Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


  • 0

Scout Advice


cno

Question

Salutare. Dupa o perioada destul de aglomerata, am reusit sa ma intorc la "damblaua" fm, in speta fm 13. Dupa o perioada relativ scurta de joc am observat ca ceva lipseste fata de fm 12, lucru care imi ajuta destul de mult. La fm 12 , aveai optiunea de click dreapta pe jucator, apoi scout, iar la scout primeai si un scout advice intitulat "player operates best". A disparut aceasta optiune, apare in alta parte, stie cineva? Pentru mine era foarte folositoare, pt ca acel sfat iti "calcula" automat stat-urile jucatorului si iti arata unde evolueaza cel mai bine, spre exemplu : player operates best as advance playmaker with duty support. Acum fara optiunea asta trebuie sa stai sa incerci toate rolurile acelui jucator, sa te apuci sa calculezi unde are plus si minus si treaba asta mananca o gramada de timp. Ceva idei? Stima.

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

Sa traiesti 1000 de ani. :bere Daca imi zici si unde au mutat explicatiile posturilor (mereu le uit), la fm 12 cand alegeai rolul gen poacher, advanced forward, sau trequartista etc, iti explica exact care era rolul fiecarui post si ce urmarea in joc, sa creeze spatii, sa traga fundasi dupa el pt a elibera mijlocul si asa mai departe, te caut cu lada de bere rece. Acum pot selecta aceste roluri, imi subliniaza ce atribute ii trebuie pentru acel rol, insa au disparut explicatiile alea, asa e cu batranii, mai greu cu schimbarile. Nu ca mi-ar fi foarte greu sa le caut pe net, dar eram curios daca mai exista undeva in joc.

Link to comment
Share on other sites

Am gasit, tactics-sub meniul player. Referitor la primul post pot spune ca informatia pe care o primesti acum nu e asa concludenta ca la fm 12. Raman la parerea ca sfatul player operates best de la fm 12, e mult mai complet si mult mai la obiect. La fm 13 iti spune pozitia, care deja era clara si mai mult te lasa sa intuiesti rolul, ceea ce poate pana la urma iti pune putin mintea la contributie si aduce un plus de realitate si dificultate jocului.

Edit: Revin, am cam vorbit aiurea. La coach report, undeva in stanga tabelului iti arata postul care e sugerat a fi cel mai bun, desi in cazul meu nu este asa, mai mult ca sigur asta tine de calitatea coach-ului meu si nu de joc in sine.

Link to comment
Share on other sites

Daca vrei jucatori cu 4, 5 stele la potential, angajeaza niste scouteri de prin africa, sa aiba acknowledgment mare pe zona respectiva, si o sa cumperi niste jucatori de 18, 19, 20 de ani, cu niste stats-uri de te doare capul, in cativa ajungand sa fie doriti de marile echipe, la un pret ce variaza intre 15-150k. In 3 ani ii vinzi cam cu 2, 3 milioane. Asta in situatia in care iti permiti sa mai angajezi scouteri si ai bani de diurna. In fm 13 am intalnit pentru prima data acest mesaj, nu stiu daca era si in fm-urile precedente. Am vrut sa trimit un scout dupa un olandez, iar cand am dat sa il trimit am primit minunatul mesaj "u can't afford to scout that player".

Link to comment
Share on other sites

Unui scouter cate assignements ii setati? E recomandat cat mai multe sau cat mai putine?

De obicei il trimiteti in zonele, tarile unde are cel mai mare knowledge sau in alte zone mai putin cunoscute de el?

Daca il trimit sa caute noi talente, il mai trimit si il alte parti?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy