele un fundas central este olog.

Mijlocas defensiv:

Trebuie sa stie sa joace bine rolul de ball winning midfielder. Daca stie si un pic de central midfielder, box-to-box sau deep playmaker e deja parfum, dar nu cred ca la liga a IV-a e cazul, insa cine stie...

In principal ma uit la aproape aceleasi atribute ca la un DC. Daca stie si cu mingea (first touch, technique, dribbling) si un pic de long shots si creativity il joc central midfielder. Cu un pic de flair si dribbling deep playmaker il fac! Daca are si stamina si finishing si cam tot ce ceream mai inainte il pun sa alerge box-to-box.

Mijlocas dreapta/stanga:

Vor juca toate cele 3 roluri: wide midfielder, winger sau mai rar defensive winger in functie de profil. Pentru wide midfielder trebuie sa stie sa centreze, sa anticipeze (util in ambele faze, defensiva, ofensiva) si sa se pozitioneze ca face si faza defensiva. Daca punctul lui forte este controlul balonului (pe langa cele de mai sus) – first touch, technique – si dintr-o intamplare fericita stie si sa faca un tackling va juca defensive winger, jucatorii astia sunt rari si apar pe la maturitate in general. Daca are creativitate, flair si viteza atunci sa zburde ca (s)winger!

Mijlocasul ofensiv:

Va juca central midfielder sau playmaker in functie de ce domina: daca creativity, flair, finishing sunt din plin atunci playmaker, daca nu atunci central midfielder. Rar poate fi si box-to-box tinand cont de observatiile de la mijlocas defensiv.

Atacant:

Cel mai complex post din echipa, pentru ca utilizez cam 5-6 roluri. In general joc cu un atacant pe unul din rolurile: deep lying forward, target man, complete forward iar celalalt pe advanced forward, complete forward, poacher.

Target man: Strength, Heading, Jumping

Deep lying forward: Dribbling, First touch, Technique, Long Shots, Finishing, Anticipation, Off the Ball, Creativity, Flair

Complete Forward: un fel de zeu care insumeaza toate rolurile; daca stie de toate atunci de ce nu sa joace din ce stie ? :)

Advanced Forward: Dribbling, First touch, Technique, Finishing, Heading, Anticipation, Off the Ball, Crossing

Poacher: Dribbling, First touch, Technique, Finishing, Agility, Anticipation, Off the Ball

Dupa cum ziceam la inceput nivelul lotului nu e foarte stralucit, media tuturor atributelor celor 22 de jucatori (pe care i-am oprit la prima echipa) este...doar 6.03

Atributele tehnice sunt in medie la 4.29, cel mai slab fiind finishing-ul cu medie de 3.10, cel mai bun fiind technique cu 5.75.

Atributele mentale sunt in medie la 6.76, cel mai slab fiind creativity – 4.05, cel mai bun aggression – 10.95

Atributele fizice sunt in medie la 7.56, media mai mare decat atributele mentale cum era de asteptat. Lotul este foarte tanar, daca varsta medie nu ar fi fost 17, ci 27 de ani probabil raportul mentale-fizice ar fi fost invers. Cel mai slab atribut fizic in medie e strength – 3.91, cel mai bun natural fitness 11.91

Sunt curios ce vor zice asistentul/antrenorul pe care ii voi angaja cu privire la lot si potentialul lor. Voi face o prezentare a lotului dupa ce angajez staff.

Next ? Zilele trec...

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Prima decizie cu care te confrunti imediat dupa preluarea unei echipe este: capitanul de echipa.

Cum alegem capitanul ?

Nu voi baga un cliseu gen “capitanul de echipa este cel mai important jucator” pentru ca nu e adevarat. Capitanul de echipa e privit de unii ca o extensie a managerului in teren, de altii ca jucatorul reprezentativ pentru club, pentru restul lotului, eu il privesc ca liderul din teren.

Asa ca il aleg tinand cont in general de:

  • varsta (in cazul de fata nu sunt deosebiri prea mari, toti sunt in intervalul 17-18 ani)
  • sezoane petrecute la club (am un singur jucator real in echipa care la history nu are nici un sezon la Eliade – detalii mai tarziu – restul sunt generati de joc ca sa am un lot de la inceput, asa ca nici acest criteriu nu e relevant in cazul de fata)
  • atribute – tin cont de Influence – cel mai important atribut pentru capitanul de echipa, cu cat mai mare cu atat influenta in randul coechipierilor e mai vasta, prin urmare ceilalti il urmeaza; apoi mai tin cont de atributele amintite in postul anterior “rosii” si “galbene” – cat vrea si cat poate, dar intr-o pondere redusa
  • personality – ideal ar fi sa ai un born leader sau leader in lot, altfel mai merge si un model professional, iron willed, perfectionist, driven – eu nu am nici una din personalitatile astea acum, ba chiar fostul capitan era unambitious, deci personalitatea goes both ways - sunt si unele care trebuie evitate cu orice pret cum e asta.

    Desi nu e recomandat sa schimbi capitanii in timpul sezonului, am ales sa o fac. Am renuntat la capitanul vechi care are personalitate Unambitious, cum am zis total nepotrivita pentru un capitan si am ales alt capitan. Reactia a fost pozitiva in vestiar, 7 jucatori s-au bucurat de alegerea pe care am facut-o, fostul capitan si cu inca un jucator au considerat ca ei ar fi fost mai potriviti. Noul capitan confirma tineretea lotului pentru ca “feels he is put under too much pressure by being appointed captain at a young age”. PLM! Toti sunt prea tineri, dar cineva trebuie sa conduca echipa!

    Pe fostul capitan l-am chemat la o discutie pentru ca nu-mi place sa las atmosfera in vestiar sa se strice aiurea si in general acord o atentie sporita nemultumirilor exprimate de jucatori si le tratez:


    015fostulcapitan.png




    Conferintele de presa:

    Particip la toate! Sunt boring cu trecerea timpului, uneori ziaaristii sunt agasanti repetand intrebarile daca nu le convine raspunsul dat, cum mi s-a intamplat chiar acum la prima conferinta: ma intreba saracia de forma proasta a echipei si eu i-am zis ca ma concentrez doar pe urmatorul meci. N-a fost multumit si a repetat intrebarea primind un No comment, dar e clar ca ma va hartui si pe viitor. Fuckin’ press! Nu stiam ca si la liga a IV-a sunt hiene!

    In general ma duc cautand sa am o abordare echilibrata-pozitiva, de ex. am zis ca putem aduce succesul daca “we work hard”, caut sa ridic moralul daca e cazul sau sa motivez echipa dar nu exagerez cu chestii bombastice. Inca o regula: nu critic niciodata in public/in conferintele de presa un jucator. Formulari cat mai generale si la adresa echipei da, targetat pe un jucator si dur/direct nu!

    25 septembrie
    Profitand ca nu aveam meci in aceasta etapa am fost sa vad Fratia MS Bucuresti – Smart Ionescu, adica meciul dintre viitoarea adversara si ultima echipa pe care Eliade a intalnit-o, cum am mai zis jocurile la care asist le vad pe “key”. Meciul disputat pe Fratia din Bucuresti a fost transat rapid de oaspeti cu 2 goluri in primele 13 minute. Smart Ionescu era aceeasi echipa care ne zdrobise si pe noi in etapa precedenta (tot in prezenta mea) cu 4-1 la ei acasa. Fratia a redus din avantaj dintr-un penalty dubios in minutul 53 dar Smart a mai marcat o data in min 65 ca lucrurile sa fie clare: 1-3.

    N-am remarcat pe nimeni de la gazde doar ca au un atacant de 2.06 m si 100 de kg. Fundasi mei cu care am de gand sa incep au 1.91 si 1.83, rezervele sunt mai scunde, vom vedea ce va fi.

    Rezultatele etapei ne-au coborat 2 pozitii, pe 13, iar Fratia e pe 15. Jucam acasa iar bookmakerii zic ca va fi echilibrat.

    Dar pana atunci... am primit raspunsuri la anunturile mele pentru pozitii in staff-ul echipei! Am si contactat persoanele cele mai potrivite conform criteriilor mele, au fost de acord sa vina dar lucrul acesta se va intampla dupa primul joc, cel cu Fratia. Fiecare a vrut sa se mai gandeasca, sper sa nu mai fie si altii care au ofertat :)

    Care sunt criteriile dupa care am ales/voi alege ?

    Pentru doctor e simplu, tin cont doar de Physiotherapy iar ca departajare, daca e cazul, de Fitness.

    Pentru scout tot simplu, ma uit la Judging player ability, Judging player potential si Recruitment din ecranul Personal, Backroom advice.

    Pentru asistent si coach folosesc fix aceleasi criterii. Diferenta e facuta doar de Staff roles pe care le au fiecare in profilul propriu, unii stiu doar assistent, altii doar coach.


    016coachattributes.png

    017coachpersonal.png




    In screenurile de mai sus am evidentiat toate criteriile de care tin cont. Ignor cu succes preffered formation, pressing style, coaching style, playing style etc si ma bazez doar pe ce am colorat astfel:

    • portocaliu – toate contribuie la calitatea trainingului facut jucatorilor
    • galben – tin cont de coach reporturile lor asa ca vreau sa fie buni si la asta
    • verde – desi doar asistentul iti spune in timpul jocului diverse observatii tactice inainte de joc poti primi sfaturi si de la coach; in plus e o pretentie personala ca si coach-ul si asistentul sa cunoasca bine aspectul asta
    • rosu – partea de mental/motivare/dezvoltarea jucatorilor
    • More to come. Primul joc, prima tactica folosita.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

grab a coke, it's going to be a long post.

Tactica

Conceptia mea este ca astazi nu mai poti juca fiecare partida de fotbal (nici IRL, nici in FM) cu o singura tactica indiferent de adversar, indiferent de competitie, de jucatorii pe care ii ai la dispozitie. Nici macar Barcelona de azi nu mai poate avea aceasta abordare in absolut toate jocurile. Asa ca trebuie sa ai in bagaj mai multe variante, iar eu m-am decis ca voi avea 3 tactici principale si 2 pe pe care le folosesc mai rar (una ultra defensiva si una gung ho alike).

In alegerea tacticii de joc ar trebui sa tin cont in primul rand de viziunea mea asupra stilului de joc al echipei si de asteptarile mele din acel joc. Apoi mai sunt de luat in calcul posibilitatile echipei mele si ale adversarului, situatia din clasament/cupa, media prediction, reputatia echipei, daca joc acasa/in deplasare precum si alte amanunte dar cu impact mai scazut (teren, vreme de exemplu).

Un exemplu legat de viziunea mea este urmatorul: in singurul joc pe care l-am vazut din tribuna (infrangerea cu 1-4 cu Smart Ionescu) Eliade a jucat un 5-3-2. Mie nu-mi place de fel aceasta asezare si o sa-mi impun propria “creatie”: toate cele 3 tactici se bazeaza pe 4-4-2. Apoi eu sunt genul de antrenor care prefera o victorie cu 1-0 iar adversarul sa nu ajunga deloc la poarta mea in loc de un 3-0 cu 2-3 mari ocazii ale adversarului. Sunt un conservator, un prudent, imi place ca riscul sa fie “calculat”.

Stiu ca la moda in ultimii ani sunt 4-2-3-1 sau 4-3-2-1 sau 4-x-x-1 (alte variatiuni cu 4 fundasi, 1 varf impins si diverse configuratii intre aceste 2 linii) dar mie 4-4-2 mi se pare cel mai simplu de invatat sistem de joc (si va reamintesc, avem de invatat ceva tactica conform screenului de match preparation), cel mai echilibrat si cel care acopera terenul de joc cel mai bine contracarand aproape toate sistemele cu care un adversar se poate prezenta in fata echipei mele. Un fel de sistem de baza. Si in Liga a IV-a e bine sa incepem cu sistemul de baza, nivelul jucatorilor nefiind chiar extraordinar.

Vorbeam mai sus de toti factorii de care trebuie sa tii cont cand alegi tactica pentru un anume meci, ei bine eu cred ca in joc factorii aia sunt insumati si simulati foarte bine de cotele de pariuri. Astfel m-am decis ca in functie de cotele de la pariuri voi alege care 4-4-2 il voi aplica. Si cele 3 variante sunt:

  • cand sunt underdog (diferenta dintre cota la victorie a mea si a adversarului este mare, adversarul fiind favorit)
  • echilibrat (cand diferenta intre cote este mica, nu exista un favorit cert)
  • cand sunt favorit (diferenta dintre cote e mare si e in favoarea mea)

De exemplu la meciul Mircea Eliade-Fratia MS cotele sunt 2.5 pentru victoria noastra si 2.63 pentru victoria oaspetilor. Prin urmare voi alege tactica echilibrata. Mai jos voi prezenta toate cele 3 tactici cu scurte explicatii.

Underdog:

019underdogformation.png

In astfel de meciuri obiectivul este sa smulgem egalul. E clar ca adversarul este net superior si va juca ofensiv, va veni “peste noi”, eventual va avea posesia in majoritatea timpului.

Philosophy – Rigid, Starting strategy – Counter – Principalul obiectiv este sa acoperim spatiile cat mai bine astfel incat sa limitam ocaziile adversarului la minim. Pentru asta jucatorii trebuie sa nu-si paraseasca posturile iar daca acest lucru se intampla trebuie tot timpul sa fie dublati. O echipa solida, stabila, greu de desfacut. Prudenta e cuvant de baza. Cand avem mingea trebuie sa jucam pe contraatac.

Playing style – Desi folosim contraatacul am lasat passing style pe default. Vreau ca pasele sa fie directe doar in anumite situatii, nu tot timpul. Adversarul ne este superior si daca incerci sa joci “din prima” tot timpul vei pierde foarte usor posesia in fata unui astfel de adversar si destul de probabil in situatii neplacute. Ideal e ca posesia sa fie pierduta cand mingea iese in afara terenului ca sa ai timp sa te repliezi (in urma unui sut la poarta de ex.), daca o pierzi pentru ca ti-a interceptat-o adversarul atunci... aprinde o lumanare.

Creating freedom – more disciplined, Closing down – Stand-Off more si Roaming – Stick to position sunt in stransa legatura cu ce am zis mai sus la Philosophy, nu vrem sa inceapa jucatorii sa faca “floricele”, facem pressing doar in propria jumatate ca sa nu ne parasim pozitiile de joc

Tackling e tot timpul pe default, indiferent de tactica. Nu vreau nici sa joace agresiv aiurea-n tramvai, nici sa nu bage piciorul cand situatia o cere. Oricum jucatorii mai agresivi se manifesta indiferent de situatie, daca le-as zice si eu sa joace rubgy ar iesi macel, iar daca le-as zice ca tacklingul default e cu prea mult simt de raspundere si sa joace mai light atunci ar iesi bulevarde, deci big no no.

Marking – la toate tacticile e zonal, asta e sistemul cel mai eficient IMO. Sunt un “zonar” :P

Specific Instructions – La fel decurg din Philosphy si Starting strategy adica Defensive Line – Deep dar nu la maxim, nu vrem sa fim impinsi cu curu-n poarta, in acelasi timp vrem sa fim compacti, sa acoperim eficient spatiul, remember ? asa ca Width este normal dar foarte aproape de narrow.

Tempo – normal pe acelasi argument expus la passing style.

Time wasting – maxim! Nu-s ipocrit, daca serveste interesului atunci sa fie!

Counter attack – yes, cred ca e evident daca am ales acest starting strategy.

Play offside – No, jucam cu defensive line deep

Focus passing – mixed e la toate tacticile.

Toate instructiunile de la Specific Instructions nu sunt batute in cuie, le ajustez in functie de adversar (scout report). Asta e valabil la toate tacticile. De ex. Daca imi zice scoutul ca adversarul are dificultati in fata adversarilor care joaca tempo lent, modific tempo.

Rolurile si sarcinile echipei: cati se apara, cati fac faza de tranzitie, cati ataca.

Fundasii centrali vor fi central defender, cei laterali vor fi full back, toti cu sarcini defensive. In plus unul dintre mijlocasii centrali va fi ball winning midfielder sau deep lying playmaker (cazuri exceptionale) cu sarcini defensive. In total 5 oameni care au o singura preocupare, defensiva. Trebuie sa fie beton, nu ?

Ei vor fi ajutati/asistati de ceilalti mijlocasi cu sarcini de suport si care vor fi wide midfielders respectiv central midfielder sau box-to-box-midfielder (daca are acel ceva in plus amintit in posturile anterior).

In toate tacticile mijlocasii centrali au roluri si sarcini diferite: cand unul face defend, celalalt face support sau daca primul face support, celalalt face attack.

Acelasi lucru este valabil si pentru atacanti unde lucrurile difera minim intre tactici: un atacant are rol de support pentru a face legatura dintre mijloc si atac (tot de legatura asta e raspunzator si mijlocasul central cu rol mai ofensiv si/sau mijlocasii laterali). Acesta joaca in general unul dintre rolurile deep lying forward, target man sau defensive forward (doar in tactica underdog), rol ales in functie de calitatile jucatorului, celalalt atacant joaca intotdeauna ofensiv cu unul din rolurile advanced forward, poacher sau complete forward in functie de atribute.

Next tactic

Echilibrat:

018echilibratformation.png

Echipele fiind echilibrate cel mai probabil rezultat ar fi unul de egalitate. Prin tactica asta imi propun sa nu iau gol. Daca nu iau gol deja tinta este atinsa, cel putin (capat cel putin 1 punct). Fara sa risc prea mult incerc sa profit de o eroare a adversarului sau chiar sa construiesc astfel incat sa reusesc sa punctez.

Philosophy – Balanced, Starting strategy – Control. Ok, philosophy e un pas inainte in sensul ca nu vreau ca jucatorii sa inceapa sa joace de capul lor, sa lase spatii intre ei plecand de pe pozitiile lor de nebuni pentru ca nu vreau riscuri inutile. Insa daca se iveste ocazia atunci jucatorii trebuie sa profite de erorile/gaurile/culoarele din echipa adversa. Echipele sunt cam de aceeasi valoare da ? Atunci prefer sa am eu posesia, sa am eu mingea si sa nu ma grabesc cand construiesc. Sa desfac pe indelete apararea adversa. Cu cat am mai mult mingea cu atat sansele sa primesc gol scad mai ales ca am filosofie Balanced, iar cu cat pasez mai mult cu atat cresc sansele ca adversarul sa iasa din formatia sa pentru a se face pressing creand spatii. Asa cum zice si strategia, vreau controlul.

Passing style, Creative freedom si Closing down sunt toate pe default pentru ca am considerat ca se potrivesc cel mai bine cu combinatia de mai sus. Pase variate, in functie de situatie, un echilibru intre cele rapide necesare atacului si cele mai lente necesare posesiei prelungite pe care mi-o doresc, Creative freedom – un pic mai curajos decat la tactica underdog, dar nu nebunii. Nu vrem riscuri inutile cu jucatori care se trezesc sa faca ce vor ei. Doar daca se iveste ocazia...

Closing down – default pentru ca nu vreau sa ma descopar inutil facand pressing agresiv ca boul, adversarul nu e totusi de neglijat, e cam la fel de valoros ca echipa mea.

Roaming – more roaming, daca am ales filosofie balanced si creative freedom default totusi trebuie cumva sa creez spatiile alea prin apararea adversa nu ? Ca doar pasand parca totusi nu se deschid portile cerului. Asa ca le dau libertate mai mare aici. Altfel erau prea cuminti!

Specific InstructionsDefensive Line, Width si Tempo sunt pe normal si in general le ajustez in functie de raportul scoutului.

Time wasting – doar daca suntem in avantaj pe tabela.

Counter-Attack – poate ca e o eroare a mea, dar am un fix cu contraatacul asta; pasand, pasand in continuu speranta e ca la un moment dat adversarul va iesi din barlog cu pressing sa-mi ia mingea, probabil iritat. Ei atunci vreau sa-l surprind! Si sa-l lovesc miseleste de rapid.

Off-side – nu e cazul; nu e linia de fundasi atat de sus si adversarul atat de anemic.

Rolurile si sarcinile echipei: cati se apara, cati fac faza de tranzitie, cati ataca.

Fundasii centrali vor fi central defender cu sarcini defensive la fel ca la tactica underdog. In plus unul dintre mijlocasii centrali va fi ball winning midfielder, deep lying playmaker (cazuri exceptionale) cu sarcini defensive. Mai poate juca si central midfielder. In total 3 oameni cu defence duty.

Fundasii laterali deja aici trebuie sa participe la toate cele 3 faze ale jocului: defensiva, tranzitie si atac asa ca desi sunt tot full backs, vor avea sarcini de suport. Ei ii pot ajuta mijlocasii sa creeze superioritate pe flancuri sau devin passing option pentru jucatorii din centru atunci cand nu exista o alternativa in fata. Uneori pot intra si la “triunghiuri de pase” in lateral.

Mijlocasii laterali sunt tot pe suport dar de data asta pot juca si wingeri/defensive winger daca profilul lor de atribute ii ajuta, nu doar wide midfielders.

Mijlocasul central ofensiv va fi attack 100%. Va fi fie advanced playmaker, fie central midfielder si scopul este sa urce in atac de pe pozitii din linia a doua.

Pentru atacanti raman valabile rolurile si sarcinile de al underdog.

next tactic

Favorit:

020favoritformation.png

Obiectivul: victorie. Adversarul: inferior.

Philosophy – Balanced, Starting strategy – Attacking – Philosophy balanced va fi detaliul care va da echilibru acestei tactici, aproape toate celelalte instructiuni sunt ofensive. Obiectivul este sa “fabricam” cat mai multe ocazii de gol si sa obtinem victoria.

Playing style – Pasele sunt acum more direct pentru ca trebuie sa surprindem adversarul si sa exploatam rapid spatiile.

Creative freedom – more expressive – acum avem nevoie si de actiuni personale si ne permitem in fata unui adversar care a venit sa se apere.

Clossing Down – press more – ei bine cu cat facem pressing “mai sus” cu atat avem sanse sa recuperam mingea mai aproape de poarta adversa. Odata recuperata pasele directe isi intra in rol. Roaming – more roaming – adversarul va veni sa se apere, sa acopere spatii si sa formeze un bloc defensiv. Ne ajuta sa avem jucatori care creaza suprioritate in unele zone ale terenului si pentru asta trebuie sa-si paraseasca propria pozitie din teren. Nu va fi haos tot timpul si fundasii vor trage la poarta, in timp ce atacantii vor face tackling de ultim aparator pentru ca sa nu uitam ca am pastrat philosophy – balanced.

Specific Instructions – Avem defensive line – push up pentru ca fundasii sa ajute mijlocul prin prezenta si pass option si distanta dintre linii sa fie mica

Width – wide ca sa “desfacem” cat mai mult apararea adversa.

Tempo – quick – ar putea fi un dezastru in combinatie cu passing direct, dar sa nu uitam ca adversarul ne este net inferior. Asa ca ne dorim un joc rapid (la toti jucatorii ma uit la viteza, remember ?).

Time wasting – rarely – pentru ca nu avem timp de pierdut.

Counter attack – no. Oricum, nu am avea cand sa-l folosim, adversarul mai mult se va apara, nu va iesi din "barlog" ca sa avem spatiu de contraatac.

Play off-side – yes. Avand linia defensiva avansata, jucam si la off-side. Cred ca ar fi mult mai periculos sa nu o facem.

Rolurile si sarcinile echipei: cati se apara, cati fac faza de tranzitie, cati ataca.

Linia de aparatori are aceleasi sarcini ca la tactica “echilibrat” dar fundasii laterali vor avea rol de wing back pentru ca ei vor urca si in ofensiva pentru invaluiri pe langa mijlocasul lateral si vor ajunge des in pozitia de a centra.

Unul dintre mijlocasii centrali va avea sarcini de suport (fata de defend in tacticile underdog si echilibrat) si va fi fie ball winning midfielder, fie box-to-box midfielder, fie central midfielder.

Ceilalti 3 mijlocasi vor avea o singura preocupare: atacul, avand in spate pentru acoperire 3 jucatori de suport. Mijlocasii laterali vor juca winger sau defensive winger sau wide midfielders in functie de profilul lor, mijlocasul central va juca intotdeauna advanced playmaker.

In atac totul ramane exact ca la tactica “echilibrat” inclusiv faptul ca unul dintre atacanti este support. Daca ambii ar fi attack, ar sta fix pe aceeasi linie si ar fi mai usor pentru adversar sa se apere contra lor. Pe linii diferite ar forta adversarul fie sa avanseze un fundas si sa lase o gaura, fie sa ramana cu fundasul la locul lui dar sa-mi lase atacantul liber sau o a treia varianta ar fi ca un mijlocas defensiv sa coboare mai in spate, caz in care advanced playmakerul meu ar avea un adversar in minus de eliminat din joc si ocazia sa creeze panica, panica, panica!

next - primul joc.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

yogi, uite si debutul

Inainte de primul meci mai sunt cateva amanunte de stabilit precum

Penalty takers: il aleg tinand cont de penalty taking, long shots, finishing, concentration, composure si decisions

Free kick takers: tin cont de free kick taking, crossing, technique, long shots, penalty taking, composure, concentration, decision si preffered foot. Loviturile de pe partea stanga le executa jucatori de picior drept si viceversa, dorinta mea personala e sa fie executate stil “covrig”.

Corner takers: tin cont de corners, crossing si preffered foot, acelasi principiu ca la loviturile libere.

Privind la atributele jucatorilor m-am uitat daca exista vreun jucator care sa aiba o valoare mult mai mare decat restul jucatorilor la un atribut care sa in fluenteze player instructions. Ce vreau sa spun ? Am gasit un singur caz, pe care il dau ca si exemplu: fundasul stanga (singurul jucator real din lot) si totodata cel mai bun jucator din lot, Marius Dogaru are tackling 11, in timp ce media la tackling pentru restul jucatorilor este 5.25. Astfel, Dogaru va juca cu tackling hard in toate meciurile indiferent de adversar, tactica, scor. Din pacate nu am pe nimeni cu long shots... :(

2 octombrie 2010

Mircea Eliade – Fratia MS

Liga a IV-a Bucuresti

Stadion Rocar, Bucuresti

213 spectatori

odds: 2.5 vs 2.63

Am ales tactica pentru meciuri echilibrate, obiectivul fiind sa nu iau gol. Intre titulari si-au facut loc 6 jucatori care fusesera titulari si in etapa precedenta si 2 debutanti.

Team talk

Team talk-ul tine cont in general de: cotele la pariuri, moralul echipei, increderea jucatorilor, asteptarile mele cu privire la rezultat, scor, ratinguri.

Team talk pre-match

Team talk-ul dinaintea jocului poate avea 2 scopuri: sa motiveze (cand moralul e prost, adversarul e superior sau cam de aceeasi valoare, exista o problema de incredere) sau sa comunice niste asteptari pentru jucator (cand adversarul este inferior, increderea jucatorilor este prea mare – exista tendinta de a subestima adversarul).

La toate tipurile de teamtalk tin cont de varsta jucatorilor (NU CRITIC NICIODATA JUCATORII TINERI sau noii veniti), in cazul nostru la Eliade toti sunt u19, deci... si mai tin cont si de faptul ca eu sunt nou venit la echipa si ar fi aiurea sa-i iau tare. Vreau sa-i “castig” de partea mea intai. Aleg maxim 5 jucatori carora sa le dau team talk personalizat pentru ca nu vreau sa se piarda consistenta mesajului la nivel de echipa.

Cum moralul nu este extraordinar am ales astfel:

021teamtalkbefore.png

De asemenea am mutat defensive line-ul pe deep pentru ca ambii atacanti ai lor erau mai rapizi (acc 6, pace 9 & acc9, pace 7) decat fundasii mei centrali (acc 4, pace 5 & acc 4, pace 6).

Oaspetii in 4-4-2 cu malacul Pustai in atac (2.06 m, 100 kg si acc 9, pace 7 – un Adriano al ligii a IV-a :B: )

‘6 nici nu apucam sa ne asezam bine in ghete ca mijlocasul lor stanga Ursu reuseste din tusa o executie superba (catalogata fluke) stop pe piept si centrare care ajunge in plasa in coltul lung cu care deschide scorul. 0-1.

‘8 cerul se prabuseste pe noi, acelasi Ursu profita din careu de lejeritatea cu care era marcat de fundasul dreapta - Tanase si majoreaza 0-2. WTF ? WTF ? WTF ??? Dap, eram panicat. Plm, direct de la debut minutul 8 si deja 2 goluri in minus ? Totusi echipa e tanara si eu trebuie sa fiu rabdator.

’17 desi stapanim jocul si am legat cateva faze cursiv, trecem pe langa 0-3, uriasul Pustai trimite cu capul pe langa poarta

’32 sunt nevoit sa inlocuiesc mijlocasul dreapta – Grama – accidentat.

‘37 Coman – varful impins – a ciupit o minge in careu din pasa capitanului Hora si a redus din diferenta 1-2!

HT 1-2

La pauza am schimbat tactica, am ales-o pe cea de favorit si le-am zis jucatorilor ca pot invinge!

Am operat si restul de 4 schimbari pentru ca aveam o groaza de maini moarte – ambii fundasi centrali – Dinu, Voicu, fundasul stanga Dogaru si mijlocasul stanga Nicolae, tuturor jucatorilor schimbati team talk-ul a fost “none”, cei nou-intrati au primit “I have faith”.

’52 Hora e angajat de Tanase, iese portarul oaspetilor la marginea careului, Hora lobeaza, mingea este scoasa de pe linia portii de un fundas, faza continua cu atac pozitional, centreaza fundasul stanga Barna introdus la pauza si Gherman – mijlocasul dreapta intrat in min 32 face stop pe piept si executa la coltul lung plasat 2-2! Am revenit!

Dupa gol am schimbat din nou tactica revenind la cea echilibrata.

’74 Tackacs de la oaspeti primeste in careu si trage pe langa. Scapam din nou de pericol... In acelasi min, oaspetii raman in 10, un sarac fiind eliminat pentru un fault in postura de ultim aparator la Coman. Ar fi scapat singur catre poarta.

Cu un om in plus am decis sa schimb din nou tactica trecand din nou pe favorit, sa fiu mai ofensiv. Oaspetii au renuntat la 2 oameni pe flancuri asa ca am cerut fundasilor laterali sa urce la invaluiri (overlapping shout).

Efectul a fost nul, ba chiar oaspetii mi s-au parut mai greu de “spart” in 10 decat fusesera in restul reprizei. Cu exceptia unei ocazii a capitanului Hora, jocul a fost inchis, noi incapabili sa desfacem, ei blocand bine.

‘95 Chiriac este faultat clar in careu si primim penalty! Autorul golului 2, Gherman suteaza cu sete in... bara laterala! FUCK! Portarul nu era pe minge.

FT 2-2

Ironic, dar primul rezultat e chiar un egal acasa <_< . Putea fi chiar victorie daca nu ratam penalty-ul in prelungiri. Dupa joc, ocazii etc egalul e valabil. Insa nu as fi zis nu unei victorii nemeritate obtinuta din penalty in prelungiri! Bine, la 0-2 eram cacat pe mine si as fi zis saru-mana pentru egal. M-am abtinut ca la pauza sa-i bag in P***a ma-sii, dupa cum am zis echipa tanara, antrenor nou. :)

Team talk final – evident e pentru a trage concluzii asupra jocului. Iar eu am fost multumit.

022teamtalkfinal.png

023rezultatfinalfratia.png

Concluzii:

ce a mers bine:

– revenirea de la 0-2 arata ca echipa sta totusi ok mental chiar daca moralul nu o arata deocamdata si sa nu uitam ca sunt niste pusti cu totii

- jocul lui Coman care accidentat inca de la fluierul de inceput al meciului a dus jocul pana la capat, a jucat bine si a inscris

- driblingurile capitanului Hora – pur si simplu ma rugam sa apuce sa intre in careu ca sa incerce adversarii tacklinguri acolo.

ce n-a mers:

– am luat 2 goluri rapide si eram in cacat inca din min 8

- am lasat adversarul sa aibe multe ocazii, big no no!

- prestatia unor jucatori dar e doar primul meci

- penalty-ul ratat in final.

024croses.png

Analiza jocului: centrarile - un aspect la care mai avem de lucrat, nu au mers deloc si e pacat pentru ca singura centrare care a ajuns la destinatie s-a transformat in golul egalizator.

025clasament.png

Urmeaza deplasare la Chitila, liderul clasamentului pe care i-am urmarit a doua zi dupa meciul nostru cu Fratia. Au jucat in deplasare la Smart Ionescu si au invins cu 2-1 profitand de singurele 2 erori ale adversarilor. Am remarcat un mijlocas de la Chitila - Andrei Mitrofan.

More to come. Training.

Link to comment
Share on other sites

Salut!

Am ineput si eu o cariera in liga a VI a cu CS Electrica Bucuresti,si am o nelamurire.

Daca sa pastrez staful actual pana la terminarea primului sezon sau daca sa-l concediez si sa astept staff interesat sa lucreze la clubul meu.

De mentionat ca la search nu gasesc staff mai bun decat ce am.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Saptamana asta am reusit sa aduc la club un scout (cu Jud Pl Ability 5 & Jud Pl Potential 8 – l-am trimis la scout next opposition si scout Romania), un doctor (cu Physio 9) si un antrenor, Mihai Molnar, 36 de ani, fost jucator de Liga a II-a la FC Baia Mare, ISCT si Mechel intre 2001 si 2009 cand s-a retras.

026mihaimolnar.png

Rapoartele sale asupra jucatorilor m-au ajutat sa aflu niste pareri in plus despre lot. Evaluarile sale suna astfel:

  • fundasul stanga Dogaru 5 stele – cel mai bun jucator din lot, asa cum bine apreciasem si eu
  • mijlocasul central defensiv Ionescu 4 stele jumate, rezerva lui, Tataru 2 stele – aici se pare ca suntem acoperiti bine
  • mijlocasul dreapta Grama 2 stele
  • varful si capitanul echipei Hora 1 stea si jumate
  • fundasul central Voicu 1 stea
  • restul - jumate de stea!

Toti cei amintiti mai sus (cu exceptia lui Tataru care era accidentat) au jucat titulari cu Fratia MS. Ca idee generala lotul e sub pretentii, am practic 2 jucatori de nivelul bun/foarte bun, restul e muci cu mici tresariri mediocre. Dezastru.

Urmeaza sa ne intelegem (intr-un final!) si cu cineva pentru pozitia de asistent, dar nu ma astept ca parerile sa difere cu mult.

Training

Acum ca avem si antrenor la club putem sa organizam trainingul.

In organizarea trainingului tin cont de impactul asupra atributelor (vezi mai jos screen), varsta jucatorilor (la jucatorii tineri, sub 22 de ani, pun mai mult accent pe mentale si mai putin pe fizice, la cei peste 30 de ani fix invers; atributele tehnice le antrenez la toti la fel), pozitia jucatorilor (am cate un program pentru portari, fundasi laterali, fundasi centrali, mijlocasi defensivi, mijlocasi laterali, mijlocasi centrali ofensivi si atacanti).

E bine ca workload-ul antrenorilor sa fie light si reamintesc: cat timp jucatorii inavata tacticile (in match preparation am tactics workload pe maxim) nu antrenez nimic altceva decat general training, deci fara individual focus, fara preffered move, fara antrenarea pe new position.

Tutoring nu am cu cine sa fac, nu am jucatori de peste 30 de ani. Workload-ul la antrenament este pe mediu, orice fel de antrenament as mai mari chiar cu 1 click as ajunge la workload hard.

Nu stiu daca multi cunosc tabelul de mai jos, eu am dat peste el acum ceva ani, nu avea o interpretare “oficiala”, eu cred ca descrie importanta fiecarui antrenament functie de atributul impactat si pozitia jucatorului. Eu pe el l-am folosit pentru impactul antrenamentului asupra atributelor.

027training.png

Si tinand cont de tot ce am zis mai sus, iese ceva de genul asta:

028trainingdc.png

029trainingst.png

Cam atat despre training. Cand tacticile vor fi invatate atunci trainingul va capata si mai multa pondere si vom putea trece si la individual focus sau preffered moves.

Pana atunci am avut o noua discutie cu board-ul:

030nomorescouts.png

So, no more scouts for me! :(

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

merci alec92 si yonutz si da, Legi, la nivelul asta... e cu caltabosi gustosi.

M-am gandit care ar fi cea mai potrivita cale de a prezenta lotul de jucatori si am ajuns la concluzia ca in loc sa trantesc aici 22 de screenuri cu fiecare jucator in parte mai fine ar fi o abordare simplista si bazata pe performanta. Astfel, voi prezenta dupa fiecare joc doar cel mai bun jucator din echipa in acel joc. In primul joc, cel mai bun a fost atacantul Ioan Coman:

049coman.png

Punctul lui forte este viteza care este bunicica pentru nivelul ligii a IV-a, in rest mai pluseaza un pic pe partea de atitudine prin agresivitate si determinare si asta s-a vazut in acest prim meci unde a jucat tot meciul usor accidentat.

Apoi mici urme de flair (dar fara creativitate), natural fitness (dar fara rezistenta sau forta) si ceva detenta (dar fara heading).

La atributele tehnice nici unul nu depaseste 5. That is sad. :(

Pana acum a marcat 3 goluri in 10 jocuri cu o medie a notelor – 6.33 si are personalitate Unsporting :B: reusind sa incaseze si un cartonas rosu pentru cele 12 faulturi de pana acum (12 faulturi in 10 jocuri pentru un atacant e mult ?)

9 octombrie 2010

Chitila – Mircea Eliade

Liga a IV-a Bucuresti

Stadion IUPS - Chitila, Bucuresti

273 spectatori

odds: 1.17 vs 11

Antrenorul Molnar mi-a dat cateva sfaturi inainte de meci de care am tinut cont. Astfel am ales tactica Underdog in speranta ca vom ciupi un punct dar cu urmatoarele modificari: am ales la pase play through the middle pentru ca terenul din cartierul Chitila e ingust, lower tempo si narrow width pentru ca liderul se descurca mai greu in fata echipelor cu acest stil.

Am ignorat sfatul de a juca cu defensive line mai sus pentru ca atacantul lor avea acc – 10, pace - 9 fata de fundasii mei acc 4, pace 5 & acc 4, pace 6

In plus la inceputul meciului ploua asa ca le-am cerut baietilor sa joace cu pase mai directe si Dogaru si Negru au avut liber la suturi de la distanta (long shots – 8 respectiv 6 ca atat aveam mai bun).

Meciul a inceput bine, noi cu otravirea fantenelor, adormirea adversarului lucru care a mers bine pentru ca in prima jumate de ora liderul n-a avut vreo ocazie mare. Odata cu incetarea ploii insa...

’32 prima ocazie a gazdelor dar un atacant de-al lor nu reuseste sa profite de marcajul lejer al fundasilor nostri.

’37 un mijlocas al gazdelor suteaza de la 16 m, bara-gol 1-0. Reduta a cedat, de data asta a rezistat mai mult de 6 minute...

HT 1-0

Schimbam in tactica Favorit, ori la bal, ori la spital!

’51 un sarac de la gazde scapa singur spre poarta, in pozitie laterala si trage pe langa

’54 corner Nicolae, cap Dinu si bara transversala se opune egalarii!

’58 Bolog pasa printre pentru Hora, acesta e singur cu portarul si trage fix in el! PLM!!! Cea mai clara ocazie!

’61 se repeta faza gazdelor petrecuta cu 10 minute in urma.

’69 Mitrofan castiga intr-un duel cu Voicu pentru minge si marcheaza din interiorul careului. 2-0.

Pe final incepe ploaia din nou. In teren doar o echipa – Chitila care paseaza cam cum vrea si mai incearca din cand in cand poarta.

’90 Hora mai rateaza o situatie buna dupa ce driblase un jucator pe linia careului de 16m, se grabeste si trage din acea pozitie pe langa desi ar fi putut inainta cu minge la picior.

FT 2-0

032fttalkchitila.png

033chitila.png

Coboram pe 14 si urmeaza sa jucam acasa cu CS Pantelimon, locul 4.

Nu am ce puncte bune sa punctez, asteptarile mele erau mici de la acest joc, ne-a prins bine ca experienta, n-am iesit chiar sifonati iar cu un pic de atentie am fi putut marca. Totusi am jucat in deplasare la locul 1.

Continuam sa invatam tacticile.

***

Ne-am inteles si cu un asistent – Andrei Grigore - si imediat dupa jocul cu liderul seriei am semnat cu el. Impreuna cu el a venit si primul transfer, un jucator liber de contract desigur recomandat de catre antrenorul Molnar pentru intarirea defensivei.

In jocurile mele prefer ca meciurile sa le disput pe full match (imi ia cam o ora si ceva), iar transferuri fac doar dintre jucatorii pe care ii primesc ca recomandare din partea antrenorilor si scoutului sau jucatori pe care i-am vazut jucand si m-au impresionat – in general cand ma duc sa vad urmatorul adversar cand programul imi permite, caz in care jocul il urmaresc pe key, dar ma uit si la note.

Nu folosesc player/staff search.

Parerea noului secund despre echipa nu e surprinzatoare:

034assistreport.png

Deci, trebuie sa cumparam portar si sa intarim atacul dar ia de aici niste recomandari de intarire cu mijlocasi. Comprende ?

[silent thought]

Ori asistentul e muci cu acest raport, ori echipa e decimata. Unde-s juniorii aia care cresteau drept viitorul Stelei, castigatori de Cupa Danone/Coca Cola/McDonalds ?

Ori amandoua.

[/silent thought]

Primul transfer de care aminteam mai sus este Iulian Marcu:

051marcu.png

Nu impresioneaza prin atribute, doar faptul ca e agresiv si are cat de cat ceva atribute fizice mediocre, nu chiar varza.

In schimb tot staff-ul meu este dat pe spate insistand ca e cel mai bun fundas central. Pe bune ? O sa vedem...

Avantajul e ca poate sa joace si central si dreapta si are 24 de ani, cu 6 mai mult decat orice alt jucator din lot. Putem zice ca are experienta si maturitate :D

Fiind club amator, nu platim jucatorii si putem sa incheiem contractul cu ei oricand fara sa platim bani, deci nu riscam mare lucru. Cool, ha ?

Cel mai bun jucator al nostru in meciul cu Chitila a fost fundasul stanga Marius Dogaru – cel mai bun din lot si singurul jucator real din lot.

050dogaru.png

Am ramas impresionat de calitatile lui si nu stiu cat va mai dura pana il tenteaza o echipa de liga a III-a. Viteza, agilitate, nici tehnic nu sta rau, stie si tackling ca doar e fundas (reuseste o medie de 4.16 tacklinguri/meci) si de aia il pun tot timpul cu tackling hard, mental e decent pentru nivelul asta, cel mai bun sut de la distanta din lot.

Desi e fundas stanga are 2 goluri in 12 jocuri si o medie de 6.83 – cea mai mare dintre jucatorii cu mai mult de 5 jocuri.

Ok, confirma in teren ce arata in profilul lui.

De exemplu in ultimul meci (cu liderul campionatului da ?) a fost de netrecut pe partea sa (pacat ca Mitrofan era pe celalalt flanc, ar fi fost interesant sa vad daca il poate bloca si pe el):

033dogaruinterceptions.png

033dogarutackling.png

Marius Dogaru a crescut la juniorii Stelei in perioada 2008-2009 sper sa ramana la noi cat mai mult desi realizez ca e cam imposibil.

522734_617821714901735_1791998027_n.jpg

Aici ma astepta in fata la Plaza sa mergem la sa mancam o shaorma si sa-l conving ca echipa poate mai mult si el e cel pe care ma bazez cel mai mult pentru asta.

Am mai dat afara cativa jucatori de la rezerve, pastrand doar 11 rezerve la echipa secunda.

Si in incheiere, am intalnit si o anomalie, 2 jucatori cu fix aceleasi atribute (aveau aceleasi atribute cand am ajuns la echipa, intre timp unuia i-a crescut influenta, probabil colegii au aflat ca e ceva ruda cu leii lui Sile Camataru ca tot e la moda :B: ), aceleasi posturi de joc, dar nume diferite, date de nastere diferite, nu-s gemeni.

Matrix glitch.

048wtfbug.png

Am pastrat doar unul dintre ei asa la sto' ^_^

Urmeaza sa jucam acasa cu CS Pantelimon, locul 4.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Mi-as fi dorit sa mai aducem un antrenor mai ales ca am salivat cand am vazut ce interesanti erau cei care au aplicat cand nu aveam deloc staff. De fapt de asta am si intarziat atat cu numirea unui asistent, pentru ca negociam cu unii care aplicasera pentru antrenor si aratau mai bine decat viitorul secund. Bug sau nu, dar ei vroiau sa vina antrenori si nu asistenti! In final a trebuit sa ma multumesc cu actualul asistent care la profil e mai slab decat antrenorul ales – Mihai Molnar si mai slab si decat toti ceilalti care aplicasera pentru antrenor. Herr patron insa zice ca 1 antrenor e suficient. :(

052nomorestaff.png

Ok, rabdare....

In configuratia actuala (1 asistent+1antrenor) la training stam astfel (cel putin la tactics avem 2 stele):

052training.png

Inaintea urmatorului joc am devenit hyper-activi pe piata transferurilor. Profitam la maxim ca putem semn jucatori liberi de contract fara jena (a.k.a fara plata) si aduc mare parte din ce imi recomanda staff-ul meu. Bineinteles, inainte sa ii aduc dau scout player intotdeauna, 2 pareri sunt mai bune decat 1.

Noi veniti:

053cigan.png

Cigan e un fundas dreapta, un post ce necesita sa fie acoperit mai bine – dovada ultimul meci. Ciudat e ca postul de fundas stanga e cel mai descoperit post din echipa daca te uiti la nivel mondial. Fundasi dreapta de clasa ? Garla! Poti enumera 10 intr-un minut si toti sunt super jucatori. Cand vine vremea sa zici 3 fundasi stanga de acelasi nivel ca cei enumerati mai inainte... pauza!

La noi este exact invers, cel mai bun jucator din lume este fundasul stanga. Yep, suntem un fel de Tottenham :D

Cigan trebuie sa-mi ofere o alternativa la ce am deja pe partea dreapta folosindu-si experienta – are 27 de ani. Arata ok mental si fizic, nu exceleaza la ceva anume cu exceptia atitudinii. Daca e o solutie permanenta sau de moment, timpul o va dovedi.

054voicu.png

Un prim transfer “de viitor”. L-am luat pentru potential, nu ca ar rupe din prima, dar il voi folosi ca titular fara sa ezit.

16 octombrie 2010

Mircea Eliade – CS Pantelimon

Liga a IV-a Bucuresti

Stadion Rocar, Bucuresti

92 spectatori

odds: 8 vs 1.33

Toate cele 3 achizitii in teren (Cigan – DR, Marcu – DC, Voicu – ST) sa vedem ce le poate pielea. Oaspetii pe locul 4, obiectivul nostru: 1 punct, tactica: underdog, oaspetii intr-un curajos 4-2-4. Noi aceeasi abordare ca la debut, dar as vrea daca se poate fara gol primit.

Am acceptat dominarea oaspetilor inca de la inceput, dominare care nu se solda decat cu suturi anemice de la distanta.

’28 lov. libera a oaspetilor, centrare la care portarul nostru Galca nu iese si reluare in plasa a unui adversar nemarcat 0-1. Greseala de portar.

’45 corner pentru noi, o faza incalcita in careu, Negru suteaza din 6m in portar, mingea se duce in poarta 1-1! Arbitrul urma sa consemneze autogol, nimic mai fals.

HT 1-1

La pauza fac absolut toate modificarile, printre care portarul si 2 dintre achizitii: Voicu si Marcu. Naspa debut!

Dupa pauza jocul e mai echilibrat dar de un nivel slab. Noi ca noi, dar astia cum dracu s-au cocotat pe locul 4 ? Ca diferenta dintre noi si ei este sensibila.

Rezerva de portar – Rupa – se remarca cu 2 interventii bune la lovituri de cap. Noi raspundem cu 2 suturi de la marginea careului.

’81 Dinu – intrat la pauza ca fundas central – fa fault de ultim aparator in careu si ia rosu. Era ultiam solutie intr-adevar dar nu mai bine o comitea in afara careului ? Plm, zic si eu. Acum cu un om in minus si penalty pentru oaspeti...

’82 executa un baiat de la oaspeti si 1-2. Fuck! Asta imi mai lipsea! O situatie de un om in minus – un gol de recuperat!

Schimbam tactica intr-o varianta de 10 oameni a tacticii echilibrat.

’83 jocul se reia si mingea ajunge in cateva secunde in partea laterala la mijlocul terenului. Dogaru face un assist magistral tocmai de acolo, o diagonala in marginea careului la Negru, preluare, sut si GOOOL!! 2-2!! Instant reply, baga-mi-as p**a!

Ok, dupa gol, bagam curu-n poarta cu trageri de timp la maxim.

FT 2-2

055pantelimonft.png

Pfff, inca o revenire! De data asta cu om in minus pe teren. Rezultatul e bun, dar obsesia mea tot nu prinde viata, am primit cate 2 goluri in fiecare dintre cele 3 jocuri de pana acum. Debutantii au fost dezastru! E doar primul meci, nu disper, dar nu ma asteptam ca doi din ei sa-i schimb la pauza si al treilea sa fie si el sub asteptari.

Cel mai bun jucator de pe teren a fost mijlocasul ofensiv Simion Negru. Sunt mandru de asta, e un jucator pe care l-am descoperit la echipa de rezerve si care a debutat in echipa mare la primul meu meci. Pana acum a jucat 3 meciuri ca titular, n-a jucat rau (6.73) si acum – la al III-lea joc - marcheaza primul sau gol pentru Mircea Eliade! A crescut inima in mine de bucurie. Nea Mircea e invidios clar! Ar fi putut fi o dubla daca jegosul de arbitru nu ar fi considerat primul gol ca autogol al portarului advers.

057negru.png

In clasament suntem pe 13 din nou, urmeaza deplasare la Progresul, locul 5, o super echipa esuata ca o epava uitata intr-un port minuscul. Candva “bancarii” erau boemii fotbalului bucurestean, ce pacat, ce pacat...

056clasament.png

Pana la meciul cu Progresul am mai achizitionat 3 jucatori. Yeah, suntem in plina constructie a echipei. Am intarit echipa cu un fundas central, Sorin Nica – 27 de ani, un mijlocas dreapta – Dan Tatarcan – 18 ani si atacantul Nicolae Anghel – 20 ani.

060nica.png

058tatarcan.png

059anghel.png

Toti 3 vor debuta cu Progresul si sper ca de data asta am avut mana mai buna fata de primii 3 care au debutat cu note strasnice – 5.8, 5.9 si 6.0

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

kellerman :)

23 octombrie 2010

Progresul - Mircea Eliade

Liga a IV-a Bucuresti

Stadion Electroaparataj, Bucuresti

157 spectatori

odds: 1.17 vs 11

A doua deplasare, tot la o echipa de top 5, o echipa cu parfum special, pe care intr-o zi mi-ar face placere sa o antrenez. /me drooling

Am adoptat aceeasi abordare ca la deplasarea de la Chitila, dar de data asta 6 jucatori noi in teren – toti cei 6 nou veniti, 3 dintre ei la al doilea joc, 3 debutanti.

‘1 avem lovitura de incepere si nu pierdem vremea, in chiar secunda 23 Anghel trage un pic peste.

Teritorial jucam bine, stapanim mijlocul si parca-parca incepem sa legam pasele. Dar stiu ca Progresul e o echipa ce prefera sa cedeze mijlocul, din ce mi-a zis scout reportul.

’15 la prima faza periculoasa a bancarilor, un sarac salta mingea peste intreaga aparare cu un lob perfect si un bancar reia cu capul in plasa 1-0.

’21 corner al gazdelor, invalmaseala in careu de unde un jucator al gazdelor trimite in plasa 2-0.

2 faze, 2 goluri – ce executie ne-au tras!

’25 Tatarcan centrare pentru cealalta extrema – Nicolae – sut in portar din pozitie foarte buna.

’38 gazdele raspund prin autorul primului gol care de la 30 de metri trimite un sut in bara laterala.

’44 inca o bara a baietilor lui Iacov si deja 2-0 devine un scor bun pentru noi.

’45 Voicu izbeste si el transversala echilibrand raportul barelor

HT 2-0

Dupa pauza echipele se cam anuleaza reciproc aparand doar “half chances”, Progresul prin suturi de la distanta, noi prin Nicolae si Voicu din interiorul careului.

FT 2-0

061progresulft.png

Pana acum 4 jocuri, 2 egaluri 2-2 acasa, 2 infrangeri 0-2 in deplasare. Zestre saraca – 2 puncte :(

Cel mai bun jucator al nostru in acest meci e acelasi cu cel din meciul precedent – Simion Negru.

Achizitiile ? Cigan, Marcu – 5.9, 5.8 la fel ca si in meciul precedent. Nu stiu ce sa zic, poate m-am pacalit cu ei... Voicu – 6.1 – nici asta nu e departe. Debutantii ? Nica – 6.3, Tatarcan – 6.4 si Anghel - 5.8. Plm atacantii sunt puscarie ?!?

Ok, pana la urmatorul joc – acasa cu AS Termo – locul 15 deci derby de clasament – am adus un vagon de jucatori. 9 mai precis. :angelBine, nu toti sunt pentru lotul de 22, unii i-am luat pentru potential. Cei care cred eu ca vor juca titulari direct sunt urmatorii 4, toti jucatori de ofensiva. Bine, in continuare la atribute cel mai stralucitor e fundasul stanga – Dogaru. Nah, nu prea imi sunt recomandati jucatori la fel de buni ca asta. De fapt deloc nu-mi sunt recomandati.

062staicu.png

063luta.png

064stefan.png

065popescu.png

Asistentul e de parere ca acum stam mult mai bine ca lot, practic am acoperit fiecare post cu exceptia portarului unde recomandarile au fost sub ce avem in lot. Fundas stanga si mijlocas defensiv aveam, restul sunt toti noi. Ramane sa si dovedim ca stam bine ca lot:

066assisrep.png

In urmatorul meci – cu AS Termo e momentul sa incercam si tactica de favorit inca din primul minut.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy