Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Minas'S Careers


minasthiryt

Recommended Posts

"Ce mutari sa fac, ce sa aduc, ca de plecat sigur vor plecat cativa la ce mi-au aratat in teren si nu numai. Unul din scouteri mi-a recomandat 'piata mexicana', nu ca ar fi picanta in jucatori fantastici care sa ceara salarii mici si sa vina in secuda 2 in Liga 2, dar sunt cativa tineri care ar face fata esalonului secund din Romania..

Am reusit totusi sa mai completez cu doi MC mexicani si un MR sarb; B. Lopez, E. Saldana si U Radinovic. Lopez chiar se zbatea la antrenamente in timp ce conpatriotul sau cred ca va fi o solutie mai mult de "umplere" sau mai pe romaneste 'de avarie". Sarbul ma impresionat cel mai mult, are potential, e tanar si da totul atat la antrenamente cat si pe teren.

Dintre plecari, contestata oarecum atat de conducere cat si de fani a fost plecare lui Badic. Unii vedeau multe calitati la el insa pe mine nu avea cu ce sa ma impresioneze, ba din contra:

'- Narcis, inca de cand am venit nu prea te-ai omorat cu firea, nu inteleg, puteai sa-mi dai o 'palma' pt ca te-am trimis la rezerve, de ce nu ai vrut sa-mi demonstrezi contrariul, ca ma insel?

- La inceput m-am zbatut un pic...dar ai anumite fixatii boss.

- Serios?! care's alea?

- Primul 11 il schimbi numai in cazul unor accidentari sau...

- Nu cred, am rulat destui jucatori in meciurile de pana acum si accidentarile nu au fost principalul motiv, te asigur.

- Ei ba nu, raspune el cu sictir de tanara speranta.

- Uite vezi, "scarba" asta pe care o ai ...inconstanta la antrenamente si delasarea ti-au pus "eticheta"

13521083442972176410.png

mutarile de la CSMS

Am vrut meciuri ceva mai grele in pregatiri pentru ca vroiam sa se mentina acea cncentrare, acel efort si acea vointa de a castiga. Nu ma interesa rezultatul ci modul de comportare al echipei, pt ca de multe ori asta duce si la un rezultat favorabil.

CSMS - Gaz Metan 0-0

CSMS - CFR Cluj 1-2

U Craiova - CSMS 1-0

Dinamo Buc. - CSMS 2-1

Nici o victorie. Nu-i nimic, echipa jucase bine.de reprosat au fost, poate, doar ratarile din meciul cu cei din Craiova. In rest echipa s-a comportat bine spre foarte bine.

Se mentinuse tonusul la antrenamente si ii facusem oarecum sa uite de ultimele rezultate din meciurile oficiale, rezultate care ne-au dus in situatia de a avea nu doar 10 meciuri ci 10 finale pentru un loc de playoff.

Dintre contracandidatele la playoff, Botosaniul mi se parea echipa care ar merita o sansa pt a evolua in Liga 1 insa Chiajna si Mioveni, nu...numai cand aud numele astea...ce orase sau mai bine zis "de unde au mai aparut si aceste echipe".

"Sa schmb tactica?! hmm...ma gandeam ca unii vor crede ca voi ceda in fata presiunilor din partea unora, asa zisi specialisti in fotbal, asa ca mai in fiecare seara, dupa sesiunea de vizionat casete cu meciuri imi puneam aceeasi intrebare."

Am ramas pe aceeasi tactica, bineinteles, era mult prea riscant sa schimb si asta.

"- Avem 5 si 5. Acasa nu trebuie sa le dam nici o sansa..nici una..iar in deplasari lasam deoparte orice emoti. Sunt echipe in fata noastra in clasament care nu merita sa fie acolo. Trebuie cca noi sa le luam locul, putem face asta?Putem sa facem 10 meciuri nu bune, ci foarte bune?

- Da coach..putem.'

~~~

Ne doream, atat eu cat si toti cei implicati in tot ceea ce inseamna CSMS, sa ne rabunam pe cei de la UTA care au beneficiat in tur, nu de 5% din parte arbitrului ci de 50%.

Uneori dorinta nu e de ajuns....

42555299195819352783.png

Tanoh incepuse fiesta si conduceam inca din minutul 5, iar oaspetii ne-au dat cateva emotii la nici 5 minute dupa ceam deschis scorul, cand au nimerit bara portii lui mendez. Din acel momet a fost asediu total la poarta oaspetilor. Tanoh ratand doua ocazii bune la care se mai adauga si doua bare.

"Continuam asa...continuam asa si nimic nu poate schimba soarta acestui meci."

Ei bine Hidisan a schimbat soarta acestu meci. A reusit egalarea dupa o lovitura de colt si din acel moment asediul la poarta aradenilor a inceput sa fie si mai intens fata de prima repriza.

Sut dupa sut si ratare dupa ratae, minutele treceau si tabela ramanea neschimbata. asa a si ramas, 1-1 si revin la ce am mai spus; 'dorinta nu e de ajuns..".

CSMS - UTA 1-1

"Ce vorbisem noi si ce s-a intamplat. deja am pierdut 2 puncte mari. Nu pot sa va reprosez decat NENOROCUL. Asta e...capul sus"

Seplasare in colentina..Bukale...hmm...alta revansa.

Dupa ce in tur cei de la Juve au venit cu lectia invatata, sa ne rupa jucatorii si sa obtina cat mai mult, acum aveam surse ca s-ar putea intampla la fel. Nu ca vreau sa neg dorinta lor de a se salva de la retroradare, doar ca...

Jucau dur si arbitrul a avut se pare doar "felia de mustar" la el. Cu toate astea la pauza, la socrul de 0-0 le-am zis alor mei:

"- Cata energie pot sa mai aiba acesti...nesimtiti care stiu doar sa bage osu...o sa se epuizeze iar noi trebuie sa ne pastram calmul si apoi sa profitam"

Min 60 ~ cursa de la mijlocul terenului a lui Tanoh, ajunge in careu si sut in vinclu, 0-1

"Asa mah, ce v-am spus...calm si cedeaza'

Min 86 ~ Istinie, marcatorul din tur pentru bucuresteni il mai pacaleste o data pe Mendez si suteaza plasat pentru 1-1.

Nu, chiar nu ma puteam gandi la un astfel de inceput pentru 2012 ..pt noi...nu cu adversarii astia. Sansele scadeau, nu cele matematice ci doar cele ...nu mai conteaza.

Sa mai zic si ca dupa ce cu UTA nu am mai avut parte de o brigada "jmechera" de fluierasi, ei bine cu Juventus a fost un moment delicat care, iata, putea sa decida soarta.

> gol anulat in min 23 pe motiv de ffside, dar care offside?

66542578223619693546.png

Juventus B. - CSMS 1-1

~~~

N-am mai gresit acasa, a fost greu cu Bistrita si cu Bihor dar nu am mai gresit si s-a intamplat exact cum ne doream inaintea reluarii campionatului: "sa nu le dam nici o sansa'

CSMS - Gloria Bistrita 2-0

CSMS - FC Bihor 2-1

Ne revenisem si pe cei din trivale nu-i vedeam sa se omoare cu firea pt ca isi pierdusera de mult sansa la un loc de playoff. Cu 11 suturi trimise spre poarta violetilor si cu 3 nimerind spatiul acesteia, ne-am indreptat incet dar sigur spre un alt insucces.

"- Bogdan, Bogdan..sunt incheiate conturile cu promovarea pentru voi? intreba un jurnalist la conferinta.

- Sunt sanse matematice pentru locuril 3-4? huh?!

- da sunt.

- Atunci scuteste-ma de intrebarea asta."

"- Mai ...mai baieti nu stiu cum se face de nu reusim si noi...asa...cateva meciuri..5..7..la rand...stiti voi, consecutive, sa legam victorie cu victorie. ce mama masi...Jocul mergea bine, in favoarea noastra, de unde apar momentele astea de reusesc echipele astea sa ne dea un gol si apoi ne blocam, cum?

- Se uitau unii la altii de parca ar fi fost o intrebare fara de raspuns.

- Mdea, poate alta data (promovarea).Am trantit usa la vestiar in urma mea si am plecat spre autocar."

FC Arges - CSMS 1-0

~~~

Au vrut sa-mi demonstreze ca pot si incepusera sa o si faca. Tanoh trata ocaziile de gol cu o mai mare seriozitate, iar surpriza placuta avea sa fie Alexandru Ciucur care crestea de la meci la meci.

Chiajna - CSMS 2-3

CSMS - GM severin 1-0

Le demonstrasem celor de la Chiajna ca nu-si vor merita eventualul loc in Liga 1. A fost un meci frumos castigat pe merit de noi: 0-1 / 1-1 / 2-1 / 2-2/ 2-3. Am reusim sa intoarcem meciul pe final si le-am dat peste nas gazdeor.

42896774659225818316_thumb.jpg

Ciucur ~ bucurandu-se de reusita din meciul cu Severin.Unicul gol al meciului.

Ne luptam pentru locul 4 cu CS Mioveni si cu 3 etape ramase si cu o diferenta de exact 9 puncte fata de ei, see cam anunta un sfarsit teribil de nebun.

Aveau un golaveraj cu mult mai bun dect noi, dar ma gandeam ca o sa rezuperam si ca, mai ales, ei se vor impiedica. Asa a fost, iar noi:

CS Otopeni - CSMS 2-3

CSMS - Delta Tulcea 2-0

Mai era un meci dar eu descoperisem ca soarta locului 4 se jucase deja.

CSMS - Mioveni 3-0 / Mioveni - CSMS 4-0 ~ rezultatele directe

Asa ca noi ne-am zbatut, am castigat si la Otopeni si un derby cu Delta, dar ultima batalie cu leaderul Timisoara deja nu mai putea schimba nimic pentru noi ~ RATASEM LOCUL DE PLAYOFF.

Am pierdut sansa la un loc in Liga 1 atunci cand; arbitrii au gresit grav in tur cu UTA si in retur cu Juventus, atunci cand am avut doua bare si alte ocazii ratate in retur cu UTA sau atunci cand am pierdut prosteste la Arges.

Imediat dupa meciul cu delta, Nichita mi-a dat un mesaj si mi-a zis sa merg la el la birou.

"Da sefu. Stiu ca...

- Stai nu zi nimic, mai intai sa-ti zic eu ce am de zis.

- Ok!

- Cand team adus automat am facut un pariu mare, iar cand am stabilit obiectivul pentru acest prim sezon stiam in sinea mea ca e o palarie un pic prea mare pentru noi, mai ales ca suntem cu proiectul la inceput. Eu sunt multumit de echipa, nu de toti, dar per ansamblu echipa a jucat fotbal si nu altceva. Nu vreau sa te ingrijorezi ci din contra, sa te ambitionezi, bine?

- Da, boss. Sper sa transmit ambitia mea si jucatorilor.

- Lasa chestia cu "boss"...unde e Gica?

Am ras amandoi dupa care am mers impreuna la vestiar pt a vorbi cu jucatorii."

Ultimul meci, cel de la Timisoara am incercat sa-l tratam cu aceeasi seriozitate insa nu prea a iesit ce am vrut. Ei au jucat de placere, fiind promovati cu multe etape inainte de final, in timp ce noi am incercat sa gasim o motivare pt u rezultat bun, dar nu am reusit. Nu am reusit sa tinem pasul cu gazdele si rezultatul a fost unul firesc.

FC Timisoara - CSMS 3-0.

99138404431409620072.png

32792155148821852899.png

Un loc nemeritat zic eu, dar asa e fotbalul cand il tratezi cu superficialitate in unele momente.

59044347587280638269.png

La cum arata statisticile jucatorilor din Liga 2, cu greu imi pot explica cum de nu am prins un loc in "trenul spre Liga 1".

Surpriza placuta a fost Botosaniul, care a ratat la mustata sansa de a juca in Liga 1, au pierdut, zic eu, nemeritat barajul. Oricum cred ca cei de la Chiajna si cei de la Mioveni vor face cale'ntoarsa sezonul urmator.

Surpiza neplacuta au fost echipele Viitorul Ct. si Delta Tulcea, care au reusit contraperformanta de a trece de la favorite pentru promovare in echipe retrogradate. A fost chiar surprinzator.

Asadar cele doua mutari surpriza de la inceputul sezonului au fost ca "alba neagra'. Stoichita a reusit sa duca Mioveniul in Liga 1 in timp ce Ionut Popa a retrogradat cu Viitorul.

overview 2011 - 2012

Liga 1:

41073869413069933708_thumb.png

Ma asteptam ca Brasovul sa termine ceva mai sus in clasament.

Cupa Ligii : CFR Cluj

Cupa Romaniei: U Cluj

UCL: Man Utd

EL: Man City

Daca in Romania cupele au fost luate de clujeni, in Europa tot doua echipe din acelasi oras au luat cele doua trofee.

Echipele romanesti s-au descurcat bine si nu prea in competitiile europene, insa nici una nu a reusit sa ajunga in primavara europeana.

Alte surprize: CSM Pascani a ajuns in sferturile de finala ale Cupei Tomaniei. In drumul lor au eliminat doua echipe destul de bune: FC Vaslui si Snagov.In sferturi au pierdut in fata celor de la U Cluj, care aveau sa castige trofeul.

O alta surpiza si tot in Cupa Romaniei a fost Sportul Visina Noua care a ajuns in optimi, unde a fost invinsa de CSM Pascani. Acestia au trecut si ei surprinzator de Baia Mare, Vointa sibiu si Otelul Galati.

Final de prim sezon...start pregatiri pentru sezonul 2.

Edited by minasthiryt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

77483001158703890254.jpg

"Fantastic! Un meci fantastic facut de ieseni in fata gorjenilor. O echipa sarbatoreste. alta isi linge ranile dupa ratarea promovarii"

57230847694189666501.png

*** Pandurii ocupau locul 4 si in cazul unui egal sau chiar si cu o infrangere la iasi aveau locul 4, loc de playoff asigurat DAR cu conditia ca FCM Bacau sa nu scoata nici un punct acasa cu Gloria Bistrita.

Rezultatul meciului FCM Bacau - Gloria Bistrita a fost 2-2 asta dupa ce bacauanii au egalat la 2 in minutul 90+2.

"In timpul accidentarii mereu ma gandeam ca la finalul sezonului cu totii vom trai aceasta clipa, dar nu credeam ca imi voi reveni destul de repede, astfel incat sa reusesc o dubla in 'finala sezonului" si echipa sa castige atat de categoric" a declarat Tanoh la finalul meciului.

"Dupa umilinta cu Slobozia, le-am zis baietilor ca de acest meci depinde viitorul lor, al clubului, al acestor suporteri minunati si nu puteam repeta greseala de anul trecut. Nu puteam cu o singura infrangere in 2013 sa ratam din nou promovarea. Aveam locul de playoff asigurat dar acolo e ca loteria penaltyurilor, sunt sanse 50-50 sa iesi prost la final.

E bine totusi ca in fata unei echipe care-si juca si ea promovareaa am reusit sa prestam un joc impecabil si desi ma asteptam la mai multi fani, acesti circa 3000 de fani prezenti azi pe Emil Alexandrescu ne-au purtat spre promovare....spre LIGA 1." A fost declaratia mea oferita jurnalistului Ovidiu Minea.

74262940460034366035.png

De la sfarsit spre inceput ...

Sezonul 2 avea sa inceapa pentru noi, pentru CSMS Iasi cu un obiectiv mult mai clar si mai serios, chiar daca si in sezonul 1 ne propusesem sa reusim promovarea, dar a fost ceva mai maret decat "puterile" noastre.Trebuia sa obtinem promovarea cu orice pret si chiar de pe primul loc.

Campania de transferuri a fost cel putin cantitativ la fel ca aceea din sezonul 1, insa calitativ trebuia sa asteptam sa vedem cat de buna va fi.

67209507728719067318.png

Fanii aveau sa se supere pe mine in acea perioada de transferuri si asta din cauza plecarii lui Onofras la Torino:

89901076099059134476.png

"Mai baieti, el a fost un element cheie in jocul echipei in unele momente in primul meu sezon, dar eu cred ca putea si mai mult.Dar nu asta e problema, poate ne mai putea ajuta si in acest sezon insa el are o varsta(31 ani) si transferul sau din trecut la Steaua nu a fost nici pe departe varful carierei sale asa ca, oferta celor de la Torino este mai mult decat un pas in fata si unul important pentru cariera lui, va rog sa intelegeti....intelegeti ca se poate si fara el."

Inaintea sezonului ma gandeam la schimbarea tacticii fata de primul sezon si gasisem doua variante, ce-i drept una chiar experimentala:

35325467347568417794_thumb.png

10853167360824236610_thumb.png

Prima varianta e cea experimentala insa baietii mi-au dat de inteles ca si lor le e pe plac si asta s-a vazut oarecum in meciurile de pregatire:

Rapid Dumesti - CSMS 0-3

CSMS - Vojvodina 1-1

Sp. Visina Noua - CSMS 0-5

CSMS - Gloria Buzau 3-0

CSMS - Rad 1-2

Lucrurile aratau bine in acel 4-1-3-1-1 insa dupa un start destul de bun in Liga 2 lucrurile au inceput sa scartaie. Observasem ca impotriva unei echipe cu o forta si o tactica ofensiva gen 4-2-3-1 sau 4-3-2-1 echipa nu putea sa-si exprime puterea in atac.

Meciuri din primele etape:

CSMS - Vointa Sibiu 3-1

Sageata Nav. - CSMS 1-3

CSMS - Gaz Metan Severin 1-0

Botosani - CSMS 1-2

Victorii cu echipe bunicele, nu? dar acea problema sesizata de mine a aparut in dubla cu Ceahlaul si cand zic dubla ma refer la meciul din primul tur al Cupei Ligii si meciul din Liga 2.

In Cupa Ligii:

CSMS - Ceahlaul 1-2

In Liga 2:

Ceahlaul - CSMS 3-2

Intre aceste doua meciuri a mai fost o victorie a noastra pe teren propriu cu cei de la CSM Rm. Valcea scor 1-0, o victorie obtinuta greu cu singurul gol marcat in min 17 de Tanoh.

Asa cum spuneam ma gandeam ca la cele meciuri in care voi intalni echipe bine asezate pe faza de atac, echipa va scartai sub formula de 4-1-3-1-1, dar totusi vroiam sa-i mai acord o sansa acestei tactici, cel putin pentru meciurile din tur si acele 3-4 meciuri care se vor juca din retur.

9 meciuri au mai fost dn TUR dupa acel 2-3 cu Ceahlaul si din cele noua partide am castigat doar 3, toate cu acelasi scor de 2-1, 3 egaluri din care doua cu scorul de 0-0 si unul cu scorul de 1-1 apoi 3 infrangeri la care nu prea ma asteptam: 2-1 cu Arges, 2-0 cu Bacau si 3-0 cu Pandurii, toate in deplasare. Poate de la meciul cu Pandurii nu asteptam prea multe dar in celelalte doua nu vroiam altceva decat cele 3 puncte dar echipa a dezamagit.

"Pentru o echipa ca noi, pentru o echipa care are pretentia de a iesi pe primul loc, pentru o echipa ce vrea promovarea cu orice pret, nu se admit asemenea evolutii si asemenea infrangeri in deplasare. Cand vrei sa promovezi si sa fii primul trebuie sa joci ca si cum ai juca doar pe teren prorpiu. Ce a fost in aceste 3 deplasari nu a fost nici pe departe ceea ce se vrea de la voi si de la aceasta echipa" asta le spusesem elevilor mei dupa partida cu Pandurii.

CSMS - Alro 2-1

FC Arges - CSMS 2-1

FC Bihor - CSMS 1-2

CSMS - Branesti 0-0

FCM bacau - CSMS 2-0

CSMS - Gloria Bistrita 2-1

UTA - CSMS 1-1

CSMS- Un 04 Slobozia 0-0

Pandurii - CSMS 3-0

Urmau sa se mai dispute 5 partide din retur in 2012, partide cu echipe pe care noi le invinsesem la inceputul sezonului.De aceasta data insa, in fata celor 5 formatii am reusit numai o victorie obtinuta la limita scor 1-0 si doua egaluri vai de mama lor, ambele cu scorul de 1-1....atat.

Vointa Sibiu - CSMS 1-0

Gaz Metan Severin - CSMS 1-1

CSMS - Sageata Nav 1-0

CSMS - Botosani 1-1

CSM Rm Valcea - CSMS 1-0

"Halal mah de voi, pentru prima oara am reusit sa fim in clasament pana si sub locurile de playoff, cum mama dreq am ajuns din nou in situatia de anul trecut?

Si cum de mama dreq exact cand ne era lumea mai draga, inainte de pauza de iarna si cu doar 10 meciuri ramase de jucat? Voi se pare ca vreti sa aveti parte de adrenalina din sezonul trecut. Ei bine va las cu adrenalina voastra dar sa nu cumva sa nu obtinem promovarea ca va fi jale"

Eram pe locul 5 cu 32 de puncte, iata exact cum arata situatia in fruntea clasamentului;

1. Ceahlaul 38 pct G.:+11

2. UTA 37 pct G.: +3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. Pandurii 35 pct G.: +11

4. Alro 33 pct G.; +7

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5. CSMS Iasi 32 pct G.: +2

6. FCM bacau 31 pct G.: +12

Trebuia sa facem cumva sa nu repetam greseala din sezonul 1. Ma gandeam sa renunt la acel 4-1-3-1-1 si sa trec pe mai prgamaticul 4-5-1 insa voiam sa vad si cum se comporta echipa in pregatirea de iarna.

"- Vom avea doua stagii de pregatire, unul in Rep. Moldova si altul in Ungaria. Pentru ambele stagii am programat cate doua meciuri amicale si am incercat sa gasesc echipe destul de valoroase, echipe care sa ne arate la ce nivel suntem. Sper sa dati totul din voi si de pe acum va anunt ca pregatirea fizica si attacking set pieces vor fi focusul acestei perioade de pregatiri.

- Attacking...mormai Tanoh

- Da vedeto, trebuie ca echipa sa te sustina in atac, nu poti duce tu tot greul si trebuie ca si fazele fixe sa fie fructificate la maxim.

- Alte nelamuriri?...

Nimeni nu mai scosese nici macar un murmur precum tanoh.

- Bine atunci...aveti vacanta pana pe 8 ianuarie, pe 9 ianuarie trebuie sa fiti prezeti la vizita medicala."

Stagiu Rp. Moldova;

Sheriff - CSMS 2-4

Tiraspol - CSMS 2-3

Stagiu Ung.:

ZTE - CSMS 0-0

Debrecen - CSMS 1-1

"Lucrurile stau asa cum imi doream, tot ce ramane de facut e sa respectati ceea ce am exersat in aceste stagii si in meciurile oficiale. Vom ramane pe acest 4-1-3-1-1 momentan dar cu prima ocazie in care voi o sa clacati, va trebui sa facem o schimbare majora si sa imi asum riscul pentru finalul sezonului.Pana una alta domnul Nichita a prgramat un amical pe teren propriu cu rivala FC Vaslui. Tot ce vreau eu de la voi e, macar atat, sa nu va faceti de ras in fata propriilor fani, chiar daca e un amical, pentru ei inseamna mult'

CSMS - FC Vaslui 0-1

"Lucrurile au aratat bine. Sunt multumit de evolutia voastra mai ales ca Vasluiul este o echipa redutabila cu pretentii mari in Liga 1. Am pierdut in urma unei executii superbe a lui Costin, dar per ansamblu am avut acelasi numar de ocazii ca si ei. Bravo.'

Debutam in meciurile oficiale in 2013 contra echipei care ne-a creat multe probleme si anume Ceahlaul. Era un meci important din doua puncte de vedere; ei erau deasupra noastra in clasament si orice pas gresi era pentru noi o catastrofa si in al 2 le rand trebuia sa echilibram situatia in meciurile directe.

Asadar ne asteptau 3 partide pe teren propriu: cu Ceahlaul si cu Arges in Liga 2 si cu Otelul Galati in optimile Cupei Romaniei.

Am dominat clar partida cu nemtenii si rezultatul putea fi mult mai categoric in favoarea noastra:

CSMS - Ceahlaul 1-0

"Echipa lui Pinalti' nu putea sa castige astazi in Copou nici daca jucam toata ziua" asta a fost declaratia mea la conferinta de presa de dupa meci.

A urmat un meci tare in Cupa Romaniei si Otelul a avut nevoie de loviturile de la 11m pentru a trece de noi. Mai trecusem prin aceste emotii si in turul trecut cand jucasem cu cei de la Tg Mures.

"In ultimele doua meciuri se pare ca Federatia a vrut sa ne puna bete in roate. E un pic suspect sa joci, la rand, intr-o competitie eliminatorie cu doua dintre echipele cele mai in forma din prima liga", asta i-am raspuns eu unui jurnalist care ma intrebase la finalul meciului cu Otelul ce parere am despre tragerea la sorti din Cupa Romaniei.

98136492846990711970.png

Tur 5

CSMS - Botisani 2-0

Tur 6

CSMS - Tg Mures 2-2 / 4-3 la 11m

Optimi

CSMS - Otelul galati 2-2 / 2-4 la 11m

Asta e. ne luasem grija de la Cupa Romaniei si ramaneam cu grija promovarii.

Meciul cu Galati ne epuizase si am avt parte de un semiesec in uratorul meci, cel cu FC arges, meci care s-a terminat la egalitate si in care au fost foarte putine ocazii: noi 2 ei una.

CSMS - FC Arges 0-0

A urmat o perioada destul de buna pentru noi si mai ales ca si contracandidatele mai calcau stramb lucru care ne-au permis sa avansam in clasament.

Alro - CSMS 0-2

CSMS - FC Bihor 2-0

CSMS - FCM Bacau 1-1

Branesti - CSMS 1-2

Gloria Bistrita - CSMS 0-0

Dupa ce obrinusem doar un egal acasa uc Bacau, apoi victoria la limita cu Branestiul, echipa ca si retrogradata si mai apoi semiesecul de la Bistrita, am ajuns la concluzia ca echipa incepe sa oboseasca, ca usor usor adversarii ne citesc jocul si tactica si ca astfel suntem in pericl sa pierdem sansa promovarii la fel ca sezonul trecut.

Situatia accidentatilor imi dadea de ceva timp mari batai de cap;

84851852140362417883.png

Urma o luna de pauza datorita meciurilor din Cupa Ligii, Cupa Romaniei si echipelor nationale drept pentru care am luat urmatoarea dezicie cu 3 meciuri ramase de jucat:

"- Baieti, avem trei finale de jucat pentru a ajunge acolo unde e locul echipei, in Liga 1 si stiu ca numai un nebun ar face acest lucru: schimbam tactica si trecem de la acest 4-1-3-1-1 la 4-5-1.

- Avem la dispozitie aceasta pauza sa mai lucram la omogenitate sub aceasta formula dar nu cred ca ne va fi foarte greu.

- Tanoh, din cate am inteles vei fi recuperat de echipa medicala si imi pun mari sperante in tine sa stii.

- Da boss, puteti sa contati pe mine insa totodata vreau sa stiti ca nu pot nici sa fortez prea mult nota pentru a nu rsca o recidiva.

- Da baiete stiu asta."

Programasem doua amicale pentru acele 30 de zile de pauza insa pana la urma m-am gandit ca doar unul e de ajuns si am jucat in compania celor de la FC Dorohoi pe care i-am invins cu 2-0.

Jucatorii pareau ca nu simt atat de mult schimbarea de tactica.

Aveam 3 meciuri grele cu 3 echipe imprevizibile si doua din ele cu sabia deasupra capului cum s-ar spune; Un 04 Slobozia incerca sa evite retrogradarea in timp ce Pandurii vroiau sa obtina macar un loc de playoff, iar aradenii aveau un blazon de aparat.

Un prim pas il facusem, nu fara emotii dar reusisem sa-l facem. Acasa cu UTA am inceput furibund si la pauza aveam 2-0. Aradenii insa nu au vrut sa se predea prea usor si imediat dupa pauza au redus din diferenta lucru care ma ingrijorat si le-am cerut mai mult pragmatism jucatorilor:

"Cele 3 puncte sunt imprtante, nu spectacolul"

CSMS - UTA 2-1

"Trebuie sa ii tratam cu mult respect si seriozitate pe cei de la Slobozia. Isi joaca salvarea in fata prorpiilor suporteri si sa nu uitam ca au ajuns pana in semifinalele Cupei Romaniei. Au eliminat Steaua si UTA, nu sunt o echipa demna de retrogradare, doar inceputul prost de sezon si nenorocul i-au adus in situatia actuala.

Avem locul de playoff asigurat dar eu vreau promovarea directa fara alte emotii in plus, ok?"

Ce au facut elevii mei la Slobozia a fost exact invers ce vorbisem. Nu s-au concentrat si au tratat unele faze cu prea multa usurinta iar gazdele ne-au taxat ori de cate ori au putut, iata deznodamantul:

Un. 04 Slobozia - CSMS 4-1 ( la pauza 2-1)

"- E totul sau nimic pe Emil Alexandrescu si daca o sa va comportati ca si la Slobozia atunci trebuie sa ne pregatim de inca un meci.Atsa vreti?Inca un meci?

- Nu coach, o sa castigam...iti promitem...spuse Mendez urmat de ceilalti.

- Da boss...castigam...castigam si promovam direct."

Cazusem pe 2 dupa meciul pierdut cu Slobozia pt ca cei dela Ceahlaul castigasera si aveau 1 pct in fata noastra:

1. Ceahlaul 51 pct

2. CSMS 50 pct

Cei de la Slobozia chiar daca castigasera cu noi nu reusisera sa se salveze asta pentru ca cei de la Gaz Metan severin, contracandidata la retrogradare, castigase.

Imi parea rau ca si noi pierdusem 3 puncte care puteu fi vitale dar totodata nici pt ei nu au contat cele 3 pct obtinute.

Desi prin tot orasul se impartise pliante cu intitatii la ultimul meci, cel cu Pandurii, doar 2267 de suporteri au raspuns afirmativ.

Totul a mers bine pentru noi si dupa doar jumatate de ora de joc conduceam cu 2-0 prin reusitele lui Tanoh din min 12 si 28. In al 2 lea mitan gorjenii nu au gasit antidot la jocul bun prestat de noi si i-am mai taxat de doua ori prin Grumic (65') si Filip (87').

Scor final 4-0 si am profitat si de infrangerea Ceahlaului cu Sageata Navodari si am trecut din nou in fotoliul de leader, un fotoliu de leader definitiv: PROMOVASEM...CASTIGASEM LIGA 2 ED 2012-2013..

CSMS - Pandurii 4-0

Clasament final:

16484982669296510927.png

Cei de la Alro au trecut in playoff cu 5-2 de FCM Bacau si vor juca si ei in Liga 1 sezonu viitor.

Player stats:

http://uploadimage.ro/images/16019487996482784366.png

Craciun de la Alro castiga titlul de golgeter sezonul asta insa asta si datorita faptului ca Tanoh a fost accidentat atata timp (4luni).

Un sezon bun pentru noi...se putea si mai bine, dar acum nu ramane decat sa sarbatorim cu fanii promovarea....

Liga 1:

http://uploadimage.ro/images/89763936741214099296.png

mioveniul dupa ce abia se salvase de la retrogradare a primit premiu fair-play de la UEFA si va juca in EL. Fantastic...de surprinzator!

Cupa Romaniei: Otelul Galati

Cupa Ligii; Ceahlaul Piatra-Neamt

UCL: Barcelona

EL: O. Lyon

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

00954813209594406450.png

Liga 2 vs Liga 1...e clar ca e o diferenta foarte mare intre ceea ce se vrea de la o echipa, de la un jucator si mai presus de astea de la un antrenor cand e vorba de prima liga fotbalistica, indiferent despre care tara am vorbi.

As fi vrut sa schimb multe in lot pentru ca asa cum spuneam, pretentiile odata cu promovarea in Liga 1 aveau sa fie altele, dar intotdeauna mai este si "Planul B". La mine planul B a fost acela de a mentine lotul si a creste omogenitatea grupului, fapt care cred eu ar fi esential in atingerea obiectivului: evitarea retrogradarii.

Asa ca, dupa cum se vede, am preferat sa obtin semnatura lui Sylla caruia ii expirase imprumutul, in timp ce Jokic si Clayton au fost adusi pentru un plan de viitor. Cei plecati au fost majoritatea neeficientii din sezonul ce se incheiase.

Au fost schimbari si la tactica.Am renuntat la acea asezare gen 'little Barca" si am modificat putin acel 4-4-1-1 cu care incepusem in primul sezon de antrenorat.L-am transformat intr-un 4-4-2 ducand AMC pe pozitie de atac(ST) iar WM i-am trecut pe sustiere.

O a doua tactica pe care urma sa o mai folosesc era un clasic 4-5-1 cu o usoara tenta de cotrol / contaatac.

Tacticile nu erau ecunoscute pentru jucatori si acomodarea a crescut usor iar in amicale ne-am descurcat destul de lejer cu adversarii;

Dumesti - CSMS 0-2

CSMS - Botosani 3-1

CSMS - PAOK 0-0

"De la multi dintre voi astept o crestere in ceea ce priveste jocul prestat, in timp ce de la altii vreau sa imi demonstreze ca vor sa ramana la Iasi. Avem un start de sezon greu, in primele meciuri intalnind 3 echipe favorite la titlu sau cel putin la locurile fruntase.Nu vreau sa va panicati, tot ce trebuie sa facem e sa alergam mai mult,sa presam mai mult adversarul, sa compensam lipsa de valoare prin unitatea grupului si vointa."

Era un inceput in care multi nu ne dadeau nici o sansa. Titulatura de noupromovata si lotul nu prea fantastic din punct de vedere al "vedetelor" ne puea automat in postura de victima sigura in primele meciuri insa iata ce am obtinut:

Gaz Metan - CSMS 1-1

CSMS - U Cluj 2-0

Aceste doua echipe fiind favorite la titlu in opinia presei in acest sezon, U Cluj fiind detinatoarea titlului. Am crezut ca avea sa fie doar un foc de paie si ma asteptam ca la meciul urmator sa clacam, mai ales ca FC Timisoara venea dupa doua meciuri dezastru si trebuia sa-si revina.

CSMS - FC Timisoara 2-1

FC Vaslui - CSMS 3-1

Mai obtinusem 3 puncte dupa o evolutie foarte buna cu timisorenii, revenind de la 0-1. a fost nevoie de derby-ul rivalitatilor si de echipa "de vis" a lui Porumboiu pentru ca noi sa inregistram prima infrangerer in Liga 1. Nici la Vaslui nu am jucat rau dar diferenta s-a facut pe final de meci. Oricum as putea sa fiu un pic nesimtit si sa spun ca am fi meritat un egal.

"Iasul e o echipa gen cum era inainte Sportul Studentesc: "O GASCA NEBUNA" si cu Bogdan B pe banca tehnica, pot spune ca vor face multe surprize in acest sezon" declarase Porumboiu dupa meci.

Dupa infrangerea cu Vasluiul am jucat acasa cu ceahlaul, o echipa care in trecut mi-a dat multe batai de cap, iar acum se anunta din nou un meci crancen pentru ca ambele echpe erau "favorite" la retrogradare in opinia multora. Trebuia sa obtinem toate cele 3 pct mai ales ca jucam acasa.

Am dminat cap coada meciul dar victoria a fost una la limita, 1-0. Un meci in care atacantii au fost "orbi" in fata portii si meciul a fost salvat de fundasul Sylla.

CSMS - Ceahlaul 1-0

Urmau 6 meciuri in Liga 1 cu echipe al naibii de incomode si favorite la cele 3 puncte. Ar fi fost doar 5 insa, Alro avusesera si ei pana in acel moment un start foarte bun. Eram impreuna. cele doua promovate, care produceau surprize, asadar si confruntarea cu ei era una dificila la prima vedere.

Dinamo Buc. - CSMS 2-0

76091972284246054711.png

"Mi-am adus aminte de ce urasc atat de mult echipa asta...de "caini" si pe langa asta pot spune ca de asta nu sunt in stare sa faca ceva in Cupele Europene. Pai la ce lot au daca mai au nevoie sa-i ajute arbitrii ca sa bata o echipa ca noi, nu ca am fi una foarte slaba, daar....ce ar mai fi de spus?...rusine brigazii de arbitri" cam asta a fost declaratia mea dupa meciul cu Dinamo.

Odata cu acest esec batut in cuie de brgada de arbitri, evolutia echipei a avut de suferit iar victoria cu Ceahlaul avea sa fie un reper indepartat in ceea ce priveste reusitele de 3 puncte pentru noi.

CSMS - Alro 2-2

CSMS - Vointa Sibiu 0-2 (Cupa Ligii)

Stiam eu ce spuneam ca meciul cu alro va fi foarte greu si am obtinut cu noroc chiar si acel punct pt ca ei au avut 0-2. Cu Sibiul am jucat bambilici, dar oricum Cupa Ligii nu ma intereseaza pana iin momentul cand tinta mea va fi eventul.

Steaua - CSMS 3-3

CSMS - CFR Cluj 0-2

FC Brasov - CSMS 5-0

CSMS - Rapid 0-1

Daca tot eram "gasca nebuna" ne-am cam respectat blazonul intr-un meci fantastic cu Steaua unde am avut puterea sa revenim de doua ori in meci si doar nesansa a facut sa obtinem mai mult de 1 pct.

Apoi a urmat clasicul esec cu 8 goluri primite si nici macar unul marcat. Sub Tampa, Brasovul nu ne-a dat nici macar o sansa si ne-a administrat cea mai drastica infrangere de cand eram eu pe banca tehnica.

Rapidul a obtinut cele 3 punte pe E. Alexandrescu prin sutul de la distanta a lui D. Alibec si cam atat.

Ah da, era sa uit de fantasticii de la CFR care s-au omorat cu firea doar prima repriza, marcand de doua ori dupa care s-au menajat.

Mi-am adus aminte ca as fi putut fi eu pe banca clujenilor pt ca acestia la inceputul sezonului si-au dorit sa ma aduca pe banc tehnica dar am refuzat.

A fost nevoie de meciul cu modesca CS Vladimirescu din turul 5 al Cupei Romaniei pentru ca echipa sa-si mai revina, dar chiar si asa ma apucau durerile de cap stiind ca ne asteapta o deplasare grea la galati.

CSMS - CS Vladimirescu 2-1

Nici nu visam la o evolutie atat de buna din partea elevilor mei in partida cu Otelul, mai ales ca ne chinuisem si cu modesc CS Vladimirescu, ei bine nici galatenii nu au avut o zi buna si uite asa am mai reusit o victorie surprinzazoare, la baza ei stand evolutia fantastica a lui Grumic care a reusit si dubla.

Otelul - CSMS 1-4

Ultimele trei meciuri din tur mi-au adus din nou suparari si asta pentru ca, desi nu am jucat cu echipe fantastic de bune, nu am reusit sa mai obtinem decat 1 pct.

Cu Tg Mures am fost chiar prosti, pt ca oaspetii au jucat din min 32 in 10 oameni iar noi am preluat conducerea abia in min 66, Grumic continuandu-si evolutiile bune, marcand un gol frumoas, insa egalarea a venit in ultimele minute de joc si uite asa frustrarea si nervii erau la ei acasa.

CSMS - Tg Mures 1-1

CS Mioveni - CSMS 1-0

CSMS - Astra 0-1

Si uite asa sfarsitul turului ne punea in postura de a fi colegi de clasament cu Dinamo, deasupra liniei de retrogradare. Am fi putut fi mult mai sus, dar...au fost multi de "daca".

Clasament dupa 15 meciuri:

10743485409768137494.png

" - Bogdane, vezi ca am reusit sa conving un sponsor sa ne ajute cu doua cantonamente pentru iarna, unul in Grecia si altul in Austria. vezi stabilesti tu ceva amicale, ok?

- Da Gica', chiar ma gandeam cum si unde se va 'consuma' perioada de iarna pentru echipa.Am sa incerc sa ii turez la maxim pe baieti si sa caut echipe destul de puternice, dar inainte de asta mai avem de trecut prin cateva meciuri."

Am ars "gazul' si nu de pomana. atsa as putea spune si iata de ce;

Gaz Metan Severin - CSMS 0-3 (tur 6 Cupa Rom)

CSMS - Gaz Metan Medias 2-1

Cu Medias a fost nevoie de doua autogoluri ca sa ne impunem asta desi Tanoh a atins o cota nesimtita a ratarilor, fapt pentru care l-am trecut pe linie moarta:

27967879550842937583.png

Iata ca reusisem sa-i smulgem 4 pct uneia din favoritele la titlu.Insa dupa aceste meciuri ne-au cam ars altii pe noi.Timisoara si mai apoi U Cluj si-au luat revansa dupa ce le furasem toate punctele la inceputul sezonului.

FC Timisoara - CSMS 2-1

U Cluj - CSMS 2-0

Acest an sportiv 2013 s-a incheiat pentru noi cu returul derby-ului rivalitatillor Si stiti ca eu spuneam in meciul tur ca 'fortez cu nesimtire o opinie; meritam egal" cam asta am spus eu dupa 3-1 in meciul tur si am stiut ce am zis.

Acum am condus ostilitatile si Vasluiul a obtinut cu noroc 1 pct pe final prin reusita veteranului Mike T.

CSMS - Vaslui 1-1

Stabilisem deja adversarele pentru pregatirea de iarna:

Turneu Grecia: Olympiakos si Aris

Dupa care vom avea un meci cu Petrolul la revenira in tara si apoi turneul din Austria: Rapid Viena si FC Admira.

" - Baieti, eu zic ca am stabilit un program de pregatrire destul de bun. Nu ramane decat sa va urez Sarbatori Fericite si sa ne vedem sanatosi si cu pofta de fotbal la reunirea lotului.

- Multumim boss!"

Eram oarecum invvidios pe cei de la Alro pentru ca, desi nu aveau un lot mai bun ca al nostru, erau mai sus in clasament.Acolo am fi putut fii si noi. Ei oricum, l-au avut pe Craciun (ST) care si-a continuat evolutiile bune din Liga 2 acolo unde a iesit golgeter, iar acum se bate de la egal cu atacanti de clasa din Liga 1 pt titlu de golgeter.

Echima ma surprins placut in cantonamentul din Grecia si nu credeam ca avem o putere ofensiva tata de buna. sa dai 3 goluri lui Olympiakos e ceva. Am avut 1-3 la pauza si doar rularea lotului din final de meci a facut diferenta, iar grecii, cu putin noroc, au rasturnat scorul in favoarea lor.

Cu aris am jucat din nou bine insa se pare ca victoria nu se lipea de noi in Grecia. Per ansamblu a fost un cantonament perfect, iar echipa s-a comportat destul de bine din toate punctele de vedere; fizic, tactic si de ce nu psihic.

Olympiakos - CSMS 4-3

Aris - CSMS 1-1

Reveniti in Romania, dupa o mica relaxare, am trecut din nou la treaba si forma buna aratat de echipa s-a vazut in meciul cu "lupii galbeni", divizionara secunda neputand face fata echipei noastre.

CSMS - Petrolul 3-0

Jucatorilor nu prea le-a priit aerul tare si curat al muntilor austrieci si nu neaparat ca am fi trecut deja la o decadere de forma insa pur si simplu Rapid Viena nu ne-a permis sa jucam mai nimic si ne-a spulberat.

Fc Admira a inceput meciul cu noi printr-o evolutie mediocra, de amatori chiar si i-am taxat si conduceam cu 0-2 insa s-a dovedit ca austriecii au vrut doar sa ne "testeze" si dupa ce au redus din diferenta inainte de pauza, in al 2 lea mitan au practicat cam acelasi joc ca si Rapid Viena si au intors scorul, partida incheindu-se cu scorul de 4-2.

Rapid Viena - CSMS 5-0

FC Admira - CSMS 4-2

A fost o perioada buna de pregatre pentru echipa, insa un pic nervos pe unii jucatori dupa meciul cu Admira, la intoarcerea in tara am mai stabilit un meci test intre primul 11 si rezerve. Culmea, rezervele au castigat dupa loviturile de la 11m (0-0 FT /3-4) si unii din jucatori m-au facut sa schimb un pic primul 11.

Ne astepta un retur greu in care obiectivul stabilit, salvarea de la retrogradare era inca departe de a fi indeplinit.

trebuia sa incepem returul cu meciul de la Piatra Neamt insa s-a amanat din cauza starii gazonului si am trecut la treburi si mai serioase; meciul greu din optimile cupei cu Rapid.

Ei bine nu degeaba am spus ca acele cantonamente au fost de bun augur pentru echipa, in meciul cu giulestenii am reusit sa dam tot ce aveam mai bun si am reusit un rezultat fantastiic cu Beto in rol de "ucigas' al giulestenilor.

CSMS - Rapid 4-1 (optimi Cupa Rom)

Dupa calificarea in sferturi vazand ce echipe au ramas le-am zis jucatorilor;

"Avem un culoar bun spre finala, spre trofeu. La ce echipe au ramas cred ca trebuie sa tratam meciurile ramase din aceasta competitie cu o seriozitate mult mai mare decat cele din campionat. O calificare in EL ar fi benefica din mai multe puncte de vedere echipei."

Iata sfertfinalistele:

48318971034770870800.png

Forma buna a echipei a continuat, chiar daca cea a lui Tanoh ma scotea din sarite. Acesta continua sa rateze din orice pozitie, atunci cand i-am mai dat o sansa.

Alro - CSMS 1-1

Ceahlaul - CSMS 0-1

CSMS - Steaua 1-1

CSMS - Dinamo 1-1

CSMS - FC Brasov 0-0

Ii mai dadusem o sansa lui Tanoh, dar a reusit s o iroseasca in meciul cu Steaua. Am avut 11m inainte de pauza insa el a ratat si astfel ma facut sa revin la dezicia precedenta: 'lotul rezervelor' era rezervat pt el.Stelistii chiar si in 10 oameni au reusit sa deschida scorul insa am revenit in meci prin reusita lui Rada, iar finalulmeciului ne-a apartinut.

Partida cu Dinamo a decurs cam la fel ca si cea cu stelistii: am jucat bine insa ei au plecat cu 1 pct.

Cat de mult regretam cele 4 puncte pierdute cu granzii pentru ca altfel am fi "trait" etapele urmatoare.

In sferturile cupei am dat peste o alta echipa incomoda noua; UTA Arad.

Aradenii 'au cazut' imediat dupa reusita de dinainte pauzei a lui Rada si in repriza secunda jocul nostru a curs mult mai usor si am transat meciul clar in favoarea noastra. Scor final 4-0 si mergem in carel de asi.

CSMS - UTA 4-0 (sferturi Cupa Rom)

82862052539140584377.png

Asta spuneau toti ziaristii dupa evolutia lui Mendez din partida cu CFR, meci in care dupa ce am deschis scorul, Mendez a inchis practic poarta noastra, obtinand astfel o victorie mare la Cluj.

CFR - CSMS - 0-1

A urmat insa din nou o perioada de seceta pentru atacul nostru si in acelasi timp o ploaie de goluri in poarta noastra;

Rapid - CSMS 3-0

CSMS - Otelul 0-2

Otelu a razbunat victoria noastra categorica din tur, in timp ce giulestenii ne-au predat o lectie de contraatac.

Ma gandeam, ca prima "gasca nebuna" isi va respecta blazonul si ca noi va trebui sa mai inghitim o perioada nefasta.

Sportul era pe primul loc in Liga 2 si eliminase pana la meciul cu noi pe Timisoara, Chiarja si Alro.

Ce a facut in meciul tur un tampit de arbitru a fost masacru nu altceva;

"Ce dracu faci bahhh? auz la el nume cu "J" de la JALNIC...asa e prestatia dumitale domnule...jalnica" ii reproosam eu centralului Jarda I. dupa ce il eliminase pe Grumic in min 53 la scorul de 0-1 pt Sportul.

Iata cum a aratat tactica dupa eliminarea gratuita oferita de arbitru ala tampit:

95336108231861583662.png

Chiar si asa am reusit sa-i dau "o palma' centralului si am intors rezultatul, chiar daca am jucat cu o tactica sinucigasa.

CSMS - Sportul 3-1

Returul a treuit sa-l abordez cu un 4-5-1 pentru a sta un pic mai linistit din punct de vedere al defensivei dar totodata am fost fortat si din cauza accidentarilor si suspendatilor.

Sportul - CSMS 0-1 (Agg: 1-4)

Au inceput furibund studentii insa le-am facut fata cu brio si odata cu trecerea timpului acestia isi pierdeau din luciditate, fapt care ne-a permis sa si marcam in repriza secunda prin tanarul Aurel Cazan (min 79) si am transat definitiv soarta calificarii.

In finala ne astepta mai vechea cunoscuta Ceahlaul Piatra Neamt acestia trecand de sageata navodari in semifinale.

"Iata ca am reusit sa obtinem biletele pentru finala, pana atunci trebuie sa trecem din nou cu toata atentia pe campionat unde mai avem 3 meciuri si trebuie sa fim atenti pentru ca jocul rezultatelor ne poate purta spre retrogradare"

Acelasi arbitru tampit, Jarda I avea sa ne distruga jocul in deplasarea de la Tg Mures acolo unde ne-a eliminat doi jucatori, fapt care a fost un avantaj pentru gazde in obtinerea unui rezultat favorabil, asta chiar daca centralul a eliminat pana la urma si un jucatr de la ei.

TG Mures - CSMS 1-0

Mioveniul ne furase o promovare acum 2 sezoane in urma rezultatelor directe si meciul de acum cu ei era decisiv si cam in aceeasi postura ca si acum doua sezoane: ei au castigat cu 1-0 acasa si acum trebuia sa ne impunem pe teren proopriu cu cel putin doua goluri diferenta pentru a evita un dezavataj la meciurile directe.

Am reusit un meci bun, a fost greu petru ca oaspetii au inceput mai motivati, pt ca etapa trecuta invinsesera leader-ul, U Cluj, cu 3-2.

In cele din urma ne-am impus cu scorul dorit de mine 2-0 si asteptam oarecum linistiti ultima etapa cu Astra.

CSMS - Mioveni 2-0

In ultima etapa situatia meciurilr era cam asa:

Astra - CSMS

Mioveni - Vaslui

TG Mures - Ceahlaul

Singurii care mai aveau sanse matematice la salvare erau cei de la Mioveni insa noi trebuia sa pierdem la Astra in timp ce ei sa castige cu Vaslui.

Noi am pierdut la Astra, chiar daca am deschis scorul si meciul parea sa fie la indemana noastra insa in ultimele minute de joc am luat doua goluri pe fondul unei lipse de concentrare.Moveniul nu a putut scoate decat un 0-0 cu Vasluiul lui Poruboiu si astfel reusisem sa ne salvam de la retrogradare

Astra - CSMS 2-1

"- Locul nostru nu e aici chiar daca obiectivul nostru a fost salvarea de la retrogradare.

- Mda,,,dap...mormaiau toti, suparati ca nu reusisem sa scoatem mai mult din meciul cu Astra.

- Campionatul s-a incheiat, insa avem de jucat o finala. O finala in care trebuie sa dam tot atata cat am dat intr-un sezon intreg in campionat.trebuie sa castigam pentru ca ar fi pacat, mai ales ca nu intalnim o echipa foarte puternica.Vreau de la voi un ultim superefort si o ultima victorie, se poate?

- Da boss!...da...hai baietiiii, se incurajau acestia unul pe altul"

Clasament final Liga 1:

97592509841339319489.png

Player stats:

60042294368979239184.png

Inainte in sectiunea player stats se regaseau multi jucatori din echipa noastra insa de aceasta data doar unul a "supravietuit".

Cupa Romaniei ~ FINALA

99040092058701940919.png

Pentru tot ce facuse pentru CSMS in trecut, i-am mai dat o sansa lui Tanoh, i-am dat sansa sa joace o finala pentru CSMS pentru ca sunt in dubii daca il voi pastra si in sezonul viitor, pt ca din cauza lui am pierdut multe punte in acest sezon. Pot spune ca si-a facut treaba insa chiar si asa ma asteptam la mai mult de la el.

Am inceput fenomenal mecil si golul lui Beto din min 3 a descatusat jucol echipei in timp ce nemtenii nu reuseau mai mult de 3 pase consecutive. A fost 3-0 la pauza si deja pregateam le spusesem sa pregateasca sampania la vestiar. Totusi Ceahlaul s-a dovedit din nou o echipa imprevizibila si si-a creat doua ocazii din care a si inscris.

"Mai multa preacautie baieti, inchidem mai bine in centru culoarele de sut."

Pana la final nu s-a marcat si am reusit primul trofeu pentru CSMS: "Vom juca in Europa League sezonul viitor"

"Bravo baieti! Bravo! In fata a 17 mii de oameni am reusit cea mai mare si frumoasa performanta din istoria, nu mare, a echipei. Bravo inca o data.

- Chiar daca este, poate, doar un moment de fericire as vrea sa va spun totusi ca din sezonul viitor e mai mult ca posibil ca de unii din voi sa ne despartim.

- Lasa boss...vedem noi...acum hai sus!

M-au luat pe brate si ma saltau in uralele fanilor."

Primul sezon in Liga 1 s-a incheiat...la CSMS Iasi va urma o schimbare in special de ordin financiar dar si din punctul de vedere al lotului.

Overview:

UCL: o. Lyon

EL: Granada

Liga 1; U Cluj

Cupa Romaniei CSMS Iasi

Cupa Ligii; Dinamo Buc.

Link to comment
Share on other sites

Vorbeam ca dupa primul sezon petrecut in prima liga si dupa marea performanta a castigarii cupei, va urma o schimbare din cel putin 2 puncte de vedere:

⌂ Lotul de jucatori

⌂ Financiar:

~ sponsor

~ salarii

Ei bine din punctul de vedere al LOTULUI am renuntat la cativa jucatori mai batanei si am abordat o strategie gen "look ahead". Da, prin asta ma refer la un lot cu o medie de varsta cat mai scazuta si la tineri cat mai promitatori.

Iata mutarile:

84597924813897818449.png

Astfel lotul echipei CSMS Iasi pentru sezonul urmator arata cam asa:

45800836624716868751.png

Da, dupa cum se vede m-am decis sa-l pastrez si pe Tanoh, desi a fost un jucator care sezonul trecut a avut un rapor ocazii ratate / goluri marcate al dracului de prost cam 25 de ocazii / 9 goluri marcate

Acum lotul largit al CSMS-ului are o medie de varsta de 21 ani si 6 luni. E ceva, nu?pentru o echipa care incearca s afaca fata Ligii 1 si sa spere la ceva frumos in preliminariile EL.

Din punct de vedere FINANCIAR:

" - Bogdane, am o veste pentru tine.

- Da Gica? si care ar fi vestea?

- am reusit sa conving sponsorul ca pentru acest sezon sa ne acorde ceva banuti in plus?

- Si cam care ar fi suma?

- Pai de la 210.000 cat ne-au dat sezonul trecut acum ne vor oferi 400.000. Stiu nu e mult mai ales daca ne raportam la situatia financiara a clubului, dar...

- Lasa Gica, e bun si atat. Eu m-am decis cam care va fi limita salariilor la jucatori, plus ca ai vazut ca am mai renuntat la unii jucatori care nu isi justificau valoarea si astfel vom vedea ce impact va avea acest lucru asupra finantelor."

Dupa cum spuneam stabilisem o limita in ceea ce priveste salariile, astfel atat cei care se aflau in lot dar si noi veniti nu li se oferea mai mult de 2000 euro / w.

Astfel departamentul contabil al clubului mi-a prezentat un raport dupa implementarea acestor decizii:

In cele doua sezoane din Liga 2 si sezonul trecut de Liga 1, echipa trebuia sa acopere un total de 1,3 mil euro pentru salarii, in timp ce acum va trebui sa suporte o suma mai mica de circa 875.000 euro.E o diferenta nu?

Dupa ce am lamurit lucrurile mai sus mentionate urma sa ne pregatim pentru startul sezonului. Din punct de vedere tactic ma voi axa tot pe acel 4-4-2 dar cu mici modificari in ceea ce priveste ritmul paselor si width.

Nu am avut prea mult timp pentru cantonament si astfel am disputat doar doua amicale unul cu modesta Rapid Dumesti si odata cu acel meci se incheia contractul de colaborare intre echipe si a mai fost programat un meci in Austria cu SV Ried.

Rapid Dumesti - CSMS 0-2

SV Ried - CSMS 2-1

Noile achizitii s-au comportat bine in aceste doua meciuri si imi va fi oarecum greu sa aleg din cei 24 de jucatori doar 18 care sa formeze nucleul de baza al echipei.

Urmatorul meci avea sa fie cel din Supercupa Romaniei si desi era un meci oficial, ba chiar cu un trofeu pe masa, eu l-am catalogat un bun prilej de a vedea cam cum ne descurcam in meciurile mai tari, cu miza, pentru ca asta ne va astepta fara doar si poate de acum in colo.

U Cluj castigase 2 titluri consecutive sii chiar pe merit. Era o echipa cu o putere foarte mare de atac, dar pe care, totusi, noi o invinsesem o data sezonul trecut.Ce-i drept nici un meci nu seamana cu celalalt.

"- Pregatirile au decurs cum trebuie, multi dintre voi va descurcati bine si imi demonstrati ca nu sunteti aici, la CSMS, sa faceti figuratie.Sezonul trecut l-am incheiat cu o finala,,,cu un trofeu...acum incepem un nou sezon tot cu o finala si tot cu un trofeu pe masa, voi ce ziceti, il aducem si pe asta la Iasi?Putem?

-E greu boss, chiar daca am invins "sepcile rosii" sezonul trecut, acum e altceva, spuse Ionut Rada.

- Da dar ii putem surprinde din nou.Sunttem mai "proaspeti" acum, plus ca am demonstrat ca nu suntem o echipa mediocra, suntem echipa care a castigat CR.

- Bine boss, noi o sa dam tot ce putem si sa speram ca si ei vor prinde o zi nu tocmai buna.

- Ok, asa va vreau."

63882811444403656582.png

S-a vazut in acest meci dorinta tinerilor de a dovedi ca pot conta pe ei, ca CSMS poate conta in sezoanele viitoare pe acesti tineri.

Gorovei, care sezonul trecut a fost convocat si la nationala U19 a avut o executie fantasita la doar cateva minute de la startul partidei, ca mai apoi Ionut Rada sa-si respecte promisiunea facuta inainte acestui meci si a marcat pentru 2-0 in miutul 12. Prima repriza se putea incheia cu o diferenta mai mare pe tabela in favoarea noastra insa ocaziile pe care le-am mai avut le-am irosit si chair ma gandeam ca autogolul lui Ionut Rada din min 39 va afecta echipa dupa pauza. Insa nu a fost asa, elevii mei au ramas concentrati in timp ce pentru adversari timpul era un adevarat adversar.

Scorul a ramas 2-1 pana la ultimul fluier al centralului si nu puteam face altceva decat sa ma bucur ca acesti tineri au adus al 2 lea trofeu in mai putin de doua luni.

Golul fantastic al lui Gorovei:

Video 1:

Video 2:

Este un gol ce merita, zic eu, vazut din toate unghiurile. ;)

Tintarul Ligii 1 ne aduce un debut nu tocmai usor cu echipe de la incomode la favorite la titlu: Astra, UTA, Gaz metan, Steaua si Timisoara. Daca sezonul precedent ma gandeam ca vom obtine maxim o victorie si un egal in primele 5 etape si chiar reusisem un start destul de bunicel, acum ma gandeam mai mult daca acsti jucatori tineri vor avea o constanta mai buna decat ceea ce am aratat in sezonul trecut.

pe langa tintarul primei ligi, se mai stabilise si calendarul meciurilor din turul 3 preliminar al Europa League acolo unde sortii au facut ca noi sa-i intalnim pe cei de la Rosenborn. O echipa cu o traditie de respectat in Norvegia, o echipa ce poate surprinde pana si orice echipa puternica din Europa, ce sa mai...era o echipa redutabila in fata careia sansele de calificare pentru noi erau destul de mici, mai alees ca primul meci il jucam acasa.

In primul meci din Liga 1 Astra ne-a luat tare si conduceau cu 1-0 inca din min 2, insa nu asta era ingrijoararea mea principala, ci faptul ca ne oficia din nou "vedeta" I jarda. Centralul Jarda, care semana teroare in randul jucatorilor mei sezonul trecut. Asa a fost si la acest meci si in minutul 88 la eliminat pe Sylla. Bine ca reusisem sa egalam intre timp prin Tanoh si sansa a fost de partea noastra ca nu mai era mult pana la finalul meciului.

Astra - CSMS 1-1

Urma primul meci in cupele europene pentru mine, pentru CSMS. Era o premiera pentru orasul Iasi.

Le-am cerut jucatorilor sa nu se gandeasca la numele adversarului ci doar la faptul ca jucam pe teren propriu si ca trebuie sa prestam un joc cat mai bun ~ sa gandim pozitiv ~ sa ne gandim la victorie.

Rosenborg si-a aratat clasa si isi creau destul de usor ocazii dar Mendez nu a avut emotii la suturile oaspetilor in timp ce noi nu dadeam semne ca ne-ar speria adversarul. Prima repriza nu a insemnat nimic pentru tabela de scor insa cel de-al 2 lea mitan o putea face si mai ales pentru noi. Ne-am creat ocazii mai clare de gol ba chiar pe finalul partidei Beto (min 85) a avut cea mai mare ocazie a meciulu, ocazia de a marca primul gol in cupele europene pe E. Alexandrescu, iata faza:

64707311939368076643.png

Atacantul a reusit insa doar sa trimita in transversala, ratand astfel sansa unei victorii mari pentru noi.

CSMS - Rosenborg 0-0

02412715879838304700.png

Desi au avut destule suturi spre poarta, niciunul nu a nimerit spatiul portii lui Mendez, un lucru nu tocmai bun pentru ei, in timp ce mie imi demonstreaza ca acele culoare de sut pe care le-au avut nu au fost tocmai bune, drept dovada ca defensiva a reusit o prestatie destul de buna.

Pacat de acea ratare, am fi meritat victoria, asa ne asteapta un retur de foc in Norvegia.

Obositi oarecum dupa meciul cu norvegienii, in Liga 1 nu am reusit decat tot o remiza alba pe teren propriu n fata noupromovatei UTA Arad, intr-un meci in care oaspetii au aratat mai multe in ceea ce priveste forta ofensiva.

CSMS - UTA 0-0

Dupa ce Gaz Metan fusesera eliminati inca din turul 2 in EL de o echipa georgiana, iar Steaua pierduse acasa cu Vojvodina scor 0-2 in primul meci din turul 3 preliminar al EL, noi ramasesem singura echipe cu ceva sanse de calificare in playoff-ul EL. Asadar interesul media pentru formatia noastra crescuse:

81601271143835372764.jpg

ma gandeam inaintea returului din Norvegia daca sa abordez meciul cu o strictete defensiva intensa, ma gandeam sa pun si WM pe pozitii defensive insa in cele din urma mi-am spus acelasi lucru care aveam sa il spun si jucatorilor: "Daca vrem sa ne calificam trebuie sa marcam la Trondheim", asa ca am lasat mijlocasii din benzi pe suport.

Era de asteptat ca gazdele sa forteze in atac inca din primul minut insa jucatorii mei nu s-au lasat intimidati si in minutul 29 pe fondul unui contraatac, Tanoh trece din partea stanga spre centru cu mingea la picior, vede ca nu e sustinut de nimeni in atac si se decide sa suteze, lucrucu care avea sa consemne si primul gol al meciului:

"

Goal! CSMS take a 1 - 0 lead through a well-placed shoot from Jacques-Alain Tanoh ."

In acel moment am strgat la ai mei: "Lasam bucuria un pic si trecem pe contain pana la pauza..mijlocasii trec si ajuta defensiva."

Norvegienii au mers doar pe cartea atacului in repriza secunda insa am luat decizia de a trece inapoi mijlocasii laterali pe suport si asta a fost de bun augur pentru ca gazdele nu-si permiteau sa lase defensiva deoparte.Timpul a trecut in favoarea noastra si chiar daca ultimele minute alte partidei au fost un calvar pentru noi, mi-am dat seama inca din minutul 80 ca eram calificati:

"Baieti, mergem mai departe, mai avem 10 minute si mergem in playoff...nu ne mai pot opri".

Rosenboorg - CSMS 0-1 (Agg 0-1)

Reusisem o performanta notabila si ramasesem singura echipa din Romania in cursa pentru grupele europa league pentru ca Steaua pierduse si returul cu Vojvodina (3-0/ agg 5-0).

la meciul de la Trondheim am avut parte de o surpriza. Catalin si fostii o parte din baieti din fosta brigada BR Boys venisera la meci si ma incurajau chiar din spatele bancii tehnice:

59743926935402335476.png

Imediat dupa fluierul final ma sunat si Catalin;

" - Man, bravo! Felicitari! Ti-am purtat noroc huh?

- Da ce-i cu voi aici mah? E prima oara de cand sunt la CSMS si veniti la meci, cum de...?

- Pai am zis ca poate o sa fim talismanul norocos pentru tine, tu, marele superstitios. :D

- Da, da..uite ca a fost cu noroc. Multumesc mult baietii pentru prezenta voastra in trbune"

Dupa fantastica calificare in playoff-ul EL, acolo unde ii vom intalni pe belgienii le la AA Gent, in Liga 1 nu ne-am lasat mai prejos si am reusit doua victorii mari si importante:

Gaz Metan - CSMS 0-2

CSMS - Steaua 3-0

Au fost doua meciuri in care atacantii au facut cu randul la "duble", la medias Tanoh a reusit dubla in timp ce cu Steaua a fost randul lui Beto.

Pe Steaua eu o vad chiar favorita la titlu sezonul asta si chiar incepusera foarte bine sezonul, noi fiind singurii care le-am administrat o infrangere.

Treceam, poate, prin cea mai bun aperioada de cand eram eu la CSMS.

Cu Buffalo Boys era cu totul altceva fata de ce intalnisem cu norvegienii si eram constient de asta.

S-a vazut inca din startul partidei ca acesta dubla va fi mult mai grea, ca doar nah, e playoff. Asadar inca din minutul 3 oaspetii mi-au aratat ca au venit pe Emil Alexandrescu sa isi croiasca drumul spre grupe si au deschis scorul prin Amaral.

Dupa cum stim, un gol in deplasare inseamna mult si ma gandeam deja ca o minune nu tine prea mult pentru noi, insa oaspetii s-au gandi sa ne ajute un pic si dupa o centrare inselatoare in careu, Tomas Costa marcheaza in proprie poarta, 1-1. Ei bine se pare ca acest autogol a fost o scanteie de sperantta pentru tinereii mei si trioul WML - ST - WMR prin Gorovei - Beto - Radinovic a facut ravagii in ultimele 15 minute ale primei reprize ducand scorul la un fantastic 4-1 pentru noi.

"Bravo baietiii! Darmare atentie, asa cum noi am dat 3 boabe intr-un timp scurt asa o pot face si ei si au timp destul. Mare atentie in al2 lea mitan si sa ne pastram calmul pentru a obtine un rezultat cat mai bun"

Tomas Costa si-a spalat din pacatul autogolului si a marcat imediat dupa fluierul centralului din repriza secunda (46'), apoi a fost randul nostru sa clacam si sa o bagam in "propriile ate". Campoare a deviat mingea in proprie poarta in min 57 si diferenta pe tabela ramasese de doar un gol.

Am reusit sa calmam jocul si oaspetii nu au mai reusit sa puna in pericol buturile portii lui Mendez, iar tabela a ramas inghetata la 4-3

O noua victorie mare, dar ar fi fost mai bine daca reuseam sa pastram macar un avantaj de doua goluri pentru ca va fi greu in Belgia.

CSMS- AA Gent 4-3

In Liga 1 urma un nou meci greu, un derby si Timisoara isi freca mainile ca ei sunt mai fresh din punct de vedere fizic decat noi. Asta a contat, pentru ca au reusit sa deschida scorul repede in min 8, insa replica noastra a venit aproape instant prin reusita lui beto din min 10 dupa care meciul a avut un singur curs: ei pe atac - noi pe contraatac.

Am reusit sa trecem in avantaj pe tabela in minutul 73 cand beto a purtat perfect un contraatac iar centrarea sa perfecta a fost valorificata de Kvaratskhelia, dar u am reusit sa ne pastram avantajul decat pana in minutul 82 cand Nikolic a inscris printr-o lovitura de cap, nu puternica, dar plasata stabilind scorul final 2-2.

O noua prestatie destul de buna dar cu un gust amar: Gorovei era incert pentru returul din Belgia, echipa medicala trebuid sa-si dea toata silinta pentru o recuperare miraculoasa si sper sa-si revina repede si Steliano Filip (accidentat din sezonul trecut) pentru a avea postul acoperit.

FC Timisoara - CSMS 2-2

24900665579214773200.png

Incercam sa le explic jucatorilor ca in returul cu Gent situatia va fi alta decat cea din Norvegia, atunci trebuia sa marcam, acum principalul obiectiv era sa nu luam gol pentru ca in cazul unei infrageri trebuia sa marcam cam tot atatea goluri cate au marcat si ei la Iasi, lucru cam greu realizabil.

"Asadar, vom trece benzile pe defensiva si vom specula spatul lasat de ei cand ataca. degajam mingea in lung de linie pentru eventualele sprinturi ale atacantilor. Incercam deasemenea sa schimbam si flancurile pe contraatacuri pentru a-i debusola."

Totul a mers exact cum stabilisem la sedinta tehnica, ba chiar a mers mult mai bine. Tanoh a reusit o recuperare in banda stanga, faza la care gazdele au cerut fault, a luat actiunea pe cont propriu si a sutat plasat la coltu lung, 0-1.

Am reusit cu un singur sut pe spatiul portii sa obtinem a 3 a victorie din scurta istorie a noastra in cupele europene. Totul a mers asa cum am vrut in acest meci, de la tactica la daruire.

"Felicitari baieti! Nimeni nu ne-a dat vreo sansa inca de la tragerea la sorti din turul 3 si iata ca am ajuns in grupe. Este in mare masura meritul vostru. Bravo!"

AA Gent - CSMS 0-1 (Agg 3-5)

Deja intrecusem orice asteptare pentru inceputul de sezon. eram pe 5 in Liga 1 dupa 5 etape de foc si mai presus de asta eram in grupele EL.

Peste doua zile va avea loc tragerea la sorti a grupelor. Iata si componenta urnelor valorine, acolo unde, bineinteles suntem in ultima urna:

45056822449829252355.png

Astept 2 zile opiniile voastre legat de aceasta tragerre la sorti; "Cu cine credeti ca va cadea in grupa CSMS?"

In opinia mea cea mai "fantastica" grupa ar fi:

Arsenal

Roma

Celtic

CSMS

Cea mai 'accesibila":

Besiktas

BATE

Dinamo

CSMS

Voi ce credeti?! :D

Link to comment
Share on other sites

Milan, Twente si Partizan zic eu.

Am si eu o intrebare. Barcelona cum o duce?

in ultimele 3 sezoane a luat o data UCL plus inca o finala pierduta cu Lyon, iar in prima liga spaniola 2 titluri si un loc 2, o supercupa europei,o cupa club world champinship, 2 supercupe ale spaniei, iar antrenor e WENGER in timp cr acum in 2014 Pep Guardiola e somer :D

Link to comment
Share on other sites

@Razwyz

multumesc pentru opinie ;)

...ma asteptam la mai multe opinii dar nah.

Am reusit sa-mi rup o zi din programul meu si sa merg eu la tragerile la sorti pentru Grupe Europa League.

65508988853598488668.jpg

"- Salut Bogdane!

Wow, imi spusesem eu, tocmai ma salutase David Moyes (Tottenham), i-am raspuns si eu un pic cam balbait si plin de emotii:

- Salutare si dumneavoastra!

- Emotii, huh!?

- Da domnule, nici nu ma asteptam sa fiu aici, dar uite ca echipa mea...

- Da, sa stii ca CSMS este o supriza, chiar cea mai mare surpriza din acest an al grupelor.Sa treci de doua echipe precum Rosenborg si Gent nu e deloc floare la ureche.

- Eh, norocul incepatorului, i-am raspuns razand.

- Ba eu nu cred, ti-ai demonstrat calitatile de antrenor si eu zic ca vei ajunge un nume in Europa in acest sens.

- Daca continua munca de pana acum intr-un ritm constant asa va fi, se baga in discutie si Marcelo Bielsa (Valencia).

- Salutare domnilor, ne saluta respectuos strangandu-ne mana.

- Vad ca socializati, cumva vreo preferinta pentru un duel direct?

- Este Tottenham o echipa frumoasa pe care o simpatizez dar, nu...chiar nu mi-as dori sa o intalnesc in mod oficial, cel putin nu acum, ii raspunsesem eu.

- Ok domnilor, sa ne ocupam locurile in sala si....sortii sa fie de partea voastra.

- Multumim la fel, ii raspunsesem eu si David lui Marcelo."

Tragerile la sorti au fost cam nefate pentru noi, iata grupele:

71912030595557217977.png

Programul meciurilor:

D ~ Fenerbahce

A ~ FC RB salzburg

A ~ AC Milan

D ~ AC Milan

A ~ Fenerbahce

D ~ FC RB Salzburg

Cam greu sa sper la multe in aceasta grupa in care sunt 2 echipe favorite clare la primele 2 locuri, Milan si Fener in timp ce eu sper intr-o minune sa ies pe "plus" din dubla cu Salzburg si poate, poate o sa ocup locul 3. Sper la locul 3 deoarece echipa s-a comportat aproape perfect in acest inceput de sezon si sper sa avem o continuitate pozitiva in meciurile urmatoare.

Ramane de vazut ce va fi.

Edited by minasthiryt
Link to comment
Share on other sites

Da poti bate mai usor echipele din campionatele nesimulate ... Eu cu Vasluiul am o grupa cu City, Lyon si Basel si chiar daca au jucatori mai buni daca ai o aparare buna si un atac decent (sau atacant (Cavenaghi) care isi merita 300 k p/a venit liber de contract) am reusit 6 puncte din dubla cu Basel si mi-am asigurat locul in EL inainte de ultimele 2 meciuri pe care 90 % o sa le pierd(ca pe primele 2).

Bafta ..cred ca ai sanse mari dar depinde si ce morala au jucatorii cand intalnesti RB cred ca o sa conteze mult ... cel putin in aparare.

Link to comment
Share on other sites

Desi fusesem intr-o companie selecta la tragerile la sorti, timpul meu liber era limitat si m-am intors indata acasa pentru a pregati echipa pentru urmatorul meci cu CFR Cluj.

Vulpoii clujeni ar fi vrut sa profite de programul nistru aglomerat, deci de oboseala noastra insa inca din minutul 5 ii conduceam cu 1-0, gol Radinovic. Mi s-au parut slabi rau de tot adversarii nostri si ma temeam msa nu ne complacem si noi si ii indemnam pe ai mei sa forteze cat mai mult.

Cat am fortat cat nu am fortat am luat si gol, dar am trecut apoi din nou in avantaj ca pe final, in min 83, noul intrat la cfr, Rafael Bastos sa scape singur pe contaatac dupa un corner al nostru si uite asa CFR Cluj a reusit doua goluri de echipa mediocra; unul dupa o faza fixa si altul dupa un contraatac norocos. Scor mai mult decat mincinos acest 2-2, si pozitia lor in clasament spunea totul, la ce lot aveau sa fii in subsolul clasamentului era ...rusinos.

CSMS - CFR Cluj 2-2

Mai aveam doua meciuri grele pana la debutul in grupele EL cu Fener. Ei bine cu Astra in Cupa Ligii am avut nevoie de un gol pe final de meci apoi de unul in prelungiri pentru a trece in turul urmator, iar in ceea ce priveste deplasarea de pe Valentin Stanescu nu am altcev de spus decat ca "am deraiati Rapidul'. 0-2 sec cu o evolutie ca la carte. Am atacat destept si ne-am aparat impecabil. Pe Rapid o trimiteam alaturi de CFR in zona rusinii Ligii 1.

Astra - CSMS 1-2

Rapid Buc. - CSMS 0-2

Sukru Saracoglu, pe acest stadion fantastic pe care-l vazusem doar la TV, acolo debutam in Grupele EL si daca e vreun public de care sa-ti fie teama,acela este publicul turc. Un public a carui frenezie poate impinge pana si o echipa modesta spre performante fantastice.

Dar noi nu intalneam o echipa modesta, Fener an de an are si va avea pretentii europene, iar pentru noi, nise debutanti, ne va fi greu sa le facem fata.

Am tinut mult de minge, am faultat de multe ori la limita si cu o posesie de 55%, 4 suturi expediate de la distanta din care nici macar unul pe poarta gazdelor, ei bine asta a aratat puterea noastra ofensiva cu Fener, care a fost aproape inexistenta, dar cu WM pe defensiv am reusit sa taiem elanul turcilor in benzi si cu SYLLA si MENDEZ in forma am inchis orice culoar spre gol.

Am reusit sa tinem in sah inca o echipa puternica, cu un joc nu placut vederii am reusit sa obtinem primul punct in grupe.

Fenerbahce - CSMS 0-0

1 sut pe poarta = un gol marcat, procentaj 100%, e bun nu?

La Vaslui a fost o situatie asemanatoare ca si meciul din Turcia, ce-i drept adversarul ceva mai accesibil. Atacantii titulari au dezamagit insa rezerva Pascalau a reusit la prima atingere, min 66, sa inscrie golul cu care ii furam 3 puncte lui Porumboiu.

Vaslui - CSMS 0-1

"- Ce zici Cristian (as. coach) se aseamana jocul Otelului cu cel al "taurilor rosii" (Red Bull Salzburg)?

- Man ce sa zic, in ceea ce priveste unele aspecte da.

- Hai zi, care crezi ca sunt asemanarile?

- Ambele echipe au jucatori buni pe contraatac, mijlocasii centrali pentru ambele formatii pot juca usor rolul de al 3 lea ST si....ah, ambele dupa ce pierd mingea raman sus...pe presing.

- Dap, ai punctat bine...asa ca...vreau sa ne folosim de exact aceleasi arme pe care le au si ei.Exerseaza cu baietii presingul si pasele in adancime, asta dupa ce-i calesti cu cateva ture de alergat.

- Ok man."

32619907980152882700.jpg

Baietii pregatindu-se dupa cum le-am spus sa o faca.

Marius Pena ne-a facut sa ne gandim cu groaza la meciul cu Salzburg, asta dupa ce a reusit de unul singur sa-si duca echipa in avantaj de doua ori; 0-1 in min 17 si 1-2 in min 62. Noi am repilat prin Rada care restabilise egalitatea la 1 in min 35 in timp ce Tanoh a reusit, din nou, sa echilibreze situatia pe tabela in min 75.

Centralul aratase 3 minute de prelungire si credeam ca vom mai asista la un 2-2 dupa acel meci cu CFR insa meciul s-a mai prelungit putin si in min 90+5, dupa un corner, Rada reuseste sa puncteze din nou si...3-2. O victorie meritata. O evolutie bunicica insa:

"- Baieti, bravo pentru victoorie dar trebuie sa ne gandim ca in meciul cu Salzburg poate nu vom avea 5 minute de prelungiri pentru a transsa meciul in favoarea noastra...sau,..poate adversaul nu ne va permite sa revenim in meci asa usor. Un pic mai multa atentie. Cand sutem pe atac si pierdem mingea ne repliem cam greu, ar trebui sa mai muncim in aceasta privinta.

- Bogdan, cred ca baietii vor fi si mai pregatiti pentru acel meci, le lua apararea Cristian.

- Sper ca asa o sa fie."

CSMS - Otelul Gl. 3-2

Ma asteptam ca la meciul cu Salzburg sa fie neincapator insa pana la urma au asistat circa 7500 de spectatori. Spectatori care credeau ca au venit si vor vedea cum echipa lor va ceda in fata austriecilor si asta dupa ce in minutul 4 Even Hovland a reusit un sut plasat din marginea careului si a deschis scorul.

A urmat o serie de evenimente favorabile noua;

~ min 11 Douglas de la oaspeti este eliminat

~ min 29 Orlando Sa (ST) realul pericol pentru careul nostru se accidenteaza

"Atacam cu cap, nu trebuie sa ne grabim avem timp sa revenim pe tabela"

Am reusit sa egalam pana la pauza prin sutul fantastic a mijlocasului Kvaratskhelia si imediat dupa pauza, tanarul atacant Pantea (min 49) ne ducea in avantaj, 2-1.

Situatia si jocul prestat de noi ne duceau spre o victorie odata cu trecerea timpului insa, in min 69 Scepovic este atent si trimite in poarta goala, asta dupa ce Mendz respinsese cu greu un sut din afara careului, 2-2.

Pe final a fost clar, austriecii au tinut de minge in timp ce noi, dezamagiti de scorul afisat pe tabela, am incercat sa mai marcam insa in zadar.

Tot norocul din meciul cu Fener s-a transformat la acest meci in ghinion.Asta e...mergem mai departe.

CSMS - FC RB Salzburg 2-2

Sa va aduc aminte de faza cand le spuneam jucatorilor mei: "poate in meciul viitor nu o sa mai avem timp sa revenim pe tabela"?

Ei bine debutam in Cupa Romaniei (tur 5) si nu impotriva unei echipe foarte slabe ci chiar una dintr-un oras care iubeste fotbalul, e vorba de echipa CSM Rm Valcea. Am inceput bine meciul si la pauza aveam 0-2 si totul mergea conform planului, insa gazdele s-au gandit sa ne puna mai mult la incercare calitatile. Au reusit sa revina in meci si cand zic 'sa revina' ma refer la preluat coducerea. Nu stiu ce se intamplase cu jucatorii mei cer era ca ne aflam in minutul 88 cand Gogosoiu reusise golul 3 al gazdelor, 3-2 si se parea ca, noi, detinatorii trofeului ne vom lua adio de la aceasta competitie inca de la primul meci.

Ei bine dupa ce gazdele au muncit sa treaca in avantaj s-au gandit imediat sa ne si ajute si in minutul 90+4 Ionut Popescu se afla la locul si momentul nepotrivit reusind sa devieze in proprie poarta o lovitura de cap a lui Sylla, 3-3 si meciul mergea in prelungiri.

'Bah, poate sunteti voi tineri dar chiar asa va place sa va epuizati?Hai marcati un gol si sa mergem mai repede acasa, bineinteles: calificati in turul urmator."

In prelungiri Beto a facut legea si a stabilit echipa care va merge mai departe prin golurile din min 91 si 110. In turul urmator vom da piept cu Gaz etan Severin, echipa pe care o eliminasem anul trecut, dar nu dupa un meci usor.

CSM Rm. Valcea - CSMS 3-5

<< CSMS mai profita de un autogol si castiga categoric cu Pandurii >>

Asta scria presa dupa meciul de acasa cu Pandurii si ma cam enerva.

"Cum mama masi....cum?Ei vad numai autogolu ala, dar dubla lui Tanoh? Sau...aha...nu cumva sa facem "imagine buna" jucatorilor de la echipele din provincie ca sa nu le creasca cota.Ce rahat de presa..."

CSMS - Pandurii 3-0

"- Bogdane, ai auzit? 12.500!

- Ce 12.500 ma cristiane?Ce spui acolo?

- Stadionul va fi arhiplin cu AC Milan peste 3 zile.

- PAi...si...nu e bine?

- Ba cum sa nu, am facut 60.000 numai din bilete.

- E bun..e bun!

- Dar nu prea esti entuziasmat, de ce?

- Pai cristiane, ma gandesc sa nu vada un dezastru suporterii nostri, de asta nu ma bucur...momentan.

- Lasa man ca vedem noi cum pregatim meciu si cum ii motivam pe baieti si o sa incercam sa nu ne facem de ras, ok?

- Da man...sper."

11690935246573410505.png

Asa cum spusese si Cristian, tribunele au fost neincapatoare la meciul cu AC Milan.

In fata a 12.500 de spectatori milanezii s-iau inceput siesta la poarta noastra inca din primul minut, mendez practic timp de 20 de minute nu a avut timp nici sa bea o gura de apa.

"Tineti sus linia, tineti sus linia mahhh.." tot striga Mendez la fundasi pentru a nu-i lasa pe milanezi sa se apropie in zadar. Insa suturile milanezilor se inmulteau de la un minut la altul. Rand ep rand Ibracadabra si Pato sutau puternic spre poarta GK-ului nostru.

Desi rezistam destul de bine, Pato a reusit pana la urma sa dejoace defensiva noastra si a gasit o bresa intre Gilnics si Rada, a intrat in careu si a sutat plata, 0-1 in minutul. Pacat, ar fi fost ceva sa reusim sa intram cu un 0-0 la pauza, dar nah.

Iata cum arata statistica la pauza si asta spune tot despre cum au stat lucrurile in teren;

37946629896254112711.png

"Baieti pana acum am aratat bine in defensiva.Pacat de acel gol dar hai sa incercam sa mai legam si noi doua pase pt ca altfel ne vom epuiza fizic si nu rezolvam nimic si vor reusi sa ne mai dea un gol daca ne vom epuiza, va garantesz. Hai un pic in jumatatea lor."

Degeaba am incercat sa-i fac pe ai mei sa pasese si sa intre in jumatatea adversa pentru ca Ibrahimovic a reusit o combinatie perfecta cu pato si a ajuns la finalizare si nu a mai iertat; 0-2 in min 61.

Dupa circa 8 minute dupa ce Ibracadabra a reusit majorarea, Gorovei am reusit si noi sa marcam dupa un coorner cand, Gorovei a profitat de o aglomeratie in careul oaspetilor si a marcat pentru 1-2.

Toata bucuria si euforia golului marcat de Gorovei s-a dus pe apa sambetei cand Kvaratskhelia a primit al 2 lea galben si a fost eliminat, era min 79.

Nu era un scor rau cel afisat pe tabela in acel minut insa in 10 oameni ma gandeam numai la ractia ofensiva a milanezilor.

Spre surprinderea mea, Milanul, a inceput sa practice un fotbal tipic italienesc si pasau precis asteptand parca fluierul centralului. Noi ne imoacasem oarecum cu rezultatul insa a urmat un sut deviat in corner a lui Gorovei.

COMENTATOR TV:

"- Suntem in minutul 86, gazdele joaca in 10 si iata ca beneficiaza de primul corner al meciului.

- Sa ai primul corner in minutul 86 spune tot despre valoarea adversarului, dar sa vedem cum vor trata aceasta faza.

- Principalul executant al cornerelor, Kvaratskhelia a fost eliminat se pare ca Peteleu va executa lovitura de la colt, va trebui sa centreze cat mai bine...

- Agitatie mare in careul mic al oaspetilor...

- Peteleu centreaza pe coltul scurt...Rada scapa din marcajul lui Albiol...cap....si...GOOOOLLL!...Incredibil...2-2...GOOOOLLL CSMS!...incredibil, iesenii revin de la 0-2."

Nici nu speram la asa ceva la 0-2 si cu un om in minus. Nci daca as fi ucat cu o echipa de la pocreaca sau mai stiu eu ce echipa mediocra.

S-a terminat 2-2 si nici nu ma gandeam ca dupa 3 meciuri in grupe nu voi avea nici o infrangere mai ales la ce adversari intalnisem. Ce-i drept nici nu castigasem vreun meci dar deja lasasem o impresie maii mult decat buna si demonstrasem inca o data ca aceasta calificare in grupe nu a fost intamplatoare.

26871620834067747547.jpg

Fernandez, GK-ul Milanului nu a reusit ra respinga lovitura de cap a lui Rada din min 86.

CSMS - AC Milan 2-2

In deplasarea de la Alro noi am fost in rolul celor de la AC Milan. Am doominat meciul, am marcat insa in minutul 84 gazdele au reusit un gol nesperta si astfel nu am reusit sa plecam decat cu 1 pct din acea deplasare. Alro a fost mereu o echipa 'problema' pentru noi.

Pe cei de la Pandurii le-am aratat ca acel 3-0 de acum cateva zile nu a fost intamplator si am repetat isprava reusind din nou un 3-0 si acum chiar la ei acasa in turul 2 al Cupei Ligii.

Presa din nou ma enervat:

<< Istoria se repeta?! Oare si autogolurile? ~ Pandurii - CSMS 0-3 ~ Iulian Turcu inchide tabela cu un autogol >>

Pandurii - CSMS 0-3

Stateam bine in clasament in Liga 1, liga pe care campioana ultimelor 2 editii conducea detasat zic eu, avand 7 puncte avans:

48820817662141404309.png

Urma chiar duelul cu cei de la U Cluj, o formatie cre castigase, asa cum va spusesem, ultimele doua editii ael Ligii 1. O performanta nu tocmai usor de realizat si iata ca sunt la al 3 lea sezon cand se bat pentru titlul suprem.

Se anunta un derby in toata regula, mai ales ca ambele echipe aveau cuplul de atacanti valizi pentru acest meci si inca ce cupluri:

Tanoh, Beto vs Kouakou, L. Ganea

84918711205796928863.png

Kouakou era un jucator pe care-l urmarisem si eu si chiar vroiam sa-l aduc la Iasi insa pretentiile salariale ale sale depaseau cota de 2000 euro /w, cota pe care nu vroiam sa o schimb. Era un atacant bun ce sa mai...

De la obiectivul "mijlocul clasamentului" stabilit la inceputul sezonului, ajunsesem acum sa sper la o pozitie fruntasa, iar acest meci cu U Cluj era foarte important pentru mentinerea noastra acolo sus dar si reducerea diferentei fata de echipa clujeana.

A fost un meci frumos insa in care arbitrul ar fi putut sa-si puna amprenta mai mult decat trebuie. In minutele de prelungire ale primei reprize a decis ca Ionut Rada a fost ultimul aparator la un fault al acestuia:

62026219778962619880.png

Mai era cel putin un fundas in partea dreapta a defensivei noastre plus inca un altul care se indrepta spre acea faza. Nu stiu cum a juudecat centralul acea faza.Oricum scorul la pauza avea sa fie 3-1 pentru noi, Beto reusind un gol, ducand astfel greul in atacul nostru, Tanoh prinzand o zi mai proasta in timp ce cei doii ST din atacul oaspetilor se descurcasera si ei bine, Kouakou reusind in min 26 sa egaleze.

Liviu Ganea a reusit si el sa marcheze in minutul 63 dandu-le ceva sperante oaspetilor insa scorul final a fost stabilit de Beto, min 87, 4-2.

Ne mentineam sus in Liga 1 si lumea rea din fotbalul romanesc ne privea cu invidie.

CSMS - U Cluj 4-2

<< CSMS Iasi ~23 de meciuri fara infrangere(14 V - 9 E) Cat va mai dura miracolul? >>

Miracolul avea sa se incheie odata cu deplasarea pe San Siro acolo unde AC Milan astepta sa se razbune pentru rezultatul din tur.

La pauza fusese 0-0 si milanezii se gandeau deja ca le vom mai pune o piedica, insa s-a vzut din nou sclipirea lui IBRACADABRA care a reusit sa o duca pe AC Milan in avantaj in minutul 69 dupa care la nici 6 minutea neuton a dus scorul la 2-0 pentru gazde si la cum stateau lucrurile era greu sa mai cred ca vom reusi revenirea din tur.

Oricum le-am demonstrat celor de la Milan ca nu suntem o echipa de desculti care a reusit un 2-2 norocos acasa, le-am demonstrat ca sunttem un grup unit si luptam panala capat in orice meci.

AC Milan - CSMS 2-0

A urmat gasca nebuna:

Sportul - CSMS 4-3

A fost fara doar si poate un meci nu doar cu o echipa de nebuni si cu doua. Au fost de toate, de la rasturnari de scor pana la eliminare( min 90+1 Peteleu).

1-0 Salgado min 2

1-1 Kvaratskhelia min 5

2-1 Joabe min 8

2-2 Tanoh min 31

2-3 Sayun min 49

3-3 Salgado min 57

4-3 Lazar min 90+3

Ma gandeam ca pana aici a fost 'minunea' de care tot vorbea presa. Ma gandeam ca pana aici a fost constanta in joc a tinerilor mei insa...

Pana la urmatorul meci din Grupele EL, am reusit sa-i remontez pe tinereii mei si rezultatele au revenit si ele...la normal, zic eu;

CSMS - Juventus Buc 1-0 (sferutri Cupa Ligii)

CSMS - FC Brasov 2-0

Gaz Metan Severin - CSMS 1-2 (tur 6 Cupa Rom)

CSMS - Astra 1-0

Meciul cu Astra a fost ca un test pentru noi pt ceea ce urma: meciul cu Fener de acasa.

Trebuia, pentru a reusi o calificare istorica, sa obtinem o victorie cu turcii, insa la cum au stat lucrurile in meciul cu Astra, unde desi am marcat devreme, in min 4 prin Radinovic, a urmat un meci anost pentru noi, cu pase imprecise si neintelegeri intre linia de mijloc si atac.Imi era oarecum groaza cand ma gandeam cum va trebui sa invingem formatia turca.

In primul mitan nu s0a jucat mai nimic, noua ne era frica sa atacam, de teama unui contraatac naucitor al oaspetilor in timp ce ei se multumeau si cu egalul pt ca ei conduceau grupa inaintea acestui meci.

Repriza secunda a venit cu golurile.De fapt au fost circa 15 minute in care s-a jucat cu garda jos: mai intai Sylla a reusit sa marcheze dupa un corner, era min 53 dupa care in min 58 turcii au egalat prin Bienvenu insa in acel moment am stiut ca daca nu riscam nu putem obtine mai mult de un egal si am pus WM pe atac si rezultatul s-a vazut in min 64 cand Campoare a urcat si el in atac si a reusit sa surprinda defensiva adversa, 2-1

Obtinem prima victorie in grupele El si aveam nevoie de o dubla minune in ultima etapa a EL.

CSMS - Fenerbahce 2-1

Chiar daca scorurile arata altceva, urmatoarele doua meciuri pentru noi, desi nu am avut adversari accesibili (locul 5 respectiv 8), am reusit sa le transam fara probleme, repet, chiar daca diferenta de scor a fost la limita insa jocul echipei revenise la normal, era unul convingator, baietii gaseau solutii de fiecare data cand echipa era in impas in timpul meciului.

CSMS - Gaz Metan Medias 3-2

UTA - CSMS 1-2

Dupa cum spuneam, aveam nevoie de un miracol in ultima etapa a EL:

39130123674418805570.png

Trebuia sa castigam neaparat la Salzburg, iar in celalalt meci trebuia ca una din echipe sa castige pentru ca noi sa ne calificam.Ac Milann si Fener ar fi putut iesi din grupa la brat in cazul unui egal, chiar daca noi am fi catigat cu FC RB salzburg. Era o situatie mai mult decat complicata pentru noi, desi stiam ca o victorie cu Red Bull era foarte, foarte greu de obtinut mai trebuia sa sper ca si meciul din Turcia va fi unul corect.

"- Hei, atentie un pic!

- Am plecat la drum in acest sezon cu un obiectov, zic eu, usor realizabil: sa ne situam la mijlocul clasamentului. Fiecare om de la acest club si-a intrecut asteptarile si mai ales voi.Am reusit rezultate fantastice. am pus CSMS-ul pe harta fotbalistica a Europei.Mai avem un pas spre a mai scrie o fila de istorie, ce spuneti, putem sa castigam la Salzburg?Putem sa nu ne gandim la meciul din Turcia si sa castigam orice ar fi in Austria?

- Da boss putem, bineinteles...!"

97437369617631352349_thumb.jpg

Dupa ce am vorbit cu jucatorii m-a retras alaturi de Cristian sa bem o cafea inainte de antrenamente.

"- Man, am pus.

- Ce? Ce ai pus?La ce te referi?

- Am pus la pariuri.

- Ok, dar tot nu inteleg ce ai pus? Ca o sa castigam la Salzburg?

- Ah, nu. Am pus 12 la meciul dintre Fener si Ac Milan.Nu e o cota mare, doar 1,5 insa am pus.

- Hm, dar de ce?

- Nu pot sa cred ca ei ar putea sa faca egal...nu pot..."visul' asta cu noi castigand la Salzburg si mergand in primavara europeana e prea frumos pentru ca ei ...pt ca ei sa faca egal.

- Bine, dar cat ai pus?

- 1000.

- O mie?...esti nebun? 1000 ron?

- Nu 1000 de euro.

- Man, serios?Tu esti nebun. Mai bine le dadeam prima jucatorilor pentru o victorie.

- Pai tot la ei o sa ajunga banii aia

- Serios? si daca iti iese, cat castigi?

- Cam 7000 de Ron adica imi scot banii plus inca 500 de euro, cam asa.dar oricum o sa-i impart la jucatorii U19 daca castiga campionatul si ei.

- Bine an, sa vedem ce o fi."

06047264869044180283.png

Am facut fata cu brio atmosferei si in minutul 12 dupa o lovitura de colt Rada a deschis scorul si tot cam in acelasi minut AC Milan conducea in turcia cu 0-1. Totul mergea perfect pentru noi.

Luis Leal insa si-a aratat experienta si in min 26 a reusit o incursiune fantastica in nbanda stanga, incursiune incheiata cu glul de 1-1, era minutul 26. Nu reusisem sa pastram prea mult avantajul pe tabela, bine macar ca Ac Milan isi pastrau avantajul pe tabela, era un lucru imbucurator pt noi.

Dupa pauza austriecii au intrat mai bine in meci si au avut chiar doua ocazii bune de a trece in avantaj insa Mendez a facut minuni in poarta. In minutul 64 Beto reuseste o executie fantastica(la schema din 10m) si marcheaza pentru 2-1

Gazdele nu au incetat sa spere la un egal chiar daca nu mai puteau sa obtina calificarea, dar atacau furibund. In minutul 80 am ramas si fara un fundas, Sylla fiind eliminat direct si ma temeam ca, ramasi in 10, austriecii vor reusi din nou sa ne egaleze.

"Baieti Milanul are 0-2. in acest moment suntem la 10 minute de o calificare in primavara europeana...inca 10 minute" incercam sa-i incurajez.

Am reusit sa rezistam si Milan se impusese cu 0-3 la Fener. Era fantastic, reusisem ceva fantastic.Nimeni nu ne dadea sanse sa obtinem macar 1 pct in aceasta grupa si iata ca noi mergem maii departe.

FC RB Salzburg - CSMS 1-2

<< CSMS mai tare decat campioana. Avem echipa in primavara europeana>>

In sfarsit presa mai spunea si ceva bun la adresa noastra.

Dupa uimitoarea calificare treuia sa disputam doua derby-uri in Liga 1:unul cu Steaua la care antrenor venise Dan Petrescu si o restanta cu Dinamo.

Ambele echipe erau in crestere de forma, mai ales Dinamo.

Steaua - CSMS 1-1

CSMS - Dinamo Buc 2-1

Cu steaua am avut noroc, ne conduceau din min 21 (gol M Costea) si jucau mult mai bine decat noi si pe langa asta Sayun a fost eliminat in min 45+1 ducandu-ma cu gandul ca vom asista la o noua intrerupere a unei perioade foarte bune pt echipa insa in am reusit egalarea prin beto in min 81 si astfel am ramas neinvinsi, din nou dupa o perioada mare de timp.

Cu Dinamo ne-am facut singurii meciul greu, luand gol cu putin timp inainte de pauza, in min 40 cand Mendez a iesit pe o centrare insa a scapat mingea si Luchin a inscris in poarta goala.

La pauza l-am scos pe beto si l-am introdus pe Pantea, mutare mai mult decat castigatoare. acesta a transformat un 11m in min 69, dupa un fault a lui Achim ca mai apoi in min 63 acelasi Pantea a interceptat o pasa gresita a lui Achim si a inscris pentru 2-1.

Prin aceasta vicorie in restanta cu Dinamo am reusit sa trecem pe primul loc:

1. CSMS Iasi 42 pct

2. U Cluj 40 pct

3. FC Brasov 37 pct

Ce mai sezon pentru CSMS, nu?! Sa vedem ce va urma dupa pauza de iarna

Link to comment
Share on other sites

Hello..

06680189906252527482.png

Putini au fost, din nou, cei care si-au dat cu parerea si au dat un click pe chestionar, insa vreau sa le multumesc mult.

probabil dupa tragerea la sorti a grupelor si eu ma gandeam ca as fi ales varianta "3" si chiar cu ceva ezitari insa iata ca am avut noroc, chiar mult noroc si am reusit sa acumulam 9 puncte care ne-au asigurat calificarea in primavara europeana.

99043816283850787477.png

O dubla grea cu germanii si mai avem si primul meci acasa. Greu, va fi greu...

In campionat nu stiu cat o sa mai rezistam in top 5, dar vom incerca.Sunt multe meciuri grele ramase de jucat cu echipe care se bat si ele pt un obiectiv cat mai maret.

Ce mai ramane de spus, CSMS Iasi va asteapta pe stadion(topic).

Numai bine! ;)

Link to comment
Share on other sites

Dupa ultima etapa din Liga 1 ne instalasem in fotoliul de leader insa stiam ca a fost greu sa ajungem acolo, dar de acum va fi si mai greu sa ne mentinem printre fruntasele clasamentului.

Timpul de refacere si de pregatire al returului este destul de scurt, de fapt impropriu spus retur pt ca s-au mai jucat meciuri din retur si in acest an, e o perioada de maxim 30 de zile de pregatire si nu puteam forta calendarul cu prea multe meciuri.Stabilisem doar doua meciuri amicale:

08423513206969612074.png

Cu Xanthi am inceput cu multe rezerve, vroiam sa stiu pe care din ei ma pot baza in retur pentru ca deja suspendarile si accidentarile erau la ordinea zilei.

Nu s-au descurcat bine deloc si s-a vazut asta si pe tabela, dar in repriza secunda au mai intrat din titulari si meciul s-a mai echilibrat insa n-am putut salva mare lucru si scorul final a fost 4-2 pentru Xanthi insa acestia nu au fost o echipa de speriat.

Am revenit in Romania unde am mai disputat un amical in compania rivalilor de la Vaslui. Ma gandeam ca din puct de vedere al tacticii 4-2-3-1 si un pic in ceea ce priveste jocul pe benzi, vasluienii se aseamana cu W. Bremen si era un meci bun de pregatire.

Am inceput de aceasta data cu titularii si s-a vazut asta, am deschis scorul si primarepriza ne-a apartinut. Am vrut sa mai fac cateva testari in al 2 lea mitan si ma asteptam ca aspetii sa profite si asa au facut.

Daca dupa meciul cu Xanthi eram nervos acum eram oarecum multumit, chiar daca pierdusem.

Mi-am dat seama ca va fi un retur cu mult mai greu decat ma asteptam si asta din cauza ca observ la baieti ca nu mai pot tine ritmul ca pana acum. Ne va fi greu sa marcam cu un gol mai mult ca adversaul, nu cred ca tiki-taka va fi ceva bun pt noi pana acum ne-a mers jocul de pase dar acum cred ca trebuie sa implementez ceva italienesc in atitudinea echipei. Ramane de vazut cum voi proceda.

"- Bogdan, am primit o oferta pentru tine.

- Buna si tie Gica, dar despre ce oferta vorbesti?

- Am primit un fax din partea Federatiei Nigeriene de Fotbal continand o oferta pentru tine pentru postul de selectioner.

- Serios?

- Da, uite.

- Ah, nu, nu vreau sa o vad si nici nu ma intereseaza. Poti sa le raspunzi tu la fax si sa le spui ca este o oferta buna sar din pacate nu o pot accepta. Okay?!

- Ohh, nu ma asteptam sa iei o decizie atat de repede. Esti sigur?

- Mai mult decat sigur, hai ca eu plec ca ma asteapta baietii la antrenamente.

- Bine atunci am sa le raspund nigerienilor si vreau sa-ti multumesc ca ramai alaturi de noi!

- Am toate motivele sa o fac.

- Inca ceva Bogdane si te las: nu crezi ca am putea schimba obiectivul echipei pt acets sezon?

- Pai deja l-am schimbat vezi ca i-am dat o foaie lui Cristian sa o aduca la tine pe birou, e legat de schibarea obiecivului.

- Mereu esti cu un pas inainte, bravo!"

76369531586524356277.png

75853572152974179165.png

Dupa discutia cu Gica mi-am dat seama ca am riscat mult, vroiam sa scot totusi maxim din acesti tineri pentru ca, oarecum, stiu ca la sfarsitul sezonului ne va fi greu sa nu ne despartim de cativa dintre ei. Dar cum spunea si Gica, sut cu un pas inainte si astfel m-am decis sa mai aduc 4 jucatori tineri liberi de contract, nu formidabili dar care cred eu ca vor face reaba buna sezonul viitor:

14576908626468882173.png

24616681134355087331.png

80304189755696795142.png

16226140958312286099.png

Cu Solovjov am avut ceva dicutii pentru ca se temea ca ii va fi greu sa se acomodeze in Romania, i-am dat o minivacanta insa in acelasi timp i-am zis ca va fi primul si ultimul moft pe care il voi face pentru el, apoi il asteapta doar antrenamente si iar antrenamente.

O sa incepem anul direct cu meciul din EL si sper sa reusim sa dam tot ce e mai bun, dar....dar Bremen e o echipa ce vine din UCl si ne va fi foarte greu sa reusim inca o surpriza.

Link to comment
Share on other sites

@Harh: multumesc! ;)

46718866145667202781.png

Intr-adevar cam asa au decurs intrebarile oamenilor: "Oare unde se va opri surpriza CSMS Iasi?"

Nu am avut sanse sa trecem de tururile preliminarii > dar am am ajuns in grupe

Un punct sau maxim 3 credeau multi ca vom obtine in faza grupelor > dar am trecut si de faza grupelor

Vom juca in saisprezecimi cu o echipa venita din grupele UCL, Werder Bremen > ce va urma?

Pai sa vedem parcursul nemtilor in UCL in acest sezon:

02719793241213697327.png

O grupa de foc dar in care s-au descurcat destul de bine. Daca ar fi scos un punct in ultimul meci acasa cu City in loc sa joace in saisprezecimile EL ar fi jucat in optimile UCL. Sa fie oare asta un avantaj pentru noi sau sa ma inspaimant si mai tare cand vad ca in UCL in nici o deplasare nu au pierdut!?

In ziua meciului ma sunase amicul meu de la Tottenham, David Moyes:

"- Salutare Bogdane si multa bafta astazi!

- Ooo, salutare sir si multumesc!

- Ai vazut ca in cazul in care continui cu surprizele am putea sa ne intalnim in optimi?

- Da, am vazut, insa e foarte greu. Avem primul meci acasa si Werder este o echipa care a avut ghinion in ultimul meci din UCL.

- Da asa e, dar daca ei au ghinion, nu e normal ca norocul tau sa continue, spuse el razand.

- Eh, norocul are si el o limita. Oricum si voi aveti o misiune grea cu Malaga.

- Da. Rondon duce greul acelei echipe si rebuie sa ma gandesc cum sa- anihilez.

- Okay domnule, eu ma duc la conferinta de presa. Multa bafta la Malaga.

- Multumesc la fel!"

Mi-as fi dorit sa joc impotriva londonezilor insa daca as avea eu jucatorii lor :).

Asa cum ma asteptam, cei de la Werder si-au mentinut aceeasi asezare si ma gandeam la acel meci amical cu Vaslui care-l pierdusem, ce sa schimb in primul 11 si daca sa folosesc WM pe defensiva sau suport.

45283833359141444526.png

Ne-am descurcat bine cu aceasta aseazare si in fata Milanului asa ca am ramas la tactica principala si cu WM pe defensiv.

In fata a aproximatim 12.300 de suporteri, baietii mei nu s-au intimidat, trecusera deja prin astfel de momente in trecut si Tanoh a reusit sa surprinda defensiva adversa inca din minutul 9, 1-0, insa avantajul nostru nu a tinut nici 5 minute pentru ca in min 13, se pare unul cu ghinion pt noi, mijlocasul lateral al nemtilor, Marko Marin a reusit o incursiune frumoasa in partea stanga, a intrat usor in centru si a sutat imparabil pentru 1-1.

Ce pot sa spun e ca nemtii imi dadeau impresia ca nu au venit sa ne nauceasca, sa rupa gura targului, poate ca erau si ei putin speriati de rezultatele pe care le obtinusem si noi pana acum in EL si pentru a nu risca nimic jocul lor era unul mai mult decat pragamatic.

Am reusit cu putin timp inaintea pauzei sa trecem din nou la conducere si asta dupa ce Rada a transformat in gol o centrare venita in urma unei lovituri de colt.2-1.

Dupa pauza noi nu am vrut sa riscam prea mult, desi stiam ca golul dat de ei va cantari mult in economia acestei duble, in timp ce ei pareau multumiti de scor. Tot ce s-a vazut in al 2 lea mitan au fost multe intreruperi de joc si destule galbene, 6 la numar, din care doua le-am primit noi, Sayun urmand sa lipseasca in retur.

CSMS - Werder Bremen 2-1

IONUT RADA:

"Publicul a fost un imbold important pentru fiecare jucator în parte si pentru echipa, ca grup. Pur si simplu, ne-am simtit cu totii fotbalisti având în spate publicul iesean!"

"- Felicitari man!

- Multumesc David, multumesc!

- Oricum am vazut ca nu s-au rupt cu firea, sunt multumiti ca au marcat in deplasare. Cred ca returul va fi mai greu decat toate meciurile disputate in EL de pana acum.

- Intr-adevar. Oricum am invins o echipa care in UCL nu pierduse nici un meci in deplasare, e ceva.

- Fara doar si poate este o performanta incontestabila, chiar daca ei au jucat, sa zicem, la 60~70% din potential.

- Da, noi o sa trebuiasca sa jucam 400% din potential in retur, i-am raspus eu razand.

- Eh, trebuie sa te gandesti sa-i surprinzi cu ceva.

- Dap

- Noi am castigat dar se pare ca Malaga prin acel 2-0 (Malaga - Tottenham 2-0) a cam trecut in postura de favorita la calificare.

- Da, am pierdut cam urat, dar stii cum e la noi in albion, se joaca pana in ultima secunda."

Aveam intre aceasta dubla cu Werder si meciul cu Dinamo in campionat insa meciul s-a amanat din cauza ca terenul de pe Emil Alexandrescu arata cam urat dupa meciul cu nemtii.Asadar urmatourul meci avea sa fie returul de foc din Germania.

"- Cristian ce zici, sa jucam un 5-4-1 si sa le distrugem jocul de pase cu un contain SAU sa ne riscam si sa jucam deschis ademenindu-i si plecand apoi pe contraatac?hm!?

- Bogdane, sincer, daca ne bagam cu fundu'n poarta sunt totusi sanse ca ei sa gaseasca in cele din urma un culoar sau poate o greseala individuala a noastra si vor inscrie si va conta golul marcat de ei in deplasare.

- Da asa e....

- Pai uite, in meciurile pierdute si in acel egal din UCL ei nu s-au descurcat prea bine cand echipa adversa a contat pe atac. Interul a folosit un 4-3-2-1 cand i-au invins pe teren propriu si City un 4-2-3-1 la fel, in ultima etapa cand s-au impus si au reusit sa se califice.

- Cristian noi nu ne putem hazarda la un 4-2-3-1 e prea mult sa ma bazez doar pe doi mijlocasi. Noi trebuie sa reusim sa interceptam cat mai multe mingi la mijloc.

- Atunci ai putea sa te gandesti la un 4-3-1-2 si vedem noi ce rooluri le dam la jucatori.

- Cred ca asa am sa fac. Tu sa-i pregatesti pentru fazele fixe pentru ca si astea vor conta,

- Okay."

M-am gandit si intr-un final m-am decis sa schimb tactica. Asta pentru ca, asa cum zicea si Moyes, trebuia sa-i surprind cu ceva si pe langa asta, ei oricum mi-au dat impresia ca la ce tactica folosisem eu in tur ei se puteau forta un pic si obtineau maii mult in acel meci.

Am abordat meciul astfel:

06634835139331218987.png

Schimbari atat de tactica cat si de prim 11.

I-am luat prin surprindere si in minutul 4 Tanoh a avut oportunitatea de a deschide scorul dar sutul sau a fost blocat, mingea a ajuns la Chermiti care dupa un sprint fantastic in partea dreapta, a ajuns in marginea careului si a sutat puternic la coltul scurt invingandu-l pe Mendez, 1-0.

In acel moment am scimbat strategia de la "standard > atac".

Am reluat imediat de la centru si in urma unor pase rapide, mingea a ajuns la petelleu in dreapta care a centrat perfect in zona punctului cu var de unde Tanoh a reluat cu capul si a restabilit egalitatea, 1-1, min 6.

Un moment important al partidei avea sa se petreaca in min 24 cand fundasul gazdelor, Apam a faultat in postura de ultim aparator si a primit rosu direct.

Stiam ca meciul nu e gata dar totodata nemtii nu puteau risca foarte mult pentru ca jucau in 10 si nu isi permiteau sa lase defensiva descoperita.

La 5 minute dupa ce eu ramas in 10(min29), Chermiti a mai avut o incursiune superba si a marcat ducand din nou in avantaj echipa gazda.2-1 si inc anu era totul pierdut pentru noi.

"Baiieti, e 2-1, ei joaca in 10, sa incercam sa ducem meciul in prelungiri. Pasam cat mai mult ca sa-i obosim"

Stiam ca ei vor incerca sa-si conserve energia pentru ca deja se simtea in jocul lor omul in minus, iar inceputul reprizei secunde ne-a apartinut mai mult noua.

In minutul 64, Tanoh a dejucat pasul la offside al fundasilor centrali, a primit o pasa perfecta de la Grumic, a preluat in marginea careului si a sutat plasat restabilind egalitatea, 2-2.

"Baravo mah, bravo! Mai sunt 25 de minute si putem chiar sa primim si un gol ca tot ne vom califica. Sa incercam sa facem presing acum pentru a nu le da sansa sa reintre in joc."

Au riscat totul nemtii insa orocul a tinut, din nou, cu noi. In miinutul 83 gazdele avand o bara prin acelasi Chermiti. Desi centralul partidei a prelungit meciul cu inca 2 minute pe langa cele 3 aratate iitial, gazdele nu au mai reusit da mai inscrie, le trebuiau doua goluri pentru a merge in optimi.

FLUIER FINAL!

Werder Bremen - CSMS 2-2 (Ag 3-4)

<< Ce Sa Mai Spunem ? ~ Iasiul este in Optimi >>

"De la EUROfantastici Romania nu a mai trait atatea emotii in cupele europene. Felictari echipei iesene pentru fantastica calificare." ProSport

71723850172578619989.png

> Inca o data am reusit sa revenim in meci, la fel cum o facusem cu AC Milan. Avem o echipa cu un lot tanar si sa realizezi asa ceva este destul de greu.

> in continuare lumea se intreaba cat va mai dura surpriza CSMS, eu as zice: "Daca tot am ajuns pana aici, vrem finala" bineinteles dau dovada de mul hazard zicans asta si vreau totusi sa ramanem cu picioarele pe pamant.

> Tanoh usor, usor rveine la forma cand ne-a purtat spre promovarea in Liga 1. Sper sa o tina tot asa si cred ca va fi o dilema pentru mine daca va ramane la club la sfarsitu sezonului, asta chiar daca fanii il vor in continuare la club.

Am riscat mult cu acea actica, recunosc, insa se pare ca de aceasta data mi-a mers.

Tottenham dupa ce pierduse in tur la Malaga cu 2-0, reusisera sa intoarca calificarea castigand pe WHL cu 3-0.

'- Si cum e domnule Moyes, jucam in optimi?

- Da Bogdane. Felicitari pentru meciul din Germania si pentru calificare, dar...

- Dar urmeaza sa-mi spui ca pana aici mi-a fost?

- Cama asa ceva, a raspuns razand in hohote.

- Tu mi-ai dat ideea sa-i surprind pe nemti in retur, crezi ca nu te voi putea surprinde si pe tine?

- Nu zic nu dar...suntem Tottenham, chiar tu ai zis ca nu ti-ai dori sa "dai peste noi"

- Dap, aici ai dreptate. Oricum sper ca va fi o dubla frumoasa.

- Mai incape indoiala? Sigur ma fi o dubla fantastica."

Am ajuns in optimi, iar calificarea pentru sferturi se va juca de aceasta data pe Emil Alexandrescu, bineinteles, daca in tur la Londra vom reusi sa-l surprindem pe amicul meu, David Moyes.

CSMS usor, usor incepe sa spre la event, deci va trebui sa castig si Cupa Ligii anul asta, ca doar asa am promis, nu?

Ramane de vazut daca CSMS...daca tinerii jucatorii vor avea puterea si taria de caracter sa-si mentina constanta in joc.

Edited by minasthiryt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy