Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Cinci Ani Mai Tarziu...


Ilici Man

Recommended Posts

  • Generaţia de Aur

"Baaaaaaa! O F*t pe ma-ta in cur daca nu dai drumul mai repede la minge baaaaa!!!" Ma intorc catre banca "Ce p**a mea face cretinul ala?". "Ronaloooo, joaca ba fotbal nu bambilici ca-ti F*t una de iar mergi cracanat o luna". Evident cel apostrofat mai incearca un dribling si pierde mingea. "Baaaaa! Sa vezi ce-ti fac dupa meci baaaaa". "Ia uite si la asta, Cosmineeee, imi bag p**a si-n tine si-n mata daca mai trece ala de tine!!!". "Hai ba cu pasa!!! asa!!! asa!!! Suteaza baaaa!!! P***a matii de prostu dracu!!! Cine p**a mea te-a invatat ma sa dai avioanele astea?". Ma uit pe banca si imi cade privirea spre Nemeth. "Bozgore hai ca poate tu dai mai bine.".

"Ba, fi atent la mine, ii spui lu Buca sa-ti dea pase in adancime da? Ii spui... P***a matii oricum nu intelegi o boaba... du-te ba si joaca ce vrei tu, poate se loveste mingea de tine si intra in poarta." Caut arbitrul de rezerva, "Sefule, schimbare. Iese nr. 12 si intra... ce numar ai tu ma?... si intra nr 10." si apoi catre teren "Raduleeee, iesi in mortii matii mai mai repede ca ne bat prostii astia. Ce p**a mea te misti asa ca un mort, ca doar nu ai obosit stand la pomana".

Inca un sfert de ora si doua schimbari mai tarziu scorul era tot 1-1 dar parca noi miscam mai mult decat gazdele. "Arbitree, da ba fault in P***a matii de chior!!!. Chioru dracu... Hai baieti, hai cu pasa... nu acolo ba boule ca n-are ce face cu ea!!!... asa... asa... Rodrigo, hai cu tactu ca daca n-o dai p-asta te... BRAVO BAAAAAAAA!!!! Asa va vreau ba cretinilor baaaaa! Hai in aparare acum ca mai avem 10 minute... Hai baaaa, nu auzi?"

"Arbitre, fluieram si noi azi? Sau ti-au dat astia baremul?". Fluerul arbitrului ma face sa sar spre banca de rezerve unde ma asteptau baietii cu zambetul pe buze. "V-am spus eu ca ii batem? v-am spus? Hai in p**a mea sa bem o bere. Cand aflam cu cine picam in turul 2? Rodrigooo, vino ba sa-ti pup chelia aia de bulanos, bravo ba baiatule. Hai ca meritam o bere".

In timp ce jucatorii se indreptau catre o bodega, eu am pus mana pe telefon sa dau raportul. "Sa traiti domn' primar, da, da, i-am batut. 2-1. A dat Rodrigo 2. Da sefu, stam la o bere si apoi ne intoarcem in Golesti... da sefu stati linistit ca bem una si cu matale... da sefu, asa ramane... sar'mana". Am inchis telefonul si am pornit pe urmele jucatorilor care aveau deja un avans de cativa metri in fata mea...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply
  • Generaţia de Aur

Stateam deja de doua ore cu paharul de unirea in fata. Nu bausem mult, nu aveam dispozitia necesara. Baietii ma tarasera pana la unul din barurile din Focsani pentru a sarbatori nasterea unui copil. Sincer, nu mai tineam minte exact al cui. Incepusem petrecerea alaturi de ei dar acum stateam singur la bar si ma uitam in paharul meu de coniac. Gandurile imi fugeau la trecut. La sanse ratate si promisiuni neonorate.

Termin paharul, mai cer unul si revin la gandurile mele. "Savarina, Savarina... n-ar da domnul sa te vad pe-o trecere de pietoni cand ies cu masina la plimbare... ah, ce frumos ar fi... n-am si eu norocul asta...". Mai trece inca o ora. Observ ca paharul e gol. Ma ridic si ma duc la masa baietilor "Hai ba in p**a mea acasa ca maine avem meci si e deja ora 2"

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Desi apucasem sa dorm putin in personalul care ne-a dus pana in comuna Mihai Viteazu, tot nu imi revenisem dupa seara trecuta. Sincer, nici nu prea imi faceam iluzii ca am putea sa-i eliminam pe Ariesul, ei fiind cu o divizie in fata noastra. Asa ca, dupa primele minute in care am incercat sa ma tin tare, ajunsesem sa motai pe banca fara sa pot urmari ce se intampla pe teren. Ma uitam in gol si mintea imi zbura catre alte terenuri, alte meciuri de mult terminate, asa ca am tresarit putin cand am auzit fluierul de final al primei reprize.

M-am tarat pana in vestiarul nostru dar aici, cacofonia de voci care comentau prima repriza mi-a provocat o durere de cap instant. Am incercat sa ma adun dar, nereusind, m-am uitat dupa secundul meu. "Piciule, unde P***a matii te ascunzi?". "Aici sunt, domn' profesor" se aude vocea din spatele meu. Ma intorc, il apuc de umar si-l trag in afara vestiarului.

"Florine, baiatule, te ocupi tu de echipa in repriza a doua? Ca eu ma simt de parca m-a futut in creier Ghorghe cu p**a aia a lui cu care se tot da mare"

"Da domn' profesor, cum sa nu... daca credeti ca sunt in stare..."

"Lasa ba ca asa inveti. Sa nu mai zica tactu ca nu faci nimic pe aici"

"Multumesc domn' profesor, si cum ziceti sa jucam in repriza a doua"

"Pai p**a mea, e 0-0..."

"E 2-0 domn' profesor. Pentru noi"

"E na? Sa mori tu! Sa-mi bag p**a ce terminat sunt cu capul asta, nici nu mi-am dat seama ca am dat gol. Pai nu stiu ma, daca avem doua avans, chiar poti sa faci ce vrei tu, ca nu ne-or intoarce astia scorul"

"Bine domn' profesor, cum credeti dumneavoastra"

M-am intors pe banca si l-am lasat pe Florin, fiul lui domn' primar, sa se ocupe inclusiv de indicatiile de la pauza. M-am asezat pe banca noastra de rezerva si, uitandu-ma la rezervele noastre cum suteaza la poarta, am concluzionat ca-i baiat bun Florin asta. Prost facut gramada, da' cu suflet mare.

Pe parcursul reprizei secunde, desi am incercat sa urmaresc meciul, n-am mai rezistat si am atipit. M-am adancit intr-un vis frumos in care corfar si savarina nu vindeau meciuri, in care reuseam o promovare istorica si in care orgoliul meu stupid nu ma facea sa-mi ratez cariera. Un vis frumos din care am fost trezit brutal de catre Iulian Mihalache care ma scutura de umar si tipa la mine sa ma trezesc.

"Ho, ba, ho, ca-s treaz. Ce p**a mea vrei?"

"Hai nea Vali, ca ne omoara astia"

"Cine ba?"

"Astia de la Ariesul. N-au primit penalty si, cum arbitrii s-au carat, au casunat pe noi"

"p**a, mea si ce facem?"

"Hai nea Vali, ca ceilalti sunt inchisi in vestiar"

Am reusit sa ma ridic si, cu ajutorul lui Iulica, sa ajung pana la vestiar. Spre norocul nostru furia gazdelor nu a durat extrem de mult. Doar cat sa ne pierdem trenul si sa fim nevoiti sa asteptam 4 ore in gara. Mortii lor de nenorociti.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Incepe campionatul. In prima etapa urma sa vina in vizita cei de la Vitis Suletea. O echipa bunicica. Cu o zi inainte de meci, am fost chemat la stadion de primarul/presedintele clubului Alexandru Zar. Cand am ajuns acolo l-am vazut pe fi-su, Florin, cum scotea din porbagajul masinii lor niste mingi nou-noute. M-am apropiat de primar si i-am strans mana fara prea mult chef.

"Sa traiti, domn' primar. Ce-i cu mingile astea? A dat Boc drumul la fonduri?"

"Da de unde? De unde ba baiatule, tu-i mortii lui de bulangiu, ca numai la ai lui da. Dar las ca venim noi la putere si atunci sa te tii."

"Poate atunci nu-mi mai opresti juma din salariu, scartaru' pulii ce esti." Mi-a trecut prin cap in momentul ala, dar, evident ca mi-am tinut gura.

"Pai si atunci de unde mingile astea sefu?"

"A plecat Bebeto"

"Auoleo. Pai cum? Acum cand sa inceapa meciurile? Mie de ce nu mi-a spus?"

"Da ba. Si-a gasit o pila la Gloria Arad si l-au luat aia acolo. Are copil, ala e club profesionist... abia astepta."

"Pai si n-a zis si el nimic? Mama lui de taran... dupa cate am facut pentru el... daca nu eram eu, si acum s-ar fi crezut portar..."

"Da ba, da lasa. Ca tot am obtinut ceva. Stii ca-l aveam si pe el trecut ca angajat la primarie. Eh, ca sa-i dau drumul am aranjat cu el. Eu il dau afara de la primarie, dar compensatia ramane la noi. Pai nu?"

"Oho sefu, stiam eu ca faceti dumneavoastra profitabila afacerea asta. In afara de setul de mingi, mai iese ceva?"

"Iese ba, iese, in P***a matii de nesatul. Ca ar trebui sa zici saru-mana si pentru astea, ca puteam sa-mi termin de varuit ba cu banii astia. Sa scap mai repede de gura muierii. Noroc ca stiu eu sa fac afaceri bah, ca altfel..."

"Da, sefu, stiu sefu..."

"Ba, cu restul banilor am uns un pic arbitrii ca s-avem si noi un debut frumos in campionat. Pai nu?"

"Oho, multam sefu. Sa traiti"

"Pai nu, pai nu? Pac, pac, cum ar zice Gigi. Hai sa te tratez cu un sprit. Florineeee, du tu mingile alea in magazie si apoi hai cu tata sa bei si tu un pahar"

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Inca adormit, m-am asezat pe banca de rezerve si am privit primele pase ale meciului. M-am uitat spre banca oaspetilor. Aproape am inceput sa rad. Aveau un antrenor tanar, asa.. tantos, ferchezuit... avea in brate o agenda si pe banca un laptop. Genul de om care nu are nici cea mai vaga idee cu ce se mananca fotbalul pe-aci si care isi imagineaza ca poate s-ajunga mare scula. Eram linistit, arbitrul fusese uns, imi trecuse si durerea de cap, il bagasem pe Iulica Mihalache in locul lui Bebeto... "ah, o sa-mi fie dor de panarama aia", m-am gandit. M-am intors catre rezerve care tocmai despre asta vorbeau. Le povesteau astora veniti vara asta de unde ii venea porecla.

"...si asa ma, aia ii spusese ca cica ar fi al lui... si asta, fii atent ba, a stat tot returul ala si cand o mai baga in ate facea ca Bebeto ala... stii tu... legana copilu... asa si, cand se naste copilu, ba... tigan, tigan. Aia si-o tragea cu un tigan din Focsani... ba, cand a vazut asta... sa faca icter nu alta... cat am putu sa radem..."

Mi-a venit si mie sa zambesc cand mi-am adus aminte. Era primul meu an aici si... "Goooooool!!!!" Am sarit ca ars. Tipatul venise din dreapta mea, de pe banca oaspetilor. L-am vazut pe Ronaldo trecand prin dreptul meu.

"Ce p**a mea ati facut ma?"

"Ne-o traso astia domn' profesor. Dintr-un corner"

"Pai cum ba? In p**a mea de prostii dracului. Nici asa nu bateti pe nimeni? Baaaaaa, ma bagati in mormant baaaaaaaaaaaaa!! Ce p**a mea faceti?"

L-am cautat din priviri pe arbitru. "Baaaaaa, prostu' dracului, de ce n-ai dat baaaaa fault in atac?" Asta ridica din umeri si se duce mai spre partea opusa a terenului.

"Baaaaa, in mortii mamelor voastre, daca nu bateti, pe jos mergeti in toate deplasarile baaaaa. Futu-va-n gura de prosti."

Au inceput sa mai miste ceva, dar pana la pauza nu s-a mai schimbat nimic. Echipele s-au dus la vestiare dar eu am ramas un pic in urma sa-l astept pe arbitru. "Ba, asculta la mine, daca nu-ti bagi dracu mintile-n cap, nu scapi viu de-aciea, m-auzi?" N-a spus nimic, dar am vazut ca a prins ideea. A grabit pasul si s-a ascuns cu tusierii in camera lor. Eu am deschis cu un sut usa de la vestiarul nostru si m-am pus pe treaba. 15 minute de injuraturi, blesteme si amenintari. Sper ca de data asta sa mearga.

Am inceput repriza tare, discutiile de la pauza si-au atins tinta. Minutul 50, avem corner de pe dreapta, bate Buca, Radu ii da un branci portarului advers, mingea ajunge cumva la Mihalache si asta reuseste cumva sa nu rateze. Bucurie, nebunie, eu trageam cu coada ochiului spre antrenorul de la Vitis. Saracul prostanac. Chiar nu stia in ce s-a bagat. Nici macar sa protesteze nu era in stare.

Prin min 60, Rodrigo primeste o pasa in marginea careului, un fundas advers ii fura mingea, iar asta al nostru cade cam cu 20sec intarziere. Evident toti am sarit ca arsi. "Penaltyyyyyyyyyyy. Ce-ai ba esti chior?" N-a fost penalty. Dar a fost lovitura libera din marginea careului si cartonas rosu pt amaratul ala care s-a nimerit sa fie prin preajma. Rodrigo pune mana pe minge... "Rodrigooooo, lasa ba mingea, unde te crezi. Marianeeee, du-te si bate tu". Isi aseaza asta tacticos mingea, trimite pe coltul lung, si se opreste in plasa portii. Iar bucurie, topaiala, eu eram cu urechile ciulite asteptand sa vad daca se gandeste careva... "Ce inspirat ati fost domn' profesor." se aude de undeva din spatele meu. Fix ce asteptam.

Vazand cam cum curge jocul, oapetii au lasat-o moarta, chiar daca antrenorul lor se agita si dadea indicatii. Jucatorii aveau mai multa experienta, stiau de unde bate vantul. A fost un final de meci frumos. Miro a debutat cu o dubla si Radu a inchis tabela. Iar apoi, toata echipa, am inchis carciuma. Pana si pe umpluturile alea de sub 18 ani le-am imbatat de ne era frica sa nu-i bagam in coma alcoolica. Un debut frumos in sezonul asta.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

@Legi: urmeaza revenge of the jedilici :D

-----------------------------------------------

Am primit aseara un telefon de la un fost jucator de-al meu. Avea niste treaba prin Focsani si am stabilit sa ne vedem la o bere. Stateam la terasa TitiDabo si deja terminasem pe jumate prima bere cand a ajuns. L-am recunoscut dupa barna de pe fata lui, care a ajuns cu cateva minute mai devreme. Apetrei nu se schimbase prea mult. Se tunsese dar cam atat, devenise cica mai respectabil de cand se retrasese.

"Sa traiti domn' profesor"

"Sa traiesti Gabitule. Si lasa-ma cu domn' profesor. p**a mea, esti mai batran ca mine, te-ai si retras, mai las-o cu domn' profesor"

"Gata nea Vali, cum vrei mata. Ce mai faceti?"

"Eh, cum sa fac, ma chinui cu impiedicatii astia din liga pulii"

"Da, da, am auzit ca sunteti la National Golesti... parca? In ce divizie?"

"p**a mea, de cand au schimbat astia nici nu mai stiu sigur... sa fie a 6-a? P***a masii, oricum nu vad sa ne urnim de aici asa ca nici nu conteaza"

"Pai si cum va merge?"

"Cum dracu sa-mi mearga? Ca un cur. Am ajuns la clubul asta cica de amatori si..."

"Cum adica?"

"Pai oamenii cica sunt amatori, dar sunt 5-6 care sunt trecuti in acte angajati la primarie. Avem si doi care au jucat in liga I, Giuchici si Purica. I-a pus primarul ca functionari publici cu salarii babane. Evident ca trec pe la primarie doar ca sa-si ia banii"

"Pai si amatori n-aveti deloc?"

"Avem si d-aia. Dar in general pustanii, plus unii care au joburi bune prin Focsani. Avem si straini. Un argentinian si un uruguaian care lucreaza ca nu stiu ce dracu la o firma de constructii. Si mai avem un slovac, sloven, dracu stie ce-o fi dar asta e adus tot de primar ca functionar. Cica ar fi jucat ceva prin afara, dar pana mea... dracu stie"

"Si mata? Macar va platesc bine?"

"O p**a. Ba baiatule, numai mafioti pe lumea asta. Imi da 20 de milioane pe luna in acte, dar mereu imi opreste din ei. Nu cred c-am luat mai mult de 15 pana acum. Si tre sa-l suport si pe fi-su pe de-asupra, in P***a masii de mucos"

"Adica?"

"Cica secund. O p**a. Primaru' ar vrea sa fie asta micu antrenorul, dar asta e fricos si ii tot spune ca nu se simte pregatit, ca sa mai invete... vai de curu' lui"

"Pai cum nea Vali? Daca e asa nasol de ce nu plecati?"

"Si unde sa ma duc ma baiatule. Cine dracu sa ma mai ia?"

"Pai cum? Ca dupa ce ati plecat de la Juventus se auzea ca va vrea Clujul, Uta"

"M-au vrut o p**a. M-am trezit eu vorbind in fata lui Rusen. Citisem si eu stirile alea prin ziare ca m-ar vrea aia. Dar dupa ce am plecat m-a sunat p**a. Am stat pe ici, pe colo cateva etape si am ajuns pana la urma la amaratii astia. p**a mea, daca reuseam sa promovez... ehe... acum eram departe. Mereu cand ma gandesc cat de aproape am fost imi vine sa-l caut pe Savarina si sa-i iau glanda, in mortii lui de nenorocit"

"...Da... stiu... si eu cand am aflat ce-au facut. Pe mine cand au vrut sa ma coopteze inainte de meciul cu Craiova am zis ca-i gluma... si nici nu m-am prins... acum cand stau si ma gandesc ce prost eram... d-asta m-a si gonit Mititelu de la Craiova cand m-am intors"

"Auzi, da, zi si mie care au fost... macar sa stiu exact pe cine sa pocnesc cand ii vad... stiu ca tu nu, strainii banuiesc ca nu, Bar s-a bagat si el? ca la cat de prost a jucat... si mai era si capitan..."

"Nu, nu... el nu, dar nu stiu... o fi prins o zi slaba, s-o fi prins cum bate vantul... din cate stiu cu craiova au stat capra Savarina, Abaluta, Stoianof si Corfar iar cu Dinamo II am auzit ca l-ar fi vrajit si pe Sandulescu, dar nu pot sa bag mana-n foc... oricum, le-a dat ceva bani Mititelu..."

"Mortii lor de nenorociti. Bine macar ca dumnezeu e sus si vede... au retrogradat astia Craiova pana au ajuns vecini cu noi, in seria din Oltenia..."

Am mai discutat noi cate ceva dar, pe masura ce curgea berea, eu ma intorceam tot mai des la meciurile alea nenorocite. Simteam ca sunt penibil si pe Apetrei nu-l mai interesa subiectul, dar nu ma puteam abtine... simteam nevoia sa-mi vars oful... m-a mai suportat el ce m-a mai suportat si apoi s-a scuzat si m-a lasat singur cu paharul meu. M-am mutat la bar, i-am cerut barmanului ceva mai tare de baut si sa mute pe un meci, ceva si am inceput sa-mi vars si in poala lui problemele. Macar el era platit sa ma asculte.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Inca afectat de discutia cu Apetrei, nu ma prea puteam concetra la meci. Venisem cu autocarul pana in Miroslava, la marginea Iasului, pentru meciul cu Stiinta. Nu ma agitam prea tare si pentru ca aveam emotii legate de meci. Astia erau mai slabi si Radu a prins o zi excelenta. A dat 4 goluri si a mai avut si un penalty refuzat.

Divizia Moldova - Etapa a II-a

Stiinta Miroslava - National Golesti 2-5 (1-3)

(Chiper 45+3, 48 - Radu 3, 14, 29, 56, Nemeth 85)

A inceput bine sezonul asta. Nu ca asta ar insemna prea multe cand esti in divizia a 6-a. Aici conteaza mai mult rezultatul alegerilor la primarie decat rezultatele meciurilor.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

"Ba baieti, hai ca de bine de rau am realizat ceva in cupa anul asta. Suntem in turul 3, am batut pana acum ce am intalnit mai de nivelul nostru, asa, nu ne-am facut de ras. Astia de la Viitorul sunt in dvizia a 4-a, cu doua peste noi, sunt platiti sa joace, fac si antrenamente zilnice, n-o sa fie mare tragedie daca ne scot. Singura chestie pe care pot sa v-o cer e sa nu ne batem singuri. Hai sa-i facem pe increzutii astia sa munceasca daca vor calificarea si, nu uitati, asta poate fi o sansa va vada careva ca stiti sa dati in minge si sa dea si bani pentru asta. Hai, faceti un meci bun si dupa, oricare ar fi rezultatul, cumpar eu berea"

Am batut cuba cu baietii in timp ce intrau pe teren. M-am asezat linistit pe banca. Arbitrul a fluierat startul meciului. Incep astia de la Domnesti cu niste pase de-a latul terenului asa la trecerea timpului si apoi incearca unul o pasa lunga pe sus. Mihalache sare la minge cu unul de la ei, loveste mingea si dam sa pornim si noi la atac. Fluiera arbitrul. Se duce pana la astia doi si scoate cartonasul rosu. Am stat cam 30 de secunde sa-mi dau seama exact ce dracu se intampla. Pur si simplu ramasesem cu gura cascata ca boul si nu reuseam sa realizez ce se intampla. Mihalache cred ca era la juma de metru de jucatorul pe care cica l-ar fi lovit. M-am uitat catre banca gazdelor. Radulescu, antrenorul gazdelor, ranjea si comenta ceva cu niste rezerve. Badoi, secundul, se uita la mine cu o fata cam rusinata. Abia atunci mi-a picat fisa ce se intamplase. Mortii lor de nenorociti. Asta e, cand ai bani, iti permiti sa-ti cumperi arbitrii si in cupa...

S-au chinuit baietii apoi sa faca fata dar, cu un om in plus, au reusit astia de la Viitorul sa ne bata si fara sa se agite prea mult. Ne-au bagat-o o singura data in poarta in min 32 la un corner. Dar macar ne-am razbunat si noi un pic. In finalul meciului le-am scos doi jucatori pe targa. N-am avut ce sa le reprosez baietilor. Adevarul e ca n-avea nici eu, nici ei, chef de taclale dupa un meci ca asta. Ne-am bagat p**a in ea si de bere, si ne-am intors in tacere tot drumul cu personalul pana la Golesti.

Cupa Romaniei - turul 3

Viitorul Domnesti - National Golesti 1-0 (1-0)

(Marin 32) (Iulian Mihalache eliminat in minutul 4)

211 spectatori la meci

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Dupa eliminarea din cupa ne-am intors la meciurile noastre din campionat. Ne-a venit in vizita CSM Moinesti. Ca de fiecare data, inainte sa ma asez pe banca noastra m-am uitat la banca de rezerve a adversarilor, incercand sa-l vad pe antrenor. Asa m-am obisnuit. Imi place sa cred ca pot sa citesc antrenorii adversarelor si sa-mi dau seama cum vad meciul cu noi. Daca sunt increzatori, daca le e frica, etc. Stau eu si ma uit asa la antrenorul alora ca virginul la P***a. Parca il stiam de undeva.

"Florine, vino-n coa. Auzi, ia zi mah, antrenorul astora, nu-i cumva Trofin?"

"Cine?"

"Trofin ma, Sorin Trofin, ala de facea blaturi la Bacau"

"Nu stiu domn' profesor"

"p**a mea, da tu stii ma ceva? Hai dispari de aici, vezi sa se incalzeasca Banel bine ca iar isi scuipa plamanii pana la pauza" Ii dau lu asta micu o palma peste ceafa si ma intorc catre Trofin. Deja eram sigur ca el e. "Trofineeee, sper ca nu mi-ai umblat la jucatori" Nimic, nici o reactie. "Baaaa, vezi ca aici nu e cooperativa ta baaa". Tot nimic. "P***a ma-tii, esti cu nasul pe sus a? Te crezi mare si tare ca ai jucat in liga lu mitica a?" In continuare nici o reactie. p**a mea, mi-ar fi placut sa-l zgandar un pic.

Inainte sa fluiere arbitrul startul meciului, l-am chemat pe Radu la mine. "Ba, vezi ca ala care te tine, e un pustan. Are p**a mea 16-17 ani. Da-i doua la coaste cand nu se uita fluierasul. Sa-i arati tu cine-i seful".

"Da, sefu. Las' pe mine ca stiu eu cum sa-i fac pe astia"

Meciul in sine a mers excelent. Aldea a deschis scorul dupa un corner. Buca a dat si el o boaba dupa ce fundasul stanga a alunecat in careu iar Radu mi-a ascultat sfatul si a reusit o dubla.

Divizia Moldova - Etapa a III-a

National Golesti - CSM Moinesti 4-0 (3-0)

(Aldea 16, Buca 26, Radu 42, 90+1)

MVP - Cristian Radu - 9.0

277 spectatori la meci

Ma cam ingrijoreaza startul asta de sezon. Ma indoiesc sa-i tina prea mult pe astia forma asta buna si mi-e frica sa nu se trezeasca primarul ala ca vrea sa promovam sau mai stiu eu ce...

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Am reusit intr-un tarziu sa nimeresc gaura cheii si sa descui. Am impins usa si am fost izbit in figura de doua lucruri: mai intai un fum de tigara amestecat cu alte mirosuri mai mult sau mai putin dubioase, apoi zgomotul facut de clanta care se izbi cu putere de perete. O senzatie foarte ciudata. Mirosul mi-a provocat o stare de greata, care a fost disipata de trosnitura usii care m-a lasat totusi cu o durere de cap teribila.

Am inceput sa injur in barba si m-am indreptat spre cea mai apropiata fereastra cu gandul sa aerisesc un pic. M-am impiedicat de masuta de cafea si m-am pravalit peste coltul canapelei ajungand pana la urma intins pe parchet. Abia atunci am realizat ca nu aprinsesem lumina. Mi-am aprins o tigara si am privit in tavan, incercand sa-mi dau seama ce altceva am mai uitat.

M-am ridicat cu gandul sa ma duc sa inchid usa pe care o uitasem deschisa dar am fost izbit de o ameteala crunta. Am pus mana pe biblioteca pentru a ma echilibra si am auzit cum ceva cade pe jos. M-am aplecat sa vad ce doborasem. Era poza ei. Am dat sa intind mana sa o ridic, m-am razgandit de frica sa nu ma doboare de tot ameteala si am luat-o agale spre pat. "Mi-am batut joc si de tine, la fel cum am facut cu toate. Heh, de ce n-as fi facut-o? Doar e singurul lucru la care ma pricep..."

Am adormit.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

"Ba baieti, fiti atenti aici. Baneleeee, vino ba in P***a ma-tii si tu aici. Asa, fiti atenti la mine. Ba, onestenii astia sunt buni. Sunt pe 3, joaca bine, iar Pitaru ala a dat gol in fiecare meci pana acum. Dar fiti atenti ce mi-a zis sefu. Cica a vorbit cu Lemnaru, primarul astora, si cica, fiti atenti aici... Banele fi ba in mortii tai atent la ce va spun acum ca-ti ard doua de nu mai nimeresti diseara P***a lu' Lenuta! ... asa, cica a vorbit asta cu Lemnaru, si aia vor sa desfiinteze echipa ca p**a mea, n-a mai fost PSD-ul de mult la butoane si n-au bani. Asa ca fiti atenti ce faceti, cum aveti ocazia, ii tineti de povesti pe aia, ca ati auzit ce se intampla cu echipa, ca e naspa de ei, ii intrebati ce au de gand sa faca, ca ati auzit ca i-as vrea eu sau alta echipa, orice ba, orice ca sa le distrageti atentia, sa-i faceti sa se gandeasca la altceva decat la meci, m-ati inteles? Hai, hai sa-i futem un pic la melodie."

Baietii au intrat pe teren montati de discursul meu. Nu as fi pariat eu ca o sa conteze prea mult ce le-am spus, dar cand niste bolovani ca astia au impresia ca au un avantaj, cat de mic, fata de adversar, parca alearga de doua ori mai repede. Si ne-a mers bine initial, pana la un punct. In minutul 20 a prins un amarat o centrare buna de langa Banel, Aldea se uita dupa pasarele si Pitaru a marcat cu o lovitura de cap din marginea careului.

La cabine i-am luat la balacareala. "Ba cretinilor, ba tampitilor, v-am spus sa-i tineti voi de vorba baaaa! Nu sa stati la taclale. Fiti in P***a mamii voastre atenti la meci. Astia trebuie sa-si piarda concentrarea nu voi ba cretinilor. Prostii dracu. Aldea, daca nu iti vine mintea la cap vezi ca freci banca, iar tu Banele, ba te-as scoate de acum daca n-as sti ca tzuica e mai prost ca tine. Si tu ce ranjesti ba acolo, Rodrigo. Crezi ca tu esti mai breaz? P***a ma-tii macar de-ai intelege jumate din ce-ti spun. Hai, poate nu va reveniti in repriza a doua ca dracu v-a luat. Vreau macar egal in meciul asta."

Uimitor dar ce le-am spus chiar a avut rezultate. Dupa cam un sfert de ora reuseste Catrinoiu o pasa pe culoar, Radu pleaca de la langa omul de marcaj si scapa singur cu portarul, il fenteaza din glezna si o baga in ate. Apoi am reveni iar la pasele gresite si mingile trimise aiurea. "Hai ba baieti ba, faceti dracu ceva cu mingea aia, n-o mai dati ca prostii de la unul la altul". I-am scos pe Aldea si Rodrigo si i-am bagat pe Calu si Miro. Apoi l-am scos pe Chivescu si l-am bagat pe Tatar. Tot nimic. Parea ca ne indreptam spre un egal. Noroc ca nu era mai nimeni in tribune ca ne-ar fi luat sigur la injuraturi.

Firul jocului s-a rupt cand mai erau doar 5-6 minute. Faza aproape identica ca la primul gol doar ca de data asta Radu a fost prins din urma de omul sau de marcaj. Asta al nostru cand a simtit mana pe el a picat ca traznit si arbitrul si-a luat teapa. Fault si eliminare pentru amaratul ala. A inceput scandalul. M-am bagat si eu cica sa-i despart da am profitat de ocazie si i-am dat una la coaste unuia. Arbitrul se caca pe el de frica si a dat doar doua galbene pe faza asta desi meritau cam 5 cartonase rosii. Si-au luat galben Buca si unul de la ei.

Tatar se pregateste sa suteze din lovitura libera dar se razgandeste in ultimul moment si ii paseaza in dreapta lui Giuchici. Asta trece printre doi fundasi, intra in careu si trimite in fata portii unde apare Gicutu nostru care reuseste cumva sa trimita mingea in poarta. "Bravo baaaaa, bravo piciule, asa te vreau ba baiatule baaaa." A alergat ala pana la mine sa ma ia in brate. Era un pitic de 16 ani, jumate cat mine si la inaltime si la greutate. Daca nu era regula aia cu juniorii nu vedea asta nici banca de rezerve...

Divizia Moldova - Etapa a IV-a

FCM Onesti - National Golesti

(Pitaru 20 - Radu 59, Gica Badea 90) - C-tin Mihai eliminat in min 84

MVP - Cristian Radu - 7.8

88 spectatori la meci

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

"Ba, or fi astia platiti ca sa joace dar asta nu inseamna ca sunt mai buni. p**a mea, sunt doar cu o divizie mai sus ca noi. Si nici nu sunt mare branza la ei acolo. Si ba, daca vreti sa fiti si voi platiti pentru a juca, si nu doar in stilul aranjat cu primaru', ba daca asta vreti, pai cu astia tre sa jucati bine atunci. Hai ca putem sa trecem mai departe. Ronaldo, vezi ca azi intri tu in locul lu' Badea. Cum de ce ba? Cum de ce? Inteleg c-ai dat primul tau gol etapa trecuta, dar asta nu inseamna sa stai doua zile beat. p**a mea, asa n-o s-ajungi nicaieri baaaa, asculta aici la mine. Miro, te simti in stare sa joci din primul minut? OK, bine atunci, hai, grabiti-va ca n-are rost sa-l facem pe arbitru sa astepte."

A urmat cel mai bun meci al nostru si cel mai linistit al meu de cand antrenez aici. Radu a deschis scorul inca din secunda 30 dupa o centrare a lui Ronaldo. Astia de la Husi nici nu realizasera ce se intampla. Apoi, in minutul 5 Buca centreaza de pe dreapta si un amarat de la ei si-a bagat mingea singur in poarta. Astia erau vai de capul lor. Antrenorul lor tipa de mama focului si eu stateam si radeam de el. "Ba, sa nu faci icter ba de cat tipi atat." Era sa nici nu vad golul lui Giuchici. Corner batut de Ronaldo, cap si gol Giuchici. Frumos, simplu, ca la antrenament.

Dupa 3-0 ne-am calmat si noi si ei. Se stia deja cine merge mai departe. Abia in repriza a doua s-au animat iar lucrurile. Giuchici mi-a facut semn ca nu mai poate si l-am bagat pe Rodrigo Astudillo in locul lui. Asta, zici ca avea carbit in cur, asa a inceput sa alerge. Toti calmi, linistiti, asteptau finalul, doar el se agita ca o gaina fara cap. Dar in acalmia aia totala i-a iesit. A bagat doua goluri asa, frumos, pac-pac. Era sa-l dea si pe al treilea ca a obtinut un penalty si s-a dus el asa ca un cocos sa-l bata ca sa faca un hat-trick. Doar ca a trimis-o-n plopi. S-a calmat si asta apoi. A vazut ca nu mai interesa pe nimeni. Dar tot s-a mai dat un gol. A fost o faza de ne-am cacat pe noi de ras. Erau prelungirile, toti stateau sa fluiere arbitrul doar ca asta-i face semn lui Purica, care era la minge, ca mai are timp de un atac. Asta plesneste mingea sa scape de ea si sa fluiere boul ala, da nu stiu cum a facut ca a trimis-o... fix in vinclu. Cacarea de pe lume. Pana si arbitrul a inceput sa rada.

Cupa Emerich Dembrovschi - Primul Tur

National Golesti (D6 - Divizia Moldova) - FCM Husi (D5 - Divizia Est) 6-0 (3-0)

(Radu 1, Dumitru 5 a.g., Guichici 25, Astudillo 68, 79, Purica 90+2) - Astudillo a ratat un penalty in min 82

MVP - Cristian Radu - 8.2

192 spectatori la meci

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy